Feyenoord overvleugelt CSKA Moskou en doet weer helemaal mee

Donderdag, 5 november 2020 om 22:50Dominic Mostert • Laatste update: 01:26

Feyenoord heeft zichzelf donderdagavond een goede dienst bewezen in de groepsfase van de Europa League. De ploeg van Dick Advocaat boekte de eerste zege in de poule, door met 3-1 van CSKA Moskou te winnen. Alle doelpunten vielen in de tweede helft; Ridgeciano Haps, Orkun Kökcü en Lutsharel Geertruida kwamen tot scoren tegen de koploper van Rusland. Feyenoord heeft vier punten en doet weer helemaal mee in Groep K: de Rotterdammers delen de tweede plek met Wolfsberger AC, dat donderdag met 1-0 verloor bij koploper Dinamo Zagreb (vijf punten).

Het was voorafgaand aan de wedstrijd vooral de vraag wie de spitspositie zou bekleden bij Feyenoord. Zondag was Nouafal Bannis de vervanger van de geblesseerde spitsen Nicolai Jörgensen en Róbert Bozeník, maar ondanks het winnende doelpunt van de tiener (2-3) viel de keuze ditmaal op Bryan Linssen. Het tempo lag laag in de openingsfase. Beide ploegen kwamen met enkele speldenprikjes; namens Feyenoord probeerde Mark Diemers het van afstand, maar Igor Akinfeev pareerde zijn inzet. Orkun Kökcü schoot kort daarvoor over het doel.

Voor CSKA, dat aantrad met de van sc Heerenveen overgekomen Chidera Ejuke, kwamen ongevaarlijke doelpogingen van Arnór Sigurdsson en Nikola Vlasic. In het slot van de eerste helft meldden beide ploegen zich opnieuw, ditmaal wat serieuzer. Akinfeev had de bal klemvast na een schietkans voor Berghuis, terwijl Justin Bijlow goed ingreep toen Ejuke zijn doel onder vuur nam. In de blessuretijd van het eerste bedrijf betrad Feyenoord het vijandelijke strafschopgebied en gaf Ridgeciano Haps een goede pass op Berghuis, wiens schot voor de doellijn werd weggehaald door Hördur Magnússon.

In de tweede helft liep Feyenoord volledig weg bij CSKA. De 1-0 kwam van Haps, die de bal bij de tweede paal kon binnenglijden na een voorzet van Steven Berghuis, die op zijn beurt werd bediend met een fraaie pass van Kökcü. Laatstgenoemde zorgde vervolgens zelf voor de 2-0 met een diagonaal afstandsschot in de linkerbovenhoek, waarna Geertruida er 3-0 van maakte. Opnieuw was Kökcü de architect: hij vond Bryan Linssen, die Geertruida in stelling bracht om te scoren. Linssen leek buitenspel te staan, maar door de afwezigheid van een videoscheidsrechter bleef het doelpunt staan. CSKA deed iets terug doordat Marcos Senesi de bal onbedoeld achter Bijlow kopte, maar dichter bij kwamen de bezoekers niet; Linssen zag nog een goal afgekeurd worden wegens buitenspel.


Poll

Zie je Feyenoord overwinteren in de Europa League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

192 reacties (laatste reactie door thamike)

Hoppa! Feyenoord pakt wel weer even de puntjes voor NL in de Europa League. Het is ook elk jaar hetzelfde liedje… Prachtige overwinning, en mooi om te zien dat Feyenoord door had dat Cska rijp voor de slacht was, en op zoek bleef gaan naar meer goals na de 1-0. Ook na die 3-1, die uit het niets viel, georganiseerd blijven spelen. Daartegenover staat dat ik iets meer had voorgesteld van de nummer 1 van Rusland, maar des te meer credits naar Feyenoord. Gelukkig nog perspectief in deze poule na die verschrikkelijke partij van vorige week!

5 november 2020 om 22:55

Weer even de puntjes? Mag ook wel een keer. Verder een goed feyenoord.

5 november 2020 om 22:59

Blijft lastig een cynisch beetje zelfspot door hebben.

5 november 2020 om 23:00

Sarcasme en zelfspot... het is niet altijd even goed herkenbaar.

5 november 2020 om 22:55

Wat is elk jaar hetzelfde liedje? Feyenoord staat niet echt bekend als puntenpakker voor NL volgens mij. Feyenoord heeft terecht gewonnen maar niet gedomineerd, wat ook niet gek is. Overwintering moet veilig worden gesteld tegen Zagreb en Wolfsberger, die kunnen er nog minder van dan CSKA.

5 november 2020 om 22:57

Hap hap

5 november 2020 om 23:05

Lekker hoor! Gefeliciteert! Leuke bijkomstigheid is dat we als Nederlandzijnde nu 0.200 punten meer hebben dan de Belgen. Nu nog 0.600 punten goedmaken met de Oostenrijkers en 1.400 uitlopen op de Schotten zodat plek 8 ook volgend seizoen bezet blijft worden doordat het EL finale seizoen van Ajax volgend seizoen weg valt. Op deze manier moet het toch goed gaan komen

5 november 2020 om 23:22

Jaar erna valt gelukkig ons slechtste seizoen ooit weg met Ajax en psv die niet eens de groepsfase haalde. Afgelopen 2 seizoen hebben ze goed gedraaid en dit seizoen pakken ze ook alle 4 de nodige punten. Hopelijk houden ze dit nog even vast dan vestigen we ons in ieder geval stevig in de top 10.

5 november 2020 om 23:25

@rens, we staan nu zelfs 0.3 punten (we stonden 0.5 achter) boven België!

5 november 2020 om 23:50

Maak je daar nou toch niet zo druk om. Ploegen die goed genoeg zijn plaatsen zich toch wel. Ik snap je verraad aan Ajax niet door blij te zijn dat Feyenoord wint.

5 november 2020 om 23:10

Geweldige wedstrijd van Feyenoord in de 2e helft! En inderdaad deze punten waren heel belangrijk, ze doen weer mee in de groep en dankzij de 0,8 punten (4 punten gedeeld door 5 clubs, een overwinning wordt gerekend als 2 punten) die we hebben gesprokkeld staan we nu boven België!

5 november 2020 om 23:19

Geniet ervan BlindeVogel zwaar verdiend! Je bent terecht best kritisch geweest de afgelopen tijd op je cluppie, en teleurgesteld dan is dit echt bitterzoet. Congrats.. 👌🏾

5 november 2020 om 23:46

Thanks Sulejmanii! Laten we hopen dat zowel Ajax en Feyenoord na de poulefase nog in het toernooi zitten. Ajax uiteraard in de CL. Verschil moet er wezen!

5 november 2020 om 23:58

BlindeVogel you're welcome, thanks kerel! Maar Az en Psv hopelijk ook, met z'n alleen moeten we die punten binnensprokkelen voor Nederland.

6 november 2020 om 00:11

Uiteraard!

5 november 2020 om 23:48

Die punten doen er niet toe. Blij dat we gewonnen hebben. Hopelijk kunnen we ons voor de volgende ronde plaatsen.

Iemand lachte me vorige week uit toen ik zei dat de kansen voor Feyenoord nog prima waren ondanks de nederlaag. Zagreb en Moskou zijn van vergelijkbaar niveau en Wolfsberger is gewoon minder ondanks de verliespartij. Eigenlijk zijn ze na deze pot verplicht om door te gaan, met vier punten tegen Zagreb en Wolfsberger ben je er. Fijn dat er nog wat punten zijn gepakt voor NL!

5 november 2020 om 23:11

Zeker weten, goed gedaan door Feyenoord. Na het geblunderd van psv, en een ingecalculeerde nederlaag van az pakt feyenoord lekker punten voor Nederland.

Heerlijk dit! Totaal niet verwacht

5 november 2020 om 22:55

Inderdaad totaal onverwacht, maar toch ongekend het verschil tussen de wedstrijden. Vandaag goed tot erg goed, vorige wedstrijd dramatisch slecht. Zo wisselvallig is toch jammer, want wanneer het loopt is het toch dikke prima wat ze laten zien.

5 november 2020 om 23:15

Ik weet niet tegen wie we moeten dit weekend maar ik reken op een verlies of gelijkspel...altijd zo na een Europese wedstrijd. Vorige week toevallig een moeizame winst in de laatste seconde.

5 november 2020 om 23:24

Groningen, zal niet makkelijk gaan, maar als hij slim is wisselt hij wat spelers

5 november 2020 om 23:49

Ah oke. Wie heb je in gedachte dan? Enige posities waar je zou kunnen wisselen zijn linksbuiten Narsingh en rechtsback Nieuwkoop.

5 november 2020 om 23:53

Aub geen Nieuwkoop meer!

Feyenoord moet natuurlijk weer het Nederlands voetbal dragen en dat doen we goed! Zonder gekheid, we speelde eindelijk weer goed , de beste wedstrijd onder Dickie volgens mij. Eerste helft nog erg slordig maar de inzet was er wel , 2e helft was ook het voetbal aanwezig. 2 aanmerkingen deze wedstrijd: Dickie met zn dooie wisselbeleid en Linssen die dramatisch speelde weer. Voor de rest een heerlijke voetbalavond na tijden!!

6 november 2020 om 00:10

Linssen heeft zich een slag in de rondte gewerkt vandaag, ik vind het niet fair om hem dramatisch te noemen. Natuurlijk is hard werken alleen niet voldoende, maar meer dan dit kan niet brengen op een positie die hij niet genoeg beheerst.

6 november 2020 om 01:00

Enerzijds geef ik je gelijk en is Dickie zeker aan te rekenen , misschien wel voor het grootste deel. Maar wat ik niet begrijp is dat je als profvoetballer het spelletje niet begrijpt, als dat wel het geval zou zijn dan zou hij veel betere looplijnen hebben. Ik kom er met mijn hoofd niet bij hoe je als prof het spelletje niet kan lezen. Waarom staat Linssen constant tegen de laatste man geplakt? Hij weet van zichzelf toch wel dat hij geen lucht en sprintduel gaat winnen? Als je dat van jezelf weet en je merkt dat je totaal niet bij het spel betrokken bent , dan moet je toch je manier van spelen aanpassen? Door bijvoorbeeld in de bal te komen , de combinatie aangaan. Dat is wat ik Linssen aanreken en de kansen die hij mist (niet in deze wedstrijd maar over het algemeen). Ik begon zelf vroeger als pure linksbuiten maar hoe meer ik het spelletje begon te begrijpen hoe meer ik op andere posities uit de voeten kon, eenmaal op een andere positie werd ik iedere wedstrijd ietsjes beter op die positie doordat je bepaalde looplijnen herkent etc. op een gegeven moment kon ik overal in de aanval en overal op het middenveld uit de voeten. Linssen speelt inmiddels al bijna een half seizoen op die positie maar ik zie totaal geen verbetering (of miss moet Van Persie zn werk beter doen , dat kan ook he). Zijn inzet waardeer ik zeker , dat heeft ie prima gedaan!

6 november 2020 om 11:18

@vegitosan: "hij weet van zichzelf toch wel dat hij geen lucht en sprintduel gaat winnen?" wat een onzin... linssen staat juist bekent om zijn kopduels ondanks zijn lengte, bij vitesse gaf pasveer juist alle ballen lang op linssen die de kopduels vervolgens won. hoewel fifa gen geweldige graadmeter is heeft hij wel 80+ in zowel koppen als springen. koppen kan hij dus wel zeker

Knap resultaat, gefeliciteerd Rotterdammers.

5 november 2020 om 22:58

Dank Sulejmanii! Fijn dat wij ook eens kunnen delen in Europees succes

5 november 2020 om 23:22

Feye88 you're welcome! Zeker fijn, op naar overwintering. Cska acht ik sterker dan die Wolvenclub en Zagreb, dus laten we het beste hopen en gaan voor overwintering.

6 november 2020 om 03:38

@Feye88, als Feyenoord zo (efficiënt) blijft spelen, zal dat wel vaker voorkomen! Ik duim er in elk geval voor!

6 november 2020 om 12:57

Kyle66 geinige, profiel foto man. 😅🤭

5 november 2020 om 23:00

Bedankt! Zeer lekkere overwinning! En nu vasthouden Europees!

5 november 2020 om 23:23

Repuiztav you're welcome! Zeker man, ik zei net ook tegen Feye88 Ckska acht ik sterker dan die Wolvenclub en Zagreb. Dus gewoon lekker doorstoten naar de overwintering, jullie staan pole position.

5 november 2020 om 23:30

Tegen die Wolvenclub maar hopen op een betere scheidsrechter haha! Dan heb ik er wel vertrouwen in.

6 november 2020 om 00:01

Repuiztav hahaha juist ja, man man een niet omgekochte scheid zou wel fijn zijn! Zelf ik werd helemaal gek van het onrecht. 😅

5 november 2020 om 23:28

Dank eindelijk weer eens een leuke wedstrijd waarin we ons zelf belonen.

6 november 2020 om 00:03

NJfromVOL you're welcome! Klopt man, zag er goed uit zeker in de tweede helft. Hopelijk belonen jullie zelf met overwintering, jullie staan pole position.

Zei het voor de wedstrijd al: Feyenoord ging winnen met die opstelling. Heeft veel weg van de ploeg die vorig jaar bijna van PSV won en NAC met 7-1 versloeg. Twee buitenspeldoelpunten dacht ik, maar dat wellicht om goed te maken wat er vorige week plaatsvond... Daarnaast vond ik de scheids echt foutloos fluiten. Wat een verademing met de frustratie van vorige week, beide de scheids en de concentratie aan de kant van Feyenoord. Diemers en Malacia beste spelers op het veld. Trouwens, best geinig dat met al die lengte van Cska in de ploeg uiteindelijk een Feyenoorder een eigen goal maakt met het hoofd... Puike teamprestatie zoals de commentator zei!

5 november 2020 om 22:56

Malacia speelde zowel aanvallend als verdedigend top. Haps ook een goede pot,. En fijn voor Kokcu dat het de tweede helft weer eens lukte, hopelijk klimt hij uit zijn dip, want hij heeft het echt in zich. Dat zag je vandaag gelukkig terug.

5 november 2020 om 22:58

Die eerste was geen buitenspel Zo zag het er wel uit maar als je naar de lijnen op het gras keek zag je dat het lang geen buitenspel was.

5 november 2020 om 22:59

Die eerste was geen buitenspel Zo zag het er wel uit maar als je naar de lijnen op het gras keek zag je dat het lang geen buitenspel was.

Verdient en wat een verschil met de voorgaande wedstrijden, hopen dat ze dit volhouden. Kokcu 1 bal goed geraakt

5 november 2020 om 22:55

Nou, die raakte die dan ook wel heel goed. De pass bij de 3-0 op Linssen was ook prima hoor

5 november 2020 om 22:57

Euh, bij de twee andere goals de voorassist gegeven. Eerste helft was hij drama, maar tweede helft gewoon goed.

5 november 2020 om 22:58

Kokcu heeft in de korte combinaties toch wel veel ballen goed geraakt, dat positiespel beheerst hij toch wel heel goed. Passen, doorwegen, lichaamsbeweging en weer ontvangen en direct doorspelen. Ik heb een beetje het idee dat het tempo vaak te laag ligt om kokcu goed te laten renderen.

5 november 2020 om 23:05

Ik denk dat hij nog steeds moet wennen aan het feit dat hij niet meer als vrije 10 speelt maar iets meer controlerend als linkshalf met de punt naar achter. Daar kan je minder intuïtief spelen en moet je iets meer op zekerheid passen. Hij moet ook beweeglijk worden om aan te zetten na het wegdraaien. Nu word hij soms nog afgetroefd

5 november 2020 om 22:58

Kokcu heeft in de korte combinaties toch wel veel ballen goed geraakt, dat positiespel beheerst hij toch wel heel goed. Passen, doorwegen, lichaamsbeweging en weer ontvangen en direct doorspelen. Ik heb een beetje het idee dat het tempo vaak te laag ligt om kokcu goed te laten renderen.

Na de teleurstelling als PSV supporter na de vroege wedstrijd was dit heerlijk om te zien. Fantastische prestatie van Feyenoord tegen een lastige ploeg. Gefeliciteerd Feyenoorders!

Voor het eerst sinds tijden weer genoten van Feyenoord. Gefeliciteerd voor de fans. Nu hopen dat ze dit ook kunnen brengen in de volgende wedstrijden

Prachtige overwinning, ik heb eindelijk weer eens echt ouderwets zitten juichen voor mn club. Ik gunde Linssen die goal wel, maar hij moet echt vervangen worden. Zeker in de spits komt hij te kort. Diemers speelde zeer goed, Haps was top, Malacia ook. Berghuis ook weer beter dan de laatste weken maar wat ongelukkig soms.

5 november 2020 om 22:55

Was ook blij dat Senesi terug was. Iedereen speelt toch rustiger dan als Botteghin er staat..

5 november 2020 om 23:00

Het is je gegund Migi! Ik juichte mee, die onverwachte overwinningen zijn het mooiste. Feyenoord doet weer mee. Eigenlijk doen alle Nederlandse clubs nog volop mee voor overwintering.

5 november 2020 om 23:35

Dankje, fijn dat er ook een keer reden is om voor ons te juichen alle 4 door zou echt geweldig zijn, maar ik zie ons het eerlijk gezegd niet redden.

6 november 2020 om 02:30

Minstens 7 punten moet wel lukken. Alhoewel Feyenoord altijd mijn stokpaardje voor een goede grap is geweest, moet ik ook wel toegeven dat de eerste twee wedstrijden ongelukkig waren.

Zo trots. Eindelijk een mooi en fris voetballend Feyenoord gezien. Die analysten zijn een stel zure mannetjes. Perez is gewoon teleurgesteld. Komt echt met heel veel moeite iets positiefs uit. Man man man.Heerlijke pot. Supertrots op mijn team

5 november 2020 om 23:05

Gefeliciteerd en fijn om Feyenoord weer een goede Europese wedstrijd te zien spelen. Vooral dat er andere spelers opstaan en volwassen en behoorlijk hebben gespeeld. Weer helemaal terug in de poule en nu doorzetten.

5 november 2020 om 23:26

Vond Diemers verrassend genoeg het meest volwassen spelen. Draait goed weg en heeft vrijwel geen balverlies.

5 november 2020 om 23:37

Ja, ongelooflijk. Vorige week als de kippen erbij om te melden dat Wolfsberger zo laag staat in Oostenrijk om dit nu maar te bagatelliseren. Maar goed; des te mooier.

6 november 2020 om 00:19

@MGMV ik heb niets gezegd over Wolfsberger. Dus snap je opmerking niet zo goed. Maar goed ben iig blij dat het er in de poule weer spannender op wordt en alles nog open ligt.

6 november 2020 om 09:15

Ik heb het ook over de FOX analyse. Dit bericht staat ook niet in reactie tot jou hierboven. Want dit was ook bedoeld voor feye88?

6 november 2020 om 13:52

Ok, my bad. Leek om de mobiele versie alsof deze een reactie was op die van mij richting Fey88.

Haps en Bijlow verdienen een kans in Oranje. Berghuis haalt al weken niet zijn niveau. Kokcu met een prachtige goal! Spajic en Senesi wat een blok zeg pff. Lekker hoor!! Deze punten waren hard nodig.

5 november 2020 om 22:56

Spajic ipv Ié, wat een verademing

CSKA viel niet mee, maar Feyenoord speelde met vlagen echt goed. Mocht ook wel weer eens. Haps als linksbuiten is wel echt een uitvinding. Kokcu ook eindelijk weer eens belangrijk en een prachtgoal.

5 november 2020 om 22:57

Nouja uitvinding.. vroeger altijd geweest he

5 november 2020 om 23:00

En Dick heeft 'm vorig seizoen daar ook al eerder neergezet. Uitvinding gaat inderdaad wat ver, haha.

5 november 2020 om 23:01

Uitvinding is misschien niet het juiste woord, maar het is wel een stuk beter dan een middenvelder of Narsingh op die plek. Brengt nota bene de meeste diepgang.

5 november 2020 om 23:03

Haha ja, eens. Het is een uitstekend tandem met Malacia samen.

5 november 2020 om 23:19

Klopt , kon niet eerder dit seizoen omdat Malacia geblesseerd was.. mja dan nog zijn er betere alternatieven dan Diemers op linksbuiten.

Netjes netjes! Keurig gespeeld en bijna geen kans weggegeven tegen de nr. 1 van poenerig Rusland. Men zal zeggen dat die slecht speelde, maar op een foute pas na van Senesi in de 1ste helft heeft Feyenoord simpelweg geen kans gelaten voor de tegenaanval. Chapeau!

Als ik zag hoe slecht die Wolfsberger was, denk ik dat Feyenoord hier makkelijk uit de groep moet kunnen. Maar goed, het is Feyenoord, dus dan is niets makkelijk

Eindelijk weer eens een goede pot. Haps Malacia prima tandem op links. Kokcü begint weer wat in vorm te komen lijkt het. Afgezien van Linssen ( lastige rol vanavond) een prima teamprestatie!

5 november 2020 om 22:58

Misschien is het dan ook niet fair om het afgezien van Linssen te noemen. Hij heeft door het sleuren wel degelijk bijgedragen aan de teamprestatie

5 november 2020 om 23:22

Aan inzet geen gebrek bij Linssen , maar daar hoef je toch niet tevreden mee te zijn? Positioneel verkeerd, geen snelheid , geen loopacties , weet niet wat de looplijnen van een spits zijn , gaat nauwelijks duels aan, hij biedt zich iedere x aan bij een ingooi om vervolgens achter de man te sprinten in de hoop dat de verdediger de bal naar achter kopt , dat doet ie altijd. Kan overigens vrij hoog springen voor een kabouter , helaas timed ie meestal zn sprong verkeerd. De vruchten van Van Persie zijn nog niet ingewerkt zo te zien. Ik vind het oh zo belachelijk dat Dickie hem niet heeft gewisseld deze wedstrijd.

5 november 2020 om 23:28

Had na minuut 60 ook wel liever Bannis gezien en mijn voorkeur gaat sowieso uit naar een echte spits, maar hij vult de ondankbare taak zo goed en zo kwaad als het kan in. Wel een prima assist bij de 3 0.

6 november 2020 om 00:44

Ik geef ook aan dat hij een lastige rol te vervullen had, maar laten we eerlijk zijn, ook op zijn eigen positie maakt hij weinig klaar. Ik zal blij zijn als Sinisterra terug is.

5 november 2020 om 22:58

Misschien is het dan ook niet fair om het afgezien van Linssen te noemen. Hij heeft door het sleuren wel degelijk bijgedragen aan de teamprestatie

Goeie pot waarbij niemand slecht was naar mijn mening. Tandem Haps Malacia hebben we gemist. Die snelheid en diepte hadden we echt enorm gemist de laatste tijd. Orkun eindelijk ook weer een goede pot gespeeld. Bij alle 3 de goals goeie acties! Mag met Texeira een koppel vormen op t middenveld zometeen. Niet dat Diemers slecht was maar dan hebben we wel echt meer voetbal (dat wegdraaien van Texeira was heerlijk, dat soort voetballers heeft Feyenoord echt te weinig). Hopelijk trekken we het nu eindelijk eens door. Overwintering is gewoon nog hartstikke goed mogelijk. En laat het ook in de competitie maar doorgetrokken worden. Dat die schijtpot tegen Emmen straks de ommekeer blijkt.

Lekkere overwinning tegen een sterke tegenstander. Feyenoord echt uitstekend gespeeld.

Heerlijk! Deze hadden we echt even nodig! Zo kan het dus ook. Gecontroleerd de wedstrijd beginnen en dus geduldig op zoek gaan naar de goal en het leek me wel een zekerheid dat degene die de score zou openen ook direct zou winnen. Overigens even aandacht voor Kokcu: ein-de-lijk schiet 'ie weer eens en het is direct een mooie. Dit moet 'm gewoon (eindelijk) weer vertrouwen geven. Overigens ook erg blij dat Dick met het sterke duo Malacia - Haps begon. Het enige jammere is dat Dinamo nog gewonnen heeft, maar goed. Dat mag de pret vanavond niet drukken! Op naar zondag.

Nogmaals het klinkt misschien gek maar ik vind Mark Diemers veruit de beste middenvelder van dit Feyenoord. Die jongen word enorm onderschat. Heeft de meeste rust in de drukte, kan simpel spelen maar ook goed wegdraaien, is balvast, combineert vooruit en heeft diepgang. Je ziet dat hij zich nog echt moet bewijzen als jongen van Fortuna maar hij zal snel de beste zijn. Kokcu trouwens een zeer sterke 2de helft maar zijn beweeglijkheid moet beter worden om in de top te belanden

5 november 2020 om 23:03

Diemers idd goed vanavond, maar hij moet alleen de dingen doen waar hij goed in is. Allround is hij absoluut niet de beste. Ik vond Toornstra als controleur zeer prettig om te zien vanavond.

5 november 2020 om 23:26

Het is een 10 van nature maar ik vind juist dat hij allround goed bezig is. Heeft de transitie naar iets meer controlerende rechtshalf goed gemaakt. Pakt een bal af en heeft ook de rust om iets verder van de goal goede keuzes te maken.

5 november 2020 om 23:31

Ik vind Diemers toch net teveel draaien en overstapjes doen. Het moet allemaal een paar tandjes sneller. Ik moet hem wel complimenten geven over het feit dat hij altijd wel iemand tussen de linies weet te bereiken en eerste blik is meestal naar voren.

Blijf die Russen voor! Netjes gedaan Feyenoord

Zo. Genoten van Haps zeg... speelde erg goed. Lekker die punten voor NL en de groep.

Heel mooi!! Gefeliciteerd Feyenoord!! Punten hard zat nodig en jullie op weg na overwintering? Hoop het! Zie Feyenoord en Ajax t liefst als de nummers 1 en 2 van Nederland, nog liever andersom haha

Het is wel spannend in die poule. Benieuwd of ze dit nou eens langer vol kunnen houden. Die wisselvalligheid moet eruit en dan zijn er best mogelijkheden.

Lekkere overwinning! Feyenoord heeft mij verbaasd in goede zin. CSKA daarentegen viel me erg tegen. Eindelijk die eerste overwinning binnen dat er al eerder inzat. Nu de volgende wedstrijden ook punten gaan pakken en overwinteren. Moet toch te doen zijn in deze poule. Hoop dat ze snel Fer en Jorgensen terug krijgen. Dat geeft nog meer een kwaliteits impuls die je nodig hebt. Linssen is voor dit niveau echt niet goed genoeg. Hard werken is niet genoeg. Senesi, Malacia en Haps waren de echte uitblinkers. Berghuis ongelukkig, maar wel dreigend en aardig in het positiespel.

Lekkere overwinning! Feyenoord heeft mij verbaasd in goede zin. CSKA daarentegen viel me erg tegen. Eindelijk die eerste overwinning binnen dat er al eerder inzat. Nu de volgende wedstrijden ook punten gaan pakken en overwinteren. Moet toch te doen zijn in deze poule. Hoop dat ze snel Fer en Jorgensen terug krijgen. Dat geeft nog meer een kwaliteits impuls die je nodig hebt. Linssen is voor dit niveau echt niet goed genoeg. Hard werken is niet genoeg. Senesi, Malacia en Haps waren de echte uitblinkers. Berghuis ongelukkig, maar wel dreigend en aardig in het positiespel.

Kijk andere Nederlandse ploegen, dit is hoe je het bij een voorsprong professioneel uitspeelt. Netjes gedaan Feyenoord, bijna niks weggegeven.

5 november 2020 om 23:02

Ben voor Feyenoord, maar daar zijn we normaal gezien echt niet sterk in

5 november 2020 om 23:03

Een eigen doelpunt maken? Maar goed het werd eens tijd dat Feyenoord uberhaupt eens punten ging pakken. Het is sinds de UEFA Cup winst in 2002 nooit meer veel geweest in Europa...

5 november 2020 om 23:12

Seizoen onder Rutten viel nog mee. Toen werd er overwinterd (onterecht uitgeschakeld tegen Roma/Turpin). Iets wat een grote club als Feyenoord veel vaker zou moeten lukken natuurlijk.

Als Ajacied zeg ik gewoon gerechtigheid na vorige week. Goed antwoord van Feyenoord en nu gewoon proberen door te komen. CSKA vond ik de sterkste op papier, maar alle Russische ploegen vallen erg tegen dit jaar. Feyenoord heeft vaak pech in Europa, benadeeld of zakt door de ondergrens. Vanavond hebben ze de omkeer hervonden. Samen met Ajax de punten gepakt voor NL. Vorige week waren AZ en PSV dat, maar we blijven Nederlandse clubs wat soms erg meevalt en soms bakken ze er in ene niks van. Ben benieuwd of Feyenoord ook in Moskou een goed resultaat kan halen. Tip neem je eigen kok mee want die Russen stoppen anders wat in je eten.

Zeker goed resultaat voor Feyenoord. Elke punt voor Nederland is belangrijk.

Waar heb ik naar zitten kijken? Het leek wel of alle Feyenoorders de bal aan een elastiekje hadden vandaag. Ben prettig verrast. Goed gedaan.

Gewoon een dikke prima pot. Geen gekke dingen, geconcentreerd en gefust. Orkun ook weer eens goed.

5 november 2020 om 23:05

Klopt vond Feyenoord zeer goed spelen de beste pot wat ik tot nu toe van hun heb gezien... Nu speelde hun tenminste in een veel hoger tempo en niet zo lamlendig

Mooie en belangrijke overwinning, nu heeft NL de 8e plek veroverd van Belgie

5 november 2020 om 23:10

Vanaf plaats 6 wordt het leuk. Dan krijg je 2 rechtsreeks CL en nummer 3 voorrondes CL en 3 EL/Conference League plaatsen. Lekker doorgaan zo. Rusland en Portugal zijn best in te halen over 2 seizoenen als het slechte seizoen uit 2017/18 weg valt.

Lijkt erop dat je van de komende drie wedstrijden er twee moet winnen en dat is zeker haalbaar.

Heel netjes Feyenoord! Gefeliciteerd zeer belangrijke punten dit haha!

Prima resultaat! Gefeliciteerd Feyenoorders.

Mooi! Na de zeperd van PSV konden we dit goed gebruiken. Positieve is in ieder geval dat we nog geen speelrondes hebben gehad waarin we totaal geen punten pakken. Sterke tweede helft van Feyenoord. Moet zeggen dat CSKA, als koploper van Rusland, me wel behoorlijk tegen is gevallen. Gefeliciteerd Feyenoorders!

Haha Dickie na afloop op de vraag over de goal van Kokcu: “werd is een keer tijd.”

Uitstekende scheidsrechter trouwens. Alleen bij die charge op Berghuis had hij even het voordeel moeten afwachten. Na alle malloten die ik in de EL gezien heb dit seizoen, was dit wel.een verademing.

5 november 2020 om 23:33

Inderdaad! Kwam ook gewoon vrij kalm over, geen gekke dingen, rustig spelers aanspreken en verder ook gewoon uitstekend gefloten!

Heel jammer dat het Russisch voetbal zo ver is afgezakt. Op papier niet eens een hele slechte ploeg maar Europees ieder jaar een drama. Hopen dat Krasnodar en Lokomotiv nog derde kunnen worden in hun poule in de CL en nog wat puntjes voor Rusland pakken.

Knap werk van Feyenoord na die ketser van vorige week. Echt heel goed.

Dit was ze zo gegund na die wedstrijd tegen Wolfsberger. Heerlijk! CSKA kwam trouwens niet goed voor de dag, Ejuke en Vlasic hadden de nodige dreiging, maar verder viel het toch wel echt tegen. Gelukkig wist Feyenoord hiervan te profiteren en verdienen ze drie punten voor zichzelf, plus wat coefficienten. Top!

Feyenoord heeft een prima wedstrijd gespeeld en overtuigend gewonnen met nog steeds 4 a 5 basisspelers geblesseerd. Zeer knap!

We speelden vandaag echt prima echt Malacia Haps draaide ook echt goed. Maar dat vond ik vorig seizoen ook al. Nadat Larsson naar China vertrok moest Haps opeens linksbuiten en Malacia was linksback en dat draaide echt heel erg goed.

Feijenoord die punten haalt in Europa, in 2020 kan echt alles gebeuren dus.

Helaas de eerste helft niet kunnen zien, maar wat is die haps op linksbuiten een verademing in tegen stelling tot diemers op linksbuiten hij blijft maar gaan diemers op het middenveld komt veel beter tot ze recht hoewel het soms nog erg slordig was ben ik super blij met dit resultaat en was senesi weer heerlijk sterk achterin was toornstra weer ouderwets overal en zo kan ik over nog wel 4 5 feyenoorders door gaan die er eindelijk gewoon weer echt een keer stonden! Top prestatie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.PSV4326
3.Vitesse4119
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller1710
B. LinssenAanvaller154
L. SinisterraAanvaller61
J. BijlowKeeper60
L. PrattoAanvaller40
N. MarsmanKeeper120
D. VenteAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

13 fans
Verdediger, 27 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 26 januari
Juventus en Sassuolo naderen een akkoord over de transfer van Gianluca Scamacca. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren