Kritische noot Afellay valt slecht: ‘PSV is altijd goed voor hem geweest’

Maandag, 2 november 2020 om 11:08Rian Rosendaal

Volgens Ibrahim Afellay is de reactie van PSV richting de KNVB 'overdreven' te noemen. De Eindhovenaren misten zondag vanwege het coronavirus maar liefst dertien spelers tegen ADO Den Haag (4-0). Het duel werd echter niet uitgesteld, tot woede van onder meer trainer Roger Schmidt en algemeen directeur Toon Gerbrands. Oud-spelers Willy en René van de Kerkhof verbazen zich op hun beurt weer over de uitspraken van Afellay over PSV.

Willy van de Kerkhof noemt de opmerking van Afellay 'heel apart'. "Natuurlijk mag je je eigen mening verkondigen, maar het lijkt mij niet wijs om het op deze manier te doen", zo verklaart hij in zijn wekelijkse analyse voor Omroep Brabant. "PSV is altijd goed voor hem geweest. Natuurlijk mag je als club vragen om medewerking van de KNVB. Maar als je die niet krijgt, moet je roeien met de riemen die je hebt en dat heeft PSV gedaan: 4-0 gewonnen. En ieder nadeel heeft zijn voordeel, zoals iemand ooit zei. Je ziet nu dat jonge spelers meer speeltijd krijgen." De voormalig PSV'er verwijst daarmee onder meer naar Noni Madueke, die tweemaal scoorde tegen ADO.

Afellay: ‘Voorheen een gentleman, nu laat hij zijn ware aard zien’

De oud-speler van de club is kritisch op de technische leiding van PSV.Lees artikel

"Ze misten alleen drie basisspelers", zo zei Afellay zondagavond in Studio Voetbal. "“Dat was het. Het is wel een beetje overdreven. Ik bedoel, Schmidt heeft zich ook heel erg kritisch richting de KNVB uitgelaten. En voorheen was het altijd een gentleman. De laatste weken laat hij zich wel op een bepaalde manier uit. En dan denk ik: Ok, laat je nu je ware aard zien?. Iedereen heeft te maken met corona. PSV miste maar drie basisspelers. Ik heb de wedstrijd gezien. Ze hadden net zo goed PSV Onder-19 kunnen opstellen."

René van de Kerkhof ergert zich aan de strafschop die PSV ontving nadat Eran Zahavi zich in het strafschopgebied van ADO vrij gemakkelijk liet vallen. De bal had nooit op de stip mogen worden gelegd, zo luidt het oordeel. "Nee, absoluut niet, dit was een schwalbe. Hier had de scheidsrechter (Jochem Kamphuis, red.) gewoon een gele kaart voor moeten geven. Hij ging nog even kijken naar de televisiebeelden, maar volgens mij had hij zijn ogen dicht. Dit was absoluut geen penalty." Willy van de Kerkhof voegt met een kwinkslag toe: "Dit was denk ik een goedmakertje voor de penalty die PSV tegen Vitesse vorige week niet kreeg (toen Bas Nijhuis een overtreding op Jorrit Hendrix uiteindelijk niet bestrafte, red.). Maar het heeft niet aan die penalty gelegen. PSV had deze wedstrijd toch wel gewonnen, denk ik."Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Hoezo? Ik zie het probleem niet, Ibi zit daar bij Studio Voetbal om zijn mening te geven.Zonder een PSV bril. Moet hij omdat hij een PSV jongen is Schmidt louter veren in zijn reet stoppen dan? Kom op zeg. Een verademing trouwens Afellay bij Studio Voetbal. Helder en duidelijk. Nog altijd liever dan Arno Vermeulen.

2 november 2020 om 11:13

Ik vind Afellay ook prettig om naar te luisteren, laat zien een goed zicht op het spelletje te hebben (wat hij in het veld ook al had), praat duidelijk en komt goed uit zn woorden.

2 november 2020 om 11:32

Ik heb eerlijk gezegd wat moeite met hem, ondanks dat ik vind dat hij dit inderdaad gewoon moet kunnen zeggen. Het voelde toch alsof hij daar met een persoonlijke vendetta zat. Lijkt wat op zichzelf gericht en lijkt maar moeilijk te kunnen incasseren. Had hij als speler al last van deed op het veld zo nu en dan ook wel behoorlijk onsportieve dingen. Vooral als het om Ajax ging kon hij behoorlijk kinderachtig zijn. Juichte ooit heel onsportief voor de neus van Vertonghen bij een heel ruime voorsprong in Eindhoven in een seizoen dat het bij PSV zelf totaal niet liep. Zijn eerste reactie na het halen van het kampioenschap in 2008 ging niet over de prestaties van zijn eigen ploeg, maar 'de grote mond in Amsterdam'. Altijd nare overtredingen in die wedstrijden, terwijl het zogenaamd zo'n sierlijke voetballer was. Dat rare gedrag rond het EK in 2012. En toen hij het bij Barcelona niet kon maken en door blessures zijn niveau langzaam verloor leek hij het maar niet te kunnen verkroppen als mensen hem niet als een begenadigde vedette zagen. Dit soort sneertjes naar zijn oude club passen voor mij gewoon in dat rijtje.

2 november 2020 om 12:43

23vdv23, ben het met je eens hoor, krijg ook een beetje dat gevoel bij hem, ondanks dat ie gewoon mocht zeggen wat ie zei natuurlijk. Maar op een of andere manier lijkt er een persoonlijk tintje op de achtergrond te spelen bij hem. On: Maar Rene en Willy geven hier eigenlijk precies aan waar bij hem de schoen totaal wrikt. Totale subjectiviteit overheerst volledig bij hen. En dat weten we en eigenlijk kunnen we daar stiekem ook nog van genieten (net als bij Swart).

2 november 2020 om 13:21

Ik heb niet zo'n moeite met Afellay die nog eventjes wat openstaande rekeningetjes, zoals met Schmidt, vereffend en gewoon open zijn mening geeft over zaken zonder daarbij, zoals we gewend waren van Bruggink, Daniel de Ridder en al die andere nono's die bang waren om op teentjes te staan, een blad voor de mond te nemen. Zoals ik ook van Van der Vaart geniet, die geen enkele moeite heeft om harde dingen te zeggen.

Maar wat je zegt over Vertonghen is lariekoek. Niet Afellay liep daar zielig te doen tegen Vertonghen, Vertonghen was degene die juist heel provocerend en uitdagend Afellay had genard en toen PSV AZ kampioen maakte met een 6-2 veegpartij van Ajax kreeg Vertonghen die rekening terug gepresenteerd! Snap best dat je als Ajaxfan alleen die reactie van Afellay onthoudt maar Vertonghen was hier evengoed een kwade genius. Net zoals ook jouw opmerking over Afellay en de landstitel van 2008 niet klopt. Hij begon helemaal niet 'als eerste' over Ajax en de grote mondjes'. Dat is een urban legend. Hij begon eerst over zijn eigen ploeg en hoe PSV dat seizoen zo hard had geknokt voor deze titel. Pas daarna sneerde hij inderdaad naar Ajax. En dat laatste, dat vind jij raar? Hoezo? Leg eens uit? Want in welke zin is dat anders dan hoe er in Amsterdam gesneerd wordt als Ajax kampioen wordt? Waarom is wat Afellay zei ook maar enigszins verwerpelijker dan hoe het bij andere clubs aan toe gaat eigenlijk?

Op het EK heeft Afellay zich, naar wat ik achteraf heb vernomen, inderdaad samen met Van Persie nogal apart gedragen, maar datzelfde geldt trouwens voor de boze reserve Klaas-Jan Huntelaar. Dus waarom ook dit er dan weer aan de haren bij slepen?

2 november 2020 om 14:48

Wat het verhaal achter de anekdote met Vertonghen ook is of wat je er ook van vindt: wat ik ermee bedoel is dat het helaas die kant van zijn persoonlijkheid tekent. Affelay vond het nodig om dat te doen, net zoals hij dit blijkbaar nodig vindt. De hele discussie van sneren tussen Amsterdam en Eindhoven wil ik eigenlijk helemaal niet beginnen, maar het is een vrij duidelijk gegeven dat ze in Amsterdam veel minder bezig zijn met leedvermaak richting Eindhoven of waar dan ook als ze kampioen worden dan andersom. En ook daar, om het maar weer even terug te draaien naar het punt dat ik wilde maken, liep een Affelay in voorop. Hij hoeft het niet te doen en niet iedereen zou in die situaties daarmee bezig zijn, maar een Affelay wel. En ja, ook op dat EK waren nog meer rotte appels (ik beweer ook niet dat dat niet zo is), maar Affelay was er wel weer onderdeel van. Net zoals er bij clubs en met trainers in zijn buitenlandse carriã¨re vaker gedoe was. Of het moet kunnen wat hij gisteren allemaal zei of niet, het gaat er om dat het bij hem voortkomt uit rancune en van zich afbijten omdat hij op zijn ziel getrapt is en niet zo zeer uit een gegronde onafhankelijke gedachte.

2 november 2020 om 15:07

Constant, kom op, als we zo gaan beginnen..... Dat van Vertonghen bij Afellay was maanden ervoor, maanden. In de heenwedstrijd. En bovendien won PSV niks, maar leek het minstens zo belangrijk voor Afellay dat Ajax ook niets won. Daaruit blijkt juist extra dat het een emotioneel mannetje was. Zullen we dan ook de reden naar boven halen waarom Vertonghen dat deed? Omdat Afellay tijdens menig kampioenschap van PSV vooral moest benadrukken dat Amsterdam niets had. "helemaal niets in Amsterdam, 4x Amsterdam.....". Het zat wel heel diep bij Afellay en dat bedoelt 23vdv23. En het doet er namelijk verder ook helemaal niet toe wat de achterliggende reden was en wat het begrijpelijker maakt voor jou, hij gedroeg zich als een emotionele kleuter voor de camera. En dat je Huntelaar ook moet benoemen, daar gaat het artikel toch niet over? Het gaat over Afellay. En we zijn toch geen kinderen? "Ik deed dit maar hij deed het ook", Afellay heeft gewoon vaker frustraties gehad en emotioneel gereageerd. Daarom zou het niet onwaarschijnlijk kunnen zijn dat ie hier ook uit emotie spreekt (omdat hij vindt dat Schmidt hem niet goed behandeld heeft). Zou toch kunnen? En het (b)lijkt dus uit zijn geschiedenis dus helemaal geen rare conclusie van 23vdv23.

2 november 2020 om 15:09

23vdv23, ik zie nu dat je zelf al een soortgelijke reactie gegeven hebt. Stond er bij mij nog niet toen ik begon met mijn reactie.

2 november 2020 om 15:12

23vdv waar heb je het nou allemaal over jongen. Jij bent degene die hier bevooroordeeld instaat man. Dat Ajax PSV sentiment is over en weer, zeker in die periode man. Op het EK zonder hij zich af met RVP omdat dat zijn maatje was. Zij zijn toen als rotte appels gebombardeerd door de pers omdat RVP niet wilde praten door zijn transfer (wat ook raar was) en een paar hypocriete spelers (sneijder). Maar inmiddels weet iedereen wel dat Huntelaar de rotte appel was en misschien in mindere mate VDV die beide hun reserverol niet konden verkroppen. Vandaar de vechtpartij Huntelaar van Bommel.

Ik vind het heerlijk om naar Affelay te luisteren. Hij zegt gewoon rake dingen, niet bevooroordeeld. Gewoon positief kritisch over MO, over Schmidt ook meer dan gelijk, mooie eerlijke mening over Ekkelenkamp, heerlijk man. Net als VDV trouwens die ik ook top vind.

2 november 2020 om 11:29

Het was meer rancune naar Schmidt omdat hij Afellay (terecht) niet nodig had. Daarnaast trok hij wel heel snel conclusies over de coronamaatregelen bij PSV. Ze zijn binnen de club echt wel bezig met maatregelen, alleen maakt het nog geen zekerheid dat er niemand bestmet raakt.

2 november 2020 om 11:59

Iemand met rancune komt niet met vrij onschuldige kritiek die wel hout snijdt. Afellay zegt hier niet zoveel verkeerd en hij hoeft er natuurlijk niet te gaan zitten als PSV-supporter.

2 november 2020 om 12:24

Ibi mag natuurlijk zeggen wat hij wil. Alleen praat hij nu lekker voluit en vol met kritiek terwijl hij de essentie niet eens snapt. Ging PSV helemaal niet om de wedstrijd van Ado op zich. Het gaat er vooral om dat de corona niet te managen is op deze manier als het eenmaal in je team rond gaat. Daarnaast belast je de andere spelers zoveel dat ze veel kwetsbaarder worden voor blessures. Komt Ibi aan met de onder 19. 1 dat is achteraf makkelijk lullen en 2 die jongens liggen helemaal stil vanwege corona. Nee Ibi doet het lijken of we bang waren voor puntverlies tegen Ado. En dat is gewoon 100% onjuist.

2 november 2020 om 11:29

Een verademing? Ik vond het allemaal zo geforceerd zijn mening proberen te geven. Vooral de sneer naar een Ekkelenkamp vond ik ronduit belachelijk en totaal onnodig. Ik denk niet dat Jurgen er iets van aan zal trekken maar vraag me af waarom? Zijn argument was dat PSV maar 3 basisspelers miste? Daar gaat het PSV toch ook helemaal niet om. Ze moeten door de situatie met Corona en het versnelde speelchema/ Europa League ook de spelers niet zo erg belasten dat ze gemiddeld 4/5 potten in 2 weken spelen. Wat een argument is dat trouwens? ''ze hadden nog wel gewonnen met Jong Psv'' Dat is inderdaad nu achteraf makkelijk praten.

2 november 2020 om 12:04

Ach, Afellay geeft ook gewoon een voorbeeld en we kunnen toch allemaal wel zien dat Ekkelenkamp het van andere aspecten moet hebben dan puur talent? Ik begrijp de kleine hype rond Ekkelenkamp ook helemaal niet. Leuk voor driekwart van de ploegen in de Eredivisie, maar niets bijzonders voor de top. Misschien niet heel slim, maar Afellay doet dit ook nog niet zolang. Liever dat dan dat constante gedraai van mensen als Bruggink en Van Hooijdonk waarbij het sterk neigt alsof ze er maar weinig kaas van hebben gegeten...

2 november 2020 om 12:10

Ja laten we die jongen eens een kans geven en een aantal wedstrijden 90 minuten spelen en daarna een oordeel geven? Hij schiet ze bij Jong wel gewoon binnen. Al die jonge talenten hebben het niet nodig dat ''analisten'' meteen de speler gaan afbranden. Ik denk namelijk ook niet dat Affelay het fijn vond als hij een mindere wedstrijd speelde of lang geblesseerd was.

2 november 2020 om 11:51

En liever dan van Hooydoink die elke week zijn mening 180 graden draait. De ene week is Feyenoord verder dan Ajax, de andere week heeft Feyenoord al tijden niet gepresteerd. Geef mij dan ook maar Afellay en van der Vaart.

2 november 2020 om 13:39

Precies, vooral Van der Vaart vind ik een genot om naar te luisteren. Direct en met kennis van zaken

2 november 2020 om 12:23

Ik hoor mijn schoonmoeder nog liever over voetbal praten dan Arno Vermeulen, wat een ramp is dat zeg. Ik moet zeggen dat ik Studio Voetbal met Sjoerd, Theo en Pierre best een prima programma vind. Sjoerd doet dat 100x beter dan Tom, en is ook veel beter dan Jack.

Dus als een club goed is geweest voor een oud-speler, mag je er geen kritiek meer op leveren? Misschien dat Afellay enige wrok koestert jegens Schmidt omdat hij hem niet meer nodig had, maar ik denk dat Afellay prima nog mag zeggen wat hij wel en niet goed vindt gaan bij Psv. Dat betekent niet dat je het met hem oneens mag zijn.

2 november 2020 om 11:28

Vind het ook niet kunnen, zegt heel veel over deze Ibrahim als persoon. Laat de club links vallen en kiest voor eigen gewin. De eens zo bescheiden Affelay verandert in een medogenloze criticus wanneer de camera’s op hem gerichtt zijn. Niet verwacht, wel zo sappig uiteraard gezien de reacties die het uitlokt

2 november 2020 om 11:44

Hij laat de club niet vallen, maar wordt betaald om zijn mening te geven. Geen kritiek mogen geven op voormalig werkgevers slaat nergens op. Dan krijg je net zulke onzin als bij de Kerkhofjes en Sjakie.

2 november 2020 om 12:06

Met een dergelijke redenatie zouden we dus ook kunnen stellen dat PSV Afellay in de steek heeft gelaten door niet met 'm door te gaan. Gewoon pure onzin. Die jongen zit er voor z'n mening en word daarin geacht objectief te blijven. Wat moet hij dan, alles wat krom is recht praten?

2 november 2020 om 12:07

als analist moet je wel objectief kunnen zijn. als je je oude club milder gaat aanpakken als andere clubs omdat je daar toevallig gespeeld hebt dan schiet je als analist imo ook je doel voorbij

2 november 2020 om 13:43

@japiekrekel.

Je hebt zeker gelijk en dat zou je wel zeggen ja. Maar ik ken analisten die hier geen rekening mee houden die juist alleen maar mild zijn voor de eigen club. Met name:
Frank de Boer
Ronald Waterreus
Erik Meijer

2 november 2020 om 14:07

@prem93 klopt idd maar die analisten heb ik ook niet echt hoog zitten. net als Perez en Van Basten die als Ziyech bv Motm werd bij Ajax hem nergens noemde in de analyse en net deden of hij niet had meegespeeld. dan vind ik je als analist ongeloofwaardig

2 november 2020 om 14:40

(japie)

dat klopt maar met name Perez liet altijd vaak zijn aversie blijken jegens Ziyech waarom is mij een raadsel , en v Basten tja die liet hem zelfs bij Heerenveen buiten de basis tot hij eindelijk op zijn vingers werd getikt door het bestuur , en jaar later verkaste hij naar Twente .

2 november 2020 om 21:02

@sloep01 ik vond dat ook een teken van zwakte van deze mannen en dan laat ik heel het Oranjeverhaal met Ziyech en Van Basten nog buiten beschouwing. je kan een speler persoonlijk niet mogen maar om het niet te benoemen als zo een speler geweldig speelt vind ik erg kinderachtig en ook niet passen bij het vak van analist

2 november 2020 om 11:32

(rubentje)

Je heb helemaal gelijk Afellay zegt volgen mij niets verkeerd en kritisch mag toch ook gewoon
en als ik het elftal zag dat er stond nou dat was gewoon goed hoor , maar aan de andere kant zegt de trainer ook gewoon terecht donderdag heb je weer een wedstrijd , en dat hebben AZ, Ajax ,en Feyenoord ook maar die hadden Buiten AZ weinig corona gevallen dus zoveel onzin zei de trainer nu ook weer niet , en de punten in Europa zijn ook van belang want daardoor kunnen we nog steeds meedoen in de CL als kampioen en de nummer 2 voorronde spelen dus helemaal ongelijk had de trainer nu ook weer niet .

2 november 2020 om 11:41

@sloep01 Bij z'n kritiek op schmid kwam het meer over als oud zeer, omdat schmid hem gwn niet nodig had. Hij heeft verder zeker wel iets verkeerds gezegt, namelijk die belachelijk sneer naar ekkelenkamp. Die 2 dingen kwamen gisteren nou niet erg professioneel over.

2 november 2020 om 12:36

Belachelijke sneer ? Wat is iedereen toch aan het zeuren over zo'n opmerking. Als hij bij Ajax 1 in de basis staat dan mogen mensen gewoon kritiek hebben. Misschien een niet helemaal eerlijke vergelijking maar er wordt wel echt sterk overdreven. Dit zal echt niet de laatste keer zijn dat Ekkelenkamp kritiek krijgt in zijn loopbaan en dat hoort er ook gewoon bij.

Dat PSV altijd goed voor hem is geweest is geen reden om niet kritisch te zijn. Ik vind Ibi voetbalinhoudelijk heel fijn om naar te luisteren maar gisteren kreeg ik het idee dat er toch veel oud zeer zat over het feit dat hij niet mocht blijven.

2 november 2020 om 11:23

Inderdaad, ben hier geboren en getogen en heb veel aan dit kikkerlandje te danken, maar ik heb ook kritiek. Net zo als met mijn ouders... Dus waarom mag je geen kritiek hebben op je werkgever en wordt het daarnaast meteen weer neergezet alsof hij nog een appeltje te schillen had. Misschien zag hij gewoon iets en benoemde hij dat. Vind het juist wel sterk. Daarnaast is er een verschil tussen kritiek hebben of iemand afzeiken.

Uiteraard mag Afellay kritisch zijn richting Psv. Daar is hij momenteel analyst voor en daar wordt hij voor betaald. Maar ik vond het wel opvallend hoe hij gisteren over PSV sprak. Ze moesten niet zeuren over het missen van al die spelers, want er ontbraken maar drie basisspelers. Ze moesten maar eens bij zichzelf te raden gaan over die vele besmettingen. En Schmidt had zijn "ware aard" laten zien en bleek toch niet zo'n gentleman. Opvallende uitspraken voor iemand die een paar maanden geleden nog aanvoerder van PSV was. Kreeg het idee dat er toch wat wrok zat, of dat hij even iets te duidelijk wilde laten merken dat hij als analyst heus geen PSV-bril opheeft.

2 november 2020 om 11:42

En die opmerking over ekkelenkamp, wat gwn echt niet kon en totaal ongerelateerde was.

2 november 2020 om 12:10

Dat vind ik ook wat overtrokken. Hij mag toch gewoon zeggen dat hij niet zo'n fan is van het type Ekkelenkamp? Ik vind 'm ook niet bepaald een indrukwekkende speler om naar te kijken. Het is wellicht niet heel handig, maar 't is beter dan dat politiek-correcte gebazel van veel analisten.

2 november 2020 om 12:10

@justpsv95 waarom kan dat niet? ik denk dat er niet veel mensen zijn die liever Ekkelenkamp zien voetballen dan Ihatteren

2 november 2020 om 12:17

We zijn buiten ophemelen in Nederland heel erg goed om het vertrouwen van talent in korte tijd af te breken. Ekkelenkamp speelt slecht, krijgt social media over zich heen met echt smerige opmerkingen die daar voorbij komen en dan wordt die door afeley in een vergelijking waar die helemaal los van staat onderuit gehaald. Dat die een andere smaak heeft vind ik best, maar om een andere speler vervolgens naar (onnodig) onderuit te halen vind ik persoonlijk best triest.

2 november 2020 om 12:36

dat gebeurde toch ook onlangs met Ihatteren. Die werd ook met de grond gelijk gemaakt toen hij niet speelde maar die heeft nu zijn voeten laten spreken weer en dan is de kritiek snel weer weg. als je eerste elftal elftal speler bent wordt je ook beoordeeld als een eerste elftal speler. je speelt niet meer in Jong PSV of Jong Ajax

2 november 2020 om 12:09

Schmidt is de laatste tijd natuurlijk wel alleen maar aan het klagen. vorige week over die onterechte penalty bv maar gisteren toen PSV een onterechte penalty mee kreeg heb ik hem niet gehoord

Willy en René kunnen we eigenlijk al een tijd niet meer serieus nemen, en dat bevestigen ze maar weer eens met deze uitspraak. Afellay heeft het volste recht om kritisch te zijn over zijn oude club als hij aanschuift bij een voetbalpraatprogramma, daar wordt hij tenslotte voor ingehuurd.

Hij heeft toch gelijk? PSV liep te zeuren. Als hij geen mening geeft was het weer 'ibi heeft geen persoonlijkheid en durft niet kritisch te zijn". Het is sowieso nooit goed.

Wellicht niet helemaal netjes want PSV is inderdaad goed voor hem geweest. Maar als hij nu analist is / wilt worden moet hij ook over PSV kritisch kunnen zijn. Dat eeuwige verongelijkte in Eindhoven moet maar eens stoppen, ze hadden gisteren gewoon een kwalitatief goed team op de been.

Wat een flauwekul. Ziet er iemand aan tafel met een verborgen agenda en die wijselijk zijn mond houdt als hij over ‘zijn’ cluppie gaat dan vallen we er met z’n allen overheen. Zegt er nu eens iemand waar het op staat en dan is het ook weer niet goed.... Wat ‘n land zijn wij aan het worden zeg.

Hij gaf toch gewoon zijn mening over de club? Hij heeft geen moment de club beschadigd? Hij zei alleen iets over de coach. Kom op zeg

De kritische noot van René en Willy op de kritische noot van Afellay op de kritische noot van Schmidt richting de Knvb kan op een kritieke noot rekenen van de VZ leden. Nu verwacht ik niet dat er nog reacties op ons komen maar zo kan je toch een lekker treintje maken. Je zou er je brood maar mee kunnen verdienen, heerlijk lijkt me dat.

Snap niet hoe zijn persoonlijke mening van Willy en René ervan heeft overtuigd dat de man ineens schijt op alles wat PSV voor hem heeft gedaan. Zielig als je zo denkt. Overigens wel leuk dat Afellay überhaupt eens zijn scheur opentrekt en eens stelling neemt. Vorig jaar bleef hij teleurstellend op de vlakte toen hem na het ontslag van Van Bommel iets gevraagd werd.

Supporters, voorspelbaar volk. Vorige week was de wereld te klein, nu hoort een penalty erbij: “soms zit het mee en soms zit het tegen”. Zullen we dat mantra dan ook gebruiken als het een keer arbitraal tegen zit?

Afellay is echt een toevoeging daar aan tafel. Geeft gewoon zijn mening en is daar duidelijk in. Als hij nu negatief is tegenover PSV wordt er weer gelijk bijgehaald dat ie nog pissig is op de clubleiding. Terwijl hij naar mijn mening gewoon gelijk heeft.

Afellay is juist een verademing als analist, je moet als analist je gevoelens voor je “oude club” opzij zetten en neutraal je mening geven. Iets waar sommige analisten juist tekort in schieten, ik hoef geen namen te noemen haha

2 november 2020 om 12:29

Eens. Alleen maakt Ibi er een heel verhaal van zonder de essentie te begrijpen. Hij doet net alsof psv bang was voor puntverlies (korte termijn). Terwijl PSV juist denkt aan de lange termijn omdat ze bang zijn spelers langdurig kwijt te raken door overbelasting.

Valt allemaal wel mee, hij gaf gewoon zijn mening over de situatie bij PSV ivm corona en dat mag hij toch, Rafael, Pierre en Theo doen dan ook regelmatig over hun ex clubs!

Affelay heeft volgens mij geen toneelstukje opgevoerd. Ik denk dat hij zelf een heel heel slecht toneelspeler zal zijn als hij dit probeert. Hij heeft net als van der Vaart eerlijk gezegd wat hij van de zaak vond. Hij heeft een negatief ding benoemd en twee positieve zaken.
Ik vind het heel apart en stuitend als wie dan ook hem beticht of wil betichten van kwaadsprekerij.
Willem van Hanegem en JC benoemden en benoemen de zaken zoals ze zijn. Dan zou je hen dus ook moeten beschuldigen. Hou toch op.

Ibi is een toevoeging aan tafel, eindelijk een mening en iemand die wat zegt! Dat gelul dat hij niks over zijn ouder werknemer mag zeggen... zelfde niveau dat je niet mag juichen tegen je oude club pfff

Bijzondere denkvermogen. Het viel me ook al dat een aantal dit wegzetten alsof het wraak is jegens zijn oude werkgever. Het is een verademing dat oud voetballers als Janssen, van der Vaart en dus ook Affelay geregeld aan tafel schuiven bij Studio Voetbal. Mannen die hun mening geven zonder te kijken bij welke club zij hebben gespeeld. Daarvoor zijn ze aan tafel enkel en alleen om hun visie op het voetbal van het afgelopen weekend te geven. Makkelijk om dan bij Affelay het af te schuiven dat hij alleen maar dat zegt, omdat hij volgens een paar slecht is weggegaan bij Psv.

Affelay, ik weet het niet, vond hem niet leuk en grappig de keer hiervoor dat ik hem zag. Vond het wel een geweldige voetballer maar dat vind hij zelf geloof ik ook. Jammer van al die blessures, Het zal wel een kwestie van smaak zijn,

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.PSV4326
3.Vitesse4119
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller189
E. ZahaviAanvaller114
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller71
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper180
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

259 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 26 januari
Juventus en Sassuolo naderen een akkoord over de transfer van Gianluca Scamacca. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren