Van Gaal had aandeel in verrassende Eredivisie-transfer: ‘Louis was positief’

Donderdag, 29 oktober 2020 om

Bruno Martins Indi verraste op de allerlaatste dag van de transferwindow door terug te keren in de Eredivisie. De 28-jarige centrumverdediger was op een dood spoor beland bij Stoke City en koos voor een verhuurperiode bij AZ. Martins Indi won vooraf informatie in over zijn nieuwe werkgever bij Louis van Gaal, met wie hij eerder succesvol samenwerkte bij het Nederlands elftal.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Keert Bruno Martins Indi nog terug in het Nederlands elftal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door @osthoved89)

Ik heb bij BMI hetzelfde als ik bij Maduro of Emanuelson heb...dat als ik ze weer in de eredivisie zie (zag) ballen, dat ik me gewoon niet meer kan voorstellen op wat een hoog niveau ze eerder hebben geacteerd. Hoe kan dat toch dat ze dat ze ineens geen pepernoot meer raken. Eerst bij Milan, Valencia of Oranje schitteren en het daaran helemaal verleerd te lijken?

29 oktober 2020 om 13:22

Ah weer zo een die een speler aftekent op een handjevol wedstrijden. Hij komt ook niet echt in een lekker draaiend team binnen he. Mensen lijken weinig te leren van de situatie rond Senesi afgelopen seizoen.

29 oktober 2020 om 13:30

Hjj noemt daarom toch ook Maduro en Emanuelson in zijn reactie? Hetzelfde kun je trouwens ook over Afellay en Clasie en Karsdorp zeggen. Al heeft de eerste veel blessures gehad.

29 oktober 2020 om 13:42

@jeroenf222 Er zit natuurlijk een verschil tussen spelers als Senesi die als talent naar Nederland komen om dat als springplank in hun carriere in Europa te gebruiken of een Martins Indi die Nederland al als springplank gebruikt heeft om in het buitenland te mislukken en uit armoede en in de hoop op speeltijd dan maar weer zijn heil zoekt in Nederland. Een Emanuelson en Maduro hadden ook hun beste tijd al gehad kwamen door gebrek aan opties terug. Een Narsingh is ook zo'n type, evenals Clasie of Siem de Jong. Totaal niet te vergelijken met Senesi die nog voldoende andere opties had om als springplank te fungeren en die op een compleet ander punt in zijn nog veel belovende carriere staat.

29 oktober 2020 om 14:27

Stekelenburg, heitinga ook zelfde laken een pak

29 oktober 2020 om 15:06

of een Anita en van Rhijn. Waarbij Anita nog maar kort hier speelt.

29 oktober 2020 om 15:19

En een Fer, Blind, Tadic, El Ahmadi, Kuyt - er zijn zoveel spelers die terugkomen. Sommigen zijn nog van waarde, sommigen niet.

29 oktober 2020 om 16:29

Heitinga en Stekelenburg hebben het gewoon goed gedaan in Engeland. Heitinga kwam terug toen hij al was opgebrand. Eigenlijk was hij al gestopt. Stekelenbirg doet het ook gewoon goed bij Ajax hoor. Ja, is wissel. Maar wel fit en doet het gewoon goed in de groep.

29 oktober 2020 om 14:23

Hij spreekt zichzelf wel tegen ‘Az het niveau waar hij het beste tot zijn recht komt’ en hij is ook beter geworden in de afgelopen jaren.. dan zou je denken aan een niveau die hoger is dan feyenoord/stoke

Dan heb je als AZ zijnde een goed seizoen gehad en aangetoond het de gevestigde orde heel lastig te maken. Dan denk je vanuit de buitenwacht dat ze ambities hebben en toch weer zo lang mogelijk meedoen en dan komen ze in Alkmaar aanzetten met Martins Indi...... Tot zover het idee dat ze in Alkmaar willen aanhaken bij de top..

29 oktober 2020 om 13:41

Ach, ik heb minder begrip voor de late huuroplossing na het vertrek van de bruikbare (maar geen hoogvlieger Wuytens) dan dat ik heb met Indi zelf. Van Wuytens naar Indi ga je er niet op achteruit. Dat AZ, dat genoeg liggende gelden zou moeten hebben na de succesvolle transfers niet een aankoop doet (letschert was ook gratis) vind ik vreemder.

29 oktober 2020 om 14:44

Ik weet niet of ze genoeg gelden hebben liggen. Maar, ik denk dat als je onderin de erdivisie of in de KKD rondkijkt er goedkopere alternatieven zijn waar je meer aan hebt dan aan Martins Indi. Nu hebben ze EN Leeuwin EN Martins Indi rondlopen.

29 oktober 2020 om 13:43

En voor het gemak vergeet je dat ook AZ met de pandemie te maken heeft, een dak heeft zien instorten, en geen Ajax is, of PSV die meerdere miljoenen uit kunnen geven aan 1 speler. Tot zover de reactie van Frankapf, verder ga ik geen moeite doen.

29 oktober 2020 om 14:41

NEe hoor Badhabbit. Martins Indi is gewoon een heel erg beperkte voetballer die je niet naar een hoger niveau brengt. En met Leeuwiin hadden ze al een hele beperkte speler. Ik denk dat als je bij een Telstar, Volendam of onderin de eredivisie kijkt, er genoeg centrale verdedigers zijn die je als AZ zijnde zou kunnen huren en die je naar een hoger niveau tillen. Jammer dat jij je direct weer zo klein maakt en begint te piepen als er iets wordt gezegd over jouw club dat niet in jouw straatje past

29 oktober 2020 om 14:57

Jahoor, AZ gaat spelers huren van Telstar, Volendam of onderin de Eredivisie. En wie dan? Ten eerste hebben zulke jongens vaak de tijd nodig om de overstap te maken en zijn ze minder ervaren, terwijl je er bij AZ gelijk moet staan. Ten tweede heeft AZ nu ongeveer tegen de minste teams van de Eredivisie gevoetbald en hoewel er niet werd gewonnen waren die teams echt van een dramatisch niveau. Ik weet niet of je AZ heb gekeken, maar tegen Ado, VVV en Sparta sprongen de tranen in me ogen zo slecht als die teams waren. Ik wil heus niet zeggen dat Martins Indi de verlosser is, in tegendeel, maar beter dan Leeuwin, Letschert en Vlaar is hij sowieso. Dus wat dat betreft tilt hij AZ al naar een hoger niveau.

29 oktober 2020 om 15:21

Haha ja, een verdediger van Telstar of Volendam huren die AZ naar een hoger niveau tilt... draai het even om. Denk je niet dat Volendam en Telstar dolblij zouden zijn met iemand als Martins Indi?

29 oktober 2020 om 15:35

@osthoved89 Als je Martins Indi huurt kan je net zo goed spelers halen die meer toevoegen bij een Volendam, Telstar of onderin de eredivisie. Want, Martins Indi kan namelijk evenveel als spelers die er niet direct staan van de clubs die ik eerder genoemd heb. Een Micky van de Ven van Volendam of Bennaissa Benamar zijn echt niet minder dan Martins Indi. Martins Indi is van een even bedroevend niveau en kan je zeker aan het rijtje Leeuwin en Letschert toevoegen.

29 oktober 2020 om 15:38

ongetwijfeld Bobiku. Maar dat neemt toch niet weg dat Martins Indi niets toevoegt aan AZ? Zoals ik al zei tegen Osthoved89. Een Micky van de Ven of Bennaissa Benamar zijn echt niet minder dan Martins Indi. Sterker nog, zelfs Ramon Leeuwin is niet eens heel veel minder dan Martins Indi

29 oktober 2020 om 16:58

Ik vind het apart dat jij daar zo stellig in bent, Frankapf. BMI heeft toch al puur meer laten zien in zijn carrière dan Letschert en zeker Leeuwin. Om hem dan af te doen als een even bedroevend niveau vind ik een opvallende mening, waarvan ik niet weet waar jij die op baseert. Elke keer als Leeuwin er in komt verspeelt AZ direct de voorsprong, dat kan geen toeval zijn. Martins Indi straalt in ieder geval al een stuk meer uit. Je denkt toch zeker niet dat AZ de spelers die jij noemt zou kunnen huren? AZ heeft notabene nog interesse getoond in Van der Ven, maar die bleef tevreden bij Volendam. Ik weet de reden niet, maar ik sluit niet uit dat dit met geld te maken heeft, daar Volendam de hoofdprijs zou vragen. Hetzelfde geld voor Benamar, die mogelijk naar Sassuolo zou gaan, maar ook zij konden hem niet betalen zonder eerst wat te verkopen.

29 oktober 2020 om 20:53

Omdat Martins Indi een domme kracht is die zijn gebrekkige voetbalintelligentie moet compenseren met zijn snelheid en fysiek. Hij maakt daardoor vaak en veel domme en onnodige overtredingen op de meest onlogische plekken. Ook heeft hij moeite met het inspelen van de bal naar een medespeler over een paar meter. Laat staan op het juiste been inspelen. Ik begrijp niet dat, als je een beetje op de centjes wilt letten je dan een 28 jarige speler met een premier league salaris huurt terwijl er alternatieven zijnndie minstens evengoed en een stuk goedkoper zijn

29 oktober 2020 om 14:05

Ik vind het juist een hele slimme versterking. Hij is gehuurd, kost geen transfersom en hij kan echt nog wel voetballen hoor. Was ook niet voor niets reserve aanvoerder bij Stoke (na Shawcross). Een goede Martins Indi behoort nog steeds tot de top van de Eredivisie. En als ie nu completer is dan in het verleden dan is het alleen nog maar beter. AZ heeft het prima voor elkaar achterin met Martins Indi, Vlaar en Hadzidiakos. Van Letschert ben ik geen fan maar die heeft ook gewoon niveau Eredivisie. En dan wel niveau AZ en Utrecht. Geen niveau RKC, Emmen of Fortuna (met alle respect. Alleen om verschil aan te tonen). Bij AZ staan toch redelijk gelijkwaardige centrale verdedigers klaar om de basis te vervangen.

29 oktober 2020 om 14:35

@wazza, Dan hebben wij toch allebei een heel andere kijk op Martins Indi. Martins Indi is een domme kracht die zijn gebrek aan voetbalintelligentie moet compenseren met zijn fysek en snelheid. De vele domme overtredingen die hij maakt zijn hier een mooi voorbeeld van. Je hebt niet specifiek een verdediger nodig die het voetballend oplost maar een verdediger die in ieder geval een bal over 5 tot 10 meter bij een medespeler kan krijgen is wel fijn maar ook dat schort er bij Martins Indi aan. Hij had het geluk dat hij bij Stoke in een ploeg kwam waar werkelijk geen enkele vorm van voetbal in zat en gewoon elke bal blind naar voren kon schieten. Dan kan je als Martins Indi nog wel je minuten maken. Maar bij een club waar er ook maar enigzins gevoetbald wordt kan je toch niets met Martins Indi?.

Niet altijd bij de selectie bij Stoke? Ging hij er juist niet als Captain weg??? Als hij geen vaste basis plek had bij Stoke is het helemaal triest dat hij bij een suptopper in Nederland in de basis staat eigenlijk. Stoke speelt met verschrikkelijk voetbal al jaren geen rol van betekenis in het Engelse voetbal. Is net als Sunderland niet voor niets flink afgedaald. Ben persoonlijk geen fan van Martins Indi. Net als Leeuwin en Letschert me nog niet overtuigd hebben. Maar ben wel blij dat AZ in ieder geval genoeg jongens centraal achterin heeft met Hatzidiakos en Vlaar er nog bij

29 oktober 2020 om 13:33

Tegen Aston Villa eerder dit seizoen zag ik de aanvoerdersband om zijn arm zitten. Komt ook omdat gebruikelijke aanvoerder Shawcross veel geblesseerd is de laatste tijd. Vind het ook wel raar dat AZ bij hem en Leeuwin is uitgekomen. Vind ze tot op heden niet heel overtuigend.

29 oktober 2020 om 14:12

Leeuwin snap ik ook niet echt maar Martins Indi wel. Snap ook echt niet dat Feyenoord niet aan hem heeft gedacht als backup in de tijd dat we echt om het hand zaten. Nu weet ik dat ie links is en backup zou zijn op de plek van Senesi (waar we ook Johnston al als linksbenige centrale verdediger hebben) maar toch. Een wedstrijdfitte Martins Indi is echt een aanwinst voor de Eredivisie.

29 oktober 2020 om 17:00

Johnston xD Neemt Rotterdam Zuid hem nog steeds serieus? Ik snap FrankAPF echt niet. BMI is gewoon een prima voetballer voor AZ. Vergeet niet dat AZ maar iets boven het niveau van Utrecht zit en op hetzelfde niveau als Feyenoord. Meer dan een prima speler voor AZ en ook zeker beter dan vaste stand-in Leeuwin. En wat zegt Frankie dan? Ja, haal een verdediger van Telstar :s.

29 oktober 2020 om 20:57

BMI is een prima speler voor clubs die weinig tot geen ambitie hebben. De spelers die ik noem zijn nu al niet minder dan BMI en ook nog goedkoper.

Blijft leuk in de voetballerij, je speelt redelijk (goed) op een hoog podium en je waarde verdubbeld. Kijk maar hoeveel spelers een transfer na WK 2014 hebben gemaakt en hoeveel daarvan het gehaald hebben. Zelfde gebeurde recentelijker met Ajax en het champions league seizoen en aantal jaar geleden in het Europa League jaar (sanchez binnen een jaar 35 miljoen meer waard geworden). Martins Indi is een prima speler voor AZ, maar meer ook niet.

29 oktober 2020 om 14:35

Als ik hem nu ook zie, dan ziet er een stuk minder dreigend uit. Komt denk ik door zijn haar. Die kale kop van hem, maakte hem echt wel een type verdediger waar je als spits al een beetje angstig naar keek. Als een soort beest dat je wel even ging opvreten, je aankijkend met van die indringende ogen. Die reputatie paste ook wel bij hem en bracht hem ook zo ver.

Bij Jaap Stam was dat ook zo (al is Martins Indi bij lange na niet zo goed). Kijk eens naar foto's van toen ie nog haar had en foto's met zijn kale kop. Daar staat een heel andere verdediger. Die met dat haar ziet er normaal uit, maar met die kale kop, dat straalt meedogenloosheid uit. Ik weet niet wat het is, het paste gewoon beter en het leek invloed te hebben op tegenstanders.

BMI is echt een grote grap. Niet goed genoeg voor Oranje (duidelijk) maar ook niet voor AZ.
Een speler die weinig heeft laten zien in de laatste 7 jaar. We hebben tig betere backs voorhanden.

29 oktober 2020 om 14:03

Grote grap? Backs? Weinig laten zien of weinig gezien? Zoveel vragen over zo'n korte reactie..

29 oktober 2020 om 14:41

Martins Indi heeft altijd sterk gespeeld voor Oranje, ook in zijn laatste optredens in 2017. Maar met Van Dijk en De Vrij maakt hij sowieso weinig kans op een basisplaats centraal. Wel een raar geval toch - speelde sterk bij Stoke in de Premier League (was geloof ik zelfs speler van het jaar?) en er werd gesproken over een transfer naar Newcastle of Liverpool. Maar Stoke degradeerde, hij werd overgehaald om te blijven in de Championship want Stoke zou vast en zeker direct weer promoveren - maar daar kwam niks van terecht en ineens zat hij compleet buiten beeld bij iedereen. Toch een voorbeeld dat je je zaakwaarnemer goed moet kiezen.

mooie vent die Bruno, dat WK was lachen met hem, die scheids met zijn spuitbus over zijn schoenen, en hij besprong van Gaal die daarbij hard op zn muil ging haha...on: over het Nederlands elftal kan hij alleen nog maar dromen, jammer dat hij zijn belofte niet heeft waar weten te maken.

Ik zie van AZ over het algemeen alleen maar de samenvattingen, maar ik vind hem daarin niet overtuigen. ik zie hem ook bij cornerballen vaak shirtjes vast houden ed. Het is echt een verderdiger van de oude stempel die nog uit de tijd is dat zulk soort acties niet gezien of bestraft wordt. hij zal hierin echt stappen moeten ondernemen. Bij PSV heeft cocu wel eens verdedigers met tennisballen in de hand laten trainen om zo af te leren de tegenstander vast te houden. Dit zouden ze bij hem ook moeten doen.

Misschien een beetje merkwaardig dat hij advies bij Louis vraagt en niet bij generatie en voormalig clubgenoten Clasie en Vlaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.FC Twente1810
7.AZ178
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. BoaduAanvaller73
A. GuðmundssonAanvaller73
J. KarlssonAanvaller73
M. BizotKeeper80
C. StengsAanvaller72
F. DruijfAanvaller30
B. ReusKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

276 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 AZ 6 1 0 0
2020/2021 Stoke City 0 0 0 0
2020/2021 Stoke City 2 0 0 0
2019/2020 Stoke City 33 0 2 0
2018/2019 Stoke City 37 1 6 1

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren