Youri Mulder bekritiseert Feyenoorder: ‘Schandalig hoe hij de duels verliest’

Vrijdag, 30 oktober 2020 om 20:05Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 20:23

Feyenoord zit al enige tijd in de hoek waar de klappen vallen. De ploeg van Dick Advocaat leed donderdag in de Europa League tegen Wolfsberger AC (1-4) weliswaar pas de eerste nederlaag van het seizoen, maar de laatste zege dateert alweer van 4 oktober toen Willem II met 1-4 werd verslagen. Sindsdien volgden drie remises en zogezegd de dikke nederlaag in de Europa League. Jack van Gelder, presentator Bas van Veenendaal, Jack van Gelder en Youri Mulder spraken vrijdagavond bij het programma Paniekvoetbal van Ziggo Sport over de huidige gang van zaken in De Kuip.

“Wat een idioot”, zei Jack van Gelder, verwijzend naar Srdan Jovanovic, de man die Wolfsberger drie strafschoppen gaf. Jan van Halst: “Moet je je niet eerder afvragen hoe die Oostenrijkers daar in alle vrijheid kunnen komen? Feyenoord speelde echt treurig.” Ook Youri Mulder keek zijn ogen uit. “Als je ziet hoe die Orkun Kökçü de duels op het middenveld verliest, waardoor Wolfsberger simpel op kan stomen. Dat is echt schandalig.”

“Het grootste probleem vind ik dat Feyenoord ontzettend zielig wordt als de spelers niet in vorm zijn. Dan kunnen ze de bal echt niet van A naar B spelen”, vervolgde Van Gelder. “Niet één van die spelers. Er is geen enkel automatisme.” Mulder had al geen geloof in een goed resultaat toen hij zag dat Feyenoord in een 4-4-2-systeem ging spelen, met Steven Berghuis en Brian Linssen. “Een systeem dat ze nog nooit hebben gespeeld. Zet dan die Naoufal Bannis erin. Je speelt tegen vier verdedigers, dat vergt kracht. Als je dan Berghuis en Linssen daar ziet voetballen, dan weet je al: geen schijn van kans.”

Van Gelder vindt ‘de enorme gelatenheid’ bij Advocaat het grootste probleem van Feyenoord. “Ik heb het idee dat Advocaat denkt: Ik weet echt niet hoe ik dit aan de praat kan krijgen.” Van Halst denkt dat die houding ook op het elftal overslaat. “Ook een soort van gelatenheid. Jij begint nu over de trainer en Youri had het over de tactiek. Dan mag je van de spelers toch wel verwachten dat ze een beetje de duels ingaan, zoals Kökçü bijvoorbeeld. Als het dan wat minder gaat, dan tenminste wat gas geven.”

“Ik denk dat Advocaat ziet dat er geen beginnen aan is”, besloot Van Gelder. “Hij ziet gewoon dat het alleen gaat werken als een plus een plus een plus een etcetera elf is. Maar hij ziet dat van die elf spelers er acht niet op niveau zitten of niet beter kunnen. Natuurlijk kun je de hand van Advocaat zien, maar het is op dit moment het storten van heel veel kracht en inspanning in een op dit moment bodemloze put.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door falcao1984)

Ik denk dat wanneer wij kritisch naar Feyenoord hebben ze weinig nieuwe spelers ingelijfd en teren op de rest. Het is gewoon matig maar met de juiste spirit kan Advoocaat er een goed team van maken. Al merk ik onderling wat irritatie. Neuzen vooruit en gaan zou ik zeggen

30 oktober 2020 om 20:18

Missen een Gio of een RvP. Niemand die enig overwicht heeft. Behalve Dickie. Gelatenheid daar er geen 1 leider rond loopt in het veld of in de bestuurskamer. Grote club onwaardig. Al jaren ... sneu

30 oktober 2020 om 22:38

Je hebt Fer met overwicht. Moet ie alleen aanvoerder maken en fit zijn

30 oktober 2020 om 20:45

Ik vind de term "neuzen" tamelijk ongelukkig gekozen.

30 oktober 2020 om 20:49

Dat ligt dan toch echt aan jou. Jemig zeg, zulke vergezochte associaties zijn zelfs op voetbalzone zeldzaam.

30 oktober 2020 om 20:52

Chill man, het was maar een grapje.

30 oktober 2020 om 21:33

Ik dacht hetzelfde, grapje moet kunnen. Helaas steeds minder tegenwoordig. Duimpje omhoog

30 oktober 2020 om 22:10

My bad. Je weet tegenwoordig nooit wanneer iemand een grapje maakt of het echt meent.

30 oktober 2020 om 20:49

Vond het vooral onnodig dat Feyenoord zich aanpaste aan een, op papier, mindere tegenstander. Het oogde onwenning, zeker op het middenveld. Voorin was er weinig diepgang. Na rust toen Diemers naar het middenveld ging en Narsingh op links kwam te spelen draaide het even heel lekker met 2 mega kansen voor Linssen als gevolg. Helaas werd die goede fase de kop ingedrukt door de 3-1. Met 2 hangende buitenspelers gaat het niet lukken. In mijn ogen heeft Feyenoord voorin naast Berghuis en wie dan ook spits staat, een snelle linksbuiten nodig in de basis.

Wat ik nu zeg heeft niks met mijn club voorkeur te maken, ik steun elke ploeg die Europees punten kan pakken voor Nederland. Dat gezegd hebbende denk ik dat het vrij duidelijk is dat Feyenoord gisteren flink genaaid is door de scheidsrechter. De eerste penalty kan je geven, de 2e is een schwalbe maar ik heb ergens nog begrip voor de fout die daar gemaakt wordt. De 3e penalty is gewoon schandalig. Ik weet echter niet of Feyenoord het duel had gewonnen als de scheidsrechter beter had gehandeld, Feyenoord was gewoon bagger. Ik heb niks maar dan ook helemaal niks met Berghuis, maar ik vond het erg netjes van hem dat hij Feyenoord haar eigen prestaties de schuld gaf van het verlies. Ik hoop dat Feyenoord nog wat punten voor NL kan pakken, dan hoeven we minder afhankelijk te zijn van elkaar. Even iets heel anders. Ik weet dat ik geen reclame mag maken voor andere websites, maar op de website van NU staat een heel mooi verhaal over Rashford en zijn strijd tegen honger. Een tip om te lezen, een tip voor VZ om hier ook iets over te schrijven en wellicht zijn er mensen die dit goede doel op hun eigen manier kunnen steunen. Het gaat over armoede en ook in NL zijn er heel veel kinderen die niet hebben wat de meeste van ons wel hebben, te beginnen met überhaupt de mogelijkheid om op VZ een langdradige reactie neer te knallen .

30 oktober 2020 om 22:05

Amen voor alles in je reactie

Waarom niet gewoon starten met Berghuis in de spits en Narsingh rechtsbuiten? Dan kun je op links nog kiezen voor de tandem Malacia-Haps of Haps-Linssen.

30 oktober 2020 om 20:35

Dit wil Berghuis niet. Hij wil buiten spelen met oog op transfer

30 oktober 2020 om 21:41

Het team is in nood , dan ga je dat toch niet af laten hangen van 1 speler die daar niet wilt spelen.... rare keuzes worden er gemaakt als dit klopt.

30 oktober 2020 om 21:14

Berghuis wilt dat zelf vgm niet. Haps op linksbuiten ben ik ook wel voorstander van.

30 oktober 2020 om 21:17

Linssen linksbuiten, Diemers middenveld, Geertruida CV, Bannis spits, Haps linksback, Berghuis rechtsbuiten ect ect. Gewoon waar ze horen te spelen. Al die wisselingen werkt niet.

- Feyenoord miste 5 basisspelers - Startte met 3 spelers die niet op hun eigen positie stonden (fout Advocaat) - Genaaid door de scheids Resultaat 1-4

30 oktober 2020 om 21:18

Zou de tegenstander niemand missen dan? Vast wel. Daarom vind ik dat geen excuus voor een club uit een stad met 600.000 inwoners die speelt tegen een club uit een stadje van 22.000 inwoners.

30 oktober 2020 om 21:22

Wat hebben de inwoners van een stad te maken met krachtsverhoudingen? In dat geval zou een Fulham ook makkelijk moeten winnen van PSV. Want London heeft veeel meer inwoners dan Eindhoven. Wat zegt de stad waaruit de club komt?

30 oktober 2020 om 21:28

Gaat om de opsomming die ik maak. En dat is geen excuus, dat is grotendeels de reden waarom het fout ging.

30 oktober 2020 om 21:30

Het verzorgingsgebied en de financiële armslag lijken me nogal een verschil. Londen heeft overigens 17 profclubs.

30 oktober 2020 om 22:13

Oke dan zou feyenoord toch ook elke x makkelijk van psv moeten winnen?? Om niveau op te hangen aan stadsgrootte slaat gewoon als k*t op dirk..

31 oktober 2020 om 00:41

Nee hoor. De regio Eindhoven is al heel lang het financieel-economische hart van Zuid-Nederland. Daarnaast roept de club PSV weinig controverse op bij het bedrijfsleven, waar dat bij Feyenoord toch moeilijker ligt door de geschiedenis met supportersgeweld. Daarnaast zijn veel bedrijven in de haven inmiddels in buitenlandse handen.

Als je dit leest zou je denken dat Feyenoord al weken kansloos verliest en moet vrezen voor degradatie...

30 oktober 2020 om 22:06

Terecht gelijkspelen tegen Sparta en Rkc, terwijl je in Europa niet wint van Zagreb en Wolfsberger dat is natuurlijk niet best, gelet ook op het spel. Zijn redenen voor natuurlijk, maar het spel en het gebrek aan scorend vermogen los van Berghuis is een groot probleem. Hij speelt ook weleens een serie wedstrijden wat minder.

30 oktober 2020 om 22:33

Ik vind het een tikje zwaar aangezet door de heren, al ben ik uiteraard ook ontevreden over het vertoonde spel. Maar er zit wel degelijk kwaliteit in deze selectie. Bijlow topper in wording. Senesi is een uitstekende verdediger. Haps is een van de beste linksbacks die Nederland heeft. Fer was vorig seizoen vaak een beest en zeker een van de beste middenvelders in de eredivisie. Kokcu is al langer niet goed bezig, maar heeft al jong zijn potentie wel degelijk getoond. Berghuis is de beste speler in de eredivisie. Sinisterra heeft heel veel potentie getoond en komt straks hopelijk ijzersterk terug. Teixeira is een begenadigd spelertje die zich ook kan ontwikkelen. Boze ik nog niet helemaal opgeven. Geertruida, Nieuwkoop, Spajic, Toornstra, etc, is gewoon redelijke opvulling. Het gaat slecht maar potentie top 3 is er wel degelijk, mits de breedte van de selectie niet te veel getest wordt.

Laten we voorop stellen dat de scheidsrechter het spoor volledig bijster was, in mijn ogen waren het alledrie geen penalties. Helaas was Feyenoord verder zo enorm pover, dat ik twijfel of ze met een andere scheids wel gewonnen hadden. Vreselijk zeg, wat kwamen ze lamlendig voor de dag..

"Jack van Gelder, presentator Bas van Veenendaal, Jack van Gelder en Youri Mulder"Jack van Gelder is zo overheersend dat je soms inderdaad het idee hebt dat dit de samenstelling is.

Feyenoord heeft geen lange termijn visie. Wat is de doelstelling van Feyenoord op korte termijn? Ik denk Europees voetbal halen. En Europees overwinteren. Daar ga je al. Je hebt niks aan Europees overwinteren. Alleen een beetje geld. Doelstelling op lange termijn moet zijn kampioen worden en in Europa meer een rol van betekenis spelen. Dat zie je niet terug bij Feyenoord. Het is elk jaar roeien met de riemen die je hebt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7972
2.PSV6535
3.AZ6428
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5528
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger303
J. ToornstraMiddenvelder297
S. BerghuisAanvaller2917
B. LinssenAanvaller288
N. JørgensenAanvaller204
N. MarsmanKeeper200
L. SinisterraAanvaller173
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

54 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 29 17 3 1
2019/2020 Feyenoord 24 15 1 0
2018/2019 Feyenoord 33 12 5 0
2017/2018 Feyenoord 31 18 6 1
2016/2017 Feyenoord 30 7 4 0
Laatste voetbalnieuws

Kieft schrikt van ‘onze twee topcoaches’: ‘Dan denk je: doe eens normaal man’

Wim Kieft is geschrokken van de wijze waarop 'onze twee topcoaches' zich afgelopen weekend hebben opgesteld. De oud-spits schrijft in zijn column in De Telegraaf dat Erik ten Hag 'behoorlijk de...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 7 mei
Manchester United beschouwt Jan Oblak als zijn ideale nieuwe doelman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren