Dick Advocaat haalt uit: ‘Ze hebben geen flauw benul waar het om draait’

Woensdag, 4 november 2020 om 16:08Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 17:17

Steven Berghuis kan donderdag in het duel van Feyenoord met CSKA Moskou in de Europa League zeer waarschijnlijk meespelen. De aanvaller annex aanvoerder, die afgelopen zondag geblesseerd van het veld moest in het duel met FC Emmen (2-3), trainde woensdag met de selectie mee. "Als hij zich goed voelt, zal hij gewoon spelen", zei Dick Advocaat.

Advocaat heeft ook de beschikking over Justin Bijlow en over João Carlos Texeira. Bart Nieuwkoop is er niet bij. “Hij is de enige uit de selectie die afvalt”, gaf de trainer van Feyenoord aan. Voor aanvallers Luis Sinisterra en Nicolai Jørgensen komt het duel nog te vroeg. Advocaat liet weten dat Feyenoord vooralsnog niet te maken heeft met positieve coronatests. Dat is dus niet de reden van de absentie van Nieuwkoop

Feyenoord treft met CSKA de koploper van Rusland. Dat is de ploeg niet voor niets, zei Advocaat, die Igor Akinfeev en Alan Dzagoev nog kent uit zijn tijd in Rusland bij Zenit Sint-Petersburg en het nationale elftal. “Het is een heel goed elftal met een paar uitschieters. We moeten iedereen in de gaten houden.”

Feyenoord bereidt zich voor op duel met CSKA: 'Winnen om nog mee te doen'

"CSKA is een gevaarlijke ploeg die al vijftien jaar meedoet om het kampioenschap. Er zit veel geld in het elftal. Chidera Ejuke stond bij ons ook heel hoog op het lijstje Hij ging voor twaalf miljoen euro naar Moskou", verwees hij naar de aanvaller die door CSKA werd overgenomen van sc Heerenveen. Maar het wordt voor CSKA ook een heel moeilijke wedstrijd. We hebben het tegen Dinamo Zagreb ook laten zien. Ik ben niet zo negatief en pessimistisch als heel veel mensen.”

Advocaat doelde op de mensen die kritiek hebben op het positiespel van de Rotterdammers. “Als je als elftal zo lang ongeslagen blijft, is dat heel knap met zo veel jonge spelers. Ze hebben geen flauw benul waar het om draait bij de organisatie van een club. Er komt heel wat bij kijken om een jaar lang ongeslagen te blijven. Pas als je hetzelfde geld hebt als bepaalde ploegen in Europa, kan je dingen gaan eisen. Wij willen graag meedoen en willen het zo lang mogelijk volhouden, de toekomst zal uitwijzen of dat lukt.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Lekker terug geslagen Dick. Het is natuurlijk een prestatie van formaat en alhoewel het spel soms niet om aan te zien is is hij wel ongeslagen gebleven.

4 november 2020 om 16:59

Hoe kom jij en zoveel mensen erbij dat Feyenoord een jaar lang ongeslagen is? Ze hebben nota bene 1-4 vorige week van Wolfsberger AC verloren. Dick Advocaat haalt een ongeslagen status aan vooraf een EL wedstrijd waar Feyenoord tot nu toe 1 punt uit 2 potten heeft. Zeg waar het op staat en dat je met het matige voetbal in de Eredivisie een eind komt, maar Europees een hele zwakke broeder bent.

4 november 2020 om 17:15

Val je nu echt over dat ene weekje?
Hij heeft het vast over de reeks tot vorige week.

En over vorige week gesproken;
Die wedstrijd zouden we toch in een bepaald perspectief moeten zien. En iedereen weet waarom.

4 november 2020 om 17:15

Het geeft de zwakte van Feyenoord aan om die o zo knappe resultaten in de eredivisie er bij te halen terwijl je bij wijze van week in week uit aan de broek krijgt in Europa.

4 november 2020 om 17:20

Volgens mij ging die ongeslagen status ook over wedstrijden in de Eredivisie, al hoewel je dat hier niet echt uit de tekst kunt halen. Best een knappe prestatie, aangezien de selectie van Feyenoord nou niet overloopt van kwaliteit en zijn voorganger het een stuk minder deed. Als kanttekening moet je natuurlijk wel aanmerken dat het in het gros van de wedstrijden met hangen en wurgen ging en het resultaat veelal pas laat werd veiliggesteld. Europees gezien komen ze gewoon tekort en dat blijkt ook wel de laatste jaren.

4 november 2020 om 20:00

Hoe lang is Ajax ongeslagen dan? Is toch gewoon knap? Waarom mag je daar niet over opscheppen?
Ajax schept zo vaak op dat ze het zelfs hebben afgekort wzawzdb.

4 november 2020 om 20:06

17 uitwedstrijden in CL, maar Dick moet wel ff vertellen dat in dat jaar niet tegen ajax is gespeeld. Dat was de laatste wedstrijd van Jaap, en lachen was het.

4 november 2020 om 20:21

Slaat op het feit dat Feyenoord uit een tijdperk komt waarin het dieptepunt, die gitzwarte serie verloren wedstrijden onder van Bronckhorst, weer moest opkrabbelen. Dat ging met hobbels en soms is het zoals ik zei nog steeds niet om aan te zien. Maar Dick heeft het wel voor elkaar gekregen dat Feyenoord niet voorschut staat als de eindbalans opgemaakt word en ik denk dat dat dit seizoen ook gaat gebeuren. Ze hoeven europees niet eens top te presteren om volgend seizoen weer een stap naar voren te kunnen maken. Ze moeten in de top4 eindigen, dikke winst maken op een speler of 2 en weer goede breedteaankopen doen om volgend seizoen weer een stap verder te zijn. Niemand bij Feyenoord heeft de illusie dat spelers als Anthony of Zahavi zo kort na de vorige tijdperk naar Rotterdam kunnen komen. Echter als ze nog een seizoen of 2 stappen maken zullen ze weer zo meedoen om overwintering in de cl. En dat zegt een psv’er.

4 november 2020 om 17:29

In dat jaar geen wedstrijd tegen Ajax gehad, wel een belangrijke kanttekening

4 november 2020 om 17:39

En daar was Ajax afgelopen maart maar al te blij mee als we kijken naar de vorm van beide ploegen toen.

4 november 2020 om 17:43

Er is de afgelopen jaren niks zo lekker geweest voor Ajax om weer in vorm te komen als een potje tegen Feyenoord...

4 november 2020 om 17:55

@alexdevidal, laten we eerlijk zijn: het is al jaren zo dat zelfs als Feyenoord beter speelde dan Ajax, het meestal toch Ajax was die er met de punten vandoor ging. Dat bedoel ik niet provocerend want mijn partner die Feyenoord-supporter is geeft dat ook gefrustreerd toe.

4 november 2020 om 18:26

Los daarvan.. van Ajax winnen we niet vaak. Een heel jaar ongeslagen wordt pas echt heel bijzonder als we daarin ook tegen Ajax gespeeld hebben, toch? Eigenlijk zelfs twee keer..

4 november 2020 om 19:21

Prestatie van formaat, een jaar lang ongeslagen...maar wel laatste in de poule EL vorig jaar, vorige week nog een pak slaag van een club die ik niet kende, 5e in de competitie vorig jaar en nu weer dezelfde topklassering. Nee da's echt heel goed. Als Advocaat daaraan veel waarde hecht zet ie 11 man op goal, speelt hij altijd gelijk en verliest nooit.

4 november 2020 om 19:22

Alleen is het niet waar. Feyenoord verloor met 1-4 van Wolfberger AC verleden week. En in de eredivisie zijn hun zware wedstrijden allemaal in januari gepland. Dus is het nu relatief eenvoudig.

4 november 2020 om 19:46

Ben het niet met je eens. Ik ben geen Feyenoorder maar je moet niet vergeten vanwaar ze komen. Onder Jaap Stam was het was degradatievoetbal en de rechterrijtje. Sinds advocaat daar is. Heeft hij het team beter laten voetballen en is met deze middelmatige team zonder zelfvertrouwen toch een jaar lang ongeslagen gebleven. Dat is gewoon knap. Maar mensen vallen nu dat Emmen, Sparta enz altijd lastig is.
Feyenoord is een topclub maar geen topploeg. Dat is jammer aangezien Ajax en PSV voor de titel gaan spelen

4 november 2020 om 19:52

Maar als je verliest, dan ben je toch niet ongeslagen, ongeacht waar je vandaan komt?

Het spel is ook echt niet om aan te gluren. Misschien wel des te knapper dat je zolang ongeslagen ben.
Toch zou het fijn voor ons supporters zijn als het allemaal eens wat makkelijker ging.
Tis nu ook balen dat je een magere selectie heb en heel veel wedstrijden in korte tijd.
Aan de andere kant kan je ook eerder in je ritme komen door veel te spelen maar dan zou het wel lekker zijn als iedereen fit bleef.

Man wat een onzin over dat ongeslagen zijn. Mensen hebben geen idee hoe moeilijk het is om een wanprestatie te leveren tegen Sparta, Rkc, Emmen en Wolfsberger? Gelukkig heft Dick wel een idee. We hebben het tegen dynamo Zagreb wel laten zien? Wat heb je laten zien dan? Dat Feyenoord het Europees niet af kan maken zodra het maar een beetje tegenstand krijgt?

4 november 2020 om 19:45

Wat kijk jij door een sterk gekleurde bril zeg, bah. Heeft Feyenoord een jaar lang alleen maar tegen Sparta, Rkc en Emmen gespeeld in de competitie? En als het zo makkelijk is, waarom is het Ajax en PSV dan niet gelukt in dezelfde periode? Natuurlijk is het spel dramatisch de laatste tijd, maar je laat je wel heel erg kennen door te doen alsof elke club maar even zo lang ongeslagen blijft. Volgens mij heeft Feyenoord sinds de aanstelling van Advocaat ook nog een de meeste punten verzameld in de eredivisie.

4 november 2020 om 20:16

Ik ben supporter van ADO en heb niks tegen Feyenoord. Ik kan er gewoon niet tegen dat Dick zijn antwoord op terechte kritiek is dat niemand het snapt behalve hij. Je maakt jezelf compleet belachelijk als je na de wanprestaties van afgelopen tijd dit soort dingen gaat roepen.

Lekker blijven pochen met je jaar lang ongeslagen zijn Advocaat... Ik verlies liever een paar potjes in de eredivisie en presteer europees dan dat ik 5vd10 potjes gelijk speel en 5 win in europa bijv. Hecht meer waarde aan de 15 ongeslagen uitwedstrijden van Ajax in Champions League. En dat is alleen poule en knockout wedstrijden, dus zonder voorronde potjes.

4 november 2020 om 17:34

Wat heeft Ajax hiermee te maken?
O ja, dat is waar ook. Het gaat hier over knappe resultaten dus moet natuurlijk Ajax er gelijk bij betrokken worden. Toch afca? Stel je voor....

5 november 2020 om 08:18

Het is om een vergelijking te maken tussen 2 topclubs, want dat wil feyenoord toch graag zijn? overigens staat er geen afca maar hafc ahaas

4 november 2020 om 17:37

Zo sta ik er als Feyenoorder ook in. Die ongeslagen status zal mij een worst wezen. We moeten verdomme gewoon weer een keer Europees presteren. Tegenwoordig is bijna iedere Europese pot van Feyenoord een wedstrijd waar ik haast de haren uit mn kop trek. Veelvuldig onnodig balverlies, fouten (bijv; handsbal Iè), opgelegde kansen missen, geen lef, geen durf, geen 100% inzet. Je wordt er moedeloos van...

4 november 2020 om 17:59

@repuiztav, elke keer dat ik naar Feyenoord kijk wanneer ze Europees spelen, maak ik me zorgen dat het mis gaat. Dan zie ik fouten, ballen niet aankomen en vraag me af wat ze aan het doen zijn op het veld. Maar goed, dat vroeg ik me gisteravond ook af. :-)

4 november 2020 om 19:32

Ach slecht spelen is het probleem niet als je er soms maar een leuk resultaat uithaalt. AZ speelde niet wonderschoon in Italie tegen Napoli, maar toch sleepten ze die 3 punten eruit. Dat wil je een Feyenoord in Europa ook zien doen. Dat je het een keer doet in bijvoorbeeld Zagreb na een prima pot. Ze doen dat in Europa veel te weinig in de uitwedstrijden.

Lastige tegenstander. Staan bovenaan in hun competitie.
Zou het erg knap vinden als Feyenoord in de huidige situatie 3 punten weet te behalen.

4 november 2020 om 18:40

Helemaal gezien de huidige vorm. Tegen Wolfsberger en Emmen was het veldspel ondermaats. Ik krijg daardoor ook niet het gevoel dat ze tegen Cska wat klaar gaan spelen helaas.

Het is zeker knap, maar Advocaat bezorgt de supporters geen plezier. Als er geen corona was geweest, dan zou ik hebben geschreven dat hij supporters wegjaagt. Bovendien maakt hij spelers niet beter en geeft hij zelden tot nooit, behalve als het moet jonkies een kans. Bij dickie gaat het om hem en niet om de ploeg. Spelers spelen om tegen te houden en af en toe mogen ze naar voren. Als je dit doet in grote wedstrijden dan snap ik het, maar tegen Sparta, Fortuna RKC om maar wat te noemen dan is het schandalig. Spelers beleven geen lol meer aan het ballen

Ik vind het echt een zwaktebod dat uitgerekend de trainer Dick Advocaat zo pocht met het feit dat Feyenoord een jaar lang ongeslagen is. Dit is echt taal van een die hard supporter. En Feijenoord is ongeslagen in de ED en de Beker, in de EL werd verloren uit bij FC Porto. En in dat jaar is er 6 maanden niet gevoetbald is in competitieverband (van 8 maart tot 12 september). Er werden onder Dick Advocaat 25 wedstrijden in de ED en Beker gespeeld. Hiervan werden er 19 gewonnen en 6 gelijk gespeeld. Dat klinkt op zich nog wel oké. Maar er werd geen enkele wedstrijd gespeeld tegen Ajax of AZ. En van de 7 wedstrijden dit seizoen heeft Feyenoord er al 3 gelijk gespeeld. onder andere thuis tegen Sparta en uit bij Rkc. In de beker werd maar nipt van Cambuur Leeuwarden gewonnen en was er tegen Fortuna een verlenging nodig om door te gaan. Als je je verdiept in de wedstrijden dan is helemaal niet zo bijzonder dat Feyenoord het afgelopen jaar in de ED en Beker ongeslagen is geweest.

4 november 2020 om 19:24

Ze zijn niet ongeslagen, ze verloren vorige week nog in de EL. En in de eredfivisie zijn hun zware wedstrijden allemaal in januari ingepland i.v.m. Corona. Zo hoopt de Knvb dat er dan wel publiek bij kan zijn.

5 november 2020 om 21:23

Ik zei ook al dat het alleen in de ED en de beker was. Ze verloren vorig jaar ook al uit van FC Porto in de EL

Ongeslagen zijn stelt niet heel veel voor als je dusdanig matig speelt. Dat je dan toevallig steeds mazzelt en niet verliest.. tja. Dick moet wat realistischer worden want het spel van Feyenoord is gewoon niet goed genoeg. Er lijken totaal geen automatismen is het team te zitten wat je wel mag verwachten na zo'n tijd.

Ach, het is mooi voor Feyenoord dat ze resultaten hebben behaald over een jaar (met Corona en exclusief Europees voetbal), echter wil op een gegeven moment het oog ook wat. Verder heeft het wat ironisch als je gaat praten over 'hoe jong' je selectie wel niet is en hoe knap het is als er op basis van gemiddelde leeftijd maar twee selecties zijn die ouder zijn in de vorm van Sparta, Emmen en VVV gelijk staat. Sowieso vind ik de opmerking van een jong elftal iets ironisch hebben gezien Advocaat erom bekend staat dat hij liever kiest voor ervaring en jonge jongens vaak links laat liggen. Maar goed, een kritische noot voor Dick is vaak voor hem een stap te ver, stel je voor dat er kritiek is op je prestaties (of gebrek daar aan).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ63
7.NEC32
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. IdrissiAanvaller20
A. JahanbakhshAanvaller20
J. BijlowKeeper20
DaniloAanvaller22
O. MarcianoKeeper00
L. GeertruidaVerdediger21
Q. HartmanVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

60 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Ajax 2 1 0 0
2021/2022 Ajax 33 8 0 0
2021/2022 Feyenoord 0 0 0 0
2020/2021 Feyenoord 33 19 3 1
2019/2020 Feyenoord 24 15 1 0
Laatste voetbalnieuws

Driessen: ‘Louis van Gaal wordt weer opgezadeld met twee probleemgevallen’

Het wordt voor Alfred Schreuder nog een hele klus om Steven Berghuis en Davy Klaassen tevreden te houden. Dat schrijft Valentijn Driessen maandagochtend in zijn column voor De Telegraaf. Schreuder koos...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 18 augustus
Juventus heeft haast met de transfer van Memphis Depay. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren