Stegeman wisselt aanvoerder na 37 minuten: ‘Nog nooit meegemaakt’

Zondag, 1 november 2020 om

Thomas Lam speelde zaterdagavond tegen FC Twente (5-1 verlies) mogelijk de meest ongelukkige wedstrijd uit zijn loopbaan. Nota bene in de wedstrijd waarin hij aanvoerder van PEC Zwolle was, vanwege de afwezigheid van de geblesseerde Bram van Polen, ging hij twee keer in de fout en twee keer leidde hij daarmee een tegendoelpunt in. Na 37 minuten werd hij door John Stegeman naar de kant gehaald en daar stond de trainer na afloop nog steeds achter. “Met die tere zieltjes heb ik helemaal geen klap te maken.”

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door sirius)

Arme Stegeman. Zit er niet lekker in!

1 november 2020 om 09:09

Nou ja. Zwolle was heer en meester in het begin. Kregen geweldige kansen en speelden leuk voetbal. Ze zaten er best lekker in. Als dan een speler de boel zo ontwricht is dat wel extreem balen.

Lam was niet best maar ik vind dat Stegeman wel heel slecht over zijn eigen spelers aan het praten is. “Hij doet het echt niet expres lijkt me, anders hebben we echt een serieus probleem.”....insinueert hij nou dat Lam het wel expres deed??

1 november 2020 om 08:51

Nee, totaal niet.

1 november 2020 om 09:11

lijkt mij ook een vrij schuldbewuste jongen heb het idee dat het ook een beetje is om zn eigen hachje te redden dan zijn speler in bescherming te nemen. Ben van mening dat zulke uitspraken voor niemand goed zijn zeker niet voor de mentale gestelheid van de speler in kwestie.

1 november 2020 om 09:19

@Fifavoet: het kan wel heel goed zijn voor de mentale gesteldheid. Sterker nog, bepaalde type mensen prikkel je daar alleen maar mee. Voor de rest vind ik de reacties vrij tam hier. Stegeman heeft toch gelijk, waar was die jongen mee bezig? Wat mij betreft zeker hard aanpakken(ook in de media). We weten de achtergrond natuurlijk niet he, wellicht heeft ie wel zitten gamen tot 4 uur snachts. Iedereen hier wil het maar bedekken met de mantel der liefde. Ik zeg: gewoon stof happen, incasseren en volgende keer revancheren. Vond het juist verfrissend dat Stegeman vanuit zn hart sprak, mag vaker van mij.

1 november 2020 om 09:23

is natuurlijk speculeren maar ik denk niet dat de reden was om hem te prikkelen tuurlijk moeten zulke dingen kunnen gezeggen alleen zie ik de toevoegde waarde er niet van in om dat tegenover de media zo te zeggen.

1 november 2020 om 09:37

Nee dat kan. Maar dat wij hem niet zien, betekent niet dat die reden er niet is. Kortom: een voorbarige conclusie. Verder moet ik wel bekennen dat ik er ook niet beter van zou gaan spelen haha.

Nette reactie van Lam.

1 november 2020 om 09:40

Deed hij inderdaad prima. Ik denk ook dat Lam het goed op zal pakken. Tenzij hij geen kansen meer gaat krijgen, denk ik dat dit een incident ia

Goed gedaan, niemand is heilig! Stegeman heeft trouwens wel een heel slechte reeks neergezet. Zit hij negatief erin?

Zure trainer. Wie is hij? Alsof hij niets fout doet. Ze krijgen een pakslaag, ben je ook verantwoordelijk voor. Man, vreemd echt. Pak em intern aan prima maar niet zo innde media. Vind die Stegeman maar een zure trainer.

1 november 2020 om 10:24

Ik deel je mening volledig. Misschien let ik te weinig op maar ik heb het idee dat die man 24/7 chagrijnig is. Ook vaak het idee dat hij altijd alles maar afschuift en nooit zelf een keer verantwoordelijkheid neemt.

1 november 2020 om 10:51

Hij mag niet meer zuipen dan krijg je dat

1 november 2020 om 12:25

Helemaal mee eens. Ook tactisch ging er wel het 1 en ander fout bij Pec, maar deze Stegeman keek het maar aan en veranderde niets. Tja, dan weet je dat FC Twente nog wel een paar keer meer gaat scoren. Nu ben ik sowieso niet gecharmeerd van Thomas Lam, maar iedere voetballer heeft weleens een totale offday en dan is deze reactie van de trainer wel heel erg overdreven. Ik mis inderdaad ook de zelfreflectie van deze meneer om eens kritisch naar zijn tactische keuzes (of een gebrek daaraan) te kijken.

Ten Hag kijken we mee? Je kunt dus ook Tadic gewoon wisselen.

1 november 2020 om 08:57

Dat deed hij tegen VVV nog na 45 minuten en gisteren zette hij hem zelfs op de bank.

1 november 2020 om 09:19

Tegen VVV werd Tadic gewisseld en gisteren kwam hij er 20 minuten voor tijd in. Maar verder een goed verhaal man

1 november 2020 om 09:34

Ook tegen Heerenveen werd Tadic gewisseld na 60 minuten.

1 november 2020 om 10:05

Tadic is 3x gewisseld en is gisteren ingevallen. Van de 7 wedstrijden is dat volgens mij het tegenovergestelde van wat jij hier wil zeggen. Roep dan niets.

1 november 2020 om 12:32

Bovendien is Tadic met 6 doelpunten en 2 assists in 9 wedstrijden ook gewoon belangrijk voor Ajax. Het mag er dan allemaal niet indrukwekkend uitzien de laatste tijd, maar hij is nog steeds belangrijk voor Ajax. Sommigen verwachten gewoon echt te veel van een aantal spelers.

1 november 2020 om 12:22

Advocaat kijken we even mee? Linssen laten staan na 50 gemiste kansen. Linssen en Diemers komen uit de koker van Dickie dus ze krijgen oneindig lang krediet.

1 november 2020 om 12:33

Het was zo'n beetje het beste wat er beschikbaar was voor dat geld en Feyenoord heeft op de bank nou niet bepaald betere spelers lopen. Kwaliteit kost in bijna alle gevallen geld wat Feyenoord momenteel niet heeft...

1 november 2020 om 13:56

Dat is het punt niet. Het punt is dat ze oneindig krediet krijgen. Diemers neem ik niet veel kwalijk , die wordt op linksbuiten gezet zonder goede reden. Linssen neem ik het wel kwalijk want die mist kansen die zelfs Botthegin zou maken. Je kan best een aantal kansen missen maar hij mist er meer dan Immers. Eind verantwoordelijke is Dickie , met zn bizarre opstelling.

Zou me verbazen als Stegeman het seizoen afmaakt, hij zag er slecht uit gister. Wat een frustratie zeg. En wat een fouten, ook van hem. Prima dat je iemand wisselt als hij zo slecht is, maar in de media hoef je niet zo raar over hem te praten. Doe even professioneel of zo.

Als een speler wat roept staan al die trainers als eerste klaar om te zeggen dat 'de shit' binnenskamers gehouden moet worden. En meneer Stegeman gaat daar even in geuren en kleuren vertellen wat z'n speler heeft foutgedaan om hem daarna nog even publiekelijk af te branden. Nee meneer Stegeman, het is niet Pec Zwolle 6 maar we hebben hier ook niet te maken met kleuterschool het Witte Konijntje.

1 november 2020 om 12:36

Bovendien kijkt meneer gemakshalve maar niet in z'n eigen spiegel. Je ziet dat je ploeg moeite heeft met de constante druk op de achterste linies en buiten het wisselen van een centrale verdediger heeft hij tactisch niets veranderd. Tja, dan maakt FC Twente er graag nog twee doelpunten bij. Om nog maar te zwijgen over het feit dat hij het talent van Pherai verkeerd gebruikte gisteren (geen idee hoe dat in andere wedstrijden ging).

Stegeman is gewoon niet zo'n goede trainer, dat je dan zulke uitspraken in de media doet is een beetje kansloos tegenover je aanvoerder en laat zien dat hij er geen reet van begrijpt. Iedereen kan het aan de hand van de wissel wel invullen maar hij moet nog even stoere taal uitslaan. Die gaat de kerst niet halen en terecht natuurlijk.

1 november 2020 om 09:27

Nou hij heeft het niet slecht gedaan met Heracles Almelo. Als trainer ben je afhankelijk van je materiaal. Heeft Don Leo heeft, volgens mij, ook een keer vroeg gewisseld bij Vitesse. Je speelt prof voetbal, geen amateur voetbal.
Spelers verdien zat en moeten maar tegen een stootje kunnen. Ik heb ook wel eens een discussie met mijn teamleider......

1 november 2020 om 09:47

Belt die teamleider ook de plaatselijke krant of zet hij die discussie op Facebook? Stegeman had het gewoon moeten laten bij "Lam speelde een ongelukkige wedstrijd"

1 november 2020 om 10:03

Het wisselen is ook niet het probleem, het gaat erom dat je hem naast de wissel in een interview ook nog eens afvalt. Dat is vrij overbodig om te doen en heeft geen enkele positieve toegevoegde waarde aan de situatie waar je zelf ook debet aan bent.

1 november 2020 om 12:38

Elke trainer in de afgelopen jaren is geslaagd bij Heracles en daar zaten lang niet altijd genieen tussen. Het beleid van Heracles is gewoon uitstekend en dan is het lekker werken voor zelfs matige coaches. Ik weet niet hoe Stegeman het dit seizoen doet verder, maar tegen FC Twente vond ik het optreden van Stegeman minstens zo slecht als het optreden van Lam.

Prima dat een trainer ingrijpt en zijn op dat moment aanvoerder wisselt na een wanprestatie. Echter om dat na afloop in de media op deze manier te verwoorden is een beetje overdreven. Op zo’n moment verwacht je dar een trainer de extreme kritiek binnenskamer houdt en zijn speler enigszins in bescherming neemt. De keuzes van meneer Stegeman pakken immers ook niet altijd goed uit, met zijn vertrek naar Deventer vanuit Almelo en nu zijn trainerschap bij Zwolle. Daar is hij voorlopig ook niet veel wijzer van geworden. We hebben allemaal gezien dat Lam laten staan niet houdbaar was, dus logisch dat je hem er afhaalt, echter om dan nog een trap na te geven.

Typisch die reacties hier , stegeman had volkomen gelijk die jongen te wisselen. De spelers hoeven niet altijd gepamperd te worden . Als je een fout maakt , oke herpakken en door , 2 keer een fout in korte tijd is het toch volkomen terecht dat hij ingrijpt? Mocht hij de hele wedstrijd door meer fouten maken maak je hem meer kapot dan dat je hem wisselt. En dan zijn er nog mensen die beweren dat stegeman zich niet zo had moeten uitlaten. De wereld op zijn kop ..

1 november 2020 om 10:22

Typisch dat jij niet kan lezen. Ik zie hier namelijk praktisch niemand de wissel zelf bekritiseren. Die begrijpen veruit de meeste mensen hier wel en dat geven ze ook heel duidelijk aan. Dus ja het is volkomen terecht dat hij heeft ingegrepen met de wissel, daarin verschilt niemand van mening met jou. Wat mensen niet begrijpen is dat na afloop Stegeman ook nog op deze manier spreekt over de speler. We hebben allemaal gezien dat het heel slecht was, incluisief Lam zelf. Waarom dan nog in deze bewoordingen doorgaan? De boodschap was al lang duidelijk en overgekomen. Dan kun je best naar buiten toe je wat neutraler opstellen en de speler niet openlijk afvallen. Dat je hem intern nog aanspreekt op zijn niveau lijkt mij logisch en ook daar zal niemand over klagen.

1 november 2020 om 10:24

Als je hem wisselt, doe je dat om een signaal naar de speler af te geven. Lam wist heus wel dat hij slecht was en dat hij daarom gewisseld werd, dan is het toch goed? In de kleedkamer kan je nog boos op Lam worden, maar het gaat erom dat hij daarna in de media tekeer gaat. Dat heeft totaal geen toegevoegde waarde voor de speler, want die wist allang hoe Stegeman over hem dacht. Dit is puur voor de bã¼hne en gewoon onnodig. Er zijn er hier weinig die zeggen dat het raar is dat Lam gewisseld werd trouwens, dus jouw reactie slaat sowieso nergens op. Het gaat erom dat Stegeman ervoor kiest Lam een trap na te geven in de media.

Wat hij zegt en doet zegt meer over hemzelf dan over Lam. Dit is ongezouten frustratie en boosheid. Ik krijg de indruk dat deze man gewoon boos en niet blij is met alles. Een beetje een foute basishouding. Ik herinner me nog wat hij over Götze zei voor de wedstrijd tegen PSV. Wat deze man niet snapt is dat zijn houding natuurlijk afstraalt op zijn team. Ik ben ook niet altijd blij met de super positieve houding van Klopp, maar je ziet wel wat hij ermee bereikt. Stegeman zou hier eens over moeten nadenken.

Op dit niveau mogen zulke fouten niet gemaakt worden, eens. Er wordt meer van zulke spelers verwacht, maar juist op dit niveau beseffen de spelers dat zelf ook wel. Denk je dat Lam lekker slaapt vannacht? Ik had enorm met deze jongen te doen toen ik de beelden zag. Een aai over zijn bol was beter geweest, vermoed ik. Hij was al erg streng voor zichzelf, totaal onnodig om hem dan nog verder af te branden. Stegeman heeft bij mij al zeer weinig credits door de gemaakte fouten in het verleden, maar nu ben ik wel echt klaar met die man. Hans de Koning zag ik voor en na Groningen wel optimistisch praten voor de camera, dat komt toch veel beter over? En tot slot; Liever Kips leverworst, dan Twente’s logo op mijn borst.

Verschrikkelijke trainer vind ik dit. Sowieso haalt hij slechte resultaten en heeft hij geen idee hoe hij zijn team aan de praat krijgt, maar het is ook gewoon een nare vent. Nooit kritisch naar zichzelf en altijd de schuld bij een ander leggen of spelers individueel negatief uitlichten. En volgens mij heeft hij ook wat agressieprobleempjes als je hem zo ziet.

Mijn club werd op bepaalde momenten weggetikt, we hadden geluk en PEC pech dat zij geen doelpuntenmaker hebben en wij wel!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.FC Utrecht11-3
13.VVV-Venlo9-14
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. ZettererKeeper100
S. KerstenVerdediger100
S. van WermeskerkenVerdediger100
J. DrostMiddenvelder101
E. ReijndersMiddenvelder102
M. SaymakMiddenvelder91
M. van DuinenAanvaller91
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

18 fans
Verdediger, 35 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren