Ronald Koeman hoeft niet langer te vrezen voor komst Josep Guardiola

Zaterdag, 31 oktober 2020 om

Ronald Koeman hoeft niet te vrezen dat Josep Guardiola zijn positie als trainer van Barcelona overneemt. Guardiola laat zaterdagmiddag na afloop van de wedstrijd van Manchester City tegen Sheffield United (0-1 winst) weten geen enkele interesse te hebben om opnieuw trainer te worden van de Catalanen. Daarmee reageert de manager van City op de uitspraken van Víctor Font, die als presidentskandidaat van Barcelona de wens uitsprak om hem terug te halen.

Font haalde donderdag wereldwijd de headlines, door te stellen dat hij Guardiola zal aanstellen als hij verkozen wordt tot nieuwe voorzitter van Barcelona. "Guardiola, Xavi, Andrès Iniesta en Carles Puyol zijn legendes die van Barcelona houden, maar niet voor de club werken", zei Font in gesprek met Sky Sports. "We moeten ze terughalen om de Champions League weer te kunnen winnen."

Koeman: 'Denk niet dat vertrek Bartomeu invloed heeft op mijn positie'

Guardiola smoort te plannen van Font zaterdagmiddag in de kiem. "Mijn periode als trainer van Barcelona is voorbij, dat heb ik al vaker gezegd", aldus de oefenmeester van Manchester City tegenover BT Sport. Guardiola begon in 2008 zijn loopbaan als trainer bij Barcelona en vierde met de club grote successen. In vier seizoenen werd het Barça van Guardiola drie keer kampioen van Spanje en legde het twee keer beslag op de Champions League.

"In je leven moet je alles één keer doen", stelt Guardiola. "Er zijn veel andere fantastische mensen die daar de leiding kunnen hebben, bijvoorbeeld Ronald Koeman op dit moment. Dat is een uitstekende trainer. Voor mij is het klaar. Ik zal zeker terugkeren op mijn stoeltjes in het stadion om mijn club te zien, maar verder is het klaar."

Font hoeft Guardiola dan ook niet te bellen, indien hij verkozen wordt. "Hopelijk kan de club in de verkiezingen die volgen de juiste personen voor het juiste bestuur kiezen, om deze ongelooflijke club op het hoogste niveau te houden", aldus Guardiola. Naast Font zijn er momenteel vier andere kandidaten voor het presidentschap van Barcelona. Koeman lijkt te moeten hopen op de aanstelling Toni Freixa, die al naar buiten heeft gebracht dat hij de Nederlandse trainer zijn contract wil laten uitdienen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Pep is slim, Barca is momenteel een wespennest en dat zal ook zo blijven. Waarom zou hij instappen bij een bijna failliet Barca dat misschien haar sterspeler gaat kwijtraken komende zomer, wanneer hij ook bijvoorbeeld aan de slag kan gaan bij een Juve of gewoon bij Man City kan blijven waar hij elk jaar gesteund wordt door de club?

31 oktober 2020 om 16:53

Er is geen eer te halen daar voor pep, want heeft daar al alles gewonnen.barcelona is geen schim meer van wat ze waren onder zijn hoede. Barcelona is Barcelona niet meer. Wespennest inderdaad. Er is altijd wel wat daar.

31 oktober 2020 om 17:38

De club terug een dergelijke glansperiode brengen lijkt me toch een enorme eer. Ik hoop dan ook dat hij daar ooit als technisch directeur aan de slag gaat.

31 oktober 2020 om 17:04

Hij heeft al heel vaak aangegeven dat hij nooit meer trainer zou worden bij Barcelona, dus ik vond het sowieso al raar dat Font hiermee kwam, misschien omdat hij dan kon zeggen, ik heb mijn best gedaan maar Guardiola wilde niet.

31 oktober 2020 om 17:37

Persoonlijk denk ik dat Font simpelweg bedoelde dat hij Pep terug wilde halen, ongeacht de functie. Hij heeft naar wat ik heb kunnen lezen nooit gezegd Pep als trainer te willen halen, dat hebben de Nederlandse media ervan gemaakt omdat Koeman nu de trainer is. Font heeft als ik mij niet vergis al gezegd dat Xavi zijn man is als trainer, dus wie weet wil hij Pep wel hebben als algemeen of technisch directeur.

31 oktober 2020 om 18:36

Heb het originele interview even opgezocht en je hebt helemaal gelijk, hij heeft gezegd dat hij diverse oud Barça voetballers wil betrekken bij de club, hij heeft het niet over in welke functie dat is. Bedankt 👍

Prima te begrijpen hoor, maar de opmerking "in je leven moet je alles één keer doen", slaat natuurlijk nergens op. Er zijn genoeg dingen die je beter niet kunt doen en een heleboel andere dingen die je vaker dan één keer moet doen.

31 oktober 2020 om 16:50

Denk je niet dat hij probeert te zeggen dat hij het alleen maar slechter kan doen dan in zijn 1e termijn?

31 oktober 2020 om 16:52

Ik vraag me dan toch af hoe zijn vrouw drie keer zwanger is geraakt...🤔

31 oktober 2020 om 16:52

Ik neem aan dat City toch hoopt dat Pep nog een keer de cl wint ipv “alles maar een keer doen” 😅

31 oktober 2020 om 17:01

@Oelie-- Ja alsof Guardiola letterlijk met alles "alles" bedoelt. Natuurlijk heeft hij het niet over heroine ofz. Daarnaast heeft hij dit niet eens letterlijk gezegd dat je alles in het leven 1x moet doen. Dat is hoe VZ het vertaald heeft.

31 oktober 2020 om 17:08

Tsja, hij zegt zo duidelijk alles dat ik wel denk dat hij echt alles bedoeld, althans, hij komt daar erg zeker van over.... Hij komt zelf met deze woorden, dus dan mogen mensen daar best op inhaken met opmerkingen en grapjes. Hij had ook kunnen zeggen dat sommige dingen echt eenmalig zijn en dit daar voor 100% één van is. Dan was hij ook duidelijk.

31 oktober 2020 om 18:51

@detoekomst.. Nee natuurlijk een grapje begrijp ik ook wel, maar dat mensen het woordje "alles" in deze zo serieus nemen begrijp ik dan weer niet. Een beetje logica gebruiken is toch niks mis mee? Kan je wel zeggen dat het nergens op slaat, en met voorbeelden komen van dingen dat je allemaal beter niet kan doen, like dude really? Dat is niet ergens op inhaken, dat is gewoon een beetje dom. Daarnaast heeft Guardiola niet gezegd dat je in het leven alles 1x moet doen. Hij zei: "i think in life there is one time that you have to do the things". Zijn Engels is niet helemaal top, dus er in ruimte voor interpertatie, maar hij heeft dat dus nooit letterlijk zo gezegd en het woord "alles" niet gebruikt.

Die Fonte is wel een blaaskaak eerste klas. Politieke verkiezingspraatjes uitten en daarna in je hemd staan omdat je droomkandidaat bij voorbaat al past voor de baan.Koeman verdient zijn kans en respect. De beste man is aan het opbouwen en dan komt een of andere présidentkandidaat de beste trainer al na 2 a 3 maanden afschrijven voor eigen gewin (stemmen). Hopelijk verkiezen de socio's een voorzitter die echt begaan is met barca ipv een voorzitter die de functie wilt verkrijgen puur en alleen voor eigen parochie (zie bartomeu).

31 oktober 2020 om 17:01

Dat hoop ik ook. Koeman verdient nu een kans, maar ik hoop vooral dat er iemand komt met hart voor de club. Iemand die Barcelona weer die schitterende club kan maken die het was. Ik hoop echt dat op den duur Pique, Puyol, Xavi, Iniesta het stokje overnemen. Zonder Messi, want Messi wekt steeds meer de indruk een klein kind te zijn die gaat huilen als het zijn zin niet krijgt. Nee, echte clubmensen.

31 oktober 2020 om 17:38

Denk je dat Koeman geen hart voor de club heeft?

Nare vent die Font. Als je liefde hebt voor de club spreek je dit soort woorden in ieder geval niet openlijk uit.

Oh ja want Koeman moest bibberen hoor van al die onzin speculaties. Agh die Font lijkt me ook al een rampzalige potentiele voorzitter zo te zien. Alleen maar gebrabbel en totaal geen respect voor de huidige coach van barca.

Aan de ene kant vind ik het kiezen van een voorzitter om de paar jaar wel iets hebben, maar die kandidaten beloven van alles zonder dat zij zekerheid hebben dit echt waar te kunnen maken. Je hebt daar niks aan. En ook Bartomeu is ooit gekozen... Maar het concept dat supporters/leden inspraak hebben is wel mooi.

31 oktober 2020 om 17:04

Ik vind het echt de aller domste manier van een bedrijf runnen. Dit is hoe je een land, natie of locale overheid overeind houd. Maar een bedrijf moet compleet los staan van persoonlijke ambitie. De beste Ceos vallen echt volledig op de achtergrond. Van der Sar is een ander verhaal door zijn succes als speler. Maar zelfs Edwin hoor je niet heel vaak buiten het veld. Als bestuurder moet je zorgen dat je bedrijf als naam goed naar voren komt en blijft draaien. Terwijl zo ongeveer elke bestuurder van Barca sinds ik voetbal volg vooral zn eigen ambities naar voren duwt. Dat slaat echt nergens op. Je bent aansturend, niet bepalend.

31 oktober 2020 om 17:41

Het idiote is dat die voorzitters ook 100 miljoen moeten binnenbrengen waardoor er dus maar een heel select groepje mensen voorzitter kan worden dat dan nog eens vaak van buiten de voetbalwereld komt. Daardoor vallen er heel veel potentiële capabele kandidaten af.

31 oktober 2020 om 18:43

Dacht dat bij Barça de borgsom 125 miljoen was en bij Real 150 miljoen en het is een borgsom, dus als ze het goed doen gaat dat geld weer terug, het is ook niet zo dat de kandidaat dat geld zelf moet hebben, het mag ook via donaties van mensen en/of bedrijven af komen dacht ik, denk dat Bartomeu naar zijn centen kan fluiten 😂

31 oktober 2020 om 18:51

Ja en door die donaties wordt je dan weer afhankelijk van derde partijen die dan wel dat geld hebben. Sowieso moet je al tot dat wereldje behoren om aan zoveel geld te geraken. Een zeer beperkende regel als je het mij vraagt.

Wat hoop ik dat deze font het niet word. Niet alleen voor Koeman maar font schijnt een eerste klas narcist te zijn waar moeilijk mee samen valt te werken. Toen ik van de zomer 3,5 week in Spanje was hoorde ik alleen maar negatieve verhalen over de man. Schijnt een echte narcist te zijn. Daarnaast is het niet netjes om continue te roepen dat je de huidige trainer per direct zal vervangen. Eerst was het voor Xavi nu voor pep en morgen voor Hans Kazan. Dit zorgt alleen maar voor druk en onrustig bij de huidige staf. Goed dat pep heeft gereageerd en laat weten dat hij aan het dromen is.

Dit heeft Pep volgens mij al vanaf dag 1 na zijn vertrek gezegd. Beter dan toen kan hij het ook niet doen daar. Dat is echt het beste en mooiste voetbal wat ik ooit heb mogen zien.

Ben helemaal geen fan van Koeman. Er zit totaal geen lijn in het spel en geen gebruik maken van Puig. Hij mag voor mijn part ook FDJ lekker terugnemen naar Nederland. Beetje pirouetjes maken op het veld en de bal breed tikken. Zet Puig of Alena daar maar neer en Barcelona speelt veel beter.

Edit: Deze reactie plaatste ik vandaag op een topic van gister maar is ook hier weer prima toepasbaar, nooit heeft Font gezegd dat hij Pep als coach wilde. Heeft dat ook opnieuw bevestigd via zijn officiële Twitter-account. Goede journalistiek is weer eens ver te zoeken!

Lang niet gereageerd hier op VZ maar ik merk dat de Nederlandse pers de onwetende Nederlanders hier een hoop rommel verkoopt en dat zie je ook terug in de reacties hier op Voetbalzone. Victor Font wordt verkocht als een of andere engnek die Koeman wil opsodemieteren, maar hij is zo transparant als maar kan en heeft meermaals aangegeven dat hij een bepaald project heeft waarin hij voetbalmensen zoals Xavi, Guardiola, Iniesta, Puyol etc wil hebben bij de club. Nooit heeft hij geroepen dat Guardiola als trainer terug moet komen, integendeel hij gaf laatst nog aan dat als Koeman het goed doet (zoals nu) hij vast een andere rol voor Xavi kan vinden totdat hij er klaar voor is. Met name het hoofd op sportief gebied, is een rol die hij vaak heeft benoemd. En dat men dan over Toni Freixa begint is al helemaal triest, dat is zoals Piqué zei een titella (een marionetpop van het huidige bestuur) en zal gewoon het vreselijke werk van Bartomeu blijven uitvoeren. Laporta is de andere geschikte optie maar die heeft zich nog steeds niet officieel gemeld en lijkt geen serieus plan te hebben. De club is in ruins en Font is al bezig sinds 2015 met zijn Si Al Futur project. Als er culés zijn die meer vragen hebben, feel free to DM want VZ verkoopt Font als een duivel, wat echt onzin is.

Nu al een paar van deze berichten gelezen over Font, maar VZ mag er toch echt wel bij vertellen dat Font hem naar de club terug wil halen en niet per sé als coach. Hij heeft in meerdere interviews laten weten dat hij goed weet dat Guardiola niet van plan is als coach terug te komen.

31 oktober 2020 om 17:36

Hij was ook in gesprek met de entourage van Mbappe om die te halen. Hij ging ook Messi laten bijtekenen. Sorry hoor, Barcelona is bijna failliet en hij wil honderden miljoenen euro's gaan uitgeven. Ik kan die man echt niet meer serieus nemen.

31 oktober 2020 om 17:42

Jij niet, maar dat hoef jij ook niet te doen. Als je naar hele interviews van hem kijkt en zijn plannen ziet, dan zou je hem wel serieus nemen. Met halve en slecht vertaalde berichten kom je inderdaad niet ver.

31 oktober 2020 om 17:42

Dat is toch niet echt relevant als het aankomt op de terechte opmerking van @Almogaver?

31 oktober 2020 om 19:51

Kortom, we moeten de berichten over Font allemaal niet zo serieus nemen, de media overdrijven, halve waarheden, slecht vertaalde interviews. Maar tergelijker tijd gaan de fans hier welke elke keer los over elk bericht dat over Koeman gaat. Van vermeende aankopen of over jeugdspelers, iedereen gaat meteen los.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4923 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Sevilla164
6.Cádiz15-3
7.Barcelona1410
8.Granada 14-6
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
PedriAanvaller91
A. GriezmannAanvaller93
TrincãoAanvaller90
L. MessiAanvaller94
NetoKeeper60
Jordi AlbaVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

334 fans
Coach, 57 jaar
SeizoenClub
2011- Feyenoord
2009-2009 AZ
2007-2008 Valencia
2006-2007 PSV
2005-2006 Benfica
Laatste voetbalnieuws

Laporta ‘belooft’ Barcelona als presidentskandidaat absolute topaankoop

Joan Laporta heeft officieel aangekondigd dat hij weer de president van Barcelona wil worden. De 58-jarige advocaat, die al tussen 2003 en 2010 de leiding had bij de Spaanse topclub, is...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren