Dagen Favre bij Dortmund lijken geteld; BILD presenteert drietal opvolgers

Woensdag, 28 oktober 2020 om

Het is nog maar de vraag of Lucien Favre ook volgend seizoen nog als hoofdtrainer aan Borussia Dortmund verbonden is. Volgens BILD is de kans groot dat de clubleiding van BVB het aflopende contract van de Zwitserse coach niet zal verlengen. De gezaghebbende Duitse krant voert gelijk drie mogelijke opvolgers van Favre in het Signal Iduna Park op.

Favre behaalt met Dortmund gemiddeld genomen 2,15 punt per wedstrijd, iets dat nog nooit eerder is gepresteerd door een trainer van de Duitse topclub. Desondanks is de ervaren oefenmeester niet bijster populair in Dortmund-kringen, zo benadrukt BILD. Favre wordt met name verweten dat hij de huidige nummer drie in de Bundesliga nog geen grote prijs heeft bezorgd. De Zwitser werd medio 2018 aangesteld door de clubleiding. Op bestuurlijk niveau zouden er steeds vaker twijfels zijn over de tactische keuzes van Favre. Daarnaast is er naar verluidt steeds meer ergernis over het statische voetbal dat op de mat wordt gelegd.

BILD velt vernietigend oordeel over Favre na uitspraak in interview

De coach van Borussia Dortmund komt steeds meer onder druk te staan.Lees artikel

BILD filosofeert reeds over mogelijke vervangers van Favre bij Dortmund. Op het driekoppige lijstje staat onder meer de naam van Marco Rose. De 44-jarige coach van Borussia Mönchengladbach was dinsdagavond in de groepsfase van de Champions League op weg naar een regelrechte stunt tegen Real Madrid. In de slotminuten werd een comfortabele 2-0 voorsprong alsnog weggegeven: 2-2. Desondanks wordt Rose gezien als iemand die Dortmund weer attractief voetbal zou kunnen laten spelen.

De kandidatenlijst wordt verder aangevuld met Julian Nagelsmann, die RB Leipzig vorig seizoen naar de halve finale van de Champions League loodste, en Red Bull Salzburg-coach Jesse Marsch. Voornoemde trainers staan volgens BILD symbool voor voetbal met een hoge intensiteit, diepgang en spelers die constant in beweging zijn. Hierbij wordt verwezen naar het veotbal dat Dortmund speelde onder Jürgen Klopp, de huidige manager van Liverpool. Men probeerde Nagelsmann in het recente verleden al weg te halen bij TSG Hoffenheim. Hij koos echter in 2018 voor een contract bij RB Leipzig.


Poll

Wat is volgens jou de beste optie voor Borussia Dortmund?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door baksteenfct)

Nagelsmann is de beste optie, by far. Maar lijkt me niet dat hij het gaat doen. Die kiest zijn stappen heel zorgvuldig. Wat neer zetten bij Leipzig, ervaring opdoen en dan een stap zetten naar de absolute top.

28 oktober 2020 om 14:02

Dat is dan maar 1 stap

28 oktober 2020 om 14:17

Hij zegt dan ook nergens dat Nagelsmann nog meerdere stappen moet zetten naar de absolute top, maar dat zijn stappen in het verleden zorgvuldig gekozen zijn.

28 oktober 2020 om 16:04

Nagelsmann is een big Bayern fan, gisteren nog eens duidelijk gemaakt😋 die zal ooit wel Bayern coachen maar niet de komende 2/3 jaar & bij leipzig is hij bezig aan iets moois...

28 oktober 2020 om 16:16

Wil niet zeggen dat hij Dortmund dan niet gaat coachen hé, FC Bayern zit momenteel gebeiteld met Flick. Op tactisch vlak overtreft hij Favre op alle vlakken, echter vind ik Nagelsmann wel een dweil van een vent als hij achterstaat en het zit wat tegen. Vooral nu de stadions leeg zitten hoorde je hem dan toch enorm zeiken tegen Jan en alleman. De vlag gaat overigens wel uit als Favre eruit gaat hoor, een prima selectie met een incompetente prutser aan het roer.

29 oktober 2020 om 12:42

Ik weet niet wat momenteel erger is, blij zijn met een overwinning met Favre of blij zijn dat we weer eens verliezen en een stapje dichter bij het ontslag van Favre zijn. Maar ook met elke overwinning die we hebben ben ik niet al te blij aangezien gisteren weer pijnlijk duidelijk werd dat het spel van Favre niet om aan te zien is.

Ik denk dat nagelsmann niet haalbaar is. Leipzig zal hem niet laten gaan. Jesse March lijkt me wel echt een gedroomde kandidaat.

28 oktober 2020 om 13:37

Maar is die Marsch echt zo goed dan? Volgens mij was Red Bull vorig jaar op weg om tweede te worden in Oostenrijk tot LASK zes punten aftrek kreeg. Dat is toch niet echt overtuigend voor een ploeg die daarvoor 6x op rij kampioen werd.

28 oktober 2020 om 13:43

Als je 6x op rij kampioen bent geworden is het echt niet gek dat er een mindere seizoen tussen zit. Het spel was goed zoals je kon zien in de CL wedstrijden tegen o.a. Liverpool en het helpt ook bepaalt niet als er twee sterkhouders halverwege het seizoen vertrekken. (Haaland en Minamino)

28 oktober 2020 om 13:59

Marsch is wel een goede trainer en Salzburg had inderdaad wel wat geluk afgelopen seizoen doordat Lask puntenaftrek kreeg, maar zoals Bundeschelsea al aangeeft: Marsch kon er ook weinig aan doen dat hij middenin het seizoen, in de transferperiode in januari, gewoon even 2 van zijn 3 vaste aanvallers kwijtraakte: Haaland ging naar Dortmund en Minamino naar Liverpool.

Uiteindelijk heeft Marsch dat afgelopen seizoen goed op kunnen vangen, net als dit seizoen. Met o.a. Daka en Koita en daarachter staan weer grote talenten als Adeyemi, Adamu en Okafor klaar om door te breken maar Marsch maakte vorig seizoen al veel indruk met Salzburg in Europees verband (o.a. de wedstrijden tegen Liverpool en Napoli en ook dit seizoen doet hij het tot dusver prima in Europees verband.

Maar bij Salzburg leiden ze de laatste jaren wel vaker goede voetballers en trainers op. Die Ralf Rangnick is daar echt wel het meesterbrein achter. Is denk ik echt wel een beetje 'de professor', want die man heeft er echt zoveel verstand van en dan echt van alles.

Kan echt gewoon een club opbouwen, is een hele goede sportief directeur met oog voor talent maar heeft in het verleden ook gewoon zelf op de trainersstoel gezeten en is ook echt gewoon een hele goede trainer.

iemand met een hele duidelijke filosofie en een club opbouwen met een bepaalde visie, kan je echt wel aan hem overlaten. Trainers als Nagelsmann, Rose, Marsch, Hütter, Schmidt, Hassenhüttl hebben de afgelopen jaren eigenlijk een beetje 'in opleiding' bij hem gezeten en ook bij 1899 Hoffenheim heeft hij echt puik werk verricht.

Denk echt wel dat niet veel mensen Rangnick zullen kennen. Misschien dat er best wel wat mensen zullen zijn die zijn naam kennen of ooit gehoord hebben, maar niet beseffen hoe goed hij eigenlijk in zijn vak is en echt wel een grote meneer is en ik durf toch echt wel te zeggen een beetje een legende en een van de meest onderschatte mensen in de voetbalwereld, want hij heeft niet de naam en bekendheid die pakweg iemand als Guardiola wel heeft.

28 oktober 2020 om 15:25

Lol een trainer uit de Oostenrijkse competitie is een gedroomde kandidaat? Heeft Dortmund zo weinig ambitie? Ik begrijp dat de filosofie van een trainer wel aantrekkelijk kan zijn, maar om het te vertalen naar de praktijk bij een grote club is niet vanzelfsprekend.

Nagelsman is wel de beste optie anders misschien rose of misschien ten hag halen naar BVB is ook geen slechte optie

28 oktober 2020 om 13:16

Ondanks dat ten hag staat voor aanvallend voetbal is het soms echt te tactisch. Het is geen voetbal wat de Duitse coaches wel op de mat leggen. Denk dat die coach van RB Salzburg erg goed zou passen. Nagelsmann zat zeker niet haalbaar zijn.

Pochetino is misschien een optie. Lijkt me ook een goede kandidaat, anders is Nagelsman ook heel goed.

28 oktober 2020 om 13:40

Was ook één van de eerste namen waar ik aan dacht , raar dat hij niet genoemd wordt.

28 oktober 2020 om 17:30

Wasrschijnlijk omdat hij geen Duits spreekt, daarom wordt hij niet genoemd

28 oktober 2020 om 14:21

Is Ralf Rangnick nog beschikbaar? Er was sprake van hem bij Milan maar dat ging niet door. Is wel een coach voor Dortmund vind ik, met veel jonge talenten.

28 oktober 2020 om 14:44

Die is helaas niet beschikbaar. Zijn overgang naar AC Milan ging afgelopen zomer niet door omdat Rangnick dan echt de ruimte wilde krijgen om zijn visie over te brengen en Milan heeft er lang over nagedacht, maar uiteindelijk toch niet gedaan.

Vind het wel jammer als AC Milan-supporter (ondanks dat Milan dit seizoen goed is begonnen). Zoals ik in mijn andere reacties hier in dit topic al aangaf: Rangnick is echt zo goed in het gene wat hij doet, een echte vakman als sportief directeur maar ook als trainer.

Heeft in het verleden regelmatig zelf de positie als trainer ingevuld en dat deed hij gewoon altijd goed. Als sportief directeur idem dito. Heeft een hele duidelijke visie en is echt wel een professor in de voetbalwereld.

Bij 1899 Hoffenheim heeft hij ongeveer soortgelijke functies vervuld als dat hij nu al jaren doet binnen het Red Bull-concern en ook die club heeft hij vanaf onder helemaal omhoog gebracht naar de Bundesliga tot een stabiele middenmotor.

Echt wel een legende in de voetbalwereld, ondanks dat waarschijnlijk niet iedereen hem zal kennen of echt goed zal kennen.

28 oktober 2020 om 15:35

Jij zal het als Milan wel beter weten maar ik dacht dat de deal met Rangnick niet door ging omdat het na de coronabreak zo goed liep onder Pioli en ze hem verder het vertrouwen gaven?

28 oktober 2020 om 15:54

Ja dat ook, maar hij zou volgens mij de rol van trainer en sportief directeur vervullen. Uiteindelijk zou dat misschien alleen nog sportief directeur worden, maar dan wilde Rangnick dus wel de ruimte krijgen voor zijn visie en dat werd 'm ook niet, dus helaas.

Wordt wel tijd dat Favre wordt vervangen bij Dortmund. Hij heeft gewoon zeer goed spelersmateriaal en daar moet je in mijn ogen toch meer meekunnen presteren dan Favre tot dusver doet.

Nagelsmann zou een fantastische kandidaat zijn, maar dat vind ik van al de drie kandidaten. Maar ik denk niet dat Nagelsmann een haalbare en logische optie zal zijn, want dit is nu pas het tweede seizoen van Nagelsmann als hoofdcoach van Leipzig en als hij daar vertrekt dan zal hij dat denk ik doen naar het buitenland.

Rose zal ook een lastige optie worden, maar wel een stuk makkelijker dan Nagelsmann en Rose is ook gewoon een zeer goede trainer. Heb weleens een artikel over hem gelezen over zijn tactiek, wat toen allemaal begon bij Salzburg en nu bij Mönchengladbach doet hij het ook gewoon erg goed.

Een trainer die spelers ook beter kan maken en dus tactisch erg goed is. Vorig seizoen was zijn eerste seizoen bij Mönchengladbach en gewoon op een hele goede 4de plek in de Bundesliga geëindigd en ook dit seizoen weer prima begonnen met 8 punten uit de eerste 5 wedstrijden en ook in de Champions League hebben ze nog mogelijkheden met 2 punten uit 2 wedstrijden (jammer dat ze gisteren de 2-0 voorsprong in de slotfase uit handen gaven tegen Real Madrid).

Marsch is ook wel een goede trainer. Laat zijn team altijd wel goed voetballen en dan is de Oostenrijkse competitie niet echt een graadmeter, maar in Europees verband laat Marsch Salzburg ook altijd goed voetballen in combinatie met goede resultaten.

Wel opvallend dat Dortmund dus 3 trainers als eventuele opvolger van Favre heeft, die alle 3 eigenlijk uit het Red Bull-concern komen. Laat maar weer eens zien dat binnen het Red Bull-concern niet alleen goede voetballers met een bepaalde filosofie opgeleid/klaargestoomd worden, maar ook goede trainers met een bepaalde filosofie.

28 oktober 2020 om 14:59

Klinken als logische opties inderdaad. Dortmund houdt wel van een verassende koers (zoals inkoop van Engels talent). Dus wellicht kiezen ze ook een opvallende coach. Gasperini speelt bijvoorbeeld het voetbal waar Dortmund van droomt. Pochettino is ook geen gekke optie. Zou Eddie Howe het buiten Engeland / Bournemouth kunnen?

Kan het niet afwachten tot Favre opstapt of er uit geknikkerd wordt. Onbegrijpelijke keuzes en veelal angsthazenvoetbal onder hem.

Te zot voor worden eigenlijk dat Favre nog zit. Had in het eerste seizoen al op straat gezet moeten worden. Het wordt hem in Duitsland vooral verweten te laat in te grijpen of zoals tegen Lazio helemaal niet ingrijpen. Van deze drie namen is Nagelsman mijn favoriet, maar denk dat dat een lastig verhaal gaat worden.aar dromen mag altijd.

28 oktober 2020 om 13:49

Ik hoop zelf dat bvba voor hassenhuttel gaat (die trainer van Southampton).

28 oktober 2020 om 14:32

Dat vind ik ook een goede optie, eigenlijk is momenteel alles beter dan Favre maar van Hasenhuttl heb ik een hoge pet op. In zijn tijd bij Ingolstadt al een indrukwekkende trainer gevonden

Het wordt dringend tijd dat ze afscheid nemen van deze man, hoe dat hij er in slaagt het elke keer uit handen te geven is gewoonweg vrij uitzonderlijk. Beter snel dan laat lijkt me dus hem het seizoen uit laten doen zou ik al niet snappen.

Nagelsmann is voor mij de enige opvolger van Jurgen Klopp bij Liverpool over 4 jaar.

28 oktober 2020 om 22:15

Ik zie eerder in Ralph Hasenhuttl de perfecte opvolger voor Klopp. Hasenhuttl speelt hetzelfde voetbal als Klopp dat doet bij Southampton. Hasenhuttl heeft het bij Ingelstadt en Leipzig ook fantastisch gedaan. Nagelsmann zou echter ook prima zijn.

Favre doet het opzich prima maar als het er echt om draait komt hij altijd net iets tekort. Als er echt een topcoach komt moeten ze het doen maar als de volgende trainer geen duidelijke verbetering is zou ik Favre laten zitten. Je weet wat je aan Favre hebt en wat hij doet is prima voor Dortmund. Talenten kunnen zich goed ontwikkelen, ze halen altijd de top 4 en er is altijd rust binnen de club. Dortmund kan nu wel alles anders willen doen om de aansluiting bij de top te vinden maar als dat niet goed gebeurt dan gaan ze alleen maar dingen anders doen en niet perse beter, dan heb je meer aan stabiliteit.

Eddie Howe is ook vrij, gewoon een naam die me te binnen schiet, zou dit een goeie optie kunnen zijn voor Dortmund?

Nagelsmann lijkt me lastig binnen te hengelen. Rose vind ik ook een goede optie. Favre heeft wel vaker tactische beslissingen waar ik geen chocola van kan maken dus hem laten vervangen door Rose lijkt mij een juiste stap

Misschien iets voor Pochettino. Jonge talentvolle aanvallende groep. Lijkt mij hen ook wel te kunnen inspireren. Alleen spreekt die (naar mijn weten) geen Duits

Goed idee dat Favre gaat vertrekken. Jaren geleden dat het materiaal van Borussia Dortmund zo veel potentie heeft, tijd om een capabele coach daar neer te zetten die van BVB weer een serieuze titelkandidaat gaat maken. Nagelsmann zou perfect zijn, maar denk niet dat ie de switch van Leipzig naar Dortmund zo maar gaat maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
E. TerzicAanvaller
M. StefesUnknown
A. WitselMiddenvelder90
M. ReusAanvaller92
E. HaalandAanvaller810
R. BürkiKeeper70
M. AkanjiVerdediger81
Voor de complete selectie: Clubpagina Borussia Dortmund.

4 fans
Coach, 63 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren