Eran Zahavi en Jordan Teze mogen Cyprus niet in

Woensdag, 28 oktober 2020 om 17:03Dominic Mostert • Laatste update: 17:20

Eran Zahavi en Jordan Teze zijn woensdagochtend niet met PSV meegereisd naar Cyprus, meldt de club woensdagmiddag via de officiële kanalen. Omdat de twee spelers eerder deze maand een positieve coronatest aflegden, mogen ze Cyprus niet betreden van de lokale autoriteiten. Donderdagavond werkt PSV op het eiland een Europa League-wedstrijd tegen Omonia Nicosia af. PSV legt zich echter nog niet neer bij de afwezigheid van Zahavi en Teze.

De club probeert in samenwerking met de UEFA een uitzonderingspositie te creëren voor Zahavi en Teze. Zowel PSV als de UEFA werd dinsdag pas op de hoogte gebracht van de opstelling van de Cyprioten. Zahavi en Teze bleven vervolgens achter in Eindhoven. Ze zijn weliswaar volledig hersteld van het virus, maar Cyprus hanteert een ander protocol dan Nederland en de UEFA: personen die eerder deze maand positief zijn getest, worden niet toegelaten op het eiland.

Als Zahavi en Teze inderdaad ontbreken tegen Omonia Nicosia, mist PSV liefst dertien spelers uit de A-selectie. Negen van die besmettingen zijn gerelateerd aan het coronavirus. Nick Viergever, Denzel Dumfries, Pablo Rosario, Timo Baumgartl, Cody Gakpo, Joël Piroe en Maxime Delanghe zijn besmet. Verder hebben Erick Gutiérrez, Marco van Ginkel en Maximiliano Romero blessures die ze aan de kant houden.

Met name de absentie van Teze zal door trainer Roger Schmidt als een grote klap worden ervaren. In de selectie blijven slechts drie verdedigers over: Olivier Boscagli, Philipp Max en Luis Felipe. Als Zahavi en Teze er niet bij zijn, houdt PSV een spelersgroep van achttien spelers over in de groepswedstrijd van de Europa League. Het duel begint donderdagavond om 21.00 uur.Gerelateerd

Meer sportnieuws

154 reacties (laatste reactie door baksteenfct)

Is dat een regel die Cyprus heeft? Dan is het een fout van Psv. Geldt het echter alleen voor deze twee personen, dan zou ik hem aanvechten PSV zijnde. Maar zo kan het toch eigenlijk niet verder Europees? Met al die andere regels?! Edit: PSV heeft nog maar 3 verdedigers volgens mij. Hoe gaan ze dat doen? Edit 2: Heb het even opgezocht: ";inreisbeperkingen: Vanaf 28 augustus worden reizigers uit Nederland niet langer toegelaten tot Cyprus, met uitzondering van de volgende categorieã£â«n: *houders van een Cypriotisch paspoort, hun partner en minderjarige kinderen *mensen met een verblijfsvergunning voor Cyprus *medisch personeel m.h.o.o. bestrijding Corona *personen die onder medische behandeling staan van een erkende medische instelling in Cyprus *eerstegraads familieleden van personen met een verblijfsvergunning voor Cyprus en/of specifieke financiã£â«le belangen.)" en "bij aankomst in Cyprus moeten reizigers uit deze categorieã£â«n een negatieve Covid-test overleggen (die max. 72 uur voor vertrek van de vlucht is afgenomen) en geldt een strikte quarantaine van 14 dagen". (bron Reisadvies Rijksoverheid). Ik zou niet weten waarom alleen zij twee dan zijn tegen gehouden. Of als je de officiã£â«le inreisbeperkingen aanhoudt, mag niemand Cyprus in.

28 oktober 2020 om 17:08

Had Nederland maar zo'n beleid. Reizen moet je erg afraden, want je brengt het virus van a naar b.

28 oktober 2020 om 17:16

Paneermeel. Maar wat is het voordeel van dit beleid? Mensen die besmet zijn geweest kunnen dan minder reizen inderdaad. Maar in dit geval zijn deze mensen aantoonbaar al niet meer besmet , dus snap niet wat de risicovermindering is door deze groep niet te laten reizen.

28 oktober 2020 om 17:17

Eigenlijk zou je deze groepsfase beter in toernooivorm kunnen doen, zoals ze vorig seizoen deden met de eindfase. Gewoon 6 wedstrijden (of de overige 4 in dit geval) in een tijdsbestek van 2 of 3 weken afwerken, 1 gastland per 2 poules ofzo en je vervolgens weer een paar maanden focussen op de nationale competitie. Dan kan je internationaal iig wél met een echte bubbel werken.

28 oktober 2020 om 17:19

Maar paneermeel, deze voetballers zijn allemaal gecheckt en negatief getest. Dus waarom niet? En waarom alleen deze twee?edit: sorry voor mijn tekst, maar had heel mooie alinea's opgemaakt, maar dat werkt schijnbaar niet via de normale website. Zonde weer.

28 oktober 2020 om 17:22

Het is een eiland en dan is het normaal wel wat makkelijker tegen te houden als je streng bent (kijk naar nieuw-Zeeland). Op zich wel te begrijpen .

28 oktober 2020 om 17:47

Mvogo; Mauro, Hendrix, Boscagli, Max; Sangaré, Thomas; Ihattaren, Madueke; Götze & Malen. Moet goed komen! Alleen op de bank niet zoveel om in te brengen.

28 oktober 2020 om 18:16

Je brengt het virus alleen van a naar b als het op de andere bestemming niet aanwezig is. Een aangezien het overal al is, is er geen enkele reden om niet te reizen.

28 oktober 2020 om 17:10

Bericht op de site van Psv: "psv en de Uefa zijn daar pas gisteren van op de hoogte gebracht. Beide partijen trekken nu gezamenlijk op met als doel de Cyprioten ervan te overtuigen dat de spelers ten onrechte vanochtend in Eindhoven zijn achtergebleven."

Lijkt erop dus dat de Cypriotische Mark eerder deze week zijn maatregelen heeft aangescherpt.

28 oktober 2020 om 17:12

Dan zou ik niet willen spelen als PSV zijnde. Ook de UEFA wist het kennelijk niet dus die kunnen PSV in deze niets verwijten.

28 oktober 2020 om 17:15

@Falcao1984, Dan ga je niet spelen en dan? 3-0 verlies? Dit is gewoon botte pech voor PSV. Maar je kan niet zomaar zeggen we spelen niet omdat het nu niet goed uit komt.

28 oktober 2020 om 17:16

Ik heb net even zitten tellen en de grap wordt nog beter. Er zijn 3 spelers vanuit de jeugd toegevoegd aan de selectie voor deze wedstrijd, waren deze niet toegevoegd was je niet aan het minimale aantal spelers gekomen en had er dus inderdaad niet gespeeld kunnen/hoeven worden.

28 oktober 2020 om 17:24

Maar is het niet zo dat jeugdspelers niet worden ingeschreven vooraf, en ze enkel naar ingeschreven spelers kijken? Dan zit je namelijk wel onder de 13 ingeschreven spelers. Want in principe zou je naast je 1e team ook je jeugd tot en met de O17 mee kunnen tellen. Dan zou het toch een kansloze regel zijn?

28 oktober 2020 om 17:14

Op de website van PSV staat dat Cyprus een ander protocol heeft dan Nederland en de Uefa, en daarvan zijn PSV en de Uefa pas gisteren van op de hoogte gesteld. Enerzijds kan je zeggen dat het onhandig is van PSV dat ze het niet wisten, aan de andere kant wist de Uefa er ook niet van, dat lijkt me veel kwalijker. Het lijkt mij namelijk dat in het kader van voetbal overal in Europa dezelfde regels gelden en PSV dan terecht op het protocol van de Uefa heeft vertrouwd. Lastige situatie. Het vervelendst nu is of PSV gewoon echt met een b-elftal moet gaan spelen. Benieuwd hoe dat opgelost gaat worden, vooral het plekje centraal achterin is nu een probleem. Ik denk dat Felipe dan gaat spelen centraal achterin met Boscagli, Mauro weer rechtsback, Malen en Madueke voorin en voor de rest hetzelfde systeem als afgelopen zondag. Ideaal is dat niet, maar als je zo veel mensen mist moet je er gewoon het beste van maken. Het gaat morgen dan imo ook niet om goed voetballen, maar om de drie punten, het maakt me niet uit op welke manier.

En toen hadden we nog 3 verdedigers over.... Dit wist je van te voren toch ook al voordat je die kant op ging of ligt dat aan mij?

28 oktober 2020 om 17:09

Dat zou je denken dat PSV de lokale regels kent, anders is dit wel vrij amateuristisch. Het wordt nu inderdaad wel helemaal dun.

28 oktober 2020 om 17:12

Blijkbaar zijn PSV en de Uefa gisteren (pas) op de hoogte gesteld van deze regels, kan zijn dat eerder deze week de regels in Cyprus zijn aangescherpt. Je kon er natuurlijk echter op wachten totdat een land spelers ging weren door positieve coronatesten uit een recent verleden, in dit geval is PSV dus als eerste de lul

28 oktober 2020 om 17:17

Dan nog wist je het voor je het vliegtuig in stapte.
Desalniettemin erg zuur voor Psv.

28 oktober 2020 om 17:29

Ze zijn volgens mij ook niet het vliegtuig ingestapt.

28 oktober 2020 om 17:41

Als de UEFA het al niet wist.. Wat valt PSV dan te verwijten. Hopelijk is de UEFA barmhartig en bieden ze uitstel. Dit is competitievervalsing.

28 oktober 2020 om 17:27

Lijkt mij dat de regels van UEFA in dit geval gelden. Op basis daarvan mogen Teze en Zahavi spelen. Helaas hanteert Cyprus zijn eigen regels. Wellicht dat de gemeente Eindhoven haar regels mag aanpassen; mensen woonachtig op een eiland mogen het land niet . Nicosia hoeft dan niet af te reizen naar Eindhoven.

Het zou nog altijd wel genoeg moeten zijn om van nicosia te winnen toch?

28 oktober 2020 om 17:09

Dat kun je na elk geval natuurlijk blijven zeggen maar zo werkt het niet. Er blijven nu 2 verdedigers van de A selectie over. Het feit dat die plekken opgevuld kunnen worden betekent niet zomaar dat je er daardoor kwalitief niet op achteruit gaat.

28 oktober 2020 om 17:09

Hoorde iemand zeggen dat Nicosia niveau Utrecht is. Speelde gelijk tegen paok. Dus zie het somber in.

28 oktober 2020 om 18:20

PAOK miste dan ook super veel kansen en Omonia Nicosia scoorde uit 1 van de misschien 2 mogelijkheden die ze kregen

28 oktober 2020 om 17:09

Tuurlijk niet. Je mist alle sleutel spelers.. Zo win je nog niet van VVV.

28 oktober 2020 om 17:10

Ze missen er 11 - 13!

28 oktober 2020 om 17:17

Zonder deze 2 viel het nog wel mee qua aantal basisspelers. Nu mis je er in principe 5. Zo zie je maar weer dat de verdediging van PSV zo achterlijk dun is. En dan te bedenken dat ze Baumgartl nog wilde laten gaan ook, geluk bij een ongeluk dat hij zelf de stekker er uit trok.

28 oktober 2020 om 17:23

Voor Baumgartl stond er een vervanger klaar die niet kwam omdat Baumgartls transfer naar Fulham nier doorging. Dat een groot deel van de personele problemen zich nu op de verdediging richt is natuurlijk nooit van te voren in te schatten. PSV heeft met Dumfries, Teze, Baumgartl, Viergever, Boscagli, Obispo en Max 7 verdedigers waarvan er nu 4 (!) Corona hebben en 1 langdurig geblesseerd is. Dat kan in elke linie gebeuren.

28 oktober 2020 om 17:26

Bij een vertrek van Baumgartl was er natuurlijk een vervanger gekomen (huur) maar de bezetting in de verdediging is inderdaad krab. Hoewel de huidige situatie vooral onder overmacht valt.

28 oktober 2020 om 17:30

Koningskrab? 😉

28 oktober 2020 om 17:30

@MessiBazoer, geen enkele club in Nederland is erop ingesteld om bijna de hele verdediging te missen. Als bij Ajax Blind, Schuurs en Tagliafico zouden ontbreken, zou Ajax ook in problemen komen.

28 oktober 2020 om 17:40

Dat zeg ik ook absoluut niet. Alleen is de verdediging gewoon heel dun daar. Dat was al langer bekend. Ik snap ook wel dat dit onmacht is.

28 oktober 2020 om 17:42

Dumfries, Gotze, Thomas, Rosario, Teze, Gakpo, en Zahavi zijn er 7 Messibazoer. Daar komt dan nog eens Viergever als belangrijke speler/wissel bij.

28 oktober 2020 om 17:42

@messibazoer, mee eens dat de verdediging van PSV dun bezet is, maar daar is dit absoluut geen bewijs van. Als je 5 verdedigers mist, dan is elke verdediging dun bezet. Overigens redelijk idioot om te zeggen dat je er in principe maar 5 spelers mist, terwijl de 5 reserves die daarvoor klaar staan ook allemaal missen.

28 oktober 2020 om 17:52

Als ik goed heb geteld heeft PSV evenveel verdedigers als Ajax 😅

28 oktober 2020 om 17:57

Mazraoui, Klaiber, Timber, Schuurs, Alvarez, Blind, Martinez, Rensch en Tagliafico. Allemaal opties die achterin kunnen spelen. 9 dus. Wij hebben genoeg opties 😉.

28 oktober 2020 om 18:12

Alvarez is natuurlijk gewoon een middenvelder en Rensch zit niet bij de A selectie. Dan kan ik Sambo en Gloster ook meerekenen voor PSV 😅

28 oktober 2020 om 18:19

Haal daar Blind, Mazraoui, Martinez, Schuurs en Timber af en je hebt een vergelijking van PSV’s huidige situatie op Ajax’ selectie

28 oktober 2020 om 18:22

Als er daar 5 van wegvallen, heb je er nog maar 4 over, en dan ben je ook dun bezet. Valt dus wel mee dat jullie 'genoeg opties' hebben, zolang het er 9 zijn inderdaad wel. En dan tel je al Alvarez en Rensch mee zoals Skede al aangeeft, anders heb je er ook nog maar 2 over.

28 oktober 2020 om 17:41

Tsja Shakhtar miste ook zo'n 10 spelers tegen Real en wonnen gewoon. Het is chaotisch maar het is wat het is.

28 oktober 2020 om 17:44

Shakhtar mistte net als AZ geloof ik maar een paar badisspelers. Az overigens maar eentje. Is nogal verschil met zeven.

Domper. Kan er ook nog wel bij. Feestopstelling van PSV.

28 oktober 2020 om 17:47

Mvogo; Mauro, Hendrix, Boscagli, Max; Sangaré, Thomas; Ihattaren, Madueke; Götze & Malen. Moet goed komen! Alleen op de bank niet zoveel of in te brengen.

28 oktober 2020 om 18:01

Dit zou ik het meest logisch vinden, maar het zou ook kunnen dat Felipe als cv speelt, die is namelijk rechtsbenig. In jouw voorgestelde verdediging staan namelijk 4 linkspoten en ik denk niet dat dat Schmidt dat gaat doen

Ik hoop dat uefa ingrijpt

28 oktober 2020 om 17:08

Als je minimaal 13 spelers hebt, moet de wedstrijd gespeeld worden.

28 oktober 2020 om 17:08

UEFA heeft ongeveer 0 invloed op de lokale autoriteiten in Cyprus.. Ze zullen moeten spelen, zolang ze er nog 13 hebben.

28 oktober 2020 om 17:28

Paar blessures faken

28 oktober 2020 om 17:11

De Uefa staat nog altijd niet boven de wetgeving van de landen (al denken ze dat zelf wellicht wel). De standaardvraag op het formulier van veel landen is of je de afgelopen 14 dagen coronaklachten hebt gehad.

Nou dan kun je beter terug gaan Want dit is niet op te vangen. Het mag ook nooit mee zitten geloof ik.

Wtf. Dit is toch ongekend. Hoe moet PSV in godsnaam spelen? Dan staat de teller op 9 afwezigen toch? Ik snap de Cypriotische autoriteiten enerzijds wel natuurlijk, maar zo kan het wel eens een hele zware avond worden.

28 oktober 2020 om 17:09

13 afwezigen. Snap niet dat ze niet een paar spelers die niet besmet zijn uit de jeugd doorschuiven. Kans op besmetting is dan erger zeggen ze, maar dit schiet ook niks op.

28 oktober 2020 om 17:14

Die mogen ze volgens mij niet meenemen omdat die niet ingeschreven staan bij de Europa league selectie van PSV

28 oktober 2020 om 17:32

De jeugdspelers staan op de B-lijst en zijn dus wel ingediend, volgens mij.

28 oktober 2020 om 17:33

Jeugdspelers wel

28 oktober 2020 om 17:33

Dat zou of 1. Lekker slim zijn en 2. Volgend mij mag je elke jeugdspeler onder de 19 jaar meenemen zonder in te schrijven, maar correct me if i’m wrong

28 oktober 2020 om 17:34

AZ moest ook gewoon naar Napels, daar werd ook geen uitzondering voor gemaakt helaas. Lijkt me niet meer dan terecht dat Psv gewoon moet spelen. Anders ga je met 2 maten meten. Nou is de UEFA daar heel goed in, maar het lijkt mij onacceptabel. Jammer voor Psv, maar dit is de wereld waar we nu even in leven.

Met een nu positieve test zouden ze er toch gewoon in kunnen? Zit psv niet mee betreft corona, Teze konden ze goed gebruiken met alle afwezige verdedigers

28 oktober 2020 om 18:42

Je bedoelt met een nu negatieve test? Met een positieve test mogen ze geen enkel land in.

Stop heel dat Europees voetbal maar voor dit moment. Teams missen enorme veel spelers door COVID of ze komen terug met nog meer spelers die het virus hebben opgelopen. Een gebed zonder end zo. Zie het qua resultaten ook niet best in met al die ontbrekende spelers...

28 oktober 2020 om 17:09

Sowieso internationaal reizen op dit moment, dan breng je toch een virus naar een ander land?

Dit begint steeds minder op profvoetbal te lijken. Bereikt PSV niet een keer een moment dat ze zonder straf oid kunnen zeggen dat ze zo niet kunnen spelen?

28 oktober 2020 om 17:37

En AZ dan? Of alle andere clubs in Europa (of de wereld) die hier tegenaan lopen? Niemand vindt dit leuk, maar laten we er het beste van maken en hopen dat Psv gewoon wint. De vraag is waar de grens wordt getrokken. Zolang je 11 spelers kan opstellen en 3 wissels hebt, ben je verplicht te spelen. Die regel geldt al heel lang.

28 oktober 2020 om 17:52

Rutger, voetbal is emotie. Als voetbal supporter moet je kunnen voorstellen dan PSVers lichtelijk ontgoocheld zijn. Kun je wel heel triomfantelijk of zakelijk vertellen hoe de praktijk is maar wij balen van deze situatie. Desalniettemin kan de UEFA in deze uitzonderlijke situatie die grotendeels ook hun fout is imo deze wedstrijd best uitstellen. Eigenlijk is volledig het internationale voetbal opschorten het beste plan.

28 oktober 2020 om 17:55

We kunnen wel roepen dat het niet op profvoetbal lijkt maar het feit dat er dus onbehoorlijk wordt omgegaan met de Carona regels zodra spelers het complex verlaten van Psv is de verantwoordelijkheid van de spelers en staf zelf. Geldt overigens voor de gehele vereniging. Er zijn blijkbaar veel spelers die in contact zijn gekomen met mensen die besmet waren terwijl je zoveel mogelijk sociaal contact vermijd in periodes zoals deze.

Nu hebben ze 13 spelers dus vind ik ook dat ze prima kunnen spelen, zal mij echt een zorg zijn of die op profvoetbal lijkt of niet het is vooral de schuld van Psv zelf.

28 oktober 2020 om 18:08

13 spelers met spelers van de B-lijst. Maar de officiële van de A-selectie (officieel ingeleverde selectie lijst) zijn er nu minder dan 13. Dus zou je recht hebben op uitstel, anders zou elk team gwn spelers vanuit de jeugd erin moeten zetten, terwijl uitstel gwn al voorkomt. Niet dat dat veel verschil gaat maken, want als spelers die corona hebben gehad al is het maanden geleden dan kan de club na de winterstop nog niet met voldoende A spelers komen opdagen die dan toch weer worden geweigerd.

28 oktober 2020 om 22:23

Uitstel? Maar wanneer? Agenda zit bomvol.

WTF was dit niet bekend bij de leiding van Psv? Erg dom dan. Dit kan er nog wel bij, wat een verschrikking zeg, gelukkig is het een onbeduidend ploegje anders kon PSV welk eens punten daar gaan verspelen. Vlak na de loting dacht ik PSV wordt 1 in de poule, na vorige week dacht ik nummer 2.
Schmidt moet zoregn wat er ook gebeurt dat PSV na de winterstop die er geloof ik niet is nog Europees voetbal speelt!! Eis! Anders is het een verloren seizoen voor fans, Dumfries , Malen en ihataren

Belachelijk dat het duel dan alsnog door gaat... 13 spelers!!!! Waarvan meerendeel verdedigers zijn.

Zou de Knvb niet net als de NBA afgelopen seizoen een bubbel hanteren, gewoon alle clubs in 1 groot complex of gebied verzamelen en dan echt streng testen, zou wel handiger zijn dan dit elke keer.

28 oktober 2020 om 17:15

Ze hoeven hier niet te vliegen etc. Denk dat de spelers gewoon lekker in een eigen bedje willen slapen. Niet een jaar lang van huis?! Weg van vrouw/kinderen... Dat kun je niet van ze verlangen.

28 oktober 2020 om 17:20

NBA wordt wel even iets beter betaald dan de eredivisie hoor.. Stel dat iemand van Emmen in een bubble moet.. Sommige verdienen nog geen ton bruto. Moet je daar een heel seizoen voor in een bubble zitten.

Lijkt me dat je nu voldoende redenen hebt om te weigeren om te spelen. Volgens mij moet de Uefa deze wedstrijd uit gaan stellen.

28 oktober 2020 om 17:46

Tja. Het probleem is dat PSV spelers mee neemt uit de Kkd. Daardoor komen ze nog steeds boven de 13 spelers uit. En dat is knap balen anders kon je dit potje gewoon even uitstellen. De Uefa hoeft nu niks te doen.

Even gegoogled: Er staat nergens dat mensen die Covid hebben gehad Cyprus niet in mogen. Cyprus stelt wã©l een verscherpt reisadvies voor reizigers uit Nederland. Bizar verhaal dit. Edit: Regels bestaan blijkbaar sinds gister. Kan me dus goed voorstellen dat alles langs elkaar heen is gegaan.

Had PSV niet vooraf kunnen opzoeken wat de regelgeving is van Cyprus omtrent corona? Want anders is dit wel heel amateuristisch.

Als ze gewoon negatief hebben getest nu is het toch pure onzin dat ze het land niet in mogen? Van mij mag PSV in de competitie lekker punten verspelen maar europees gun ik ze het succes en dat gaat lastig worden op deze manier... normaal rol je deze tegenstander op maar nu...

Dit is pure competitievervalsing. Tijd voor stilleggen van de competities. PSV verloor mogelijk hierdoor afgelopen zondag ook van Vitesse.

28 oktober 2020 om 17:20

Helemaal mee eens! Dit kan gewoon niet doorgaan zo....

Dit roept nogal wat vragen op. Ten allereerst, waarom was PSV hier niet van op de hoogte? Lijkt me dat je op de hoogte bent van de regels die in een land gelden voordat je er heen vliegt? Ten tweede, is het niet een vorm van competitievervalsing op het moment dat een land naar gelieve aanvullende regels kan hanteren om uitspelende voetballers de toegang tot het land te weigeren? Negatief is negatief lijkt me.

28 oktober 2020 om 17:27

De regels zijn sinds gisteren veranderd. Dat kan dus gewoon langs elkaar lopen. Tja. Competitie vervalsing is het sowieso als je 13 mensen mist uit de selectie. Maar vreemd is het zeker

28 oktober 2020 om 17:32

Dan is het inderdaad begrijpelijk dat PSV hier niet van op de hoogte was maar dat bevestigt wel mijn punt ten aanzien van competitievervalsing. PSV komt op bezoek en pardoes zijn de regels veranderd zodat wij twee basisspelers missen..

28 oktober 2020 om 17:44

Dat is wel ver gezocht. Lijkt me niet dat de autoriteiten van Cyprus even wat regels aanpassen om 2 spelers van PSV te weigeren. Ik begrijp alleen niet waarom PSV zoveel spelers uit de KKD meeneemt. Ik zou dan eerder proberen om beneden de 13 te komen en later een wedstrijdje in te gaan halen.

28 oktober 2020 om 17:52

Ik wil niet suggereren dat Cyprus dit bewust doet, al liggen er wel mogelijkheden om hier misbruik van te maken. Het is immers dubieus dat spelers worden geweigerd terwijl zij gewoon een negatieve test kunnen overleggen en niet meer besmettelijk zijn. En als ik het goed begrijp zijn de spelers die nu meegaan vanuit Jong gewoon ingeschreven voor de Europa League (op de B-lijst) en tellen deze spelers dus sowieso mee in de bepaling of je nog 13 man op de been kunt brengen. Edit: ik heb dit even gecheckt en het klopt niet wat ik zeg. De regel is dat je minimaal 13 spelers vanuit de A-lijst ter beschikking moet hebben. Misschien was het inderdaad beter geweest als PSV gewoon geprobeerd had om onder dit aantal te komen, al hadden ze dit misschien ook wel gedaan als ze eerder wisten dat Teze en Zahavi niet beschikbaar waren..

28 oktober 2020 om 17:29

Deze regel bestaat blijkbaar pas sinds gisteren...

Boycotten die handel. Ga toch weg man. Nu gaan landen zelfs bepalen of je Europees voetbal mag spelen of niet? Donder op. Competitievervalsing ten top. Terugvliegen met die hap. Dit heeft totaal geen zin zo. Nu heb je niet te maken met spelers die je kwijt bent door blessure's, maar nu ook nog is door corona. Sta je dan met 3 verdediger's waarvan eentje uit Jong Psv. Totaal geen plezier meer in voetbal als het op deze manier doorgaat.

28 oktober 2020 om 17:26

“Nu gaan landen zelfs bepalen of je Europees voetbal mag spelen of niet”. Ben je serieus? Landen mogen inderdaad bepalen wie er op hun autonome grondgebied binnen mag en wie niet. Het zou pas gek zijn als voetbalbonden en clubs mogen bepalen wie er een land binnen mag.

Hoezo competitie vervalsing. Dit zijn gewoon de regels. Vorige week zei iedereen dit tegen NAC en nu is heel Nederland te klein omdat PSV iets minder spelers heeft. Niet zeuren maar voetballen. NAC had al 3 wedstrijden 11 tot 13 man minder .

28 oktober 2020 om 17:21

Speelt NAC ook wedstrijden op Cyprus dan? Dat is een hele andere situatie

28 oktober 2020 om 17:35

Situatie is hetzelfde wedstrijd is een wedstrijd. En alle 2 met 13 man minder . Alleen word er nu gezeurd over competitie vervalsing door iedereen en toen wij vorige week dat zeiden toen moesten we niet zeuren en werd er gezegd dit zijn de regels. Zo nu zijn de regels gewoon hetzelfde

29 oktober 2020 om 00:33

Al weken roepen mensen dat het nergens op slaat. Ook voor NAC. Niet zo kleinzerig miepen

Wat willen we nou met zijn allen??Zet voorlopig eerst een streep door het voetbal.. Begrijp heus wel dat het financiële hoog bij de voetbalclubs zit maar dat is ook het zelfde bij de horeca en de bedrijven en noem maar op....Dit kan zo toch niet....Gezondheid gaat toch voor????

Kunnen we niet gewoon kappen met Europees voetbal in deze tijden. Dit werkt echt niet. Het is wachten totdat er een land is die voor een inreisverbod kiest en dan hang je. Reizen in corona tijden is zowiezo niet heel slim

Op psv site staat dat uefa en psv proberen de autoriteiten te overtuigen om spelers alsnog toe te laten. Moeten ze dan morgen naar Cyprus vliegen en morgenavond voetballen als dit al lukt? Wordt echt te gek. Volgende week de hele club uit Cyprus weigeren in nederland

28 oktober 2020 om 17:35

Cyprus is maar een paar uurtjes vliegen.denk ook dat ze meer vanavond willen vliegen dan morgen. Dat zou prima kunnen. Maar ik ben er wel vrij zeker van dat ze dat niet gaan toestaan.

Damn... dit wordt wel erg treurig voor PSV zo. Van mij mag men een bond vormen, Europees gezien dat NLse clubs aan elkaar mogen uitlenen bij dergelijke problemen haha. Dit is krankzinnig.

Ik lees bij het artikel van Ronaldo het volgende: "bij een dergelijke moleculaire test wordt keel- en neusslijm afgenomen en naar een laboratorium verzonden. Hier wordt dan gekeken of het coronavirus nog in het slijm aanwezig is." heeft PSV misschien de jongens Tete en Zahavi niet weer getest, misschien dacht men dat het over was, maar konden deze jongens de anderen nog besmetten. Dan heeft de medische staf gefaald

28 oktober 2020 om 17:31

Nee er is sinds gisteren blijkbaar een nieuwe regel daar dat betrekking heeft op mensen die corona hebben gehad (betreffende verscherpte toegang/reisadvies)

28 oktober 2020 om 18:47

Lekker dan.
Ok als tegenstanders van PSV naar Eindhoven komen mogen ze tot Schiphol daarna gooien we ze in quarantaine.

Kijk, ik kan het heel erg waarderen dat de regels op Cyprus zo scherp zijn. Jammer en vervelend voor Psv, die zie ik graag op volle sterkte. Maar de opstelling van Cyprioten kunnen bij mij enkel rekenen op lof. Maargoed, ik ben zo'n iemand die wel in het virus gelooft en wel zijn best doet om alle maatregelen na te leven, zodat de mensen die nu de dupe zijn zo snel mogelijk aan het werk kunnen, zoals in de horeca.

28 oktober 2020 om 17:56

Oké moraalridder. Ik had je wel eens willen horen als het om Ajax ging. En goed voor jou dat jij wel in het virus geloofd 🤨

28 oktober 2020 om 18:13

Dan was z'n mening waarschijnlijk 360 graden gedraaid.

28 oktober 2020 om 19:46

Regel ontrent corona is ook sinds gisteren veranderd ...ook beetje vreemd.

Best veel pech dit seizoen.. Ik zou een reglementaire 3-0 tekenen. Bekijk het maar , fuck de Europa League dit jaar.

28 oktober 2020 om 17:41

Tja. Dan loop je wel inkomsten mis. En PSV kan zich het eigenlijk niet permitteren om te zeggen fuck de EL dit jaar. Dit jaar is financieel al een strop. Er zullen al waarschijnlijk genoeg supporters zijn die een compensatie willen. Dus onder aan de streep blijft er niks over en zul je straks weer gedwongen worden om te verkopen

Ik mag hopen dat ze de autoriteiten nog kunnen overtuigen daar op Cyprus. Wel een hele krappe selectie zo. Eerste gedachte is bij mij ook, laat dan maar zitten, ga lekker naar huis met z'n allen. Maar dat kan natuurlijk niet. Naast een reglementaire nederlaag kun je denk ik dan ook een flinke straf van de Uefa bij verwachten. Flinke boete en wellicht een Europese schorsing voor Psv. Dat kan Psv zich niet veroorloven natuurlijk. Gewoon je stinkende best doen met de spelers die je hebt. Verspeeld Psv punten kun je wel spreken van een geldig excuus in ieder geval.

dus gewoon mensen uit Cyprus weigeren als zij bij PSV moeten spelen, kan vast wel ff voor paar dagen geregeld worden, dan kunnen zij ook aantal spelers thuis laten

28 oktober 2020 om 17:58

Juist. Het is toch krom dat een land regels bepaald waardoor clubs niet op volle sterkte kunnen aantreden. Dan lijkt mij de oplossing om 2x thuis in Eindhoven te spelen.

Beetje raar! Ze hebben het gehad en hebben negatief getest dus zijn niet meer besmettelijk! Is het dan niet handiger om de andere spelers die het nog niet gehad hebben te weren? Wie weet zit daar juist iemand tussen die de “spreader” is. En sorry UEFA als je hier niet tegen op treedt dan kunnen we straks spelers van kwaliteit weigeren omdat ze corona hadden. Lekkere competitie heb je dan! Ik zie een oost blok land zo een top spelers weigeren om de wedstrijd te beïnvloeden en dat moet je niet willen!

Ah het vat moet wel helemaal leeg he... Allebei die spelers kun je eigenlijk niet missen.

Haha wat een grap begint dit te worden zeg, Of dat was het al. De wereld is officieel doorgedraaid, En dit gaat de komende tijd niet meer stoppen.

Verwachte opstelling: Mvogo - Mauro Hendrix Boscagli Max - Sangaré Fein - Götze Ihattaren - Malen Madueke. Hopelijk krijgt Hendrix een kans als cv en wordt het een succes. Hebben we tenminste een verdediger bij.

Nou maar hopen dat iedereen heel blijft morgen. Met de basiself alsnog een prima team om Nicosia klopt te geven.

Mvogo
Teze
Fein
Boscagli
Max
Ihattaren
Sangaré
Mauro
Madueke
Malen
Götze
28 oktober 2020 om 19:47

Ik hoop het, al zou je bijna hopen dat we ivm corona eruit gaan, zo is het toch niet meer leuk en onverantwoord om door heel Europa te reizen.

Waarom geen spelers uit Jong PSV dan? Nu een beetje zitten piepen maar voor deze talenten een prima ervaring lijkt mij. Genoeg basis spelers met wat aanvulling van uit Jong zou genoeg moeten zijn voor een resultaat op Cyprus.

Nou, dit is dus de reden dat je voortaan in de media gewoon niet wedstrijdfit moet melden, net als Ajax dat doet. Zo voorkom je veel gezeik, tevens moest PSV hier al van op de hoogte, laat alleen maar zien hoe amateuristisch ze te werk gaan..

28 oktober 2020 om 22:31

Want dan leggen ze de rode loper voor je uit? Die spelers van Ajax spelen toch ook niet? De regels waren pas net aangepast, dus begin niet met je amateurisme argument, vermoeiende gast.

Ja zonder Teze erbij heb je bijna niks meer voor de defensie. Desalniettemin moet PSV zelfs met zo'n gehavend elftal gewoon winnen van Omonia Nicosia. Die ploeg is de makkelijkste tegenstander voor Psv, drie punten is een absolute must.

28 oktober 2020 om 19:49

En laat hier nou altijd het gevaar liggen kan me de teams uit bijv. Kroatië herinneren zouden we ook wel ff van Winnen.

Tsja, opend wel wat opties voor de toekomst... A’dam en R’dam zijn corona brandhaarden, dus we laten geen spelers van ouder dan 15 jr toe🤣😂. Hopen dat PSV dan kans maakt..., zonder gekheid; betaald voetbal wordt een absolute soap ! Gewoon mee stoppen... helaas

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5655
2.PSV5029
3.AZ4619
4.Feyenoord4322
5.Vitesse4211
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller2214
E. ZahaviAanvaller156
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller81
Y. VertessenAanvaller50
Y. MvogoKeeper220
M. RomeroAanvaller11
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

3 fans
Middenvelder, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 PSV 15 6 1 0
2020 Guangzhou City 7 4 1 0
2019 Guangzhou City 28 29 2 1
2018 Guangzhou City 26 20 3 0
2017 Guangzhou City 30 27 4 0
Laatste voetbalnieuws

Opmerkelijke conclusie na nieuwe domper PSV: ‘Speelden eigenlijk best goed’

Roger Schmidt denkt dat PSV zich nog steeds kan plaatsen voor de achtste finale in de Europa League, ondanks de pijnlijke 4-2 nederlaag tegen Olympiacos van donderdagavond. De Duitse coach drukt...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 24 februari
Morten Thorsby kan mogelijk een mooie stap omhoog zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren