Overmars: ‘Edwin en ik zullen dit niet tot ons zestigste blijven doen’

Donderdag, 29 oktober 2020 om

Edwin van der Sar viert vandaag zijn vijftigste verjaardag en daar wordt in De Telegraaf uitgebreid aandacht aan besteed. Onder meer Marc Overmars komt aan het woord over de algemeen directeur van Ajax. De voormalig buitenspeler annex directeur spelerszaken spreekt lovend over zijn collega, die volgens hem nog veel beter gaat worden in zijn rol als directeur.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door 1afcajax1)

Toch wel respect hoor wat zij hebben bereikt in die 8 jaar. Een duidelijke lange termijn visie. Beginnend met zuinig omgaan met de centen maar toch een redelijke selectie op de been zetten. De eerste 4 jaar was dat overigens vrij mager. Gedurende de jaren altijd een positieve transfer balans en samen met CL gelden een eigen vermogen gecreëerd waar je u tegen zegt. Hiermee konden ze naar de volgende fase, spelers langer houden, duurdere spelers kopen en hogere salarissen waar nodig.

29 oktober 2020 om 08:29

Toch denk ik dat Ajax in de eerste 4 jaar zo veel geluk had met het feit dat psv en Feyenoord het na lieten om kampioen te worden want ajax die 4 jaar echt mager. Dat je dan alsnog 4 jaar kampioen wordt en cl geld pakt zorgt dat je toch met mininale prestaties alsnog het hoofst haalbare haalt. Zonder die 4 kampioenschappen was Ajax niet de club die het nu pas. Klinkt misschien als een Cliche maar hoop dat je me begrijpt

29 oktober 2020 om 08:58

Ja en als PSV of Feyenoord in die jaren kampioen was geworden dan hadden zij zoveel geluk gehad. Die hadden (net als Ajax) ook geen denderende selectie. Ik snap wel wat je bedoeld, maar Ajax was de minst slechte, dus de beste. Van geluk spreken vind ik hier niet op z'n plek.

29 oktober 2020 om 09:44

Eens, echter denk ik dat alleen tot vertraging zouden hebben geleid en alsnog deze kant op zouden gaan met weliswaar 4 jaar vertraging.

29 oktober 2020 om 09:52

Psv had die periode toch echt wel de beste selectie van Nederland toch? Met Mertens, Lens, Wijnaldum, Strootman, van Bommel die werd terug gehaald. Met die selectie moest psv echt wel kampioen worden.

29 oktober 2020 om 09:54

Dat denk ik ook wel aangezien je met zelfde beleid altijd wel zelfde resultaat haalt. Ajax is op dit moment gewoon echt goed bezig en ik denk dat Cruijff echt wel trots zou zijn geweest. Als je dan ook weer gister kijkt en je ziet Ziyech bij Chelsea, van Beek bij United, Frenkie bij Barca. En dan heb je ook nog Dest en de Ligt die allebei niet mee deden. Ajax levert toch wel paar geweldige spelers aan absolute top. Of het nou wel of geen eigen jeugd is, ze komen wel via Ajax.

29 oktober 2020 om 10:52

Altijd weer die onzin over geluk omdat PSV en Feyenoord het nalieten om kampioen te worden. Feyenoord werd in 2017 kampioen toen wij een sterke ploeg hadden en de finale van de EL haalden. Hoor je mensen roepen dat Feyenoord geluk had dat Ajax naliet kampioen te worden of dat Ajax een zwaarder programma had door het succes in de EL? Nee. Je moet zelf gewoon blijven presteren om kampioen te worden en je concurrentie voor blijven.

29 oktober 2020 om 11:03

Sorry Nico ik wist niet dat je op je teentjes getrapt werd meteen. Ik irriteer me mateloos aan mensen die andere hun mening meteen bestempelen als onzin en normaal reageer ik niet op dat soort types maar goed vooruit.. Verschil tussen die Feyenoord en Aja van Frank de boer is dat Feyenoord in 2017 in de competitie echt sterk was. Dat was Ajax van Frank de boer niet, die waren gewoon de beste van de slechtste eigenlijk. Ajax was de eerste seizoen onder Frank echt goed maar de 3 seizoenen daarna was het gewoon armoe. Maakt verder ook niet uit ze staan uiteindelijk waar ze nu staan en daar kunnen Ajaxfans zeker gewoon trots op zijn. Maar laten we alsjeblieft niet doen alsof de top van de eredivisie inclusief ajax wat voorstelde in die periode.

29 oktober 2020 om 13:28

@ Supernico, Ik vermoed dat je dan een zeer selectieve lezer bent want die reacties waren er meer dan voldoende. Toen AZ kampioen werd waren zij de kampioen van de armoede en nog meer van dat soort zielige kreten en voor Twente gold hetzelfde.

29 oktober 2020 om 13:46

SuperNico laat gaan maar niet op reageren. Trollen zijn er in overvloed, zowel onze kampioenschappen en Europese prestaties worden gebagatelliseerd. Wie dan ook na 34 wedstrijden bovenaan staat is verdiend kampioen. Wij hadden geen geld, en moesten het doen met spelers als Ebecilio en Sana. Frank heeft getoverd.

29 oktober 2020 om 13:59

Mwah, in die 4 jaar speelden bij Ajax o.a. Suarez, Vertonghen, Alderweireld, Eriksen, Schone, Blind, Klaassen, Milik. Grote namen kan je voor alle teams wel opnoemen, feit was dat de teams in de breedte allemaal drama waren.

29 oktober 2020 om 14:20

Suarez was al vrij snel weg nadat de Boer werd aangesteld. Meen dat hij één wedstrijd (uit bij Milan) meedeed?

29 oktober 2020 om 17:08

Ajax heeft in die periode toch ook gewoon Suarez, Eriksen, Alderweireld en Vertonghen gehad?

Ach, die 3-4 jaar zijn er 8 geworden, denk dat ze er dus over 20 jaar nog wel zitten. Kan niet wachten op Overmars z'n buikglijder als die 70 jaar oud is. Ik stel me alvast een Sjaak Swart aan het buikglijden voor.

Zeventigste is ook goed On: leveren echt geweldig werk die twee

Hebben er toch een hele stabiele club van gemaakt en heb daar respect voor. Werd een beetje weg gejaagd omdat hij de Boer niets liet uitgeven en werd voor Marc Netto uitgemaakt. Toch knap om te blijven zitten en zien waar je aan bouwt in plaats van door alle kritiek te vertrekken. Menno Geelen heeft trouwens ook een flink aandeel in dit succes i.m.o.

29 oktober 2020 om 08:50

Ajax staat idd als een huis nu. Heeft alles te maken met de professionalisering van het management,waardoor vd Sar en Overmars zich konden ontwikkelen tot de bestuurders die ze nu zijn. Knap ook die combi tussen eigen jeugd,en oog voor toptalent uit het buitenland. Lijkt alsof Ajax hierin ook stappen maakt. ze weten wat ze willen. Hoop dat het binnen 5 jaar weer eens uitmondt in een kwartfinale CL. Komende 2 seizoenen zal dat lastig worden. Ajax mist nog die juiste balans en ervaring met deze nieuwe groep.

29 oktober 2020 om 09:16

@hafcahaas: Heel terecht punt die je aanhaalt met Menno Geelen. Die is de drijvende kracht achter al die sponsordeals en de samenwerkingsverbanden die aan de lopende band worden gesloten. Ik denk dat het vooral een supergoed team is deze 4. Ik hoop echt dat ze nog heeeeeeeel lang zullen blijven!

Ja ik denk dat beide ook wel open staan voor een buitenlands avontuur. Het beste zou zijn als een andere club ze beide zou overnemen van Ajax. Lijkt me zeker in zo'n positie dat je moet samenzerken met mensen die elkaar wederzijds en vertrouwen en respecteren.

Ik ben superblij met de twee heren. Overmars heeft in het begin kei en keihard gesaneerd om te komen waar we nu zijn. En met een paar toevalstreffers zoals Sanchez flink geld binnen geharkt. Een goede lichting ertussen gehad en hoge ogen gegroeid op Europees vlak. Dan gaat t hard met het geld. Goed beleid! Wat mij betreft blijven ze zo lang mogelijk. Maar weet ook dat ook dit opvalt in het buiten land en kan me goed voorstellen dat vooral Overmars zn kunsten ook eens bij een buitenlandse (top) club wil tonen😄

29 oktober 2020 om 09:48

Mag ik vragen waarom je Sanchez (en blijkbaar ook anderen, aangezien je "zoals" zegt) toevalstreffers noemt? Volgens mij paste dat namelijk destijds al perfect in het beleid dat ook nu nog steeds gevoerd wordt: ook in Zuid-Amerika zoeken naar parels voor bedragen die te laag liggen gezien hun potentie. Dat kunstje heeft Ajax nu herhaaldelijk geflikt: Sanchez, Neres, Tagliafico, Antony... Allemaal Zuid-Amerikaanse spelers met meer potentie dan in hun marktwaarde terug te zien was, en die bij Ajax qua transferwaarde al snel enorm over de kop gingen. Er staan een paar missers tegenover (orejuela, Magallan), maar over de gehele linie is dat toch gewoon geweldig beleid gebleken?

29 oktober 2020 om 13:39

Toevalstreffers... schot in de roos.. Niet elke aankoop pakt zó goed uit. Talenten kunnen bij de ene club een parel zijn maar ergens anders niet aarden. Dat weet je van te voren ook niet. Bedoel het zo

Prachtig om te zien dat Ajax een soort van SL Benfica aan het worden is die zowel toppers kan aankopen als opleiden als jong scouten. En ja niet elke aankoop zal er direct staan of zal succesvol zijn maar deze heren laten het toch relatief makkelijk lijken. Ik hoop echt dat ze nog er nog lang zitten!

29 oktober 2020 om 11:37

Ik vind Overmars (en Van Der Sar) erg sterk in het neerzetten van een topsport-fundament, maar ik vind het aankoopbeleid eigenlijk niet indrukwekkend. Bij Ajax ben je al snel een toevoeging als je het over de hele transfermarkt bekijkt en vanwege de financiele stootkracht (die ze wel zelf hebben gecreeerd) is die vijver best groot. Bij Europese topclubs is het bijna een heel ander beroep en is de ruimte voor miskopen of aankopen die weinig tot niets toevoegen beduidend kleiner. Uiteindelijk heeft elke technisch directeur een bepaalt profiel en dat geldt ook voor Overmars. Die is ook niet overal goed in en nergens slecht in.

Edwin en Marc doen geweldig werk. Goed beleid, durf, lef, maar ook realisme. En verstand van zaken.

Ajax is een merk omdat het een visie heeft die ook zo gezien wordt door de wereld. De perceptie is dat Ajax voetballers beter maakt. Dat was waarschijnlijk altijd al zo maar is steeds meer benadrukt. Dat is iets waarmee men Ajax kan identificeren. Bij PSV en Feyenoord zie ik dat totaal niet. Het is jammer maar zonder dat beeld waarmee je je kan identificeren gaat het gat tussen die drie nooit gedicht worden. Overmars en Van der Sar hebben hier mooi op kunnen voortborduren en dat hebben ze zelfs uitgebouwd. De Ajax school is een bekend begrip maar van de PSV of Feyenoord school heb ik helaas nog nooit gehoord. Dat hoeven ook geen opleidingsclubs te zijn maar je moet wel kijken naar de veranderende omgeving. PSV was vroeger goed in het vinden van briljantjes in Zuid Amerika. Helaas heeft de tijd hen achterhaald. Elke club scout daar vandaag de dag. Dit hadden ze ook wel kunnen verwachten want het is een makkelijk kopieerbaar model. Geen hoge toetredingsdrempel. Feyenoord had echte vechters denk ik. Maar daar red je het slechts zelden mee. En ook dat is wat je ziet gebeuren. De jeugd is de grootste kans voor Nederlandse clubs door de wildgroei van geld in het voetbal en de professioneleringsslag die geslagen is de afgelopen jaar in het buitenland. Dat speelt Ajax in de kaart want daar stonden ze al voor en daardoor heeft het een vlucht kunnen nemen. Dat is ook de reden dat Ajax een Botman voor 9 miljoen kan verkopen. De Ajax school. Champions League is slechts een platform om die kwaliteit te tonen en dus het beeld dat ajax talenten goed zijn verder te onderstrepen. Ik ben dan ook benieuwd wat PSV en Feyenoord gaan doen met het oog op de toekomst. Blijven ze aan modderen of gaan ze ook echt een beeld creëeren dat de identiteit van de club bepaald en ten goede komt?

Ik vind dat het toch wel weer een keer genoemd mag worden dat de lijn Cruijff (met horten en stoten) hiertoe geleid heeft. Toen hij met Laporta tegen Bartomeu streed terwijl Barca net de treble had gewonnen, dacht ik dat ie er helemaal naast zat, maar uiteindelijk heeft ie toch ook daar weer gelijk gekregen. Bijzonder

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller104
A. OnanaKeeper100
D. TadićAanvaller107
L. TraoréAanvaller107
AntonyAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
248 fans
50 jaar
SeizoenClubW
2010/2011 Manchester United 33 0 1 0
2009/2010 Manchester United 21 0 0 0
2008/2009 Manchester United 33 0 1 0
2007/2008 Manchester United 29 0 2 0
2006/2007 Manchester United 32 0 1 0

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren