PSV geeft wedstrijd in twintig dramatische minuten volledig weg

Donderdag, 5 november 2020 om 20:45Jeroen van Poppel • Laatste update: 21:08

PSV is donderdagavond hard onderuit gegaan op bezoek bij PAOK Saloniki. Het duel in de groepsfase van de Europa League begon nog goed voor de ploeg van trainer Roger Schmidt, omdat Eran Zahavi de Eindhovenaren in de eerste helft met een penalty op voorsprong zette. Na rust kreeg PSV in een tijdbestek van twintig minuten liefst vier goals om de oren: 4-1. Het was voor de tweede keer ooit dat PSV in Europees verband zoveel tegengoals in twintig minuten tegen kreeg; voor het laatst in de allereerste Europese wedstrijd van de club in 1955 tegen Rapid Wien (6-1).

Beide ploegen kwamen in Thessaloniki moeizaam op gang. PSV had het meest de bal, zonder daar direct heel gevaarlijk mee te worden. In de twintigste minuut werd Donyell Malen met een schitterende hakbal plots vrijgespeeld. De spits van PSV dribbelde de zestien in en werd neergehaald door Stefan Schwab. Eran Zahavi schoot de daaropvolgende penalty dwars door het midden: 0-1. De Israëlische spits had de voorsprong op slag van rust moeten vergroten, maar schoot de bal oog in oog met doelman Zivko Zivkovic op laatstgenoemde.

GOAL PSV ? Mohamed Ihattaren laat zien waarom we stiekem allemaal van hem houden! ??

Geplaatst door voetbalzone op Donderdag 5 november 2020

Zo ging PSV met een goed gevoel rusten, daar PAOK geen enkele keer gevaarlijk was geworden in de eerste helft. Na rust kwam daar al snel verandering in. Ibrahim Sangaré kopte de bal na een vrije trap van de Grieken terug het veld in. Op de rand van de zestien kwam die terecht bij Schwab, die ineens raak schoot: 1-1. Direct daarna bracht doelman Yvon Mvogo zijn verdediger Olivier Boscagli in de problemen met een gevaarlijke pass door het midden, al liep dat nog goed af voor PSV.

Balverlies in de opbouw van rechtsback Ryan Thomas werd de Eindhovenaren wél fataal. PAOK bracht de bal vanaf hun linkerflank snel in de zestien tot bij rechtsvoor Zivkovic, die met zijn verwoestende linker scoorde: 2-1. Twee minuten later moest PSV de volgende tegentreffer al incasseren. Christos Tzolis mocht vanaf het middenveld doorlopen tot aan de rand van de zestien, en vlamde de bal hard in de rechterhoek: 3-1. Even later volgde uit een counter van PAOK de 1-4. Zivkovic profiteerde ervan dat linksback Philipp Max naar voren was gelopen en kapte vanaf rechts naar binnen, om met links kiezelhard de rechterhoek te vinden: 4-1.Gerelateerd

Meer sportnieuws

259 reacties (laatste reactie door sir. jba)

De hele wedstrijd maar twee!!!! keer op doel geschoten, waarvan 1 penalty. Hoe triest wil je het hebben.....En maar pielen, en maar breien en maar weer een tikje breed, terug, breed, diep en hup..... balverlies. Het lijkt allemaal heel interessant, maar SCHIET verdikke eens op doel!! De hele tweede helft nul schoten op doel. Tja, as je niet schiet ken je niet scoren. Dan nog backs die niet verdedigen, maar blind instappen. Waardoor je centraal tegenover een overmacht komt te staan. Maar ook voorin is het om te huilen. Malen die er dit seizoen he-le-maal niets van bakt. Echt tranentrekkend slecht! Is er überhaupt wel een topsportklimaat in Eindhoven. Het is niet dat dit voor het eerst gebeurt hè?

5 november 2020 om 21:04

Vanwaar deze verbazing? Het spijt me hoor, maar dat spel waar je over klaagt is er echt al minstens 10 jaar bij psv. Leuk dat dat regelmatig verbloemd werd door late goals, lucky overwinningen en natuurlijk vaak meer kwaliteit dan de tegenstander in de eredivisie. Maar toen dit trage, zaaddodende spel nog resultaat opleverde was alles in orde? Er is buiten het resultaat om echt niets veranderd bij psv hoor.

5 november 2020 om 21:07

Nou zeg. Dat is wel heel makkelijk alles over een kam scheren. Waan van de dag heerst weer zie ik. Late goals zijn gewoon een kwaliteit en te wijden aan doorzettingsvermogen en wil om te winnen. Jammer dat je het onder de noemer lucky schaart, want elke club heeft wel eens pech of geluk in de wedstrijd. Vandaag was niet om aan te zien maar doe nu niet alsof dit een afspiegeling is van tien jaar psv. Wat een blinde generaliserende uitspraak die geen hout snijdt.

5 november 2020 om 21:23

Dat van een kwaliteit en doorzettingsvermogen wordt altijd wel heel gemakkelijk gezegd. Het gebeurde namelijk vaak in ontzettend zwakke wedstrijden waarin een tegenstander zelfs meer aanspraak maakte. Doorzettingsvermogen zou ik dat niet noemen, want dat zou impliceren dat er in de voorgaande 90 minuten veel werk geleverd was.

5 november 2020 om 21:36

Tsja. Soms schiet je een bal er vroeg in, soms vliegt hij er laat in. Bij psv gebeurde dat, vooral in de tijd van Luuk de Jong, laat in de wedstrijd. Gemakkelijk om dat op geluk te gooien. Of je nou een aanval goed uitspeelt in minuut 1 of minuut 90, als je hem erin knalt verdien je hem toch? Aanspraak op een overwinning vind ik een lege term, als je echt verdient om te winnen moet je ze er ook maar in kunnen leggen.

5 november 2020 om 21:44

Wat is nou het verschil tussen een goal in de eerste of in de laatste minuut als je daarmee de wedstrijd uiteindelijk wint? Dat wordt altijd aangehaald, maar vind ik een onzin argument. Het zou in principe ook kunnen aantonen dat je vlak voor tijd nog in staat bent druk te zetten, waar je tegenstander alleen maar bezig is met hopen op het eindsignaal. Dus ja, waar wil je er in zien he. Verder vind ik te sterk overdreven dat psv al 10 jaar lang belabberd voetbal zou spelen. Het is misschien een stijl die jou niet aanspreekt, maar je mag van mij onderscheid maken tussen slecht voetbal of niet zo leuk om naar te kijken. Vandaag, want daar hebben we het hier over, was het EN slecht EN niet leuk om naar te kijken. En ik kan het verder eens zijn met iedereen die vind dat het onder Schmidt nog echt niet goed is. Ik zie in wedstrijden tegen een beetje tegenstander echt helemaal niks van het zogenaamde pressen. Defensief is het alleen maar oké als er niet te veel op wordt geduwd en kansen creëren dat lukt ook nauwelijks.

5 november 2020 om 22:05

Yoda, voor het resultaat maakt het uiteindelijk niet uit, maar emotioneel is het een wereld van verschil. Even een fictief voorbeeld: Stel je club krijgt in de halve finale CL in de laatste minuut een goal tegen, dan doet dat extra pijn hoor 😉. En je krijgt een enorme vertrouwensboost als laat scorend team voor de volgende wedstrijden, zeker als t vaak gebeurt. Dat zag je bij PSV ook toen het veel gebeurde. Dus qua resultaat maakt het idd niet uit, qua vertrouwen (en qua het balen door de concurrenten) haal je enorm veel energie uit een winnende goal in de laatste minuut.

5 november 2020 om 23:04

Vooropgesteld vind ik er niets lucky aan wanneer je scoort. Of je dat nu doet voordat de eerste minuut om is of in de dying seconds van de blessuretijd. Voor de rest moet ik helaas zeggen dat ik het volledig met je eens ben. Al een decennium en zelfs al wat langer kenmerkt PSV zich door ongebalanceerde selecties, geen duidelijke spelvisie en een tactiek die in de eerste en tweede plaats vooral uitgaat van behoud en reactie. Sinds Philip Cocu zijn het grijze jaren wat dat betreft, een titel links en rechts of de individuele klasse van pakweg Luuk de Jong, Hirving Lozano of Andres Guardado weet incidenteel die conclusie te verbloemen. Daarom ben ik blij met de korte metten die Schmidt binnen PSV maakt, met de de mentaliteit om snel tevreden over jezelf te zijn. De man brengt een ander niveau spelers naar Eindhoven en staat voor een duidelijke spelopvatting. Hoe kun je dat zeggen na zo'n treurige partij als vanavond, denk je? Ten eerste werkt Schmidt nog niet in de ideale omstandigheden; hij kreeg de meeste spelers met meerwaarde in het slot van het transferluik en terwijl dat al ongunstig is om een nieuw spelsysteem in een selectie te slijpen doet corona daar nog een schepje bovenop. Daarnaast werd vanavond duidelijk dat die snel-tevreden-mentaliteit van PSV op de transfermarkt van de afgelopen jaren niet deugt; ze doen het niet altijd onaardig, maar spelers als Thomas, Rosario en Boscagli zijn geen jongens die je verder helpen naar het niveau waar je wilt zijn. En ten slotte werd hét zorgenkindje van PSV weer eens bevestigd: nooit zal de club eens prioriteit leggen bij het inrichten van een behoorlijke verdediging. Een talent als Teze heeft een grote, sterke klasbak naast zich nodig aan wie hij zich kan optrekken, waar hij van kan leren en die hem waar nodig uit de problemen houdt. Maar wat laat Boscagli zien? Dat PSV vorig seizoen weer eens veel te snel tevreden was bij het beoordelen van de Fransman. Overigens moet is zeggen dat ik nog steeds in de spelopvatting van Schmidt geloof, maar zo lang als het nog niet optimaal is zou de trainer er goed aan doen ook een plan B achter de hand te houden; álles gaat door het midden bij PSV en het is extreem gemakkelijk te verdedigen.

5 november 2020 om 23:12

Forums. Dat het een boost geeft ontken ik ook niet, maar ik snap niet dat een ploeg, in dit geval psv, veroordeeld wordt op het scoren in slotfase van een wedstrijd. Ik vinder dan relevanter om te kijken naar de gehele wedstrijd.

5 november 2020 om 21:05

Dat viel me ook op. Ik moest zelfs even aan Frank de Boer als trainer denken in zijn Ajax tijd. Dat is geen compliment. Als je geen enkele kans creëert dan moet je vooral naar jezelf kijken.

5 november 2020 om 21:07

Die veldbezetting is zo slecht, dat 4-2-2-2 werkt voor geen meter, dan krijg je dat gebrei maar. Hopelijk zie Schmidt dat ook in

We kunnen gewoon concluderen dat PSV helemaal niets heeft te zoeken in de Champions league... Je kan wel lekker gaan spelen tegen Ado maar het echte werkt is in Europa en daar is het niveau gewoon te hoog. En je kan zeggen ja Gakpo is er niet en Dumfries ook niet, dan nog het is echt slecht... Er zit totaal geen systeem in bij het spel.. en dan wil ik het niet hebben over Mvogo, Rosario en Thomas. Man man man wat is dit slecht. Ik wil er nog bij zeggen dat die Roger Schmidt nutteloos is.. denkt een goeie trainer te zijn met zijn manieren maar valt zelf ook door de mand.

5 november 2020 om 20:50

Ik neem aan dat je bedoelt dat PSV niets te zoeken heeft in de Europa League.

5 november 2020 om 20:51

Ze spelen in de Europa League he

5 november 2020 om 20:52

Yess Europa League bedoel ik

5 november 2020 om 20:53

'we kunnen gewoon concluderen dat PSV helemaal niets heeft te zoeken in de Champions league... '

Je weet dat het donderdag is en dat je naar de Europa League kijkt of niet?

Verder valt de trainer hier weinig te verwijten.

5 november 2020 om 20:57

@bootsjungen, Als je ziet hoe ze verdedigen kan je Schmidt niet verantwoordelijk stellen. Maar ik zie helemaal niks van welke kant hij nu op wil met PSV. Het spel is niet om aan te zien. Vol gas voetbal zie je niks van. Ik vind het bijzonder hoe veel krediet Schmidt heeft onder de PSV aanhang. Kijk er bijna met jaloezie na als ik zie hoe snel supporters van mijn club om het hoofd van Ten Hag schreeuwen na een matige overwinning.

5 november 2020 om 21:26

Ik ga je toch ongelijk geven over dat fullgass voetbal. Dat was namelijk waarvoor hij gehaald is. Echter moet je daarvoor fitte spelers hebben en t moet er wel echt ingeslepen worden. Psv heeft verre van een fitte selectie en speelt elke wedstrijd in een andere samenstelling. Ik snap best dat schmidt daarom zegt: we zakken iets in, creëeren wat ruimte voor onszelf en op die manier besparen we onszelf wat kracht. Snap ik volledig namelijk en dat is gewoon aanpassingsvermogen. Ik vind t knap van Schmidt dat hij dat gewoon doet, want er zijn zat trainers die de speelstijl niet aanpassen

5 november 2020 om 21:58

Ik ben ook psv aanhang, maar ben altijd sceptisch geweest over het aantrekken van Schmidt met zijn stijl. Waarom? Nou in de eerste plaats was dat omdat we er de spelers niet voor hadden. Het centrum, maar ook de backs, daar kon je gewoonweg geen pressie mee spelen. Inmiddels is Teze gelukkig opgestaan en is Max aangetrokken, maar met Boscali is t nog steeds beven en de spoeling is dun. Verder vond ik dat we te weinig “power en loopvermogen” hadden op het midden en voorin. Daar zijn nu allerlei spelers aan toegevoegd, Sangare had ik nooit van gehoord. Na zijn aankoop ben ik beelden gaan kijken en ik werd niet zo enthousiast. Nu heeft hij leuke dingen laten zien, maar aan de bal vind ik t eigenlijk matig. Ook vroeg ik me al af hoe psv het dan zou gaan invullen, aangezien ze in hun selectie talenten hadden lopen zoals Madueke, Ihataren en Gakpo, die volgens mij niet zo passen in 424/442 wat Schmidt zou meenemen. En dan Malen ben iik, waarschijnlijk de enige in Nederland, geen fan van. Nog niet. Hij wordt net als Mo heel belangrijk gepraat, maar ik vind malen rommelig, vaak uit positie, egoïstisch, verkeerde keuzes maken, etc. Er is ook nog geen klik met Zahavi, die mij wel gevaarlijk lijkt, maar hoe vaak vraag ik me af of hij wel meedoet. Nee, ik ben niet enthousiast over Schmidt en zijn speelwijze, ook omdat ik er na 4 maanden nog bar weinig van heb gezien.

5 november 2020 om 21:05

De goals kregen ze pas tegen toen Rosario op de bank zat. Dat is imo wel opvallend te noemen.

5 november 2020 om 21:09

Ja idd. Waar zijn al die gasten die vonden dat Rosario niet in de basis hoorde.

5 november 2020 om 21:17

Het is opvallend te noemen, maar die eerste goal kàn vallen op de manier zoals dat gebeurde. De tweede goal is te wijten aan meneer Thomas die denkt op een schoolpleintje te staan. Goal drie is slecht van teze (die is normaal juist goed vind om zijn pure verdedigende kwaliteiten). Hij moet op een gegeven moment toch instappen ipv 15 meter achteruit te lopen zonder iets te doen. Bij de laatste goal staat Max nog voorin te koekeloeren waar je die vent van hem serieus wel aan ziet zetten, maar dat Max blijft staan. Misschien dat rosario een toegevoegde waarde is Voor de organisatie, maar om nou te zeggen dat psv verliest omdat rosario eruit is gaat mij echt te ver

5 november 2020 om 21:28

Iemand die het ziet! Eindelijk! Natuurlijk zijn de goals grotendeels een opeenstapeling van fouten en dat valt niet te trainen, maar het gaat ook om een stukje coaching en organisatie en Rosario is daarin zo belangrijk. Vond het verrassend dat Schmidt zei dat Rosario ruim een uur kan spelen en m er vervolgens in de rust vanaf haalt, terwijl het verdedigend juist zo goed stond

5 november 2020 om 22:05

Falcao, Hier. Rosario is geen wondervoetbalker toch? Ik twijfel aan de alternatieven die we hebben, maar in een fatsoenlijk psv zou Rosario in mijn ogen een leuke wisselspeler zijn.

5 november 2020 om 22:17

@eigenvisie || Die 3e en 4e goal zijn niet te wijten aan de centrale verdedigers maar aan de backs. Doordat de restverdediging zo slecht is kunnen de centrale mannen niet zomaar instappen, omdat op de vleugen een mannetje vrij staat. Om dan Teze aan te wijzen als de man die een fout maakt is een beetje kortzichtig

5 november 2020 om 22:26

Precies. Slechtste spelers waren Gotze , Zahavi, Malen en Sangare.

5 november 2020 om 23:44

@deprofessor1: Zoals ik zei.. Ik vond dat Max nog veel te diep stond bij de vierde goal. Maar over de derde goal, deels heb je gelijk over de restverdediging, maar uiteindelijk staan de centrale verdedigers er wel om in te grijpen op zo'n moment. Die man aan de bal is op dat moment het meest gevaarlijk. Teze liet hem uiteindelijk te ver indribbelen, waardoor hij vervolgens vrij kan schieten. Daar had teze wel meer mogen/kunnen doen denk ik.

Ik weet niet zo goed waar ik naar heb zitten kijken, eerste helft was gewoon goed en had je de 2-0 moeten maken.

Tweede helft nekt de onkunde van Mauro en Thomas ons gewoon, dat zijn gewoon geen PSV spelers. Teze en Boscagli stonden in de eerste helft gewoon goed te verdedigen daar was niets mis mee. Kan de trainer weinig verwijten.

Komende winter heeft het kopen van een ervaren CV a la Hector Moreno echt top prioriteit! Arbitrage was overigens prima.

5 november 2020 om 20:52

Klopt, deze nederlaag komt grotendeels door mauro jr. Ik weet niet eens of ik echt rouwig kan zijn mochten we uit de E.L. liggen. Dit team in de eredivisie lekker op elkaar laten inspelen. E.L. en PSV blijkt nooit een goed huwelijk.

5 november 2020 om 21:41

Sorry Riciotto, maar je speelt een heel seizoen voor de Europese plaatsen en dan vind je dat PSV er gewoon maar met de pet naar moet gooien? Je kan ook gewoon met enorme energie de strijd aan gaan, echt ervoor gaan. Zorgen voor schitterende Europese avonden, vol spanning en sensatie, euforie en teleurstelling dicht bij elkaar. Priceless. Maar precies die instelling die jij tentoonspreidt, hebben de spelers op het veld. ik baal hier als niet-PSV-fan ontzettend van. Zo eraf gaan tegen een Griekse club. Man man. Doe het eens een keertje goed. Zo verliezen we straks weer onze directe CL plek. Laatste keer overwintering in 2015-16. En dan heb je echt niet de zwaarste poules gehad. Echte wanvertoning weer. Net als vorig jaar tegen oa Lask. Echt een mentaliteitsissue, want voetballend kan je niet slechter zijn dan veel teams die je treft

5 november 2020 om 23:29

@formus Ik ben van mening dat PSV elke wedstrijd gewoon alles moet geven en ben dan ook bijzonder teleurgesteld over wat ze vanavond hebben laten zien (of eerder niet hebben laten zien). En bij dat alles geven hoort de EL ook bij.

5 november 2020 om 20:53

Was de 1e helft echt zo goed, of gaf Paok niet thuis? Met deze eindstand neig ik na het 2e. Wedstrijd hadden ze onder controle maar kansen creëren ho maar. Het is toch al lang duidelijk dat er een ervaren Cv nodig is? Triest beleid, alleen maar aanvallers kopen. En dan waren er nog mensen die JDJ gingen verdedigen omdat Götze en Zahavi kwamen, zorg eerst voor balans. Dra-ma-tisch.

5 november 2020 om 20:55

Gotze en Zahavi zijn gewoon aanwinsten...

5 november 2020 om 21:02

Tuurlijk zijn dat goeie aankopen. Götze met name, maar je kan toch gewoon stellen dat JDJ wéér heeft gefaald als je de verdediging ziet vanavond? Je krijgt er 4!! tegen tegen Paok!

5 november 2020 om 21:09

Het klopt toch wat ik zeg? Of niet dan? TD afrekenen op het aantal goals wat je tegen krijgt.., pareer ik die stelling en dan ben ik kinderachtig...

5 november 2020 om 20:53

Die CV is al 4 a 5 winters top prioriteit, maar in Eindhoven hebben ze gewoon niet het personeel in huis om dat te bewerkstelligen.

5 november 2020 om 21:09

Boscagli is verdedigend erg beperkt. Jammer, want opbouwend echt heel sterk en ook onmisbaar vind ik. Moreno heb ik al een tijdje niet zien spelen, lijkt me dat hij ook minder is dan voorheen.

5 november 2020 om 21:14

@MessiBazoer, alle vier de goals kwamen tot stand vanuit de rechterkant. Precies de kant waar we geen echte back hadden, eerst Thomas daarna Mauro. Je kan dit echt niet de gehele verdediging verwijten, noch JdJ.

Alleen door dit soort wedstrijden te winnen kun je een hogere coëfficiënt krijgen, in een betere pot terecht komen en dus meer kans hebben op door stromen. Op meer geld dus. Winnen om zelf te groeien. Niet voor de coëfficiënt van Nederland, maar vooral die van jezelf. Zo jammer dat dat besef en die mentaliteit zo ver te zoeken is bij meerdere clubs uit Nederland.

5 november 2020 om 20:56

Tja, volgens mij had PSV gevraagd om een weekend rust speciaal voor deze wedstrijd. Dit in het geval van talloze corona besmettingen in combinatie met blessures.

Knvb vond het niet cruciaal genoeg, dus zie hier het resultaat.

Voetbal was niet goed, zeker in de 2e helft maar spelers kunnen de belasting dus duidelijk niet aan.

5 november 2020 om 21:05

Haha wil je nu doen alsof psv had gewonnen als ze niet tegen ado speelde?
Als je geen 2 keer kan spelen tegen matige teams als Paok en ADO den haag kan PSV beter thuis blijven volgend jaar.

Het was niet Real Madrid ofzo hoor

5 november 2020 om 21:07

Ik vind het wel heel makkelijk om het daarop te schuiven. PSV is itt Feyenoord en AZ in een erg makkelijke poule terecht gekomen, en dan kan je er na 3 wedstrijden niet zo beroerd voor staan, met of zonder corona.

5 november 2020 om 21:28

Er zitten 4 dagen tussen. Geef dan de spelers tegen ado meer rust. En je mist spelers vanwege corona, niet omdat ze uitvallen van uitputting tegen ado. Die zelfde spelers mis je nu ook. Nee, wat je echt mist is iedere keer de wil om te winnen. Nederlandse ziekte. Gisteren zag ik cv Frenkie ook 5 meter achter de man terug joggen. Wordt de voorzet er niet uit gehaald, schiet zijn man hem zo binnen en baalt Frenkie. Dat gebrek aan anticiperen zie ik bij elke Nederlandse ploeg. Om gek van te worden.

5 november 2020 om 21:49

Dus de KNVB heeft ervoor gezorgd dat Psv 4 goals tegen krijgt in nog geen 20 minuten? Ik ben het met je eens dat de KNVB het wellicht anders had moeten aanpakken, in ieder geval niet zoals het vandaag gegaan is. Maar de KNVB hiervoor verantwoordelijk houden? Waar krijgen ze nog meer de schuld van? Dat de spelersbus in de file staat?

5 november 2020 om 21:02

De KNVB vond deze wedstrijd niet zo belangrijk. Niet beslissend. Nu lig je er gewoon uit. Zoals jij zegt: ieder punt is belangrijk voor de plaatsingen.

5 november 2020 om 21:06

Ga je nu echt naar de KNVB wijzen nadat PSV op deze manier voor de dag is gekomen? De wedstrijd tegen ADO heeft hier niks mee te maken, de besmettingen ook niet, waarin je alleen Dumfries mist. (Voor Gakpo zijn genoeg capabele vervangers imo)

5 november 2020 om 21:11

Ze misten niet alleen Dumfries en Gakpo. PSV miste met Dumfries, Teze, Sambo en Hendrix de eerste vier rechtsachters en nummer vijf Thomas raakte bij de 2-1 geblesseerd. Mogelijk had PSV het er in de tweede helft beter vanaf gebracht wanneer de smalle selectie iets meer rust had gekregen. We zullen het nooit weten.

Elk jaar de hoop en altijd weer die teleurstelling in Europa. Nu wordt elke wedstrijd een finale en helemaal de thuiswedstrijd tegen PAOK. Win je die niet, dan kunnen we ons weer op de Eredivisie richten en zakken we naar plek 80 op de coëfficiëntenlijst. Het is echt een grote schande hoe een grote club als PSV zich al jaren profileert in Europa.

5 november 2020 om 20:52

Ik weet niet of je nog wel een grote ploeg bent als je jaar in jaar uit afgaat in Europa.. dat is een pijnlijke conclusie voor Nederland.

5 november 2020 om 20:56

Wel als je kijkt naar de historie, de naamsbekendheid die PSV nationaal en internationaal heeft en de ambities van de club.

5 november 2020 om 20:59

Ja en daar zit precies het probleem. De status die je wil uitstralen. Elke club wil een grote club zijn, om daadwerkelijk een grote club met aanzien in Europa te zijn/blijven moet er gepresteerd worden.

5 november 2020 om 21:05

Welke ambities als ik vragen mag? Psv heeft toch sinds Romario,ronaldo en Robben geen toekomstige wereldtoppers meer gehad, en natuurlijk vergeet ik wel wat namen, en is het wat kort door de bocht maar er is zit een pijnlijke waarheid in. als je echt hoge ambities wilt naleven, moet je ook toekomstige wereldtoppers in huis halen. met alleen Ihattaran en voormalig topper Gotze kom je er niet. Ook dit jaar qua selectie dat niet een bepaalde hoge ambitie uitspreekt

5 november 2020 om 21:20

Mag je zonder grote namen geen ambities hebben dan? PSV heeft Europese finales gespeeld en haalde dit decennium een aantal keer knockoutronde CL zonder spelers van wereldklasse. Het kan dus wel als Nederlandse club

5 november 2020 om 21:21

Nouja ik weet niet of je Ihattaren kent

5 november 2020 om 21:29

Nou zo'n grote club is Psv internationaal niet. Europees houdt het al jaren niet over. Tal van clubs hebben Psv op dat vlak ingehaald. Zo eerlijk moet je wel zijn. In een ogenschijnlijke gemakkelijke poule slechts 1 schamel punt gehaald.

5 november 2020 om 22:20

Ik ben van mening dat AZ PSV al heeft ingehaald als het om Europees voetbal gaat. Dat bedoel ik niet als sneer, maar AZ speelt al jaren completer en leuker voetbal en AZ presteert ook stukken beter. Nou moet ik erbij zeggen dat AZ af en toe echt topwedstrijden op de mat heeft gelegd, waar ik als Ajacied zijnde erg van kon genieten. Nationaal is PSV de nummer 2 van Nederland en zo zal ik ze nog jaren zien voorlopig, maar mijn gevoel zegt me dat er al jarenlang steeds slechter gepresteerd wordt in Eindhoven. Snel herstellen, hopelijk kan Psv nog wat punten pakken en zo belangrijk zijn voor de rest van Nederland!

5 november 2020 om 22:09

Laat ik voorop stellen dat het gebaseerd op niets is. Maar als je thuis wint van Paok en van Omonia ben je door...

Sorry voor het Nederlandse voetbal, dat is alles wat ik kan zeggen. Drama wedstrijd, waarbij iedereen door de ondergrens zakt. Kansen op overwintering zien er ook niet goed uit.

5 november 2020 om 20:55

Valt Opzich nog mee als je naar de stand in de groep kijkt.

5 november 2020 om 22:09

Ja thuis winnne van paok en omonia, zou normaal gesproken te doen moeten zijn. Maar na vanavond een hels karwei

Wat is het idee van dit Psv?? Ik dacht dat die Schmidt zo'n revolutionaire trainer was.. Het is werkelijk niet om aan te gluren wat psv op de mat legt sinds dat hij er is. Het is werkelijk waar tranentrekkend, geen fatsoenlijke kans gecreëerd! Elk doelpunt valt per toeval. Heb in lange tijd niet zo'n slecht psv gezien.

5 november 2020 om 21:04

ik weet ook niet hoe mensen daarbij komen. kijk naar de clubs op zijn CV, dat is echt niet heel indrukwekkend en hij heeft het ook niet overal geweldig gedaan

5 november 2020 om 22:15

De VI specialisten en analisten hebben Schmidt in de zetel bij psv gepraat. Ze hadden m ook bijna bij Oranje willen slijten, toch? Ik was er al niet zo kapot van en na 4 maanden in het seizoen ben ik nog niet over.

5 november 2020 om 22:28

Laten we niet vergeten dat Psv dit seizoen nauwelijks een wedstrijd heeft gespeeld waarbij dezelfde 11 namen speelden. Ik wil Schmidt niet teveel kritiek geven maar het is geen goed begin. Er is maar 1 punt wat ik nog steeds niet begrijp en ook nooit zal begrijpen. Waarom deze keeper? Unnerstahl was voor Psv goed genoeg, maakte geen gekke fouten en was stabiel. Het is geen meevoetballende keeper nee, maar hij houdt wel ballen tegen. De keeper die er nu staat is toch Psv onwaardig? Hoe kan een directie, een supporter of een speler dit nou in godsnaam accepteren? Ik kom het beleid van Psv vaak waarderen, niet altijd maar vaak wel. Er staat een fatsoenlijke directeur aan het roer, al vind ik die de laatste 2 jaar wel heel veel piepen. Ik snap dat wanneer je ervoor kiest om een voetballende trainer als Schmidt aan te stellen, je hem ook een paar spelers moet geven. Maar elke blinde had toch kunnen zien dat deze keeper never nooit naar Eindhoven had mogen komen? Hij speelt nu alleen om het idee van Schmidt door te zetten, niet omdat het een goede keeper is of omdat hij zo'n exceptioneel talent is.

5 november 2020 om 23:17

Ik denk dat er geen club uit de top 4 is die dit seizoen 2x achter elkaar in dezelfde samenstelling heeft gespeeld? Ten Hag wisselt het basiselftal als n malle, zoals alleen hij dat kan. AZ en Feyenoord misten spelers door Corona, dus daar heeft niet alleen Schmidt mee te dealen lijkt me.

5 november 2020 om 23:49

Ik heb Schmidt ook nog niet afgeschreven maar Ajax en Feyenoord missen ook belangrijke spelers dus dat is op dit moment geen excuus, iedereen heeft met een overvol programma te maken met veel blessures, schorsingen of Corona gevallen. we mogen alleen wel concluderen dat het op dit moment nog niet best is wat PSV laat zien. niet dat ik mijn cluppie Feyenoord nu opeens als beter wil afschilderen want wat tegen Wolfsberger en Emmen gebeurde kan ook niet alleen PSV heeft natuurlijk wel veel beter materiaal dus daar mag je meer van verwachten

Eerste helft geef je niks weg en tweede helft is het gatenkaas en een aaneenschakeling van individuele fouten. Schikbarend dat je een wedstrijd in 15 minuten tijd zó uit handen kan geven maar het is helaas niet de eerste keer dat dit ons overkomt. Vrees dat we binnenkort moeten concluderen dat 20/21 een overgangsjaar gaat worden waarin we wéér niks klaar spelen Europees. Om gek van te worden. Heb er eigenlijk geen woorden meer voor

Wat dachten jullie dan? Dat PSV wel ff ging winnen van PAOK? PSV fans ik snap de bedroeving, maar laten we alsjeblieft een beetje reëel blijven. PSV heeft het tot dusver uitstekend gedaan en zo’n slippertje bij PAOK na zoveel gezeik met besmettingen is echt niet zo erg.

5 november 2020 om 20:53

Heb je de eerste helft gezien? Dit verlies was nergens voor nodig. En buiten Dumfries was elke basisspeler aanwezig.

5 november 2020 om 21:04

Dat was ook precies het hele probleem deze wedstrijd, het ontbreken van een fatsoenlijke rechtsback

5 november 2020 om 21:07

Andres 13. Dumfries en Gakpo waren misschien de enige basisspelers die je vanwege corona miste, maar doordat Baumgartl, Hendrix, Viergever, Sambo en Obispo er ook niet bij waren speelde je nu met middenvelders als Thomas en Mauro Junior als rechtsachter. Bij deze spelers ging het hopeloos fout.

5 november 2020 om 20:53

Slippertje?? Heb je de eerste helft gezien?

5 november 2020 om 20:55

Naja uitstekend hebben we het echt niet gedaan. PAOK was een goed team maar je zo laten aftroeven is not done.

5 november 2020 om 20:56

Als je de 1e helft keek wel...

Met zulke aankopen en zo een team mag dit niet gebeuren. Wat ontzettend zwak

5 november 2020 om 20:58

Misschien heeft men de aankopen van te voren een beetje opgehemeld. Zahavi is tot nu toe zeer matig. Het centrale duo is te licht voor dit niveau en die Sangaré zie ik ook niet als een verbetering.

5 november 2020 om 21:13

Sangare is wel een toegevoegde waarde voor dit elftal. Zahavi is wel zwak idd en Fein is natuurlijk een jonge speler die nog alles te bewijzen heeft. Götze had vandaag ook een mindere dag dan blijft er weinig over van Psv.

Niet om lullig te doen, maar misschien moet de media eens niet zo hard van stapel lopen na een overwinning op den Haag.

5 november 2020 om 20:53

Echt he Theo janssen vooraf nog met dat psv misschien wel het beste voetbal speelt van nederland met az.
Op basis van ado thuis haha.

5 november 2020 om 21:51

idd. die staan zelfs een punt achter op VVV wat met 13-0 van Ajax verloor dus dat is niet echt een graadmeter

ik zie nog weinig verbetering in het spel en de resultaten van PSV in vergelijking met de periodes van Van Bommel en Faber

5 november 2020 om 21:04

Amen. Bijzonder hoe veel krediet Schmidt lijkt te hebben, op basis van de transferperiode? Regelrechte schande vanavond.

5 november 2020 om 21:38

Idd Schmidt werd verheerlijkt met Vollgassfussball etc. Deze trainer kreeg de vrije hand, maar buiten ADO thuis is het vooral teleurstellend.

Heb oprechte medelijden met Mauro gehad, het is misschien niet zijn positie maar dit was wel heel triest.

Zo kennen we helaas PSV in Europa maar al te goed. Er zullen vast allerlei excuses komen van Schmidt maar als je zo verdedigd verdien je het gewoon om keihard afgestraft te worden. Allemaal slappe zakken achterin. Gefeliciteerd, lekker jezelf te kakken gezet tegen de nummer 4 van Griekenland.

Paok 4-1 Linz 4-1 Osijek uitgeschakeld... verliezen thuis van Granada. Echt schandalig! Psv zet Nederland jaar in jaar uit te kakken. Baumgartl, sangare, Romero, doan, rammelaar, Bruma... 60 miljoen + aan miskopen excl. salaris!

5 november 2020 om 21:36

Als je het zo opsomt is het toch echt wel schrijnend wat ze met dat geld gehaald hebben. Al zou ik Sangare daar nog niet meteen tussenzetten eerlijk gezegd.

5 november 2020 om 22:41

Oow geen probleem dan maken we er gutierrez van

Wanvertoning. Schande geen woorden voor. Denk psv soms dat je een goal krijgt wanneer je 5min balbezit hebt? Je hebt 1 kans gecreëerd. Verder werkelijk niets. Paok terecht gewonnen waren gewoon paar klasse beter. Dit psv is zo slecht. Hopelijk snel gakpo terug voor malen en dumpfries. Keeper ook weer zeer matig.

5 november 2020 om 21:16

Gakpo eerder voor Zahavi. Die speelde echt matig en mist een grote kans. Paok maakte goed gebruik van de ruimte die ze kregen, vooral na rust. Maar Psv heeft ze ook in de zadel geholpen.

Hoe is het mogelijk dat psv zich jaar in, jaar uit, zo voor schut zet in Europa.. Na verloop van tijd moet je toch een basis elf krijgen waar je ook mee in Europa kan aankloppen, zeker in de EL. Bedroevend slecht dit.. Lijkt wel of er totaal geen visie is, terwijl er wel potentie is.

5 november 2020 om 20:57

Mauro en Thomas zijn gewoon geen PSV materiaal, en dat zie je nu..

5 november 2020 om 21:44

Niet alleen die 2. Teleurstellend dat er in een ogenschijnlijke gemakkelijke poule slechts 1 schamel punt is gehaald.

5 november 2020 om 21:47

1 punt ja?

5 november 2020 om 21:54

Met al het geluk van de wereld 3 punten inderdaad, 1 had ook zomaar gekund. Misschien dat ze thuis ook nog wel van die Cyprioten kunnen winnen, maar verder gaan ze geen punten meer halen lijkt me. Echt PSV onwaardig deze prestaties in Europa de laatste jaren.

5 november 2020 om 22:06

Met geluk ja? Alleen daaruit kan ik al concluderen dat je die wedstrijd niet hebt gezien. Maar goed, ik weet weer waarom ik hier 5 jaar niet actief ben geweest. Louter mannetjes die heel graag duidelijk willen maken hoe slecht PSV wel niet is en hoe goed hun cluppie wel niet is..

5 november 2020 om 22:19

Je scoort die winnende is de blessuretijd, dus ja inderdaad met veel geluk ja. Want ondanks dat PSV de betere ploeg was had het net zo makkelijk 1 punt kunnen zijn. En nee hoor, hier wordt echt niet alleen maar duidelijk gemaakt hoe slecht PSV wel niet is. PSV heeft zichzelf vandaag ten schande gezet. Kom op zeg, als Ajax zo'n pot had gespeeld tegen PAOK dan knallen de servers van VZ eruit man. Nu verliest PSV dik en doe je net alsof de hele wereld tegen jullie is? Het is gewoon zeer matig wat PSV al jaren op rij laat zien in Europa, jullie doen zichzelf als club en de Eredivisie als competitie tekort. Zo simpel is het. Ik mag dan wel voor Ajax zijn maar ik zat evengoed te balen als een stekker in de tweede helft hoor.. Kan er met m'n verstand niet bij dat jij voor PSV bent en niet kwaad bent, je doet net alsof het allemaal wel meevalt.

5 november 2020 om 22:27

Het valt helemaal niet mee, en ik ben ontzettend kritisch op mijn club want het lijkt nergens op.

Heerlijk uitgespeeld. Al was PSV niet al te best, maar PSV was niet opgewassen tegen het hoog druk zetten van Paok. Al met al ben ik zeer te vreden😁

5 november 2020 om 21:13

Proficiat met de overwinning. Bij PAOK snappen ze iig wel wat drukken zetten is en wat van afstand schieten betekend. Die 18 jarige linksbuiten is wel een pareltje overigens, manman wat een voetballer.

4-1 tegen een middelmaat als PAOK, wat een drama. Psv kan zijn Europese ambities dit seizoen wel vergeten. Zonde voor het Nederlands voetbal. Komt het nog goed?

5 november 2020 om 20:55

Middelmaat? Hebben toch dit seizoen wel mooi Besiktas en Benfica uitgeschakeld

5 november 2020 om 21:09

Dat zijn goede resultaten dat geef ik toe, maar dat presteren ze gewoon te weinig.

5 november 2020 om 20:55

Tja, en op deze manier hoef je in de competitie ook geen ambities te hebben... Ik schat Paok zeker hoger in dan ADO, maar dit is wel erg slecht van PSV zeg... Zondag maar weer met geknepen billen de wedstrijd thuis tegen Willem II aanschouwen

5 november 2020 om 20:55

Middelmaat die bijna de poulefase van de CL haalde. Middelmaat die in Griekenland ook van Benfica won, en ook van Besiktas. PAOK is gewoon een beter team dan je nog steeds denkt.

5 november 2020 om 21:05

PAOK middelmaat? Misschien moet je wat meer voetbal buiten Nederland volgen. Maarja waarschijnlijk vind jij net als een Derksen buiten Bayern München alles middelmaat

5 november 2020 om 21:08

Ik ken Paok al veel langer. Doe aub geen aannames als je het niet weet

5 november 2020 om 22:06

Dan weet je dat PSV hier best tegen een nederlaag aan kan lopen. Als je het middelmaat noemt komt het op mij over alsof je ze niet kent, Gewoon een prima club!

5 november 2020 om 21:16

Ondanks alle kritiek die je krijgt heb je gelijk, PAOK is gewoon middelmaat en PSV heeft dit verlies helemaal aan zichzelf te wijten. Zwaar door de ondergrens gezakt, niet op kwaliteit verloren, maar op dingen als concentratie en instelling. PSV was zo slap en zo traag. Jammer dat de slechtste wedstrijd van dit seizoen dan uitgerekend vandaag was. PAOK heeft ook niets laten zien, maar tegen een PSV als vandaag winnen Utrecht en Willem II ook 4-1.

5 november 2020 om 22:09

Als PAOK middelmaat is wat is PSV dan wel niet? Fans van Nederlands clubs die andere clubs middelmaat noemen. Wat een grap zeg

5 november 2020 om 22:49

PAOK stelt echt werkelijk waar niks voor. Dat PSV hier 4-1!! verliest is een enorme blamage. Je ziet ze toch voetballen? Ga nu niet net doen of dit meer dan middelmaat is. PSV was tergend slecht maar dat zeg ik ook. Deze wedstrijd was PSV, ja, wat eigenlijk? Wat zit er onder niveau 'de lamme en de blinde' ? Gewoon tien keer niks. Maar als je denkt dat dit twee clubs waren die op het toppen van hun kunnen presteerden dan ben je niet goed wijs. PSV zakte finaal door de ondergrens.

We hebben over verdediging maar waarom is voorin zo slecht. Allemaal goeie spelers maar heb soms gevoel dat ze te ver door willen. Gewoon simpel er langs en schieten ipv dat getig op.m2.Waarom geen Sambo of is dat nog minder dan mauro of Thomas.

Zullen we weer normaal doen over Götze, Max en die andere aankopen...??? Zaterdag weer winnen van Fortuna ofzo en dan even niet de polonaise aub.Wat een dramatische avond voor ons als supporter van NL’se clubs...

5 november 2020 om 21:05

Precies. Ik weet nog dat iedereen alle aankopen voor het seizoen ophemelde. Sangaré wordt door Arsenal in de gaten gehouden etc. Het is gewoon een modale voetballer achteraf. Zahavi schiet de ene na de andere erin. Een paar penalty’s gemaakt en in de wedstrijden totaal onzichtbaar. Er wordt gewonnen van ADO en het is weer hosanna. Wat een grap.

5 november 2020 om 21:06

Precies. Ik weet nog dat iedereen alle aankopen voor het seizoen ophemelde. Sangaré wordt door Arsenal in de gaten gehouden etc. Het is gewoon een modale voetballer achteraf. Zahavi schiet de ene na de andere erin. Een paar penalty’s gemaakt en in de wedstrijden totaal onzichtbaar. Er wordt gewonnen van ADO en het is weer hosanna. Wat een grap.

5 november 2020 om 21:19

Op Götze na ben ik het met je eens. Max speelt al een tijdje minder en Zahavi voegt niets toe als hij niet scoort.

5 november 2020 om 21:24

Max wordt roofbouw op gepleegd. Steeds half geblesseerd, dan echt geblesseerd, dan te snel weer terug. Kan ook haast niet anders want hij is de enige linksback in de selectie, maar als je je afvraagt waarom Max' niveau zo afgetakeld is, daarom dus.

5 november 2020 om 21:30

Eens dat Gotze een goeie speler is hoor, misschien was dat niet het juiste voorbeeld.,maar je snapt m’n punt. Die hosanna altijd na 2 wedstrijdjes in de eredivisie van een willekeurige speler of team. Presteer eens een jaar goed en druk je neus tegen het venster in Europa, dan bereik je wat. Maar al die zogenaamde vedettes in Nederland... we zien het zelfs bij vd Beek of Bergwijn, het is niet zo makkelijk. Het valt allemaal wel mee met die ‘high potentials’.

Zullen we weer normaal doen over Götze, Max en die andere aankopen...??? Zaterdag weer winnen van Fortuna ofzo en dan even niet de polonaise aub.Wat een dramatische avond voor ons als supporter van NL’se clubs...

Nou, ik dacht bij rust nog : Niks aan de hand, PSV creëert weinig, maar PAOK nog minder. Komt vast wel goed. Maar niets bleek minder waar. 2e helft was werkelijk waar om te janken. Hoe kan je zo erg instorten. Hoe kan je zo kutten achterin. Man man man. Dit is net als tegen Lask🙄

Spijt me zeer, maar hier kan ik alleen maar manisch om lachen.... wat is dit weer typisch PSV zeg.... Om je kapot te schamen. En dan zijn er mensen die zeggen dat het nog kan en je de 2 thuiswedstrijden wel even wint. Nou.... wanneer je vandaag gezien hebt dan hoeven we ons allemaal geen illusies te maken, want dit team wint dit thuis ook niet. Kunnen we ons iig mooi op de 2e of 3e plek in de competitie gaan richten. De armoe!

5 november 2020 om 21:15

Alles begint met een solide defensie. En daar ontbreekt het aan. De rest zit zeker perspectief in.

5 november 2020 om 21:43

Precies. Snap het beleid van PSV ook niet. Elke keer als we succesvol zijn komt dat omdat van achteruit de organisatie zo goed is. Bijv. In 2004 met Alex/Gomes/van Bommel/Cocu/Vogel. Laatste keer dat we in de CL overwinterde Zoet (in topvorm) Moreno, Bruma Guardado. Waarom investeert PSV dan niet fatsoenlijke centrale verdedigers?

5 november 2020 om 22:06

Die matige verdedigers zie je ook bij Ajax en Feyenoord momenteel. Dat zijn ook daar de kwetsbare linies.... Lijkt wel of Nederlandse clubs daar niet in willen investeren

5 november 2020 om 23:48

Feyenoords duurste aankoop ooit staat toch in de defensie? Bij Ajax staat er iemand van 17 miljoen in de defensie, tagliafico kostte ook gewoon 5 miljoen en dit seizoen nota bene 7 miljoen aan Klaiber besteed. Het niet durven lijkt me dus niet het probleem, het lijkt eerder gewoon in onze mentaliteit en spelsystemen te zitten dat we teveel aan aanvallen willen denken.

1e helft van beide kanten slechte wedstrijd al had PSV gewoon controle.

2e helft wordt PSV gewoon afgebluft en is het na die ietwat gelukkige goal van Paok, gewoon veels te slap. Foutje van Thomas en vervolgens niet goed genoeg van de verdediging in het algemeen.

De aanvallers waren vandaag ook erg matig en zeer onzichtbaar.

Men was gewoon niet realistisch. PAOK heeft dit seizoen van Benfica en Besiktas thuis gewonnen. PSV begint nu net de Corona crisis vaarwel te zeggen, maar zeker in de media hoorde ik te vaak dat PSV deze klus wel zou moeten klaren. Dat fans één ding zeggen is logisch, maar men was veel te positief. Vind het vooral jammer voor de punten. Die hadden we gewoon nodig.

Altijd maar dat eeuwige getik met 6 man op de vierkante meter zonder enige dreiging of diepgang. Met dit spel gaat het nooit wat worden.

Dit zag je in de eerste helft al aan komen. Na de 0-1 achterover leunen ipv de 0-2 maken. De tactiek heeft verloren vandaag.

Altijd maar dat eeuwige getik met 6 man op de vierkante meter zonder enige dreiging of diepgang. Met dit spel gaat het nooit wat worden.

Dit zag je in de eerste helft al aan komen. Na de 0-1 achterover leunen ipv de 0-2 maken. De tactiek heeft verloren vandaag.

Toch jammer om dit te zien. Kan mij nog herinneren dat ik als Ajacied naar PSV onder Hiddink keek in de CL en ik jaloers was en ook trots. Zat te juichen voor PSV. Nu zijn ze nog wel een titelkandidaat maar zijn ze al jaren zo zwak en onopvallend in Europa. Uitschakeling is nu al dichtbij.

5 november 2020 om 21:23

Dat valt me ook op. Vooral in de Europa League lijkt Psv al jarenlang te falen door onderschatting, vermoeidheid of gewoon gebrek aan kwaliteit. Normaal gesproken hoort Psv gewoon 1e te worden in deze poule maar al jaren is het zo dat de ploegen van de mindere potten beter presteren dan verwacht. Ik denk dat het met onderschatting te maken heeft icm overschatting van je eigen kwaliteiten. Want eerlijk is eerlijk, de eredivisie stelt gewoon niks voor.

Altijd maar dat eeuwige getik met 6 man op de vierkante meter zonder enige dreiging of diepgang. Met dit spel gaat het nooit wat worden.

Toch jammer om dit te zien. Kan mij nog herinneren dat ik als Ajacied naar PSV onder Hiddink keek in de CL en ik jaloers was en ook trots. Zat te juichen voor PSV. Nu zijn ze nog wel een titelkandidaat maar zijn ze al jaren zo zwak en onopvallend in Europa. Uitschakeling is nu al dichtbij.

1 van de slechtste tweede helft die ik ooit heb gezien van Psv. Dramatisch, echt dramatisch. Hoe je aan alle kanten voorbij werd gelopen met als hoogtepunt die 3-1 volgens mijn. En maar achteruit lopen, en maar achteruit lopen. Te triest voor woorden. Speel je een goed en een controlerende eerste helft, kom je terecht op voorsprong en had je de 0-2 ook moeten maken, en dan kom je uit de kleedkamer voor de tweede helft als een stel amateur's. Ik wist serieus niet wat ik zag. Laten we beginnen over die Zahavi. Sorry maar ik vind dat gewoon een Mitroglou 2.0 maar dan slanker. Fysiek komt die zwaar te kort, heeft amper snelheid en combineren kan die ook niet. Balletjes vasthouden gaat ook moeilijk bij hem. Leuk dat die penaltys erin kan schieten, maar dat kan iedere willekeurige spits. Max, de eerste paar wedstrijden waren indrukwekkend van hem. Maar aanvallend brengt die ook niks meer en van verdedigen wilt die ook niets meer van horen. Blijkbaar zijn dat de redenen waarom topclubs in Duitsland hem niet wouden hebben. Mauro JR, nog nooit zo dramatische speler meegemaakt bij Psv. Malen moet een schop onder zijn kont krijgen want hoe hij erbij loopt de laatste tijd, dan denk ik van: ga weg gozer als je niet wilt spelen. Iedere keer die kop omlaag als die een simpele bal verliest. Dit hele PSV speelt gewoon zonder idee. Ik zie het voetbal van Schmidt totaal niet. Leuk hoor overwinningen tegen Ado, Emmen en Fortuna Sittard, maar in Europa wederom het lachertje. Wederom vernederd. Kan je wel lachen over Feyenoord, maar zelf wordt je ook hard uitgelachen met al die aankopen. Dit wordt wederom een vroege exitje voor PSV in de Europa League. Triest.

5 november 2020 om 21:07

Je slaat de spijker op de kop. 4222 past niet bij PSV. Gewoon lekker terug naar 433 en ervoor zorgen dat de verdediging staat. Voorin is er genoeg kwaliteit, die goals die komen vanzelf ook wel. Achterin geven ze gewoon veel te veel weg, ze staan soms wel 2 meter van de man af! Gaat toch nergens meer over. Zo verschrikkelijk veel ruimte in de rug, dan weet je dat je kapot gecountert word met een Thomas wie geen snelheid heeft en een Max wie als linksvoor staat te voetballen.

5 november 2020 om 21:14

Systeem is echt het probleem niet. Onder Van Bommel verloren we vorig seizoen net zo kansloos onze wedstrijden in een 433-formatie. Probleem is gewoon de verdediging. Het is een doodzonde dat PSV geen ervaren CV heeft aangetrokken en geen enkele fatsoenlijke back-up heeft voor de backposities. Dumfries miste je vandaag enorm.

5 november 2020 om 21:26

Het grootste probleem is ook de verdediging, maar ik vind het wel schrikbarend dat je met dit middenveld en deze voorhoede niet één Schot op goal krijgt in de tweede helft. En dat heeft imo ook wel echt met het systeem te maken. Dat 4-2-2-2 zorgt Voor alle drukte in het midden, en dan moeten de backs opkomen. Echter zie je Max niet meer Voor het gevaar zorgen waarmee hij zo'n goede start maakte. Ook Thomas en mauro 0 dreiging via de zijkanten. Als psv opbouwt, is er geen links of rechtsbuiten en zie je vaak dat de bal eindeloos van links naar rechts wordt geschoven. Dat systeem werkt alleen als er veel beweging is en dynamiek.. Inspelen, doorbewegen, maar dat vind ik vaak het probleem bij psv

5 november 2020 om 22:02

Vind het systeem juist wel het probleem. 4222 past gewoon niet bij deze spelers, Schmidt wilt graag drukzetten maar zie jij spelers als Mo, Gotze, Malen en Zahavi echt 90 min lang druk zetten? Ikke niet. Feit dat je met 4 aanvalend ingestelde spelers nog geen schot op goal krijgt zegt toch wel genoeg, en het ruimte in de rug van Boscagli en Teze is ook niet meer normaal. Zo heel snel zijn beide spelers niet en wanneer Max 24/7 voorin staan helpt het al helemaal niet. Gewoon weer lekker terug naar het counter voetbal wat onder Cocu zeker wel werkte, het voetbal was natuurlijk niet om aan te zien maar resultaten werden er wel behaald. Pfft wat mis ik Cocu als ik dit allemaal zie.

5 november 2020 om 22:33

Maar met 442/4222 kun je natuurlijk ook op een andere manier spelen dan zoals Schmidt nu speelt hè. Ik denk dat je daar eerder de oplossing moet zoeken dan naar het switchen naar 433. Want dat laatste gaat met het huidige materiaal bijna niet. Je hebt maar 2 'echte' buitenspelers (gakpo, Madueke) en verder 2 tienen (gotze, Ihattaren) en 2 centrumspitsen (malen, Zahavi). Zie dat maar eens fatsoenlijk in een 433 te proppen. Maar dat het creeren van kansen PSV momenteel ontzettend moeizaam afgaat is natuurlijk wel gewoon een feit, dus eens dat er iets veranderd moet worden. En ja ik mis Cocu ook enorm, wat een topper was dat. Enorm onderschat.

6 november 2020 om 02:31

Heb je gelijk in, is natuurlijk niet makkelijk wanneer je de spelers voor de tactiek gekocht hebt. Ik zie alleen dit echt niet werken zo. Ben benieuwd wat Schmdit voor oplossing heeft, de zogehete toptrainer. Willem2 word net als Vitesse een leuke tegenstander voor Psv, kijken of ze zich kunnen herpakken.

5 november 2020 om 21:19

Ik ben het grotendeels eens met je verhaal maar Zahavi omschrijven als een Mitroglou 2.0 die fysiek zwaar te kort komt vind ik echt veel te opportunistisch. Je ziet echt wel dat die jongen kan voetballen en ondanks dat hij niet super snel is, is hij gewoon fit. Dit is een totaal andere orde speler dan Mitroglou. Ja vandaag speelde hij dramatisch, maar dat gold voor bijvoorbeeld Malen ook.

Altijd maar dat eeuwige getik met 6 man op de vierkante meter zonder enige dreiging of diepgang. Met dit spel gaat het nooit wat worden.

5 november 2020 om 21:01

Dat valt me al tijden op lijkt wel zo vaak mogelijk willen 1 keer en uithalen of 2 keer er ist genoeg ruimte maar dan toch nog weer blijven tikken en bal weg en max nog voorin

Wat is nou het idee van het spel van deze trainer? 4222 alles door het midden en iedereen staat stil?

Jammer dat we het zo hebben moeten weggeven 2e helft helaas nog 3 wedstrijden te gaan hopen dat ze zich kunnen herpakken je ziet de vermoeidheid toeslaan

Eerste helft gaf eigenlijk een vertekend beeld. Het leek allemaal nog wat door dat rondtikken van de bal maar tot kansen leiden het niet. Tweede helft besluiten ze bij Paok om iets meer naar voren te spelen en toch maar wat druk te gaan zetten en de ene na de andere bal wordt doodeenvoudig veroverd, op de Psv helft notabene. Klein beetje druk en Psv is compleet gezien. Paok is dan wel weer erg effectief maar dat mag Psv zichzelf echt aanrekenen, kansen komen door enorme fouten. Schmidt heeft nog heel werk te doen. Want zijn hand is totaal nog niet te zien. Zijn aanstelling heeft nog niks opgeleverd, op een paar goede aankopen na misschien.

5 november 2020 om 21:58

Thomas en Mauro zijn ook geen PSV spelers, komen gewoon tekort. Een ervaren CV is prio nummer 1.

Ik wil PSV bedanken voor het fantastische spel en de punten die weer binnen gehengeld worden voor het Nederlandse voetbal.

Dramatisch. Dit gaat nog spannend worden maar ik bang dat we (net als vorig jaar) 3e gaan worden in deze o zo gunstige poule...

Alsof ze van Schmidt niet op goal mogen schieten, ik zie alleen maar gebrei. Als die pingel niet gegeven werd dan had PSV nog niet eens een goal gemaakt. Wat een schijt tactiek van Schmidt zeg, die hele 4-2-2-2 werkt voor geen meter, Max rent als een gek naar voren en zie je niet meer achterin, Boscagli loopt bij elke aanval maar naar achteren en bij Mvogo lijkt ook elke schot op goal raak te zijn. Kunt Thomas en Mauro niet heel veel verwijten, die staan gewoon niet op hun posities. Enigste wie ik dit verwijt is Schmidt wie er nog niet veel van bakt bij PSV, tikken is leuk, maar ik wil GOALS zien. Zonder goals win je geen ruk.

Wat laat die Sangare zich simpel uitkappen bij die goal. Tgono staat 2x te ver voor zn goal Zahavi niet gezien. Ik schreef het al eerder PSV moet Dumfries een forse loonsverhoging geven.

En blijven roepen dat ze een topclub zijn en in de CL thuis horen. m isschien in de financiele huishouding met die dure aanwinsten maar met voetbal is zelfs europaleague te hoog gegrepen. Maar morgen zullen de broertjes Kerkhof wel weer zeggen dat ze maar net verloren hebben en mede door de schuld van de scheidsrechter, het calimerogedrag is niet verdwenen met M. van Bommel

Daarbij snap ik ook niet dat er met een Rosario gestart wordt terwijl die geen wedstrijden gespeeld heeft in de laatste weken. Die wordt dus met de rust gewisseld, waardoor je heel je middenveld weer instabiliseerd.... Was dan met Fein begonnen...

Wat ontluisterend zeg de 2e helft. Dacht dit wordt een makkie. Kom wat later in de 2e helft terug en bam 3-1. Wist niet wat ik zag. Tuurlijk als je thuis van Paok wint ben je ze ook weer voorbij maar toch. Dit kan niet.

We mogen toch onderhand ook wel concluderen dat Roger Schmidt geen wondertrainer is. Hij werd bij PSV binnengehaald alsof het een trainer van de buitencategorie was maar wat heeft de man nou feitelijk gepresteerd? Hij teert bij velen nog steeds op die ene wedstrijd van Salzburg tegen Ajax toen Salzburg gewoon een Mane en Soriano voorin had tegen een Ajax onder De Boer wat zo'n beetje de slechte selectie van de laatste 20 jaar was. Misschien hadden er wat alarmbellen af moeten gaan dat deze Schmidt inmiddels in China zat en er verder geen fatsoenlijke club hem meer op een lijstje had staan. Vooralsnog valt hij meer op met over alles klagen en huilen dan dat hij PSV fatsoenlijk laat voetballen en dat hoog druk zetten met PSV is al helemaal een fabeltje. Als je ziet wat PSV nog allemaal heeft binnengehaald mat Max, Sangare, Gotze, Zahavi is het ronduit beschamend wat ze tot nu toe brengen.

5 november 2020 om 21:36

Kijkend naar het spel is het er inderdaad niet op vooruit gegaan. Dat moet echt beter! Ik blijf wel redelijk positief, omdat hij van grote invloed was op het binnenhalen van spelers zoals götze, sangare en zahavi. Als het enkel op John de Jong moest aankomen zag het er wellicht nog veel triester uit.

5 november 2020 om 21:47

Psv heeft wel heel veel last van al die Corona gevallen daar. Dus Schmidt afschrijven is nog wat vroeg vind ik. Maar toch, de term Fulgassfusbal( hoe je dat ook schrijft) bij zijn aanstelling regelmatig gevallen. Ook werd hij voor de neus van allerlei grote clubs weggekaapt, dat moesten we allemaal goed horen. Dat voetbal is echt nog geen seconde te zien geweest of zelfs een aanzet daartoe heb ik niet kunnen ontdekken. En dat heeft niks te maken met Corona. Trainer mag wat mij betreft best wel de tijd krijgen maar ik begin langzaam wel mijn twijfels te krijgen bij Schmidt.

Als Ajax al kritiek krijgt na een winst dan ben ik benieuwd hoe de analisten denken over PSV en in mindere mate AZ...

5 november 2020 om 22:15

Laten we Ajax en AZ Europees even niet in een adem noemen met Psv. Ik vond de euforie in Eindhoven vrij voorbarig na de mooie aankopen en de zege in de laatste minuut vorige week tegen de tweede club van Nicosia. PSV hoeft trouwens de thuiswedstijd alleen maar van Paok te winnen om weer 2e te staan en dan heb je dus nog alles in eigen hand, maar laten we inderdaad nu wel voorzichtig concluderen dat een weergaloze wedstrijd van Gotze tegen ADO nog geen wereldwonder is. Want zo werd wel een beetje gedaan.

Gelukkig voor PSV komt de Uefa binnenkort met een derde toernooi, misschien dat ze daar een keer een ronde verder in kunnen komen.

5 november 2020 om 21:29

En hoeft niemand te zien want volgens mij spelen ze dan donderdag middag.

Wat een aanfluiting dit Psv tegen een matige tegenstander nog wel. Dit heeft niets met Vollgassfussball te maken. Verdedigend was het ontluisterend en aanvallend weinig gecreëerd. Het is te hopen dat Willem II net zoals ADO gaat voetballen om 3 punten over te houden...

5 november 2020 om 21:25

Pfff houd op met matige tegenstander. Als je Benfica en Besiktas uitgeschakelt, Granada uit op gelijkspel houdt en PSV een pakslaag geeft, dan ben je gewoon een hele goede ploeg. Het is typisch Nederlands om dit soort clubs te onderwaarderen.

De resultaten van PSV's laatste 23 wedstrijden in een Europees hoofdtoernooi: slechts 3 zeges. Topclub onwaardig. Maar zegt genoeg over de laatste jaren.

5 november 2020 om 22:00

Ja das wel heel confronterend, maar zegt dan ook voldoende

Ik zie het al, die Mvogo ken er ook niet heel veel van. Eerst al blunders en so far zie ik hem echt geen punten pakken.

Ik zie op Facebook dat de KNVB nu de schuld krijgt van de supporters. Hoe diep je kan zinken.. Psv mag deze tweede helft tot komende wedstrijd continu opnieuw bekijken, over and over again. Wat beschamend.. het is geen schande wanneer je van PAOK verliest, maar de manier waarop is echt onacceptabel.

5 november 2020 om 21:47

Wat beschamender is, is dat je hier punten probeert te scoren met reacties van Facebook (?) van supporters die emotioneel zijn... Je zou beter moeten weten.

En blijven roepen dat ze een topclub zijn en in de CL thuis horen. m isschien in de financiele huishouding met die dure aanwinsten maar met voetbal is zelfs europaleague te hoog gegrepen. Maar morgen zullen de broertjes Kerkhof wel weer zeggen dat ze maar net verloren hebben en mede door de schuld van de scheidsrechter, het calimerogedrag is niet verdwenen met M. van Bommel

Malen na net met 4-1 te zijn afgedroogd: 'wij zijn veel beter dan Paok'. Heb je dan een plaat voor je kop of niet. Waar komt deze misplaatste arrogantie toch vandaag?

Wat is PSV in hemelsnaam aan het doen? Zichzelf voorschut zetten nog tot daar aan toe. Echer dit kost ook Nederland dure punten. Vorrig jaar om deze tijd kwam #Bommelout opzetten. Weet niet of het iets opleverd maar deze duitse trainer maakt er ook gewoon een potje van. Echt jammer PSV zou makkelijk door eerste ronde Europa League moeten komen. Dit is helaas lachwekkend slecht

Ik hoop dat iedereen die zo emotioneel is en hard huilt omdat Psv heeft verloren.... Alsnog lekker kan slapen vannacht. Psv heeft velen van jullie weer een uitlaatklep gegeven, psv toont wie jullie werkelijk zijn! Weltruste vrienden van philips sv.

Ik weet niet wat Schmidt in de rust heeft gedaan of gezegd, maar het hielp in ieder geval niet. Hoe is het mogelijk... Het leek net alsof ze er helemaal niks meer van konden.. Overigens gaat die Mvogo nooit wat worden, wat keept die jongen matig zeg.

Ik denk oprecht dat de 20 minuten na rust nog nooit zo slecht zijn geweest als gisteren. Mvogo moet snel worden vervangen, hij is gehaald als voetballende keeper maar voegt daar niet perse iets in toe, hij doet niet heel veel meer als een ''niet voetballende keeper'' hij houdt gewoon haast geen ballen tegen. Beste man gaat als een zoutzak elke keer naar de grond en wordt 2 keer verrast in de korte hoek, een bal die kort langs hem over de grond gaat. Boscagli is gewoon Wilfred Bouma 2.0 in zijn 2e periode. Zo traag, zo sloom, zo slap.... Ongelooflijk. En Zahavi is misschien leuk tegen ploegjes als RKC of Ado, maar dat is ook gewoon 1 groot fiasco wanneer ij tegen een ''redelijke'' ploeg speelt, want dat Paok stelt ok niet veel voor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.PSV4326
3.Vitesse4116
4.AZ3716
5.Feyenoord3515
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller189
E. ZahaviAanvaller115
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller81
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper180
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

3 fans
Middenvelder, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 PSV 11 5 1 0
2020 Guangzhou City 7 4 1 0
2019 Guangzhou City 28 29 2 1
2018 Guangzhou City 26 20 3 0
2017 Guangzhou City 30 27 4 0
Laatste voetbalnieuws

Gerbrands noemt twee spelers die ‘uit de koker van Schmidt kwamen’

Met de komst van Roger Schmidt bleek PSV vorig jaar in staat om spelers te halen die normaal gesproken niet voor de Eindhovense club hadden gekozen. Algemeen directeur Toon Gerbrands onthult...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Parma heeft vertrouwen in een akkoord met Bayern Müchen over Joshua Zirkzee. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren