Balotelli gewaarschuwd: ‘Dat geldt alleen voor Zlatan Ibrahimovic niet’

Donderdag, 29 oktober 2020 om 15:10Rian Rosendaal

Mario Balotelli is clubloos na zijn vertrek bij het uit de Serie A gedegradeerde Brescia afgelopen zomer. Roberto Mancini vindt de huidige situatie omtrent de dertigjarige aanvaller zorgwekkend. De Italiaanse bondscoach hoopt dat Balotelli op termijn een nieuwe kans krijgt om zich te bewijzen en Mancini verwijst in dat kader onder meer naar de succesvolle loopbaan van de inmiddels 39-jarige Zlatan Ibrahimovic.

"Ik heb medelijden met hem", verzucht Mancini, die met Balotelli samenwerkte bij Manchester City, in gesprek met SportLab. "Hij zou, nu hij dertig jaar oud is, op de toppen van zijn kunnen als speler moeten zijn. Het doet me pijn dat hij in deze situatie verkeert en geen nieuwe club kan vinden. Mario heeft het de afgelopen jaren duidelijk niet goed gedaan." Een Balotelli in vorm zou een international kunnen zijn. "'Met zijn technische bagage zou hij bruikbaar zijn in de nationale ploeg. Ik heb altijd de hoop dat er iets gebeurt met hem. Ik houd van hem, ik zag Mario als kind al spelen."

'Jullie zijn geen Zlatan, dus daag het coronavirus niet uit'

Mancini weigert dan ook om Balotelli nu al af te schrijven als profvoetballer. "Het voetbal biedt bepaalde mensen altijd een hand, dat kan het probleem niet zijn. Een jongen moet het besef hebben dat hij zich gelukkig mag prijzen. Je hobby wordt je werk als kind, maak er dan ook iets moois van. De carrière van een voetballer is kort, al geldt dat alleen voor Zlatan Ibrahimovic niet", zo besluit Mancini zijn relaas.

Balotelli kwam slechts één seizoen in actie voor Brescia en de excentrieke aanvaller sloot de tumultues verlopen jaargang af met vijf doelpunten in negentien wedstrijden. Ondanks een doorlopend contract zette de degradant een punt achter de samenwerking met de spits. Balotelli stond eerder in zijn loopbaan onder contract bij onder meer Liverpool, AC Milan en OGC Nice.Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door theo uphus)

30-jaar pas.. Het blijft zo zonde dat Balotelli zo weinig met zijn talent heeft gedaan. Natuurlijk heeft hij met Inter Milan, AC Milan, Manchester City en Liverpool (al was dat geen succes) prachtige clubs achter zijn naam staan, maar hij had echt zoveel meer uit zijn loopbaan kunnen en eigenlijk moeten halen. Met zijn leeftijd had hij nu eigenlijk een van de beste spitsen van de wereld moeten zijn, iemand uit de categorie Lewandowski of iets in die richting. Want die potentie had hij echt wel, maar helaas de mentaliteit en discipline niet.

29 oktober 2020 om 15:50

Ik denk dat hij er uit heeft gehaald wat er voor hem in zat. En ik heb sowieso geen medelijden. Weet je, potentie zegt in feite helemaal niets. Er zijn zat voetballers met potentie. Balotelli was destijds echt één van mijn favoriete spitsen destijds, toen hij bij Inter speelde. Die doelpunten tegen Duitsland waren ook fantastisch. Toen was hij nog maar 22 jaar jong. Ik denk dat hij er voor zijn begrippen het maximale heeft uitgehaald. Misschien nog even afbouwen in de zandbak.

29 oktober 2020 om 16:15

Denk je echt dat hij alles er uit heeft gehaald wat er in zat? Volgens mij kon Balotelli er veel meer uit halen en een wereldspits worden maar vind hij het zelf zo ook wel prima. Het lijkt er meer op dat hij geniet van het leven om voetbal heen en voetbal vooral gebruikt voor zijn bankrekening, waar niks mis mee is overigens.

29 oktober 2020 om 15:51

Het blijft zonde dat zoveel clubs deze jongen een kans heeft blijven geven. En ook dit seizoen zal er een club zijn die denkt dat ze hem aan het voetballen kunnen krijgen.. helaas.

29 oktober 2020 om 16:07

Hij heeft Mino Raiola als zaakwaarnemer, die zal hem inderdaad vast wel bij een mooie club binnen kunnen krijgen in combinatie met een goed contract.

Feyenoord heeft nog een spits nodig toch? Waarom niet, hij zal op dit moment zeker wel bij een club die in de Europa League speelt willen spelen. Zie het ook nog wel gebeuren, net zo'n vreemde vogel als Kazim Richards die overal geflopt was en bij Feyenoord redelijk speelde.

29 oktober 2020 om 16:07

Haa daar zat ik ook aan te denken!!Dat het wat voor Feyenoord kan zijn.. Niet over Kazim, want die vond ik niet eens redelijk geslaagd

29 oktober 2020 om 16:18

Hahaha Kazim is zwaar mislukt bij Feyenoord, die speelde niet redelijk. Het enige wat ik mij nog herinnr is dat doelpunt uit bij Roma. Daar bleef het ook bij. Naar mannetje.

Verder zal Balotelli nooit gehoord hebben van Feyenoord en zijn salaris zijn dingen die Feyenoord nooit kan betalen. Blij toe, ik wil die jongen niet in hetzelfde shirt zien lopen als waar ik in loop. Die man heeft een ego waar Zlatan bijna nog jaloers op is, alleen maakt Zlatan het wel waar.

29 oktober 2020 om 16:40

Het enige wat ik nog van Kazim herriner is dat hij die zekere 0-1 van Boëtius heeft geblokt in de Klassieker door z'n klunsheid.

29 oktober 2020 om 16:44

Ik zat achter dat doel toen het gebeurde. Bijzonder prettige actie van Kazim.

29 oktober 2020 om 18:38

Als ie voor minder dan een mil per jaar op wilt komen dagen gelijk doen haha.

Lekker naar Nederland. Kan toch niet veel minder zijn dan de Jorgensons, Zahvais en Traores toch? Wat hebben we vandaag de dag zwakke spitsen in de eredivisie trouwens.

29 oktober 2020 om 16:59

Met zijn talent moet hij in de Eredivisie ook makkelijk 20+ goals kunnen maken. In de Ligue 1 heeft hij het ook aardig gedaan met een moyenne van 1 op 2.

Adriano 2.0. Tsja wie wil hem nog hebben. Met alle respect maar als zelfs Brescia moeite met hem had wie gaat nog een poging wagen hem binnen te hengelen. Het is jammer maar hij is zelf verantwoordelijk geweest voor zijn stappen. Zorgen maken hoeft denk ik niet hoor Mancini, de beste man heeft genoeg geld er aan overgehouden.

29 oktober 2020 om 17:37

‘Zorgen maken hoeft denk ik niet hoor Mancini, de beste man heeft genoeg geld er aan overgehouden.‘

Ik denk dat Mancini redeneert vanuit het menselijke aspect en het niet over geld heeft. Wat z’n financiën betreft zit het - hoop ik - wel pluis met Balo. De vraag is hoe hij mentaal ervoor staat. Hoe gaat het echt met hem?

Ik zie allerlei leunstoel psychologen hem een label geven, zonder dat ze ook maar wat hij allemaal heeft meegemaakt en waarom hij ‘zo’ is.

Was Balotelli niet altijd even succes vol, ja misschien, maar maakt het uit? Iedereen Hier op onze site had wel met hem willen ruilen om voor de clubs te spelen waar hij voor gespeeld heeft. 1 op de miljoen mensen ofzo of misschien 500.0000 wordt misschien prof voetballer, laat staan dan voor clubs als Liverpool, City en Ac Milan spelen. Dus wat maakt het uit. Ja oke hij is pas 30 maar het is wel gewoon een heerlijk figuur, lekker uncut en gewoon doen waar ie zin in heeft. Zou nooit vergeten dat zijn moeder hem vroeg om strijkijzer ofzo te kopen en dat hij terug kwam met een trampoline en speelgoed helikopter ofzo. Het is makkelijk online lekker vol afgunst te reageren op spelers als Balotelli en hem uit te lachen. Maar zijn biologische ouders hebben hem weggedaan in zijn jeugd om maar wat te noemen en ook al lijkt het niet misschien bij Mario maar je moet er ook heel hard voor werken.

Hij wil gewoon zelf niet meer. Raiola kwam tijdje nog in nieuws dat hij een maandsalaris van een ton heeft afgewezen omdat hij geen zin meer had

Mario Balotelli had een van de meest aansprekende spelers van de periode 2010 - 2020 kunnen zijn. Maar Balotelli zit mentaal niet zo in elkaar dat hij topsporter kan zijn. Hij heeft er nooit naar geleefd en gehandeld. En dus is medelijden met Balotelli ook niet op zijn plaats. Ik ken spelers die zonder dit te willen zijn beroofd van een mooie voetballoopbaan. Bijvoorbeeld door een ernstige blessure. Ik denk daarbij in een ver verleden aan Willy Dullens, een prachtig talent met een perfecte mentaliteit. Maar helaas door een blessure vroegtijdig gestopt als speler. Als ik daar aan denk kan ik voor Balotelli geen greintje medelijden opbrengen. Hij heeft het gewoon zelf verkloot. En volgens mij heeft hij daar zelf ook helemaal geen spijt van.

29 oktober 2020 om 20:21

‘Maar Balotelli zit mentaal niet zo in elkaar dat hij topsporter kan zijn.’

‘En dus is medelijden met Balotelli ook niet op zijn plaats.’

Weet jij wat hij heeft meegemaakt waardoor hij mentaal niet sterk / weerbaar genoeg is om een topsporter te zijn en dat je daarom geen greintje medelijden met hem hebt?

Ergens vind ik het wel mooi dat er geen club meer is die zich voor hem meldt. Eigenlijk heeft zijn gehele carrière bol gestaan van ellende en incidenten. Ondanks zijn bovengemiddelde talent heeft hij maar weinig klaar gespeeld. Daarnaast is de beste man multimiljonair en zal hij zich prima kunnen redden tot z’n pensioen. Een mooier voorbeeld voor de jeugd is er niet. Zonder discipline en een beetje respect naar je medespelers zal je dus uiteindelijk clubloos eindigen. Natuurlijk heeft Mancini gelijk dat het zonde is en dat hij technische kwaliteiten te over heeft, maar dat is niet het enige wat telt. Hij heeft legio herkansingen gehad bij de mooiste en meest roemruchte clubs, maar nooit zijn kans gepakt. Op een gegeven moment is het dan klaar.

Met alle respect, maar aangezien Feyenoord een spitsenprobleem heeft, kunnen ze net zo goed Balotelli huren., Dat zou heel wat zijn, ze hebben een doelpuntenmaker nodig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Italië

FIFA ranking: 10
245 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Wales41
4.Turkije0-7
Voor de complete stand: EK 2020
SpelersPositieW
G. ScamaccaAanvaller
A. CragnoKeeper
F. ChiesaAanvaller72
A. BelottiAanvaller60
L. BonucciVerdediger71
G. Di LorenzoVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina Italië.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Italië.

Italië
889 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Maandag 29 november
Orkun Kökçü wordt al een aantal weken gevolgd door drie Europese clubs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren