Mesut Özil-soap wekt grote ergernis: ‘Ik wil zijn naam niet eens noemen’

Vrijdag, 30 oktober 2020 om

De rol van Mesut Özil bij Arsenal lijkt te zijn uitgespeeld, daar manager Mikel Arteta geen gebruik wenst te maken van de middenvelder in de Premier League en Europa League. Oud-speler Kevin Campbell, tussen 1988 en 1995 actief voor de club, vindt het alleen maar goed dat de Spaanse coach de voorkeur geeft aan andere spelers op het middenveld, ondanks het feit dat het passeren van Özil voor de nodige onrust heeft gezorgd bij de supporters van Arsenal.

In de optiek van Campbell beschikt Arsenal ook zonder Özil nog steeds over voldoende creativiteit in aanvallend opzicht. "Daar is helemaal geen discussie over", verklaart de voormalig aanvaller van the Gunners rondom het Europa League-duel met Dundalk (3-0) in de Engelse media. "Ik wil zijn naam (die van Özil, red.) niet eens noemen. Het is van cruciaal belang dat er nog steeds spelers zijn die iets kunnen creëren, al is het spel van de afgelopen tijd niet om over naar huis te schrijven."

Terwijl Mesut Özil de show steelt op Twitter, haalt Erkut Sögüt genadeloos uit

De zaakwaarnemer van de middenvelder heeft geen goed woord over voor Arsenal-manager Mikel Arteta.Lees artikel

"In het begin van het seizoen was de noodzaak er helemaal niet om de gepasseerde speler (Özil, red.) terug te halen, maar nu het elftal niet geweldig presteert klinkt de roep om zijn terugkeer steeds luider. Ik ga daar echter niet in mee", zo benadrukt Campbell op stellige wijze. "Arsenal in vorm is in staat om kansen af te dwingen en te scoren. Elk team heeft het moeilijk als de vorm ontbreekt, dat staat niet op zichzelf."

Özil liet zich eerder deze maand in duidelijke bewoordingen uit over zijn netelige situatie bij Arsenal. "Ik ben enorm teleurgesteld dat ik vooralsnog niet sta ingeschreven voor de Premier League dit seizoen. Toen ik in 2018 een nieuw contract tekende, heb ik plechtig mijn loyaliteit en trouw aan de club beloofd. Het doet me verdriet dat dit niet van twee kanten komt. Ik ben er nu achter gekomen dat loyaliteit vandaag de dag ver te zoeken is. Ik heb altijd geprobeerd positief te blijven, week in, week uit. Altijd met de hoop op een kans om terug te keren in de selectie. Dat is waarom ik me tot nu toe stilgehouden heb", zo bracht Özil naar buiten via zijn social media-kanalen.

Arteta begrijpt vragen over Ozil
Meer video's

Poll

Mesut Özil verdient een tweede kans bij Arsenal


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door glennn)

Tja, wat kunnen we er nog over zeggen? Het verhaal Ozil bij Arsenal is voorbij. Dat hij sportief niet gebracht heeft wat we allemaal verwacht hadden is duidelijk maar de reden waarom hij niet meer mag spelen, zorgt ervoor dat ik ontgoocheld ben in Arsenal als club. Langs de andere kant mag Ozil ook wel stoppen met zijn pro-Arsenal PR want we weten allemaal waarom hij er nog zit ( 400K per week, bonus van 9 miljoen euro) want hij heus wel de kans om te veranderen van ploeg als het hem echt om speeltijd krijgen ging.

30 oktober 2020 om 12:06

"Dat hij sportief niet gebracht heeft wat we allemaal verwacht hadden is duidelijk" Ehh, je weet dat het assist record in de PL in handen is van Ozil? Ask Henry en Fabregas. (En dan praat ik dus niet over aantal assists per seizoen maar over het snelst X aantal assists bereiken in weinig wedstrijden) Laatste paar seizoenen inderdaad niet in vorm maar dat geldt eigenlijk voor heel Arsenal. Maar Ozil heeft wel degelijk heel wat gebracht voor Arsenal. Veelzeggend dat deze knakker zogenaamd zijn naam niet eens wilt uitspreken alsof Ozil een scheldwoord is ofzo. Buitengewoon respectloos. Verdient Ozil niet. Arsenal is schaamteloos hypocriet door te pronken met BLM MENSENRECHTEN, terwijl Ozil die zijn mond opendoet voor ook MENSENRECHTEN in China doodleuk wordt verbannen uit de selectie. Money talks.

30 oktober 2020 om 12:10

Dat record ligt helemaal niet in handen van ozil. Ozil heeft er 19 en de Bruyne en Henry hebben beide 20. Ozil heeft zeker wat gebracht maar dat is echt al wel een tijdje geleden hoor.

30 oktober 2020 om 12:12

@Real: nee hoor dat Ozil het maar eens vraagt aan De Bruyne en Henry die er elk 20 hadden... . Daarnaast is de sportieve bijdrage van Ozil vrij beperkt de laatste 3 seizoenen. Ook toevallig zo wat de periode sinds wanneer hij 400K per week verdiend.

30 oktober 2020 om 12:15

Jij snapt het dus niet: "Mesut Ozil’s assist record will live on long after the man himself has shuffled off his mortal coil.The German playmaker is the only player in history to have topped the season assist charts in the Bundesliga, La Liga and the Premier League.This weekend just gone, he recorded his 50th assist on English soil in his 141st game, making him quickest player in the Prem era. Ozil deserves plenty of praise for reaching the landmark quicker than Eric Cantona (143 games), Dennis Bergkamp (146), Cesc Fabregas (165), David Silva (166) and the other great creators of our time." Lang verhaal kort: Ozil had minder wedstrijden nodig om meer assists te bereiken als Henry etc. Wel degelijk een record. Artikel is uit 2018 overigens.

30 oktober 2020 om 12:17

Dit is een veelgehoorde misvatting en volgt uit zijn idiote salaris. Wie verwacht dat Ozil elke wedstrijd zijn team als een steven Gerard bij de hand neemt, komt bedrogen uit. Dat wist Wenger ook toen hij hem haalde. Met Ozil heb je enerzijds de smeerolie die het aanvalsspel laat draaien. Anderzijds kan hij met een geniale pass een wedstrijd openbreken. Daaraan is nu een schreeuwend gebrek.

30 oktober 2020 om 12:41

@Real, heeft De Bruyne dat record niet sneller gebroken?

30 oktober 2020 om 12:55

Nu je het zegt, geloof het ook ja. Eerlijk is eerlijk. Maar dat is dan ook vrij recent geweest uiteraard, tot die tijd was Ozil gewoon de Assistking van de Prem, flikte hij met overigens een minder team dan dit 1 miljard+ team van De Bruyne. Maar goed, het punt is duidelijk qua wat Ozil wel degelijk toevoegde.

30 oktober 2020 om 13:06

@ Real: wil je in het vervolg dan iets duidelijker omschrijven wat je bedoeld met ‘assist record’ in de PL? Want Ozil moet De Bruyne voorlaten in aantal assists en ook in aantal wedstrijden om 50 assists te behalen. Vervolgens haal je er dan maar statistieken uit andere competities bij ( BuLi, LaLiga) terwijl je in je eerste post verwijst naar PL...🤷‍♂️

30 oktober 2020 om 13:19

Ik praatte niet tegen jou in de reacties waarin ik naar La Liga verwijs, tevens maak.ik duidelijk onderscheid tussen Ozil in de Prem en La Liga. Lees maar terug. Mag toch hopen dat je dat kan lezen. Niet gaan verdraaien, nogmaals, La Liga cijfers was in een gesprek wat niet tegen jou was gericht en wat overduidelijk niet ging over Ozil assist Record maar over Ozil zijn assist Ratio. In eerste opmerking heel duidelijk aangegeven dat het ging over een x aantal assists bereiken in een x aantal wedstrijden in de Premier League. Nergens heb ik La Liga in die opmerking genoemd sterker nog, wat begrijp jij nou niet aan deze quote "this weekend just gone, he recorded his 50th assist on English soil in his 141st game, making him quickest player in the Prem era." ?? Hoe duidelijk wil je het hebben dat het ging over de Prem?

30 oktober 2020 om 12:15

Özil heeft echt wel voldoende gebracht.
Als Özil een fatsoenlijke aanval voor zich had gehad, had hij dat record op naam van de Bruyne/henry van 20 assist werkelijk waar verpulverd in dat seizoen...

Hij had er 19 in het seizoen 2015-2016 (in de Bpl) met alleen Alexis Sanchez in zijn team die van niveau was voorin.

Had hem toen Aubameyang en Pepe gegeven, die veel diepgang hebben en doelgericht zijn, en hij had dat record echt wel verpulverd.

30 oktober 2020 om 12:25

Terwijl De Bruyne met Agüeroooooo, Sterling en Mahrez speelt. Inderdaad een levensgroot verschil. No offense naar Kevin tho, heerlijke speler en klassieke nr10 midfield architect.

30 oktober 2020 om 12:44

Zeker. Kevin de Bruyne is in mijn ogen nog velen malen beter dan Ozil hoor. Maar men doet net alsof Ozil niks heeft gepresteerd bij Arsenal. That's not true.

30 oktober 2020 om 12:58

Nou, "vele malen beter" is simpelweg niet helemaal waar, iets te enthousiast, kijk maar wat prime Ozil in La Liga heeft geflikt, dat is nog steeds een hogere assist ratio dan De Bruyne nu met City. Ozil @Real Madrid: 159 wedstrijden, 80 assists, De Bruyne @City : 229 wedstrijden 92 assists. (besef dat Agüero klinischer en effectiever is als Ronaldo dus het "allemaal dankzij Ronaldo" fabeltje kan de prullenbak in, en qua niveau heeft La Liga laten zien superieur te zijn in Europa, zie Sevilla, Atletico, Real en Barcelona etc, dus La Liga doet letterlijk niets onder voor de Prem, integendeel zelfs) Vergeet niet dat Ozil vergelijkbare Prem cijfers als de Bruyne had met een veel minder team om zich heen vergeleken met Kevin en het 1 miljard+ all star team van City. Op dit moment is De Bruyne in deze vorm met dit team om hem heen, een klasse boven Ozil inderdaad. (Stats van hierboven: Detailed Performance Data van Transfermarkt)

30 oktober 2020 om 14:51

Het gaat mij niet om de pure cijfers. Ozil is een magistrale voetballer, maar bijna alles wat Ozil kan, kan de Bruyne ook. De Bruyne heeft voldoende assists, redelijk veel doelpunten, maar heeft daarnaast ook nog eens als middenvelder meer het loopvermogen/lange pass en afstandsschot. Iets wat Ozil totaal niet heeft (met name het loopvermogen/defensieve arbeid/afstandsschot van de Bruyne)

Als meneer Campbell niet voor de televisie hoeft te analyseren kijkt hij kennelijk geen wedstrijdjes. Er is een evident gebrek aan een creatieveling en Ozil op 70% verstuurt elke pot 5/6 keypasses. De verregaande interesse in Aouar spreekt ook boekdelen. Xhaka en Partey zijn er niet voor en Ceballos is helaas te licht. Overigens opvallend dat VZ voorbij gegaan is aan een grote publicatie in de NY times inzake Ozil en zijn gelaakte standpunt.

30 oktober 2020 om 12:17

Ik snap de interesse in Aouar wel. Al moet ik zeggen: Arsenal mist een passer. Iemand die een key-pass als Özil heeft. Aouar is creatief, maar wel veel meer vanuit de dribbel dan vanuit de pass.

Özil is meer de passer. Ceballos en Aouar vind ik meer types als Isco. Af en toe en steekpass, maar vooral ook veel dribbels.

30 oktober 2020 om 13:01

Zolang die maar creatief is. Hij moet dingen creëren, of hij dat met een pass doet of dribbel maakt niet zoveel. Als je in de winter Aouar kunt halen zou dat geweldig zijn (al denk ik dat Juve hem overneemt). Een middenveld met Partey, Aouar en bv Xhaka is gewoon dikke prima. Creativiteit genoeg. In de zomer kun je dan Xhaka vervangen door een echte verbindingsspeler die sneller is en een hogere handelingssnelheid heeft. Kun je weer vooruit de komende 5/6 jaar.

30 oktober 2020 om 13:28

Als aouar niet haalbaar is zou ik die Hongaar ophalen van RB Salzburg. Doet het daar behoorlijk en kan op meerdere posities terecht. Schijnt een heel groot talent te zien.

30 oktober 2020 om 13:29

Dan zie ik liever een middenveld van Partey, Ceballos en Aouar om eerlijk te zijn. Xhaka is te traag en verdedigend is Partey beter dan hem, plus fysiek ook. Ceballos is dan de snellere, zij het niet goeg genoeg, verbindingsspeler en Aouar de creatievere dribbelaar. Maar goed, ik zie het niet gebeuren inderdaad. Gok dat Juventus inderdaad met hem aan de haal gaat.

30 oktober 2020 om 14:54

Ik vind Xhaka het vaak goed doen als CVM op de linker kant. Vaak wanneer Tierney weg is, zakt hij uit en speelt hij een beetje als verkapte linksback.

Tevens zet hij het wel vaker goed neer.

Xhaka is een natuurlijke leider en ik denk met een middenveld van Partey - Ceballos - Aouar dat je hier dan iets mist qua leiderschap/organisatie.

Tevens vind ik de lange bal / crossbal een goed wapen van Xhaka. Zeker wanneer hij als verkapte linksback gaat spelen. Stuurt af en toe zelfs Tierney weg met een goede pass vooruit.

Enige nadeel aan Xhaka is zijn snelheid & handelingssnelheid. Als die nou eens wat hoger waren/sneller, dan was het echt een goede speler geweest.
En ik vindt dat hij te weinig zijn rechter been gebruikt, helaas. Te vaak een linker buitenkantje en je weet als tegenstander dat hij 99,9% naar zijn linker been gaat..

30 oktober 2020 om 22:42

Snap ik Glennn. Maar mobiliteit is in het hedendaagse voetbal nog belangrijker. En dat mist hij toch wel echt heel erg. Bovendien zijn die lange ballen en crosspasses van hem eerder uitzondering dan de regel. Hij kan het heel mooi, als hij bij wijze van spreken 5 minuten de tijd heeft. Hij ziet bijvoorbeeld nagenoeg nooit een run van Auba en kan de bal dan ook in 1x geven. Daarom vind ik dat we op hem moeten verbeteren. En puur defensief gezien is hij niet de beste. Maargoed, alles wat ik zeg zou in het hypothetische geval zijn dat we Aouar hebben. Dat is echter niet het geval, dus dan is het niet meer dan normaal dat Xhaka speelt. Wat hij overigens goed doet hoor, begrijp mij niet verkeerd. Ik mis alleen fundamentele elementen bij hem als speler, waarvan ik wel vind dat het spel van ons het wel nodig heeft.

Kijk, ik snap best dat dit nu een beetje makkelijk is om te roepen: het ontbreekt aan creativiteit.
Ik snap gewoonweg niet, waarom er spelers worden aangekocht en Özil vervolgens volledig buiten de boot valt, terwijl hij nu wellicht zou kunnen ''shinen''. Niet dat ik nu zeg dat hij dat had gedaan, maar had hem in ieder geval 5 potten de kans gegeven.

Op het begin speelde Özil wel gewoon zijn potjes onder Arteta. Echter schijnt het dat hij niet voldoende verdedigende arbeid verricht in een niet draaiend elftal vorig seizoen. Deels eens, deels oneens. Hij werkte echt wel hard en zag hem vaak tot zijn eigen 16 meeverdedigen. Soms verplicht, soms echt met de wil om de bal te heroveren. Daarnaast speelde hij ook geruime tijd op rechtsbuiten, terwijl hij daar de snelheid en diepgang niet voor heeft. Hij moet juist die mensen op die plek wegsteken. Daar ligt de kracht van Özil .

Defensief zijn Saliba en Gabriel er bij en is Tierney eindelijk eens volledig fit. Dat scheelt al een slok op de borrel. Saliba krijgt (helaas) nog geen speeltijd. Maar ik ben er van overtuigd dat dat er nog wel aan zit te komen uiteindelijk.

Op het middenveld liep Arsenal de hele zomer achter Thomas Partey en Houssem Aouar aan. Partey moest defensief voor stabiliteit zorgen. Daarnaast kan hij enorm goed meevoetballen en heeft hij een behoorlijk fysiek mee: iets wat Arsenal al jaren mist op het middenveld.
Tevens kan je, doordat Partey speelt, makkelijker weer terug naar de 4-3-3 / 4-2-3-1, in plaats van de opstelling met 5 verdedigers/3 verdedigers.

Aouar was er voor de broodnodige creativiteit. Uiteindelijk kreeg Arsenal het niet voor elkaar. Dan heb je met Ceballos nog een ''creatieve'' speler. Hij speelt een beetje te veel postbode, zoals een Isco ook altijd doet bij Real Madrid. Dat is het jammere. Hij vertraagt het spel te veel en is niet direct genoeg in mijn ogen.

Daarnaast speelt een Aubameyang nu constant op de flank en hebben wij op de andere flank de keus uit Saka, Willian, Pepe en Nelson. Daarnaast nog Martinelli die op de weg terug is. Allemaal zijn het (redelijk) snelle spelers met voldoende diepgang. In de punt zou je dan Lacazette hebben (balvast proberen te zijn) of Nketiah (vooral van diepgaande loopbewegingen hebben).

Als je achter die aanval toch een speler als Özil kan zetten met zijn steekpass en inzicht, dan zou dat toch smullen moeten zijn? Tevens doet Özil echt wel voldoende defensief werk voor een nummer 10. Maar met een blok van Thomas Partey & Granit Xhaka erachter of een blok van Thomas Partey met Ceballos erachter, zou dat ook wel goed moeten komen defensief, toch? Zeker met een Gabriel Magalhaes (die wel indruk maakt) en een Tierney die enorm sterk speelt. Echt een wereld van verschil: Tierney of alles wat wij de afgelopen jaren hebben gehad (behalve Monreal, die was defensief ook degelijk)

Het is makkelijk roepen achteraf, maar ik snap niet dat Ozil en Saliba niet zijn ingeschreven. Saliba had zijn potjes in de EL kunnen spelen (zoals die pot van gister tegen Dundalk) en laten zien dat hij verdiend te spelen (en wennen aan het spel bij Arsenal) en een Ozil had voor mij voor de broodnodige creativiteit kunnen zorgen bij Arsenal op het middenrif.

Wat Campbell zegt klopt wel: als Arsenal in vorm is, creëert men echt wel voldoende kansen. Lange ballen van Gabriel/luiz, diepgaande backs met Bellerin en Tierney en veel diepgang op de flanken. Echter is de vorm redelijk matig.

Deze opstelling had ik echt graag gezien bij Arsenal.

Heel jammer hoe het verhaal bij Arsenal lijkt te eindigen. Ik heb het gevoel dat dit echt niet volledig door Arteta is beslist. Van meerdere mensen hoorde je dat Özil gewoon prima traint etc. Voor dit seizoen speelde Özil nog wel enkele potjes onder Arteta en opeens mag hij helemaal niks meer en wordt hij ook nergens meer voor ingeschreven.

Dit kan niet alleen op basis van sportieve prestaties gebaseerd zijn. Er moet vanuit boven (de board bij Arsenal) echt nog wel iets spelen. Wellicht dat ze het niet pikken dat hij wilt blijven zitten tegen dit salaris (zijn goed recht), wellicht dat het feit dat hij geen salaris tijdens corona wilde afstaan tegen het zere been is? (zijn goed recht, hij heeft notabene gevraagd wat er dan met zijn geld / van zijn ploeggenoten gaat gebeuren). Als je als Arsenal dan vervolgens wel miljoenen uitgeeft aan spelers als Willian, Partey, Gabriel Magalhaes, maar wel gaat besparen op kantoorpersoneel etc. Heeft Ozil wederom een punt.
Dat omtrent die Oeigoeren is al een hele tijd terug. Ik weet niet of dat van invloed is op deze beslissing, maar ik mag hopen van niet. Özil kaart een bepaald probleem aan, wat hem wat doet. Dat mag, toch?

Leno
Bellerin
Luiz/Saliba
Gabriel
Tierney
Partey
Xhaka/Ceball
Pepe/Saka
Ozil/Willian
Auba/Saka
Laca/Auba
30 oktober 2020 om 12:20

Dat mag dus niet! Als je zijn statement leest dan is t benoemen van de situatie van de oeigoeren hem fataal geworden. Arsenal is gewoon bang voor China en hoopt zo de centjes uit dat land veilig te stellen

30 oktober 2020 om 13:07

Het is al redelijk bekend dat dit waarschijnlijk met de situatie rondom de Oeigoeren in China is geweest. Ozil heeft hier zijn mening over gegeven, iets wat China niet kon waarderen. China heeft daarop gezegd dat Arsenal niet wordt uitgezonden o.i.d. als Ozil speelt. Hoe het precies zit weet niemand, maar het zit ongeveer zo.

Verder is het enorm balen van Saliba. Geen idee waarom die nooit speelt en niet in ingeschreven. Had iets gehoord over privé problemen, maar goed dan weet je nog niets. Als iedereen er is zie ik het best rooskleurig in qua kwaliteit. Aouar halen en Nketiah, Mustafi, Sokratis, Kolasinac en Nelson/amn laten gaan. Kun je dan nog even een concurrent halen voor Tierney en dan is het wel prima.

30 oktober 2020 om 13:46

@gooner4. Precies en dat is wel erg zonde. Ik zie Özil absoluut niet als de verlosser, maar hij kan nog wel wat toevoegen aan het team als geheel. Daarom vind ik het jammer.

Wat betreft Saliba, zijn moeder is overleden. Hij wou daarom graag terug naar Frankrijk om dichter bij familie te zijn in deze periode. Dat is zeker logisch. Echter, om de een of andere reden is een verhuur naar Frankrijk niet doorgegaan. Daar snap ik ten 1e dus niks van. Daarna wilde Arsenal hem aan een Championship ploeg verhuren, daar snap ik ook weer helemaal niets van. Dat is schijnbaar ook niet gelukt. En ten tijden daarvan was de EL-inschrijflijst, waardoor hij daarvoor niet is ingeschreven. Dramatisch beleid. En dan komt er nu bij dat hij de taal niet spreekt en nog niet op niveau zou zijn. Beide zijn in mijn optiek geen punten om hem er buiten te laten.

Ten eerste omdat het niet-spreken van de taal in het verleden voor andere spelers nooit als probleem werd gezien. Ten tweede omdat hij de taal wel degelijk spreekt, alleen nog langzaam en tijd nodig om woorden te vinden c.q. soms woorden niet weten (zie filmpje met Wright, Auba, Bellerin en Saliba). En ten derde, omdat het verhaal van niet op niveau zijn gewoonweg niet klopt. In de voorbereiding maakte hij een prima indruk. Slechter dan Mustafi kan hij niet zijn. En als je hem nooit laat spelen, zal hij ook nooit het ''niveau'' bereiken.

Wat dat betreft dus compleet mismanagement vanuit de hele club.

Als iedereen er is heb je een degelijke selectie inderdaad, alleen nog wel met een aantal zwakkere plekken c.q. dun bezette plekken. Maar dat is niet erg, want we zijn ook nog niet op het niveau dat je dat kan eisen. Persoonlijk zou ik Nelson en AMN beide gewoon behouden, zeker nu je nog steeds in de EL speelt. Ik zie namelijk liever eigen jeugd die nog kan groeien op de bank, dan overbetaalde nep-vedettes als Lacazette bijvoorbeeld. Al gaat dit wat mij betreft voor Nketiah niet op, want voor hem zie ik liever Balogun.

30 oktober 2020 om 14:56

Nelson speelde gister gewoon weer goed.
Een Nelson met vertrouwen, is een prima BPL winger/back-up.

Ik denk dat Reiss een jaartje aan een club als Brighton of iets dergelijks uitgeleend moet worden. Minuten maken in de BPL en dan terugkomen en proberen te shinen bij Arsenal.

Nelson & Pépé zijn beiden spelers die echt veel vertrouwen nodig hebben. Niet 20-minuutjes laten spelen of telkens met een C ploeg in de El.

Laat Pépé nu eens 5 wedstrijden als rechtsbuiten spelen met een vaste puntspeler en Thomas achter hem.

AMN is ook een top back-up. Denk dat hij nog wel de stap naar basis kan maken, als hij zo doorgaat.

Balogun heeft alles wat Nketiah heeft en meer.
Ik heb het gewoonweg niet op Nketiah, dus misschien niet helemaal eerlijk.

Vind hem gewoon zo druistig als maar kan. Die rode kaart tegen Leicester kan ik nog altijd niet zo goed tegen. Waarom doet zo'n gozer dat?

30 oktober 2020 om 16:53

Hmm erg erg gek dus rondom Saliba.. Hoop dat hij er dan iig vanaf de tweede seizoenshelft wel bij is. Als je nu die Fofana bij Leicester ziet, is het toch jammer dat Saliba dit niet bij Arsenal mag doen.

De zwakke plekken, als iedereen fit is, liggen in het creatieve gedeelte op het middenveld en achterin. Met name de back-ups achterin ben ik niet kapot van. Holding, Chambers, Mustafi, Sokratis en Kolasinac mogen van mijn part allemaal vertrekken.

30 oktober 2020 om 22:43

Precies Gooner4. Van mij mag je daar ook nog Cedric en Mari bij zetten overigens.

2 november 2020 om 11:32

@gooner4:

Ik ben het deels met je eens. De defensie lijkt echter een stuk sterker te staan dit seizoen. Zie het aantal tegendoelpunten.

Met name de creativiteit om tot kansen te komen ontbreekt in mijn ogen vooral nu. De defensie staat met Bellerin - Holding/luiz - Gabriel & Tierney enorm goed.

Tierney is eindelijk vanaf het begin volledig fit, ben echt onder de indruk van hem.
Gabriel is een topaankoop. Bijna niet te kloppen in de lucht, aardig snel en een keiharde inspeelpass vooruit (laag en halfhoog). Dan heb je Luiz die regelmatig wel eens een wedstrijd heeft waar hij vanuit de RCV positie in één keer één van de buitenspelers 1 op 1 zet.

Verder ben ik het niet volledig met je eens qua back-ups. Mustafi doet het, in mijn ogen, best prima onder Arteta. Het is geen wereldtopper, maar als back-up denk ik dat hij best prima is. Holding doet het ook aardig (defensief), maar vooral aan de bal vind ik hem af en toe te matig.

Chambers denk ik dat nog de meeste kans maakt uiteindelijk. Die was voor zijn blessure echt heel goed bezig. Voetballend ook een stuk beter/verder dan Holding.

Denk dat een back 4 van Bellerin - Chambers - Gabriel - Tierney gewoon een hele degelijke defensie is met voldoende voetballend vermogen, lengte, snelheid en kracht.

Enige waar ik niet van onder de indruk ben is Sokratis en Kolasinac. Kolasinac is een tank, maar enorm druistig/wild en staat vaker ook niet goed op te letten.
Sokratis is een pure mandekker. Traag, draait langzaam en kan heel matig voetballen. Het enige waar hij echt goed in is is een man uitschakelen en in de lucht heerst hij wel vaak.

Cedric is in principe een degelijke back vind ik. Speelde bij Portugal ook regelmatig en heeft veel aanvallende drang. Daarnaast is hij vrij comfortabel aan de bal en oogt hij niet als ''een back'' aan de bal. Bellerin heeft dat wat meer. Die oogt echt als een ''stijf rechtse'' back. Dat hebben AMN en Cedric in mijn ogen minder.

Denk dat Cedric al met al een degelijke back-up is. Redelijk snel, ervaring (ook in de Bpl) en daarnaast comfortabel aan de bal.

Mari wil ik het niet eens over hebben. Ik hoop dat hij mij gaat verrassen, maar met Gabriel Magalhaes in het team, zie ik hem niet snel minuten maken buiten de Carabao Cup en eventueel een nietszeggend potje in de EL. Beiden linkspoten, maar Gabriel gaat er niet meer uit.

Mari schijnt een ''voetballende Cv'' te zijn die sterk is in de lucht. Ik heb hem zien rennen en draaien, maar dat leek werkelijk waar nergens op. Hij draait net zo langzaam als Sokratis... En hij werd er tegen West Ham of Man City? echt finaal uitgerend. Lachwekkend om te zien.

30 oktober 2020 om 13:38

Tja het is vrij duidelijk dat het om andere dan sportieve redenen gaat Glennn. Ik ben het eigenlijk bijna volledig met jou eens met je duidelijk omschreven verhaal! Fijn dat er nog mensen zijn die de tijd nemen om hun verhaal echt uit te werken hier .

Ik ben het ook vrijwel eens met je opstelling. Ik zou persoonlijk alleen wat kleine wijzigingen aanbrengen. Met name Auba gewoon echt standaard in de spits. We hebben ontzettend veel talent op de flanken, maar maken eigenlijk voor 1 positie gebruik van 5 spelers.. Dat is gewoon zonde. En soms zelfs minder, want dan speelt Nketiah op de flank zelfs.. Daar moet Arteta echt mee stoppen. Flanken zijn voor Saka, Pepe, Willian, Nelson en Martinelli. Auba spits met voor nu Lacazette als back-up, met daarachter hopelijk meer kansen voor Balogun dan voor Nketiah.

Maar omtrent Özil, hij hoeft van mij niet basisspeler te zijn altijd (zoals onder Wenger). Maar zolang hij er is, gebruik hem dan ook. Er zijn zat wedstrijden waarin hij nuttig kan zijn. En zijn workrate onder Arteta lag echt wel hoog. Hij valt niet buiten de groep, traint elke dag nog gewoon op 100% mee (gezien de filmpjes die Arsenal zelf naar buiten brengt) en is qua spelersprofiel ideaal voor onze voorhoede inderdaad.

En daarom snap ik het dus niet. Je hebt nu juist de ideale mogelijkheid om variatie aan te brengen in je speelwijze, naar gelang de tegenstander, zonder te moeten sleutelen aan je formatie. 4231 of 433, maar je kunt de gehele speelwijze veranderen door de personen op je middenveld. Speel je tegen City of Liverpool bijvoorbeeld, dan zet je niet Özil erin maar misschien wel Elneny, Partey en Xhaka. Helemaal in uit wedstrijden. Speel je thuis tegen die ploegen? Dan kun je bijvoorbeeld Elneny vervangen door Ceballos. Speel je thuis tegen ploegen waarbij jij de dominante ploeg bent? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor Partey, Ceballos, Özil.

Al die variaties, zonder van systeem te hoeven veranderen. Zo raak je als ploeg veel beter op elkaar afgestemd en kun je toch flexibel zijn naargelang de tegenstander.

Meneertje Campbell wilt zijn naam niet eens noemen, kinderachtig gedrag! Zoekt meneertje campbell misschien nog toevallig een baan op de burelen van Arsenal

Ach het is toch vrij duidelijk dat dit allemaal politiek gedreven is? Had hij China niet (terecht) commentaar gegeven, dan was die echt wel ingeschreven. Aan de andere kant heeft die ook boter op zijn hoofd om zo duidelijk een president te steunen die het zelf niet nauw neemt met mensenrechten... Maar terug naar nu, een versie van bogarde wordt die dan uiteindelijk...

30 oktober 2020 om 16:14

Wil je Ozil en Bogarde niet meer in dezelfde zin noemen aub, Ozil heeft meer gedaan bij Real alleen al dan Bogarde ooit waar dan ook als voetballer. Bogarde mag veters niet strikken van Ozil. Enige overeenkomst die ze zouden kunnen maar dan ook echt enige is dat club niet van ze af kan komen maar dat heeft /had Real ook met Bale bv.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.Arsenal13-1
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
WillianAanvaller80
E. NketiahAanvaller81
B. LenoKeeper90
N. PépéAanvaller81
A. LacazetteAanvaller73
R. NelsonAanvaller10
BellerínVerdediger90
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

1184 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Juventus wil komende zomer een poging wagen om Donny van de Beek alweer weg te halen bij Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren