Italianen genadeloos voor De Vrij: ‘Een hele slechte kopie van zichzelf’

Woensdag, 4 november 2020 om 15:07Jeroen van Poppel • Laatste update: 15:14

Stefan de Vrij beleeft allesbehalve zijn beste periode bij Internazionale. De 28-jarige mandekker werd vorig seizoen nog uitgeroepen tot de beste verdediger van de Serie A, maar moet het na de nederlaag tegen Real Madrid (3-2) van dinsdagavond ontgelden in de Italiaanse media. En dat nadat De Vrij zaterdag tegen Parma (2-2) ook al een zwakke indruk maakte.

Het loopt dramatisch bij Internazionale: de ploeg van trainer Antonio Conte won slechts één van de laatste zeven wedstrijden. Zaterdag tegen Parma werden i Nerazzurri in de counter geslacht door Gervinho, die twee keer scoorde. Met name het tweede doelpunt werd De Vrij aangerekend, omdat de geslepen Gervinho uit de rug wegliep bij de Oranje-international. Tegen Real Madrid ging het opnieuw mis voor De Vrij: eerst verloor de verdediger Sergio Ramos uit het oog, die uit een hoekschop raak kopte. Bij het winnende tegendoelpunt van Rodrygo stond De Vrij volgens Italiaanse media te diep opgesteld, waardoor hij te laat achterin was om de Braziliaan af te kunnen stoppen.

Volgens La Gazzetta dello Sport beleefde De Vrij tegen Parma al een horrordag en zijn optreden tegen Real Madrid was volgens de roze sportkrant nog slechter. "Kort gezegd is deze De Vrij een heel slechte kopie van de speler die werd bekroond als beste verdediger van het vorige seizoen", aldus La Gazzetta. Ter verdediging van De Vrij moet gezegd worden dat hij tegen Real Madrid speelde in een volledig nieuwe verdediging. Zijn kompaan Diego Godín vertrok naar Cagliari, terwijl Milan Skriniar na een positieve coronatest voor het eerst weer op de bank zat. De Vrij speelde in een centrum met Danilo D'Ambrosio, van origine een vleugelverdediger en de onervaren Alessandro Bastoni.

Ook de Corriere della Sera is uitermate kritisch op het optreden van De Vrij tegen Real. De veertigvoudig international krijgt van de krant een 4. "Hij was al de zwakke schakel tegen Parma en herhaalt het probleem. Hij was Ramos helemaal kwijt bij de 0-2. Zijn invloed op de 2-3 is nog erger", aldus de Corriere. Ook trainer Conte ging na afloop in op het cruciale kopduel dat De Vrij verloor van Ramos. "Bij de corner hadden we met meer overtuiging moeten dekken. De jongens moeten zich realiseren dat de details het verschil maken."Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door ikbengoed83)

Bij de corner hadden ze een mannetje bij de palen moeten zetten. Een keer een duel verliezen van Ramos kan gebeuren.

4 november 2020 om 19:20

Absoluut waar maar van dit Real Madrid mag Inter toch niet verliezen met alle respect

De Vrij doet het over het algemeen gezien fantastisch bij Inter. Dat hij nu een paar mindere wedstrijden speelt, kan altijd een keer gebeuren. Wat ook niet helpt is dat de verdediging dit seizoen als geheel vrij zwak oogt. Dit heeft er ook mee te maken dat de verdediging continue anders is door blessures en corona. Helaas is het achterin niet breed genoeg om dit op te vangen en moeten ze terug vallen op Kolarov, Dambrossio en Rannochia. Een centrale verdediger erbij in de winter zou goed zijn

4 november 2020 om 15:18

Misschien vinden ze Jones/Rojo van United wel interessant?

4 november 2020 om 15:20

Die vind niemand interessant, dus mag hopen Inter ook niet.

4 november 2020 om 15:30

Bastoni - de Vrij - Skriniar is in principe een fantastische verdediging waar Jones en Rojo echt niet beter zullen zijn. Dambrossio is ook een prima speler. De individuele namen die ze hebben zijn het probleem niet.

4 november 2020 om 15:41

Die skriniar komt toch niet helemaal lekker uit de verf in een drie mans verdediging, dus je zou kunnen stellen dat het wél aan de namen ligt

4 november 2020 om 15:50

Als iedereen fit is en kan spelen zijn er geen problemen, dan heb je inderdaad met Bastoni, De Vrij en Skriniar een goede verdediging en met Dambrossio een nuttige back up. Het probleem is blessures en corona. Dan heeft Inter gewoon (nog) niet genoeg diepte in de selectie om mee te doen om de prijzen. Hetzelfde geldt voorin, Lautaro, Lukaku en Sanchez is niet genoeg.

4 november 2020 om 15:47

Komt het niet ook door Godin wie naar Cagliari gegaan is? Speelde vorig seizoen nog naast De Vrij. Denk dat hij best wel een belangrijke schakel was voor Inter, blijft een ervaren rot wie al het een en ander heeft meegemaakt. Natuurlijk ook een strontvervelende verdediger om tegenover te staan.

4 november 2020 om 15:52

Heel jammer inderdaad dat Godin is vertrokken. Was aan het begin niet goed genoeg en had vooral moeite met de ruimte die ontstond door de driemans verdediging na jaren bij Atletico te hebben gespeeld. Maar na de corona break deed Godin het fantastisch met De Vrij en Bastoni naast hem.

terechte kritiek imo. op dit niveau kunnen dit soort fouten gewoon niet

4 november 2020 om 15:42

Nou we moeten niet gaan doen of De Vrij ineens niet meer kan verdedigen. De kritiek mag wel wat behoudener.

4 november 2020 om 15:47

Dat zegt men toch ook niet. Zelfs Messi krijgt wel eens kritiek. Spelers worden gewoon per wedstrijd beoordeeld. Zo gaat dat.

4 november 2020 om 17:06

Inderdaad. Afgelopen jaar heeft De Vrij veel veren in zijn reet gekregen (en terecht ook overigens). Nu doet die het wat minder en dan mag dat ook gewoon echt benoemd worden. Hetzelfde gebeurt natuurlijk ook bij een Matthijs De Ligt.

4 november 2020 om 18:19

@locomotif ik zeg ook niet dat hij niet meer kan verdedigen maar als je slecht presteert is de kritiek op dat moment gewoon terecht, net zoals het terecht is dat je alle lof krijgt als je goed prestereert

In hun ijver te benadrukken dat spelers als De Vrij, De Roon en Hateboer misschien wel beter zijn dan de jongens die via het Ajax-traject doorgestroomd zijn worden ze in mijn optiek soms juist net teveel opgehemeld. Het zijn prima spelers maar we moeten het denk ik ook weer niet overdrijven.

4 november 2020 om 15:31

De vrij in het rijtje de roon/ hateboer zetten slaat natuurlijk nergens op. De vrij behoort zeker tot de 15 beste centrale verdedigers van de wereld. In mijn optiek zelfs top tien en afgelopen seizoen was hij de beste uit de Serie a. De roon en hateboer zijn leuke spelers, maar ook bij hun club niet degene die het verschil maken.

4 november 2020 om 15:32

De Vrij is afgelopen verkozen tot beste verdediger van de serie A. Ik denk nog steeds dat hij in Nederland ondergewaardeerd word.

De Roon en Hateboer is een ander verhaal, die spelen vooral in een goed draaiend team waarin ze goed passen.

4 november 2020 om 15:33

De Vrij is normaliter wel Europese top natuurlijk, vorig jaar zelfs nog benoemd tot beste verdediger in de Serie A. wat betreft De Rhoon en Hateboer ben ik het met je eens. dat zijn nuttige teamkrachten maar geen uitzonderlijke spelers

4 november 2020 om 15:51

het ajax-traject? Je bedoelt: gespeeld bij Ajax?

4 november 2020 om 15:57

Als je dat gaat beredeneren op basis van Kritiek op een speler van de kranten. Wat zou je dan over de ligt moeten zeggen. Die is meerdere malen tot de enkels afgezaagd met kritiek. Overigens vind ik dat de Ligt dat niet verdient heeft maar dit is niet een graadmeter om je gelijk te halen over een ajax of feyenoord traject.

4 november 2020 om 16:02

Goed dat je ook dit topic naar Ajax kunt toeschrijven. Ik was al bang dat het een keer over iets anders zou gaan dan jullie fantastische, unieke, wereldwijd erkende spelers met een glamoureuze filosofie. On: De Vrij komt er wel weer bovenop. Inter moet een tijdje met hetzelfde centrum gaan spelen. Dat de Italianen schrijven dat De Vrij te diep stond vind ik niet helemaal fair, Inter was op zoek naar de 3-2.

4 november 2020 om 16:18

Falcao, Ah het bekende Ajax traject. Vond al haar hoe het kwam dat na 25 reacties nog steeds niemand Ajax betrok bij een minder wedstrijd van de Vrij. Maar gefeliciteerd aan jou de eer. De Vrij is misschien idd geen top cv vanuit het almachtige Ajax traject ala Veltman of aangekochte jongens als Magalan en Heiko Westerman maar desondanks... onderschat hem niet.

Dat doelpunt van Ramos kan gebeuren. Wist niet eens dat de Vrij de beste verdediger van de italiaanse competitie is geworden. Dat is wel echt mooi. Vind hem erg underrated. Is gewoon een zekerheidje maakt weinig fouten en doet zijn taak. Heel betrouwbaar. Ben blij dat hij een mindere wedstrijd had tegen Real.

4 november 2020 om 15:42

Ben je underrated als je tot beste verdediger wordt uitgeroepen?

4 november 2020 om 16:10

In Italië kunnen ze hem wel waarderen. In Nederland gaat het vaker over De Ligt en Van Dijk. Verder wordt hij niet genoemd bij de beste verdedigers van de wereld door heel veel mensen.

4 november 2020 om 16:04

Precies. En Sergio Ramos is niet bepaald een amateur. Die gozer heeft in minder wedstrijden meer gescoord dan Iniesta. En dat als CV. Zegt genoeg, lijkt me.

Die 2-0 uit een corner is gewoon het risico van mandekking bij corners. Als je wordt uitgeblokt, wat Real heel handig deed, dan ben je de lul. Die 3-2 ging zoveel mis, dat is echt niet alleen aan De Vrij te wijten. Maar die komt er sowieso wel weer bovenop.

Dat is het lot van een verdediger. 2 foutjes en je kunt er volgens sommige critici ineens niks meer van

“Zijn kompaan Diego Godín vertrok naar Cagliari, terwijl Milan Skriniar na een positieve coronatest voor het eerst weer op de bank zat. De Vrij speelde in een centrum met Danilo D'Ambrosio, van origine een vleugelverdediger en de onervaren Alessandro Bastoni.“ Zegt voetbalzone dit of La Gazzetta, aangezien Godin de slechtste CV was van Inter vorig seizoen en Bastoni gewoon tegen de 100 wedstrijden in de Serie A, CL, EL en Coppa gecombineerd heeft. Verder is Skriniar ook nog niet in de vorm die hij had voor het vorige seizoen.

Ik vind het grappig om de reacties hier te lezen. Kan gebeuren, is niet zijn fout etc. Maar als De Ligt dezelfde fouten maakt (vorig seizoen) stond men vooraan om te schreeuwen hoe slecht hij wel niet was.

4 november 2020 om 16:06

Haha, helemaal niet man. Toen was VZ verdeeld. De ene helft vond dat hij tijd nodig had, omdat hij nog maar 14 was. En de andere helft vond inderdaad dat hij het niveau niet aankan. Dat laatste zal nog moeten blijken.

Ik vond de lofzang ook overdreven. Als vrije verdediger hoeft hij nooit een man op te pakken. Elke ingreep leek daarom goed. Maar als hij mandekking staat is hij eerlijk gezegd niet bijzonder. Het is een goede verdediger hoor. Maar niet een wereldtopper. En op CL-niveau ga je dat toch zien. Net zoals Schuurs die door het ijs zakt. Dat zijn toch voor een bondscoach ook goede lessen.

4 november 2020 om 16:28

Ga je nou serieus de vrij en schuurs vergelijken? Schuurs heeft het alleen tegen de mindere ploegen in de ed laten zijn, terwijl de vrij vorig seizoen beste verdediger vd serie a was en meerdere jaren in toty stond/staat (ook bij Lazio en die speelde volgens mij met 2 cv's). Btw verder ook grappig dat in een je hem omlaag praat omdat die in een 3 man's defensie speelt, terwijl de beste verdedigers vaak Italianen zijn/waren (die veelal ook in een 3 man's defensie speelden/spelen. Tot slot speelt oranje ook wel eens met 3 cv's en toch is het soms behoorlijke gatenkaas.

Ik volg de Serie A en heb de Vrij vaak zien spelen. Hij is gewoon een solide, degelijke verdediger. Maar was wel verbaasd dat hij als beste verdediger was gekozen. Puur individueel zijn er betere verdedigers in de seria A. Maar als je naar het hele team kijkt, vallen die spelers niet op. Omdat Inter als team beter draait, valt ook de Vrij in positieve zin op. Dus ik vind dat je een beetje genuanceerd moet kijken naar de titel “Beste verdediger”.

Zo ben je held en zo word je totaal afgebrand. Dat is het opportunisme in voetbal

4 november 2020 om 17:22

Nou hij werd nogal overgewaardeerd. Als je als vrije man in je 5 mans defensie goed werk doet zonder een tegenstander in elke wedstrijd, dan is het makkelijk weinig fout te doen als je een beetje kan opbouwen zoals Stefan kan. Maar als verdediger is hij altijd vrij waardeloos geweest en zal hij nooit top worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Internazionale

1023 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AC Milan4018
3.AS Roma348
4.Juventus3319
5.Atalanta3118
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
L. MartínezAanvaller179
I. PerišićMiddenvelder161
R. LukakuAanvaller1612
A. VidalMiddenvelder150
A. BastoniVerdediger140
R. GagliardiniMiddenvelder132
Voor de complete selectie: Clubpagina Internazionale.

255 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Internazionale 15 1 2 0
2019/2020 Internazionale 34 4 5 0
2018/2019 Internazionale 28 2 2 0
2017/2018 Lazio 36 6 3 0
2016/2017 Lazio 27 2 3 0
Laatste voetbalnieuws

Lukaku kopt Inter diep in de verlenging naar kwartfinale tegen AC Milan

Internazionale is er woensdagmiddag ternauwernood in geslaagd om zich bij de laatste acht van de Coppa Italia te voegen. De ploeg van trainer Antonio Conte had een verlenging nodig om Fiorentina...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren