Van de Beek vergeleken met Bayern-icoon: ‘Hij kan die speler worden’

Donderdag, 29 oktober 2020 om

Donny van de Beek maakte woensdagavond zijn basisdebuut in de Champions League namens Manchester United. De van Ajax overgenomen middenvelder moest tot dusver genoegen nemen met een bijrol, maar mocht het tegen RB Leipzig (5-0 wins) vanaf de eerste minuut laten zien. Manager Ole Gunnar Solskjaer is na afloop lovend over Van de Beek, terwijl ook Owen Hargreaves mooie woorden over heeft voor de 23-jarige Oranje-international.

Van de Beek kreeg van Solskjaer de voorkeur boven Bruno Fernandes. De ex-Ajacied had in de eerste helft weinig diepgang voor zijn doen, maar stoorde wel als Leipzig balbezit had op het middenveld en was aan de bal zuiver in zijn handelingen. In de eerste helft veroverde niemand bij Manchester United de bal vaker dan Van de Beek (vijf keer) en verloor niemand de bal minder vaak (één keer). Zijn passnauwkeurigheid van 93,8 procent was het hoogste van alle spelers bij Manchester United. “Donny is een fantastische speler en een fantastische jongen”, zei de manager na afloop over de speler die hij na 68 minuten spelen naar de kant haalde bij een 1-0 voorsprong. “Je hebt kunnen zien hoe hard hij heeft gewerkt, zowel aan de bal als zonder. Hij loopt gaten dicht en loopt slim. Ik ben zeer tevreden.”

Bruno Fernandes mocht maar kort invallen voor Van de Beek, maar liet nog even zien van absolute WERELDKLASSE te zijn met deze pass! ??

Geplaatst door voetbalzone op Woensdag 28 oktober 2020

Tot aan woensdagavond moest Van de Beek het doen met wedstrijden in de bekertoernooien en invalbeurten in de Premier League. Afgelopen zondag zat hij nog negentig minuten op de bank tegen Chelsea (0-0). Voormalig Manchester United-middenvelder Owen Hargreaves is ervan overtuigd dat Van de Beek zal uitgroeien tot een vaste waarde op Old Trafford. Hij denkt dat Van de Beek bij Manchester United dezelfde impact kan hebben als Thomas Müller bij Bayern München. “Ik vind hem echt een heel goede speler”, zei Hargreaves voor aanvang van het duel met Leipzig. “Hij heeft alleen de kans nog niet gekregen. Met zijn speelstijl kan hij voor United worden wat Thomas Müller is voor Bayern.”

Hargreaves heeft zelf een verleden bij Bayern, al speelde hij zelf nooit samen met Müller. De Duits international brak pas door nadat Hargreaves naar Manchester City was vertrokken. “Iedereen probeerde Müller uit het team te spelen. Maar als hij eenmaal een basisplaats heeft, is hij niet bij te houden op het gebied van doelpunten en assists. Hij is totaal niet egoïstisch, is sterk in het druk zetten, werkt hard op het middenveld en kan spelen als nummer acht en tien. Van de Beek is net zo’n speler. Als hij een basisplaats heeft, gaat het voor Ole moeilijk worden om hem eruit te halen”, aldus Hargreaves.

Solksjaer doet belofte: 'Geen zorgen, Van de Beek gaat een United-ster worden

Van de Beek werd voor zijn spel tegen Leipzig door Manchester Evening News beoordeeld met een zeven. “Hij was voorzichtig in balbezit, maakte geen fouten en vulde zijn ploeggenoten goed aan”, zo klinkt het. Het hoogste cijfer gaat naar Marcus Rashford (negen). De aanvaller kwam na een uur spelen binnen de lijnen en was goed voor een hattrick. The Independent deelde slechts een onvoldoende uit aan de spelers van Manchester United. Nemanja Matic krijgt een vijf voor zijn spel, Van de Beek een zes. De Daily Express beoordeelt het spel van de Nederlander met een zeven. “Hij speelde als valse spits, liet zien goed te zijn in de kleine ruimtes en zat vol energie.” Ook The Sun vindt het spel van Van de Beek een zeven waard. “Hij deed alles wat Solskjaer van hem mag verwachten.”

De Daily Mail gaat uitgebreid in op de rol van Van de Beek. “Solskjaer koos voor een ruit op het middenveld en daardoor speelden Pogba en Van de Beek vanuit hun kracht”, zo klinkt het in een analyse. “Er is al veel gezegd en geschreven over de bijrol van Van de Beek sinds zijn transfer van Ajax naar United vorige maand. Dit was de eerste basisplaats van de Nederlander buiten de Carabao Cup. Hij is ook gekomen om te spelen tegen clubs als Leipzig, niet tegen Luton Town. Dit was niet een optreden waarmee hij nu verzekerd is van een basisplaats tegen Arsenal aanstaande zondag. Maar het is ook niet zo dat hij zichzelf schade heeft toegebracht in dat kader voordat hij gewisseld werd voor Bruno Fernandes.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door lucaij)

Zijn in mijn ogen toch echt 2 heel verschillende spelers. Müller is een een soort Dirk Kuyt 4.0 en Donny daarentegen is wat minder een harde werker maar is technisch ook best wel vaardig. Beide hebben ze wel die bepaalde diepgang en duiken ze vaak op voor de goal om zo een goaltje mee te pikken.

29 oktober 2020 om 07:54

Is Müller volgens jou niet technisch vaardig dan? En ik snap ook niet waar je die vergelijking met Kuyt vandaan haalt. Müller is een compleet andere speler dan hoe jij hem hier beschrijft.

29 oktober 2020 om 08:18

Muller is gewoon een hele intelligente speler. Hij speelt puur op instinct en dat is niet echt in bepaalde vaardigheden uit te drukken. Door de jaren heen steeds beter geworden door optimaal gebruik te maken van zijn ervaring. Er is ook niet echt een vaardigheid waar hij in uitblinkt. Hij heeft niet perse een fantastisch schot, geweldige dribbel, fysiek etc. De manier waarop hij wedstrijden aanvoelt en precies weet wat hij moet doen om andere spelers te laten renderen op dat moment is iets wat ik niet in Donny terug zie. Donny is een technisch begaafde box-to-box speler, technisch misschien nog wel vaardiger dan Muller. Hoe langer ik er over nadenk hoe moeilijker het wordt om uberhaupt overeenkomsten te zien tussen die twee.

29 oktober 2020 om 12:46

Dat Muller technisch niet uitblinkt is echt enorm achterhaald. Daarnaast is Muller een van de allerbest passers ter wereld. Het blijft grappig hoe na al die jaren nog steeds van Muller wordt gedacht dat zijn vaardigheden niet bijzonder zijn. Vorig jaar een Europees assist record verbroken, 21 assists uit mijn hoofd, en nog steeds denken mensen dat dat puur door hard werken komt. Neemt inderdaad niet weg dat hij óók hard werkt en veel spelintelligentie heeft.

29 oktober 2020 om 08:34

Eigenlijk omschrijf je hier juist Dirk Kuyt. Haha. Want z'n basistechniek was echt uitstekend. Net als die van Muller overigens.

Ik vind dat jullie een gekleurd beeld schetsen met de koppen die jullie kiezen, VZ. Puur de koppen leek het alsof VDB een wereldmatch speelde en een van de uitblinkers was (was mijn indruk). Uit de reacties online maak ik op dat hij solide speelde maar zeker niet een van de uitblinkers was.

29 oktober 2020 om 07:50

Ik heb de wedstrijd bekeken. Hier sla je de spijker op de kop. Heeft namelijk helemaal geen spannende dingen gedaan. Was nuttig, meer niet. Toen Bruno er in kwam zette hij na 7 minuten al volledig de pot naar zijn hand.

29 oktober 2020 om 08:14

Eens, hij kwam weinig in het spel voor uiteindelijk. Volgens mij staat hij er niet in om gaten dicht te lopen of om ballen af te pakken, los van het feit dat je die inzet duidt het er voor mij juist op dat men op zoek is naar aanknopingspunten om een positief geluid te laten horen.

Ik zou toch liever een middenveld zien met Bruno én Van de Beek, verwacht dat hij dan toch meer in zijn rol komt. Met Matic/pogba er dan achter.

29 oktober 2020 om 08:24

Misschien ligt het aan mij, maar ik zie 2 koppen mbt de wedstrijd van United. De eerste is: "rashford schittert in invalbeurt; indrukwekkende eerste helft van Van de Beek" en de tweede is "van de Beek vergeleken met Bayern-icoon: ‘hij kan die speler worden’", waar een uitspraak wordt geciteerd van Owen Hargreaves. Als een oud speler zoiets zegt over een Nederlander, ga je dat toch gebruiken, maar het is niet zo dat ze het zelf verzonnen hebben? Het constante gezeur over de titels is nog vervelender aan het worden dan de titels zelf.

29 oktober 2020 om 08:27

Ja niet lullig bedoeld maar ik was eerlijk gezegd verbaasd over de titel van VZ na de wedstrijd over hoe Donny speelde in de 1e helft.
Ik snap sowieso niet waarom de media eigenlijk zo erg bezig is met Donny, bedoel Ik als United fan vind hem een nuttig speler, meer niet. maar de media laat het soms klinken alsof we Ronaldinho in huis gehaald hebben en vervolgens laat banken. Dat het zelfs zo ver gaat dat men gaan roepen dat hij beter is als Pogba denk ik comeon, en die zat de afgelopen weken gewoon op de tribune naast Donny.

Men vergeet dat United misschien niet meer is wat het is geweest maar alsnog een gigantische club is, en als je binnenkomt dat je concurrentie hebt. Ik gun Donny zeker wat speelminuten maar laten we AUB niet doen alsof hij beter is dan wat er al is. Mensen die Donny bv gaan vergelijken met Fred en Scott hebben snap ik ook niet, werk wat die 2 opknappen kan je niet aan Donny vragen, dus die spelers zijn ook niet met elkaar te vergelijken.

Neem Riedewald als voorbeeld, de beste man heeft letterlijk 2 jaar of langer bijna nooit bij de selectie van Palace gezeten zelfs, maar de afgelopen weken is hij zelfs basisspeler en scoorde hij zijn 1e goal afgelopen weekend.

29 oktober 2020 om 11:17

Het schijnt dat ene de jong het enige en winnende doelpunt gescoord heeft in een cl wedstrijd, ook deze jongen schijnt de Nederlandse nationaliteit te hebben maar dat telt hier niet gauw mee.

Aan de bal was van de Beek zeker goed, maar ook niet per se noemenswaardig vond ik. Echter zag je als Leipzig op de United helft speelde, zag je een enorm verschil tussen bijvoorbeeld Fred en van de Beek. Hij loopt er maar een beetje bij en zet nooit een extra stap om die bal te pakken.

29 oktober 2020 om 09:04

Dit gaat toch je verstand te boven dat, met alle respect, een mooi weer meevoetballer als Donny wordt vergeleken met 1 van de beste spelers van Bayern, assist king Muller. Verschil is dat Muller andere beter laat spelen, terwijl Donny volledig afhankelijk is van andere spelers. Muller heeft een gigantische impact bij het, met afstand, beste team op aarde, terwijl Donny nota bene niet eens de beste 3 spelers van Ajax was. Muller strooit met geniale passes, assist, creëert kansen en keypasses etc. Donny doet dit simpelweg niet. Mee tikken en dan de 16 induiken hopen dat grote broers Ziyech en Tadic hem op een presenteerblaadje geven. Lachwekkende en tamelijk bizarre vergelijking. Letterlijk een indirecte belediging voor Thomas Müller. (Waarschijnlijk niet zo bedoeld maar kom op zeg)

29 oktober 2020 om 09:26

Wow wat een verknipt beeld kun jij creëren van een speler. Je kunt idd Donny niet vergelijken met een Muller die namelijk een ton aan ervaring heeft en alleen met de beste heeft mogen voetballen. Maar plaats Donny in context bij Ajax en dan hem een mooi weer voetballer noemen die af en toe oer ongeluk wat goed doet is jezelf meteen diskwalificeren als iemand die objectief is. Ga gewoon even serieus de beelden van Donny bij Ajax echt terug zien en geniet van een jonge slimme speler die voor Ajax key was in haar successen. Als je hem wilt beoordelen bij Man U dan kan dat haast niet met zijn beperkte speeltijd. Daar is hij nog niet goed genoeg en zie je dat hij nog flinke stappen moet maken om aan te haken maar er is nog geen reden om te denken dat dit niet kan lukken.

29 oktober 2020 om 09:37

Dit is wel een hele rare tekst waarin je doet lijken of Donny, topspeler van Ajax en niet voor niks gekocht door Man U, middelmaat is terwijl het een van de grootste talenten is.

Toen Frenkie en De Ligt weg waren was Donny zeker een van de beste bij Ajax. Kijk alleen maar naar de transferwaarden.

Zonder Donny waren ze ook nooit zo ver gekomen in de CL. Donny is juist geen mooiweervoetballer, maar iemand die het team op sleeptouw neemt. Zyich is dan meer een mooiweervoetballer. Loopt het team dan doet Zyich leuk mee. Loopt het niet dan wordt die boos en gaat die blazen.

29 oktober 2020 om 09:38

Ik ben een Ajax fan en.weet dus echt wel waar ik over praat. Donny heeft exact 3 makkelijke goals gescoord in de CL, letterlijk op een presenteerblaadje gelegd door uiteraard Ziyech, met alle tijd om van dichtbij een hoek te kiezen. Dat de media daarna volledig de hype polonaise liep, tja. Donny liep de lijnen van Dolberg dicht waardoor Dolberg minder kon scoren. Donny liep totaal uit positie en liet gigantische gaten hierdoor vallen op het middenveld. Nauwelijks keypasses, nauwelijks gecreã«erde kansen, nauwelijks troughballs etc. Kwam, met alle respect, niet eens in de buurt van de impact van Ziyech,tadic of De Ligt. Elke uitgebreide statistieken site bevestigd dit beeld. De hele door Telegraaf begonnen Madrid hype was achteraf gezien niks anders dan een dikke vette Nothingburger die elk weldenkende voetbalfan van kilometers had kunnen zien aankomen. Zelfs Donny zaakwaarnemer bevestigde dat de Madrid verhalen onzin waren (AD interview). Sympathieke jongen met een hart van goud maar door de media bizar opgehemeld. Kan Donny trouwens ook niks aan doen. Hypen genereert klicks en klicks genereert geld voor de media. Whoscored (op basis van Opta stats) 1 van de meest betrouwbare statistieken site waarvan bekend is dat topclubs hun geavanceerde stats raadplegen wanneer ze een transfer willen maken, Donny 18/19 had een performance rating van 7.23 en stond hiermee op de 8e plek van alle Ajax spelers, Ziyech overigens met afstand op de 1e plek, seizoen 19/20 een rating van 7.41 en eindigde hiermee op de 7e plek ver, ver achter Ziyech en Tadic bij Ajax. Donny was toch echt niet de "een van de beste spelers". En dan doodleuk beweren dat Ziyech, de beste speler van de Eredivisie, 3x door onze fans verkozen tot speler van het jaar, niet degene was die Ajax op sleeptouw nam maar uitgerekend Donny? Hahah, deze heb ik letterlijk nog nooit gehoord. Toen Hakim geblesseerd was scoorde donny nauwelijks, liep er vaak wat bij en was het Tadic die opstond en Ajax op sleeptouw nam. Hakim had de meeste goals/assists in de Champions League 2019 (jan-dec) na respectievelijk alleen Messi en Sterling, Ziyech was letterlijk eigenhandig betrokken bij 52 (!!) van alle Ajax goals in de Champions League, terwijl Donny exact 3 relatief makkelijke goals scoorde op aangeven van..... Ziyech. En dan doodleuk beweren dat niet Ziyech maar Donny het "team op sleeptouw nam". Bizarre onzin.

29 oktober 2020 om 10:48

@real, dat je een Ajax fan bent zegt toch helemaal 0. Je maakt nu een heel verhaal vol aannames en selectieve data. De goals in de CL van Donny zijn technisch moeilijk en op CL plaftorm van een bijzonder hoog niveau. Niet alleen het schieten maar positioneren, aannames en timing. Ga dat aub even lopen bagataliseren want zo win je makkelijk een discussie? Dan de onzin dat grote clubs whoscored gebruiken voor hun scouting. Nog nooit zoveel onzig gehoord. Elk club heeft een internationale databank met giga veel data, deze koppelen ze aan hun eigen data, scout data en heel veel verschillende bronnen Daar voegen ze video data aan toe en profielen. Daarna voegen ze algoritmes toe en is het weer zoveel complexer dan even een site bezoeken waar je Kerk zou moeten kopen op basis van afgelopen jaar. En mooiste is nog dat als je dit argument gebruikt dan heeft Manchester United en Real Madrid dit gebruikt omdat ze beide Donny wilde hebben en United hem ook daadwerkelijk heeft gekocht. Om de interesse van Real Madrid af te doen als onzin zonder enige bewijs is ongefundeerd en laat weer zien dat je niet objectief bent.

Om dan over Ziyech te beginnen op mijn reactie is helemaal onzin aangezien ik Ziyech niet aanhaal. Ziyech was voor mij echt top en super belangrijk maar niet qua stats want daar verpest zijn balverlies alles. Maar doe het gewoon af dat jij Donny niet zo goed vind en dat dit je mening is dan prima joh.

29 oktober 2020 om 12:45

Zonde van het betoog. Ik ben namelijk na deze zin gestopt met lezen: Ik ben een Ajax fan en.weet dus echt wel waar ik over praat..

Ik zie hier genoeg Ajax Fans op dit forum die soms voor hun beurt praten of van kant nog wal weten. Ikzelf maak mij daar vast zelfs ook schuldig aan haha

Weet niet wat er is met jouw reacties dat ik mij eraan erger denk een bepaalde koppigheid en alwetendheid die ervan afstraalt. Niks ten nadele van jou verder hoor je beschikt zeker over voetbalkennis echter hoe je het soms brengt.

29 oktober 2020 om 13:09

Je hebt Real in je naam staan, maar je ontkend dat Real (voor corona) Donny wilde halen en niet Zyich? Sevilla wilde volgens mij Zyich, dat zegt genoeg.

Ik geloof trouwens liever de kenners dan de 'fans'. De fans van Feyenoord vinden Guidetti ook een topspeler.

Vele kenners hebvben vaak genoeg gezegd dat een Zyich teveel balverlies leidt voor de top. Te weinig fysiek heeft en vooral leuk speelt als het goed loopt. Maar gelukkig speelt Zyich leuk tegen Krasnador...

Nou ja zeg. Door zo op een creatieve manier een paar quotes achter elkaar te zetten lijkt het net alsof vd Beek een wereldpartij heeft gespeeld. En het geeft zelfs de indruk alsof vd Beek Bruno Fernandes heeft gepasseerd in de pikorde. Ff normaal doen nu hoor. In de korte tijd dat Bruno inviel, heeft ie meer laten zien dan vd Beek. En had meteen impact op de scoreverloop.Vd Beek speelde verder best degelijk hoor, daar niet van.

29 oktober 2020 om 09:27

Dat haal ik er totaal niet uit. Ik haal eruit wat een oud speler verwacht en dat hij bijna 70 min solide heeft gespeeld en beoordeeld wordt met veelal een 7 en dat het best goed is voor iemand die weinig minuten heeft gemaakt. Tis maar net wat je wilt lezen denk ik.

29 oktober 2020 om 10:58

Dat geldt zeer zeker ook voor jou in deze "Engelse media niet overtuigd door Van de Beek: 'Geen basisplek veiliggesteld”

29 oktober 2020 om 12:19

Ja, dat is toch precies wat ik aangeef. Tis maar net wat je wilt lezen. En jij wilt enorm graag lezen dat hij geen succes is, dat het je in je vorige post al aangeduid en dat mag prima. Zo werkt dat met duizenden mensen en een titel die probeert te triggeren om te lezen. Dus?

Kunnen we alsjeblieft stoppen met spelers de hemel in te prijzen na 1 goede wedstrijd. Sinds zijn komst bij Man. UTD hoor ik alleen maar dat hij is gehaald voor de breedte en heeft, op 2 bekerwedstrijden na, nog geen één keer in de basis mogen verschijnen. Laat hem eerst eens 10 wedstrijden achter elkaar in de basis staan en minimaal een 7 scoren voordat we verder kunnen praten. Laten we voor hem hopen dat dit de eerste stap in de goede richting is!

29 oktober 2020 om 09:24

Daar heb je zeker gelijk in, je ziet alleen het tegenovergestelde ook gebeuren. Doet hij iets verkeerd, wordt hij door menigeen de grond in getrapt. Beide situaties zijn in mijn ogen niet wenselijk. Het zou zo mooi zijn als voetballers (en niet alleen hij) worden beoordeeld op een x-aantal wedstrijden. En natuurlijk kan en moet je goede en slechte punten benoemen van een wedstrijd, maar er hoeft nog geen eindconclusie gemaakt te worden.

Je kan beter voorzichtig beginnen en weinig risico's nemen zoals Donny deed. Eerst je plaats verdienen in het elftal en dan kan je wat meer risico's pakken . Donny bouwt zo meer krediet op bij mede-spelers en supporters

"van de Beek kreeg van Solskjaer de voorkeur boven Bruno Fernandes"

de voorkeur is het verkeerde woord. Fernandes krijgt rust.

Er is natuurlijk geen enkele kans dat VD Beek op dit moment Fernandes eruit speelt. Dat ligt niet aan vd Beek, maar komt gewoon omdat Fernandes zoveel impact heeft op United.
Maar er zijn meer plekjes op het middenveld. Hopelijk gaat hij daar genoeg kansen krijgen

Zit ook niet mee voor Donny op het moment. Speelde niet eens slecht gisteren, maar wordt voor een van de beste spelers op het moment gewisseld en ze scoren direct 4 goals. Ik hoop dat hij zijn plaats weet te winnen.

29 oktober 2020 om 09:22

Onmogelijk met Pogba en Fernandes voor je. Hij had nooit naar MU moeten gaan. Hij is letterlijk gehaald voor het B elftal dat in vaak in de Cups moet opdraven. MU heeft al jaren geen prijs gewonnen, de druk is gigantisch, PL of CL winnen is haast onmogelijk voor dit MU, daarom zijn bekerwedstrijden zéér belangrijk voor MU op dit moment. En daar heb je een brede selectie voor nodig. Als er dit seizoen geen enkele prijs wordt gewonnen gaan er koppen rollen, media die compleet los gaan etc. Deze prijsdroogte is al bijna een negatief clubrecord sinds tig jaren. Trouwens Fernandes komt erin in bijna de 70e minuut, MU scoort gelijk 4 goals in 20 minuten tegen een topteam als Leipzig. Tja, over impact gesproken, en dan zit deze knakker doodleuk te beweren dat Donny wel ff met zo veel impact zal hebben als Muller op de lange termijn. Koekoek!

Ik snap het niet. Nederlandse media deden eerst zo verontwaardigt dat hij niet speelde. Terwijl hij puur selectiespeler. In de PL spelen ze zoveel wedstrijden. Helemaal nu met corona is het zo belangrijk een brede selectie te hebben. Vervolgens gingen media in Nederland heel verontwaardigt doen dat Mctominay en Fred speelden en Donny niet, terwijl die op een hele andere positie spelen. Donny heeft niet dezelfde verdedigende kwaliteiten laat staan fysiek om dat even op PL niveau te doen. Nu wordt er gedaan alsof ze Frenkie de Jong hebben. Geef hem gewoon tijd, nee het zal waarschijnlijk geen Frenkie worden die elke minuut speelt (in ieder geval niet op korte termijn), maar ik denk ook dat het geen Klaassen wordt. Laat Donny ook even wennen aan het niveauverschil en krachtsverschil.

29 oktober 2020 om 09:32

Fysiek heeft Donny juist wel mee in tegenstelling tot een Zyich, daarom denk ik dat laatstgenoemde het ook niet gaat redden in de PL. Daar is veel minder ruimte voor foutjes en slap spel.

Iedere kenner begrijpt dat je niet een Fred of Mctominay moet opstellen als je Donny in huis hebt. Maar hij wordt rustig gebracht.

29 oktober 2020 om 10:08

Vardy, Trent, Tammy zijn allemaal net zo dun als Hakim en doen het meer dan prima. Maak je maar geen zorgen daarover. Donny maakt toch relatief meer fouten als Hakim. Kevin de Bruyne en Fernandes zijn de spelers met het meeste balverlies, meest gecreëerde kansen etc. Dus het balverlies argument kan de prullenbak in. Ziyech is gehaald voor de basis, Donny voor de bank, groot verschil. (Even kijken hoe de directrice van Chelsea over Hakim "he was our keytarget and we see in him a leader" Ziyech praat?) Donny in het Nederlands elftal is de definitie van "slap spel" om eerlijk te zijn. "Rustig gebracht"? Praat jij dagelijks met trainer Ole blijkbaar?

29 oktober 2020 om 13:03

Een Vardy is fysiek twee keer zo sterk als Ziych. Die wordt omver gebeukt als die tegen de lagere teams komt te staan.

Haverts is duidelijk de keytarget. Ziych is eerder voor de bank gehaald lijkt me. Donny maakt nooit zoveel fouten als Ziych.

31 oktober 2020 om 10:49

"Iedere kenner begrijpt dat je niet een Fred of Mctominay moet opstellen als je Donny in huis hebt." Een kenner zou juist moeten weten dat een team balans moet hebben. Als jij met een pogba, beek en bruno speelt wordt je middenveld direct overlopen. Daar zit te weinig verdedigende arbeidsethos en duelkracht in. Dit is hetzelfde als wanneer mijn club Real Madrid met Modric, Isco en Kroos zou spelen, geweldige voetballers maar zoiets werkt niet.

Waarom niet Donny en Fernandes samen op het middenveld? Ik zie Donny liever een stuk minder diep spelen.

29 oktober 2020 om 11:47

Omdat Pogba daar speelt en Van de Beek heeft nog niet laten zien beter te zijn.

29 oktober 2020 om 12:27

Pogba is een geweldige speler, maar heeft in 90% van de wedstrijden niet laten zien dat hij inderdaad zo goed is. Heel eerlijk heb ik de Pogba van Juve nog nooit gezien bij United.

Donny van de Beek heeft laten zien mee te kunnen op het niveau maar hij heeft nogsteeds hetzelfde probleem als eerst. Hij concurreert met Pogba en Fernandes en dat zijn 2 spelers die gewoon beter zijn. Ook gisteren zag je weer dat Fernandes veel meer brengt dan Van de Beek. Het is te hopen dat ze wat meer vertrouwen in zijn verdedigende kwaliteiten krijgen want dan kan hij nog spelen op de plek van Fred of Mctomany. Nu speelt hij alleen als ze willen aanvallen en als Fernandes of Pogba rust krijgen. Dat is net niet te vaak een "als" om veel speeltijd te krijgen.

Ik snapte sommige reacties niet na de wedstrijd van gisteren.
Misschien was de schrijver van het wedstrijdverslag iets te positief, maar ik vond Donny ook een hele goede indruk maken in de eerste helft. Vond dat hij goed in de combinatie was en dat hij gewoon sterk en duidelijk aanwezig was. In mijn ogen was de eerste helft misschien wel de beste helft die hij in het rood gespeeld heeft. Ik hoop dat er nog meer in hem zit (mijn gevoel zegt van wel) en dat de bijna onmenselijke concurrentiestrijd hem scherper en beter maakt.
Ik vind Bruno Fernandes in deze vorm de beste middenvelder ter wereld en het is uitgesloten dat Van de Beek het van hem gaat winnen, daarom hoop ik dat hij zich gaat ontwikkelen tot een meer allround middenvelder, zodat hij naast of achter Bruno van waarde kan zijn voor dit team.
In het algemeen zie ik het hele team het steeds beter doen. Er zit een stijgende lijn in het spel en in de efficiëntie. In de CL weet United in een nog hoger tempo te schakelen. Daarbij is er ook nog sprake van een erg sterke bank. Ik heb het gevoel dat United in het begin van dit seizoen door diepe dalen ging omdat het nog warm moest draaien (nauwelijks voorbereiding gehad). Solskjaer heeft met name in de wedstrijd tegen PSG laten zien dat hij in tactisch opzicht ook steeds meer leert. Je kunt sowieso zien dat de sfeer binnen het team uitstekend is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

161 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Bayern München 9 4 0 0
2019/2020 Bayern München 33 8 5 0
2018/2019 Bayern München 32 6 1 0
2017/2018 Bayern München 29 8 4 0
2016/2017 Bayern München 29 5 0 0
Laatste voetbalnieuws

Bekijk hoe juist Atlético een Europees record van Bayern München voorkwam

De kraker tussen Atlético Madrid en Bayern München in Groep A van de Champions League eindigde dinsdagavond in 1-1. Dat betekende voor de Duitse topclub het einde van een reeks van...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren