‘Ik hoef niet per se in De Kuip te werken en pin me niet vast op clubs’

Zaterdag, 7 november 2020 om

Voor FC Groningen staat komende zondag de uitwedstrijd tegen Feyenoord op het programma. Voor trainer Danny Buijs is het bezoek aan Rotterdam-Zuid bijzonder, daar hij vroeger op de tribune zat in De Kuip, de jeugdopleiding doorliep en tussen 2006 en 2009 in het eerste elftal van de club speelde. Toch is het voor Buijs geen speciale ambitie om ooit trainer van Feyenoord te worden, zo vertelt hij in een interview met De Telegraaf.

“Ik wil vooral een heel goede trainer worden. Bij FC Groningen kan ik nog stapjes zetten. Ik hoef niet per se in De Kuip te werken en pin me niet vast op clubs. Feyenoord blijft op een andere manier wel altijd iets bijzonders”, geeft Buijs te kennen. Hij verliet Feyenoord aanvankelijk op zijn negentiende en kwam via Excelsior en FC Groningen weer terug in Rotterdam. “Ik heb de jonge Georginio Wijnaldum zien komen als zestienjarige bij de A-selectie. In mijn huis hangt één voetbalshirt en dat is van Wijnaldum.”

“Dat kocht ik bij een veiling – Vrienden van Feyenoord heette die actie - omdat ik wat terug wilde doen voor de club waar ik veel aan te danken had”, gaat Buijs verder. Hij vertelt dat hij vroeger een ‘mega-supporter’ van Feyenoord was. “Ging jarenlang op zondagochtend al naar Varkenoord met vrienden. Daar ging iedereen eerst drinken en eten. Dan de oversteek naar het stadion. Machtige middagen. Zo’n supporter ben ik nu niet meer. Maar vergeten doe je het niet.”

Buijs werkt sinds 2018 bij FC Groningen, dat hem weghaalde bij de amateurs van Kozakken Boys. “Ik was 36 jaar en een paar jaar trainer geweest bij de amateurs. Dat was redelijk gegaan. Ik dacht aan een club in de Jupiler League, toen FC Groningen kwam”, geeft de nu 38-jarige oefenmeester te kennen. Dat hij uiteindelijk inging op het aanbod van FC Groningen, had mede te maken met het advies van Ronald Koeman. Buijs liep bij Everton een tijdje mee aan de zijde van Koeman. “Hij betekende veel voor mij, ik kon hem bellen, dingen met hem bespreken. Volg je gevoel, zei Ronald.”

“Ik vind mezelf nog lang geen goede trainer en weet waarin ik beter kan en moet worden. Dat ik gegroeid ben, onderken ik ook als ik me vergelijk met de trainer die ik was bij Kozakken Boys”, zo klinkt het realistisch. Ondanks dat Buijs bij Kozakken Boys kampioen werd, maakte hij onlangs tijdens een etentje zijn excuses richting een aantal spelers. “Omdat niet ’de betere Danny Buijs’ voor de groep stond. Ik heb toen een hoop dingen niet goed gedaan. Overigens is het wel lekker dat veel spelers dan zeggen: ’Maar ik vond je wel een prima trainer.’ Voor mijn gevoel ben ik nu veel beter."


Poll

Zie jij Danny Buijs ooit trainer van Feyenoord worden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

9 reacties (laatste reactie door njfromvol)

Ik krijg bij Buijs altijd het gevoel dat het een hele nuchtere man is met een redelijke portie zelfreflectie. Er valt vast wat te leren, en hij mag ook blij zijn dat hij bij groningen zit (2 jaar geleden nog bij de amateurs). Het zal vast niet ‘s werelds beste worden, maar wie weet komt die per abuijs wel bij Feyenoord terecht, wie weet..

7 november 2020 om 10:47

De mindere voetbalgoden zijn vaak de beste trainers, dus wie weet wat Buijs voor toekomst heeft. Ik ben het overigens ook helemaal eens met NeutraleFanNL hier onder mij. Vooral hoe rustig Buijs is geworden en hoe realistisch hij vaak overkomt. Een stuk realistischer dan bijvoorbeeld een Henk de Jong die al zijn tegenstanders van een hoog niveau altijd vind en dat zijn ploeg kan verliezen. Overigens geen aanval op Henk, want ik vind het een fantastische man verder. Maar om niet teveel af te dwalen, ik luister tegenwoordig erg graag naar Danny Buijs.

Af en toe een beetje een dramaqueen wat betreft de VAR en scheids. Maar wow, als ik aan de Danny Buijs van vroeger denk en ik zie de Danny Buijs van nu. Wat een 180 graden omslag! Rust, volwassenheid, communicatief prima. Ik zie in Danny echt wel een goede trainer schuil gaan.

Oke misschien is het qua veldspel niet altijd even goed in Groningen, maar qua punten is het dikke prima. Ook de situatie Robben, daar dealt Buijs prima mee vind ik.

Respect en lof voor de ontwikkeling van Buijs, als mens en trainer.

7 november 2020 om 09:47

Toch ben ik het 9 van de 10 keer gewoon eens met Buijs en met zijn gedrag tegenover de VAR en scheidsrechters. Hoevaak wij de VAR tegen hebben gehad is bizar, Niet in de zin van dat het terecht is. Maar in de zin van onterechte rode kaarten en penalty’s die gegeven worden en niet gegeven worden. Heb ik liever een Buijs die iemand durft aan te spreken voor 300 cameras en microfoons dan iemand die het stiekem met zijn hand er voor doet. Verder is Buijs een perfecte trainer voor Groningen, spel is niet altijd goed maar er is wel resultaat. Kun je nagaan als we consistent goed beginnen te voetballen.

7 november 2020 om 09:52

Ik heb niet alles van Groningen gezien, dus kan niet over alle momenten oordelen. Alleen ik lees hier vrij vaak iets over Buijs en de VAR of op de Nos. Dan denk ik wel eens; alweer Danny?

Maar wat ik verder zeg, niet dan log voor deze nog lerende trainer.

7 november 2020 om 13:30

Hij zegt dat niet zoveel geks. Hij zegt dan vaak op een rustige manier dat hij het zus en zo zag en dat de scheids dit later na de wedstrijd bevestigde. Daarna zegt ie dan vaak iets in de zin van ja, doe je niks aan, we hadden gewoon beter moeten spelen. We hebben vorig seizoen wel veel pech gehad, met name met die Joey Kooij (ook nog erg jong) heeft is ons een aantal keer in korte tijd de das om gedaan met rare beslissingen. Heeft volgens mij daarna ook amper wedstrijden op ED niveau geleid.

7 november 2020 om 11:28

Ik vind Buijs een prettig ogende trainer.
Rustig, communicatief en juist helemaal geen drama queen.
Dat zie je wel vaker bij spelers die (ruim) onder de nationale zaten, juist de goede trainers worden.
Ik heb van Buijs in ieder geval een hogere pet als trainer op dan van Fraser die maar gepushed wordt als trainer van Feyenoord.
Of dat (vandaag) voldoende is om trainer van Feyenoord te worden, dat denk ik niet, maar Buijs wordt tot op heden nooit gepushed

Fijne vent, met het hart op de goede plek. Veel Groningen supporters waren in het begin erg kritisch, dat begint wel iets af te nemen. Moet wel ophouden om El Hankouri speeltijd te geven, want hij is de enige die iets in hem ziet.

7 november 2020 om 13:35

Haha precies! Zeker dit seizoen is hij compleet zijn vorm kwijt (maarja meer dan 0 rendement heeft ie sws niet). Laat Balk en Suslov lekker spelen. Was eerst ook heel kritisch maar is voor mij de beste en favoriete trainer bij ons sinds 10 jaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.AZ178
10.FC Utrecht11-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. El MessaoudiMiddenvelder102
A. MatusiwaMiddenvelder100
D. van KaamMiddenvelder101
M. El HankouriAanvaller100
P. JoostenAanvaller102
S. PadtKeeper100
J. LarsenAanvaller93
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

6 fans
Coach, 38 jaar
SeizoenClub
2018- FC Groningen
2016-2018 Kozakken Boys
2014-2015 Kozakken Boys
2013-2015 Kozakken Boys
2012-2013 Sparta Rotterdam

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren