Lof voor ‘briljante voetballer’ Van de Beek: ‘Slechts een kwestie van tijd'

Vrijdag, 30 oktober 2020 om

Donny van de Beek heeft nog geen vaste plaats op het middenveld van Manchester United, waar de concurrentie dit seizoen behoorlijk groot is. Desondanks blijft Scott McTominay het volste vertrouwen houden in de van Ajax overgenomen middenvelder. Volgens de international van Schotland heeft Van de Beek de kwaliteiten om te slagen bij the Reds.

"Donny is een geweldige kerel en een briljante voetballer", deelt McTominay complimenten uit aan zijn Nederlandse ploeggenoot in gesprek met United Review. "Afgaande op zijn trainingsarbeid is het slechts een kwestie van tijd voordat hij meer speeltijd gaat krijgen. Ik heb met hem gesproken en het is echt een goede jongen, dat komt elke dag weer naar voren. Hij komt nooit te laat en geeft altijd het uiterste van zichzelf op trainingen. Het is echt een bijzonder goede speler en persoon in onze gelederen."

Van de Beek vergeleken met Bayern-icoon: ‘Hij kan die speler worden’

De middenvelder van Manchester United ontvangt een groot compliment.Lees artikel

McTominay weet dat de concurrentie groot is op Old Trafford, al denkt de Schot dat de vele opties juist ook weer voordelig kunnen zijn voor manager Ole Gunnar Solskjaer. Manchester United is namelijk op meerdere fronten actief dit seizoen "Fred is een geweldige speler maar vlak ook Nemanja Matic en Paul Pogba niet uit. De opties op het middenveld zijn echt eindeloos. We moeten natuurlijk ook Bruno Fernandes niet vergeten."

Voor McTominay maakt het niet veel uit welke spelers naast of achter hem staan op het middenveld van Manchester United. "Nemanja (Matic, red.) is zeer ervaren en ik speel dolgraag met hem samen, maar met elke ploeggenoot heb ik wel een klik. Ik weet zeker dat de andere spelers hetzelfde zouden zeggen en dat vergroot alleen maar onze kansen op succes", zo besluit de hoopvolle McTominay zijn relaas.

Solksjaer doet belofte: 'Geen zorgen, Van de Beek gaat een United-ster worden'
Meer video's

Poll

Donny van de Beek verdient een basisplaats bij Manchester United


Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door callee5)

Van de Beek is een lopertje, super voor Ajax, minder voor de Premier League en hij kan niet tippen aan het niveau van een Bruno Fernandes of een Pogba. Had nou toch een tussenstap gemaakt naar een Leicester of een Sevilla oid....

30 oktober 2020 om 10:14

Dat is ook geen garantie voor succes. Zie een Klaassen. En het is lastig om vooraf te zeggen wat je plafond is en om een grote club als United af te slaan

30 oktober 2020 om 10:14

Wat een onzin. Het is inderdaad dat United daar al 2 goeie spelers heeft lopen, maar Donny kan makkelijk het niveau van Man United aan. Leuk die 5-0 zege op Red Bull, maar doe dat niet als of United zo legendarisch goed is. Een 4-4-2 systeem hoe ze onder Ferguson ook vaak speelde lijkt me ook een stuk logischer gezien het spelersmateriaal. Pakte tegen Leipzig ook goed uit.

30 oktober 2020 om 10:19

Makkelijk het niveau aan? Een aanvallende middenvelder in de Premier League, top 6 club, wordt van verwacht dat hij kansen creëert, met geniale passes strooit, en een shitload aan keypasses en assists etc. Prime Ozil, KDB, Fabregas, Silva, en nu Fernandes, Pogba James, Thiago etc doen dit soort dingen, ook Ziyech was alweer met bizarre passes aan het strooien bij Chelsea. Heb ik Donny, in diezelfde positie, zelfs bij Ajax niet zien doen om eerlijk te zijn. Het niveau van MU is spelers als Pogba, Fernandes, Rashford en supertalent Greenwood etc. Je kan toch niet Donny doodleuk op hun niveau plaatsen? Nee, oftewel dat betekent dat er dus een groot kwaliteit verschil is op het middenveld en er een gat ontstaat tussen Pogba/Fernandes niveau en Donny anderzijds. Ik zeg trouwens nergens dat Donny slecht is ofzo alleen met de ambities van MU, Premier League winnen, CL winnen etc, lijkt me dat je een kwalitatief betere middenvelder als Donny had moeten zoeken a la Ziyech, James Rodriguez, Kroos, Auoar, Thiago Alcantara, Fekir etc. EDIT: DerKaiser123 heeft zijn reactie waarin hij doodleuk beweerde " Donny kan makkelijk het niveau aan" snel gewijzigd, want daar reageerde ik oorspronkelijk op.

30 oktober 2020 om 10:59

Ik denk dat Donny wel iets meer heeft bewezen dat "supertalent" Greenwood...
Al die spelers die je noemt zijn ook wat ouder dan Sjonnie.
Geef hem de tijd.

Maar goed, VZ-analisten willen natuurlijk na 1 dag met spectualaire conclusies komen, want wie wilt er nou wachten en een speler echt de kans geven zich te bewijzen.
Populistische kreten roepen is toch veel leuker?

30 oktober 2020 om 10:59

Mwa beetje makkelijk niet? Ozil was 1-2 jaar erg goed, maar met alleen goed passen heeft hij het duidelijk niet volgehouden. Bij Liverpool hebben ze de PL gewonnen zonder creatieve middenvelder. En ook een Chelsea heeft het vorig seizoen behoorlijk gedaan zonder echt creatieve middenvelder. Dan heb ik het overigens niet of Donny het niveau wel/niet aan kan, maar puur dat het geen vereiste is om een creatief genie te zijn om te slagen in de PL

30 oktober 2020 om 11:00

je noemt namen die niet eens offensieve middenvelders zijn. thiago, kroos etc spelen op compleet andere posities. en was donny niet een bepalende speler in grote wedstrijden tegen real, juve, spurs etc? en er spelen in de engelse top spelers als winks, lo celso, fred, mctominay, xhaka, oxlade, wijnaldum, kovacic, elneney, hojberg etc regelmatig basis of invallers. dat zijn allemaal middenvelders. daar doet donny geen ruk voor onder.

30 oktober 2020 om 11:16

Exact dit - Donny past eigenlijk prima in de trend van de 'moderne' middenvelder, die niet zozeer een creatieve spelverdeler is als wel een allround voetballer met veel loopvermogen. De creatieve technische spelers worden voornamelijk op de vleugels gezet of in een vrije rol, de Messi's, Salah's, Neymar's, Dybala's en Mahrez'en.

30 oktober 2020 om 11:22

"bepalende speler" Met alle respect maar wat heeft Donny bepaald tegen Real Madrid? En 2 goals van dichtbij 1 op 1 met de keeper is nou niet bepaald indrukwekkend. En je zegt "etc" dat zijn exact 3 wedstrijden die je noemt die "etc" heeft de indruk dat er nog een hele waslijst aan wedstrijden is waarin "Donny bepalend was tegen topclubs". Ik zou zeggen, brand los met voorbeelden. Ik laat me graag verrassen.

30 oktober 2020 om 11:27

Moet je toch eens beter kijken Real19888, Donny is een uitermate goede combinatievoetballer, maar omdat hij ontzettend veel loopwerk verricht, noemt men hem een loper en 'vergeet' men dat hij ook mét bal het een en ander kan, naast afronden. Je moet er maar eens op letten, in overvolle strafschopgebieden kan hij de balletjes precies daar leggen waar een medespeler bij kan en 2 of 3 verdedigers nét niet, precies op die 20 bij 20 cm kan hij die bal leggen. Dat heeft hij vaak zat laten zien, maar je moet het ook wíllen zien. Hij heeft veel meer keypasses dan men denkt, want het zijn niet de in het oog springende assists, maar hij is vaak onderdeel van de aanval in een eerder stadium en houdt aanvallen zodoende vaak juist in leven. Het zijn doorgaans geen statistieken die bijgehouden worden, maar je zou eens moeten kijken naar hoeveel voorassists hij geeft. Als je het wilt zien tenminste.. Dat het niet de briljante steekballen zijn ala Ziyech, die je soms als kijker niet eens ziet tot hij ze gegeven heeft, doet daar helemaal niets aan af..

30 oktober 2020 om 11:28

Gast dat zijn wedstrijden op het allerhoogste podium. Op dat podium heeft zelfs Bruno Fernandes het nog niet eens laten zien.

30 oktober 2020 om 11:33

Tegen Real? Oh, alleen maar de assist op Tadic, ook weer als combinatievoetballer, perfect voorbeeld voor mijn andere relaas. Daarnaast waren die 2 goals niet zo simpel als ze lijken, kijk naar de rust op dat moment, de schijnbeweging waarmee hij Loris in de luren legt, zomaar een voorbeeldje, beslist met zijn goal tegen Spurs alleen maar een halve finale vd CL, pies of keek, toch? Er zijn miljoenen spelers die dat kunnen, toch? Donder toch op met je neerpraten, enkel omdat hij geen dribbelaar is die 2-3 man voorbij gaat om dan een voorzet achter zn standbeen te geven. Donny is van simpel voetbal en laat de bal doorgaans rollen, het lopen doet hij zonder bal. Dat is juist uitermate effectief, maar als je het niet wilt zien, zul je het nooit kunnen zien.

30 oktober 2020 om 11:36

Misschien de wedstrijd in de Champions League tegen PSG even terugkijken?

30 oktober 2020 om 11:40

Das maar een groepswedstrijdje, geen halve finale.. Ga jij nou maar Real-Ajax, Juve-Ajax en Spurs-Ajax terugkijken en wees daarna een vent en herzie je mening.

30 oktober 2020 om 11:48

Live gedaan. Zinedine Tadic stal de show tegen Madrid. Een simpele pass van Donny naar Tadic die daar vervolgens een wereldgoal van maakt veranderen daar niks aan. Nogmaals, 2 simpele intikkers tegen Spurs en Juventus, op een presenteerblaadje gelegd, 1 op 1 van dichtbij met alle tijd om te schieten. Poh hee, wàt een wereldklasse.

30 oktober 2020 om 12:05

Jij vraagt of hij beslissend, excuus, bepalend was, dat was hij, ontken het maar, bagatelliseer het maar, het feit blijft dat hij daar die assist gaf. Deal with it pik.. Just Deal With It !

30 oktober 2020 om 12:07

Volgens mij heeft Donny in de CL ook vaak zat laten zien dat hij het niveau wel aankan. Of hij dat wekelijks kan valt nog te bezien. Toch denk ik dat veel critici een beetje vergeten hoe goed vd Beek ook is zonder de bal. Waar bijv. Frenkie zich positioneel altijd opstelt in de bal als aanspeelpunt, heeft Donny wel de kwaliteit juist altijd op die andere plek te staan waardoor spelers als Frenkie, maar ook aanvallers, meer ruimte krijgen om in te spelen. vd Beek heeft, met en zonder bal, ook veel diepgang in z'n spel waardoor je ook vaak die combinatie kunt maken met veel meer dreiging. Hij zal vast nog even moeten wennen en dan is het ook nog de vraag of hij in die traditionele visie van Solskjaer past, maar ik denk dat vd Beek, met spelers om zich heen die misschien wat meer brengen qua creatieve passes hij perfect zou kunnen renderen op het hoogste niveau. Hij scoort ook makkelijk. Wijnaldum om maar een voorbeeld te noemen is vooral een balvaste speler, maar ook niet iemand die veel scoort of assists geeft en hem is 't ook gelukt. En ik vind persoonlijk vd Beek meer hebben dan Wijnaldum. Je mag 'm ook best even wat tijd gunnen om daar te wennen alvorens 'm al af te schrijven.

30 oktober 2020 om 12:11

Ach, jij hebt maar te dealen dat je grote idool wegkwijnt op de bank bij een subtopper als MU. Letterlijk niet goed genoeg voor een onbetwiste basisplek. Deal with it. Sterkte verder.

30 oktober 2020 om 12:26

Ik kan daar wel mee dealen, jij hebt het overduidelijk moeite met de feiten. 5 maart 2019, 0-3 Tadic, assist van de Beek.

30 oktober 2020 om 12:32

Stel je voor dat je helemaal hyped bent van 1 simpele assist van je grote idool. En zonder grote broers Ziyech en Tadic geen assist of goals tegen Leipzig in bijna 80 minuten. Fernandes komt erin en zorgt voor 4 goals in 20 minuten. Ziyech, in zijn basisdebuut, die met afstand de beste speler was in een hyper getalenteerd Chelsea. Kwaliteit verschil. Donny bij NL elftal zoals Gullit treffend zei: D R A M A Daarom zit Donny op de bank en Fernandes niet.

30 oktober 2020 om 10:19

Voor hetzelfde geld breekt Bruno morgen zijn knie en speelt VD Beek het hele seizoen basis. Ik bedoel, we zien hoe het is afgelopen met toenmalige supertalenten als Willems, Clasie, Martins Indi, etc. Konden naar grotere clubs, kozen voor de geleidelijke weg maar kwamen bij de verkeerde clubs terecht, zakten weg en raakten permanent uit zicht. Niet iedereen is een De Vrij, Van Dijk of Wijnaldum waar de langzame weg zich uitbetaalt. Als de trein komt, moet je erop stappen. Je kan altijd nog een niveau lager spelen, zie bv Babel, VD Wiel, Affelay, Depay, Janssen, Blind, etc. Met VD Beek, Ziyech, De Ligt, Frenkie de Jong, het is voor hen allemaal nog onzeker of ze wereldtop niveau structureel aankunnen, maar in elk geval hebben ze een topclub op hun cv staan, en een stevige bankrekening, en nu al een prima carriere.

30 oktober 2020 om 10:33

Als Bruno zijn knie breekt, staat vd Beek nog steeds niet elke week in de basis. In welke wereld kon Clasie nou naar een grotere club dan? Willems zal vast wel goeie aanbiedingen gekregen hebben op zijn 18e maar Clasie? De Vrij ging toch ook best snel eigenlijk? Op zijn 21 in de serie A in een tijd waar dat een stuk minder gebruikelijk was.

30 oktober 2020 om 10:40

Waarom plaats je Donny in 1 rijtje met een bizar supertalent als De Ligt? Met Frenkie die ook een klasse boven Donny is. Met de beste speler van de Eredivisie Hakim "perfect pass" Ziyech die op bijna elke statistieken site een bizar hoge rating heeft? Deze 3 spelers waren (samen met Tadic) letterlijk de beste jongetjes van de klas. 3 makkelijke goals op een presenteerblaadje van dichtbij 1 op 1 met de keeper, met alle tijd om te schieten, veranderen dit niet. Je vergelijkt totaal verschillende niveaus van spelers. Donny is het niveau van max Arsenal, AS Roma, Napoli etc. Met alle respect naar Donny, sympathieke jongen met een hart van goud die nota bene zelf slachtoffer begint te worden van deze clickbait hype.

30 oktober 2020 om 10:50

Na zijn topjaar 2013-2014 (incl WK) stond Clasie in de belangstelling van oa Arsenal en stond op alle scoutinglijstjes als een van de talentvolste middenvelders van Europa, maar koos er toen voor om nog een jaar langer bij Feyenoord te blijven. 2014-15 onder Rutten werd een waardeloos seizoen, de hype was voorbij en daarna ging hij naar Koeman bij Southampton (wat een totaal onlogische clubkeuze was voor een lichte technische spelers als hij), die werd snel ontslagen, Clasie raakte geblesseerd en sneeuwde helemaal onder. Willems werd aan clubs als City gelinkt maar bleef ook langer bij Psv, raakte geblesseerd, PSV had een paar mindere jaren en de belangstelling verdampte ook. Ik ben ervan overtuigd dat beide spelers een veel betere carriere zouden hebben als ze sneller weg waren gegaan, toen hun hype maximaal was.

30 oktober 2020 om 11:15

@real begin je weer? 3 goals op een presenteerblaadje van dichtbij 1 op 1 en toen viel je alweer door de mand. Ga nu eens naar die goals kijken en zie dat Donny bij de meeste goals zelf betrokken is, de kaatst en loop actie maakt om 1 op 1 te komen en de controle en techniek heeft om ze er zo in te schieten waarbij er 1 is waar hij zo lang kan wachten dat de keeper valt, Met dit soort onzin over Donny doe je me denken aan 2 andere leden hier en vraag ik me wel eens af of dit niet dezelfde zijn maar dat terzijde. Daarnaast was Donny niet alleen belangrijk met zijn goals en assists maar met zijn hele spel. Zijn positionering is echt uitzonderlijk goed Zijn combinaties met Tadic van een erg hoog niveau. Tadic mist hem trouwens het meest als je ziet hoe die nu speelt. Maak aub van je mening geen feit door met onzin aan te komen. Zeg gewoon dat jij Donny niet zo goed vindt.

30 oktober 2020 om 11:26

Als je de reacties hier leest zie.je dat de absolute meerderheid hier "Donny niet zo goed vindt". Jij begint over maak van je mening geen feit terwijl je doodleuk beweert dat Tadic donny supererg mist. Hahaha. Kom.op zeg. Denk dat Tadic en Promes eerder Ziyech missen. Maar goed, blijkbaar "geniale loopacties" enzo. Echt moeilijk hoor, blind de 16 inrennen, en wachten tot grote broers Ziyech of Tadic hem op een presenteerblaadje leggen. Je weet dat de Engelse pers niet echt onder de indruk was van Donny zijn bijna volledig gespeelde wedstrijd?

30 oktober 2020 om 13:06

Als je naar de poll kijkt, zie je dat de absolute meerderheid vindt dat Donny een basisplaats verdient. Lezen is een kunst...

30 oktober 2020 om 10:31

Van de Beek is helemaal geen lopertje. Wel iemand met diepgang. Verder ga ik er niet op in, want je kent hem niet eens. Moeite niet waard. Je praat over een half jaar wel anders.

Dit soort politiek correcte, nietszeggende teksten van teamgenoten hebben dus echt 0,0 nieuwswaarde he. Iedereen op het middenveld is goed. Ik heb geen voorkeur. Hij is een briljante voetballer. Man man man... wat hebben we hier aan?

30 oktober 2020 om 10:17

Elke letter hierboven. Alsof een teamgenoot, in een interview zou zeggen dat zijn medespeler ruk is. Letterlijk bijna elke coach beweert in persconferenties dat zijn spelers allemaal top zijn. Zelfs nota bene Kepa is nog wereldklasse volgens Lampard. Wat denk je dat Ole over *proest* eeuwig talent Lingard zegt? "Still a great player with potential to become absolutely worldclass, he always plays phenomenal, reminds me from Zinedine Zidane" 🤡 Inderdaad nietszeggend interview wat nu natuurlijk wordt gebruikt om Donny nòg verder te hypen.

30 oktober 2020 om 10:18

Ik doe de aanname dat hier het Engelse woord 'brilliant' gebruikt is. Letterlijk vertaald briljant maar heeft in het Engels lang niet dezelfde zwaarte als in het Nederlands. Goede speler van de Beek, maar als je Mctominay er niet uitspeelt dan ben je verre van briljant.

Begint een beetje sneu te worden al die lofuitingen om hem een hart onder de riem te steken. En al helemaal als het van een Scott McTominay komt, die zelf geen vaste waarde is... Lovend zijn over iemand is prima, maar uiteindelijk gaat het om prestaties op het veld, en daar hebben we vrij weinig van kunnen zien

30 oktober 2020 om 10:28

Mctominay niet van vaste waarde? Hij heeft in de laatste drie seizoenen in alle competities meer dan 100 wedstrijden gespeeld voor United....

30 oktober 2020 om 10:38

Is hij bepalend voor United? Nee. Kan hij zo vervangen worden door een andere selectiespeler zonder dat het opvalt? Ja. Dus dan ben je ook geen vaste waarde

30 oktober 2020 om 12:23

Laat maar gaan. Dergelijke 'analisten' zijn Voetbalzone-volgers. Wanneer de beste man United volgt komt hij tot de conclusie dat Scottie bijna alle topwedstrijden mag opdraven. Dit is niet toevallig. Is het de beste voetballer? Verre van. Maar de beste man levert een partij energie waar weinig voetballers tegen op kunnen. Vaak belangrijk in de interceptie, maar loopt bovenal nog nuttig ook. Scottie zal boven Donny blijven in de pikorde. Tegen Leipzig zie je dat al wanneer hij binnen de lijnen komt. Energie spat er van af en hij valt dan ook direct meer op.

30 oktober 2020 om 10:43

Je reactie laat alleen maar zien hoe weinig je van de Engelse cultuur begrijpt Dat Mctominay zelf geen vaste waarde is (wat al een vrij boude claim is) zegt precies niets over zijn inschattingsvermogen mbt het eventuele slagen van een teamgenoot. Het geeft ook niet minder legitimiteit om zulke uitspraken te doen. Misschien iets meer reizen en echt goed kijken en luisteren kerel, en dus niet naar een all-inclusive in Antalya...

Welkom bij de Van de Beek Promo Show ... Het rechtvaardigen van de aankoop bij United begint nu echt lachwekkend te worden. Waarom hebben andere aankopen deze doorzichtige lofzang niet nodig is de vraag die we stellen moeten. Donny meteen briljant en dergelijke noemen, kom op hé, prima gozer hoor en heel amabel is ie ook. Maar hij speelt twee keer een zesje en de superlatieven knallen de pan uit. Tegen Leipzig speelde hij wederom een zesje 'want hij deed niks verkeerds' dus maakt men er een 8/9 van. Zo overdreven hypen vervolgens komt ene Bruno Fernandes erin kort voor tijd en de machine draait als een gek. Als Donny al de label briljant krijgt met zesje-spel, wat moeten we Rashford en Bruno geven dan? Men is echt delusional als ze denken dat Donny basisplek ken verdiend. Pogba en Bruno gaat ie never nooit uit de basis spelen. Zijn speeltijd zal gegund zijn niet afgedwongen ... Dit klinkt alsof ik hem niet mag ofzo maar integendeel, het is gewoon een objectieve waarneming. Briljant is Messi, briljant was een Pirlo, briljant was een Ronaldinho ... De superlatieven zijn heel goedkoop anno 2020, zal vast door corona gekomen zijn

30 oktober 2020 om 10:58

Savano, hier is geen speld tussen te krijgen. Het begint voor die jongen sneue vormen aan te nemen dat krampachtige gehype, waar deze site trouwens volop aan mee doet. Aardige gozer die Donny, leuke speler ook maar qua kwaliteit echt niet het niveau van de top in de pl.

30 oktober 2020 om 11:28

Behalve het feit dat Pogba helemaal geen basis speelt

VdBeek zal altijd banken bij ManU. Hij is gewoon veel minder dan Fernandes en Pogba. En hij is ook minder dan Fred en Matic die ook nog eens gewoon hoger in de pikorde staan. Net als youngster Mctominay. Uitzichtloos. Mijn advies: Zet je trots op zij en ga lekker terug naar Ajax.

30 oktober 2020 om 10:56

Mctominay is 23 jaar, even oud als VD Beek, zo'n "youngster" is dat ook niet meer. Maar wat had je dan verwacht, er is altijd zware concurrentie bij dat soort clubs. Als hij bij Real Madrid had getekend, dan had hij ook Valverde en Modic uit de basis moeten spelen.

30 oktober 2020 om 11:00

Maar hij had niet de keus om bij grootmacht Real Madrid te tekenen, vals frame gebruikt door sommige media, dat weet iedere weldenkende voetbalfan die begrijpt hoe de transferhypes etc werken want clicks dus meer inkomsten. Met alle respect maar stop met dit soort suggesties want je maakt hiermee Real Madrid indirect kleiner en Donny indirect groter dan bij is. Real Madrid verhalen waren niets anders dan een dikke vette Nothingburger. Opgestookt door de oNzE jongens hypende media.

Mooi al die lofuitingen aan het adres van Donny. Gigantisch talent die komt er wel. Jammer om te lezen dat een aantal Nederlanders hun eigen talenten afkraken. Wijnaldum speelde op die leeftijd nog bij PSV en vorig jaar wint die de CL.

30 oktober 2020 om 10:32

Dus moeten we blijkbaar als schaamteloze chauvinisten oNzE eigen jongens ALTIJD bij voorbaat verdedigen ook al is het niet veel bijzonders? Oftewel leugens gaan vertellen om doodleuk te beweren dat ze wereldklasse zij etc terwijl dit overduidelijk niet het geval is. Dest is niveau van Dani Alves, Luuk de Jong is niveau van Benzema, Frenkie is beter dan Iniesta etc. Kom op zeg. Ooit gehoord van OBJECTIVITEIT? Trouwens ironisch dat uitgerekend iemand die Ziyech zat af te kraken gisteren begint over "aantal Nederlanders hier die hun eigen talenten afkraken". Pot. Ketel.

30 oktober 2020 om 10:38

Ik had het over talenten of vind je Zyich nog een talentje? Zyich komt ook nog niet eens uit voor Nederland dus hoezo ironisch? Wel apart trouwens dat Zyich alle lof krijgt na een wedstrijdje tegen Krasnador terwijl Donny tegen toch wel wat grotere tegenstanders het heeft laten zien en wordt afgekraakt. Je zal wel zuur zijn dat die niet voor Real heeft gekozen 😉

30 oktober 2020 om 10:40

@Real19888 yup ook hij is een kandidaat in de Van De Beek Promo Show en doet mee voor het koffiezetapparaat LOL ... Bij Ziyech zeiken maar nee bij Donny moet en zal er positief belicht worden en zo zijn er wel meer 'kandidaten' hoor Pot. Ketel. inderdaad

30 oktober 2020 om 10:45

Van de Beek promo show? Wat een inhoudsloos gezever, sorry hoor. Ik hoor vrijwel lofuitingen over Donny, een groot Nederlands talent. Mooi om te horen toch. Of niet?

30 oktober 2020 om 10:50

Beweert deze gast nou serieus dat Hakim, GEBOREN ÉN GETOGEN in f*cking Dronten, "niet uit Nederland komt"? Ik snap dus al waar zijn afkeer naar Hakim vandaan komt. En ook nog doodleuk sneren door te beweren dat Ziyech het niet tegen topclubs heeft laten zien en uitgerekend donny wél, die letterlijk 3 makkelijke goals had alledrie op een presenteerblaadje gelegd door....Ziyech. Je weet dat Hakim de meeste goals/assists had in de Champions League 2019 (jan-dec) na respectievelijk alleen Messi en Sterling? Oftewel meer dan wereldsterren als Ronaldo, Salah, Suarez etc. Lachwekkend hoe je probeert te suggereren dat Donny in een positie zat om voor de grootste en meest succesvolle club in de voetbalgeschiedenis, Real Madrid, had kunnen kiezen. Misschien niet alles geloven wat de roddelpers je voor houdt? Zelfs het MANAGEMENT van Donny heeft in het AD toegegeven dat die bizarre Real Madrid hype onzin was en dat er 2018 slechts 1 keer vluchtig contact is geweest en daarna letterlijk helemaal niks meer. We hebben gouden bal winnaar Modric, WK en 4 CL winnaar tevens passmaster Kroos met zijn bizarre statistieken en denk je nou echt dat Real Madrid zit te wachten op nota bene niet eens de beste speler van Ajax? (no offense naar Ajax) Kroos is 30 en kan dus nog minstens 4 jaar mee.

30 oktober 2020 om 11:00

Sorry, maar ik heb het idee dat je moeite hebt met begrijpend lezen. Ik heb nergens beweerd dat Zyich niet uit Nederland komt. Lees mijn comment nog maar eens goed na. Real en Donny waren vrijwel akkoord, maar daar is een crisisje tussen gekomen. Donny zou een perfecte opvolger zijn van de al wat oudere Kroos of Modric. Jammer dan.

30 oktober 2020 om 11:01

Luuk de jong wordt amper de hemel ingeprezen, ondanks dat hij 2 maal scoort in de finale van de el. Van de week de enige goal in cl duel maar laten we ons vooral focussen op de briljante vd beek die heel mu laat swingen.

30 oktober 2020 om 11:04

Dit dus. Terwijl Luuk na een stroeve start toch echt wel belangrijke goals scoort ook tegen grote clubs.

30 oktober 2020 om 11:23

@Real19888 en Mike precies Luukie doet het prima en is van veel verder gekomen: 0 hype. Sam Lammers ook een lekkere start bij Atalanta: 0 hype. Dest staat lekker te ballen bij Barca. 0 hype. @Lucaij er wordt gewoon met twee maten gemeten dat is toch duidelijk man, doe dan niet alsof er zo vaderlands lievend bericht wordt want anders kregen andere spelers dezelfde 'show' aangeboden. Het gaat ze prima af zonder die show aangezien de echte kenners hun prestaties erkennen en op waarde schatten. Daar is in Donny's geval ook duidelijk voor de kenners - die show is dus gebakken lucht. Schei uit!

Deze Scott is een goed voorbeeld, sinds het begin van de competitie speelde hij bijna niet tot na de nederlaag tegen de Spurs maar daar hoorde je de media niet er over (omdat hij uit de eigen jeugd komt en niet miljoenen gekost heeft). Zo werkt het eenmaal bij een grote club, als zelfs Pogba een paar wedstrijden op de tribune zit, dan hoop ik dat Donny zich niet laat opfokken door de media.

30 oktober 2020 om 10:37

Scott werd ook nooit echt als een talent gezien. Mourinho kreeg in zijn tijd altijd de kritiek dat hij talentvolle jeugdspelers links liet liggen en wel voor de speler koos die lang en fysiek sterk was.

30 oktober 2020 om 11:01

Mourinho koos voor Rashford en Mctominay, en eerlijk is eerlijk, dat zag hij heel goed - nu twee seizoenen later hebben die andere jeugdspelers van toen als Pereira, Fosu-Mensah, Wilson, Borthwick-Jackson en Mitchell niet bepaald zijn ongelijk bewezen.

30 oktober 2020 om 11:13

Uitgezonderd Pereira kwam daar ook niet zoveel kritiek op. Mourinho kreeg altijd de kritiek dat hij lichte creatieve jongens zoals Angel Gomes geen kansen gaf, die overigens toen nog echt heel jong was

30 oktober 2020 om 12:08

"scott werd ook nooit echt als een talent gezien"..
Met deze statement sluit je aan op opmerkingen die sommige mensen hier op VZ maken waarvan ik eerlijk waar schrik. Scott is geen Ronaldinho of Zidane, maar de beste man beschikt naast zijn fantastische mentaliteit en arbeid over een fijne techniek. Zonder zulke spelers win je de oorlog ook niet, maar blijkbaar wordt je alleen als talent gezien als je je mannetjes voorbij dribbelt of goals maakt.

30 oktober 2020 om 12:36

Callee, hij was gewoon echt geen talent. Hij had amper gespeeld in de jeugd en heeft een hele late groeispurt gehad. Hij was toen in een jaar tijd 20 cm ofzo gegroeid. Beetje een Mazraoui die weinig in de jeugd van Ajax speelde. Maar echt 3 jaar voordat hij doorbrak had hij gewoon heel weinig minuten gemaakt.

30 oktober 2020 om 13:44

Jouw definitie van een talent is dus alleen de spelers die "veel speelminuten maken in de jeugd"?

Als of McTominay van een medespeler gaat zeggen dat hij het niks vind. Dit zijn altijd van die doelloze vragen van journalisten

Donny moet ook gewoon hard blijven werken en vechten voor zijn plaats. Ik moet ook zeggen dat ik hoewel het enigszins eens ben met de meeste mensen dat hij niet snel basisspeler wordt het ook van de andere kant zie. Dat het namelijk nu veel meer voldoening geeft wanneer zijn naam op het wedstrijdformulier bij de eerste elf staat. Het is voor hem ook goed om daar voor te strijden, dat is iets anders dan dat je naam zonder enig twijfel er altijd op staat. Nu is alleen de vraag of Donny dat kan en gezien zijn karakter denk ik dat hij dat wel kan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.Arsenal13-1
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
O. SolskjærAanvaller
H. MaguireVerdediger81
Bruno FernandesMiddenvelder86
M. RashfordAanvaller82
David de GeaKeeper80
V. LindelöfVerdediger70
L. ShawVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

75 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Manchester United 6 1 0 0
2020/2021 Ajax 0 0 0 0
2019/2020 Ajax 23 8 3 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
2017/2018 Ajax 34 11 4 0
Laatste voetbalnieuws

De statistiek van Tadic waarop alleen Mbappé beter scoort

Dusan Tadic had woensdagavond een belangrijk aandeel in de overwinning van Ajax in de Champions League. De aanvaller annex aanvoerder kwam tegen FC Midtjylland (3-1) weliswaar niet tot scoren, maar stond...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Juventus wil komende zomer een poging wagen om Donny van de Beek alweer weg te halen bij Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren