Wereldgoal Wout Brama in grootste zege FC Twente dit seizoen

Zaterdag, 31 oktober 2020 om 20:39Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 20:51

FC Twente heeft zaterdagavond ten koste van PEC Zwolle de grootste overwinning van het seizoen geboekt. Ron Jans zag zijn spelers met 5-1 van één van zijn voormalig werkgevers winnen. De 3-0, een heerlijk schot van Wout Brama, was zonder meer het hoogtepunt in De Grolsch Veste. Door de overwinning staat FC Twente nu op een derde plaats in de Eredivisie, met veertien punten uit zeven duels. PEC wacht nog steeds sinds 26 september, toen met 4-0 van Sparta Rotterdam werd gewonnen, op een driepunter.

Het team van Jans had slechts vijf minuten nodig om aan de leiding te gaan. Queensy Menig onderschepte een pass van Thomas Lam en passeerde doelman Michael Zetterer: 1-0. Het was niet de avond van de captain van PEC. Ook bij de 2-0 van FC Twente, na nog geen half uur spelen, ging de verdediger van de Zwollenaren in de fout. Hij wilde een lange bal vanuit de Twentse defensie terugspelen op Zetterer, maar raakte de bal veel te zacht. Danilo strafte de fout genadeloos af en zette de 2-0 op het scorebord.

Serdar Gözübüyük heeft een gouden mededeling aan Wout Brama, die compleet stuk gaat! ??

Geplaatst door voetbalzone op Zaterdag 31 oktober 2020

Luttele minuten later maakte Brama op schitterende wijze de 3-0: na een corner van Vaclav Cerny schoot hij de bal met de buitenkant van zijn voet en via de binnenkant van de rechterpaal heerlijk achter Zetterer. Het was voor de veteraan zijn eerste Eredivisie-treffer voor de Enschedeërs sinds 27 april 2014. Voor Lam zat de wedstrijd er acht minuten voor rust reeds op. Stegeman haalde de captain naar de kant en bracht Marc Olivier Doué binnen de lijnen.

In de tweede helft kwamen ook Vaclav Cerny en Luka Ilic nog tot scoren voor FC Twente. Jayden Oosterwolde reageerde na een onhandige uitworp van Zetterer feller dan Clint Leemans, waarna hij Danilo meteen bediende en de bal via de Braziliaan bij Cerny belandde: 4-0. Ilic omspeelde, één minuut nadat hij was ingevallen, de doelman en bepaalde de eindstand. Tussendoor redde Eliano Reijnders met een mooie volley de eer voor PEC.Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door redknap)

Weinig goeds gezien vandaag, opnieuw. Op de twee vreselijke individuele fouten na had PEC in de eerste helft gewoon het betere veldspel. Maar Lam hielp Twente tot twee keer toe aan een doelpunt. Vervolgens een prachtig doelpunt van Brama. De tweede helft was opnieuw erg slordig. Je scoort gelukkig nog twee keer, maar het hield niet over. Gelukkig zijn we dit seizoen vrij koel voor het doel met o.a. Danilo en Cerny, want anders hadden we hier waarschijnlijk niet gewonnen. Ik blijf erbij dat het middenveld niet voldoende is. Hopelijk geraakt Ilic snel in vorm en kan hij een plekje innemen op het middenveld i.p.v. óf Roemeratoe óf Brama - beide werkt mijn inziens niet. Bosch werkte opnieuw keihard maar komt aan de bal zwaar te kort. Dervisoglu lijkt mij daar de ideale man voor. Kortom: voor het doel prima, veldspel erg matig.

31 oktober 2020 om 20:53

Dat is wel erg kritisch. Ik weet niet wat voor maatstaven je erop nahoud, maar ik ben vaak al vrij kritisch en ik ben toch wel redelijk enthousiast geworden dit seizoen. Echt domineren ga je dit seizoen misschien een paar keer. Vergeet niet dat het een jonge ploeg is met veel onervaren spelers. Dat veldspel komt vanzelf wel naarmate er meer wedstrijden worden gespeeld. Echt goede wedstrijden gaan we waarschijnlijk toch pas in de tweede seizoenshelft vaker zien. Op dit moment is de werkethiek en het zelfvertrouwen binnen de ploeg vooral belangrijk. Ze hebben de afgelopen week toch twee tikken gehad en dan vind ik het knap dat je zo koel blijft als ploeg en na een zeer effectieve wedstrijd met een 5-1 overwinning van het veld stapt tegen Pec.

31 oktober 2020 om 20:59

Klopt, ik ben vrij kritisch. Ik verwacht geen dominantie, maar een bal zuiver in de voeten van je ploegmaats spelen mag ik toch wel verwachten? Hoeveel foutieve passes ik iedere week wel niet zie. De simpelste passes over 2 meter gaan al mis. Over Drommel, de achterhoede en de voorhoede ben ik erg te spreken, maar het middenveld staat mij gewoon erg tegen.

31 oktober 2020 om 23:14

Nou ja, heb je de rest van de Eredivisie gezien? Die passen zo'n bal niet beter in de voeten. Verder is het middenveld inderdaad een zwak punt in balbezit, maar meer omdat er geen creativiteit is. Echter verloopt het spel wel vaak snel. Het middenveld blijft weg van de looplijnen van de aanvallers en laat de aanval het werk doen. Zo af en toe sluit Bosch nog wel aan. Ideaal is het niet, maar ik denk dat Dervisoglu nog niet helemaal wedstrijd-klaar is. Van Ilic heb ik nog niet echt een beeld. Het is te hopen (en ook te verwachten) dat daar afwisseling in komt (met Dervisoglu als met Ilic) voordat teams doorkrijgen hoe je dat moet bespelen. Echter is dit FC Twente dodelijk effectief in het afjagen van tegenstanders. Daar zullen alle clubs onder de top 4 moeite mee gaan krijgen.

31 oktober 2020 om 20:53

Je bent wel erg kritisch telkens op een club die voor het seizoen geen eens een complete selectie had en in de top 3 staat. Het is geen Ajax he lieverd wees er blij mee dat je niet voor degradatie speelt.

31 oktober 2020 om 21:00

Zie mijn reactie op Sirius, YouthScout.

31 oktober 2020 om 20:56

Ik zou Brama en Roemeratoe toch wel beide in de basis laten staan. Beide spelers zijn simpelweg bezig aan een ijzersterk seizoen. Met Bosch erbij staat er nu wel een middenveld dat echt geschikt is voor het spel dat Jans graag speelt. Ballen veroveren en heel direct de bal op de aanvallers.

31 oktober 2020 om 21:02

Vind je het middenveld dan niet te statisch? Ik mis gewoon diepte en power. Roemeratoe ontwikkelt zich goed, absoluut. Maar passes over twee meter komen gewoon niet aan.

31 oktober 2020 om 21:47

Het is geen middenveld dat wedstrijden domineert nee, maar wel een vervelend middenveld om tegen te spelen voor tegenstanders. Aan het begin van het seizoen was ik het met je eens hoor maar zolang Cerny en Danilo alle goals blijven maken en het verdedigend goed staat is die scorende middenvelder ook niet perse nodig.

31 oktober 2020 om 22:39

Kan ik inkomen, en ben het opzich ook wel met je eens. Ik denk alleen wel dat er voetballend gezien net wat meer uit te halen valt. Desondanks staan we er natuurlijk uitstekend voor en heeft Jans ook geen reden om wijzigingen door te voeren.

Ondanks dat het spel niet fantastisch is, toch credits voor Ron Jans. Altijd leuke kerel gevonden, en na die onzin in Amerika is het hem ook wel gegund. Danilo en Cerny vinden elkaar makkelijk, leuke spelers voor Twente. Die spelen zich al snel veilig voor dit seizoen. Rust in de tent kunnen ze daar ook wel eens gebruiken na al die jaren.

31 oktober 2020 om 21:54

Echt topspelers voor ons! We zijn er echt blij mee, vooral heerlijk om weer eens een goede spits te hebben. Die samenwerking met Ajax bevalt me wel!

Geen goede wedstrijd, maar toch een dikke overwinning. Pec eerste helft veel beter dan Twente, maar door individuele fouten geven ze de wedstrijd al vroeg in de eerste helft de wedstrijd weg. Het moet echt beter, maar voor nu even genieten van de 3 punten!

Aparte wedstrijd. Twente speelde absoluut niet goed maar wint dik door vrijwel allemaal cadeautjes van PEC en een puskas award goal van Woutje Brama. Thomas Lam, oei oei dat is niet best. Afijn, ik vond die Stegeman al een dikke sukkel nadat ie met zijn dronken kop achter het stuur is gekropen maar nu vind ik het gewoon simpelweg een dikke lul. Lam is je aanvoerder en verdient toch wel een beetje krediet en niet zo'n vernedering na twee fouten. Wissel hem dan gewoon in de rust.

31 oktober 2020 om 20:54

Is wel pas de eerste keer dat lam aanvoerder is hoor. En daarnaast al de derde wedstrijd dit seizoen die we weggeven door Lam. Ik snap het persoonlijk helemaal. Ondanks dat verder ook geen fan van Stegeman trouwens

31 oktober 2020 om 21:49

Dan stel je hem niet op en maak je hem al helemaal geen aanvoerder toch?

31 oktober 2020 om 23:21

Ik denk niet dat PEC zoveel beters heeft lopen (mits ze last van blessures hebben natuurlijk, dat zou kunnen).

31 oktober 2020 om 23:35

Ook dat ben ik met je eens

31 oktober 2020 om 20:56

Thomas Lam is toch ook gewoon een hele matige verdediger? Aan de bal normaal best aardig, maar die kon er al niet tegen als er druk op 'm werd gezet toen hij bij FC Twente speelde. Toen verzonnen mensen overigens nog regelmatig excuses voor die jongen, maar dat is gewoon een hele matige centrale verdediger.

31 oktober 2020 om 21:56

Klopt hoor, maar als je hem in de basis zet en die aanvoerdersband geeft moet je niet opeens de stoere trainer uit gaan hangen wanneer ie dan in de fout gaat.

Na de rode kaart en nu deze blunders ben ik (tijdelijk) klaar met Lam... Wat benadeeld hij het team weer .. Na 2 blunders van Lam en de Wereldgoal van twente was het wel duidelijk dat dit niks ging worden. Het begint wel erg te frustreren hoeveel kadootjess we weggeven (ook tegen PSV etc)

Lam heeft zijn grote aandeel in de degradatie 3 jaar geleden weer een goed gemaakt. Zijn beste wedstrijd voor twente

Heerlijk om te zien dat Twente de punten pakt, echt mijn favoriete subtopclub. Horen in mijn ogen gewoon bovenin mee te draaien en ze zijn dit seizoen vroeg veilig denk ik. Het is Ron Jans ook gegund, topkerel. Zeker na die onzin in Amerika is dit prachtig voor hem.

Heerlijk een keer weeer een seizoen de wind mee. Met een beetje geluk met de winterstop al veilig.....pec was absoluut niet minder, maar Twente dodelijk effectief. Eindelijk is er weer een spelersgroep geformeerd op basis van scorend vermogen en dat betaald zich nou al uit. Gelukkig

Niet alles ging goed vooral soms onbegrijpelijk slordig met ballen die op drie meter niet aankomen. Maar toch leuk voetbal om naar te kijken en blij met de punten. Leuke dingen gezien doelpunt van Ilic was een mooie aanval , wereldgoal van Brama en die pass van Pherai was echt prachtig

31 oktober 2020 om 23:20

Die Pherai is wel een ruw diamantje. Dit was de tweede wedstrijd waarin ik PEC heb zien spelen en die kunnen vele malen meer gebruik maken van het overzicht en de trap van die jongen. Als je 'm namelijk opstelt, moet je 'm ook belangrijk maken. Hij heeft namelijk specifieke en zeldzame kwaliteiten, maar bij PEC weten ze duidelijk nog niet wat ze ermee aan moeten.

Overwinning prima, voetbal was niet erg goed. Veel verkeerde passes en Drommel moet de bal goed uittrappen en geen spelers in de dekking aanspelen, want dan gaat het bijna altijd fout.
Verder is Drommel een klasse keeper.

Jesse Bosch doet het prima, Oosterwolde was gisteren niet top fit volgens mij. Snelheid minder dan anders.
Pirie weet ik niet of dat wel een versterking is. Nog te weinig gezien. Als men beter gaat passen wordt het alleen maar beter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Feyenoord3515
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper180
Julio PleguezueloVerdediger181
DaniloAanvaller1811
Q. MenigAanvaller166
D. RotsAanvaller20
D. DumićVerdediger91
T. EbuehiVerdediger170
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

68 fans
Coach, 62 jaar
SeizoenClub
2020- FC Twente
2019-2020 Cincinnati
2013-2017 PEC Zwolle
2012-2012 Standard Luik
2010-2012 sc Heerenveen
Laatste voetbalnieuws

Luciano Narsingh verlaat Feyenoord en wordt herenigd met Ron Jans

FC Twente heeft zich versterkt met Luciano Narsingh. De aanvaller doorstond vrijdag de medische keuring in De Grolsch Veste en wordt tot het eind van het seizoen gehuurd van Feyenoord. Narsingh...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Parma heeft vertrouwen in een akkoord met Bayern Müchen over Joshua Zirkzee. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren