‘Misschien waren mensen Ziyech al vergeten, maar hij heeft zich laten zien’

Woensdag, 28 oktober 2020 om

Hakim Ziyech beleefde woensdagavond een uitstekend basisdebuut bij Chelsea. De aanvaller speelde vanaf de aftrap in de Champions League-wedstrijd tegen FK Krasnodar (0-4 zege) en werd negen minuten voor tijd naar de kant gehaald. Ziyech maakte een goede indruk: hij leverde fraaie passes, veroverde het vaakst van alle spelers de bal voor Chelsea (zeven keer) en nam de 0-3 voor zijn rekening. Ziyech wordt na de wedstrijd overladen met complimenten van de pers en van zijn trainer Frank Lampard.

The Sun roept Ziyech uit tot man van de wedstrijd na zijn instant masterclass. De ex-Ajacied krijgt een negen als eindcijfer. "De beste aanvaller van de avond bij Chelsea", concludeert de tabloid. "Ziyech was degene die er écht voor zorgde dat er iets gebeurde. Hij was een klein lichtpuntje voor the Blues, terwijl meerdere spelers niet het niveau behaalden dat ze kunnen behalen. Man van de wedstrijd." The Telegraph noemde Ziyech 'briljant'. "Hij controleert de bal in de strafschopgebied en is weliswaar omringd door verdedigers, maar houdt de bal bij zich en vindt door een bos van benen de verre hoek", schreef de krant in het liveblog na de treffer.

GOALLL HAKIM ZIYECH???

Geplaatst door voetbalzone op Woensdag 28 oktober 2020

"Ziyech schittert in de verpletterende zege van Chelsea op Krasnodar", kopt the Guardian. De kwaliteitskrant noemt Ziyech outstanding aan de rechterflank. De London Evening Standard geeft de buitenspeler het hoogste cijfer van alle spelers, een acht; de Daily Mirror noemt hem 'scherp en invloedrijk' en roemt zijn creativiteit. In de uitzending van beIN Sports klinken lovende woorden van analist Ruud Gullit. "Ik vond hem in de eerste helft al een goede indruk maken. In de tweede helft ging er veel meer 'blijheid' uit van het spel van Manchester United. Ze probeerden meer."

Ook manager Lampard is lyrisch over Ziyech. Hij vertelt in het wedstrijdinterview na afloop dat Ziyech voor het eerst fit genoeg was om vanaf de aftrap te beginnen. "Hij heeft heel hard getraind om fit te worden en ik wilde het team graag verrijken met zijn kwaliteit. Dat is vandaag gebeurd in iedere minuut waarop hij op het veld stond", klinkt het. "Hij leverde veel kwaliteit, rust in zijn spel en een dikverdiend doelpunt. Ik vind dat hij heel, heel goed heeft gespeeld als je bedenkt dat hij sinds maart, toen de Nederlandse competitie werd stopgezet, geen wedstrijd meer heeft gespeeld als basisspeler." Lampard was 'heel blij' om gebruik te kunnen maken van Ziyech, voegt hij eraan toe.

Hakim Ziyech is nadrukkelijk aanwezig bij Chelsea en geeft hier een heerlijke pass!

Geplaatst door voetbalzone op Woensdag 28 oktober 2020

"Het was voor ons allebei frustrerend dat hij vanwege zijn blessure nog niet kon starten", doelt Lampard op de knieblessure die Ziyech eind augustus opliep tijdens zijn officieuze debuut in de oefenwedstrijd tegen Brighton & Hove Albion. "Ik wist al dat we iemand hadden vastgelegd met enorm veel kwaliteit en een sterke persoonlijkheid: iemand die de bal graag in bezit krijgt, assists geeft en doelpunten maakt. Daar hebben we vandaag veel glimpen van gezien. Misschien waren de mensen hem een beetje vergeten omdat we hem al in januari contracteerden en omdat hij de start van het seizoen miste, maar vandaag heeft hij zichzelf zeker laten zien."


Poll

Vond jij Hakim Ziyech de beste speler van Chelsea tegen FK Krasnodar?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door careldegrote)

En ook als hij de komende wedstrijd(en) in de PL matig speelt komt hij er wel. Het is de zwaarste competitie ter wereld met een moordend tempo. Daar moet je gewoon aan wennen, al ben je nog zo goed. Ben wel een fan van de speler en persoon Ziyech. Die laat zich niet zo snel uit het veld slaan. Top aankoop voor Chelsea die wel eens een gevaarlijk trio kan gaan vormen met Werner en Havertz als het straks allemaal loopt.

29 oktober 2020 om 08:07

Mooi dat Ziyech zijn kans heeft gegrepen! Het niveau kan hij dus aan. Vasthouden en doorgaan.

29 oktober 2020 om 10:51

Tempo?? haha dat kick en rush voetbal dat is 3x niks, de top 7 is wel prima.

29 oktober 2020 om 11:13

Dat kick n rush is al lang achterhaald. Hooguit 4 teams die op die manier spelen, zelfs de laagvliegers proberen er tegenwoordig voetballend uit te komen.

Ziyech kan goed voetballen maar daar ben ik nog niet eens het meest blij mee. Het is vooral zijn instelling waarmee hij fans voor zich aan het winnen is. Bij balverlies loopt ie de longen uit zijn lijf om hem terug te pakken, is vaak achterin te vinden, komt de bal halen, is actief en in beweging.. Hij gooit zo veel energie in zo'n wedstrijd dat hij met zijn kwaliteiten wel ergens het verschil moet maken. Het frustrerende is dat er bij Chelsea nog een paar voetballers rondlopen die dat kunnen maar die nog niet eens 25% van die gedrevenheid laten zien. Ik noem geen namen maar het grootste voorbeeld komt ergens net over de grens vandaan. Hulde aan Hakim en hopelijk kan hij met zijn goede werk een voorbeeld zijn voor de jongere gasten die duidelijk nog wat van hem kunnen opsteken.

29 oktober 2020 om 00:20

Ok, ook andere teamgenoten hebben die energie waarin hij niet in uitblinkt, misschien omdat het zo lijkt omdat hij gedreven is. Maar waar hij wel in uit linkt is rendement, briljante passes, iemand altijd wel een 100% scoringskans geven, en briljante acties af en toe. Het is een jongen waarvoor je naar het stadion gaat. En dat komt echt niet door zijn energie of gedrevenheid, maar omdat hij een magiër is. Harde werken verover je misschien wel alle harten van de Blues, maar dat is niet alleen wat hij kan.

29 oktober 2020 om 07:13

Ziyech heeft altijd een uitstekende mentaliteit gehad. Ik denk dat hij in elk team zijn plaats weet en doet wat er van hem verwacht wordt. Is een speler die goed nadenkt over zijn carrière.

Ik heb Ziyech altijd de beste speler bij Ajax gevonden. F. de Jong was de ster en werd aanbeden, maar als je echt oog had voor wie de meest bepalende speler was bij Ajax kwam je altijd bij Ziyech uit.

29 oktober 2020 om 00:15

Ik heb frenkie nooit beter gevonden dan hakim,ziyech is net zo sierlijk plus hij heeft zoveel waar hij op kan terugvallen werklust techniek passing,geen angst hebben om op goal te schieten wat onze frenkie zeker heeft...

29 oktober 2020 om 00:20

Daarom speelt de jong bij barcelona en ziyech bij chelsea.....

29 oktober 2020 om 00:23

Wat een slechte argument! Griezmann speelt ook bij Barca, Sergi Roberto en Lenglet ook Barca, dus dan zijn ze automatisch beter dan.. pak m weg, Ziyech, De Vrij, Haaland?

29 oktober 2020 om 00:27

Ik begrijp niet zo goed waarom dat nu relevant is aangezien ik denk dat die ploegen nu niet zo veel voor elkaar onder doen. Barca werd harder geklapt door Bayern dan Chelsea...

29 oktober 2020 om 00:33

Daarnaast speelde ene messi op rechts. Dat is ook wat anders dan concurreren met busquets en co.

29 oktober 2020 om 01:26

@fc ramires, geloof me als Ziyech bij Barcelona had gespeeld dan zou Ziyech beter presteren dan Frenkie De Jong.

29 oktober 2020 om 01:47

De jong is 4 jaar jonger daar zit het grote verschil in als ziyech 4 jaar jonger had geweest had hij misschien ook een grotere stap kunnen maken.

29 oktober 2020 om 00:21

Bankzitter van Chelsea of basisspeler van Barca... Niet voor niks presteerde Ajax een stuk minder zonder Frenkie en De Ligt in de CL. Toen gaf Zyich niet thuis. Frenkie is ook nog een stuk jonger. Zyich is geen talent meer te noemen.

29 oktober 2020 om 00:23

Toen gaf ziyech niet thuis?ziyech was opgenomen in het best elftal van de groepsfase in de cl vorige jaar..

29 oktober 2020 om 00:25

Zelfs vorig jaar zonder De Ligt en De Jong speelde Ajax in de CL als een zoutzak, maar blonk Ziyech zovaak.

29 oktober 2020 om 00:32

Wat een ontzettende onzin. Ga die wedstrijden even terugkijken. Ajax speelde vooral uit prachtige wedstrijden.

29 oktober 2020 om 01:00

Ziyech gaf niet thuis. Wat een grap. Kijk voor de lol de wedstrijd uit bij Chelsea even terug en hoe hij die vrije trap erin schiet. Of die fantastische goal uit bij Valencia.

29 oktober 2020 om 09:24

Ajax vloog eruit en vervolgens vlogen ze eruit tegen Getafe in de EL. Dat is niet zomaar, want ze misten de toppers Frenkie en De Ligt. Ziych is een mooiweer voetballer, maar geen top.

29 oktober 2020 om 09:26

Leuk dat die een vrije trap erin schiet, maar Ajax vloog zowel uit de CL als de EL tegen Getafe zonder Frenkie en De Ligt. Frenkie bepaald het hele spel. Ziych speelt leuk als het team goed draait. Dat is heel wat anders.

29 oktober 2020 om 10:24

Omdat Ajax eruit vloog tegen Getafe in de EL, betekent het dat Ziyech niet thuis gaf. Wat een logica.

29 oktober 2020 om 13:03

Als ziych zo een topspeler zou zijn dan had die wel wat kunnen laten zien tegen Getafe lijkt me? Wordt moeilijk dan straks tegen de Liverpools etc.

29 oktober 2020 om 17:31

Ja, inderdaad. Hij had wel wat kunnen laten zien tegen Getafe, waarbij hij een wedstrijd er niet eens bij was... Ziyech kan niet in zijn eentje ervoor zorgen dat Ajax doorgaat als het team collectief faalt zoals uit bij Getafe. En je pikt een wedstrijd eruit. Kijk naar Ziyech zijn statistieken in de CL. In 10 wedstrijden, groepsronde en kwalificaties, betrokken bij 10 doelpunten. Maar Ziyech gaf niet thuis. Wat een dom gelul.

29 oktober 2020 om 19:20

Feit blijft dat Ajax het met Frenkie en De Ligt stukken beter is. Dan kan je vanalles erbij halen, maar het gaat om het eindresultaat. Laat het maar eens zien in de PL tegen Liverpool.

29 oktober 2020 om 01:21

Mee eens. Ziyech was de beste spelers van Ajax en zo goed als elke wedstrijd bepalend

29 oktober 2020 om 06:30

Frenkie was juist meer bepalend in de CL bijv.... Als je ziet hoe hij met z’n acties ineens zoveel ruimte creëerde op het middenveld. Daar profiteerde de aanval dan ook weer van. Dat mist Ajax nu. Dat heeft ons in de CL zo geholpen. Kudus kan dat ook als ie meer controlerend speelt hebben we al gezien.

29 oktober 2020 om 12:20

Nou, Ziyech was toch wel de man die elke aanval opzette en grossierde in assists en daarnaast scoorde hij ook nog een goal met regelmaat. Ik vond hem echt het meest bepalend bij Ajax

29 oktober 2020 om 07:32

Mwah. Ziyech is meer spectaculair maar heeft ook duidelijk mindere kanten. Zal ie altijd blijven houden maar bij Ajax in de ED kreeg hij de ruimte om z'n foutjes te blijven maken zodat hij z'n creativiteit ook kon blijven tonen. Benieuwd of hij dit bij Chelsea ook mag op de lange termijn. Geweldige speler hoor, maar het is iemand voor het niveau Chelsea/Spurs/Arsenal en niet - zoals Frenkie en Matthijs - voor Real, Barca en Juve. En @John_Terry ik snap dat je een supportertje bent maar doe nou niet alsof je niet begrijpt wat er bedoelt wordt. Topspelers van Chelsea gaan naar Barcelona en Real Madrid. Vice versa gebeurt dit niet. Die clubs zijn gewoon de grootsten ter wereld en Chelsea is vooral de laatste 10 jaar bij vlagen top geweest maar ook vaak genoeg minder.

29 oktober 2020 om 07:34

20 jaar* vanaf medio 2004-2006 volgens mij.

29 oktober 2020 om 12:22

Toch hebben Frenkie en De Ligt nog weinig laten zien bij hun nieuwe clubs. Dat zal echt beter moeten

29 oktober 2020 om 13:08

Haha Japie, wat zeg jij nou? Frenkie kan nog hoger presteren maar doet het niet slecht, maar Matthijs heeft toch echt al laten zien belangrijk te zijn voor Juve. Chiellini liet zich onlangs al lovend over hem uit en na een 'ongelukkige' start en z'n blessure is hij onwijs sterk teruggekomen. Sindsdien onbetwist, voor zover je dat zo kunt noemen vanwege z'n huidige blessure.

En kom nou niet met die beginperiode. Ik noem het ongelukkig (tussen aanhalingstekens) vanwege enkele dwaze dwalingen van scheidsrechters. Meerdere malen een onterechte pingel tegen is ongelukkig, maar doet niets af aan z'n kwaliteiten. Hoe graag je dat ook wilt. Mark my words; wanneer hij en Chiellini fit zijn spelen ze of met 3 achterin, of Bonucci zit op de bank.

En ik mag hier dan wel nieuw zijn, ik heb tijdenlang jouw comments voorbij zien komen en zelden heb ik je een positief woord over een (ex-) Ajacied zien uitspreken. Ik heb sterk het vermoeden dat je dan ook geen Ajacied bent, maar een Feyenoorder die gewoon dolgraag op Ajax-content reageert. Of nouja, misschien is het geen vermoeden en weet ik het gewoon.

Is toch mooi hoe hij in zijn juigen toch nog Ajax meenement om 3x zijn armen te kruisen. Man van Ajax is en blijft Ziyech heeft zichzelf echt onsterfelijk gemaakt in Amsterdam. Hopen dat hij blijft vlammen, het is hem zwaar gegund!

Bij Ajax reageerde hij altijd heel verongelijkt als hij gewisseld werd. Dat vond ik altijd bijzonder ergerlijk aan hem, ondanks dat ik hem een geweldige speler vind. Was dat nu ook het geval, of kon hij dat nu wel verkroppen?

29 oktober 2020 om 01:51

Nu mist hij nog wedstrijd ritme als hij geheel fit is en hij word gewisseld in de 75 / 80 min dan zou het best kunnen voorkomen dat hij het niet fijn vind zit een beetje in zijn persoonlijkheid. Zoals ten hag het zei een liefhebber die graag heel veel wilt spelen.

29 oktober 2020 om 07:37

Als hij daar eenmaal weer het mannetje is ,dan zal hij dat denk ik bij Chelsea ook gaan doen. Vond ik in zijn Twente tijd ook altijd erg irritant aan hem.

29 oktober 2020 om 09:33

Hij kijkt 90% van de tijd verongelijkt. Ik vind dat juist heerlijk aan hem. Gaat het veld op doet fantastische dingen en kijkt daarbij ook vaak lekker chagrijnig dat maakt hem juist de speler die hij is.

Ziyech in, havertz out! Ziyech rechts, puli links, tammy diep! Werner rondom tammy zou ik doen... hoeveel kansen gaat lampard nog geven aan Havertz? Die jongen mag echt eens gaan banken aub...

Ik mag toch hopen dat de quote van Gullit verkeerd is overgenomen door voetbalzone, want anders ga ik twijfelen aan Gullit.
Mag toch aannemen dat een analyst wel weet bij welke wedstrijd die zit en dus ook weet dat Ziyech voor Chelsea actief is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Chelsea1912
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
T. WernerAanvaller104
M. MountMiddenvelder91
T. AbrahamAanvaller93
H. ZiyechMiddenvelder61
E. MendyKeeper60
O. GiroudAanvaller50
AzpilicuetaVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

307 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Chelsea 6 1 1 0
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
Laatste voetbalnieuws

Onana krijgt steun van De Ligt en Ziyech na blunder op Anfield

Voetballers zijn anno 2020 meer dan ooit actief op social media. Topspelers als Memphis Depay, Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic geven bijna dagelijks via Instagram, Twitter of andere internetkanalen een kijkje...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 1 december
Tottenham Hotspur heeft geen interesse om Christian Eriksen terug te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren