Mohamed Ihattaren maakt indruk: 'Hij heeft niet meer zo'n dikke reet'

Vrijdag, 30 oktober 2020 om

Mohamed Ihattaren is aan de betere hand, zo constateren de analisten van Ziggo Sport vrijdagavond in de uitzending van Paniekvoetbal. De aanvaller van PSV werd in de voorbije weken veelvuldig bekritiseerd om zijn gebrek aan fitheid, maar maakte donderdagavond in de Europa League-wedstrijd tegen Omonia Nicosia (1-2 zege) een betere indruk.

Ihattaren opereerde vanaf de rechterflank, deed de volledige wedstrijd mee en was met drie doelpogingen actief betrokken in het aanvalsspel van zijn ploeg. Hij noteerde weliswaar het laagste aantal balcontacten (52) en passes (28) van alle basisspelers die negentig minuten op het veld stonden, maar had wel een belangrijke rol bij het winnende doelpunt van PSV tegen Omonia. In de blessuretijd van de wedstrijd hield Ihattaren de bal knap bij zich onder druk van twee bewakers, alvorens Ryan Thomas te bedienen; de middenvelder stelde Donyell Malen in staat om de 1-2 te maken.

Jack van Gelder is goed te spreken over het optreden van Ihattaren. "Ik vond hem beter", geeft de analist aan. "Ik vond hem hard werken. Hij oogt ook beter. Voor PSV, voor het Nederlands voetbal en met name voor hem zou het goed nieuws zijn", vindt Van Gelder. Jan van Halst merkt in het praatprogramma op dat Ihattaren niet meer 'zo'n dikke nek' en 'zo'n dikke reet' heeft. Van Gelder geeft aan dat het talent hard traint om weer de oude te worden. "Ik denk dat de knop nu om is bij hem en dan gaat iedereen weer van hem genieten. Hij deed echt goede dingen."

Ihattaren reageert op Instagram met kwinkslag op kritiek over ‘dikke reet’

Woensdag liet Mohamed Ihattaren met een knipoog blijken zijn fitheid serieus te nemen. Lees artikel

Youri Mulder vermoedt dat Roger Schmidt een belangrijke rol heeft gespeeld in de ogenschijnlijke wederopstanding van Ihattaren. De trainer staat erom bekend veel aandacht te besteden aan de fysieke gesteldheid van zijn spelers. Het was daarom al te verwachten dat Ihattaren zou opkrabbelen, stelt Mulder. "De trainingen van Schmidt zullen fysiek wel goed zijn. En het is een fysiek probleem bij hem. Dus als als je hem laat spelen, kan het niet anders dan dat hij beter wordt."

"We moeten afwachten of hij ook in de basis staat als iedereen er is", benadrukt Van Gelder verder. PSV miste tegen Omonia liefst dertien selectiespelers, maar Mulder verwacht dat een fitte Ihattaren 'gewoon' deel zal blijven uitmaken van de basisopstelling. "Hij is toch een van de betere spelers. Als hij geblesseerd raakt, gaat hij misschien flierefluiten of dingen doen die hij niet moet doen. Als hij maar gewoon wedstrijden speelt, gaat die dikke nek eraf en wordt hij gewoon beter."Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Volwassen mannen die steeds over de reet van een 18 jarige praten,blijf het gek vinden..en we weten inmiddels wel dat hij te zwaar is...

30 oktober 2020 om 20:05

Die gasten praten over alles en iedereen ook al is het niet nuttig. Maar ze hebben blijkbaar hun publiek dus gaan ze gewoon door.

30 oktober 2020 om 20:36

Hoe zit dat met volwassen vrouwen, Marieke? Praat jij thuis over het achterwerk van Ihattaren?

30 oktober 2020 om 20:37

Klopt hij is zeker wat te zwaar en wat hij de afgelopen weken heeft laten zien was gewoon niet goed. Toen ik 18 was zat ik in het cafe en gamede heel de dag. Deze Ihataren staat onder een enorm vergrootglas. Laat deze jongen zijn gang gaan, het komt goed met hem!

Één zwaluw maakt nog geen zomer, wilt niks zeggen dat hij goed speelde (ik vond em een zesje gisteren) plus het is maar tegen uitgevoetbalde 35plussers,

30 oktober 2020 om 20:08

Keurige cliches. Het is natuurlijk geen topploeg maar je doet nu net alsof het veredelde amateurs zijn, terwijl ze in de Eredivisie natuurlijk gewoon in het linkerrijtje zouden eindigen. Ihattaren moet nog veel stappen zetten maar langzaam maar zeker wordt het steeds ietsjes beter.

30 oktober 2020 om 20:21

Laten we blij zijn dat hij eindelijk weer positief in het nieuws komt en hopen dat dit weer het begin van een opmars is. Ihattaren is een speler waar ik erg van kan genieten en veel potentie in zie, dus ik ging hem dit na alle kritiek die hij de afgelopen tijd over zich heen kreeg.

30 oktober 2020 om 20:42

Je beseft dat deze Ihattaren op 17 jarige leeftijd de beste speler op het veld was tijdens PSV-Ajax met zware jongens om zich heen als Ziyech en Tadic maar ook Bergwijn en Luuk De Jong ? Vraag maar aan Tagliafico.

30 oktober 2020 om 20:57

Behaalde resultaten in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst... Het is een speler met veel potentie, maar dat moet hij zelf ook wel waar moeten maken.

30 oktober 2020 om 21:45

Precies, daarom moeten Donny en Veltman op de bank beginnen simpelweg omdat het verleden geen garantie is

30 oktober 2020 om 22:05

Wat hebben Donny en Veltman hiermee te maken? Wat een frustraties bij jou!

30 oktober 2020 om 21:43

Qua passing was het wel in orde gisteren. In ieder geval beter dan afgelopen weken. Wat hij nog steeds niet doet is meeverdedigen. Hij sjokt wat naar achteren, maar dat is puur alibi-verdedigen. Hij liet het compleet over aan Max. Dat vind ik oncollegiaal. Schmidt moet hem gewoon zijn minuten blijven geven en intern verder begeleiden. Niemand wordt beter door enkel trainen.

Hij heeft na twee weken opeens geen 'dikke reet' meer. Jemig wat een gelul zeg dit. Het was niet zo erg als ze zeiden en het is nu ook niet opeens zo goed als ze zeggen. Gewoon iemand die in de coronatijd het een beetje heeft laten lopen en nu langzaam weer op gang komt. Prima toch, is een jonge jongen.

Ongelooflijk. Als je als 18 jarige een ouder verliest met een lang ziekbed, leer je op veel te jonge leeftijd het leven rationaliseren. Geef die jongen wat tijd en maak m niet kapot voor iets wat je niet snapt en waar je niks weet.

Begin van het seizoen was het een schande dat Ihattaren op de bank werd gezet door Schmidt, vorige week was Ihattaren nog zo dik dat hij eerst maar eens bij Jong PSV moest gaan ballen en nu heeft hij na een redelijke wedstrijd de weg omhoog weer ingeslagen en is de aanpak van Schmidt de juiste. Bah wat zijn analisten toch vreselijk opportunistisch. Laat die jongen toch gewoon eens met rust zeg

30 oktober 2020 om 20:32

Het zijn natuurlijk ook wel verschillende mensen die het zeggen. Die dikke reet werd volgens mij in een ander programma genoemd.

30 oktober 2020 om 21:02

Volgens Derksen is Schmidt (‘die Duitser’) nu verplicht hem te laten staan. Wat een gelul zeg.

sowieso een van de beste spelers van Psv. nu hij eindelijk wat vertrouwen krijgt van Schmidt en wat wedstrijden op rij mag spelen zie je meteen weer hoe geweldig deze jongen kan voetballen

30 oktober 2020 om 20:38

Dat is het codewoord Jaap Krekel: vertrouwen. Dit komt met de weken dan gaan wij hem zien

30 oktober 2020 om 20:43

Helemaal mee eens en als deze jongen zich goed door ontwikkeld hebben we straks ook meteen weer wat creativiteit in Oranje

30 oktober 2020 om 21:03

Maar hij moet het wel zelf afdwingen. Vind het te makkelijk dit op Schmidt af te schuiven.

30 oktober 2020 om 23:45

@falcao1984 ik vind dat een speler met zijn kwaliteiten wel wat extra krediet mag hebben. dat een talent van het kaliber Ihattaren een tijdje gepasseerd werd voor Bruma en een minder groot talent als Mauro dat kon ik zelf iets minder goed begrijpen maar ik ben iig blij dat Schmidt hem weer opstelt en hem nu het vertrouwen lijkt te geven

31 oktober 2020 om 08:01

@Jaap Krekel: ik vind het ook ergens wel goed van Scmidt. Zo laat hij duidelijk weten aan ihattaren: jij krijgt het niet cadeau, hard werken en je wordt beloond. Een uitstekende les voor een jonge jongen van 18. Denk jij niet?

Dat Gotze in de combinatie zo snel mogelijk Ihattaren zocht afgelopen donderdag zegt eigenlijk wel genoeg. Kwaliteit herkent kwaliteit. Vond de combinaties sowieso al vloeiender dan in tijden. Ik kan me werkelijk waar niet eens meer herinneren wanneer PSV een tegenstander in de zestien vastzette en doorcombineerde in de drukte. Dat is qua spel een gigantische verbetering. Doen Gotze en Ihattaren natuurlijk niet met zijn tweeën, maar ze zijn hier wel heel belangrijk in. Indien mogelijk zoveel mogelijk samen opstellen dus.

30 oktober 2020 om 20:44

De twee beste spelers van PSV imo. Als Van Ginkel ook weer zijn oude vorm weet te halen na zijn herstel dan heeft PSV misschien wel het beste elftal in de Eredivisie

30 oktober 2020 om 21:05

Ik hoop vooral dat ze in Europa eens een keer weer echt furore maken. Daar heeft PSV qua prestige in mijn optiek meer behoefte aan dan de titel. Een goede EL-campagne is vaak het voorportaal voor succes in de EL.

30 oktober 2020 om 21:12

Daar ben ik het wel mee eens. Al denk ik wel dat ze daarvoor te weinig kwaliteit hebben in de verdediging. De veelbesproken RCV positie en de dun bezette posities als de linksbuiten positie en de rechtsbuiten positie breken wel op in een druk seizoen. Qua aanval en middenveld zitten we wel echt goed. Er mogen zelfs wat spelers weg tijdens de volgende transfermarkt.

30 oktober 2020 om 20:53

We hebben dit seizoen nog geen een keer met de beste opstelling kunnen spelen. Ik wil PSV nog wel eens zien met Malen, Götze, Ihattaren en Gakpo voorin, wellicht word Van Ginkel nog fit. Dat word gegarandeerd spektakel.

30 oktober 2020 om 21:07

In de winterstop nog een goede centrumverdediger erbij en je kunt het in de EL ook ver schoppen.

50ers die over een 18 jarige jongen zeggen dat hij een dikke reet had. Dat is toch wel redelijk treurig. Snap trouwens nogsteeds niet echt waarom mensen zeggen dat Ihattaren de beste speler van psv is, op basis van wat is dat. Hij heeft talent maar echt belangrijk zijn lukt hem nog niet.

Die corona besmettingen is misschien wel juist een voordeel voor hem geweest om minuten te maken, en een goed indruk achter te laten. Ik denk dat hij anders enkel alleen een paar minuten had mogen invallen en dan speel je niet zo snel iets klaar in zo’n vorm dip. Nu pakt die veel minuten en kan die ook aan zijn vertrouwen werken. Je ziet dat het met de week iets beter wordt. Dus hopelijk trekt hij deze lijn omhoog door. Dan is ie lekker in vorm voor het EK.

Als je echte dikke reten wil zien, moet je maar naar 8th street latinas gaan. Mootje gaat het vroeg of laat wel waarmaken. Men moet gewoon geduld hebben.

Haha dus een week geleden speelde jij matig en was hij te dik. Een week later speelde hij beter en is 'ie pardoes niet meer te dik. Stemmingmakerij.

Goed zo Mo, hij is letterlijk 18 rustig aan he, al die jonkies krijgen vormdipjes. We hoeven hem niet als goud te behandelen, maar ik vind t echt doorslaan man. Teze is trouwens echt verassend sterk, andere jongen natuurlijk maar hoorde veel over hem en nu staat hij er eindelijk. Geef mootje was tijd, dat word een grote!

30 oktober 2020 om 21:09

Vond Teze na afloop ook heel goed overkomen in het interview. Lijkt een verstandige, nuchtere en bescheiden jongen die keihard wil werken om zich door te ontwikkelen.

30 oktober 2020 om 21:11

De verwachtingen bij Teze waren eigenlijk niet zo heel hoog vroeger, maar hij doet het erg goed inderdaad, ik vind hem alleen wel een stuk beter op centraal dan als back.

30 oktober 2020 om 21:15

Een paar seizoenen geleden dacht ik dat Teze een speler zou worden als Brenet. Zo'n prima speler om erbij te hebben maar net niet goed genoeg voor de top. Gezien de reuzestappen die hij nu maakt kom ik daar heel hard op terug, want de lijn die hij nu te pakken is echt goed. Wanneer hij dit door kan trekken vormt hij nog wel een paar seizoenen de verdediging in Eindhoven. Klasbak!

Ik kijk al een tijd niet naar praat programma's en voor en nabeschouwingen, ik vind de analisten niets bijdragen aan het spelletje ze lullen elkaar maar wat na en aan het eind wordt er niemand beter van, afschaffen dat vak wat mij betreft! Voetbal wordt op het veld gespeeld en niet in studio's.

Lol.. en dat in een paar dagen. Grappig hoe een kort fris kapseltje toch zo'n verschil kan maken. Je gaat in 3/4 dagen dus echt geen verschil kunnen zien.

Mogen Gakpo en Dumfries alweer meedoen dit weekend of gaat Mo gewoon spelen?

Is toch gewoon een heerlijk kontje? Het is goed om een beetje fysiek te zijn op het veld. Beter dan bijvoorbeeld een Niels Fleuren die totaal geen kont had. Jeroen Verhoeven had trouwens ook een hemelse bips.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2432
2.Vitesse2212
3.Feyenoord2112
4.PSV2014
5.FC Twente1812
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MaduekeAanvaller94
D. MalenAanvaller95
E. ZahaviAanvaller51
J. PiroeAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper90
V. MüllerKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

16 fans
18 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 PSV 7 0 0 0
2019/2020 PSV 22 3 0 0
2018/2019 PSV 12 0 0 0
2018/2019 PSV U19 12 5 0 0
2018/2019 Jong PSV 2 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Schmidt prijst ‘supervoetballer’ Ihattaren: ‘Neem hem daarom in bescherming’

Mohamed Ihattaren ontbreekt ook aanstaande zondag in de selectie van PSV, dat het in het Philips Stadion opneemt tegen Sparta Rotterdam. Trainer Roger Schmidt herhaalt vrijdagmiddag op de persconferentie in aanloop...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren