Coronacrisis noopt KNVB tot uitstellen loting tweede ronde TOTO KNVB Beker

Donderdag, 29 oktober 2020 om

De loting voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker, oorspronkelijk gepland voor zaterdag 31 oktober, is tot nader order uitgesteld, zo laat de KNVB donderdagmiddag weten in een persbericht op de website. Een nieuwe datum voor de lotingsceremonie zal op een later tijdstip wereldkundig worden gemaakt. Vanwege de aanhoudende coronacrisis is er de nodige onzekerheid ontstaan over het verdere verloop van het nationale bekertoernooi.

"Doordat het amateurvoetbal momenteel stilligt en het vanwege de coronamaatregelen van de overheid nog niet zeker is wanneer het weer wordt hervat, weten de amateurclubs die zich hebben geplaatst voor de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker nog niet of ze aan het verdere verloop van het toernooi kunnen deelnemen", zo laat de voetbalbond weten in het statement van donderdag. In een eerder stadium werden alle duels in de eerste ronde waar amateurclubs bij zijn betrokken verplaatst van eind oktober naar 1 en 2 december.

In totaal nemen 26 amateurclubs dit seizoen deel aan de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker. Ajax, Feyenoord, PSV en AZ, de eerste vier ploegen van de vorig seizoen stilgelegde Eredivisie, stromen later pas in. Eerder deze week wisten Excelsior, Go Ahead Eagles, De Graafschap, VVV-Venlo, sc Heerenveen, FC Utrecht, ADO Den Haag, SC Cambuur, FC Emmen, Heracles Almelo en Fortuna Sittard zich al te plaatsen voor de tweede ronde, waarvan de loting zaterdag rechtstreeks door FOX Sports zou worden uitgezonden. Door ingrijpen van de KNVB zal dit op een later tijdstip plaatsvinden.14 reacties (laatste reactie door juweel)

Maar wat als het tot na de winterstop duurt voordat het amateurvoetbal weer op gang komt? Ik denk dat dat scenario best realistisch is. Maar dan loop je wel heel erg uit met het speelschema.

29 oktober 2020 om 16:07

Ik neem aan dat ze al wel voorzichtig aan het nadenken zijn over dat scenario. In dat geval vallen zij helaas af, vrees ik voor ze?

29 oktober 2020 om 16:14

Magnetics, als dat zo is mogen ze van mij collectief naar de rechter stappen. Iedere club verdient op zijn minst te spelen tegen een profclub en dan zal het misschien 5-0/10-0/3-0 worden, maar het dient ook uitgezonden te worden op tv wat weer voor inkomsten zorgt. Ook zijn ze al benadeeld, want op het moment dat ze moeten spelen hebben ze amper mogen trainen. In alle gevallen een waardeloze situatie en kunnen ze beter dit seizoen ook als verloren beschouwen vanuit de KNVB

29 oktober 2020 om 16:19

Waarom nou weer gelijk naar de rechter. Alsof de KNVB of profclubs hier ook maar iets aan kunnen doen? Het zou netjes zijn als er een potje komt voor de amateurclubs om ze voor dit seizoen 'uit te kopen' of iets dergelijks. Van mij mogen ze de KNVB beker dit jaar helemaal schrappen, maar dat is een ander verhaal.

29 oktober 2020 om 16:24

Dan zijn ze nogal wereldvreemd bij de amateurclubs als ze dat doen. Waar staat trouwens in de grondwet het universele recht voor amateurteams om tegen profclubs te spelen?

29 oktober 2020 om 17:18

Dat staat nergens, maar de loting schrijft niet voor en de regels van de KNVB ook niet dat een profclub in deze situatie voorrang mag krijgen. Ik zeg overigens nergens dat de KNVB er iets aan kan doen of de profclubs, dat is het niet. Het is alleen als er gezegd wordt dat amateurclubs uit de beker geknikkerd worden om zodoende alsnog een bekertoernooi te houden, mag je het van mij als amateurclub aanvechten. Want van mij mogen ze hetzelfde doen als PSVFan700 aangeeft: lekker schrappen die beker. Dat bedoel ik ook met als verloren seizoen beschouwen.

29 oktober 2020 om 18:10

Ik betwijfel of de amateurclubs zich het kunnen veroorloven om naar de rechter te stappen terwijl het risico op verlies groot is.

30 oktober 2020 om 06:53

Ach als de Knvb een bekerfinale kan schrappen, dan draaien ze de hand ook niet om om de amateurclubs uit het toernooi te halen hoor, en troouwens dit was al door de Knvb kenbaar gemaakt dus heel raar is het niet.

29 oktober 2020 om 16:30

Ga d'r maar vanuit dat we voor de winterstop niet meer op het veld komen te staan...

Wat is er mis met voorwaardelijke lotingen?
FC Groningen moet tegen Tec
Dan krijg je bijvoorbeeld Tec/fc Groningen vs Fortuna?

Je kunt toch geen elegante oplossing verzinnen voor als er twee amateurploegen tegen elkaar moeten en dat niet kan, dus dan krijgt er een keer een club vrije doortocht naar de volgende ronde.

29 oktober 2020 om 16:09

Wat daar mis mee is: dat als amateurploegen helemaal niet mee blijken te mogen doen, onnodig veel ploegen een gratis ticket naar de volgende ronde gekregen hebben. Voetballen voor een plek in de volgende ronde is natuurlijk wenselijker.

29 oktober 2020 om 16:49

Dat is een optie. Het zal mij echter niets verbazen als het beker toernooi wordt geannuleerd voor dit jaar. Uitstellen maakt het enorm lastig met het toch al drukke schema. En voor de winterstop kan dit toch niet plaats vinden. Als je nu dus zou loten, heb je die loting ook voor de lol gedaan

Zuur voor de (voornamelijk amateu) clubs, maar wat mij betreft schappen ze het per direct. Het seizoen is al vol genoeg en het bekerprogramma opschorten om het vervolgens in te halen is niet echt mogelijk in het volle programma. Daarnaast voelt nu niemand de pijn van een mogelijke misgelopen prijs omdat de finale nog zover weg is (in tegenstelling tot vorig seizoen). Tot slot, de beker is ook een mooie manier om wat extra inkomsten te genereren voor een club door extra recettes te krijgen, dit vooral voor amateurclubs. Met de publiekloze westrijden is het echter meer een kostenpost en een last om doo te bekeren dan dat je er wat voor terug krijgt.

Van mij mogen ze de Knvb beker schrappen voor dit seizoen. Het ticket wat ermee verdiend kan worden gebruiken in de competitie iom Uefa. Zonde en spijtig voor de amateurclubs maar het is niet zo dat ze perse ver komen ofso.

Uit solidariteit aan elke club uit de eredivisie vragen om 1% van hun begroting in een potje te zetten die ingezet kan worden voor de amateurclubs die inkomsten mis lopen. Ik hoor het commentaar als ja dan betalen de grote clubs meer. Biba boeiend ik als ajacied vind dat in dit soort situaties niet meer dan normaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren