Mulder heeft boodschap voor Ten Hag: ‘Laat hem gewoon even staan’

Donderdag, 29 oktober 2020 om

Lassina Traoré scoorde vijf keer tegen VVV-Venlo (0-13) en was afgelopen dinsdag eenmaal trefzeker in de Champions League tegen Atalanta (2-2). De negentienjarige spits zorgde er in Bergamo bovendien voor dat de Amsterdammers een strafschop kregen. Youri Mulder vindt dat Erik ten Hag nu niet meer om de spits heen kan en vindt dat hij zaterdagavond tegen Fortuna Sittard (20.00 uur) opnieuw de kans moet krijgen. “Die jongen verdient het om te blijven staan.”

Vorige maand was Traoré nog spits van Jong Ajax, terwijl hij nu indruk maakt in de punt van de aanval in de hoofdmacht. De verwachting was dat Ten Hag tegen Atalanta zou kiezen voor Dusan Tadic in de spits, maar de trainer koos toch voor Traoré. Hij wilde hem belonen voor zijn goede spel tegen VVV. “Hij begon niet zo goed, maar hij ging steeds verdienstelijker spelen. Ik vond dat Traoré zijn werk als aanspeelpunt goed deed”, reageert Mulder in het Algemeen Dagblad.

Dusan Tadic: 'We waren echt goed, maar we moeten groter denken'

Ten Hag toonde zich na afloop tevreden over het spel van Traoré, die volgens hem ‘als een kerel speelde’. Mulder zag Traoré tegen VVV al uitblinken en vindt hem over veel potentie beschikken. “Hij is heel sterk. Traoré heeft niet het verfijnde zoals voorgangers als Kluivert of Van Basten. Maar weet je wat het is: in Duitsland bij Schalke draaide het om doelpunten maken. Als ik scoorde, speelde ik. Daar wordt puur gekeken naar goals."

Wat Mulder betreft blijft Traoré voorlopig staan als spits van Ajax. “Als een spits scoort, moet je hem er niet uithalen. Kijk gewoon naar de cijfers”, aldus de oud-voetballer. “Tadic is niet supergoed in vorm, Labyad was het ook niet. Met Traoré heeft Ten Hag er nu een goede optie bij. Hij heeft zich als aanspeelpunt bewezen. Hij houdt de bal makkelijk vast. Ik vind wel dat hij daar nog stappen in kan maken, met goede aannames in de ruimte. Het gevaar is alleen dat hij log wordt. Maar hij is pas negentien, hè. Laat hem maar gewoon even staan."

Ten Hag over Ajax in de Champions League: 'Niemand komt je iets brengen'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door pinko)

Ja, mag toch hopen dat het met Labyad nu wel klaar is.

Vraag is alleen wat Ten Hag met Tadic durft.
Dat Neres en Antony samen op de vleugel moeten lijkt me duidelijk.

K vond Tadic op 10 weer geen bijzondere wedstrijd spelen.
Wellicht komt het voor Ten Hag op die manier goed uit dat Kudus geblesseerd is.
Tegen Fortuna kun je deze opstelling natuurlijk prima laten staan en zul je gewoon winnen.

Ik weet dat Tadic nog steeds heel belangrijk is, maar t zal toch fijn zijn als hij snel voetballend weer wat meer gaat toevoegen.

29 oktober 2020 om 09:07

Tadic is niet eens een spits! Zijn loopacties is niet als een spits, hij is ook geen killer voor de goal en is geen sterke kopper.

29 oktober 2020 om 10:12

Toch scoort hij ondanks deze door jou genoemde beperkingen behoorlijk veel en niet alleen penalty's. Daarnaast kan hij twee man bezighouden en is hij normaliter balvast.

29 oktober 2020 om 10:15

Klopt, Tadic in goede doen is onomstreden. Hij speelt echter al meer dan een jaar de meeste wedstrijden niet goed. Maar ja, deze man zet je er niet zo makkelijk naast. Ook omdat hij aanvoerder is. Jammer, want ik denk dat het tijdperk Tadic wel over zijn hoogtepunt heen is. Uitgezonderd van af en toe wat positieve uitschieters natuurlijk.

29 oktober 2020 om 09:19

Tadic speelt vanaf links gewoon erg goed dit seizoen.
Daarnast verwacht ik niet dat Antony zal spelen zaterdag. Dus dat voorkomt een luxeprobleem.
Sowieso moet er gewoon enorm gerouleerd worden met echt elke week 2 wedstrijden. Denk alleen wel dat het klaar is voor Promes.
Dat Traore zal blijven staan zaterdag twijfelt niemand aan, want Ten Hag heft duidelijk uitgelegd waarom hij Tadic in de meeste wedstrijden niet als spits ziet. Dat Labyad klaar is in de spits is wel duidelijk.

29 oktober 2020 om 10:00

Klaar voor Promes in welke zin? Ik hoop namelijk dat hij weer in de basis kan starten op links. Op de eerste plaats om zijn vorm weer terug te krijgen en dus een rechtspoot op links te hebben, maar ook zodat Tadic daar niet meer hoeft te spelen. Tadic moet lekker op een plek spelen waar hij zijn kwaliteit die niemand anders in het team heeft, de bal vasthouden, optimaal kan benutten. Dat kan in de spits of op 10 en dan moeten andere spelers daar omheen bewegen.

29 oktober 2020 om 10:22

In de zin dat Promes als buitenspeler concurrentie heeft van 3 spelers die in mijn ogen beter zijn. Namelijk Neres , Tadic en Antony. Deze mening lijkt Ten Hag ook te hebben.
Het experiment met Promes op 10 is ook geen suscces geworden waardoor ik denk dat hij voornamelijk nog als invaller gebruikt zal worden om de andere 3 rust te geven. Tadic is in mijn ogen ook helemaal geen 10.

29 oktober 2020 om 10:47

Vond Tadic tegen Atalanta ook iets te veel de grote meneer uithangen die de beslissende pass moet geven. Hij liep veel met de bal met uiteindelijk balverlies terwijl hij een goed vrijlopende medespeler gewoon kon aanspelen. Jammer, bij een veelbelovende counter.

29 oktober 2020 om 11:19

In de Eredivisie kan Tadic natuurlijk overal staan, daar moet je iedereen aan gort spelen, of Tadic nou op 7,9,10 of 11 staat.

Off: Hebben we eindelijk de witregels en normale opmaak weer terug? Betekend dat ook dat ik leesbaar gebruik kan maken van dàkjés en trëma's?

29 oktober 2020 om 11:28

Tadic is altijd vrij onzichtbaar tot hij het niet is. Tadic heeft de kwaliteiten om ineens die steekpass te geven of ineens die bal in het net te rossen, maar omdat hij niet wendbaar en langzaam is, is hij nooit heel opvallend geweest binnen het voetballende aspect van de hele ploeg. Ik snap niet waarom mensen daar nu ineens pas achter komen.

29 oktober 2020 om 11:35

omdat hij nu veel passes heeft die niet aankomen waardoor hij aanvallen omzeep helpt. Dat was eerder nooit zo, misschien vandaar?

29 oktober 2020 om 13:43

Neres was tegen Atalanta een van de slechtste spelers op het veld. Alleen tegen Liverpool heeft hij na zijn blessureperiode redelijk gespeeld. Maar hij is nog lang niet op zijn oude niveau. En bij Tadic weet je wat je krijgt. Nog steeds meer dan bij Neres. Laat die laatste maar regelmatig minuten maken, misschien komt hij dan weer in zijn normale vorm. En natuurlijk Traore nu laten staan. Al was ik voor de laatste twee wedstrijden beslist geen fan van hem. Maar hij is van alle mogelijkheden in de spits nu de beste optie. En Labyad moet je niet meer meenemen. Die heeft in al zijn gespeelde minuten nul en generlei waarde gehad.

Er is nu geen enkele reden om hem weer te laten banken. Ten Hag zegt altijd we hebben meer dan 11 basisspelers, maar dat slaat natuurlijk nergens op. De beste spelers spelen gewoon punt. Anders had Promes nog steeds basis gestaan. Nu is Lassie in vorm en moet je daar zo lang mogelijk van profiteren als Ajax zijnde.

Natuurlijk moet hij er in. Als je zo presteert dan kun je er niet omheen. Wat zou hij nog meer moeten doen dan dit? En ook voor de aanvalsopbouw is het fijn om een balvaste spits te hebben.

29 oktober 2020 om 09:06

Tja, je kunt er maar 11 opstellen. Dus het is niet altijd zo dat een speler er wat aan kan doen als hij op de bank zit. In dit geval staat de aanvoerder normaal op zijn plek. Moet je die dan laten banken? En als je Tadic ergens anders wil opstellen, wie gaat er dan in de ideale basiself er uit? Neres, Anthony of Kudus?

29 oktober 2020 om 09:13

Alleen leek hij tegen Atalanta nou niet bepaald balvast. Ja, met zijn fysiek houdt hij een tegenstander bezig, maar de ballen springen ook nog wel behoorlijk van zijn voet en koppend laat het ook te wensen over. Maar goed, in de Nederlandse competitie zou je het wel structureel met hem kunnen blijven proberen. Misschien ontwikkelt hij zich dan dusdanig dat het op Europees niveau ook beter gaat.

29 oktober 2020 om 10:31

Hij kan er op zich zelf niet veel aan doen verder inderdaad, hij is gewoon niet die verfijnde Ajax spits. Ik denk dat hij het beste kan verkassen naar een Franse club, en Ajax moet weer op zoek naar een type Dolberg.

Als je traore in de spits zet moet tadic terug naar de flanken. Tegen atalanta werd duidelijk dat tadic als 10 niet mee verdedigt. Samen met gravenberch die zn man vaak laat lopen werd je overlopen op t middenveld. Tegen fortuna kom je hier misschien mee weg maa europees gezien niet.

29 oktober 2020 om 10:33

Je kunt ook proberen Gravenberch de instructie te geven mee terug te blijven lopen, en dan hopen dat ie dat doet. Maar ik weet niet of Gravenberch het type is dat echt naar de trainer luistert.

Tadic op 10 was tegen Atalanta ongelukkig inderdaad. Toch zou ik dat nog wel even blijven proberen. Tegen Atalanta stond het hele middenveld te diep. Met Neres en Antony op de flanken heeft Ajax echt geweldig veel dreiging. Als je dan een sterke spits hebt en scorende middenvelders dan is dat levensgevaarlijk. Tadic moet er in vergelijking tot tegen Atalanta minder zijn en meer komen. Vervolgens komt Klaassen in zijn kielzog. Gravenberch en Blind bewaken de afvallende bal. Ik denk dat dat echt sensationeel kan worden. Ik had dat op basis van de opstelling eigenlijk ook verwacht tegen Atalanta. Maar zoals ik al zei: het hele middenveld stond te diep waardoor een simpele afketser op de rand 16 meteen achter het middenveld van Ajax viel..

29 oktober 2020 om 09:10

Wat als Kudus terug is? Kudus vind ik met afstand de beste man op het veld. Iedere keer als hij speelt is hij de beste man op het veld. Kudus moet altijd spelen van mijn part. Dan, wie er gaat banken, degene die het minst in zijn vel zit, Traore, Tadic, Neres, of wie dan ook. Een goede bank is zooo belangrijk, als je met de top mee wilt.

29 oktober 2020 om 09:59

Die afvallende bal was wel echt problematisch in de tweede helft. De eerste goal ontstond wat gelukkig, maar de tweede (en een paar andere kansen) echt omdat zij continu die afvallende bal veroverden

29 oktober 2020 om 10:00

Als je Tadic op 10 zet dan moet er wel kritisch gekeken worden naar de positie van Gravenberch. Tadic doet vrijwel niet mee aan het verdedigende aspect van het spel, maakt weinig meters en is ook nog eens vrij traag. Hierdoor komt er meer druk op de controlerende middenvelders te liggen. Klaassen kan dit 90 minuten gefocust volhouden, maar je ziet bij Gravenberch vaak dat het na 45 tot 60 minuten ophoudt. Dan moet je OF Martinez/blind op de plek van Gravenberch zetten OF Gravenberch op z'n flikker geven als het fout gaat OF je zet iemand anders op 10.

Ik ben ook van mening dat je Traoré nu gewoon moet laten staan. Hij zal in de Eredivisie zijn doelpunten wel maken en hij heeft nu ook Europees een doelpunt gemaakt. Daarnaast wordt zo'n jonge speler alleen maar beter van veel wedstrijden spelen en kans krijgen. Ook vind ik het wel fijn dat Ajax nu een echte spits er in heeft staan die op de juiste plekken staat en echt op zoek is naar een goal. Tadic is voetballend beter, maar je speelt gewoon eigenlijk met een extra 10 in plaats van een 9 als hij in de spits staat. Ook vind ik Traoré al aardig goed als aanspeelpunt en kapstok. Hij is nog niet geweldig, maar ik zie hem per wedstrijd vaak genoeg ballen goed terugleggen, doorkoppen of vasthouden voor een teamgenoot. Dat kan alleen maar fijn zijn voor spelers zoals Neres, Antony en Tadic.

Iemand anders is er niet. Elke dag dat Brobbey niet tekent is er eentje dichter bij de uitgang voor hem. Hij had mazzel dat KJH eruit lag en mee mocht naar Bergamo. Maar verder hebben we niets. Het is technisch gezien een drama die Traore maar sinds hij onze enige spits moeten we hem maar gebruiken waar zijn kwaliteiten liggen en dat is fysiek, en rommelgoaltjes maken in de 16. Prima in de eredivisie, en zelfs tegen Atalanta kon hij wat. Tot dat we wat anders hebben of Brobbey toch bijdraait ondanks zijn te veel eisende zaakwaarnemer...

Dit Ajax heeft meer behoefte aan een echte Centrumspits,aangezien Ziyech weg is en hij de Spelmaker was.
Tadic kan die Rol invullen maar dan niet als Spits.
Het probleem is dat Ajax geen Allround Spits heeft rondlopen.
Labyad,traore.huntelaar zijn niet goed genoeg,brobbey op dit moment ook niet.
Ajax moet de Markt op voor een type Dolberg.

Nou misschien in Nederland maar in de CL zie ik toch liever Tadic in de spits. Als linksbuiten zie ik dan namelijk Neres liever en op 10 voegt Tadic niets toe. Gewoon in Nederland lekker Traore laten spelen om te laten rijpen en in Europa weer vertrouwd met Tadic in de punt is echt by far het beste.

Heel benieuwd hoe Ten Hag het allemaal gaat neerzetten de komende weken, zeker als iedereen gewoon fit blijft (op Kudus na). Dan heb je toch erg veel spelers die basis waardig zijn voor een beperkt aantal plekken. Achterin lijkt duidelijk. Middenveld lijkt Klaassen zeker en voorin is Tadic als aanvoerder zeker. Daarnaast lijkt mij Anthony vrij zeker omdat hij heel bepalend is tot nu toe. Mijn eigen voorkeur zou zijn een middenveld met Martinez, Klaassen en Tadic waardoor Traore kan blijven staan en we met twee Braziliaanse vleugels kunnen spelen. Dan kan je Gravenbergh laten spelen in de "makkelijke" wedstrijden en Klaassen of Tadic rust geven en het zelfde geldt voor Promes en de vleugels

Als ik ten Hag was, zou ik Traoré voorlopig ook gewoon laten staan. Dat zal zijn vertrouwen denk ik wel goed doen en de de wedstrijden tegen VVV Venlo en Atalanta deed hij het gewoon prima.

Natuurlijk was de wedstrijd tegen Venlo niet echt een graadmeter, want die lieten echt alles toe. Maar dan nog speelde Traoré gewoon prima en afgelopen dinsdag tegen Atalanta was hij ook prima. Had een aandeel in het eerste doelpunt en maakte zelf het tweede doelpunt en verder hield hij regelmatig de bal goed vast zodat de rest aan kon sluiten, won hij wat duels en voerde z'n taken gewoon prima uit.'

Traoré is dan niet de meest verfijnde spits en er springen natuurlijk wel wat ballen van zijn voet, maar ik vind hem gewoon prima en zie echt wel potentie in hem. Hij is ook pas 19-jaar en dat is iets wat veel mensen lijken te vergeten denk ik en iemand als Brobbey (van wie ik ook wel een fan ben), wordt ook wel veel van verwacht maar in principe is hij ongeveer hetzelfde als Traoré: ook Brobbey moet het vooral van zijn fysiek hebben, springen er regelmatig ballen van z'n voet en is technisch niet zo goed, maar is wel echt een aanspeelpunt en heeft ongeveer dezelfde kenmerken als Traoré.

Ik zie ze allebei graag, maar momenteel zou ik gewoon vast blijven houden aan Traoré. Zaterdag tegen Fortuna Sittard zou ik in deze opstelling spelen (zie opstelling). Ik zou tegen Fortuna Mazraoui, Antony en Tadic echt gewoon rust geven en niet dat ik Fortuna onderschat, maar met dit basiself moet Ajax ook gewoon van Fortuna kunnen winnen en dan kan je deze 3 spelers sparen voor de Champions League-wedstrijd tegen FC Midtjylland.

Klaiber kan gewoon prima tegen Eredivisie-teams, Antony kreeg tegen Atalanta natuurlijk een stevige tik te verwerken en zijn blessure valt schijnbaar mee. Maar ik zou hem gewoon sparen voor tegen Midtjylland en Tadic moet ook gewoon rust krijgen en speelt nou niet echt fantastisch en natuurlijk is Promes ook uitvorm, maar je kan hem tegen Fortuna dan wel op zijn normale positie laten spelen en hopelijk kan hij zijn vorm weer terugvinden in de aankomende weken.

Onana
Klaiber
Schuurs
Blind
Tagliafico
Klaassen
Martinez
Neres
Gravenberch
Promes
Traoré

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2432
2.Vitesse2212
3.Feyenoord2112
4.PSV2014
5.FC Twente1812
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller93
A. OnanaKeeper90
D. TadićAanvaller97
L. TraoréAanvaller96
AntonyAanvaller84
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

42 fans
Coach, 50 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Lachende Ryan Gravenberch verklapt: ‘Die afspraak heb ik met Zakaria Labyad’

Ryan Gravenberch kijkt met veel voldoening terug op de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en FC Midtjylland (3-1). De middenvelder maakte woensdagavond kort na de rust op heerlijke wijze de bevrijdende openingstreffer,...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 26 november
Manchester United kijkt naar alternatieven voor Jadon Sancho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren