Cristiano Ronaldo kan teleurstelling niet verbergen: ‘PCR IS BULLSHIT'

Woensdag, 28 oktober 2020 om 14:07Rian Rosendaal • Laatste update: 15:43

Cristiano Ronaldo is volgens de meest recente test nog steeds besmet met het coronavirus. Hierdoor ontbreekt de Portugese aanvaller woensdagavond bij Juventus in het duel met Barcelona in de groepsfase van de Champions League. Ronaldo is duidelijk niet gelukkig met het hele gebeuren rondom zijn besmetting, zo blijkt uit een post van de 35-jarige spits op Instagram.

"Ik voel me goed en gezond", schrijft Ronaldo woensdag als tekst bij een foto van hemzelf op Instagram. Om daarna uiting te geven aan zijn gevoelens: "PCR IS BULLSHIT." De reacties zijn overigens weer snel verwijderd door Ronaldo. Met deze uitspraak doelt de sterspeler van Juventus evenwel op de pcr-test die dinsdagavond bij hem werd afgenomen. Bij een dergelijke moleculaire test wordt keel- en neusslijm afgenomen en naar een laboratorium verzonden. Hier wordt dan gekeken of het coronavirus nog in het slijm aanwezig is.

Dit bericht bekijken op Instagram

Felling good and healthy! ????????? Forza Juve! ???? #finoallafine

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano) op

Ronaldo verblijft sinds de recente interlandperiode in quarantaine, ondanks de melding van Juventus dat hij niet de symptonen van het coronavirus vertoont. Zonder Ronaldo liet Juventus punten liggen tegen Crotone (1-1) en Hellas Verona (1-1). Tussendoor werd met 2-0 gewonnen van Dinamo Kiev in de eerste wedstrijd in de poulefase van de Champions League. Het is nog niet bekend wanneer Ronaldo weer inzetbaar is voor trainer Andrea Pirlo.

De uitspraken van Cristiano Ronaldo, die vanwege een positieve coronatest niet in actie kan komen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

109 reacties (laatste reactie door groninger hopp)

Vervelend voor hem dat hij niet kan spelen, maar hij moet zijn verantwoordelijkheid eens pakken. Is eerder al tegen de adviezen in uit quarantaine gegaan en hij moet niet dit soort berichten plaatsen uit frustratie. Dit brengt alleen maar onnodige discussie.

28 oktober 2020 om 14:40

Klopt het wil niet zeggen dat je als topatleet het kan negeren. Het is voor iedereen hetzelfde. En voor de meeste mensen is het veel lastiger als voor ronaldo.

28 oktober 2020 om 15:00

Of je hebt mensen die corona een dodelijk virus vinden en elke dag in angst leven voor dit virus OF je hebt mensen die dit hele virus een complot vinden. Hahaha ik verbaas me echt hoe bepaalde mensen hun hersens gebruiken. Volgens deskundige is het corona virus vergelijkbaar met een ernstige griep. Of al maatregelen nodig zijn? Ik betwijfel het, maar als overheid moet je wel maatregelen nemen. Het gaat namelijk om de gezondheid van mensen en dan kan je beter te zware maatregelen nemen dan te lichte. Natuurlijk houden jonge mensen bijna niets over aan deze griep en af en toe is er wel een "topsporter' die last blijft houden. Dit komt dan ook gelijk op de voorpagina van het AD, de extreme voorbeelden krijgen de aandacht, waardoor de bange mensen nog banger worden en de complotdenkers nog meer gaan denken dat het een complot is

28 oktober 2020 om 15:37

Precies. Als er één iemand niet mag klagen, dan is het wel Cristiano Ronaldo met zijn vele miljoenen op de bank. Die hoeft zich echt geen zorgen te maken over zijn baan, zijn onderneming of het welzijn van zijn gezin na de coronacrisis, in tegenstelling tot de vele ondernemers en werknemers in sectoren die nu al maanden minder of zelfs helemaal niet draaien.

28 oktober 2020 om 15:44

Ik vind dat dus juist positief dat hij graag wilt spelen en daarover klaagt. Hij kan ook lekker in zn jacuzzi achterover leunen en rustig paar wedstrijden overslaan totdat hij weer kan spelen. Paar weken trainen dan wel weer ergens over een maand meedoen. Volgens mij maken mensen hier een misvatting hij zegt niets over Corona of over maatregelen hij geeft alleen aan dat de PCR test onzin is. Nou dat mag hij vinden.

28 oktober 2020 om 14:47

Zeer ernstige zaak. De Uefa zou dit soort mensen zwaar moeten straffen. Corona is levensgevaarlijk dus niks ontkennen.

28 oktober 2020 om 17:01

"de moraliteit is lager dan de griep haha"

Waarom liggen de ziekenhuizen dan helemaal vol? Je wilt toch niet beweren dat alle verpleegkundigen ook in een complot zitten he.

28 oktober 2020 om 17:05

Ik denk sowieso wel dat hij mortaliteit bedoelt, of hij moet het virus echt heel persoonlijk kennen.

28 oktober 2020 om 17:45

Man, hou op aub. In 2018 zaten de ziekenhuizen in Noord brabant ook vol wegens griep. 11.000 griepdoden dat jaar. Ooit wat van gehoord toen zoals nu?

28 oktober 2020 om 18:38

En wat is de gemiddelde mortaliteit van de griep en Corona in Europa?

28 oktober 2020 om 18:43

@Groninger Hopp Ja een huisarts zal het vast wel beter weten dan een specialist. Kansloze reactie.

28 oktober 2020 om 16:03

@bf1994, maar Messi ontkwam dan weer niet aan de tackle van Casemiro. Waar overigens geheel terecht geen penalty voor werd gegeven. Dus Casemiro > Messi?

28 oktober 2020 om 17:12

Ik ben er niet mee eens dat casemiro de bal terecht won maar als we zeggen dat hij dat wel deed dan is casemiro inderdaad beter dan messi

Vreemd dat het zo lang duurt bij Ronaldo. Maar "better safe than sorry" zeggen ze dan in dit geval. Wel balen dat we die twee niet nog een keer tegen elkaar zien spelen. Ik hoop dat wanneer ze naar Barcelona gaan dat alles in orde is zodat we toch nog 1x het mogen meemaken.

Eerst alle nationale en internationale regelgeving rondom quarantaine plicht aan zijn laars lappen, positief testen, alsnog vliegen. En vervolgens gefrustreerd op social media reageren. Ik snap dat hij baalt dat hij niet kan spelen, maar van een man met zijn statuur (en vooral de voorbeeldfunctie die hij heeft) zou je meer verwachten.

28 oktober 2020 om 15:08

Fijn voorbeeld voor de bevolking inderdaad. Zijn sponsors zouden zich achter hun oren moeten krabben met zo'n boegbeeld van hun merk.

28 oktober 2020 om 15:41

Maar bekijk het eens heel nuchter: Waar maakt hij zich druk om? Dat 'ie een avondje niet mag voetballen? De beste man heeft geen enkele reden om gefrustreerd te zijn. Hij heeft een prachtige vrouw, kinderen en meer geld dan een normaal mens in zijn leven kan opmaken. Dat je dan even niet kunt voetballen is vervelend, maar geen enkele reden je zo te gedragen.

In plaats daarvan zou het hem netjes staan als hij zich wat beter gedraagt en solidariteit toont met de vele mensen die wél hard getroffen worden door dit virus.

28 oktober 2020 om 16:29

Misschien is dit de zogenaamde “wilskracht” of “werkethiek” die hij bewust wil showen. Zodat alle fanboys kunnen zeggen: “Kijk hoe hard hij leeft voor zijn sport, wat een topatleet, dit onderscheid hem van iedereen”. Maar inderdaad de grote Ronaldo heeft schijt aan alle regels en doet waar hij zelf zin in heeft. Ergens begrijp ik zijn frustratie, Barcelona zit nu eenmaal in zijn hoofd al zijn hele Carriere. En daar wil hij maar al te graag tegen voetballen. Maar dan nog typeert het zijn “snuggere” zijde.

Nou nou meneer Ronaldo. Ik dacht dat jij een voorbeeld was als speler en mens voor de maatschappij.
Niet Dus!
Hoe kun jij het testen en de testmethodiek bullshit noemen? Heb jij ervoor gerleerd of gestudeerd? Ik dacht het niet.

Dit soort mensen zijn de oorzaak van verdere verspreiding van de |corona Pandemie. Miljoenen mensen volgen de ontkenners en de gewone man in de maatschappij is het slachtoffer, Mensen corona is levensgevaarlijk!

28 oktober 2020 om 15:32

Nou, andere mensen die hier wel voor hebben geleerd en gestudeerd geven ook aan dat deze PCR test gewoon niet erg betrouwbaar is. Er is een foutmarge tot maar liefst 33%. Helemaal niet raar dat dit dus gezegd wordt.

28 oktober 2020 om 15:43

Die tests hebben inderdaad een vrij hoge foutmarge, maar je kunt je altijd een tweede keer laten testen bij twijfel. Wij als gewone stervelingen die van de teststraat van de GGD afhankelijk zijn wellicht niet, maar een vermogend iemand als Ronaldo die voor een grote vermogende voetbalclub als Juve speelt kan gewoon zonder problemen bij de beste en snelste laboratoria terecht om alsnog negatief te testen.

28 oktober 2020 om 15:59

Vermeldt er dan ook even bij dat de kans op een false negative een stuk groter is dan de kans op een false positive...

28 oktober 2020 om 17:13

Zoals ik al zei, de PCR test is helemaal niet betrouwbaar. Of dat nou in de positieve of negatieve kant is. Het blijft gewoon een zorgwekkende kwestie. Je gaat je soms afvragen waarom we dit allemaal doen... Helaas hebben we geen betere manier om zo veel mensen te testen op een betrouwbare manier. Het zou enorm veel helpen in de strijd tegen Corona.

28 oktober 2020 om 17:30

Dat maakt wel degelijk uit hoor. Als de kans op fals positives klein is (wat blijkbaar zo is) dan is er geen enkele reden voor Ronaldo om kwaad te zijn.

28 oktober 2020 om 15:37

Hou alsjeblieft op met deze bang makerij. Waar slaat dit op? Corona moet je niet onderschatten maar het is niks meer dan een hele hevige griep. Die testen hebben een fout marge van 33 procent en daar word een heel beleid op gebassseerd. Het is absurd wat hier allemaal onder onze neus gebeurd.

28 oktober 2020 om 15:56

Waar haal je die 33% vandaan? Oprechte vraag, aangezien ik overal 3% lees.

28 oktober 2020 om 16:10

Ik ben het ook regelmatig tegenkomen. Ik heb zelf een onderzoek teruggevonden (een onderzoek van Oxford) waar dat die 33% 1 keer genoemd wordt. Alleen staat al gewoon in het abstract van het onderzoek geschreven dat het een onderzoek is naar false negatives en daar slaat die 33% dan ook op. Het begin van het abstract luidt zelfs als volgt “Reverse transcription -polymerase chain reaction (RT-PCR) assays are used to test patients and key workers for infection with the causative SARS-CoV-2 virus. RT-PCR tests are highly specific and the probability of false positives is low, but false negatives can occur if the sample contains insufficient quantities of the virus to be successfully amplified and detected”. Als je het mij vraagt is het dus een gevalletje “ik hoor ergens een cijfer en neem het klakkeloos over zonder het onderzoek eens te lezen”, al kan het ook een ander onderzoek zijn natuurlijk maar dan zou ik ook wel willen weten welk onderzoek.

28 oktober 2020 om 16:53

Stop met praten, toen de griepgolf er was zijn er geen enkele maatregelen genomen om de verspreiding tegen te gaan, alles was open, festivals, voetbal stadions uitgaansleven enzo.zouden we dit hebben gedaan vanaf het begin van de Carona periode dan zouden er veel meer doden zijn gevallen en zouden er veel meer besmettingen zijn geweest, het is niet voor niets een Epedimie en niet een gewone stevige griep het is vooral gewoon logisch nadenken ipv die feiten op tafel gooien (althans zo breng je het) dat het een stevige griep is. Zou graag al die twijfelaars bij elkaar willen zien vanaf het begin van de Carona periode ergens waar niemand erbij zou kunnen waar ze alles mochten doen wat ze zelf zouden willen om te kijken of dit hetzelfde effect zou hebben dan alle maatregelen die wij tot nu toe genomen hebben.

28 oktober 2020 om 15:53

Ik vraag me serieus af waar mensen met een foutmarge van 33% vandaan komen? Overal waar ik kijk is dit zo'n beetje 1%. Zelfs de website van Viruswaarheid (die op z'n zachts gezegd sceptisch over Corona zijn) zegt dat de false-positive zo'n 3% is.

Hij mag z'n verantwoordelijkheid hierin wel wat meer nemen wat mij betreft. Ik hoopte wel dat hij er bij zou zijn vanavond, aangezien ik bang ben dat dit een van de laatste keren, zo niet de laatste, is om die twee helden samen op het veld te zien

Toch knap, een van de beste voetballers ooit zijn en daarnaast ook nog eens een benadigd viroloog zijn. Jammer voor de voetballer Ronaldo... Al moet ik wel toegeven dat zijn post op Instagram nergens “PCR is bullshit” staat in de beschrijving. Dus geen idee van waar ze dat halen.

28 oktober 2020 om 15:13

Hij had het in een reactie op zijn eigen post staan, maar de reactie is inmiddels verwijderd zie ik. Je kan nog wel een screenshot ervan terugvinden op andere nieuwswebsites/twitter.

28 oktober 2020 om 15:17

Dan zal zijn mediateam wel ingegrepen hebben.

Uhm, VZ, waar exact zegt Ronaldo dat de pcr bullshit is? Lees ik er overheen?

Wel grappig om sommigen rea hier te lezen ze doen net of Ronaldo Corona ontkent. Ten eerste snap ik de emotie van Ronaldo dat hij baalt dat hij niet kan spelen en ten tweede is het een feit dat de Ptc testen niet betrouwbaar zijn en ook niet bedoelt zijn om Corona op te sporen maar dit is de of een van de enigste testen die beschikbaar zijn

28 oktober 2020 om 16:26

Ah het is een feit dat ze niet betrouwbaar zijn. Kan je dat onderbouwen? Of praat je gewoon een paar mensen na? Lees hierboven even wat Lierse zegt over false negatives. Dat is denk ik waar je op doelt en wat je volledig verkeerd interpreteert.

28 oktober 2020 om 19:40

Kun je cijfers geven met een bron over de nauwkeurigheid van de PCR testen? Want ik lees in het algemeen dat ze wel gewoon corona op kunnen sporen met deze test.

Zou hij wel hebben gespeeld als test negatief ? Hij heeft niet meegetrained met de groep.

Ik begrijp hem volkomen: de hele wereld had Ronaldo vs Messi weer willen zien uiteraard. Maar niet getreurd Ronaldo: er komt nog een wedstrijd in Camp Nou! Hopen dat beide dan van de partij zijn. Het blijft iets mythisch als deze 2 tegenover elkaar staan. Of het nu United vs Barca is, Real vs Barca of VVV vs Top Oss..

28 oktober 2020 om 16:16

Beetje jammer dat je Top Oss en VVV vergelijkt haha.

Triest dat hij niet beseft welke verantwoordelijkheid hij heeft. Goed dat hij het vervolgens inziet, jammer dat het alsnog een artikel wordt.

Vind het vooral apart dat mensen het afdoen als een stevige griep toen de griepgolf er was werden er geen enkele maatregelen genomen op landelijk niveau, die ervoor hebben gezorgd om verspreiding tegen te gaan. Alles was open, zou je dit doen in Nederland vamaf het begin dan zouden er nu 10x zoveel doden zijn geweest, doordat de ziekenhuizen de patiënten stroom niet zouden aankunnen, en er zouden veel sneller veel meer mensen besmet raken. Maar het is een stevige griep

Ronaldo komt over het algemeen niet erg snugger over. En das knap met zo'n status, want die heeft me een leger media-adviseurs om hem heen.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Juventus

1068 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Atalanta6939
3.Juventus6936
4.AC Milan6921
5.Napoli6736
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. RabiotMiddenvelder302
Cristiano RonaldoAanvaller3027
MorataAanvaller299
F. BernardeschiAanvaller260
F. ChiesaAanvaller267
W. SzczęsnyKeeper270
L. BonucciVerdediger242
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

3869 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 30 27 3 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0

In de wandelgangen

Vrijdag 7 mei
Manchester United beschouwt Jan Oblak als zijn ideale nieuwe doelman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren