Bartomeu brengt groot nieuws bij afscheid Barcelona; Tebas geeft trap na

Woensdag, 28 oktober 2020 om 08:36Yanick Vos • Laatste update: 08:41

Mocht de Super League er in de nabije toekomst daadwerkelijk komen, dan is het zeker van in ieder geval één deelnemer: Barcelona. Josep Maria Bartomeu kondigde dinsdag zijn vertrek aan als voorzitter van de Spaanse topclub en tijdens zijn toespraak meldde hij dat de club aan het begin van deze week de aanbieding heeft geaccepteerd om in de Super League te spelen.

“Ik kan spectaculair nieuws bekendmaken”, aldus de vertrekkend voorzitter. “We hebben maandag een aanbieding geaccepteerd om in de toekomstige Europese Super League te spelen. Daarmee garanderen we de financiële stabiliteit van de club.” Dat was niet het enige nieuws dat Bartomeu naar buiten bracht: “We hebben ook het toekomstige format voor het WK voor clubs geaccepteerd."

Speculaties over een nieuwe Europese clubcompetitie gaan al langer de ronde. De Super League is een nog niet bestaand format en moet de vervanger worden van de Champions League. Topclubs uit Engeland, Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk moeten gaan deelnemen aan het toernooi en degradatie is onmogelijk. Veel Europese topclubs staan achter de komst van de Super League, terwijl er ook veel tegenstanders zijn van het idee. De rijkste clubs lopen op deze manier namelijk nog verder weg van de rest.

De aankondiging van Bartomeu zorgde voor een felle reactie van Javier Tebas, voorzitter van LaLiga. “Een ongelukkig statement van Bartomeu op zijn laatste dag bij Barcelona over een zwakke, denkbeeldige competitie”, schrijft hij op Twitter. “Dit bevestigt maar weer eens dat hij niets weet over de voetbalindustrie. Een triest einde voor een voorzitter met veel successen, maar de laatste tijd veel te veel fouten.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

82 reacties (laatste reactie door fcb_catalunya)

Heet dit nu 'over je graf heen regeren'?

28 oktober 2020 om 08:49

Inderdaad zeg! En wat een belachelijk idee. Voetbal is er voor de supporters die trouw een leven lang dezelfde club supporten. Een super league is erg egoïstisch en alleen een goed idee voor de rijk clubs. Dit kapitalistische idee verafschuwd. Het is tijd voor een boycot in de stadions als dit gebeurt. Als alles om tv gelden uit China en USA draait dan ook maar lege stadions.

28 oktober 2020 om 08:55

Hmmm.. ten eerste met die lege stadions zit het wel goed! Ten tweede een boycot? Door wie? Door de supporters van de super League-debuut teams? Of juist degene die achterblijven? Daarnaast zijn tv gelden inmiddels zo hoog dat verlanglijstje het niet heel hard voelen als de gewone supporter niet komt opdagen! Alleen business Seats en skyboxen is big business voor clubs

28 oktober 2020 om 09:26

Hoe komt het dat die tv gelden zo hoog zijn? Omdat er zoveel mensen kijken. Als er minder mensen kijken dan zijn er minder tv-gelden. Een boycot is dus wel echt mogelijk al lijkt het me niet realistisch.

28 oktober 2020 om 10:02

Die super league is de nekslag voor het voetbal in veel landen zowel grote als kleine. Voetbal bestaat niet alleen uit topteams dat is eem extreem arrogante en naive gedachte.

28 oktober 2020 om 10:32

@pa1993: Een boycot in lege stadions, dat is het beste idee wat ik deze week heb gehoord

28 oktober 2020 om 10:40

Denk je dat? Voor clubs en bestuurders zijn supporters gewoon een geldbron. Supporters zijn goed voor hun portemonnee, maar verder hebben ze liever dat supporters hun mond dichthouden.

28 oktober 2020 om 09:14

Absoluut. De assemblea van de club kan dit nog tegenhouden aangezien hun goedkeuring is vereist. Ik hoop in het algemeen dat we dit monster niet creeren en de kleinere clubs nog meer laten lijden.

Wel het geld accepteren van la liga als Barca in moeilijk weer zit door de coronacrisis en tegelijkertijd bezig zijn met een plan om de la liga te verlaten.

28 oktober 2020 om 10:31

Wat is daar mis mee?

28 oktober 2020 om 10:38

Wie heeft het over de La Liga verlaten? Heb je het wel gelezen?

28 oktober 2020 om 10:45

Zo'n Super League is hoe dan ook een enorme klap in het gezicht van de voetbalwereld. De verdelingen zijn al zo vreselijk oneerlijk en scheef als maar kan en dan willen ze nog meer. Clubs hoeven niet eens meer een volledig beleid te voeren. Te veel clubs incasseren gewoon geld omdat ze toevallig in landen zoals Engeland spelen of in een land gevestigd zijn waar veel kijkers zijn, terwijl anderen een rijke eigenaar hebben zitten die miljoenen euro's tegelijk injecteert.

Kan de volgende president dat akkoord niet ontbinden omdat er een motie van wantrouwen tegen hem gaande was op het moment dat hij hiermee akkoord ging? Overigens is dit pas het eerste, ik ben echt benieuwd wat voor zaken de nieuwe president boven gaat halen.

28 oktober 2020 om 09:11

Ik was gister super blij na het nieuws maar denk dat de nieuwe president nog aardig wat werk heeft te doen. Denk dat er zaken om hoog komen waar wij nooit van hebben gehoord.

28 oktober 2020 om 09:17

De deelname aan deze 2 nieuwe tornooien moet eerst nog goedgekeurd worden door de socios van de club dus onze Bartomeu heeft wel zijn ja woord gegeven maar de leden van de club moeten nog eerst goedkeuring geven vooraleer het bindend wordt !

Die super league gaat er voor zorgen dat de sport in 2 sporten splitst. normaal voetbal en super league voetbal.

28 oktober 2020 om 09:00

Waarbij Super League voetbal toonaangevend wordt op het gebied van financiën en commerciële waarde. De nieuwere generatie gaat het prachtig vinden.

28 oktober 2020 om 09:42

en is dus tegelijkertijd de doodsteek voor de subtop omdat er niet meer naar gekeken wordt. Clubs als Ajax en Atalanta of een Lyon zullen veel minder kijkers hebben als die zich niet meer mogen meten met de groten der aarde

28 oktober 2020 om 09:57

@glory, over die clubs maak ik me niet zo'n zorgen eigenlijk. Meer over clubs als Groningen, Burnley, Augsburg, die categorie.

28 oktober 2020 om 10:05

Tja dan is voetbal nauwelijks meer een herkenbare sport voor veel mensen. Lokale binding met club en competitie maakt de sport nog altijd zo groot als ie is.

28 oktober 2020 om 10:06

Wat is het effect op een team als Groningen? Real en Barca zijn sowieso een ver van hun bedshow, dus ik denk niet dat die veel last zullen hebben.

28 oktober 2020 om 10:10

Er is geen Amerikaan die klaagt over binding en herkenbaarheid wanneer je het hebt over al die verschillende super leagues (NBA, NFL, MLB) hebt die ze daar hebben. Uiteindelijk wil je gewoon de beste kwaliteit te zien krijgen wanneer je nog niet door je vader ingefluisterd hebt gekregen dat Feyenoord of VVV de mooiste club is. 2 generaties verder heeft niemand het meer over lokale binding etc. Als ik boksen wil kijken, kijk ik ook naar Lomachenko en ga ik niet naar de plaatstelijke boksschool om de plaatselijke amateur te zien zweten.

28 oktober 2020 om 10:39

@diegelbereds, waarom maak je je een zorgen over Ajax, Psv, Arsenal, Atalanta etc? Die moeten het juist hebben van internationale successen om enigzins nog wat te kunnen Je krijgt er gewoon een verdieping boven en we weten allemaal hoe belangrijk men de 2e divisies nu al overal vind. Deze Super competitie moeten ze maar in Abu Dabi organiseren in een soort Arena met op de tribune allemaal koningen en ministers.

28 oktober 2020 om 10:50

@shorty1991 - Dat is naar mijn mening een slecht voorbeeld. Uiteindelijk heb je het daar over 1 competitie waarin gelijkwaardige verdeling hoog in het vaandel staat. Niet voor niets zijn de kampioenen zo veranderlijk als het weer over een lange periode. Zo'n Super League pakt clubs uit meerdere competities in verschillende landen. Verder kan ik overigens niet voor een ander spreken, maar ik betrap mezelf erop dat ik nauwelijks nog Champions League voetbal kijk. Ik volg de Nederlandse clubs met zo af en toe een wedstrijd van Bayern of Dortmund, maar verder interesseert die hele Champions League me al een tijd steeds minder. Ik heb echt niets met het huidige voetbalklimaat waarin alles om geld draait en clubs vergeten wat echt belangrijk is. Je zou denken dat corona ze wel heeft wakker gemaakt, maar zo'n Barcelona weigert eens kritisch naar z'n beleid te kijken en kiest vervolgens toetreding tot een eventuele Super League zodat het geen beleid hoeft te voeren.

28 oktober 2020 om 10:57

Sirius, de vergelijking gaat niet helemaal op zoals je correct vaststelt, maar deze competities zijn in die zin wel super leagues, omdat het een verzameling van de allerbeste spelers van die sporten uit heel de wereld zijn. Iets wat de voetbal super league ook zou worden. Er kijken meer Nederlanders naar de NBA dan de landelijke Eredivisie, denk je niet dat dat komt door de overdaad aan kwaliteit in de Nba? Stel de Super League gaat in, denk je dan niet dat er uiteindelijk gewoon een heel, heel groot deel van de mensen is die gewoon de beste spelers en teams willen zien? Die mensen gaan toch gewoon die Super League kijken, net zoals ze nu de Champions League kijken? Dat wil niet zeggen dat ik per definitei fan van zo’n league ben hoor, maar ik ben wel realistisch genoeg om toe te geven dat ik waarschijnlijk wel gewoon ga kijken

28 oktober 2020 om 12:43

@shorty ik heb ook liever geen super league. Maar ik lieg tegen mijzelf als ik zeg dat ik het niet zou volgen want de reden dat ik voetbal bij de beste clubs volgIs zoals je aangeeft, ik wil kwaliteit zien, iemand die aan het sukkelen is hoef ik niet te zien daar verspil ik geen tijd aan. Hoe de logistiek hiervan aangepakt wordt aangezien clubs dan veel moeten reizen wil ik nog zien en hoe vaak ze in een seizoen spelen en of er dan nog wel een europese cup competitie is. Maar inderdaad, de nieuwere generatie pakken ze hier mee.

28 oktober 2020 om 09:01

Dood van het voetbal. Hoe het ook zij, ik blijf eredivisie kijken

28 oktober 2020 om 09:08

Inderdaad. Veel liever Feyenoord-Sparta, Ajax-Utrecht of Heracles-VVV dan elke week een Man City-Real Madrid of PSG-Bayern. Ik vind een lokale derby vaak leuker om te zien dan een topwedstrijd wat vaak op een potje schaken tussen de trainers lijkt.

28 oktober 2020 om 10:16

Begin dit millennium zeiden mijn opa en oma dat de jeugd gek was en alleen nog maar naar schermpjes keek. Tegenwoordig hebben ze zelf geen papieren krant meer, appen continu met leeftijdsgenoten wanneer ik op bezoek ben en spelen mahjong op de iPad. Als die superleague er echt komt, moet je kijken hoe lang je bij je standpunt kunt blijven.

28 oktober 2020 om 10:20

Natuurlijk is plaatselijke binding wel belangrijk. Denk je dat de gemiddelde supporter van Sparta, Volendam of Achilles 29 elke week naar hun potjes kijkt voor het enorm hoge niveau? Europa moet je sowieso niet met die gekke Amerikanen vergelijken, en ik vrees de dag dat we ons even idioot gaan gedragen als daar gebeurt.

28 oktober 2020 om 10:26

Plaatselijke binding is alleen maar belangrijk omdat wij dat belangrijk gemaakt hebben. De meeste tennisfans uit ons land zijn gewoon voor een Federer, Nadal of Djokovic en niet voor Haase. Bij voetbal is die emotie en cultuur enorm belangrijk gemaakt, maar dat betekent niet dat komende generaties dat niet weer onbelangrijke kunnen maken. Bovendien is de afzetmarkt buiten Europa veel groter dan binnen europa, grofweg 400miljoen tegenover 6 miljard. Wat voor rol speelt plaatselijke binding dan nog? Mensen willen kwaliteit zien, of denk je dat het soms toevallig is dat er meer mensen voor de buis zitten voor Atalanta - Ajax, Feyenoord - Rangers, dan voor Ajax-VVV? We maken sentimenten allemaal heel belangrijk, maar uiteindelijk willen we vaak gewoon goede en leuke wedstrijden zien.

28 oktober 2020 om 10:27

Overigens is dat plaatselijk dan maar beperkt toch? Want ik kreeg als Ajacied in Twente (Haaksbergen) altijd support your local te horen, maar die mensen supporter FC Twente IPV de dichtstbijzijnde amateurvereniging...

28 oktober 2020 om 10:42

Ja als we onszelf “Amerikaniseren” wel ja. Maar laten we hopen dat dat niet gebeurt. En zouden er echt veel meer Nederlanders naar Tottenham-AC Milan kijken dan naar Ajax tegen AZ?

28 oktober 2020 om 10:51

Als Ajax na de komst van de Super League afglijdt tot het niveau Spakenburg, dan zitten er echt niet meer wekelijks 50000 man in het stadion hoor, dat zal dan rap teruglopen. Heeft ook niet zoveel met Amerikaniseren te maken, eerder met die kwaliteit. Veel Formule 1 fans zijn bijvoorbeeld fan van Raikkonen of Schumi geweest en keken gewoon F1, ondanks dat Nederland voor Max Verstappen geen noemenswaardige afgevaardigde had. Natuurlijk kijken er nu meer Nederlanders, maar als je echt fan van het spelletje bent, dan blijf je ook wel kijken als er geen plaatselijke held meedoet. In het darten zijn er genoeg Engelsen die fan zijn van Michael van Gerwen in plaats van een Mervyn King, leidend is in mijn ogen echt de kwaliteit. Al die andere sentimenten zijn ontstaan door de geschiedenis heen en de geschiedenis is iets dat herschreven kan worden. Als de nederlandse clubs afglijden tot amateur niveau, dan gaat iedereen gewoon lekker Tottenham tegen Ac Milan kijken, zoals er nu ook al vele Nederlanders en Belgen zijn die met name Barca of de BPL volgen bijvoorbeeld. Als je denkt dat iedereen trouw blijft aan zn club, ondanks dat het 6e klasse niveau zou zijn, dan ben je in mijn ogen vrij naief.

28 oktober 2020 om 10:52

Precies dit. Waar clubs nog enigszins invloed hebben op hun eigen sportieve toekomst door beleid en waar alles niet zo kunstmatig gaat dat de lol er snel vanaf gaat. Het niveau mag dan in vergelijking een stuk lager zijn, maar clubs zijn nog op zichzelf aangewezen om kapitaal te genereren en de opleidingen worden daadwerkelijk nog gebruikt om spelers op te leiden voor de eerste selectie in plaats van voor de handel.

28 oktober 2020 om 10:55

Maar nu heb je het bijna uitsluitend over individuele sporten of sporten zonder echte geschiedenis (het Amerikaanse voetbal). Je moet niet onderschatten wat historie inhoudt en doet met mensen. En waarom zou Ajax niveau Spakenburg worden? Die blijven gewoon op hetzelfde niveau hangen hoor. Die superleague zou maar uit 18 teams bestaan en momenteel zijn er toch al 18 teams die beter zijn dan Ajax qua selectie. En mensen blijven echt wel kijken hoor. Of denk je dat ik vorig jaar voor het goede voetbal naar Lierse ging kijken die tegen degradatie speelden op het eerste amateurniveau? En zelfs nu trekt het voetbal op niet veel en toch zouden er makkelijk 3000-5000 supporters in het stadion zitten als het mocht.

28 oktober 2020 om 10:57

@shorty1991 - Kijk bijvoorbeeld naar FC Twente of Nac. Bestuurders die er een enorme chaos van hebben gemaakt totdat er werkelijk niets meer overbleef en nog steeds zat de boel wekelijks vol, zelfs in de Keuken Kampioen Divisie. Supporters zijn zeer loyaal als dat 'wij' gevoel eenmaal ontstaat. Dat komt niet door het niveau of door gewenning. Verder is het per persoon verschillend. Er zullen ongetwijfeld genoeg mensen zijn die die wedstrijden bekijken, maar ik heb nauwelijks binding met clubs in het buitenland. Waarom zou ik Tottenham - AC Milan gaan kijken? Die ploegen interesseren me werkelijk niets. Ik kan alleen voor mezelf spreken, maar ik betrap mezelf er nu al op dat ik steeds minder voetbal buiten de Nederlandse grenzen kijk.

28 oktober 2020 om 11:04

Ik heb het helemaal niet enkel over individuele sporten, ik gebruik gewoon verschillende voorbeelden om aan te geven dat in mijn ogen kwaliteit leidend is. Ajax zou natuurlijk niet Spakenburg worden, dat is lichtelijk gechargeerd, maar er is ook een reden waarom de meeste Nederlanders naar de Eredivisie kijken en niet massaal naar de Kkd. De Eredivisie en dus ook Ajax zou in dat geval de nieuwe KKD worden. Ik ontken overigens ook niet dat die geschiedenis niet belangrijk is, ik ben zelf Ajacied en enorm trots op onze geschiednis, maar dat betekent niet dat komende generaties daar geen verandering in kunnen brengen. Als je ziet hoeveel jongeren nu al fan zijn van Barca, Real, Arsenal etc, dan doet mij dat vermoeden dat men uiteindelijk gewoon fan wordt van de hoogst geboden kwaliteit. Vroeger kon je niet alle internationale competities zien en bleef je lekker de Eredivisie volgen. Nu kun je op zaterdag heel de Engelse en Duitse competitie zien, heb je savonds nog de Spaanse competitie en kun je op Ziggo de Italiaanse toppers zien. Ineens zie je allemaal jongeren met een Barca shirtje, een Ronaldo shirtje etc. Ik denk echt dat de huidige en toekomstige globaliserende generaties minder boodschap hebben aan de fysieke afstand tot een club. Maar goed ik denk dat we onze standpunten beide wel duidelijk gemaakt hebben. Agree to disagree?

28 oktober 2020 om 11:07

Sirius, supporters zijn zeker loyaal, in ieder geval een heel deel, maar toch kreeg ook Twente het stadion niet even vol als in het kampioensjaar. Kijk naar Roda in de KKD ten opzichte van de Eredivisie. Het is echt niet zo dat supporters allemaal maar onbeperkt loyaal blijven. NEC zelfde geval, loopt ook al jaren terug en ook bij Twente zou het waarschijnlijk terug blijven lopen waren ze nu nog niet gepromoveerd. Bij Twente was het bovendien ook een soort van loyaliteitsbetuiging tegen dat wanbeleid en niet per se omdat de supporter zin had om een KKD wedstrijd te kijken.

28 oktober 2020 om 11:13

Laat ik nog even toevoegen: wij zijn allen al gevormd door verhalen en voorkeuren, ik heb het met name over nieuwe generaties die blanco erin gaan en hun club nog moeten kiezen. Als je geboren wordt en de Super League bestaat al 10 jaar, dan is de kans dat je erna gaat kijken en fan wordt gewoon vrij groot. Sirius waarom ben jij fan geworden van Twente en niet bijvoorbeeld van Svzw of de Tubanters, dat lijkt me toch ook met kwaliteit te maken te hebben. Stel Svzw was de prof club van Twente geweest vanaf zo’n 50 jaar geleden, dan is de kans dat veel Twentefans Svzw fans waren geweest vrij groot lijkt me.

28 oktober 2020 om 12:12

Ik snap je redenering, maar dan nog is er een verschil tussen plaatselijke clubs en internationale clubs. Ik ben natuurlijk fan van Lierse omdat die succesvoller zijn dan lyra in lier zelf, maar als ik echt voor succes wilde gaan dan was ik wel fan geworden van Anderlecht of Club Brugge (trouwens geen steek naar mensen die fan zijn van grote clubs, je moet natuurlijk ook het geluk hebben een best succesvolle voetbalclub in je stad te hebben liggen). Maar ik blijf erin geloven dat je als jongetje dat opgroeit in Kerkrade toch fan zal worden van Roda dan van Manchester United. En trouwens. Zelfs al wordt je ook fan van Manchester United, dan kun je nog steeds fan zijn van Roda want je kunt natuurlijk fan zijn van meerdere clubs tegelijk en als het er niet teveel zijn gewoon al hun matchen bekijken.

28 oktober 2020 om 13:14

Natuurlijk kun je van meerdere clubs tegelijk fan zijn, maar stel dat Roda uit het plaatje verdwijnt, dan is dat vooral heel erg zonde voor mensen die nu iets met die club hebben, als de volgende generatie de club niet eens kent, dan worden ze wel fan van een andere club. En dat is altijd het doemscenario wat beschreven wordt, alsof de kleine clubs eraan kapot zouden kunnen gaan. En misschien kan dat ook wel en ik als fan van het huidige voetbal zou dat enorm zonde vinden, maar toekomstige generaties gaan wel weer hun eigen verhaal vertellen en hebben in die zin weinig boodschap aan geschiedenis als het heden kwalitatief betere alternatieven biedt. Goed ik kan ook niet in de toekomst kijken, maar ik denk dat we met z'n allen gewoon niet te bangig moeten doen mbt dat doemscenario. Als het komt, komt het en zal dat ook weer mooie verhalen opleveren. Een jongen uit Manchester in bepaalde wijken werd misschien 20 jaar geleden fan van United omdat hij die vaak op tv zag, terwijl hij nu wel voor City had gekozen omdat die minstens evenveel te zien zijn en met soortgelijke successen. Alles is maar relatief en misschien zeggen we over 50 jaar wel met z'n allen dat de Super League een zegen voor het voetbal is geweest. We kijken heden ten dage toch ook graag naar het voetbal van nu en niet van de jaren 60 waarin men voor een habbekrats het veld op kwam, minder trainde en daardoor minder kwaliteit boden? Het voetbal is net als alles in het leven onderhevig aan ontwikkelingen/revoluties.

28 oktober 2020 om 09:17

Het hele doel is om te voorkomen dat een club als United zich een keer niet plaatst voor de CL na een slecht seizoen in de eigen competitie. Alles voor de poen voor de grootste clubs dit hele concept.

28 oktober 2020 om 09:41

en dat is de verkeerde insteek wat mij betreft. Als je een slecht seizoen draait zitten daar sportieve consequenties aan. Als je gegarandeerd een plek hebt, waarom zou je dan nog willen winnen? En de wil om te winnen is precies hetgeen sport om draait

28 oktober 2020 om 10:59

Het doel is ook om verschuivingen uit te sluiten, waardoor grote clubs geen slachtoffer meer kunnen worden van hun beleid. Die clubs komen er al veel te gemakkelijk mee weg omdat geld ze eigenlijk nog redt, maar zo'n Manchester United of Barcelona waren allang gedegradeerd als ze afhankelijk waren van hun beleid in plaats van hun financiele stootkracht vanwege commercie.

28 oktober 2020 om 10:38

Het past wat meer binnen het Amerikaanse model. Je krijgt 1 "echte" profcompetitie, waar de absolute topspelers komen te spelen. Wat ik nog niet helemaal helder heb, is hoe de nationale competities dan nog kunnen functioneren en zich kunnen meten met het buitenland. Als er nog voldoende sponsoring en geld is voor de nationale competities zou dat goed zijn voor het niveau. Alle beste spelers worden minder verspreid over teams (die spelen namelijk in de Super League). In de "grote competities" is dan veel minder geld aanwezig, aangezien de beste clubs daar weg vallen. Spelers uit onze competitie zijn dan minder geneigd om voor het geld te vertrekken.

Maar het idee dat de inkomsten uit de CL niet meer binnen komen zal vooral voor Ajax heel veel pijn doen.

28 oktober 2020 om 10:57

Het lijkt me dat de UEFA er nooit mee akkoord zal gaan dat de CL verdwijnt, terwijl de FIFA net het WK voor clubteams wilt uitbreiden. Maar als de topteams een eigen competitie creëren (los van de UEFA bijvoorbeeld) dan ontstaat er gewoon voor hen een nieuwe sport lijkt me.

Wij als Barcelona fans moeten ons borst eerst nat gaan maken voor de welbekende ‘bierput’ die nu open getrokken gaat worden. Deze man heeft veel meer schandalen aangericht die allemaal naar buiten gaan komen voor het nieuwe bestuur. Maar zoals ik al eerder heb gezegd ‘dit is het begin van een nieuw tijdperk bij FC Barcelona’

28 oktober 2020 om 09:19

Een bierput zou nog iets moois bevatten.

28 oktober 2020 om 09:30

Haha, vooral benieuwd welke autocorrect er bierput van maakt 😂😂

28 oktober 2020 om 11:02

Het moet alleen nog blijken of dat tijdperk positief of negatief gaat zijn.

Je weet dat je als president/voorzitter bezig bent aan je laatste termijn, heb tenminste wat fatsoen om zulke grote beslissingen over te laten aan de toekomst van je club.

28 oktober 2020 om 09:14

Dat kan zijn ego toch niet aan. Wil natuurlijk elk minuut dat hij daar zit zogenaamd beslissing nemen die de club verder helpen. Enige wat hij doet is beslissingen voor zich zelf nemen

28 oktober 2020 om 09:16

In zijn ogen kon hij Barcelona niet verlaten met iets slechts. Ik denk oprecht dat hij van de zomer al weg wilde maar omdat hij Messi als een stuk stront behandelde en hij (messi) eindelijk een keer echt opkwam tegen Bartje. Dat Bartje toen besloot om door te gaan en gebruikt nu die "super League" als een laatste strohalm om te laten lijken dat hij Barcelona "goed" achterlaat.

28 oktober 2020 om 09:18

Dat doen zulke megalomane mensen niet, net als Trump met de opperrechter in de Vs...

28 oktober 2020 om 11:05

@bvbrunschot - Die mensen zijn het product van de kringen waarin ze leven. In het geval van Trump is het de meerderheid die op 'm stemt, in het geval van Bartomeu zijn het die socio's die zo'n man bestuurder maken. We kunnen het wel makkelijk op individuen af gaan schuiven, maar die mensen krijgen het niet voor het zeggen als de mensen die ze kiezen enigszins rationeel na kunnen denken. In Amerika is het helemaal raar, want presidenten worden gekozen op basis van randzaken zoals karakter, charisma enzovoort in plaats van hun ideeen over het land. Kijk bijvoorbeeld eens hoeveel kandidaten het presidentschap zijn misgelopen door een affaire of een ander publiekelijk geheim, terwijl zo'n Trump meer schandalen heeft dan al die kandidaten bij elkaar en gewoon president wordt. Tja, wat gaat er dan nog goed?

28 oktober 2020 om 11:57

@sirius, natuurlijk worden die mensen gekozen en zijn ze een product van de maatschappij, maar dan nog zijn het wel personen met zo'n verrot karakter dat ze zonder schaamte dit nog even doen. De mensen die hen in eerste instantie hebben gekozen zullen het daar ook zeker niet allemaal mee eens zijn.

28 oktober 2020 om 10:22

De definitieve beslissingen zijn nog lang niet genomen. Met name in Engeland waar men met een overvol schema zit en waar men zich helemaal gek verdiend aan TV rechten, zit men helemaal niet te wachten op nog meer wedstrijden. Een rijk olieland dat de nieuwe opzet wil sponseren om daarna de rechten te verkopen, kan nog wleeens van een koude kermis thuis komen. Want fans kijken toch naar de clubs uit eigen land, dat zie je in Nedeland al jaren. Zodra de Nederlandse clubs uit de CL en/of EL vliegen, dalen de kijkcijfers dramatisch. Zal voor de meeste landen gelden.

Als Culers ben ik zeker niet tegen een super leaque. Van de rest van Spanje en de competitie moeten we het toch niet hebben. Het enige dat we krijgen zijn dubieuze scheidsrechters en dictatoriale boetes voor dingen zoals het uiten van kritiek op de scheidsrechters en het uitfluiten van het Spaanse volkslied. Beide zaken vallen naar mijn mening toch gewoon onder het recht van meningsuiting. Op dat vlak ben ik toch helemaal klaar met laliga en Spanje in het geheel. We kunnen Bartomeu wel corrupt noemen, maar deze Tebas is geen haar beter. Als een echte pooier heeft hij een mooie beker als de supercopa aan de hoogste bieder verkocht in een afschuwelijk land als Saudi Arabie verkocht. Ook het format is gewoon absurd en enorm oneerlijk voor de ploegen die geen internationale aanhang hebben. Valencia speelde gewoon in een vijandige omgeving omdat al die Arabische supporters voor Real waren. Ook wordt de beker uiteindelijk gezonnen door een ploeg die niet eens kampioen was, of in de finale van de nationale beker zat. Als we dus traditionele bekers in Spanje al verwaarlozen, dan kan de competitie ook wat meer worden verwaarloosd.

28 oktober 2020 om 09:15

Deze competitie draait nog meer dan de CL om geld. De Engelsen willen maar liefst 5 van de 18 plekken. Het publiek gaat zich zo afkeren van het voetbal.

28 oktober 2020 om 09:29

Dus wacht je hebt kritiek op La Liga omdat ze de supercopa verkopen aan Saoedi-Arabië, terwijl de super league gewoon hetzelfde is maar dan gewoon een keer of 150 erger?

28 oktober 2020 om 09:40

Die kritiek was gericht op Tebas. Die man doet zelf alles voor het geld, en moet gewoon niet zo hypocriet doen. Zelf uit hij kritiek op ploegen als PSG en Mancity, maar is hij daarentegen wel bereid om zaken te doen met een land als Saudi Arabie puur voor de centjes. Ook wil hij graag wedstrijden in de VS laten spelen. Als laliga al zo commercieel begin te worden, is zo'n super leaque dan zoveel erger? Ik bekijk het ook enkel van het standpunt van Barcelona. Barca is geliefd in de eigen regio, maar wordt door de rest van Spanje gehaat. De andere grote groep supporters zijn over de hele wereld verspreid. Voor ploegen als Eibar en Athletic vind ik het dan wel weer sneu. Dat zijn ploegen die echt nog autenticiteit uitstralen. Helaas een uitstervend ras.

28 oktober 2020 om 09:55

Tebas is inderdaad een clown die eigenlijk niet serieus te nemen is. En het zou zoals je zegt doodzonde zijn voor de “kleinere” teams in de grote competities. Maar laten we hopen dat dit niet gebeurt want dan krijgen we gewoon een MLS met teams die wel heel goed kunnen voetballen. Alle schuld bij La Liga leggen is trouwens ook niet juist. Zowel Bartomeu als Perez zijn zelf ook wel fan van van die projectjes die veel meer geld opleveren.

28 oktober 2020 om 10:29

Laliga neem ik vooral kwalijk dat ze dramatische scheidsrechters opleiden. Allemaal macho's die van alle media-aandacht houden. Je zier dit ook gewoon in de Europese wedstrijden waar scheidsrechters als Lahoz gewoon rare beslissingen nemen, en geen enkele kritiek dulden. Persoonlijk vind ik dat wel een groot probleem. Die vergelijking die je trekt met de MLS vind ik wel een goede opmerking. Ik zou die zelfs verder trekken met de NFL en Nba. Al die ploegen vertegenwoordigen min of meer een staat, wat dus ook voor een enorme achterban zorgt. Niet voor niks dat franchises om de paar jaar gewoon naar een andere stad verhuizen. Ik denk dat de grote ploegen in Europa ook zoets willen. Denk bijvoorbeeld aan een PSG dat uitieindelijk de enige ploeg in Frankrijk zal zijn (theoretisch natuurlijk) of Barca en Real in Spanje,.... Als dat echt de bedoeling is, dan is het voor al die kleine ploegen, maar ook de subtop gewoon gedaan, en dat zou natuurlijk wel echt een gigantische impact op het voetbal hebben.

28 oktober 2020 om 11:02

Dat lijkt me echter onmogelijk. Voetbal is zo groot dat je onmogelijk 80 miljoen Duitser alleen kunt laten spelen bij Bayern of Dortmund (want dat hele collegesysteem kan hier echt niet in 1,2,3 opgebouwd worden). En een club als Lyon, Marseille, Bordeaux of Saint-Etienne gaat zich echt niet gewoon vrijwillig opheffen hoor. Om over de UEFA nog maar te zwijgen.

Die Bartomeu is en blijft een fantast , dat hij voor zijn vertrek nog dergelijke beslissingen maakt is veelzeggend over wat voor persoon hij is. Gelukkig moeten ivm deze twee nieuwe formats waar onze Bartomeu reeds over heeft beslist eerst goedgekeurd worden door de socios van Barca !

Hiermee bewijst hij nog maar eens zijn totale onvermogen om in de voetballerij te werken. Die Super League moet er never nooit komen, dat is het einde van spannende CL-seizoenen met verrassingen. Een stunt zoals Ajax, Atalanta of Lyon zit er dan niet meer in. Werkelijk waar, wie zit er te wachten op een competitie met elk jaar dezelfde deelnemers? Wat stimuleert subtoppers dan nog om goed beleid te voeren om omhoog te klimmen? Er is niets meer om naar omhoog te klimmen. Topclubs kunnen de eigen competitie verwaarlozen, want ze spelen ‘toch al’ in de Super League. Vreselijk idee, alsjeblieft niet. Ik hoop dat onze volgende voorzitter dit nog terug kan draaien.

28 oktober 2020 om 09:31

Op zich verandert er weinig voor teams in de eredivisie, even er van uitgaande dat Ajax niet in de super league stapt of gevraagd wordt. En de CL wordt ook mooier want dan kan een Nederlands team misschien gewoon winnen.

28 oktober 2020 om 12:16

Ik las het alsof dit de vervanger van de CL zou worden en dat deze op zou houden te bestaan, dit is dus niet het geval? In dat geval krijg je eigenlijk nog steeds dat de CL dan een beetje het lelijke eendje wordt, zoals dat met de EL het geval is. Die poulefase is vaak niet om aan te gluren en er zitten de meest bizarre teams in. Een Nederlands team is vaak ook niet in staat door te stoten in de EL, en daar hoeven ze dan niet eens een afzakker vanuit de CL voor te loten...

28 oktober 2020 om 12:50

Op zich is het plan denk ik dat het de vervanger van de CL wordt, maar het lijkt me praktisch onmogelijk om een competitie met 18 teams (dat zou het plan zijn) te houden naast de gewone landencompetities en bekertoernooien. Dan zit je snel aan 80 wedstrijden per team.

Je kan het ook anders bekijken. Clubs die dan niet mee doen aan die Super League kunnen dan al het geld van de wereld vragen voor een speler. Die 20 grote clubs zullen moeten betalen wat ze vragen omdat ze mee moet blijven doen om interessant te blijven voor die Super League. Kleine clubs kunnen zeker de eerste jaren flink geld verdienen aan die League en misschien nog een landstitel er aan over houden.

Ik denk dat 't voor menig mens spectaculairder nieuws is dat ie eindelijk opdonderd bij Barcelona!? 🥳🎉

Eigenlijk hoop ik gewoon dat die Super League er komt. Die continue drang naar meer geld van die grote clubs en dat gezeur erover moeten we maar gewoon honoreren. De 16 beste teams bij elkaar in een competitie, lekker in Qatar gaan voetballen, de wedstrijden achter een kastje en de rest van de wereld gewoon weer lekker verder laten voetballen. Gewoon doorgaan met de clubs die wel iets geven om de fans in de stadions en de beleving daaromheen.

Zo'n superleague zou voor mij echt een reden zijn om andere sporten wat meer te gaan volgen. Het leuke aan voetbal is juist dat het nog een beetje binding heeft met de stad en het land waar je voor uitkomt. Een ander leuk aspect zijn de verrassingen die je soms hebt, Atalanta of ajax kunnen met een beetje geluk de CL winnen bijvoorbeeld. Bij de super league is dat over. Dan heb je gewoon 16 topteams en geen kleinere clubs die aan zoiets leuks doen als goed beleid enzo. Het is een beetje alsof een leuk lokaal burgertentje opeens heel veel klanten krijgt en verder gaat als Macdonalds.

Super League is juist prima. Die rijkste clubs zijn we dan eindelijk kwijt, die vieren hun eigen feestje in een bubbel, nou prima. De rest kan dan weer eens echt kans maken op een prijs, zelfs al is dat dan een soort reserve-prijs. Maar ja, dat is de EL nu ook en de beleving is daar volgens mij ook prima. Dus dan heb je Europese finales als Feyenoord-Salzburg, Porto-Club Brugge of Marseille-Glasgow Rangers. Ik vind het helemaal prima, het wordt dan een stuk eerlijker en verrassender. Elke keer weer kijken naar dezelfde winnaars is toch vreselijk saai?

Mooi. Ik bekijk me liever affiches als Ajax-Fenerbahce en Porto-Olympiakos waar de clubs niet schuilen maar het voetbal heen en weer zou gaan ipv Liverpool - mietjeland waar de club zichzelf ingraaft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4924 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona3722
4.Sevilla3610
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder193
PedriAanvaller192
A. GriezmannAanvaller185
L. MessiAanvaller1711
M. BraithwaiteAanvaller162
TrincãoAanvaller160
Jordi AlbaVerdediger171
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

In de wandelgangen

Maandag 25 januari
Na Bayern München heeft ook Borussia Dortmund belangstelling voor Florian Neuhaus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren