Derksen spijkerhard na Midtjylland - Ajax: ‘Met hen speel je al met negen man’

Dinsdag, 3 november 2020 om 23:22Chris Meijer • Laatste update: 23:38

Ajax boekte dinsdagavond de eerste overwinning van de Champions League-campagne. Op bezoek bij het Deense FC Midtjylland wonnen de Amsterdammers met 1-2, door doelpunten van Antony en Dusan Tadic. De zege zorgt niet voor al teveel enthousiasme in de studio van SBS6, want Johan Derksen is in zijn analyse na de wedstrijd spijkerhard voor Ajax.

“Je pakt drie punten, maar kunt hier nauwelijks trots op zijn”, zo begint Derksen zijn analyse. “Ik vond het een hele slechte en vervelende wedstrijd van Ajax. Tegen een hele matige tegenstander. Er faalden teveel mensen. Als je Álvarez en Martínez in je team hebt, speel je al met negen man. Die voegen niks toe. Dan heb je er nog een paar die geen bal raken. Promes komt geen man voorbij, Blind loopt een beetje te sukkelen op het middenveld, Ekkelenkamp hebben we niet gezien. Die rechtsbuiten (Antony, red.) maakt veel te weinig acties”.

Johan Derksen ziet zwakke plek Ajax: ‘Dat is toch wel een tekortkoming'

“Ik vond het een hele slechte prestatie. Maar laten we die overwinning koesteren, anders waren ze al uitgeschakeld geweest”, gaat Derksen verder. De analist krijgt met die constatering bijval van Wim Kieft. “Het resultaat gaat boven alles, maar het aanvallende gedeelte was enorm slecht. Dat is normaal gesproken de kracht van Ajax”, geeft Kieft te kennen. De oud-spits is wel te spreken over Tadic, die ‘altijd dezelfde dingen blijft doen’ en ‘heel sterk aan de bal’ was.

“Dat was de enige speler die een normale prestatie leverde”, zo is ook Derksen positief over het spel van Tadic. De analist zag echter wel dat Ajax zowel in verdedigend als aanvallend opzicht veel kopduels verloor. “Het viel me op dat Ajax zowel verdedigend als aanvallend geen koppers heeft. Dat is toch wel een tekortkoming, het is levensgevaarlijk met standaardsituaties.”


Poll

Ben jij het met Johan Derksen eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door carlo35)

onzin de latino's zijn betrouwbaarder dan ekkelenkamp gravenberg en promes edit: en dan vergeet ik bijna schuurs wat was die man slecht zodra het niveau en tempo omhoog gaat dan kan hij het niet meer bijbenen laten we eerlijk zijn als veltman dit seizoen was gebleven dan had schuurs echt geen basis gestaan.. Ik zeg laten we Alvarez op rcv proberen de positie waar die voor gehaald was.. die gaat tenminste duels aan als een echte vent..

3 november 2020 om 23:35

Eens brengen ook veel meer vuur, zo een Schuurs is gewoon veel te slap in de duels. Ekkelenkamp gaan we het niet meer over hebben, Promes ben ik ook wel klaar mee.

3 november 2020 om 23:38

Gravenberch heeft zijn beste wedstrijd voor Ajax gespeeld, hoezo onbetrouwbaar?

4 november 2020 om 00:02

De enige Latino van wie ik meer verwacht is Tagliafico, die is ook al een tijdje niet meer in vorm. Die tegengoal kunnen we ook wel een beetje aan hem verwijten. Het is gewoon dat je weet dat Nico beter kan. Maar ja, wel blij met de 3 punten

4 november 2020 om 00:16

Ik heb wel het idee dat Tagliafico weer wat meer zn draai gaat vinden met Martinez naast hem. Blind lijkt na zn blessure niet de oude te zijn. Hopelijk komt bij hem het vertrouwen ook weer terug. Martinez speelt zakelijk weet dat ie naar de goede vorm van vorig seizoen toe moet werken en weer vertrouwen moet krijgen. Schuurs zal dan ook weer makkelijker spelen met meer vertrouwen naast hem. Het zelfde met Mazraoui.

4 november 2020 om 00:34

Nico kan minder vaak naar voren en naar voren verdedigen omdat gravenberg voor hem speelt, die niet mee verdedigt, toen frenkie er stond wist nico dat hij naar voren kon omdat frenkie de balans kon bewaren.

4 november 2020 om 07:34

Iets wat nu Blind of Martinez zouden moeten doen die als verdedigende middenvelder staan dus.

Schuurs speelde ontzettend slecht, dan is het of een onervaren Timber inbrengen, of Alvarez. Meer opties hebben we nu niet. In de rust schreeuwen om een wissel voor Schuurs, maar dan de vervanger die geen cruciale fout heeft gemaakt weer met de grond gelijk maken. Mag ik met zo weinig inzet hetzelfde salaris als Derksen opstrijken? Wel mogen Blind en Martinez gewoon omgewisseld worden, Blind is momenteel in een niet dominant Ajax te matig op het middenveld. Heeft het loopvermogen niet.

3 november 2020 om 23:31

Alvarez viel ook gewoon prima in. Martinez was wel ongelukkig vandaag maar vond Schuurs, Promes en (in de eerste helft vooral) ook Blind slechter in ieder geval hoor. Derksen roept weer maar wat, vooringenomen mening, dit zegt hij altijd, ongeacht hoe de heren spelen.

3 november 2020 om 23:33

Ja ach Martinez was niet op z'n best, maar wie wel? Verdediging werd erg in de steek gelaten door aanval en middenveld, die geen enkele druk op de bal hielden. Tadic, Mazraoui en Onana waren eigenlijk de enigen die enig niveau haalden, dan is het weer erg makkelijk om Alvarez, die gewoon prima inviel inderdaad, te kakken te zetten.

3 november 2020 om 23:36

Idd Alvarez viel prima in. Derksen moet je natuurlijk met een korrel zout nemen, eenmaal slecht gedaan is altijd slecht gedaan. Alvarez op middenveld wil je gewoon niet, maar ik vond het een verademing tov Schuurs.

3 november 2020 om 23:43

Met een korrel zout nemen? Hij is toch CL analyst?

3 november 2020 om 23:44

Derksen draait zoals vaak weer helemaal door. Alvarez viel gewoon goed in. Deze jongen zal heus ook niet blaken van zelfvertrouwen. Persoonlijk kijk ik al lang niet meer naar analyses waarin deze brombeer z'n mening geeft.

3 november 2020 om 23:48

Ik baal er ook iedere keer weer van als ik hem zie zitten bij CL wedstrijden. Liever Gijpie, die vertelt ook niet heel veel boeiends maar is tenminste overwegend vrolijk en positief. Derksen heb ik bij VI vrij lang aan kunnen zien, maar als analist heb ik hem nooit gewaardeerd. Hij is als een populistische politicus, schreeuwt hard extreme meningen om een deel van het publiek voor zich te winnen, maar valt steeds meer en meer door de mand.

3 november 2020 om 23:57

Gewoon Ziggo kijken en dan in de rust een andere analyse plus gelijk alle andere goals.

4 november 2020 om 00:01

"gewoon Ziggo kijken" alsof daar altijd topanalyses en commentaar zijn.. nee helaas zijn wij wat dat betreft niet verwend in Nederland. Heeft Ziggo niet een schakelkanaal trouwens? Ik zie liever wel gewoon heel de wedstrijd van mijn Ajax.

Komop man. We gaan toch niet doen alsof Martinez er niks van kan. Vandaag was niet zijn beste wedstrijd ooit, maar 2 weken geleden tegen Liverpool was hij nog een van de beste aan Ajax zijde.

3 november 2020 om 23:42

Ja slaat nergens op. Martinez heeft een erg goede pass, vandaag ook weer een mooie bal van achteruit naar Promes, maar die deed er niks mee. Bij de goal iets minder van Dreyer maar verder goed verdedigd

4 november 2020 om 00:23

Inderdaad, Martinez heeft zich al bewezen en speelde (helaas) alleen vandaag onthutsend zwak. En Alvarez heb je al het hele seizoen af kunnen branden, maar toevallig viel hij vandaag ijzersterk in. Als hij die lijn doortrekt mag hij vaker in de verdediging verschijnen, al denk ik nog steeds dat Schuurs in de toekomst echt nog wel een topper gaat worden.

4 november 2020 om 12:23

@poetry, Schuurs is een verdediger van 20 jaar met veel talent. Ik denk dat dit jaar zijn doorbraak gaat worden. Die jongen is best nuchter, laat zich niet gek maken. Thuis weten ze dit ook wel te sturen denk ik, allemaal (ex-) topsporters. Dan komt die kwaliteit echt wel bovendrijven. Ik ga er van uit dat hij van Bogarde gaat leren om onverzettelijker te zijn. Komt wel goed met die jongen.

Alvarez viel best aardig in vond ik, en Martinez was toch ook niet de slechtste man op het veld. Daarnaast wel eens met Johan. Ekkelenkamp stond overal verkeerd, Blind leed veel balverlies en Promes heeft behalve in de eerste minuut alles fout gedaan.

Ik snap niet dat Derksen altijd zo kritisch is op Alvarez en Martinez. Alvarez speelde inderdaad nooit goed op het middenveld, maar viel vanavond prima in als centrale verdediger. En ook Martinez is gewoon een uitstekende voetballer, al doet Derksen altijd alsof het een houthakker is

Wat een ongenuanceerde onzin zeg! Alvarez viel echt heel sterk in. Bracht rust achterin, won zijn duels. Hield de bal in de ploeg. Was altijd aanspeelbaar en ook heel belangrijk, heerste in de lucht. Ik vond hem echt een verademing ten opzichte van Schuurs. Daarnaast vond ik Martinez de eerste helft slordig en wat onrustig, maar is dat heel gek met zo'n middenveld voor je neus waarbij niemand een man oppakte en schuurs naast je die ook alleen maar onzekerheid en extra werk voor Martinez bracht. Tweede helft deed Martinez gewoon prima z'n werk. Won z'n duels. Hield overzicht en roeide de bal weg wanneer nodig. Daarnaast speelde hij met een diepe hoge bal Anthony ook nog een keer weg.

Alvarez deed niets verkeerd, sterker nog die won elk duel en verspeelde de bal tenminste niet kansloos. Martinez speelde zwak in de 1e helft maar moest ook veel opknappen voor Schuurs en Gravenberch/blind die alles laten lopen. Maarja gelukkig neemt niemand Derksen nog serieus als het om voetbal gaat, die is wel aardig afgegaan vorig jaar door Atalanta een defensieve counter ploeg te noemen.

Derksen kan je al jaren niet meer serieus nemen als het echt over voetbal gaat. Martinez is gewoon en prima speler en kan nog wel een hoger niveau aan, en hoewel ik ook niet echt een fan ben van Alvarez viel hij vandaag gewoon goed in. Ekkelenkamp, Blind en vooral Promes waren de slechtste vandaag!

3 november 2020 om 23:58

Alvarez viel uit bij Chelsea ook al prima in toen ze met 9 man kwamen te staan.

De 2 dingen die mij zijn opgevallen dit seizoen zijn dat we achterin met Schuurs/Blind of Schuurs/Martinez te zwak zijn en dat we creativiteit missen voorin. Met Kudus hebben we een prima vervanger voor Donny gehaald, Gravenbergh is qua speltype de vervanger van Frenkie en Anthony is dezelfde type speler als Neres, maar we hebben geen type Ziyech met een splijtende pass. Overmars heef Lang laten gaan maar ik denk dat het voor Ajax goed zou ziin als ze in de winter zo'n type gaan proberen aan te trekken. Zo'n type is cruciaal voor het type voetbal wat Ajax wilt spelen en zonder blijf je stroperig en traag spel hebben zoals nu het geval is.

Ik vond Alvarez prima invallen. Maar die Derksen zal nooit terugkomen op z'n mening.

Waarom moet het toch altijd zo extreem bij Derksen? Het moet altijd de overtreffende trap van slecht zijn. Soms kun je dingen toch ook een beetje nuanceren? Ik heb echt niks tegen de man, maar kan hem al een hele tijd niet meer serieus nemen als het om analyses gaat

4 november 2020 om 00:00

nuances en Derksen zijn net vuur en water. Ik probeer het geluid altijd uit te zetten voordat hij aan het woord komt. Zijn pessimistisch en denigrerend gelul zijn inhoudelijk gewoon niet juist en kunnen je gemoedstoestand wel eventjes verpesten.

Gelul Derksen!
Toen Alvarez erin kwam was er eindelijk rust in de tent achterin. Die Schuurs voegt juist niets toe.

4 november 2020 om 07:43

Over Schuurs hoor je hem niet ... Nee, die latino's aan vallen is veel veiliger

Ik kan wel meekomen in de kritiek van Derksen. Je kan je afvragen of het zin heeft gehad om in de competitie alleen tegen de zwakke broeders te spelen voor de winterstop. In de Europese wedstrijden kom je meer weerstand tegen en de meeste Nederlandse ploegen hebben daar moeite mee. Deze europese wedstrijden tonen wel aan dat Ajax een onevenwichtige selectie heeft. Je mist creativiteit, een nummer 9, koppers. De beste spelers worden verkocht, dat hoort erbij, maar waardige vervangers worden niet terug gekocht of uit de opleiding gehaald. Waar zijn Unuvar, Taylor, Jensen, Hansen? Zijn ze er niet klaar voor of wil ten Hag ze niet zien? Al met al is het vrij matig en ten Hag blijft maar zoeken naar de ideale elf.

3 november 2020 om 23:59

Voor Hansen staan Promes, Tadic, Antony en Neeres in de pikorde, dat lijkt me niet zo vreemd. Voor Taylor en Jensen speelden vandaag Ekkelenkamp en Gravenberch, ook jeugdspelers die Ten Hag wel ziet staan, en (nog) niet genoeg kunnen leveren. Simpel om weer naar jeugd en ten Hag te wijzen, terwijl volwassen profs als Promes en Blind gewoon niet leveren momenteel.

4 november 2020 om 00:03

Unuvar is de laatste tijd blijkbaar niet eens in staat om langer dan een kwartiertje bij Jong Ajax te voetballen. Die heeft echt helemaal niets bij Ajax 1 te zoeken de komende tijd. Hansen zijn conditie is ook niet best door blessures etc. Jensen is niet goed genoeg. Zou dan eerder Rensch wat vaker meenemen.

4 november 2020 om 00:06

Rensch en Jensen zijn voetballers op een totaal andere positie, dus ik snap de vergelijking niet zo. Wel met je eens dat Jensen momenteel niet laat zien klaar te zijn voor het grote werk.

4 november 2020 om 00:14

shorty1991, klopt maar het is ook geen vergelijking. Rensch speelt namelijk achterin waar Ajax al het minst bezet is en juist daar heb je misschien later in het seizoen jeugdspelers nodig aangezien verdedigers over het algemeen juist geschorst ed worden. Mazraoui is sws blessuregevoelig, Tagliafico is sws minimaal 3 wedstrijden per seizoen geschorst en met Blind weet je het ook niet

4 november 2020 om 00:22

Enerzijds ben ik het met je eens, maar aan de andere kant hebben als die jeugdspelers die je noemt, terecht spelers voor zich staan die worden geacht een hoger niveau te halen. In die zin vind ik het dus flauw om ten hag af te vallen op basis van deze wedstrijd.

Opzich nieteens zo heel slecht - uit tegen een fysiek sterke ploeg als Midgetland winnen. Uiteindelijk de wedstrijd on-ajax bij een 1-2 stand controleren en lekker op z’n italiaans/spaans tijdrekken zoals Getafe vorig jaar ook deed. Zo winnen is ook wel een keer prima. Iedereen verwacht maar altijd tikkie takkie en met een dikke overwinning maar huis, maar dit is gewoon zakelijk en ze hebben de buit binnen. Ook gunstig voor de coefficient natuurlijk. Natuurlijk wilt iedereen mooi voetbal maar dit kun je niet iedere wedstrijd verwachten.

4 november 2020 om 00:29

Ik geef je gelijk dat de overwinning het belangrijkst was maar begrijp wel dat mensen kritiek hebben want Ajax speelde gewoon niet goed en de voorbereiding was erg vervelend maar had wel iets meer verwacht. Maar Ajax heeft het vaker lastig tegen fysieke spelende teams. En wat mij erg opviel vandaag en tegen Atalanta dat ze veel moeite hadden de vrije man te vinden en onder de druk uit te spelen want er waren momenten ze de bal echt heel makkelijk steeds kwijt waren.

4 november 2020 om 16:33

Atalanta is inderdaad ook heel fysiek 🤦 het was gewoon heel erg slecht. Maar vooruit, wel drie punten. Dat is in het verleden wel eens anders geweest

Het valt Derksen op dat Ajax aanvallend en verdedigend geen koppers heeft. Die man wordt nu pas wakker, geweldig toch dat hij daar 6 ton voor krijgt . Sinds dat de Ligt weg is is er geen kopsterke verdediger bij Ajax. Over een kopsterke aanvaller maar te zwijgen. Je kan ook zeggen dat Ajax dat goed heedt opgevangen , als zo'n ervaren analist er nu pas achter komt

Martinez was tegen Liverpool een van de betere en nu zou die er opeens niks meer van kunnen ? Het wordt tijd dat Derksen eens begint na te denken over zijn pensioen. Vandaag gaven te veel spelers niet thuis en dan pakt Derksen er een paar uit , goedkoop scoren is dat

Promes en schuurs daarentegen speelden wel aardig 😂 feitelijk dus met 7 man gespeeld. Dan is 1-2 nog wel aardig als je het zo bekijkt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
J. GorterKeeper
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

37 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Maandag 2 augustus
Teun Koopmeiners is opnieuw op de radar bij AS Roma verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren