Van der Gijp heeft medelijden: ‘Je baan hangt af van dit soort kneuzen!’

Maandag, 2 november 2020 om 21:11Jeroen van Poppel

René van der Gijp toont maandagavond in Veronica Inside medelijden met PEC Zwolle-trainer John Stegeman. Laatstgenoemde zag zijn elftal zaterdagavond pijnlijk onderuit gaan tegen FC Twente (5-1). Dat was vooral te wijten aan PEC-verdediger Thomas Lam, die met twee blunders de eerste twee tegentreffers inleidde.

Lam beleefde in Enschede naar eigen zeggen zijn slechtste wedstrijd uit zijn loopbaan. De aanvoerder van PEC verstuurde eerst een verkeerde breedtepass door zijn eigen zestienmetergebied, waardoor Queensy Menig kon scoren. Enkele minuten later speelde Lam de bal te kort terug naar doelman Michael Zetterer, waarna Danilo onderschepte en een doelpunt maakte. Na afloop kreeg trainer Stegeman te maken met boze PEC-supporters, die de spelersbus opwachtten.

Van der Gijp vindt dat de harde kern van PEC de schuld niet in de schoenen kan schuiven van Stegeman. "Dan zit ik naar die wedstrijd te kijken en denk ik: die libero had ook wel een aandeel in die nederlaag, hoor", lacht Van der Gijp. "Dan heb ik zó te doen met die trainers. Dat je trainer van Zwolle bent, en je baantje hangt af van dit soort kneuzen! Dat is toch het ergst wat er is, man. Vreselijk lijkt me dat."

Thomas Lam raakt de bal niet hard genoeg, waardoor Danilo profiteert en scoort.

Ook Johan Derksen heeft geen goed woord over voor de actie van de supporters van PEC. "Dat is de nieuwe hype, hè", aldus de analist. "Als een club verliest gaat de harde kern de spelersbus opwachten. Ze hoeven van mij Thomas Lam niet op te wachten, die vindt het zelf ook vreselijk. Maar die trainer kan er helemaal niets aan doen." Derksen weet dat Stegeman door het verlies tegen Twente in het nauw zit. "Nog zo'n nederlaag, dan krijg je weer een relletje in de stad. Dan gaat de plaatselijke krant zich ermee bemoeien. Er ontstaat een anti-trainerssfeertje... zo sneuvelt zo'n trainer."

Lam werd tegen Twente in de 37ste minuut naar de kant gehaald. Geen goede beslissing, vindt Derksen. "Ik weet niet of je ook maar iets oplost door Lam te wisselen. Het is je aanvoerder, het is normaal gesproken een man waar je wel op kunt rekenen. En als je de bank bij Zwolle bekijkt... Het is voor PEC Zwolle best een goede speler, hij had een slechte dag."Gerelateerd

Meer sportnieuws

11 reacties (laatste reactie door carlo35)

Ik krijg eerder medelijden met Lam dan met Stegeman. Lam wordt na een half uur gewisseld, Stegeman sloopt zijn speler in een interview en Lam wordt door analisten oneindig door de mangel gehaald. Ik denk dat hij zelf ook wel door had dat het niet zo lekker liep. Je maakt zo'n speler helemaal kapot op deze manier, dat hoeft niet.

2 november 2020 om 21:46

Maar goed, volgens Van Der Gijp kun je er in de meeste gevallen niets van als je niet in de top 3 speelt. Zoals je zelf al aangeeft weet Lam zelf ook wel dat hij een dramatische wedstrijd speelde en hij doet het natuurlijk niet expres. Daar mag je wat van vinden als coach, maar je speler zo afvallen en ook nog eens publiekelijk getuigt ook niet van professionaliteit. Ik irriteer me sowieso mateloos aan Stegeman. Die gaat inmiddels elke dag zo'n beetje alle platformen af om te verkondigen hoe geflatteerd de 5-1 was en dat PEC eigenlijk helemaal niet slecht speelde buiten de fouten om. Tja, dan heb je er ook weinig kaas van gegeten. Geen enkele ploeg verliest met 5-1 als ie goed speelt.

2 november 2020 om 21:53

Ze zeiden toch juist dat die Lam over het algemeen geen slechte voetballer is? Of kijk jij niet?

2 november 2020 om 23:26

Nee hij kijkt niet, het is gewoon heel makkelijk oordelen op een klein stukje tekst haha

Ik vind het niet zo gek dat het zo matig met PEC gaat. Het team heeft een vrij grote kern met spelers die goed genoeg zijn voor de eredivisie maar er is niemand die het verschil maakt. Er is geen middenvelder die het team bij de hand neemt of een spits die er 20 maakt in een seizoen. Ze moeten het hebben van het collectief en als dat niet loopt hebben ze niks om op terug te vallen.

2 november 2020 om 21:36

Perfect verwoord, dit gevoel heerst al een paar jaar, en ik denk dat mijn clubje hier op lange termijn heel erg veel last van gaat hebben... Ik heb de jaren in de Jupi league meegemaakt, en de, voor Pec, succesjaren in de Eredivisie, hopen dat ze toch kunnen toewerken naar een stabiele selectie voor de eredivisie

2 november 2020 om 21:53

Dat is niet zo makkelijk als het achterland niet optimaal is. PEC heeft een klein achterland aan potentiele sponsoren en dat soort zaken. Dan is het gewoon heel erg moeilijk om stappen te maken. Ze hebben ook wel veel concurrentie in de buurt. Ik vraag me wel af wat er met de inkomsten is gebeurd uit die succesjaren. Ik meende dat ze ook aandelen wouden verkopen om kapitaal te genereren. Is dat ooit van de grond gekomen?

2 november 2020 om 22:01

Denk dat de uitdaging vooral ligt in het aantrekken van die 2 of 3 spelers die echt het verschil moeten maken. Het geld is er niet echt en de jeugdopleiding kan hier ook niet voor zorgen. Misschien is het mogelijk om met grotere club een samenwerking aan te gaan? Ik denk dat er best een hoop clubs zijn die leuke talenten willen stallen in de eredivisie. Voor de rest lijkt het me vrij lastig, het achterland is niet heel groot dus dan is het lastig om een stabiele middenmotor te worden.

2 november 2020 om 22:37

Dat geld hebben ze onder meer in Van Crooy, Leemans en van Duinen geïnvesteerd. Geen van deze drie heeft echt indruk weten te maken.

PEC heeft een paar mooie jaren achter de rug, maar glijden weer af naar de onderste regionen. Hebben zich de laatste jaren teveel versterkt met 13-in-een-dozijn sprlers, waar volgens mij ook nog eens voor betaald is. Jongens als Drost, Leemans, van Crooij, van Duinen... ze missen jongens die het verschil maken en de ploeg op sleeptouw nemen.

Trainer had Lam natuurlijk niet moeten wisselen na 37 minuten. Gewoon in de rust met Lam overleggen: aangeven dat je allebei wel snapt dat ie niet zijn beste dag heeft. En dan de keuze aan Lam zelf overlaten of hij gewisseld wil worden. Gewoon stellen: wil je je revancheren in de 2e helft of wil je in de luwte worden gehouden. Is nota bene je aanvoerder. Slecht gemanaged van Stegeman. En als trainer ben je altijd afhankelijk van je spelers, en die zullen altijd wel eens keer een off day hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.PEC Zwolle26-6
14.RKC Waalwijk23-13
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. NakayamaVerdediger232
D. HuibertsMiddenvelder230
E. ReijndersMiddenvelder233
I. PheraiMiddenvelder191
R. StriederMiddenvelder180
M. SaymakMiddenvelder172
R. GhoochannejhadAanvaller176
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

11 fans
Verdediger, 27 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 4 maart
RB Leipzig verhuurt Yvon Mvogo in principe tot medio 2022 aan PSV, maar heeft een optie om de verhuurperiode komende zomer al stop te zetten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren