PSV boos op KNVB: ‘Is het overdreven wat we vragen? Ik denk het niet’

Vrijdag, 30 oktober 2020 om

PSV baalt stevig van de KNVB. De Eindhovenaren dienden bij de voetbalbond een verzoek in om de wedstrijd van zondag tegen ADO Den Haag te verzetten naar 27 december, maar kregen daarvoor geen groen licht. PSV-directeur Toon Gerbrands laat tegen de NOS zijn onvrede blijken.

PSV kwam donderdagavond in actie in de Europa League. Op Cyprus werd Omonia Nicosia met 1-2 opzij gezet en zondagmiddag om 16.45 uur wacht de confrontatie met ADO Den Haag. “We hadden gisteren maar één wissel”, reageert Gerbrands. “Vanwege de Europese belangen hebben we gekeken naar een andere datum die nog vrij is, maar de KNVB wees dat af. Onbegrijpelijk.”

Trainer Roger Schmidt beschikt door liefst negen coronabesmettingen een gehavende selectie. Omdat volgende week donderdag de uitwedstrijd tegen het Griekse PAOK Saloniki op het programma staat, hoopte PSV dat de wedstrijd van zondag verplaatst kon worden. “De KNVB zei dat we het verzoek in augustus hadden moeten indienen. Tja, ze beheersen de regels goed, maar denken niet met ons en het betaalde voetbal mee. Is het overdreven wat we vragen? Ik denk het niet”, aldus Gerbrands.

PSV kwam donderdag op achterstand door een doelpunt vanaf eigen helft van Jordi Gómez. Donyell Malen tekende voor de gelijkmaker en zorgde diep in blessuretijd voor de winnende treffer. De Eredivisie-club staat met drie punten tweede in Groep E van de Europa League. Granada, dat vorige week met 1-2 won van PSV, is koploper met vier punten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

180 reacties (laatste reactie door jermainejenas)

Ik vind dit dubbel. Ja, de KNVB denkt vooraf mee met clubs die Europees spelen. Maar PSV dient dit verzoek alleen in omdat er zoveel coronagevallen zijn en niet zozeer vanwege de Europese wedstrijden. Dan begrijp ik wel dat de KNVB daar niet in meegaat.

30 oktober 2020 om 15:41

Anderzijds werd het duel tussen RKC en PEC ook uitgesteld vanwege vele corona besmettingen en zij spelen niet Europees he. Of AZ tegen Utrecht: ook uitgesteld en AZ speelt ook Europees. Is toch logisch dat PSV dit aanvraagt als er 12 spelers missen? Ze hebben al een druk europees programma en dan ook nog 12 spelers moeten missen is niet niks

30 oktober 2020 om 15:46

Klopt, niet alleen die wedstrijd kreeg uitstel maar ook Ajax kreeg hulp toen ze 2jaar geleden bij de KNVB aanklopten niet 1 en niet 2 keer. Dus eerlijk is eerlijk als de KNVB de andere teams een gunst heeft bewezen dan mag Psv in deze moeilijke periode dat ze meemaken ook aanspraak maken op een beetje hulp van diezelfde KNVB.

30 oktober 2020 om 15:49

@ Grasmaaiertjes: klopt, PEC - RKC werd uitgesteld, maar met bijv. NAC werd weer geen rekening gehouden, terwijl die club nota bene meer besmettingen heeft ( of intussen had) dan de andere clubs. Dat is dan weliswaar de Kkd, maar het is en blijft raar om voor de ene club wel, en de andere club niet een regeling te treffen...

30 oktober 2020 om 15:58

@tazaboy, stop hier eens mee alsjeblieft. Ajax heeft dit nooit aangevraagd bij de Knvb. Nog sterker, Ajax was er zelf niet eens blij mee wat er gebeurde. Knvb maakte beslissing zelf. Daarbij, er zijn gewoon regels rondom de corona besmettingen, dus waarom zou psv hier een uitzondering op moeten zijn?

30 oktober 2020 om 16:05

Het zijn volledig andere situaties. Je kunt als KNVB natuurlijk al alle potentiële data om inhaalwedstrijden te spelen volgooien of je kunt ze vrij houden. Gewoon een goed toekomstgericht besluit naar mijn idee.

30 oktober 2020 om 16:32

NAC de Graafschap werd wel uitgesteld

30 oktober 2020 om 16:44

RKC en PEC kunnen heel makkelijk door de weeks inhalen, PSV kan dat niet vanwege Europees voetbal is dus niet het zelfde.

30 oktober 2020 om 16:53

@j3ro3ntje, tuurlijk heeft Ajax samen gepraat met de KNVB denk je dat ze dat op tv gaan presenteren of buiten brengen naar de buitenwereld?! Zulke onderwerpen zijn zakelijk en blijven afentoe ook gewoon anoniem. Jij was er ook niet bij je leest alleen wat je op Voetbalzone ziet en geloof me dat is niet alle info dat je meekrijgt.

30 oktober 2020 om 17:10

Bij Ajax werd het uitgesteld vanwege de tijd die tussen de wedstrijden zat. Ik begrijp werkelijk niet waarom mensen maar blijven jammeren erover. Dankzij Ajax werden er dit jaar minder voorrondes gespeeld en toch weer dat geklaag. Het gaat niet om een Europese wedstrijd. Zou de KNVB het ook moeten verplaatsen als PSV geblesseerden had?

30 oktober 2020 om 17:23

Dat viel me de laatste tijd ook op dat bv Top oss 2 uur voor de wedstrijd tegen jong Utrecht af mocht zeggen terwijl Nac al langer veel problemen met corona heeft.

Az en Ajax worden wel geholpen maar Psv weer niet.
Na de schande van vorig seizoen kijk ik nergens meer van op.

Maar goed dat is mijn mening.

30 oktober 2020 om 17:28

heb ergens het vermoeden dat jij er ook niet bij was, daarnaast als ze nu elke club met corona gevallen de wedstrijden laten verplaatsen wordt het een buitengewoon lastige puzzel. Dan eindigen we met hetzelfde als vorig jaar, dat alle wedstrijden worden langdurig stilgelegd worden.
Daarnaast weet jij helemaal niet waar mensen hun informatie vandaan hebben.

30 oktober 2020 om 17:34

@tazaboy

Sorry maar ik hoor niemand over het feit dat de zelfdicipline bij de spelers van Psv ver te zoeken is zodra ze het complex verlaten, hoe verklaar je dat er 9 Carona gevallen bij zitten ? Komt dit ook door de Knvb of doordat ze zich misschien slecht aan de regels houden zodra ze het complex verlaten? Ik vind het juist goed van de Knvb dat ze hun geen voordelen geven nu ze door hun eigen doen in deze problemen zitten, dit zou ik overigens ook zeggen tegen welke club dan ook die zoveel Carona gevallen zou hebben, het is wel gebleken dat mensen steen en been klagen over de maatregelen die er worden ingevoerd maar zodra een halve selectie besmet is moeten ze opeens ontzien worden door de Knvb ? Lekker laten spelen zolang ze genoeg man hebben, zo komen de jeugdspelers misschien ook eens aan hun wedstrijdjes in het eerste elftal.

30 oktober 2020 om 17:40

Hoe weetjij dat het door eigen toedoen is? Het kan ook door een kind zijn die zelf geen verschijnselen heeft? Alsof iedereen enkel door eigen toedoen besmet kan worden.

30 oktober 2020 om 17:49

Kan door een kind inderdaad die 1 selectiespeler besmet, maar hoe zit het met die andere acht dan? Spelers moeten binnen ook gewoon afstand houden, daar zijn regels en protocollen voor. Aangezien er 9 spelers besmet zijn krijg ik toch de indruk dat de regels niet helemaal nageleefd zijn.

30 oktober 2020 om 17:59

19messi33 wat lul jij dan dom! Jij weet net zo weinig als wij wat de spelers in privé situatie doen. Wat wel bekend is, is dat Teze en Zahavi tijdens de interland periode bij de nationale teams Corona hebben opgelopen, en het daardoor wellicht binnen de club hebben gebracht.

30 oktober 2020 om 18:16

Weleens naar voetbal gekeken de afgelopen weken? Dan zie je dat er tijdens wedstrijden en trainingen niet altijd voldoende afstand gehouden wordt, dat is ook niet mogelijk tijdens een wedstrijd.

30 oktober 2020 om 18:20

@kohaku en Flamengobrasil Eigenlijk zeggen jullie beiden dat het puur toeval is dat het bij Psv terecht is gekomen.

30 oktober 2020 om 18:26

Kohaku

Waar stel ik dat dit het geval zou zijn, maar de zelfdiscipline bij Psv is toch wel ver te zoeken, je moet ook gewoon afstand houden en proberen intensief contact buiten het voetbal zoveel mogelijk te vermijden, dan heb ik het natuurlijk niet over kinderen en je vrouw, maar alles behalve dat kan toch wel ?

30 oktober 2020 om 18:29

Flamengobrasil

wellicht?? Wat houdt dat in? dat is dus ook geen feit, enige feit is dat de spelers van Psv weinig zelfdiscipline hebben getoond. Dat is het enige feit hier.

30 oktober 2020 om 18:33

@kohaku, dat is echter wel buiten, en dus optimale ventilatie. Volgens alle onderzoeken is er dan "minimale kans" op besmetting. Statistisch wordt de kans op 9 besmette spelers zeer klein als je alle protocollen naleeft. Doe je dat echter niet, dan... vul maar in.

30 oktober 2020 om 18:54

@19messi33, hoe kpm jij aan dit feit? Ken je deze spelers persoonlijk dan? Anders kan je dit geen feit noemen maar is het speculeren. Je kan ook zeggen dat het een feit is dat AZ, Nac en Psv strikt controleren en open zijn over de uitslag en dat andere clubs dat niet doen, aangezien het geen afspiegeling van de maatschappij is om geen gevallen te hebben. Daar komt bij dat er geen solitairder volk is als wielrenners die ook nog eens in een bubbel zitten tijdens een ronde. Toch vallen daar ook "besmettingen" te noteren, dus die beredenering dat de spelers van Psv niet de discipline tonen kan de prullenbak in.

30 oktober 2020 om 23:52

Corona is naar het schijnt een besmettelijke ziekte. Wanneer eenmaal één speler binnen een spelersgroep besmet is geraakt is de kans aanwezig dat er meer spelers besmet raken. Spelers komen daarnaast ook in aanraking met familieleden die ook besmet kunnen raken. Misschien wel op het werk, op school of in een supermarkt. Hoezo onverantwoord gedrag?

30 oktober 2020 om 15:44

Combinatie van beide. 1 wedstrijd in de week spelen met 14-15 man is geen probleem, maar als je dan ook nog Europees moet spelen wordt de spoeling wel heel erg dun.

30 oktober 2020 om 16:37

Het is ook volledig onbegrijpelijk dat onze voetbalbond hier niet in mee gaat. Alsof PSV dit al in Augustus ging weten. Het is oom een onwerkelijke situatie aan het worden zo en het betekend voor PSV gewoon een directe aanval op enig sportief succes. Ben benieuwd als er straks meerdere clubs komen of ze dan wel overstag gaan. Persoonlijk denk ik dat ze er straks niet meer onderuit kunnen, maar dan is het al te laat voor clubs als Psv, Nac en ook Az die uiteraard vele punten zijn verloren die direct te koppelen zijn aan het gemis van vele spelers/wissels.

30 oktober 2020 om 16:47

En wat is het dan voor ADO? Die spelen dan misschien tegen een PSV dat gewoon een stuk sterker is en daarom de facto een directe aanval op sportief succes in die wedstrijd.

30 oktober 2020 om 18:21

@lierse1997 Ja dat is wel makkelijk om vanuit de ''winnaar'' in deze discussie te kijken. De Knvb is hier met twee maten aan het meten. De ene club kan wel hun schema verplaatsen en de andere niet. Laat maar lekker doorspelen dan, moet PSV uiteindelijk nog wel kunnen winnen tegen een van de slechtste ploegen in de Eredivisie maar ik mag hopen dat de Knvb dan ook nooit meer een wedstrijd/schema verplaatst omwille van Corona.

30 oktober 2020 om 18:35

@eindjee040, Maar het gaat toch niet om Corona maar om Europese belangen?

30 oktober 2020 om 19:01

@messibazoer

Neem aan dat je de correlatie tussen Corona en Europese belangen wel ziet toch? Anders hadden ze dit verzoek namelijk niet kunnen en hoeven aan te vragen.

30 oktober 2020 om 23:11

En waar ligt de grens dan? Als 2 top spelers geblesseerd zijn ook maar wedstrijden gaan verzetten??

30 oktober 2020 om 15:44

Maar, het enige dat ik me dan afvraag is het volgende. Het is toch in het belang van álle betaald voetbalclubs gezamenlijk dat Nederlandse clubs die Europees spelen maximale medewerking krijgen en ze in staat gesteld worden om Europees goed voor de dag te komen? Want het halen van die punten in Europa is toch een zeer zeer groot belang wat de clubs en de Knvb hoog in het vaandel hebben staan?

Ik meen me te herinneren dat exact deze redenering ter tafel kwam anderhalf jaar geleden. En dat destijds het zelfs zover kwam dat een hele speeldag compleet door de Knvb uit de agenda gehaald werd? Nou vraagt PSV iets dat veel minder is maar dan kan het opeens weer niet? Staat de Knvb nou wél of niet voor het belang van de clubs?

30 oktober 2020 om 16:04

Het staat niet in het artikel welke datum psv dan had aangevraagd. Ik denk dat de knvb ook ruimte wil houden om te kunnen schuiven als het echt nodig is. Als je nu alle vrije data vol gaat plannen dan heb je aan het einde van het seizoen geen ruimte meer over voor als een wedstrijd dan niet meer door kan gaan door bijvoorbeeld een storm.

30 oktober 2020 om 16:07

Je kunt huidige beslissingen niet vergelijken met die uit het verleden omdat we nu in een extreem uitzonderlijke situatie zitten. Er kunnen potentieel nog zeer veel wedstrijden uitgesteld worden door Corona, dus dan kun je toch beter ruimte laten in het schema dan het nu al onnodig volstoppen?

30 oktober 2020 om 16:44

Kante, hou nou eens op die speel ronde werd er uit gehaald omdat de wedstrijd van Pec-Ajax niet gespeeld kon worden vanwege de verplichte tijd tussen wedstrijden. niet vanwege de redenatie die jij noemt. voor de rest zijn er alleen wedstijden verplaats binnen een weekend net zo goed voor Psv. Dus niet zo onvergelijkt doen nou.

On topic, Ik kan me best voorstellen dat PSV wlt verplaatsen maar zijn hier geen regels over wanneer wel en wanneer niet verplaats wordt in combinatie met corona??

30 oktober 2020 om 17:21

@ajax33 Juist omdat daar geen specifieke regels voor zijn, zou de Knvb mee moeten denken met de clubs. En misschien zelfs extra mee denken met clubs die voor de Eredivisie punten moeten opleveren voor het Europees voetbal.

30 oktober 2020 om 17:25

Hieronder zegt iemand dat 27 december het eerste moment zou zijn waar die inhaalwedstrijd mogelijk is. De kalender zit dus al overvol. Perfect te rechtvaardigen besluit dus als je het mij vraagt.

30 oktober 2020 om 17:33

nooit verwacht dat jij op een zo verholen manier een scheve "zij wel en wij niet" vergelijking maakt. Verwacht van jouw meestal meer doordachte stukjes. Ten eerste lag het iets anders daar Ajax dit niet vroeg maar de Knvb bepaalde. Daarnaast heb ik het vermoeden dat de Knvb moeite heeft met te veel verplaatsingen om de speeldata nog enigszins beheersbaar te houden.

30 oktober 2020 om 17:45

@Johnnyy, als het om de Europese wedstrijden zou gaan, zou dat ook redelijk zijn. Maar zou het ook moeten als PSV geblesseerden had?

30 oktober 2020 om 17:58

@kyle66 Als PSV 11 of 12 geblesseerden heeft is dat wel een vreemd verhaal natuurlijk. Maar je begrijpt toch ook wel dat deze tijd andere maatregelen nodig zijn dan 'normaal'.

30 oktober 2020 om 18:37

Nee, dat begrijp ik dus niet. Corona betekent niet kunnen spelen. Net als wanneer je ziek bent. Daarnaast zie ik niet in hoe PSV rust geven dit weekend ervoor kan zorgen dat ze volgende week donderdag beter gaan spelen?

30 oktober 2020 om 19:06

1 wedstrijd van Ajax werd verplaatst voor de wedstrijd van Ajax tegen Madrid en niet een wedstrijd achteraf.
2, de Graafschap Ajax is verplaatst op grond van het uefa regelement. Dus is toch niet te vergelijken ?

30 oktober 2020 om 19:11

@kyle, ... Als PSV dit weekend niet speelt betekend dat ze beter kunnen rusten. Want ze hoeven geen 90minuten tot hun max te gaan. Dan betekent dat de herstel periode na zondag er dus niet is en ze niet met nog meer extra pijntjes/blessures etcetera donderdag aan de aftrap moeten verschijnen.
Eindconclusie; Ze zullen fitter en uitgeruster de wedstrijd spelen donderdag dat ervoor kan zorgen dat het resultaat beter wordt.

30 oktober 2020 om 19:38

Dus eigenlijk zeg je dat PSV geen twee wedstrijden per week kan spelen? We hebben het over ADO, hè. Daar moet je met de spelers van gisteren , ook van kunnen winnen. Bovendien zal Zahavi ook spelen.

30 oktober 2020 om 22:20

Kyle, snap jij serieus niet hoe een weekend wedstrijd verplaatsen tussen 2 Europese uitwedstrijden helpt bij het rusten en kunnen focussen / herstellen op die tweede wedstrijd Europees? Dan houdt de discussie snel op. Erg jammer dat de knvb weer zo warrig te werk gaat.

30 oktober 2020 om 23:14

Misschien dan maar stoppen met de competitie en de focus volledig leggen op de Europa league? Dan hebben ze iig voldoende rust...

30 oktober 2020 om 23:57

of stoppen met de europa league. wanneer je een zeer smalle selectie hebt omdat er 13 spelers ontbreken en je tussendoor ook nog naar Cyprus en Griekenland moet vliegen, bestaat de kans dat de weinige nog beschikbare spelers te weinig rust krijgen en daardoor ook weer geblesseerd raken. Het is niet voor niets dat teams op dit moment vijf spelers mogen wisselen. PSV had vorige week alleen maar drie wisselspelers. Spelers hebben nu eenmaal tijd nodig om te rusten en te herstellen. Krijgen ze die tijd niet dan neemt de kans op blessures en mindere prestaties toe.

30 oktober 2020 om 15:45

Dat kun je dus niet uit de tekst halen? PSV speelt op donderdagavond een uitwedstrijd en de donderdag erop weer een uitwedstrijd. Ik begrijp wel dat je dan de tussenliggende wedstrijd probeert uit te stellen, dat er inderdaad zoveel coronagevallen zal ook ongetwijfeld een rol spelen.

Nu zul je zien dat dit later in het seizoen een keer bij een andere club gebeurd en dan kan het ineens wel, heb je de poppen weer aan het dansen. Als we met zn allen punten willen halen in Europa dan zal de Knvb mee moeten helpen.

30 oktober 2020 om 18:32

Leg mij eens uit hoe het PSV niet laten spelen dit weekend invloed heeft op de Europese prestaties?

31 oktober 2020 om 00:02

Hoe moeilijk kan het zijn. Wanneer PSV komende zondag, twee dagen na terugkeer uit Cyprus weer moet voetballen, is de kans aanwezig dat er spelers geblesseerd raken. PSV heeft momenteel al een erg krappe selectie. Mocht er komende zondag bijvoorbeeld nog een verdediger geblesseerd raken dan hebben ze komende donderdag nog maar twee verdedigers over. De kans op punten voor PSV en Nederland wordt geringer als je met twee verdedigers moet spelen.

30 oktober 2020 om 15:45

Het is niet dubbel - het is gewoon precies zoals je het zegt. 1) Puur Europees gezien is er juist rekening gehouden met PSV daardoor spelen ze zondag einde middag en niet zaterdagavond of om half1. 2) Dit is gewoon een ‘coronadispensatie’ verzoekje van Gerbrands/PSV

30 oktober 2020 om 15:51

Maykel24.
Waarom ben jij er zo tegen dat de Europees spelende clubs door de Knvb een handje worden geholpen waar dat echt nodig is? Waarom vind jij het niet belangrijk dat er veel punten worden gehaald en de landskampioen dus direct geplaatst is voor de groepsfase??
Want nogmaals, ook jij valt een beetje in het gat dat je nota bene zelf gegraven hebt. Dit is geen Corona verzoekje. Jij maakt dat ervan. Maar daarmee is dat natuurlijk niet de waarheid.

Dit gaat om grotere belangen. Of speelt hier mee dat jij vindt dat die grote belangen alleen voor bepaalde clubs gelden wellicht? Tja, dan snap ik je insteek.

30 oktober 2020 om 16:09

Er zijn wel andere grote belangen dan alleen Europese wedstrijden. Een goed verloop van de eredivisie bijvoorbeeld.

30 oktober 2020 om 16:44

Ik vind het prima dat alle Europees spelende clubs zoveel mogelijk worden ontzien. Dat is ook aan het begin van het seizoen weer gebeurd toen de Europese agenda bekend werd voor de relevante clubs. Daarom spelen PSV, AZ en Feyenoord ook allemaal op zondag dit weekend en Ajax op zaterdag. Dat is qua planning dus gewoon prima en zoals voorzien. Dat door Corona de voorbereidingen niet optimaal zijn en spelers 3 wedstrijden moeten spelen met weinig roulatie (we hoeven ook niet te doen alsof deze teams normaliter 11 man rust geven in de eredivisie), lijkt me duidelijk maar voor verplaatsing door Corona zijn gewoon duidelijke richtlijnen. En dat verschuiven ivm Corona ook Europees leuk uit kan komen is natuurlijk waar, maar dat maakt het nog geen verschuiving ivm Europees voetbal.

30 oktober 2020 om 17:38

Constant, heb je niet het idee dat dit juist wel met de Corona te maken heeft?
ze geven aan het moeilijk te hebben door negen corona gevallen?
van mij mogen de Europees spelende clubs geholpen worden, zoals aangegeven is het belang van het behoud en het vermeerderen van de Europese punten iets wat de Knvb iig zou dienen na te streven.

30 oktober 2020 om 17:40

@constant kante,

Het interesseert me inderdaad helemaal niks en het is inderdaad een Carona verzoekje van Psv, mochten ze die 9 spelers niet missen zou ik ze absoluut niet gehoord hebben, maar vele weten natuurlijk dat dit niet gaat om de 9 Carona gevallen maar puur en alleen om het feit dat ze minder rust hebben tussen nu en aankomende zondag. Het is allemaal klagen als ze er nu eens voor zouden zorgen dat al die spelers die besmet zijn in het gereel krijgen dat ze buiten het voetbal om niet in contact komen met mensen die besmet zijn zou er toch ook niks aan de hand zijn, dit geldt overigens ook voor Jong Psv, je ziet nu wel dat de spelers van Psv niet erg goed zijn in zelf discipline maar goed dat is mijn mening.

30 oktober 2020 om 17:46

Lees je eens in over corona voordat je dergelijke onzin uitkraamt. Denk jij nu echt dat besmette spelers bewust besmette mensen opzoeken? Je kunt besmet zijn zonder de verschijnselen te hebben en zo anderen besmetten. Jij kunt ook zonder het te weten tussen besmette mensen staan. Misschien ben je zelf wel besmet zonder dat je het weet.

30 oktober 2020 om 18:18

Ik bevind met niet onder mensen die mogelijk besmet kunnen zijn omdat ik me aan de regels houdt die er gegeven zijn, Maar blijkbaar houden spelers van Psv zich daar duidelijk niet aan. Als je vrouw ziek is of een van je kinderen en je gaat dan toch trainen is dat natuurlijk niet slim. Ik weet zeker dat er een aantal spelers bij zijn geweest die op bezoek zijn geweest bij mensen waar ze eigenlijk helemaal niet naar toe zouden hoeven gaan in zulke tijden. of komen al die besmettingen als een donderslag bij heldere hemel? Is het allemaal puur toeval dat er zoveel besmettingen zijn binnen Psv. Overigens bedoelde ik natuurlijk niet dat ze bewust in contact komen met besmette mensen maar wel dat ze totaal niet aan social distancing doen en dat blijkt ook wel als je kijkt naar hoeveel besmettingen er zijn binnen psv

31 oktober 2020 om 00:08

19Messi33 je weet dat iedereen besmet kan raken en dat de meeste positief geteste voetballers geen klachten hebben? Als voetballers besmet zijn zonder klachten te hebben kunnen andere mensen natuurlijk ook besmet zijn zonder dat ze klachten hebben. Mensen die je in de supermarkt, op je werk, op school of in je gezin tegen komt bijvoorbeeld. Tenzij je in januari al al je boodschappen voor het hele jaar hebt gedaan en je sinds die tijd met niemand meer contact hebt kun je dus niet zeggen dat jezelf niet besmet (bent ge)raakt.

30 oktober 2020 om 15:46

Het is ook niet zo dat PSV lekker kan rouleren voor de wedstrijden, dus het is ook wel degelijk van Europees belang.

30 oktober 2020 om 16:06

Je moet denk ik in deze ook naar de langere termijn kijken. De belasting op de selectie neemt nu enorm toe. Sportief gezien is niemand er bij gebaat als de club afzakt in de competitie en Europees ook geen succes zal behalen. We zijn allemaal gebaat bij de beste en sterkste clubs in Europa die ook bereid zijn om te gaan voor het beste resultaat. De spelers hebben gewoon extra rust nodig en ik vind dat de KNVB daar best over mee mag nadenken. Een beetje flexibiliteit is gewenst.

30 oktober 2020 om 17:46

Die ziektes is juist onmacht waardoor je een uitzondering kan maken voor een club.

30 oktober 2020 om 17:54

NAC kreeg die uitzondering niet.

30 oktober 2020 om 18:34

Ik denk nu terug aan Schalke Ajax in 2017. Toen Ajax vroeg om psv Ajax na Schalke Ajax te verplaatsen - een maand van te voren al - zei PSV daar niet aan mee te gaan werken. En nu vragen ze er als mosterd na de maaltijd 2 dagen van te voren om verplaatsing van een wedstrijd en dan doen ze verongelijkt? Ja dat vind ik nou dubbel

30 oktober 2020 om 18:44

Helemaal mee eens hansje1969!

30 oktober 2020 om 19:42

Ook mee eens. Het gaat er niet om dat ze over een week weer moeten spelen, maar omdat ze niet van ADO willen verliezen. Dat vind ik zwak, aangezien ze met het elftal van gisteren makkelijk van ADO winnen.

30 oktober 2020 om 21:31

Ik zou juist zeggen dat de besmettingen een logischere reden zijn om mee te gaan dan het Europees voetbal. Dat laatste staat immers al even vast, de corona gevallen kwamen toch vrij plots in hoge getallen. Lijkt me logischer dat je daarop een last-minute uitzondering maakt dan op iets wat (nogmaals) al weken geleden gepland was.Moet er wel bij zeggen dat ik (en Gerbrands) voornamelijk vanuit PSV denken. Geen idee of er voor ADO nog nadelen aan zitten, was het wel verschoven, en of dat dan de reden was om het niet te verzetten...

31 oktober 2020 om 07:19

Ik vind er niets dubbel aan. Ajax en az kregen vorig jaar uitstel om de spelers meer rust te geven in een drukke periode voor het belang van de Europese punten. Aangezien Psv nog maar 2/3de van de eerste selectie over heeft moeten dezelfde spelers nu iedere wedstrijd spelen in een drukke periode dus er is geen rust bij nu. En ik snap dat de knvb huiverig is want mocht de competitie onverhoopt toch een paar weken Moeten stoppen dan hebben ze de nog vrije datums nodig, maar daar heeft december niets mee te maken want als het stil gelegd wordt is het december.

Ik snap Gebrands wel, maar je weet niet hoe vaak dit nog gaat gebeuren in de competitie. Als je nu wedstrijden uitstelt zullen die op een ander moment ingehaald moeten worden, maar wie weet is de situatie dan nog steeds of weer zo. Dan zit je dus met hetzelfde probleem. Wat dat betreft snap ik de Knvb wel.

Aan de andere kant moeten clubs als AZ en PSV ook de punten binnenhalen in Europa en je merkt toch dat beide ploegen last hebben van corona (in de competitie). Een beetje meedenken zou fijn zijn.

30 oktober 2020 om 15:52

snap wel dat PSV geirriteerd is als het enige argument zou zijn te laat. Tuurlijk is dat vaak stap 1 van een verzoek inidienen (dit tijdig doen) maar in z'n situatie veranderd het elke week en kan niemand in de toekomst kijken.

30 oktober 2020 om 16:18

Dat is inderdaad waar en ook beetje een slecht argument, daar we de afgelopen jaren wel vaker hebben gezien dat wedstrijden worden verplaatst ivm Europese wedstrijden. Dat we niet in de toekomst kunnen kijken zal ook mee hebben gespeeld in de beslissing om de wedstrijd niet te verplaatsen.

30 oktober 2020 om 17:11

@fifavoet, het argument van de KNVB is inderdaad goedkoop. Het zal ongetwijfeld een geldige reden zijn, maar jouw punt zou ook meegenomen moeten worden. Ik had het sterker gevonden als de KNVB duidelijk naar buiten bracht dat het verzoek is afgewezen, omdat er ook veel onzekerheid is over het kunnen spelen van wedstrijden in de toekomst.

. Ik snap PSV goed en ik snap ook dat het lastig is om nu toch te gaan schuiven met het programma aangezien er al meer halve teams hebben gespeeld door corona en ook verschuivingen door corona. Maar de Knvb had dit anders kunnen oppakken. Vermelden dat het in augustus had moeten worden ingediend is nutteloos, want de situate diende zich nog niet aan en is ook foutief, want Ajax had de wedstrijd ook kort voor de wedstrijddag weten te verplaatsen voor hun CL-campagne

30 oktober 2020 om 15:52

Je vergelijking met betrekking tot Ajax gaat totaal niet op. Ik neem aan dat je doelt op de verplaatsing van de wedstrijd tegen Heerenveen? Die wedstrijd is een dag verplaatst, van zaterdagavond naar zondagmiddag, een verplaatsing binnen de speelronde dus. PSV vraagt hier om een verplaatsing van de wedstrijd naar bijna twee maanden verder, dus buiten de speelronde.

30 oktober 2020 om 16:26

Nou ik kan me herinneren dat ze 2 seizoenen niet moeilijk deden bij Ajax. Tja PSV wil die wedstrijd niet voor niks twee maanden verplaatsen, dat kan helaas in deze situatie niet anders aangezien het schema bomvol zit. Ik vind wel dat je op dit moment uitzonderingen moet maken bij clubs als PSV, AZ, Feyenoord en Ajax. Ze staan ten eerste geld af om de rest te helpen, daarnaast is het Europees nou ook wel druk als je wekelijks moet spelen.

30 oktober 2020 om 17:09

@memphis: Dat was destijds een fout van de knvb zelf bij de samenstelling van het competitieschema. De minimale rusttijd tussen Europese- en eredivisiewedstrijden kon niet in acht worden genomen waardoor er een gedwongen verplaatsing ontstond. Nogmaals de fout lag bij de knvb zelf, niet bij Ajax.

30 oktober 2020 om 17:49

@memphis, PSV heeft toch genoeg tijd tussen de Europese wedstrijden? Want daarom werden er wedstrijden van Ajax uitgesteld.

30 oktober 2020 om 17:51

Ook de wedstrijd tegen PEC is destijds verplaatst, van een zaterdagavond naar een woensdagavond. Dat werd een week van tevoren aangekondigd. AZ-Utrecht werd 5 dagen voor aanvang aangekondigd. Maar nu is de wereld weer te klein en tijd te pril voor de KNVB hoor, slaat gewoon nergens op.

Onbegrijpelijk van de KNVB. Hoe moeilijk is het nu om even mee te denken ook in het belang van het Nederlands voetbal? Er wordt in het voorstel niemand benadeeld, maar neeheee...... regels zijn regels. Als je durft te zeggen dat PSV dit in augustus maar had moeten aangeven...... echt, hoe bedenk je het! In wat voor wereld leef je dan? Iedereen ziet toch wel dat PSV in een benarde positie zit?

30 oktober 2020 om 15:45

Jawel. ADO wordt benadeeld. Gezien de besmettingen bij PSV maken ze nu enigzins kans om wellicht punt te pakken. ADO zal gek zijn als ze akkoord gaan wat betekent dat ze tegen de tijd tegen een compleet fit psv moeten spelen

30 oktober 2020 om 15:46

Als je al op zo’n manier aan je punten moet komen zou het wel heel triest zijn, vind je niet?

30 oktober 2020 om 15:47

ADO wordt benadeeld door coronagevallen bij Psv, dit moet toch geen rol spelen? Ik snap het bij schorsingen, maar benadeeld worden door coronagevallen bij de tegenstander. Dit mag geen excuus zijn.

30 oktober 2020 om 15:48

Als je op deze manier geniet van een overwinning...... veel plezier ermee.

30 oktober 2020 om 15:53

Ik zeg niet dat ik er van geniet of dat het terecht is oid. In mijn ogen probeert PSV Europees voetbal te gebruiken om in de competitie geen verzwakt team de wei in te hoeven sturen. Als die 2 Europese uitwedstrijden achter elkaar een probleem is, hadden ze dit ook aan t begin van t seizoen kunnen aanvragen, niet pas nu ze weinig spelers tot hun beschikking hebben door de huidige omstandigheden. Zowel NAC en AZ met veel besmettingen worden ook niet ontzien in hun drukke programma

30 oktober 2020 om 15:54

Alvarez.

Bedoel je nou te stellen dat ADO hier een kans heeft om in plaats van met 0-6 op de broek te krijgen nu de schade tot 0-3 kunnen beperken of zoiets?

Anyway, uit deze redenatie van je blijkt voldoende hoe jij in de materie staat. Kennelijk bestaat voor jou het dienen van het belang van het totale voetbal niet. Dan weten we dat.

30 oktober 2020 om 15:59

Famous last words? Doet me denken aan een wedstrijd van een paar jaar terug, iets met een keeper .

Maarre, ik vind ook dat dit gewoon netjes zou moeten worden uitgesteld, in het belang van het NL voetbal. Zoals ook Utrecht-AZ werd uitgesteld (waar Utrecht ook niet blij van werd) en twee jaar terug, de wedstrijden van Ajax.

30 oktober 2020 om 16:02

Kan dat dat in jouw ogen zo is, maar AZ en NAC maakten ook geen aanspraak op t verzetten van wedstrijden dus lijkt t me krom dat psv t wel zou krijgen toch? Ik hoop voor PSV ten zeerste dat er dit weekend weer wat jongens negatief getest worden zodat ze donderdag mee kunnen naar Griekenland.

30 oktober 2020 om 16:03

@sneekpsv op deze manier zullen ze vast niet genieten van een overwinning, maar stel dat ze hierdoor 3 punten pakken, waardoor ze aan het einde net niet degraderen dan tekenen ze er gelijk voor

30 oktober 2020 om 16:06

@sneek

Hij heeft toch gewoon gelijk. Iedereen komt uit voor zijn belangen, PSV nu ook, maar ik vind dat iedere ploeg gewoon moet spelen. Is je hele A-selectie besmet dan speel je maar met je jeugd. Je kunt niet blijven uitstellen, geldt voor iedere club. Kun je niemand opstellen dan geef je forfait.

30 oktober 2020 om 16:16

"famous last words? Doet me denken aan een wedstrijd van een paar jaar terug, iets met een keeper ."

Ik moet jou als Itér uitleggen dat de uitschieter niet de norm is?
Laatste uitslagen: 0-7 en 0-3. Maar okay, jij je zin, die keeper (waarvan niemand meer weet hoe die heet) had de dag van zijn leven.

30 oktober 2020 om 16:17

"maar AZ en NAC maakten ook geen aanspraak op t verzetten van wedstrijden dus lijkt t me krom dat psv t wel zou krijgen toch?"

Dus als jij aanspraak hebt op een uitkering maar je vraagt die niet aan betekent dit automatisch dat ik geen recht (mer) heb op een uitkering??? Dit is wat je noemt een drogreden Alvarez. Onzin.

30 oktober 2020 om 16:23

Volgens mij gaat t erom dat je de clubs gelijk behandeld.. Dus als jij aanspraak maakt op een uitkering en je vraagt die niet aan betekent t niet dat als je in een benarde situatie komt hem snel kan aanvragen en iedereen daarmee akkoord gaat.

30 oktober 2020 om 16:33

Als je clubs gelijk wilt behandelen, dan meet je hier met twee maten. Clusb die geen uitstel aanvragen, hun keuze, hoef je helemaal niet gelijk te behandelen met clubs die dat wél doen. Of wilde jij mensen die zich niet schuldig maken aan een strafbaar feit soms gelijk behandelen met mensen die dat wél doen?

Neenee, je redenatie is een drogreden. Clubs worden hier niet 'gelijk behandeld'.

30 oktober 2020 om 17:15

@Grasmaaiertjes, voor PSV geldt toch hetzelfde? Als je de wedstrijd uit wilt stellen tot een moment dat jou perfect uitkomt... Als je zo aan je punten wilt komen, is dat wel heel triest, of niet? De wedstrijd is nu, reglementair is er geen reden om de wedstrijd uit te stellen en gezien de onzekerheid over het überhaupt mogen/kunnen voetballen in de toekomst is het logisch dat het duel doorgaat.

30 oktober 2020 om 17:26

@De Toekomst..

Inderdaad, ontzettend logisch om clubs een aantal weken geleden wel hun wedstrijd te laten uitstellen, en nu bij bijna een elftal aan afwezigen om dat niet te doen. Heel logisch.

30 oktober 2020 om 17:31

Utrecht werd vooral niet blij door de hele late afzegging en dat er voor 150000 euro kosten waren gemaakt om er een mooie opening van het seizoen te maken. iets met 50 jaar bestaan. Niemand betaald dat terug. Er was wel degelijk begrip voor het beweeg redenen van Az.

Maar nu Psv iets wil dan kan ineens niets. gewoonweg een kromme wereld dit
Maar goed dat is mijn mening.

30 oktober 2020 om 17:33

De regels die opgesteld zijn zeggen dat er gespeelt wordt bij 13 fitte spelers inclusief keeper. Zolang daaraan voldaan wordt gaat de wedstrijd door. Dit geldt voor iedereen dus ook voor psv.

30 oktober 2020 om 17:45

Kom nou toch op Gasmaaiertjes het is toch gewoon ook de schuld van Psv/spelers/staf dat er zoveel Carona gevallen zijn binnen Psv, van zelf discipline is ook geen sprake, waarom hoor ik joiu en vele andere supporters niet over het feit dat het zover heeft kunnen komen??? Ze zijn toch allemaal ergens geweest of in aaraking geweest met iemand die besmet is geweest, neem aan dat dit niet op het complex van Psv is geweest aangezien daar getest wordt of er iemand besmet is met het Carona virus, kan dus maar 1 ding betekenen en dat is dat sociaal contact door vele gewoon wordt uitgevoerd alsof we niet in een andere tijd leven op dit moment, heb totaal geen begrip voor dit verzoek/ onder het Motto het heeft niks met Carona te maken maar met de tijd tussen de wedstrijden. Verzoek na mijn mening terecht afgewezen.

30 oktober 2020 om 19:29

Was hier eergisteren nog een topic over .

30 oktober 2020 om 16:35

Ja en nu zit PSV in een benaderde situatie en volgende week is het weer een andere club? De speelkalender zit al bomvol, dus zo min mogelijk uitstellen is wel nodig. Het is zuur, maar het is gewoon niet anders

30 oktober 2020 om 17:28

Helemaal met je eens.
Maar denk je niet dat er een grens zou moeten zijn? Als er bijvoorbeeld maar 1 of 2 besmettingen zijn, laat je inderdaad doorspelen. Maar bij PSV (en voorheen Az/nac etc) waren zoveel besmettingen dan is het niet alleen een goede reden omdat er zoveel spelers afwezig zijn, maar ik denk dat je dan ook niet de kans wil hebben dat de tegenpartij daardoor ook besmette spelers in het team krijgt. Dan begint het hele riedeltje weer opnieuw..
Ik denk dus dat de Knvb een bepaald aantal selectiespelers moet noemen, en vanaf dat getal mag een club uitstel aanvragen.

30 oktober 2020 om 17:37

Maar dan had bijvoorbeeld NAC ook wel gebruik moeten kunnen maken van die regel. Regels veranderen tijdens het seizoen is een straatje zonder einde.

30 oktober 2020 om 17:51

@johnnyy, maar zou het ook moeten gebeuren als PSV geblesseerden had?

30 oktober 2020 om 18:01

@lierse1997 Normaal gesproken ben ik dat met je eens. Regels zijn regels, maar deze tijden vragen van de bonden, werkgevers en overheid gewoon om samenwerking, een goed plan en uitzonderingen wanneer dat de Eredivisie, clubs en spelers kan helpen.
Ik weet niet precies wat de situatie bij NAC was, waardoor ze zelf niet hebben gevraagd voor verplaatsing, dus daar kan ik minder goed over oordelen.

30 oktober 2020 om 18:06

NAC heeft toch een paar keer hun ongenoegen geuit in de media en die wilden toch echt wel het liefst die wedstrijden ook verplaatsen.

30 oktober 2020 om 20:42

Gewoon spelen. Laat maar zien wat je jeugdselectie waard is. Was het een wedstrijd tegen ajax, dan kon ik het nog begrijpen, maar tegen ado moet je zelfs winnen met o-12 spelers. Sorry ado supporters, maar ado is echt echt slecht op dit moment.

30 oktober 2020 om 16:36

PSV wil uitstel wegens Corona, dan moet je het niet gooien Europees voetbal.. we gaan toch niet voor de poule fase EL een competitie wedstrijd uit het weekend trekken? Dan kun je bezig blijven.. het gaat er alleen om dat ze nu een beperkt team hebben...

30 oktober 2020 om 19:45

Het heeft niets met donderdag te maken, maar met het niet willen verliezen van ADO.

30 oktober 2020 om 19:17

Tuurlijk is het iets moeilijker. Het gaat psv alleen om uitstel omdat ze veel mensen missen maar wat als de knvb dit toestaat gaat er gebeuren denk je? Dan staat sowieso meteen Az op de stoep en volgende week staat een andere club op de stoep want ja die heeft dan ook 5 Corona gevallen. Je weet als club dat dit nu eenmaal kan gebeuren in dit seizoen en zoals vaker gezegd de kampioen is het meest ongelukkig geweest dit seizoen. En zuur voor psv maar het kan gewoon niet. Wel leuk dat psv trouwens nu komt in het belang van Nederland maar jarenlang hebben de de EL zelf niet serieus genomen dus is het niet alleen maar eigen belang?

Kortzichtig van Gerbrandts in mijn ogen. Ze vragen uitstel omdat ze Corona besmettingen hebben, niet vanwege de Europese wedstrijden. AZ heeft ook besmettingen en die klagen ook niet. Gerbrandts probeert hier Europees voetbal te gebruiken om uitstel te krijgen voor de competitie vanwege hun coronabesmettingen en mogelijk puntverlies.

30 oktober 2020 om 15:45

Rkc - pec is anders wel uitgesteld vanwege corona.

30 oktober 2020 om 15:54

Bij een van deze twee ploegen hadden ze niet genoeg spelers, hierdoor was is t volgens de regels niet mogelijk aan te treden, dit is nu niet het geval blijkbaar

30 oktober 2020 om 15:57

Alvarez.

Heb niet de indruk dat je de feiten hier kent. Ik denk dat je maar wat loopt te zwammen. In het geval van RKC - PEC is de wedstrijd uitgesteld omdat men het niet verantwoord onder die omstandigheden die wedstrijd te spelen. En voor je begrip, RKC had een stuk minder Corona gevallen en besmettingen dan Psv!!!

30 oktober 2020 om 16:49

Bij RKC misten er 12 selectiespelers (dus niet jong of jeugd...) door besmetting of verplichte quarantaine en was ook de GGD betrokken bij de wens tot afgelasting. Daarnaast werden die gevallen ook relatief vlak voor de wedstrijd gevonden als ik het me goed herinner. De precieze hoed en de rand van die wedstrijd is mij ook niet helemaal duidelijk maar 'eens stuk minder’ was het zeker niet.

30 oktober 2020 om 15:48

PSV vraagt geen uitstel 'vanwege Corona'. Dat is de invulling en kleuring die jij eraan wilt geven. Gerbrands vraagt, en met enig recht, uitstel vanwege Europese belangen. Als jij die niet ziet, dan vrees ik dat niet Gerbrands kortzichtig is, maar jij. Of vind jij het niet belagrijk dat onze Nederlandse clubs veel punten halen in Europa, in verband met de coefficienten lijst, zodat bijvoorbeeld onze landskampioen rechtstreeks de groepsfase in kan?

30 oktober 2020 om 15:57

Maar het is wel dubbel. Dit Europese schema hadden ze in augustus ook al in de agenda staan. Aan de ene kant is het belangrijk dat psv punten scoort, begrijp ik heel goed. Maar de benarde situatie door de besmettingen maakt dat ze uitstel willen toch? Want waarom hebben ze t andere in augustus niet direct aangevraagd?

30 oktober 2020 om 15:59

@Constant hoezo heeft dit niets met Corona te maken dan? Voor zover ik weet hebben ze al rekening gehouden met Europese belangen en is PSV toch mee akkoord gegaan? Buiten dat zou de KNVB bij extreme besmettingen juist wel moeten helpen in mijn ogen. En om de reden dat we de Nederlandse clubs zoveel mogelijk moeten helpen en dat bij extreme besmettingen je toch een beetje rekening mag houden met spelers en club. Kan zomaar ineens een keer andersom zijn. We zitten met zijn allen in deze situatie dus laten we kijken wat we kunnen doen.

30 oktober 2020 om 16:03

Gerbrands vraagt uitstel vanwege Europese belangen, maar daaraan ten grondslag ligt het gegeven dat PSV kampt met een hoog aantal besmette spelers en dus een gehavende selectie, zoals in het artikel te lezen is. Waren dat er maar 1 of 2 geweest, dan was er waarschijnlijk niet om uitstel gevraagd. Probleem is echter, dat de Knvb nu stelt dat er (formeel gezien) eerder uitstel aangevraagd had moeten worden, omdat de tijd tussen de Europaleague wedstrijden en de wedstrijd tegen ADO volgens de regels voldoende tijd zit. Echter heeft PSV een gehavend elftal (besmettingen) en willen ze op grond daarvan (met als argument Europese belangen) alsnog last minute een wedstrijd gaan verzetten..

30 oktober 2020 om 16:04

"maar de benarde situatie door de besmettingen maakt dat ze uitstel willen toch?"
Nope. Ze willen uitstel omdat er over minder dan een week wéér europees gespeeld moet worden en dat is onder de huidige omstandigheden al een lastige opgave, laat staan als je 12 spelers en drie keepers hebt.

Als je dan persé de hele discussie langs de Corona besmettingen wilt voeren, omdat jij vindt dat het voor andere clubs beter is dat PSV lekker verzwakt nationaal uitkomt om de kans op puntverlies te maximaliseren, én dus geen enkele prioriteit wilt geven aan een ver boven jouw visie staand belang (namelijk dat van alle clubs in het betaalde voetbal als geheel), dan is er echt helemaal niks 'dubbel'. Dan wil je gewoon puntverlies voor PSV zien. Prima trouwens, met die instelling is niets mis. Maar hier gaat het om dingen die qua belang en in moreel opzicht op een hoger platform staan. Want het belang van álle clubs staat, uiteraard, vér boven het belang (dat jij hier vooral aanhaalt) dat het wel leuk is om PSV punten te zien inleveren. Lijkt me verder ook geen discussie eigenlijk.

30 oktober 2020 om 16:06

@alvarezbalanta:

"dit Europese schema hadden ze in augustus ook al in de agenda staan.... Want waarom hebben ze t andere in augustus niet direct aangevraagd?"

Nou ik denk omdat ze in augustus nog helemaal niet zeker waren van hun plek in de Europa League, dus eigenlijk kan je zeggen dat die regel van de Knvb onzin is..

30 oktober 2020 om 16:08

Thamike.

"buiten dat zou de Knvb bij extreme besmettingen juist wel moeten helpen in mijn ogen."

Precies! De riedel 'dit had je in augustus dan maar moeten voorzien' doet in het geheel echt helemaal niets af aan het voorgaande. Niets! We praten hier niet over een lichtvaardig gedaan verzoek, voorzienbaar verzoek, of wat dan ook.

Maar, inderdaad, als de Knvb aan dit standpunt vasthoudt dan ben ik zeer benieuwd hoe de Knvb dan in komende gevallen gaat oordelen. Wat nou als Ajax straks de laatste poulewedstrijd moet spelen tegen Atalanta en een zege nodig heeft maar geteisterd wordt door Corona??? Ik ga die vraag zelf niet beantwoorden. Maar ik weet nog donders goed hoe een heleboel Ajaxfans destijds toen de Knvb een hele speelronde eruit gooide het volstrekt logisch, heel normaal en vanzelfsprekend vonden allemaal. Want: belang van de clubs! Maar nu vinden een aantal van hen iets heel anders. Rarara.

Dus inderdaad, bij extreme gevallen help je. En dit is een extreem geval. Nough said.

30 oktober 2020 om 16:15

Constant Kane je komt toch niet uit een ei? Ze gebruiken de Europese wedstrijden als reden, maar het heeft natuurlijk met Corona te maken. Nee PSV had het in augustus niet al kunnen weten, maar wel begin deze maand al, toen de loting was geweest. Waarom hebben ze toen niet gevraagd om uitstel, maar doen ze dat pas op het moment dat ze spelers tekort hebben door Corona? Ik snap PSV compleet dat ze het proberen, maar de KNVB is toch ook niet van gisteren en snapt heus wel dat PSV uitstel wil omwille van het vele aantal besmettingen en dat ze daarom niet akkoord gaan is logisch, want dan krijg je die verzoeken iedere week wel van een club en speel je de competitie nooit uit.

30 oktober 2020 om 16:31

@bakkert dat doet er niet toe. Het zal een combinatie zijn van beide maar dit is gewoon extreem. En als een andere club ook zulke extreme omstandigheden heeft dan moeten we ook ons uiterste best doen om te helpen. Je hebt nu ook Europees last van een flinterdunne selectie en dat zal bij het gross van de teams niet zo zijn. De hele stelling is toch ook om Nederlandse clubs zoveel mogelijk te helpen bij hun Europese wedstrijden en dit is er zo een. Snap de hele discussie niet zo goed. Wedstrijd wordt toch gewoon ingehaald?

30 oktober 2020 om 16:38

@constant Kante.
RKC-PEC werd uitgesteld nadat ze kort voor de speeldag Corona gevallen vonden, waardoor het onverantwoord was om de wedstrijd te spelen.

PSV heeft nu meerdere dagen gehad om te testen en ze kunnen een team op de been opstellen.

Gerbrands, speelt het goed en jij trapt erin. De gehele Europese punten tactiek die hij gebruikt nu, is vooral om geen punten te verspelen.

PSV heeft gegokt op CL inkomsten dit jaar, het is super belangrijk om CL te spelen dit jaar. vandaar dat ze nu dit doen.

We willen allemaal dat Nederlandse teams goed presteren in Europa, ook Psv. Maar de andere teams hebben geen verzoek ingediend... Als dit echt om Europese punten ging, hadden ze hetzelfde gedaan afgelopen speelronde, maar dat is niet gebeurd. Waarom?

Nogmaals, We willen allemaal dat PSV punten scoort, net als Feyenoord, AZ en Ajax. Maar Corona is geen excuus voor Psv.

30 oktober 2020 om 17:21

@Thamike, meedenken vanwege Corona-gevallen is zo lastig... PSV heeft genoeg spelers om te kunnen spelen. Het issue is dus dat er teveel goede spelers niet kunnen spelen, maar dat is allemaal heel selectief... Moet je het doen als 6 basisspelers getroffen zijn? Of als 5 aanvallers besmet zijn? Of doen we het al bij 4 keepers? Om het selectieve eraf te halen zijn er regels over een minimum aantal beschikbare spelers en PSV haalt dat aantal, dus er is geen geldige reden om PSV nu tegemoet te komen. En als PSV het niet eens was met de reglementen had het voor de start van de competitie hier al werk van moeten maken...

30 oktober 2020 om 18:10

@De Toekomst dat is ook zeker lastig maar dat is geen reden om het niet te doen. Als een club Europees speelt en te maken heeft met behoorlijk wat besmettingen dan is het toch in het belang van het Nederlandse voetbal dat we alles doen om de clubs te helpen? We moeten alleen minder egoïstisch zijn en niet alles op de weegschaal leggen. Mijn mening is dat we tijdens Corona al teveel mensen hebben die aan eigenbelang denken laten we dat nu niet doen en juist helpen. En mocht het Ajax overkomen en er is geen ruimte meer dan heb je iig andere clubs geholpen ipv principieel het niet doen. PSV heeft niet gevraagd om dit virus en eigen belang opzij schuiven is schijnbaar heel moeilijk.

30 oktober 2020 om 18:11

Hoe kan je; A) het aantal afwezige spelers voor de maand oktober weten in de maand Augustus? B) al je gehele wedstrijdschema weten als je op 1 oktober nog een play-off ronde hebt. Ik zie het probleem in deze niet. Beide clubs kunnen spelen op de gegeven datum in december, dus een volle speelkalender kan de reden niet wezen.

30 oktober 2020 om 18:31

@Thamike, niemand heeft gevraagd om dit virus en ik ben onder normale omstandigheden helemaal voor het steunen van clubs die Europees spelen, maar juist door Corona begrijp ik dat we dit nu niet kunnen doen. Er is zoveel onzekerheid over het kunnen/mogen spelen van wedstrijden in de toekomst dat je echt in het hier en nu moet handelen. Op dit moment heeft PSV voldoende spelers om te kunnen voetballen, dus begrijp ik dat dit besluit is genomen. Als sommige spelers rust nodig hebben, moet men maar met meer spelers uit Jong spelen. Dan kan men in Europa ook fit voor de dag komen. En je hebt het over eigenbelang opzij zetten, maar waarom moet ADO haar eigenbelang opzij zetten voor het belang van PSV? Is het eigenbelang van PSV ineens geen eigenbelang?

30 oktober 2020 om 18:35

@Frico_mc, dat is dus juist het hele probleem. Je weet niet of je tegen die tijd nog kan/mag spelen... Strengere maatregelen hangen ook nu alweer enkele weken in de lucht. Misschien gaan die later alsnog in? Misschien mag er dan niet meer gespeeld worden? Misschien heeft ADO tegen die tijd veel besmettingen? Misschien krijgt PSV of ADO nog een paar keer zelf of met een tegenstander te maken met veel besmettingen.. We kunnen niet uit blijven stellen, want het speelschema is al bizar vol en er is teveel onzekerheid.

Valt wel te begrijpen vanuit het standpunt van Psv, maar de marge op de kalender is nu eenmaal heel krap...

30 oktober 2020 om 16:20

Er is blijkbaar door PSV al wel een datum gevonden. Dus de mogelijkheid lijkt er wel te zijn.

30 oktober 2020 om 17:17

Alleen beslist PSV niet de datum he. Daarnaast horen we AZ ook niet over dat het te weinig tijd is en die hebben net zo veel tijd als PSV. Die hebben ook nog eens net als PSV heel veel besmettingen. PSV had dit gewoon kunnen aangeven op het moment dat de loting bekend werd dan had de KNVB denk ik echt niet moeilijk gedaan. Nu gebruiken ze gewoon Europees als excuus, anders hadden ze het na de loting al aangegeven.

31 oktober 2020 om 09:28

@wichal__b, Het is inderdaad schandalig dat PSV een maand geleden nog niet wist dat het nu veel coronabesmettingen zou hebben. Wie heeft zo'n informatie tegenwoordig niet beschikbaar.

Zelf pak ik over een week of 9 een griepje, maar niet al te ernstig gelukkig. Dan ben ik weer fit tot de zomer. In de zomer verzwik ik helaas wel mijn enkel, zag ik laatst in de glazen bol voorbij komen.

31 oktober 2020 om 10:54

Kijk nu bevestig jij zelf mijn punt dat het niet om de Europese wedstrijden gaat zoals hier word gesteld. Voor corona zijn er gewoon regels opgesteld. Is vervelend voor ze dat ze met zo veel corona gevallen zitten, alleen gebruiken ze nu corona als excuus om niet te hoeven spelen. Zeg dan niet als psv zijnde dat je het doet voor de Europese wedstrijden. Az horen we ook niet over dat ze niet genoeg tijd zouden hebben.

Vreemd, met alle verplaatsingen van de afgelopen jaren zou je denken dat dit ook zou moeten kunnen. Ben benieuwd naar de uitleg van de knvb, maar kan goed begrijpen dat sv dit niet kan waarderen.

Bij Utrecht-AZ in het begin van het seizoen was het geen probleem, terwijl er toen nog nauwelijks een wedstrijd gespeeld was

Ze hadden het in augustus aan moet vragen? We hebben geen glazen bol in Eindhoven.

Dit gaat eerder over het sportieve belang van PSV in de competitie (vanwege de coronagevallen) dan het gezamenlijke Europese belang van het Nederlandse betaalde voetbal. Ongeacht het motief, het verzoek valt natuurlijk ook zeker te begrijpen, maar is simpelweg gewoon te laat geweest.

30 oktober 2020 om 16:11

Dit gaat niet over het Europese belang van het betaalde voetbal? Huh? Dan ben ik wel heel benieuwd wat jouw definitie is van 'het belang van het Nederlandse betaalde voetbal' als de Knvb dat belang eerder omschreef als het halen van punten voor het NL voetbal als geheel en PSV donderdag weer drie punten aan dat totaal van de NL clubs toe kan voegen? Hanteer jij soms een geheel eigen definitief of zoiets?

30 oktober 2020 om 16:21

Tuurlijk heeft het meer met hun eigen belang in de nederlandse competitie te maken. Ze kunnen prima wat jeugdspelers en wat reserves op s tellen tegen Ado

30 oktober 2020 om 16:23

Welke jeugdspelers?? Jong PSV heeft ook met een Coronagolf te maken. Dus nee, jeugd gaat niet. En reserves zeg jij? Dat is er op dit moment éã©ntje. Als er nog meer besmettingen volgen, dan dus geen meer. Oftewel, madman, verteel ons eens, waar gaat PSV dan die spelers vandaan halen aangezien jeugd en 'reserves' geen optie zijn? Gewoon wat mensen van straat plukken? Is dat je suggestie? En waarom ben je zo tegen de belangen van de NL clubs als geheel? Waarom heb jij daar schijt aan eigenlijk leg dat eens uit?

30 oktober 2020 om 16:24

Dit gaat inderdaad niet om het belang van het betaald voetbal. Dit gaat om belangen van de topclubs. Voor teams als NAC is Europees voetbal een ver van hun bed show en waarom zouden ze moeten inzitten met de topclubs? Die zien de kleinere clubs ook alleen maar als een last en zouden die clubs meteen laten vallen als ze er wat meer knaken aan konden overhouden. Altijd mooi dat “belang voor het Nederlands voetbal”, maar de facto is het eerder “belang voor de Nederlandse topclubs”.

30 oktober 2020 om 16:29

Het geld dat de topclubs aan NAC betalen om hun spelers te kopen zodat NAC ook weer kan voortbestaan moet wel ergens worden verdiend. Vooral in Europa. Dus in die zin is het wel degelijk het gehele voetbal. Overigens, NAC speelde niet eens zo heel lang geleden ook nog Europees. Maar dat terzijde.

Kernpunt is hier gewoon evident. Eerder heerft de Knvb een groot punt gemaakt van dat enorme belang. Daarbij is toen een hele speelronde voor één club uitgesteld. Dus wat ik hier ter discussie stel, maar dat is inmiddels wel helder, is dat er door De Knvb gewoon heel luchtig wordt omgegaan met dat belang, aar ze dat belang nog maar heel recent wél heel erg belangrijk vonden. Frappant genoeg had nota bene PSV zelf ook al eens een jaar eerder om een dergekijk uitstel voor een belangrijk Europees duel gevraagd en dat was toen geweigerd. Ajax kreeg dat uitstel dus wél.

Dus ofwel je hanteert dit belang bij alle clubs of geen. En in een diepere laag, destijds vonden Ajaxfans het massaal terecht. Nu zie je sommige van hen opeens een hele andere mening verkondigen. Ik stel hypocrisie vast. Niets meer of minder.

30 oktober 2020 om 16:36

Hoe vaak komt het voor dat topclubs nog dure spelers kopen bij kleinere clubs? Amper. Die verkopen tegenwoordig gewoon aan het buitenland waar ze ook een goedgevulde portefeuille hebben. Het enige wat topclubs met dat meerdere geld kunnen doen is nog harder de jeugdopleidingen van kleine clubs leegzuigen. Trouwens toch ook vreemd dat die topclubs die zogenaamd inzitten met het belang van het Nederlands voetbal wel elk spelertje met ook maar een beetje talent meteen proberen binnen te halen, wat toch niet al te goed is voor het Nederlands voetbal lijkt me. En sommige fans zullen wel hypocriet zijn, maar dat hoeft echt niet iedereen te zijn die deze besluitvorming snapt. Daarnaast vind ik vergelijkingen met het verleden echt niet zo relevant aangezien er toen geen grote crisis heerste waardoor de toekomst ongewis is.

30 oktober 2020 om 17:44

@constant kante, je komt redelijk denigrerend over, maar dat zal je vast niet zo bedoeld hebben. De coëfficiëntenlijst zou voor de Knvb het voornaamste doel moeten zijn inderdaad. In het belang van het Nederlandse voetbal stroomt er meer geld binnen zolang er Europese toernooien kunnen worden gespeeld.

De huidige omstandigheden waarin PSV in zit zijn verre van ideaal, dat staat buiten kijf. Het missen van je halve selectie gecombineerd met Europese duels tussendoor. Ik denk dat dit geval eerder grijs gebied is geweest voor de Knvb. Anderzijds hadden ze binnen PSV een dergelijk scenario kunnen zien aankomen in het kader van uitstel vragen. Feit is gewoon dat ze volgens de richtlijnen te laat zijn geweest.
Bovendien gaat het motief in dit geval naar mijn idee niet over de coëfficiëntenlijst, maar over het sportieve uitgangspunt van Psv. Moet volgens jou voortaan de maatstaaf zijn dat clubs minder dan een week van tevoren kunnen aangeven of ze wel tevreden zijn met de selectie die ze op dat moment beschikbaar hebben, moet Ajax anders even indienen dat ze liever over een half jaar pas weer willen spelen, zodat Kudus weer van de partij is? En zou het dan anders zijn wanneer er plotseling een blessuregolf zou uitbreken, in plaats van een coronagolf?

31 oktober 2020 om 11:54

@constant: Wat jij ter discussie stelt, heeft heel zwart-wit gezien misschien wel een kern van waarheid in zich. Waar je voor het gemak echter aan voorbij gaat, is dat PSV uitstel vraagt voor een Europa league groepsduel (terwijl er overigens voldoende tijd zit tussen die wedstrijd en de wedstrijd van komende zondag, nl meer dan 96(!) uur) en vanwege een "gehavende selectie". Ajax kreeg vorig seizoen inderdaad uitstel, maar daar golden inderdaad veel zwaarwegendere belangen; Ajax speelde immers een wedstrijd in de halve finale van de Champions League.

30 oktober 2020 om 16:22

Het is maar net hoe je het ziet. Voor PSV is de competitie het belangrijkste. Dus eigenlijk moeten ze europees een B-elftal opstellen en spelers sparen voor de competitie. Daar schiet volgens mij niemand iets op.

30 oktober 2020 om 16:25

Momenteel is het B team het A team. Althans, er zijn zo weinig spelers dat er sowieso al geen A team opgesteld kan worden. Snap je misschien nu dat er uitstel gevraagd wordt en begint het te dagen?

30 oktober 2020 om 19:47

Hou toch op. Het gaat erom dat PSV dit weekend niet wil verliezen van ADO. Of wil je zeggen dat PSV geen twee wedstrijden per week kan spelen?

30 oktober 2020 om 20:31

@ Constant: Dus is dat de reden om het verzoek om uitstel, toch ? De tijd tussen de duels (donderdag - zondag - donderdag) is, volgens de richtlijnen, ruim genoeg, het ligt dus aan het grote aantal afwezige spelers. Dan moet PSV inderdaad zelf maar bepalen wat belangrijker is, de competitie of het Europese belang.. Daarbij zijn er van de A-selectie intussen al weer mensen beschikbaar, Zahavi en Teze kunnen immers weer spelen. Van de groep selectiespelers moet toch echt wel een elftal te creëren zijn dat ADO kan bestrijden..

In tijden van corona moet je gewoon voetballen op het moment dat je genoeg spelers op de been kunt brengen. Als je eenmaal aan uitstellen begint, blijf je bezig want er zullen altijd wel ergens uitbraakjes zijn. Hoe vervelend ook voor Psv.

Géén gezeur gewoon voetballen. We moeten COVID-19 nu gaan zien als een blessure. Mochten er dus niet afdoende spelers zijn dan moet er maar jeugd worden ingepast.

30 oktober 2020 om 16:13

Die jeugd, Jong Psv, kampt zélf met een enorme Corona golf en daarnaast is het, als je de regels van de Knvb kent, niet onbeperkt en ongebreideld mogelijk om spelers tussen jong en de hoofdformatie heen en weer te schuiven. Kennelkijk heb je het niet helemaal gevolgd maar de clubs gezamenlijk hebben dergelijke vrije verschuivingen tussen deze teams aan banden gelegd. Dus nee, met 'je past maar wat jeugd in' ben je er dus niet.

30 oktober 2020 om 16:28

Maar als ik PSV was zou ik nu Jong PSV met jeugd spelers laten spelen (ondanks dat die volgens mij niet meer trainen) om zo jong elftal spelers voor het eerste over te houden. Is misschien niet eerlijk in de Kkd, maar je moet toch iets.

30 oktober 2020 om 16:49

Gewoon met een jeugd team de el wedstrijden spelen en je focussen op de competitie. Leuke ervaring voor die jonge jongens maar jammer voor het nederlands voetbal...benieuwd wat de knvb daar van gaat vinden.

30 oktober 2020 om 16:58

Ja laten we jeugdspelers betaald voetbal laten spelen zonder enige vorm van training. Wat kan er fout gaan?

31 oktober 2020 om 09:24

@janssen, dat is juist net wat je wilt voorkomen. PSV opvullen met spelers uit Jong Psv, Jong PSV opvullen met spelers uit onder 18. Dat team zeker weer opvullen met spelers van onder 17?

Gegarandeerd dat dan binnenkort heel de club corona heeft i.p.v. 'slechts' twee teams.

Belachelijk dat PSV hier nu geen toestemming voor krijgt... de Knvb moet kunnen zien dat deze aanvraag niet alleen op basis van het Europese schema is, maar met name vanwege de coronagevallen. Alhoewel, het is nu wel tijd om de potentiële jeugdspelers eens op de bank te zetten en, wanneer ze nodig zijn, in te laten vallen. Ben bang dat het onder Schmidt anders nooit zal gaan gebeuren haha.

Een verzoek tot uitstel van een duel naar 27 december (!) vind ik eigenlijk te absurd voor woorden. Ik kan me nog iets voorstellen bij het als gevolg van Covid-19 verplaatsen van een wedstrijd met pakweg 10 dagen. Al begrijp ik natuurlijk best dat PSV daar, gezien het drukke nationale en internationale wedstrijdprogramma, niet mee geholpen is. Verder is elke club, inclusief alle spelers, natuurlijk zelf verantwoordelijk voor het oplopen van of beschermen tegen het Corona-virus. Zoals dat ook bij NAC het geval is. Onder het motto: Voorkomen is ten alle tijde beter als genezen.

30 oktober 2020 om 17:16

27 dec is de eerstvolgende gelegenheid juist vanwege de volle kalender. Meen zelfs dat die datum door de knvb daarvoor is gereserveerd, maar dat weet ik niet zeker.

30 oktober 2020 om 17:20

Dan is het toch logisch dat ze die niet willen volboeken voor een niet-noodzakelijke situatie?

30 oktober 2020 om 17:38

Absurd?? Kijk maar eens naar fc Utrecht-Az die werd 5 dagen van tevoren eruit gehaald en moet eind december worden in gehaald dus absurd denk ik niet.
Is gewoon een terecht verzoek van Psv maar daar willen de Amsterdamse vrienden niet aan mee doen, Of de Alkmaarse vrienden, of de Osse vrienden.

Maar goed dat is mijn mening.

Dat PSV vorig weekend niet met Jong PSV spelers kon spelen kon ik nog begrijpen, omdat die een dag eerder al hadden gespeeld en die spelers dan de dag er op niet meer op de bank mogen zitten bij het eerste. Waarom er dan niet meer spelers naar Cyprus mochten afreizen snapte ik al niet, maar die Jong PSV spelers zouden toch gewoon dit weekend moeten kunnen spelen? Schuif desnoods maar een paar A of B jeugdspelers door om Jong PSV op te vullen. Maar ze zouden toch gewoon voldoende spelers voor het eerste moeten hebben als ze Jong leeghalen?

Ik begrijp de reacties niet die stellen dat psv niet moet zeuren. Nog een mooi feitje om te benadrukken waarom de knvb hier mis zit. Tijdens de coronacrisis is het tijdelijk toegestaan om meer wissels in te voeren, waarom is dat? Omdat ze begrijpen dat de belasting nu hoger zal zijn. Wat als je niet eens gebruik kunt maken van die extra wissels want je hebt geen reservespelers? Dan zorg je er toch alleen maar voor dat de belasting dubbel zo zwaar word voor spelers en clubs. Wat een onzinnige beredenering soms hier

30 oktober 2020 om 16:59

Dus dan verplaats je een wedstrijd gewoon zonder te weten wat de toekomst brengt? Voor hetzelfde geld moet PSV dan op een bepaald 3 wedstrijden op een week spelen. Er is nu relatief genoeg rusttijd. Als je het toekomstig speelschema al gaat volstoppen dan riskeer je gewoon een ontregeling van de eredivisie.

Logisch. Corona brengt veel onzekerheid met zich mee. Misschien is het dan ADO dat in de problemen zit, misschien wordt er dan niet meer gevoetbald, misschien zijn er andere gebeurtenissen (uitstellen van andere duels, omdat er echt onvoldoende spelers opgetrommeld kunnen worden) die het moeilijker maken... Het enige wat we zeker weten is dat PSV, volgens de reglementen, voldoende spelers heeft dit weekend en dus gaat de wedstrijd door. Dit vind ik weer zo'n nutteloze discussie van het niveau "AZ verdient de eerste plaats/beste Champions League ticket".... Toen en nu in dit geval zijn er duidelijke reglementen. Die reglementen zijn voor iedereen gelijk en staan vast. Als je het daar niet mee eens bent, had je daar eerder over moeten beginnen en niet tijdens het seizoen/nu je zelf in deze situatie zit. Als ADO degene was met zoveel Corona-gevallen had PSV graag gespeeld en ook niet mee willen werken. Het is allemaal weer lekker ongefundeerd egoïstisch. Ik begrijp dat ze het proberen, nooit geschoten is altijd mis, maar de KNVB neemt het enige juiste, te verantwoorden besluit.

‘Is het overdreven wat we vragen? Ik denk het niet’ Vreemd, die quote staat nergens in het artikel... Wat er overigens wel in staat, weerspiegeld weliswaar een volstrekt begrijpelijke houding van Gerbrands. Maar ik vraag me onderhand wel af wat de man nu wel en niet verstaat onder excuses zoeken. Een week geleden nog beweerde hij in een artikel dat PSV onder zijn leiding nog nooit excuses heeft gezocht. Intussen waren die door hem, Mark van Bommel en John de Jong niet aan te slepen toen de pleuris vorig jaar uitbrak. Of dat nou ging om de vroegtijdige uitschakeling in Europa, de dramatische verliesreeksen, de waardeloze aankopen, de rel rondom Steven Bergwijn of het ontslag van Van Bommel. En voor het aanblijven van John de Jong en de scouting trok Gerbrands ook een blik verzachtende omstandigheden open, want vanuit die geledingen ging en gaat er structureel meer mis dan een topclub als PSV aankan. Dan terug naar het heden: wat een gelul dat PSV maar één wissel had. Ze voerden één wissel door. Maar los van twee keepers had Schmidt behalve Fein ook Mauro Junior en vier spelers van Jong PSV tot zijn beschikking. Dit is inderdaad geen excuus, dit is gewoon een leugen dus. En niet eentje die erg moeilijk te achterhalen is.

30 oktober 2020 om 18:17

Ja, maar dat zijn geen excuses maar gegronde redenen waarom het niet allemaal vlekkeloos is gegaan... Gerbrands is denk een prima manager die structuur kan brengen in een organisatie en goed sturing kan geven/de balans bewaakt. Hij is echter geen visionair en is soms teveel een slappe hap. Van der Sar heeft dat misschien ook trouwens en die eigenschappen passen ook wel bij iemand in die functie, maar dan is het wel handig als er een wat hardere/gewiekste TD naast staat als Brands of Overmars. Gerbrands kan goede mensen helemaal in hun kracht zetten, maar is te lief voor personen die onvoldoende functioneren zoals Van Bommel lange tijd en eigenlijk ook De Jong.

Ja het is wel overdreven. Als ze hier eenmaal mee beginnen is het hek van de Dam. Iedere club heeft met Corona te maken. Dan moet je je bubbels maar beter op orde hebben. Geen wedstrijden gaan verplaatsen. Als 1 club het krijgt dan gaan er een hoop volgen. Niet zeuren en gewoon jeugd gebruiken. Dat geldt voor alle clubs

Lijkt mij geen onredelijk verzoek. PSV kan op dit moment nauwelijks een waardige selectie op het veld zetten voor de El. En dan loop je ook nog het risico op blessures aankomende zondag. Mocht dat gebeuren dan ben je de pineut want Dumfries en Gakpo mogen donderdag nog niet mee doen

Die enge man, had zijn personeel betere instructies moeten geven.

Dit is echt schandalig dat PSV met zoveel corona gevallen hier niet voor in aanmerking komen Dit is gewoon competitie vervalsing Als het Ajax was geweest dan kan het wel ,is ook gebeurt En dan zonder corona Nu laat de KNVB echt zien dat zij voor Ajax zijn .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MaduekeAanvaller104
D. MalenAanvaller106
E. ZahaviAanvaller61
J. PiroeAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper90
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

5 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 PSV 10 6 0 0
2019/2020 PSV 14 11 1 0
2018/2019 PSV 31 10 4 0
2017/2018 PSV 4 0 1 0
2017/2018 Jong PSV 22 13 2 0
Laatste voetbalnieuws

Ongeloof bij spelers van PSV: ‘Niemand van ons weet wat hij zag’

PSV heeft dankzij een knappe comeback donderdagavond in eigen huis tegen PAOK Saloniki nog een goed uitzicht op overwintering in de Europa League. De Eindhovenaren wonnen na een vroege 0-2 achterstand,...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren