‘Jordan Pickford ontvangt doodsbedreigingen en treft maatregelen’

Woensdag, 28 oktober 2020 om

Jordan Pickford voelt zich niet meer veilig sinds hij Virgil van Dijk een ernstige knieblessure heeft bezorgd. Volgens Engelse media heeft de Everton-keeper doodsbedreigingen ontvangen naar aanleiding van zijn overtreding op de Liverpool-verdediger. De Daily Mail meldt dat Pickford bodyguards heeft ingehuurd om zichzelf en zijn vrouw te beschermen.

Pickford zorgde op zaterdag 17 oktober voor een ernstige knieblessure bij Van Dijk. De doelman kwam hard in op de verdediger, die niet aan een operatie ontkomt en moet vrezen voor deelname aan het EK van volgend jaar. Liverpool moet de centrumverdediger zeker een halfjaar missen en mogelijk nog langer. De actie van Pickford bleef onbestraft, wat tot veel onbegrip en boosheid heeft geleid in Engeland en voornamelijk bij Liverpool.

Rivaliserende fans zouden Pickford bestoken met bedreigingen. “Jordan is geshockeerd door de bedreigingen die hij sinds de wedstrijd heeft gekregen”, vertelt een bron aan de tabloid. “Hij doet er alles aan om ervoor te zorgen dat zijn familie veilig is.” Pickford heeft een beveiligingsbedrijf ingeschakeld om hem en zijn gezin te beschermen. Afgelopen week hebben beveiligers zijn huis in Cheshire bewaakt, waar Pickford woont met zijn vrouw Megan en zoon van een jaar.

Pickford heeft het advies gekregen om weg te blijven van social media, om te voorkomen dat uitlekt waar hij zich bevindt. De lokale politie maakte vorige week al bekend dat er berichten op social media onderzocht worden. Het gaat om tweets gericht tegen Pickford en zijn ploeggenoot Richarlison, die met rood werd weggestuurd na een charge op Thiago.Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door ikbengoed83)

Damn, die bedreigingen moeten dan wel vrij serieus overkomen, anders huur je geen bodyguard in. Ik mag toch hopen dat er niemand het daadwerkelijk in zijn hoofd haalt in Engeland om echt iemand te verminken (of erger) door een situatie die onstaan is op het voetbalveld. Pickfords actie was lomp, misschien zelfs een beetje gemeen.. maar blessures en ongevallen gebeuren nou eenmaal in het voetbal. Risico van het vak. Pickford had geschorst moeten worden, maar that's it.

De trieste kant van het voetbal. Uiteindelijk, hoe vervelend zo'n blessure ook is, voetbal is maar een spelletje. Ik kan er echt met m'n kop niet bij hoe mensen zich zo kunnen laten gaan dat ze bedreigingen uiten, georganiseerde knokpartijen regelen e.d. op basis van een spelletje. Ga je tijd in belangrijkere zaken steken.

28 oktober 2020 om 12:06

Denk dat sociale media hier een zeer grote maar vooral ook zeer kwalijke rol in spelen. Elkaar ophitsen online, elkaar willen overtreffen etc. Smerige overtreding, maar dit gaat alle perken te buiten.

28 oktober 2020 om 12:35

SM speelt zeer zeker een kwalijke rol, althans, de gebruikers ervan. Mensen menen alles maar te kunnen zeggen online en wanen zich onschendbaar, zeker als dat anoniem kan gebeuren. Echter, ook op Facebook (waar je vaak met naam en toenaam berichten plaatst) nemen mensen echt geen blad voor de mond. Vraag me vaak af of ze in real life ook op die manier mensen benaderen. Helaas lijkt het steeds extremer te worden, zo ervaar ik het althans..

Het is toch echt te bizar voor woorden. Ik hou, net zoals iedereen op deze site, veel van het spelletje, maar het is echt maar een spelletje. Helaas gebeuren er wel eens nare ongelukken, zoals met VVD, that’s life. De beste man moet een bodyguard inhuren omdat hij en zijn familie zich niet veilig voelen... Maakt me zo boos dit soort berichten. Je snapt vrij weinig van het leven als je je zó gaat uiten om de blessure van een voetballer die je niet persoonlijk kent.

28 oktober 2020 om 09:52

Voor heel veel mensen lijkt het -ook op deze site- vaak veel meer dan een spelletje, gelet op de felle reacties die er soms voorbij komen. Het is daarentegen soms wel vermakelijk als je wat afstand kunt nemen, sommige reacties de revue te laten passeren.

Ik kan er echt met mijn verstand niet bij hoe het in je botte kop voorkomt om een voetballer, of elk ander willekeurig persoon, te bedreigen! Dan heb je echt een steekje los zitten naar mijn mening. Blijkbaar zijn er figuren die het nodig hebben om iemand anders te bedreigen? Voelen ze zich dan het mannetje of vrouwtje? Of zijn ze zo primitief en beperkt ontwikkeld dat ze op deze manier hun frustraties moeten uiten? Bah, walgelijk! (ik uit mijn frustratie nu overigens primitief op Voetbalzone )

28 oktober 2020 om 14:47

Tsja, ik was ook heel erg boos op Pickford en kon er met m'n kop niet bij dat hij geen twee maanden geschorst is, maar zoiets kan idd niet. Het gebeurt alleen wel, het zal deels coronafrustratie zijn, maar natuurlijk ook rivaliserend gedrag. Het is niet zo dat Liverpool door zijn actie failliet zal gaan. Kijk zo'n Bert van Oostveen die destijds Twente de nek om wilde draaien is een ander verhaal, die heeft gelukkig geen gelijk gekregen. Het scheelt dat Everton nu ook weer verloren heeft en hopelijk weer met beide benen op de grond komt te staan. Jammer genoeg zal dat Liverpool niet helpen, want nu ook Fabinho out is wordt het een belachelijk zwaar seizoen

28 oktober 2020 om 18:34

@diegelbe: Wat dacht je van iemand die erg veel geld is verloren of gaat verliezen hierdoor? Om maar wat te noemen

29 oktober 2020 om 10:27

@Ikbengoed, wat probeer je nou te zeggen? Dat iemand die gegokt heeft op een bepaalde weddenschap geld verliest en daardoor iemand gaat bedreigen? Ik mag toch oprecht hopen dat je wat anders bedoelt?!

Triest dit. In het voetbal gebeuren nou eenmaal soms van dit soort situaties. Had Pickford niet zo onbesuisd in kunnen komen met twee benen? Misschien. Maar je ziet aan hem dat hij zich op de bal focust en in een reflex die beweging maakt als hij VVD daar ziet die de bal wil schieten. Shit happens.

Triest dit, uiteindelijk deed Pickford een tackle die eerder in de categorie lomp en onbeholpen hoort dan in de categorie gemeen. Dit soort ongelukken horen er een beetje bij helaas, hoe jammer dat nu ook is voor Virgil, Liverpool en het Nederlands elftal.

Dat hij meerdere wedstrijden geschorst moet worden is iedereen het wel over eens. Maar om nou doodsbedreigingen aan zijn adres te sturen gaat kilometers te ver. Ik hoop dat deze gekken worden opgespoord en voor de rechter worden gesleept. Zoals Mike Tyson al eens aangaf: "door social media is iedereen té comfortabel met mensen kwetsen en er geen klap in hun gezicht voor krijgen geworden". Niet dat dit soort gevallen met geweld opgelost moet worden, maar ik hoop dat het punt over komt.

Niet best. Het is niet de bedoeling dat spelers anders gaan spelen en ingrijpen bij grote tegenspelers omdat ze bang zijn voor dit soort gevolgen.

Diep en diep triest dat Pickford wordt bedreigd. Echter ligt het probleem veel dieper. Er is tegenwoordig vaak geen gerechtigheid meer bij voetbal. Zo ongekend veel foute beslissingen, die ook nog eens niet teruggedraaid worden. De Engelse voetbalbond had Pickford voor 4 weken moeten schorsen voor zijn overtreding, dan was dit misschien wel niet gebeurt. Doordat er niet achteraf is ingegrepen gaan mensen voor eigen rechter spelen. Zo werkt het helaas nu eenmaal.

Kan je verwachten. De reactie was sowieso al overtrokken en dat stookt het vuur ook alleen maar op. Liverpool is van nature een voetbalclub met een achterban dat heel veel dingen romantiseert, maar ook dramatiseert. In sommige gevallen helpt dat en het is ook soms begrijpelijk. Ze hebben nogal wat meegemaakt. Maar soms zijn ze echt te fanatiek en willen ze te graag een beeld scheppen van dat hun een bepaald onrecht is aangedaan en dat daar gevolgen aan verbonden moeten zijn. En ik weet niet of dit een bepaalde druk oplevert, maar mediafiguren gaan hier vaak veel meer in mee dan wanneer het te maken heeft met een andere club. Nu heeft dit als gevolg dat er een hetze is ontstaan tegen Jordan Pickford. Je hebt een ex-voetballer zoals Ryan Mason die gewoon zegt dat die het expres heeft gedaan. Mensen in de media schreeuwen om een schorsing van maandenlang als compensatie. Richarlison en Digne die een opmerking maken op Instagram, wat wordt afgeschilderd als bewijs dat ze bij Everton doelbewust spelers wouden blesseren. Logisch dat dit leidt tot doodsbedreigingen aan het adres van Pickford, maar vast ook Richarlison en Digne en Iwobi en nog een paar, want dat krijg je als je mensen gaat opjutten. Als men hier nou genuanceerd en normaal mee was omgegaan, dan misschien niet of in mindere mate, maar nu krijg je een tsunami over je heen als Pickford zijnde. Maar dat heb je altijd met Liverpool. We hebben het over dezelfde club die Evra als schuldige aanwees toen die door Suarez op racistische wijze werd bejegend, met shirts gedragen door de selectie met het gezicht van Suarez erop ter ondersteuning alsof hij het slachtoffer was, totdat Suarez ging juichen tegen Liverpool. Nee, toen gingen ze hem wel uitfluiten en toen hielden ze hem wel verantwoordelijk voor zijn daden t.o.v. Evra. Ze zijn bloedfanatiek en slaan daar wel eens in door en dat fanatieke beest wordt dikwijls gevoed door prominente voetbalfiguren omdat het zo'n mooie passievolle cultclub is. Nou, het heeft ook een keerzijde en het is te hopen dat niemand ook echt zo gek is om wat te doen tegen Pickford.

Vraag me altijd af wat er mis is met dat soort volk. Tja kut als één van de beste spelers van je clubje er een tijd uitligt door what ever maar dan heb je toch wel betere dingen te doen als bedreigingen plaatsen en weet ik veel wat.

Snap het nooit dit soort dingen maargoed die mensen zullen wel een heel zwaar leven hebben ofzo.

De eencellige voetbalsupporters laten weer van zich horen hoor. En tijdens het EK wel allemaal voor hem juichen natuurlijk...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Everton

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Everton163
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. DoucouréMiddenvelder91
G. SigurðssonMiddenvelder90
D. Calvert-LewinAanvaller910
A. IwobiMiddenvelder80
J. PickfordKeeper80
AllanMiddenvelder80
L. DigneVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina Everton.

1 fan
Keeper, 26 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren