Advocaat maakt groot compliment: ‘Hij doet me denken aan die van Bayern’

Woensdag, 28 oktober 2020 om

Justin Bijlow is blij met zijn nieuwe kans bij het Nederlands elftal. De doelman van Feyenoord werd door bondscoach Frank de Boer opgenomen in de 34-koppige voorselectie voor de oefenwedstrijd tegen Spanje en de Nations League-duels met Bosnië-Herzegovina en Polen. Bijlow beseft dat hij nog niet verzekerd is van een plek in de definitieve groep, maar is erop gebrand om daarin terecht te komen.

De doelman is dit seizoen een van de uitblinkers bij Feyenoord. Toch viel hij vorige maand buiten de boot: toen koos De Boer voor Jasper Cillessen (Valencia), Marco Bizot (AZ) en Tim Krul (Norwich City) als opties onder de lat voor de interlands tegen Mexico (0-1 nederlaag), Bosnië-Herzegovina (0-0) en Italië (1-1). Zij maken nu weer deel uit van de voorselectie en uiteindelijk zal een van de vier keepers afvallen; op vrijdag 6 november maakt De Boer bekend wie dat is. Op de persconferentie van Feyenoord voorafgaand aan de Europa League tegen Wolfsberger AC van donderdagavond wordt Bijlow gevraagd naar zijn plek in de selectie.

Bijlow kreeg zondag na de wedstrijd tegen RKC Waalwijk (2-2) te horen dat hij bij de voorlopige selectie zit. "Van Ramon ten Hove in de bus terug van Waalwijk. Het is natuurlijk mooi om te horen, maar het is pas de voorselectie. Volgende week wordt de definitieve selectie bekend gemaakt en dat is belangrijker dan de voorlopige selectie", erkent de keeper. "Of ik het had verwacht? Ik moet gewoon goed mijn best doen en dan zie ik vanzelf wel of ik erbij zit. Vóór de vorige interlandperiode heb ik gezegd dat ik toen misschien verwacht had dat ik in ieder geval bij de voorselectie zou zitten. Dat was niet het geval."

Ditmaal krijgt hij wel de kans van De Boer. "Nu is het mijn taak om bij de definitieve selectie te komen", weet Bijlow, die op de persconferentie een groot compliment ontvangt van zijn trainer Dick Advocaat. De oefenmeester vindt het 'logisch' dat zijn pupil is opgenomen. "Hij heeft voor een keeper alles wat je als keeper nodig moet hebben. Hij is snel, hij heeft reacties en komt z’n goal uit. Hij doet me altijd wat denken aan die keeper van Bayern München (Manuel Neuer red.) Bijlow is ontzettend fanatiek. Het is een baasje, daar houd ik wel van. Hij moet als doelstelling hebben dat hij de eerste keeper van het Nederlands elftal wordt. Of dat op korte termijn haalbaar is? Dat bepaalt de bondscoach."

Advocaat hoopt dat transferinkomsten naar Feyenoord 1 gaan
Meer video's

Poll

Verwacht je dat Justin Bijlow tot de definitieve selectie van Oranje zal behoren?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Ja scheelt niet veel natuurlijk. Over een jaartje of 2 is Bijlow van hetzelfde niveau.

28 oktober 2020 om 16:06

Precies lekker hypen. En als hij dan een paar wedstrijden minder keept noemen we hem snel overschat.

28 oktober 2020 om 17:36

Ik hoor eigenlijk nu al heel vaak dat ie overschat is , laat staan als ie straks een mindere periode heeft.
Dat terwijl hij het grootste keepers talent in het land is.
Hij moet niet te lang bij Feyenoord blijven zitten , als ie dit nog 2 jaar volhoudt dan moet hij naar het buitenland gaan , anders wordt het een gevalletje Vilhena.

Beetje raar als Advocaat daadwerkelijk dit gezegd heeft, 'die keeper', je mag toch verwachten dat een dergelijk voetbalfiguur als Advocaat ieder moment van de dag wel even de naam van Manuel Neuer uit de mouw kan slingeren. Is zo'n beetje de beste keeper van de 21e eeuw

28 oktober 2020 om 16:19

Mee eens, dat gevoel heb ik bij VI ook weleens. Praten ze al weken over een speler komen ze niet op de naam. Zal wel een ouderdomskwaaltje zijn😋

28 oktober 2020 om 16:35

Dat is geen ouderdomskwaaltje, dat is gewoon een beetje interessant doen. Vind dat altijd van desinteresse getuigen want het is gewoon hun werk he. Dan hoor je weer: ja die Afrikaan van Liverpool die Sané, nee uhh Mané.. Dan denk ik, joh dit weet je gewoon perfect.

28 oktober 2020 om 16:52

@baron, zoiets zal het zijn denk ik. Het alternatief is dat ze er eigenlijk weinig kaas van hebben gegeten en het allemaal zo uit de losse pols doen. Dat zal voor een zekere mate sowieso wel het geval zijn, maar dat ze het gewoon eigenlijk geen reet interesseert is ook een optie, dat ze het uitsluitend doen voor de centen

28 oktober 2020 om 16:20

@rhynocerys Het kan een momentopname zijn dat Advocaat simpelweg niet op de naam kwam. Verder zijn er genoeg voetbalfiguren die in praatprogramma's ook niet meteen op de juiste naam komen. Zo schokkend vind ik het niet. Misschien bedoelde hij Kahn wel =)

28 oktober 2020 om 16:30

Haha jongens, misschien bedoelde hij het meer gekscherend om hem niet expliciet met Neuer te vergelijken. Als in; die mogen jullie zelf invullen.

28 oktober 2020 om 16:48

Stiekem had Advocaat het over Ulreich.

28 oktober 2020 om 17:40

Ik denk dat Advocaat 'die keeper van Bayern München' zei, omdat hij zelf ook weet dat dat minder gek klinkt als wanneer hij Manuel Neuer bij zijn naam had genoemd.

ALS-JE-BLIEFT, stop hiermee !! Bijlow maakte vorig seizoen nog aardig wat blunders, begrijp me niet verkeerd. Want hij is op dit moment echt een machine, een geweldige keeper. Maar ga hem alsjeblieft niet vergelijken met iemand die al alle prijzen heeft gepakt die te halen zijn.

28 oktober 2020 om 16:11

Hoeveel waren dat er dan vorig seizoen? Ik kan me alleen die tegen NAC herinneren, maar wellicht heb ik iets gemist.

28 oktober 2020 om 16:19

Ik kan me helaas ook nog een wedstrijd in de Arena voor de geest halen, enige positieve was toen dat het de laatste wedstrijd van Stam was, dus ik snap dat je die bent vergeten haha.

28 oktober 2020 om 16:20

Tijdens de laatste wedstrijd van Stam, keepte Vermeer.
Verder nog suggesties?

28 oktober 2020 om 16:23

Ja, leuk antwoord, alleen toen keepte Vermeer...

28 oktober 2020 om 16:26

Ik dacht dat Bijlow toen die bal door zijn benen liet gaan, of was dat dan het jaar ervoor? Dan heb ik me vergist.

28 oktober 2020 om 16:29

We hadden het over afgelopen seizoen en dit seizoen.
Bedankt voor je bijdrage

28 oktober 2020 om 16:33

@madco123, Klopt, een jaar eerder. Sinds de komst van Advocaat keept hij heel stabiel en is hij nauwelijks op fouten te betrappen.

28 oktober 2020 om 16:45

Ja dat snap ik, ik dacht alleen dat die wedstrijd vorig seizoen was maar de tijd gaat snel. Excuus voor mijn vergissing. In de wedstrijden onder Advocaat is hij verder heel sterk. Jammer dat de verdediging hem zoals dit weekend nog wel eens in de steek laat, want ik baal ervan dat we altijd zo weinig de 0 kunnen houden. Op de een of andere manier weten slechte ploegen toch vaak weer te scoren. Dit seizoen ook pas een keer uit 6 de nul terwijl je ook tegen Rkc, Sparta, Twente en ADO hebt gespeeld.

28 oktober 2020 om 17:21

Bijlow heeft in het verleden best vaak ook houdbare ballen doorgelaten. Dan wordt er niet van een blunder gesproken, maar zulke momenten moet je ook meenemen vind ik. Zelfde als met VVV laatst, de helft van de ballen waren echt makkelijk houdbaar, maar die keeper maakte niet echt grote blunders. Jeroen Zoet was ook een keeper die vaak houdbare ballen door liet, maar weinig blunders maakte. Overigens moet ik wel zeggen dat Bijlow het dit seizoen fantastisch doet.

28 oktober 2020 om 21:11

El Fenomeno...ik vind het wel meevallen met de houdbare ballen die hij door liet....het grote verschil is dat hij zich ontwikkeld heeft in de lucht en er inmiddels ook ballen uit houdt die 95 van de 100 keepers niet heeft.

28 oktober 2020 om 16:28

Ik vind zijn manier van keepen wel wat weg hebben van de neuer stijl, ook met uitkomen en het gebruik van zijn benen. Dat het niet hetzelfde niveau is klopt, maar ik snap de vergelijking wel aangezien ik die zelf ook zie.

28 oktober 2020 om 16:32

Hij vergelijkt hem gewoon qua stijl, helemaal niet qua niveau. Kun je zelf toch ook wel invullen? Op die manier zoals jij het ziet kunnen we bijna niemand meer met elkaar vergelijken.

28 oktober 2020 om 16:46

Haha, mooi he, Oprecht kwaad ook. Bijzonder hoe mensen die soort vergelijkingen altijd lezen.

28 oktober 2020 om 16:43

Probeer eens te lezen. En dan opnieuw je antwoord. Het gaat over de stijl van het keepen. Niet over het niveau.

Al zou Bijlow nu nog niet geschikt zijn toch moet hij geselecteerd worden. Als de nood aan de man is moet je een goede reserve keeper hebben. De andere keepers hebben al volop bewezen dat ze op Europees niveau tekort schieten
Hij kan nu heel veel leren van oa Cillessen, maar ook van dit soort wedstrijden. Overigens vind ik hem nu zeker de beste keeper na Cillessen

28 oktober 2020 om 16:09

Helemaal met je stuk eens. Krul en Bizot zijn het niet, en gaan het ook niet worden. Bijlow er lekker bij, trainen en mee kijken hoe het allemaal werkt doet hem vast goed. Op termijn (zoals het nu lijkt) de opvolger van Cillessen. Die is op dit moment nog wel een stukje beter en heeft gewoon meer ervaring. Als Bijlow stappen blijft maken komt hij er vanzelf, is nog steeds erg jong voor een keeper.

28 oktober 2020 om 22:19

Bijlow gaat het ook niet worden. Onana ligt nog mijlen ver voor op hem en dat is europees gezien geen eens een subtop keeper. Het Nederlands elftal heeft echt een groot probleem al Cillesen stopt of Bijlow moet abnormaal grote stappen gaan maken.

Bijlow in Oranje praten om zn marktwaarde te verhogen. Dat ie er bij zit/hoort prima, maar dat komt meer vanwege een gebrek aan concurrentie dan dat dit een extreem talent is. Mijn gevoel zegt dat Bijlow na dit seizoen ook de stap moet maken naar het buitenland, uiteraard wel bij een club waar hij aan spelen toekomt. Ik vind hem op dit moment minder ver dan Onana twee jaar geleden, en dit kan gedeeltelijk komen omdat hij zn meeste wedstrijden in de ED keept of hooguit een paar potjes in EL. (Onana is trouwens ook toe aan een grote competitie)

28 oktober 2020 om 16:47

Je maakt nu zelf de aanname over extreem talent (direct ook zo overdreven, trouwens). Hij zit er gewoon bij vanwege zijn niveau en dat is volledig terecht ook.

Cilissen en Krul zijn zekerheidjes dus gaat het tussen Bijlow en Bizot, waar ik denk ik dat Bizot een streepje voor heeft onder de Boer.
Naar mijn mening heeft Bijlow over een langere periode bewezen dat hij een kans verdient in Oranje maar ik zie het niet zo snel gebeuren onder deze trainer.

Je kan hem prima officieel derde keeper maken deze interland periode. Laat hem desnoods die oefenwedstrijd keepen, dan zie je direct of het loopt. Als "normale" keeper vind ik hem wel beter dan als meevoetballende keeper. Nls elftal vind het nog wel eens leuk om de eigen keeper in de problemen te brengen dus ik hoop dat hij daar goed op voorbereid wordt. Verder als hij zich zo blijft ontwikkelen en Cilessen op de bank blijft zitten in Valencia dan maakt hij heel goed kans om op het EK te spelen.

Ik vind het eigenlijk wel geinig. Op het moment dat we het over Bijlow hebben, praten we alleen over die giga blunder bij Ajax. Dat is echt een tijdje terug al. keepen is een ervarings vak. 2 weken laten tegen psv stond die weer als een held te keepen en pakte die punten voor de ploeg. Zegt alleen al dat het mentaal wel goed zit.

Bijlow is, heel de jeugd lang, als groot talent beschouwt en maakt het nu waar. De eerste wedstrijden liet hij het ook zien, maar na zin blessure is die veel completer geworden en komt hij ook vaak uit. Nu is hij de baas in heel het strafschopgebied. Als Feyenoordfan zit je gewoon lekkerder op de bank als je weet dat Bijlow op doel staat. pakt gewoon punten voor je ploeg.

Waar zijn plafond ligt? Geen idee. Vergelijking meteen met Neuer is wat overdreven. Laat die jongen vlieguren maken en dan zien we het wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2432
2.Vitesse2212
3.Feyenoord2112
4.PSV2014
5.FC Twente1812
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger92
S. BerghuisAanvaller99
B. LinssenAanvaller91
J. BijlowKeeper60
N. JørgensenAanvaller51
L. NarsinghAanvaller51
R. BoženíkAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

7 fans
Keeper, 22 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 6 0 0 0
2019/2020 Feyenoord 7 0 0 0
2018/2019 Feyenoord 16 0 1 0
2017/2018 Feyenoord 3 0 0 0
2016/2017 Feyenoord 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

De beste keepers van Nederland ooit? ‘Misschien een transfer maken’

Joop Hiele en Sander Westerveld zien Justin Bijlow en Joël Drommel een mooie toekomst tegemoetgaan. De doelman van Feyenoord kwam voor het eerst bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 24 november
Manchester City wil graag langer door met Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren