Engelse kranten dolenthousiast: ‘Hij gelooft dat Ziyech zijn opvolger wordt’

Zaterdag, 31 oktober 2020 om

Hakim Ziyech was zaterdagmiddag tijdens de uitwedstrijd tegen Burnley de grote man aan de zijde van Chelsa. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler verzorgde op Turf Moor een doelpunt en een assist op Timo Werner in het duel dat uiteindelijk in een 0-3 overwinning voor the Blues eindigde. De Engelse kranten zijn na afloop van het treffen tussen Burnley en Chelsea razend enthousiast over Ziyech.

Hak on the Net, kopt The Sun na afloop van Burnley - Chelsea. “Blijkbaar heeft Frank Lampard toch niet zo’n grote last op de schouders van Ziyech gelegd. Hij gelooft dat Ziyech de opvolger van Eden Hazard kan worden. Een behoorlijke last om te dragen, gezien de Belgische aanvaller vorig jaar voor totaal 150 miljoen euro werd overgenomen door Real Madrid. Dat is 110 miljoen euro meer dan Ziyech heeft gekost. Maar nu de Nederlandse Marokkaan zijn tweede doelpunt in twee wedstrijden heeft geproduceerd, lijkt het dat hij geen problemen heeft met de verwachtingen van zijn manager.”

? GOAL HAKIM ZIYECH ? Zijn eerste in de Premier League?

Geplaatst door voetbalzone op Zaterdag 31 oktober 2020

“De openingstreffer was geen wondergoal, zeker niet Hazardesque. Nick Pope, international van Engeland, ging naar de grond als een zak aardappels. Toch onderstreepte hij met het schot zijn zelfvertrouwen, waardoor Lampard van mening is dat hij enorm belangrijk kan worden voor Chelsea”, stelt de boulevardkrant. “Lampard zegt dat hij van hem houdt. Een reeks blessures heeft een goede entree voorlopig in de weg gestaan.”

The Sun deelt Ziyech een 9 uit na zijn optreden op Turf Moor. “Ziyech was een goochelaar, een soort Cesc Fàbregas die altijd probeerde om dingen mogelijk te maken. Hij is het type speler dat altijd vooruit denkt en aanvalt. Ziyech begint zijn draai te vinden”, zo luidt de conclusie. Alleen N’Golo Kanté krijgt met een 10 een hoger cijfer van The Sun, terwijl ook Reece James, Kurt Zouma, Thiago Silva, Ben Chilwell, Kai Havertz en Mason Mount een 9 toebedeeld krijgen.

Ziyech grote uitblinker bij Chelsea: ‘Hij denkt: wat is dit voor geknoei?’

Youri Mulder was in de rust van Burnley - Chelsea al enthousiast over Hakim Ziyech.Lees artikel

The Independent zag dat Ziyech ‘begon te stralen’. “In feite was hij de uitblinker bij Chelsea, tot hij in de 72e minuut werd gewisseld. De laatste speler die twee doelpunten maakte na zijn eerste twee basisplaatsen, was Diego Costa”, stelt de krant. De Daily Mirror zag dat Ziyech ‘zijn indrukwekkende start wist door te trekken’. “Lampard kon zijn blijheid amper verbergen toen hij vrijdag over Ziyech sprak. Het is lang wachten geweest tot hij kon spelen. Tegen Burnley kende hij andermaal een indrukwekkend optreden. Hij opende de score en veroorzaakte met zijn positionering constant problemen bij Burnley, omdat hij tussen de linies kan passen en spelen.”

Van Football.London krijgt Ziyech samen met James de hoogste beoordeling: een 9. “Hij maakte indruk in de driemansaanval. Er bestond een goede connectie met zijn teamgenoten, dat was goed te zien bij het eerste doelpunt. Hij was het hart van het goede spel van Chelsea en speelde excellent”, stelt men over het optreden van Ziyech. Sky Sports geeft de aanvallende middenvelder annex buitenspeler een 7, een punt lager dan de 8 voor Zouma en Timo Werner. Volgens de Daily Express was Ziyech met een 8 wél de uitblinker. “Als hij zo blijft presteren, zou hij wel eens een briljante aanwinst kunnen zijn.”

‘Hakim Ziyech shines as Chelsea brush Burnley aside’, kopt de London Evening Standard. De Londense krant beoordeelt het spel van Ziyech met een 7. Ook the Guardian zag Dat Ziyech ‘on the mark’ was tegen Burnley. “De nieuwelingen Ziyech en Werner kwamen op het scoreformulier, terwijl James en Kanté ook indrukwekkend speelden. Burnley werd overklast en Chelsea schuift op naar de vierde plek op de ranglijst.” Van de Daily Mail krijgt Ziyech een 8,5 voor zijn optreden, het hoogste cijfer van alle spelers.

HAKIM ZIYECH is de naam?? Wat een basisdebuut?

Geplaatst door voetbalzone op Zaterdag 31 oktober 2020

Lampard stak na afloop tegenover Goal zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. “Ik verwachtte veel van hem, ik kende zijn kwaliteiten. Hij voegt veel toe aan ons team, heeft oog voor het doel en verzorgt doelpunten en assists. Maar wat ik vooral van hem heb gezien, is karakter”, zo is Lampard lovend over Ziyech. “Na een Europese wedstrijd is het altijd lastig om in de wedstrijd te komen”, reageert Ziyech zelf na afloop bij Ziggo Sport. “We hebben goed gespeeld, begonnen sterk en controleerden de wedstrijd.”

“Het is een goede week geweest, ik hoop dat we dit kunnen doorzetten. Het bevalt me goed bij Chelsea, ik voel me thuis. Het zelfvertrouwen is in iedere competitie belangrijk. Je moet met vertrouwen spelen en niet bang zijn om fouten te maken”, gaat Ziyech verder. Midweeks tijdens het duel met FK Krasnodar in de Champions League (0-4 zege) verzorgde hij al zijn eerste doelpunt. “We zitten nog steeds in een proces van opbouw, maar we maken stappen en dat moeten we zo houden.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door aze/che 4 ever)

Als je bedenkt dat Havertz 80 miljoen heeft gekost met een jaar salaris van 20 miljoen en dat vergelijkt met Ziyech, heeft Chelsea toch matige en goede zaken gedaan tegelijk. Havertz wordt misschien wel een van de grootste miskopen ooit en Ziyech een van de beste koopjes ooit. Daarbij zie je dat Ziyech en Werner steeds meer een klik beginnen te ontwikkelen, daar in het begin nog moeizaam ging tussen die twee.

31 oktober 2020 om 19:03

Tsja dat is het leuke aan de eredivisie, toppers erin worden vaak schromelijk onderschat. Havertz zou als topper in de Bundesliga zich makkelijk kunnen aanpassen aan het niveau van Chelsea terwijl Ziyech een gewenningsperiode zou moeten krijgen vanaf niveau eredivisie, en zie daar, het is doodleuk andersom.

31 oktober 2020 om 19:07

Dat vind ik best te makkelijk gezegd. Ziyech was natuurlijk de beste van de eredivisie. Zijn teamgenoot is bijv niets meer dan een bankzitter en dus kun je zeggen overschat. Zo heft dat elkaar weer op.

31 oktober 2020 om 19:22

Wel terecht toch dat toppers worden onderschat er floppen er best veel.

31 oktober 2020 om 19:33

Er wordt wel rap voorbijgegaan aan het feit dat Havertz 21 is en Ziyech 27.

31 oktober 2020 om 19:36

Wanneer ging het moeizaam tussen Ziyech en Werner. Dit is namelijk net het begin?

31 oktober 2020 om 19:40

In Werner zie ik eigenlijk een soort Promes. Zelf in principe een matige speler, maar wel iemand die prima kan reageren op de ballen van Ziyech en daardoor toch belangrijk kan worden voor Chelsea. En dat klinkt misschien neerbuigend over Werner, maar Ziyech is zonder zulke spelers ook maar iemand die veel gekke balletjes geeft haha. Je hebt wel mensen nodig die daarop lopen. Voor Havertz lijkt mij het juist lastig dat Ziyech er ook is. Ziyech is een hele dominante speler om in je team te hebben, dus dan zit de kans erin dat Havertz daar moeilijk mee om kan gaan. Hij is denk gewend dat hij degene is die het spel bepaald.

31 oktober 2020 om 19:54

Is het niet voorbarig om Havertz nu al af te schilderen als "misschien een van de grootste miskopen ooit"? We zijn net bezig, het is niet dat iedereen in zijn eerste seizoen in een ander land direct meekomt (hij is ook nog 21 jaar). Hetzelfde geldt voor Ziyech, maar dan andersom: waarom zou hij aan de hand van zijn eerste pl match als basisspeler een van de beste koopjes ooit worden? En vooral de klik tussen Werner en Ziyech dat die volgens jou zich steeds beter ontwikkelt is natuurlijk puur onzin, ze spelen pas net met elkaar en Ziyech speelt pas 3(?) wedstrijden

31 oktober 2020 om 20:26

Geloof je het zelf met Kepa in de selectie?🤣 Denk dat er geen enkele speler meer een grotere miskoop dan Kepa wordt.

31 oktober 2020 om 20:46

Havertz scoorde pas nog een hatrick,ik vind dat je heel erg overdrijft....

31 oktober 2020 om 21:31

Tegen een Championship club...

31 oktober 2020 om 22:46

Laten we even afwachten, Kovacic was ook niet de speler zoals nu voor Chelsea in zijn 1e seizoen bij Chelsea.

Ik ben zo blij dat ik deze geweldenaar bij mijn clubje kan bewonderen en we mogen ook trots zijn als Nederlanders dat deze jongen in Nederland is opgeleid en het voetballen heeft geleerd!

31 oktober 2020 om 20:42

Hij moet het nog waarmaken he. Over een heel seizoen constant presteren dan is het mooi!

31 oktober 2020 om 20:48

Hij moet helemaal niks,hij is nu al de beste speler van Chelsea,moet je nagaan als hij echt ritme heeft...

1 november 2020 om 00:01

Ik geef je volkomen gelijk prem93 tot over een seizoen dan mag je weer reageren over ziyech .

Ziyech en Hazard zijn beide creatieve spelmakers die als vleugelspelers opereren, met deze statistieken wil ik niet zeggen dat Ziyech beter is als Hazard maar Ziyech in de Champions League is wel degelijk wereldklasse: "Hazard should be worried about Hakim Ziyech putting him to shame in Champions League,Roman SadovskiyAjax midfielder is close to matching the Belgian's numbers on the European stage.Eden currently has 8 goals and 10 assists in 47 matches.Ziyech has 7 goals and 10 assists in just 27 games.Hakim can equal Hazard's tally with almost 20 fixtures to spare.Eden Hazard has to step his Champions League game up! Even though Chelsea are more used to the Europa League, the Belgian's numbers in the main European competition are somewhat discouraging for a player of his level. In 47 UCL matches, our star signing has managed to record 8 goals and 10 assists.Meanwhile, Ajax continue to break records and amaze everyone with their midfielder Hakim Ziyech nearing Hazard's numbers in the Champions League. The Dutch player currently has just one goal less than Eden with the same number of assists.The thing is, Hakim has played 27 matches instead of Hazard's 47. With a 20 games difference, Ziyech had an almost identical impact." Als je dan ook Ziyech zijn specialiteiten als gecreëerde kansen en keypasses erbij haalt dan is het verschil nòg groter. Nogmaals, nergens zeg ik dat Ziyech beter is als Hazard, maar Ziyech is wel degelijk een waardige opvolger voor Hazard. Reden dat ik deze cijfers aanhaal is omdat Ziyech betere cijfers (assists/goals/gecreëerde kansen/keypasses/final third passes etc) had dan Hazard, waarna mensen begrijpelijk zeiden, andere competitie dus niet vergelijkbaar, klopt, daarom ook deze cijfers, in een vergelijkbare competitie, die aantonen dat Ziyech van een hoger kaliber is dan sommige van ons dachten.

31 oktober 2020 om 19:14

Ik doe geen uitspraken over wie beter is want voor mij is dat duidelijk hazard. Echter is het lastig te vergelijken. Ziyech kon zich constant opladen voor de CL duels terwijl hazard bijv 38 wedstrijden in de zwaarste competitie moest spelen. Dat is natuurlijk wel een verschil met de eredivisie. Hazard is niet voor niets meerdere keren uitgeroepen tot de beste speler in de PL. Daar moet je het vaker laten zien dan de CL wat voor Ajax meestal maar 6-8 potjes zijn.

31 oktober 2020 om 19:18

Zwak excuus. Ziyech liep minstens net zoveel meters per week als Hazard en speelde ook 34 wedstrijden per seizoen. Nogmaals, wel een heel slap excuus. Ziyech liep misschien nog wel meer kilometers per week als Hazard. Echt een slap excuus. Wel creatief bedacht trouwens. Nog nooit gehoord deze. En je praat over "6 potjes" terwijl Ziyech letterlijk rond de 30 wedstrijden heeft gespeeld in de Champions League. Je bent aan het downgraden en bij Hazard overdrijf je. Ziyech en Hazard kregen beiden excact dezelfde tijd om "op te laden" na een vergelijkbare inspanning qua kilometers (Ziyech maakt ongelooflijk veel vuile meters en verdedigt fel mee). Maar goed, ieder zijn mening, Hazard is meer een goede dribbelaar en Ziyech iemand die met fenomenale en geniale passes strooit. Ieder zijn voorkeur. Maar dat "duidelijk Hazard" is niet helemaal waar.

31 oktober 2020 om 19:27

Duidelijk is dat ik Ziyech echt een topspeler vind. Dat staat hierboven ook trouwens. In mijn verhaal zeg ik toch duidelijk dat Ziyech normaliter zo’n 6 wedstrijdjes per jaar speelt bij Ajax. Ziyech kon makkelijk bij Ajax op 80% spelen en rustig toeleven naar de CL wedstrijden. Daar is toch echt niks gelogen aan. Hazard kon niet op 80% spelen omdat het de PL is. Laat ik duidelijk zijn dat beide geweldige spelers zijn maar echt te vergelijkingen vind ik hun niet. Jij vindt POTY in Engeland ook evenveel waard als speler van het jaar in Nederland?

31 oktober 2020 om 19:30

Iedereen die Ziyech zag spelen bij Ajax weet dat hij nooit op "80%" speelde. Gaf altijd alles wat hij had. Jij suggereert dat Ziyech op 80% kon spelen, maar dat wil niet automatisch zeggen dat Ziyech dat ook deed. Dat maak jij ervan. En Hazard speelde ook maar 6 potjes per seizoen in de CL dus ik snap niet waarom je steeds over 6 potjes begint. Ziyech maakte elke week net zoveel kilometers als Hazard, misschien wel meer, dus dat suggereren dat Ziyech "zich beter kon opladen als Hazard" is nogal ver gezocht en letterlijk jouw aanname met 0 feitelijk bewijs. Landskampioen in zelfs de Eredivisie wordt je ook niet op 80%.

31 oktober 2020 om 19:33

Je snapt toch wel dat Chelsea verder komt dan Ajax in de CL normaliter? Geloof jij maar dat hij altijd op 200% speelt tegen de kleine clubs. Ook toen ze al vroeg voorstonden. Ik geloof daar echt helemaal niks van. De ligt en tadic hebben dat bijv ook al vaker benoemt. Daarnaast is de intensiteit en het tempo in de PL vele malen hoger dan de eredivisie.

31 oktober 2020 om 19:45

@arsenal890, jou eerste zin haha... Heb je een slechte korte termijn geheugen of meerdere persoonlijkheden? Nee, even serieus. Ziyech heeft waarschijnlijk ook meer Champions League wedstrijden in de voorrondes gespeeld en dan tref je mindere goden, dus kan je eerder aan goede statistieken zitten.

31 oktober 2020 om 19:51

Haha daarom zei ik ook normaliter😜. Dat zal waarschijnlijk ook meegespeeld hebben inderdaad! We gaan het zien hoe Ziyech het gaat doen, het begin is tenminste veelbelovend!

31 oktober 2020 om 19:54

Datzelfde kun je over Hazard zeggen aangezien hier ook de wedstrijden in de voorrondes CL met Lille zitten. Dit zijn dus niet alleen maar groepsfase wedstrijden van Hazard, maar dus ook voorrondes met Lille waarin Hazard "mindere goden trof". Ziyech had de meeste assists in de Champions League groepsfase 19/20. Meeste goals+assists na alleen Messi en Sterling in de Champions League 2019 (jan-dec) Als je bijna in elke wedstrijd betrokken bent bij een goal in de Champions League dan ben je simpelweg buitencategorie, of zoals Opta stats treffend zei: "13 - Hakim Ziyech has been directly involved in 13 goals in his last 15 starts in the Champions League, scoring six goals and assisting a further seven. King." Al deze 15 wedstrijden waren groepsfase, en geen voorrondes. En ja ik ben een Ziyech fan, dat moge duidelijk zijn

31 oktober 2020 om 20:02

Hazard heeft maar 1 CL gespeeld met Lille en toen waren ze rechtstreeks gekwalificeerd.

31 oktober 2020 om 20:18

Dan kun je counteren door te zeggen dat ondanks dat Hazard vaker in de groepsfase speelde, hij simpelweg een beter team om zich heen had met het hyper getalenteerde Chelsea dan Ziyech met Donny, Neres, Dolberg, en Promes. Van wie bij Donny en Promes pijnlijk duidelijk begint te worden dat ze zonder Ziyech (en Tadic) nauwelijks scoren. (zie Donny NL elftal en Promes die nu zelfs op de bank (!!) zit bij Ajax). Zo kunnen wel excuses blijven maken. Ook kun je zeggen volgens jouw logica dat Ziyech Ajax eigenhandig naar de Europa League finale schoot in zijn eerste seizoen Ajax en daarna na de Halve finale Champions League schoot en Ajax 2 keer landskampioen maakte. Om nog maar te zwijgen over het voor elkaar krijgen om 1 van de beste speler van de Eredivisie te zijn met een dramatisch schijtteam als Twente om je heen.

31 oktober 2020 om 21:02

Onzinnig om Ziyech en Hazard te vergelijken mannen. Hazard heeft Chelsea naar een paar kampioenschappen geknald, Ziyech heeft er net 2 wedstrijden op zitten. Laten we ze vergelijken als Ziyech op z’n 33e gaat afbouwen. Laten we hopen dat hij een vergelijkbare impact kan hebben maar tegelijk niet vergeten dat Hazard een van de beste Chelsea spelers ooit is, dat zijn geen misselijke schoenen om te vullen en Ziyech kan met mindere prestaties ook al gewoon slagen bij Chelsea.

31 oktober 2020 om 19:39

Dat moeten we nog maar zien natuurlijk. Hij heeft nu twee basisplaatsen gehad en daarin goed gespeeld, maar om ook maar een beetje in de buurt van hazard zijn status te komen moet hij Chelsea nog twee keer naar de titel en naar de Europa league trappen. Sowieso zijn het een heel ander soort spelers, dus echt als “opvolger” zou ik hem niet categoriseren. Wel natuurlijk als je hem ziet als potentiële opvolger als belangrijkste speler van het team.

31 oktober 2020 om 20:24

Met Ajax heeft Ziyech ze al naar de Europa League finale getrapt en bijna naar de Champions League finale. Laat staan met dit all star team van Chelsea.

31 oktober 2020 om 21:12

Dat boeit de Chelsea-supporters toch niks?

31 oktober 2020 om 21:21

Real19888 Waar ben je mee bezig? Ziyech heeft 2 wedstrijden gespeeld hoe haal je het in je hoofd om hem te vergelijken met Hazard.

31 oktober 2020 om 21:52

Jij begon over hazard zijn prestaties bij chelsea dan is het toch logisch dat iemand begint over Ziyech zijn prestaties bij Ajax?

31 oktober 2020 om 22:13

Jij begint toch een heel betoog over hazard en Ziyech als zijn beoogde opvolger? Dan lijkt het me vrij logisch om even te stellen dat de prestaties van hazard bij Chelsea heel moeilijk te evenaren zijn. Dus voor dat punt ontgaat me de relevantie van Ziyechs prestaties bij Ajax echt volledig.

31 oktober 2020 om 21:19

Ik word telkens weer verbaasd op deze website. Waarom wordt Hazard nouweer vergeleken met Ziyech die 2 wedstrijden erop heeft zitten? Hazard heeft Chelsea naar kampioenschappen geschoten nadat hij de club joinde op jonge leeftijd. Dat moet de laatbloeier Ziyech maar eens doen. Nemen jullie jezelf wel serieus?

The Sun blijft een lachwekkende krant. Havertz die helemaal niks nuttigs heeft gedaan een 9. Chillwel die ook zeker aanvallend niet zijn dag had een 9. Lachwekkend.

En na een matige pot zagen ze hem net zo makkelijk weer bij de enkels af. Dat is de Engelse media, helaas.

Natuurlijk gun ik Ziyech alles, zelfs als AZ fan, maar dit is weer typerend "goede wedstrijd een 9, wedstrijd erna een 3". Net als dat Havertz er niks van zou kunnen of zoals Zermatt mooi zegt: misschien een van de grootste miskopen. Het is allemaal zo makkelijk gezegd, terwijl we pas net een aantal wedstrijden hebben gehad. Als Havertz in de cl twee topwedstrijden speelt is hij ineens weer de beste middenvelder bij Chelsea.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Chelsea1812
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
T. WernerAanvaller94
M. MountMiddenvelder81
T. AbrahamAanvaller83
H. ZiyechMiddenvelder51
E. MendyKeeper50
C. Hudson-OdoiAanvaller51
AzpilicuetaVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

307 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Chelsea 5 1 0 0
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
Laatste voetbalnieuws

De statistiek van Tadic waarop alleen Mbappé beter scoort

Dusan Tadic had woensdagavond een belangrijk aandeel in de overwinning van Ajax in de Champions League. De aanvaller annex aanvoerder kwam tegen FC Midtjylland (3-1) weliswaar niet tot scoren, maar stond...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren