PEC-voorzitter weigert woedende supporters bij spelersbus zin te geven

Zondag, 1 november 2020 om

PEC Zwolle ging zaterdagavond op bezoek bij FC Twente kansloos onderuit en keerde met een 5-1 nederlaag huiswaarts. Bij het MAC3PARK Stadion stond volgens de Stentor vervolgens een groep circa 25 boze supporters de spelersbus op te wachten. De fans eisten het vertrek van trainer John Stegeman, maar voorzitter Adriaan Visser is voorlopig niet van plan om de oefenmeester de laan uit te sturen.

Visser begrijpt de woede bij de supporters, die volgens de politie overigens niet voor een dreigende situatie zorgden. Er werden dan ook geen aanhoudingen verricht. “Maar wat voegt het toe als je bij het stadion de spelersbus opwacht? Niks. Ik weet wel: voetbal is emotie. Maar dit keur ik ten stelligste af”, zegt Visser in gesprek met de Stentor. “Normaal organiseren we regelmatig supportersavonden, waar de fans hun zegje kunnen doen. Maar door corona kan dat dus allemaal niet. En dan krijg je dit soort toestanden.”

Stegeman wisselt aanvoerder na 37 minuten: ‘Nog nooit meegemaakt’

John Stegeman liet na afloop van het duel met FC Twente al zijn ongenoegen blijken.Lees artikel

Er bestaat onder de supporters van PEC de nodige onvrede, wat zich vooral uit via social media. “Al moet je natuurlijk wel de grenzen bewaken. Ik snap dat je chagrijnig bent en dat je de trainer, de technisch manager en de voorzitter aanpakt. Dat is ook niet erg. Daar moet je ook tegen kunnen als je deze functie bekleedt. Maar om de spelers op te wachten, dat is echt een stap te ver”, stelt de voorzitter van PEC. Hij is geenszins van plan om Stegeman de laan uit te sturen.

“Het is heel makkelijk om de coach weg te sturen. Je hebt een goed gesprek en het is klaar. Maar wat levert dat op? Niks. Pak de statistieken er maar bij. Doorgaans verandert er weinig aan als je een trainer vervangt”, benadrukt Visser. PEC Zwolle bezet na zeven wedstrijden de tiende plaats in de Eredivisie, met zes punten uit één zege en drie remises. Visser merkt op dat er nog altijd ‘harmonie’ bestaat. “Ik weet wel: ik bekijk het via een roze bril. Maar zo slecht spelen we echt niet. Tegen RKC hadden we weliswaar moeten winnen, maar zelfs de eerste helft tegen FC Twente was het niet slecht. Laten we ons daaraan dan maar vast houden.”

Freddy Eikelboom laat in een reactie aan het regionale dagblad weten dat het opwachten van de spelersbus geen actie van de supportersvereniging betreft. “Ik was er niet bij en wist er niet van”, zegt de voorzitter van de supportersvereniging van PEC Zwolle. “Of ik het afkeur? Kijk, ik kan me voorstellen dat supporters opheldering vragen over deze wedstrijd. Dat gebeurt in de emotie. Zolang ze geen agressie gebruiken, vind ik dat prima. Supporters kunnen niet bij de wedstrijden zijn en willen laten weten wat ze voelen. Het is niet verboden om ergens naartoe te gaan.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties

Een nieuwe trainer heeft geen zin er moet gewoon in elke linie een speler bij komen. De selectie is gewoon te matig.

Zo kan het gaan . Maar zag hem ook wel lekker zitten gisteren...

Ondanks dat de selectie dit jaar erg matig is ben ik ook van mening dat Stegeman 0,0 toe voegt. Zit elke wedstrijd als een zoutzak op de bank, krijgt geen enkele lijn in het spel, weet nooit een wedstrijd om te draaien via wissels en lijkt tot slot de spelers totaal niet te kunnen motiveren. Ondanks dat het team matig is zie ik toch graag Stegeman vertrekken, al is het alleen maar om wat pit en lijn in het spel te krijgen.

1 november 2020 om 13:26

Dat hij niet echt betrokken is, viel mij gisteren ook op. Onderuit gezakt op de bank. Heel anders dan indertijd bij bijv. Heracles. Ik denk dat hij een vertrek op zo’n manier over zichzelf afroept.

1 november 2020 om 13:27

Ik snap de frustratie heel goed bij de fans, maar hoezo op basis van deze wedstrijd om het vertrek van de trainer vragen.. als je laatste man en nota bene aanvoerder twee van zulke ballen zomaar in de voeten van de tegenstander speelt, kun je daar als trainer weinig tegenaan coachen.

1 november 2020 om 13:44

Persoonlijk vraag ik zijn vertrek ook niet op basis van deze wedstrijd hoor, deze mening heb ik al sinds eind vorig seizoen. Had even de hoop dat e.e.a. dit jaar zou veranderen maar lijkt er niet op. Gisteren was een gelopen wedstrijd waar hij weinig aan kon doen, maar ook toen zat hij er onderuitgezakt bij en vond hij het nodig zijn speler in de media onderuit te halen. Die man is het gewoon kwijt (of heeft het nooit gehad)

1 november 2020 om 14:06

Ik vind de selectie wel meevallen. Volgens mij moet je gewoon rond de 10e plaats eindigen. Als je ziet hoe ze de goals tegen krijgen de laatste 3 wedstrijden dan geef je bijna alle tegen goals weg. Ik vond de actie met lam ook triest. Natuurlijk heeft lam gigantisch geblunderd maar dit sloeg nergens op.

1 november 2020 om 14:41

Gewoon een gebrek aan kwaliteit. Dan gebeuren dit soort dingen. Is allemaal niet zo spannend. Lachwekkend hoe er door Lam wordt verdedigd. Dat zie je nog niet eens in de 3e klasse amateurvoetbal

Enige reden dat PEC de bietenbrug op ging gister avond waren twee gigantische persoonlijke fouten dat Twente gewoon goed afstrafte. Daar kun je als trainer weinig aan doen.

Mooi praten van die voorzitter. Maar iedereen kan zien dat Stegerman ongeschikt is en de selectie al helemaal. Heb nog nooit samen met vorig seizoen zo zwakke selectie gezien. We hebben een td die eerst een verf vertegenwoordig was en afgelopen zomer overal naast heeft gegrepen qua spelers. Het is een seizoen van afzien als Zwollenaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.FC Utrecht11-3
13.VVV-Venlo9-14
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. ZettererKeeper100
S. KerstenVerdediger100
S. van WermeskerkenVerdediger100
J. DrostMiddenvelder101
E. ReijndersMiddenvelder102
M. SaymakMiddenvelder91
M. van DuinenAanvaller91
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

5 fans
Coach, 44 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren