Botman geamuseerd: ‘Wist niet dat Derksen dat over mij heeft gezegd’

Zondag, 1 november 2020 om

Sven Botman is bezig aan een droomstart bij Lille, dat hem deze zomer voor acht miljoen euro kocht van Ajax. De boomlange centrumverdediger werd in zijn eerste maand meteen opgenomen in het beste maandelftal van L’Équipe en is direct uitgegroeid tot onomstreden basisspeler bij de Franse topclub. Ook mag hij zichzelf inmiddels een vaste waarde noemen bij Jong Oranje en wordt zijn naam zelfs voorzichtig in verband gebracht met een kans bij het Nederlands elftal.

Door Thijs Verhaar

“Je kunt zeggen dat het van een leien dakje gaat bij mij, maar het zijn hier toch wel allemaal pittige potjes hoor”, lacht de twintigjarige Botman in gesprek met Voetbalzone. Hij miste bij zijn nieuwe club nog geen minuut in de Ligue 1 en trad afgelopen donderdag nog aan tegen de Schotse grootmacht Celtic in de Europa League (2-2). “Ook in die wedstrijd mocht ik weer negentig minuten meedoen, dus ik heb niets te klagen. Ik heb hier getekend vanwege de goede kans op speeltijd, maar had niet per se verwacht dat ik meteen alles zou spelen. Daar ben ik dus heel blij mee. Ik zie het absoluut als een bevestiging dat ik op de juiste weg ben.”

Bij Lille is hij gehaald als opvolger van de naar Arsenal vertrokken Gabriel Magalhães en Botman is van mening dat het Franse voetbal een stuk hoger in moet worden geschaald dan de Eredivisie. “Het is gewoon een topcompetitie. Een team als Nice is qua niveau misschien wel vergelijkbaar met Ajax of PSV. Zeker de top 7 hier is van een hoog niveau en het is mooi om me daarmee te meten”, aldus Botman, die zondag mag spelen tegen het Olympique Lyon van Memphis Depay. “Ook geen pisbakkenteam. Lyon heeft een heel sterke ploeg en aan mij de taak om ervoor te zorgen dat Memphis als gevaarlijke pijler onschadelijk wordt gemaakt.”

De spits van de tegenstander uitschakelen gaat hem vooralsnog voortreffelijk af, want Lille heeft de minst gepasseerde defensie van de Ligue 1 en is voorlopig de gedeelde koploper samen met grootmacht Paris Saint-Germain. “We hebben ons ten doel gesteld om ons te kwalificeren voor de Champions League en de top drie moet zeker haalbaar zijn. We zijn goed begonnen en als verdediger is het natuurlijk lekker om te kunnen zeggen dat we na acht duels pas drie tegengoals hebben. Een spits wil zo veel mogelijk scoren en ik ben op mijn beurt pas tevreden met mezelf als het me gelukt is dat te voorkomen. Zo simpel is het voor mij.”

Botman is meteen een onomstreden basisspeler bij Lille. 'Ik voel hier veel waardering voor mijn spel'.

Met die spelopvatting is Botman voor Nederlandse begrippen een wat atypische speler. Waar we in Nederland ook veel nadruk leggen op de opbouwende kwaliteiten van een verdediger, zijn ze over de grens meer dan tevreden als de spits onschadelijk wordt gemaakt. “Zo kun je het in grote lijnen wel uitleggen. Het is gewoon een ander type voetbal dat hier wordt gespeeld en daardoor kan ik beter uitblinken. Het is heus niet zo dat ik niet kan voetballen, maar ik moet het wel meer hebben van het pure verdedigen in plaats van het opbouwen, waar een Daley Blind bijvoorbeeld wel weer heel goed in is”, wijst Botman naar zijn voormalig clubgenoot van Ajax.

De twintigjarige centrumverdediger speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij sc Heerenveen en had dit seizoen terug kunnen keren bij de Amsterdammers, maar zag uiteindelijk onvoldoende mogelijkheden om door te groeien. “De club bood me wel perspectief voor de toekomst, maar het was gewoon niet zo gunstig als bij Lille. Blind is onomstreden en bij zijn afwezigheid kan ook Lisandro Martínez nog spelen, dus waren mijn kansen op speeltijd niet heel gunstig”, redeneert Botman. “Natuurlijk heb je overal concurrentie, maar Lille maakte me duidelijk dat ik daar veel sneller stappen kon maken en ik voelde ook aan dat ik in Frankrijk goed tot mijn recht zou komen met mijn fysieke spel.”

Botman kan dan ook weinig met de opmerking dat Ajax achteraf beter Botman had kunnen behouden in plaats van de jonge Perr Schuurs, die het dit seizoen erg lastig heeft in de Champions League. “Ik wist niet dat Johan Derksen dat over mij heeft gezegd. Dat is aardig van hem, maar je weet nooit hoe het was gelopen als ik bij Ajax was gebleven. Het enige wat ik kan zeggen is dat ik hier uitstekend op mijn plek zit in Frankrijk. Ik heb dus absoluut geen spijt van mijn vertrek bij Ajax”, verzekert Botman, die de club niets kwalijk neemt. “Dankzij mijn opleiding daar heb ik een goede bagage meegekregen die me nu uitstekend van pas komt. Daar ben ik altijd dankbaar voor en ik wil ook nogmaals mijn dank uitspreken aan Heerenveen, want de kans die zij me gaven is heel belangrijk voor mij geweest.”

Botman miste vorig seizoen in de Eredivisie als huurling van Ajax geen minuut in de hoofdmacht bij sc Heerenveen.

Dankzij zijn sterke opmars is Botman inmiddels een vaste waarde in Jong Oranje, waarmee hij kwalificatie voor het EK heeft afgedwongen. “Ik ben de laatste drie keer opgeroepen en speel inmiddels alles van begin tot eind mee, dus ik denk wel dat ik mezelf goed gemanifesteerd heb. Het is een lekker gevoel dat we ons zo overtuigend hebben geplaatst en ik ben er natuurlijk ook blij mee dat ik nog geen enkele goal heb hoeven incasseren”, verklaart hij na de zeges op Jong Noorwegen (2-0), Jong Gibraltar (5-0) en Jong Cyprus (0-7). “Dat zijn inderdaad niet de grootste tegenstanders, maar toch moeten we het elke keer maar weer doen met elkaar. We hebben een goede groep en ik kijk nu al uit naar het EK waar we wel toplanden gaan treffen.”

Een heel korte aarzeling volgt als hij de vraag krijgt of hij niet stiekem nog groter droomt, nu er door de blessure van captain Virgil van Dijk een plekje vrij is gekomen in de selectie van het Nederlands elftal. “Natuurlijk is dat wel het einddoel, maar ik kijk daar nu nog niet naar. Ik focus me op Jong Oranje en laat alles verder wel op me afkomen. Ik ben sowieso geen type dat heel ver vooruit kijkt; focus me liever op het hier en nu. Dat werkt voor mij het beste”, verzekert de jongeling, die ook om een andere reden blij is met de maandelijkse uitstapjes naar de nationale selectie. “Het is heel fijn om lekker in mijn eigen taal te kunnen praten, want dat mis ik wel een beetje in Frankrijk.”

Botman viert de zege bij Jong Oranje met de eveneens in Frankrijk actieve Mitchel Bakker (PSG).

Botman legt uit dat de voertaal op de training bij Lille overwegend Frans is, maar dat er ook wat ploeggenoten zijn met wie hij in het Engels kan communiceren. “Gelukkig wel. Ik ben druk bezig met een cursus Frans, maar spreek het nog niet goed. Dat is een uitdaging voor mij, maar dat wist ik van tevoren. Daar heb ik zelf voor getekend”, stelt de Nederlander die de taal inmiddels wel goed genoeg verstaat om te begrijpen wat de trainers van hem verlangen. “Ze willen vooral dat we als een collectief optreden en dat gaat ons goed af. We vechten hard voor elkaar en daar voel ik me goed bij. Ik zit hier prima op mijn plekkie.”

En dat terwijl de Nederlander tot zijn spijt nog niet heeft kunnen ervaren hoe het Stade Pierre-Mauroy kan dansen als er meer dan 50.000 toeschouwers op de tribune zitten. “Helaas is de corona hier nog heftiger dan in Nederland. Er is zelfs weer een nieuwe lockdown afgekondigd. De clubs mogen bij wijze van uitzondering nog wel doorvoetballen, maar toeschouwers zijn helaas niet welkom”, vertelt Botman, die vanwege de pandemie ook nog niet veel heeft meegekregen van het normaal gesproken bruisende stadsleven. “Ik vind het fijn als er altijd wat te doen is in de omgeving, maar dat zit er nu niet in. Ook mag ik nu tijdelijk geen bezoek ontvangen vanuit Nederland, dus ik zal me voorlopig alleen moeten redden.”

Gelukkig voor Botman is hij meer dan gelukkig als hij het voetbalveld mag betreden en er zijn in de Ligue 1 genoeg topspitsen om te beteugelen. “Ik heb al tegen Kasper Dolberg gespeeld en zondag tegen Memphis wordt ook weer een uitdaging. En dan heb je ook nog teams als PSG, Rennes, Monaco en Marseille, dus dat is toch weer een flink treetje hoger dan ik in de Eredivisie gewend was”, meent de verdediger, die nog geen uitspraken durft te doen over een eventuele vervolgstap na Lille, waar hij een vijfjarig contract heeft. “Het is een doel van me om ooit bij het Nederlands elftal te komen en verder zien we het wel. Ik heb altijd gezegd dat ik de Premier League mooi zou vinden, maar zit nu ook gewoon goed in Frankrijk. Ik leg de focus volledig op het hier en nu, want dat brengt me uiteindelijk het verste.”

Ten Hag over Ajax in de Champions League: 'Niemand komt je iets brengen'
Meer video's

Poll

Vind jij dat Botman de juiste keuze heeft gemaakt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door careldegrote)

De Ligt en Botman in de toekomst een geweldig duo voor Oranje. Fysiek sterk, snelheid, inzicht, et cetera.

31 oktober 2020 om 03:04

Met een jaar of 10? VVD is 28 ofzo, net als De Vrij, Ake is 25, moeten maar kijken wat in de tussentijd doorbreekt.

1 november 2020 om 12:09

Van Dijk is 29 en wordt in juli 30. Van Dijk heeft nog een jaar of 3,maar je moet maar kijken hoe hij uit zijn blessure komt. Vind sws dat er een sterke Ned lichting aan komt in de verdediging met een hele hoop fysiek. Naast Botman, de Ligt, Schuurs, Ake, heb je ook nog Doekhi, Bakker, Zeefuik,Hoever, Teze, Geertruida, Dumfries, en ik vergeet er nog een hoop met een hele hoop fysiek. Jongens met lengte, snelheid en kracht. Ik zeg niet dat deze jongens allemaal International gaan worden, of dat ze de top gaan halen, maar ik vind dat wel een positieve verandering/ontwikkeling. Vind persoonlijk dat we daar vaak te kort jn schieten ( fysiek)

1 november 2020 om 12:55

Ake vind ik zelf geen geweldige verdediger. Het you me niet verbazen als Botman beter wordt als hem

31 oktober 2020 om 08:57

Calma Calma .... We slaan zo snel door , afgelopen seizoen prima begonnen bij Heerenveen maar daarna echt een hele periode ook veel minder. Tot op heden doet hij het goed, maar laten we eens rustig zijn ontwikkeling afwachten.

31 oktober 2020 om 09:49

Inzicht, mwaaa. Fysiek sterk, snel ja zeker dus gewoon een ideale man voor de duels. Dat is natuurlijk waar je als CV ook het meest op wordt afgerekend. Wij Nederlanders hebben echter wel vaak de neiging op wat meer te vragen van de CV, en voetballend is hij imo gewoon nog niet heel sterk. Moeten niet te hard van stapel lopen

31 oktober 2020 om 13:17

opzich hebben we als Nederland zijnde voor de komende tijd een overschot aan goeie verdedigers als PSV fan denk ik dat teze absoluut potentie heeft, Schuurs ondanks de vele kritiek heeft alles om een goede CV te worden daarnaast heb je nog timber en obispo volgens Aad de mos een groter talent dan de ligt. Ook is ake nog maar 25 die kan zeker nog 7/8 mee.

ik zie deze speler ver komen. hij heeft lengte en is ook sterk en meedogenloos in de fysieke duels

31 oktober 2020 om 08:56

Ik vraag me oprecht af, Japie. Kijk jij letterlijk alle wedstrijden in iedere competitie of ga je gewoon op de stemming in artikelen af?

31 oktober 2020 om 11:07

Ik vraag me oprecht af wat wat erger is; iemand met verstand van voetbal of iemand die daar jaloers op is?

31 oktober 2020 om 12:55

Ik kijk niet elke wedstrijd van Lille maar ik zie wel samenvattingen zo nu en dan en dan is hij zelden betrokken bij grote fouten. Ook bij Heerenveen vond ik hem met regelmaat uitstekend spelen maar hij werd dan meteen afgerekend op jonge leeftijd als hij een keer slecht stond te dekken maar dat doen een Schuurs en Blind ook wel eens

2 november 2020 om 09:55

Tja, Sergio Ramos staat ook wel eens verkeerd. Die heeft het ook zwaar met Mane en Zapata.

Ik zag hem jaren terug bij Jong Ajax wel eens live. In het begin kende ik hem helemaal niet ..alle focus ging naar andere jongens als Schuurs en Gravenberch.aar van alle jongens op het veld wilde ik toch wel eens weten wie hij was. Hij maakte zo'n sobere indruk...kwam verdedigend nauwelijks in de problemen. Maar wat hij zelf ook zal zegt...het laat zich makkelijk samenvatten: goed verdedigen, matig opbouwen. hij heeft goede keuzes gemaakt...bij Ajax waren al die praatprogramma's eindeloos voor zijn zwakke punten blijven zeuren, de huidige route is veel gunstiger voor zijn carrière.

31 oktober 2020 om 00:56

ik vind alleen wel dat we in Nederland wel zwaar doorslaan in dat opbouwverhaal. goed kunnen verdedigen zou een pre moeten zijn en kunnen opbouwen een mooie bijkomstigheid maar hier kijken we alleen of een verdediger kan opbouwen en of hij goed kan verdedigen dat lijkt verder niet te boeien. ik zie hier bv soms gewoon teams met een verdedigend centrum staan waar niet 1 maar gewoon beide verdedigers niet langer zijn als 1.82 meter. dat zie je bijna alleen in de Eredivisie

31 oktober 2020 om 02:19

Eens Japie, ik denk dat die 2 Italiaanse goals niet gevallen waren. Blind en Schuurs zijn verdedigend te kwetsbaar.

31 oktober 2020 om 06:30

Naast Blind zou een verdediger pus sang moeten staan. Het zou best kunenn dat Alvarez naast Blind in de verdediging komt te staan. Dit is wat sober, maar wel meer een verdediger dan Schuurs.
Blind heeft veel kwaliteiten , maar echt goed verdedigen is daar niet een van

31 oktober 2020 om 08:58

Schuurs is nog maar twintig mensen. 20! Wat betreft Botman; z'n verkoop was gewoon logisch op dat moment voor zo'n bedrag en Blind op zijn positie. Ik neem aan dat jullie weten dat 'ie linksbenig is gezien jullie kennis?

31 oktober 2020 om 10:03

Je zag waar een gigantisch tekort aan opbouwend vermogen toe leidt als je Feyenoord hebt gekeken afgelopen donderdag. Het gemis van Senesi die nog wel eens in wil dribbelen met de bal en een goede pass heeft was enorm. Zeker als je als team wilt voetballen, wat in Nederland bijna alle ploegen doen is het zeer belangrijk dat je minimaal 1 CV hebt met opbouwende kwaliteiten.

31 oktober 2020 om 11:26

Ik snap daarom ook niet dat Ajax niet gewoon een slager pur sang naast Blind heeft staan. Met De Ligt had hij er een naast zich en die kon ook nog eens voetballen. Maar Daley is aan de bal zo verschrikkelijk sterk en Schuurs is aan de bal ook prima. Probleem is alleen dat Daley voor geen meter kan verdedigen en Schuurs daar ook (nog) te zwak in is..

31 oktober 2020 om 12:09

Een oplossing hiervoor is dat je de cvm laat zakken tussen de de cv's, zodat de verdedigers niet de opbouw hoeven te verzorgen.

31 oktober 2020 om 12:58

@LaPaloma ik zeg ook niet dat opbouwen niet belangrijk is maar voor het is nog veel belangrijker dat je de kopduels en fysieke duels weet te winnen want een verdediger staat er in eerste instantie om tegengoals te voorkomen. Je kan wel leuk opbouwen maar als je vervolgens niet goed staat te verdedigen heb je natuurlijk pas echt een probleem

31 oktober 2020 om 13:31

Ja en Botman is ook 20 en zelfs 2 maanden jonger, dus je reactie mag de prullenbak in

31 oktober 2020 om 10:48

Ik ken Botman niet vanuit jong, maar ik heb liever een sterke verdediger dan een sterke opbouwer. Opbouwen zie ik als een pré, verdedigen een must. Echter denken ze daar bij Ajax misschien soms anders over?

1 november 2020 om 19:58

Vraag me af hoeveel mensen hier botman vaak hebben zien spelen. Goeie verdediger maar niet als je met ruimte achter de verdediging speelt, dus totaal niet geschikt voor dit Ajax.

Jammer dat Ajax hem niet heeft kunnen behouden, is verdedigend oerdegelijk, sterk in de duels en fysiek ook goed gebouwd. Ik begin me ook steeds meer aan Schuurs te storen, dus ben heel benieuwd hoe Botman het had gedaan.

31 oktober 2020 om 00:54

Waarschijnlijk hadden we hier ook kritiek geuit op Botman wanneer hij een verkeerde inspeelpass zou geven, maar wel de spits weet uit te schakelen. Dan kun je beter naar een ploeg gaan waar dat wel wordt gewaardeerd, en dat heeft hij goed gedaan.

31 oktober 2020 om 01:16

Weet niet, kon van een man als Davinson Sanchez wel echt genieten van die meedogenloosheid. Die staat me meer bij dan z'n opbouwende vermogen

31 oktober 2020 om 02:19

Haha precies, en die was mateloos populair. Baal van Botman zijn vertrek.

31 oktober 2020 om 10:52

Sanchez was toen een beest zeg, nu denk nog steeds wel. Die ging alles erin gooien als het bij wijze van moest. Dat is het mooie, zulke verdedigers. Blind is gewoon een stabiele factor, ook al maakt hij ook heus wel eens een verkeerde keuze. Schuurs wordt 'm daarentegen gewoon echt niet.

31 oktober 2020 om 11:39

Inderdaad dutchgio. Mensen vergeten ook wel heel erg dat Schuurs ook pas net komt kijken op CL niveau. Botman doet het nu goed blijkbaar, maar ook nog niet tegen de echte toppers. Schuurs is ook in staat periodes goed te spelen, maar zal ook nog fouten maken. Botman deed vorig jaar echt niet alles perfect bij Heerenveen zoals Derksen het doet lijken. Schuurs zou ook een prima indruk maken bij Heerenveen, waar notabene Pierie ook goed speelde. Ik vind dat Schuurs best wel snel stappen zet als je bedenkt dat die 2 seizoenen geleden nog in de KKD speelde. Als hij die blijft zetten dan wordt het echt wel wat. Net zo goed als De Ligt? Nee, dat niet, maar dat haalt geen enkele NL verdediger, ook Botman niet. En het is ook onrealistisch om dat van Schuurs te verwachten. Alsof Ajax zomaar even een 2e vd Ligt uit de hoge hoed tovert. Dat was gewoon mazzel en luxe. Maar natuurlijk, ik had Botman toch graag gezien bij Ajax, Als is 't maar om 'm een jaar echt een kans te geven de concurrentie aan te gaan. Maar Ajax zal er toch wel een reden voor hebben gehad. Nog even los van of dat dan de juiste keuze was.

Leuk interview, mooi dat het voor hem op deze manier goed lijkt te komen. Meteen alles spelen is een indrukwekkende prestatie, hopelijk kan hij dat vasthouden.

31 oktober 2020 om 01:05

Ach dat was bij Wesley Hoedt ook het geval en nu ook bij die jongens die jij Atalanta zitten. Die zitten op het juiste moment bij de juiste ploeg maar in het Nederlands Elftal is het stukken minder. Botman moet net zoals De Vrij nog een stap omhoog maken. Als hij dat aankan dan is het potentieel Oranje materiaal.

Vind het maar sneu om uit zo'n leuk interview dat ene zinnetje over Derksen in de titel te betrekken. Agh jammer maar het verbaasd me niet meer hier, zelfs reageren op een mail die je stuurt kan Vz niet meer. En wie is Derksen? Hij is geen Gullit, de Boer, Rijkaard ofso die echt wereldvoetballers waren. Voor de rest mooi dat Botman bij Lille goed begonnen is. Ik denk dat het bij Ajax gewoon niet juist uitkwam omdat zij nog Blind en ook Martinez hebben voor linkscentraal.

Achteraf heeft Ajax dit niet goed gedaan. Dacht 1ste nog 8 miljoen voor Botman doen gelijk doen. Maar nu zie ik toch dat Schuurs en Blind te lief zijn achterin.

Mooi dat het zo goed gaat met hem. Maar Nice is natuurlijk niet van het niveau van Ajax nu. Met Lille hebben we vorig jaar ook twee keer afgerekend he.

Doet het onwijs goed, mooi om te zien. Velen vonden hem tekortkomen voor Ajax maar dat is natuurlijk niet per se zo. Je ziet het niet vaak maar hij heeft juist de pech dat hij lijfsbenig is, waar betreft zn kansen bij Ajax. Achteraf kun je daarover natuurlijk twisten maar op het moment van verkoop was het allemaal best logisch. Waar hij zegt over Nice en de Franse competitie is natuurlijk om z'n eigen prestaties nog wat verder omhoog te praten. Als Ajax 10x tegen Nice speelt wint het normaliter op z'n minst vaker dan Nice.

Hij heeft genoeg de kwaliteit om een top verdediger te worden die Ajax nodig heeft

31 oktober 2020 om 09:48

Ben ik eigenlijk mee oneens, bij Ajax moet je kunnen voetballen. Botman is een type Italiaanse verdediger

Heb Botman tegen Celtic gezien inspeel pass dramatisch zomaar 5 ballen achter mekaar ingeleverd.

Voor hem persoonlijk beter dat hij weg is bij Ajax. In Nederland word je afgerekend op voetbal in het buitenland leer je verdedigen. Van dijk de vrij en ake zijn hier voorbeelden van en ondanks dat het niet zijn sterkste punt is verdedigd blind ook beter nadat hij terug is van man utd. De ligt is een uniek exemplaar en misschien wel het grootste Nederlandse talent ooit in zijn positie, zelfs stam is geen vergelijking als je naar de leeftijd kijkt.

31 oktober 2020 om 11:09

Blind kan wel verdedigen. Hij is alleen te langzaam als hij niet op de juiste positie staat. Hij is zeker hard genoeg geworden door de pl. heb m destijds lukaku en Sterling zien uitschakelen. Ook laats in oranje tegen Italië- een vd beste vh veld. Maar hij moet een beest met snelheid naast m hebben om uitte kunnen blinken. Schuurs is dat niet..

Nou nou, topclub, topcompetitie, oranje. Hij heeft 8 wedstrijden gespeeld bij een niet echt voetballende middenmoter in Frankrijk. Zullen we hem eerst een 3 jaar hard laten werken ipv nu al de veren ergens steken terwijl hij niks meer doet dan een paar kopduels winnen en ballen wegrammen? En daarbij spelen ze gelijk tegen mede middenmotors en winnen ze van de kleintjes. Als ze CL halen eind van het seizoen dan is tie pas van waarde geweest voor deze club

31 oktober 2020 om 13:05

Is dat niet de hoofdtaak van een verdediger dan je duels winnen en goals voorkomen? Laten we verder ook niet gaan doen of Sanchez, Veltman, De Ligt en Schuurs zo geweldig kunnen opbouwen

Botman en Blind centraal had achteraf een prima optie geweest. Een echte verdediger gekoppeld aan een voetballende verdediger. Prima combi denk. Botman zal overigens voetballend niets tekort komen

31 oktober 2020 om 11:10

Alleen 2 links poten in het centrum doen trainers niet. Wel 2 rechts poten....

Botman was in begin vorig seizoen sterk bij Heerenveen, daarna maakte hij ongelofelijke missers. Ik vraag mij af waarom Johan Derksen zo positief is over deze voetballer. Johan Derksen heeft het wel vaker mis. Alleen zijn er te veel kudde volgers. Denk zelf ook goed over na voor dat je deze oude man volgt. Geldt ook voor andere analisten, Bijvoorbeeld: Kieft is kritisch op techniek Traore, zelf was hij ook niet de technische Ajax spits maar wel goed genoeg en nuttig voor Ajax.

31 oktober 2020 om 11:13

Ik heb Botman vorig seizoen tegen Ajax zien spelen en in de samenvattingen. Maar moet concluderen dat hij via deze weg beter tot zij recht komt. Hij is een atypische Nederlandse verdediger en zie m zomaar in de toekomst een aanvulling zijn voor oranje- omdat er wel weer een type naast hem komt te staan die wel kan opbouwen.

Zo achteraf denk je dan toch waarom heeft Ajax deze man laten gaan? Zoveel top verdedigers had je al niet een als je dan uit de jeugd iets krijgt verkoop je hem meteen. Hij samen met Blind was niet eens zo gek geweest en had je toch een leuk centrum gehad. Zonde maar leuk voor deze jongen dat hij het zo goed doet bij Lille.

Onbegrijpelijk dat Ajax jonge spelers met veel potentie zo maar laat gaan. Botman is fysiek veel sterker dan die jonger juffrouw uit Limburg, en wat doe je? Zoals vaak bij Ajax: weinig kijk op de intrinsieke kwaliteiten van spelers. Dat Dest werd verkocht voor minimaal 20 miljoen, is nog te verdedigen, maar Botman loopt voor 8 miljoen de deur uit en is straks een veelvoud waard. En de wedstrijden van Ajax hebben toch al heel lang duidelijk gemaakt dat het centrale duo nou niet bepaald een betonnen constructie is...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Lille OSC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Lille OSC2314
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
M. MaignanKeeper120
S. BotmanVerdediger120
J. IkonéMiddenvelder122
J. BambaAanvaller124
J. DavidAanvaller121
Luiz AraujoAanvaller113
B. YılmazAanvaller116
Voor de complete selectie: Clubpagina Lille OSC.

0 fans
20 jaar

In de wandelgangen

Maandag 30 november
Sadio Mané is wederom op de radar van Barcelona verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren