Ten Hag laat zich uit over blessure Antony: 'We zijn geen pussy's'

Dinsdag, 27 oktober 2020 om

De blessure van Antony lijkt mee te vallen, zo heeft Ajax-trainer Erik ten Hag dinsdagavond gezegd na het 2-2 gelijkspel tegen Atalanta in de groepsfase van de Champions League. De Braziliaan verliet het veld per brancard na een harde overtreding van Ruslan Malinovsky. Hij lijkt met de schrik vrij te komen. “Hoewel het een ernstige overtreding was en de nopafdrukken aan de zijkant van zijn kuitbeen en enkel staan”, zo wordt Ten Hag geciteerd door De Telegraaf.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door cancellara)

Gelukkig lijkt er niks aan de hand. We gaan Antony nog hard nodig hebben de komende wedstrijden en het zou echt een aderlating zijn als hij net als Kudus een aantal maanden eruit zou liggen.

28 oktober 2020 om 00:25

Zou inderdaad heel vervelend zijn als Antony geblesseerd zou raken. Kudus had ik heel graag in actie gezien op CL-niveau want het is echt een heerlijke speler.

28 oktober 2020 om 00:36

Wat zijn die 2 al snel belangrijk he, Kudus en Antony. Enorm goede aankopen. Ze brengen iets extra's. Gelukkig valt het mee met Antony, met hem erbij schat ik de kansen op de volgende ronde een stuk hoger in.

Pffoee, goed om te lezen dat het mee lijkt te ballen met antony. In mijn ogen toch echt de beste aanvallende speler die we bezitten. Was vandaag ook weer meer dan prima, al kan hij nog een stuk beter. Verder eens met ten hag dat je overall gezien meer punten had moeten halen. Vooral tegen liverpool hadden we minimaal 1 punt moeten pakken. Gelijkspel van vandaag vind ik een goede afspiegeling van de wedstrijd.

We hadden na deze 2 wedstrijden prima op 4 punten kunnen staan. Maar goed, we doen het uit eindelijk allemaal zelf. Dus elke keer dat gepraat van als (waar ik zelf aan mee doe) hebben we helemaal niks meer aan, het gaat om de punten. Heel blij dat het mee valt, echt een top aankoop die altijd dreiging heeft. Normaal is het niet zo erg, Promes is een prima back-up, alleen die bakt er nog helemaal niks van dit seizoen. 0 zelfvertrouwen. Voortaan Antony altijd op rechts en Neres op link.

28 oktober 2020 om 00:29

Messi, je hebt helemaal gelijk kerel. Aan de reacties onder het wedstrijd verslag te zien moet Ajax nu echt een stap gaan maken. Alleen maar shit dat Ajax een onterechte pingel kreeg, dat we wederom geluk hadden met de scheids. Feit is, dat Ajax zich wederom heeft bewezen in Europa, vrijwel iedereen het ons misgunt. Het wordt tijd dat Ajax voor zichzelf gaat, fuck gentlemen agreement, fuck sponsering van de minder grote godenzonen.

28 oktober 2020 om 00:34

Ik ben blij met Ajax in de UCL, ze doen altijd mee, worden nooit weggespeeld en het zijn sowieso leuke wedstrijden. Dat betekent niet dat ik niet mag zeggen dat de penalty onterecht was, of dat Atalanta beter was. Daarnaast is vijandigheid van voetbalsupporters geen reden voor een club om zich als een lul te gaan gedragen zoals jij voorstelt.

28 oktober 2020 om 00:36

Iedereen misgunt? Ik heb zat Feyenoorders en Psvers in live meepraten gezien die voor Ajax waren vandaag....

28 oktober 2020 om 02:51

KingB proost! Stoppen met alles en iedereen steunen, terwijl je alleen maar bagger terug krijgt. Altijd maar gezeik en gezeur op Ajax. Wees een trots dat een NL club 0-1 verliest door een ED van liverpool en 2 2 speelt tegen een erg goed draaiend team. Zijn toch mooie resultaten van een club uit de Disney competitie (?). Maar nee, als PSV, Feyenoord of AZ het slecht doet moeten we rekening met ze houden, Ajax op zelfs hoger niveau wordt gelijk de grond in geboord. Man man man

28 oktober 2020 om 07:11

Kunt ook alles wel over 1 kam scheren. Ik ken er persoonlijk een heel stuk meer die gewoon Europees voor ajax zijn, dan dat ze tegen ze zijn. Die paar schreeuwers die ertegen zijn, zijn misschien wat luider maar om te zeggen dat iedereen altijd maar tegen ajax zijn is zo zielig.

28 oktober 2020 om 08:36

Wat hebben ze wederom bewezen? Dat ze onnodig punten kunnen verspelen? Er is gisteren precies niks bewezen.. ik ben ook Ajacied, dus ga me niet afschilderen als een misgunner

28 oktober 2020 om 08:51

@ No.2 Vind dat echt enorm meevallen hoe Ajax de grond in wordt geboord. Denk dat je je teveel richt op sommige negatieve reacties en daardoor alle positieve reacties uit het oog verliest. Ik ben ook PSV fan maar vind ook dat Ajax echt wel meer had kunnen halen uit deze wedstrijden en dat verdienden ze dus ook. De penalty gisteren was er een met een beetje geluk, maar hij kon gewoon gegeven worden en het was geen overduidelijke fout van de scheids.

Anyway, kijk ook naar alle positieve reacties van niet Ajax fans en denk dat je veel vrolijker wordt

28 oktober 2020 om 00:53

6 punten bedoel je man. Zowel deze wedstrijd als de wedstrijd tegen Liverpool had Ajax moeten winnen. Elke keer hetzelfde liedje helaas.

28 oktober 2020 om 11:04

Als het elke keer hetzelfde liedje is. Dan is het toch gewoon een gebrek aan kwaliteit? Het zijn de individuele fouten van spelers die het doen. En helaas zijn het te vaak dezelfde spelers zoals Per Schuurs die de fouten maken. Uiteindelijk is het dan echt geen pech meer hoor.

Zorg jij nou maar dat je je basisspelers op hun juiste positie laat spelen Ten Hag. Neres kan op beide flanken wel uit de voeten, maar de man in vorm Antony moet je dan ook gewoon 90 min vanaf rechts laten komen. En je had in de rust en anders meteen na de 1-2 Martinez of Alvarez moeten brengen. Omdat je zelf altijd zegt graag “defensieve zekerheid” te willen inbouwen. Nou met het naieve en lakse spel van Gravenberch was dat wel nodig. Die dacht alleen maar aan aanvallen. Verder hebben we niks beters dan Schuurs, maar die komt op CL niveau (nog) veel te kort. Goed nu moet je 6 punten pakken tegen de Denen en hopen dat Liverpool dat ook doet tegen Atalanta. Het zal denk ik net zo spannend worden als vorig seizoen, hopelijk valt het muntje deze keer wel onze kant op. Oh ja, Traoré lekker in de spits laten staan komende periode. Vond ik vandaag als een echte targetman spelen. Daar sta je als verdediger echt niet graag tegenover. Tegen Fortuna de volgende namen sowieso laten starten: Klaiber, Martinez, Alvarez, Ekkelenkamp, Promes en Labyad. En als het aan mij ligt ook Brobbey zijn debuut gunnen.

28 oktober 2020 om 06:21

Erg hè die gravenberch. Iedere keer weer blind naar voren vliegen om vervolgens weer nonchalant achter z’n man terug te lopen. En je ziet aan niks dat hij hard z’n best doet die man bij te houden.

"We zijn geen pussies". Toch meermaals spelers zien huilen op de grond, een lichaamsdeel of gebied pakken dat in herhaling te zien is niet aangeraakt wordt om vervolgens miraculeus op te staan. Dat mag dan wel voetbal eigen zijn en een schande voor sportief gedrag... maar kom niet aanzetten met "we zijn geen pussies"

28 oktober 2020 om 06:56

Heb je het nu over voetbal in het algemeen? Want dan raad ik je aan niet te kijken. Gaat het over deze wedstrijd dan zit je er naast. Werd vaak hard gevoetbald en stevige duels maar heb er weinig zijn “janken”

28 oktober 2020 om 07:51

Vaak genoeg zorg bij Ajax hoor, waaronder al 2 keer bij Tadic

28 oktober 2020 om 10:12

Nou, nou, nou... Tadic wordt door een handpalm (!) zachtjes over zijn hoofd gestreeld bij een kopduel, gaat vervolgens op z'n knieën oe grond zitten met zijn handen over zijn gezicht en blijft in een tableau staan met een schreeuw die niet zou misstaan in een epische dramafilm. Dat noem ik wel degelijk janken...

28 oktober 2020 om 07:33

Ja die Tadic schreeuwde het ook uit toen hij een keer een hand in zn gezicht kreeg. Dat is en blijft ook een jankbal eerste klas

28 oktober 2020 om 08:26

Vond het versieren van de pingel ook een staaltje aanstellerij, wel heel slim maar hij doet het voorkomen dat hij hard geraakt wordt. Heel slim maar een beetje overdreven.

28 oktober 2020 om 08:36

Verschrikkelijk en hartverscheurend om te zien hoe Tadic ten aarde stortte, handen als een gevallen gladiator over het gelaat gedrapeerd. Wat een lulletje.

28 oktober 2020 om 09:43

Dat klopt DeRede, maar het ligt ook genuanceerder. Als Tadic niet valt dan gaat het spel door, dus maken spelers daar gewoon gebruik van. En Tadic veel vaker, ook om druk weg te halen bij een eventuele counter.

Gelukkig niks aan de hand. Antony was even nerveus maar kwam daarna goed in het spel. Moet zeggen ten Hag had het erg goed neergezet. Vooral Tadic de ruimte geven door Traore in de punt te zetten die de verdedigers bezig hield. Zo kwam Tadic niet op een eiland terecht. Zo kon Ajax er ook vaak goed uitkomen met daarbij Traore die erg balvast was. Het is zuur dat je het weg geeft. Daar moet je idd slimmer in zijn. Even inzakken, hen laten komen en dan toeslaan. Jammer dat je dit weg geeft.

Och hoor hem is.. Mister macho!!.. Ten Hag had mooie sterke verhalenverteller moeten worden in plaats van trainer was hij beter voor geschikt geweest!! Ik ben nog nooit blij geweest dat Ten Hag trainer is van Ajax.. Maar even over de selectie we zijn nog lang geen kampioen zal ik je zeggen.. 0-2 voor staan en dan 2-2 einduitslag. Waar was die ongenadigheid die ze tegen Venlo hadden. Ze dachten weer 2-0 de 3 punten zijn in de tas.

28 oktober 2020 om 06:20

Luister, zonder ten hag hadden we nooit zo goed gespeeld in de CL. Dat is gewoon een feit. Zijn aanvallende spel heeft Ajax wel wat gegeven. Maar hij maakt fouten om ze vervolgens weer 10 keer te maken. Hij is te eigenwijs.

28 oktober 2020 om 08:45

Volgens mij is hij vergeten dat je voor Ten Hag structureel 3de of zelfs 4de werd in de groepsfase. Als je er al in zat. Nu doe je tenminste nog mee. Nooit blij geweest, toen je in de halve finale stond mocht hij zeker ook weg? Successupporters.

Leren van onze fouten....leer dan verdorie eens dat niet 8 man continu mee naar voren moeten vliegen zodat alles open ligt achterin. Hoe moeilijk is dat nou. Leer eens dat Antony op links gewoon niet kan. Leer nou eens dat schuurs het niveau niet aan kan. En zo kan je nog wel een dag door gaan

"Hoewel het een ernstige overtreding was en de nopafdrukken aan de zijkant van zijn kuitbeen en enkel staan." Wat een onzin is dit toch. Zijn noppen zijn daar niet in de buurt gekomen en Anthony leek van een totaal ander deel van het been last te hebben. Waarom liegt die ten Hag hier over?

Ongeacht de uitslag heb ik gisteren gewoon een onwijs leuke wedstrijd gezien waar alles in zat. Ja, zonde dat die 2-2 viel, maar dat is voetbal. Vond traore goed spelen, maar die kan nog wat stapoen zetten als die wat filmpjes kijkt van Zapate. Wat een beest is dat en heel erg slim in zijn loopacties. Vond het onwijs zonde dat ajax niet sneller, zoals atalanta deed, naar traore zocht. Die stond in de omschakeling elke keer 1-op-1. In de counter was meer te winnen, maar alles opgeteld een terechte uitslag en een hele leuke wedstrijd.

Dat is een beste meevaller! Die Antony, wat een speler! Maar sjonge jonge die Ten Hag is toch ook geen gezicht? "we zijn ook geen pussy’s. Wij spelen als mannen en dan moet je strijden" Wat een domme uitspraken zijn dit toch. Voor wie moet hij nou zo stoer doen?

Het was best een flinke overtreding op Anthony, maar het was meer lomp en ongelukkig dan opzet. Die speler van Atalanta bleef er ook heel de tijd bij staan om te checken hoe het met Antony ging.

Dan over de opmerking we zijn geen pussy's. Dat zal voor de meeste spelers wel gelden, alleen niet voor Tadic. Wat een jankert blijft dat ook zeg. Herinner me het moment dat hij met een enorme schreeuw naar de grond gaat en doet alsof ie door Badr Hari in z'n gezicht is geslagen terwijl er net een slap handje op z'n wang kwam. Wat ook wel een pussy actie was, was het heel opzichtig vragen om een kaart van Antony in de eerste helft. Die had daar zelf echt wel een kaart voor verdiend.

Verder is het balen dat Ajax toch weer zichzelf tekort doet in zo'n wedstrijd. Ze hadden echt de kaarten in handen om hier goede zaken te doen, maar doen zichzelf dan toch weer tekort.

Dat idee heb ik ook dst Ajax zich zelf te kort doet. Je haalt 1 punt tegen sterke ploegen , maar dit hadden er ook 4 kunnen zijn .

Ik kan die Ten Hag op sommige momenten niet meer serieus nemen. Deze blessure leek op het eerste oog heel akelig. Beetje in de trend van Virgil van Dijk en dan loopt deze beste betweter uit te kramen dat het mannenvoetbal is en er geen tijd is voor 'pussies'. Het gaat nergens over, deze uitspraak. Ten Hag is ook boven zichzelf uitgestegen. Ik vind het alleen al voor Ten Hag fantastisch dat het 2-2 werd, in plaats van dat Ajax won. Het wordt heel akelig en eng, want deze trainer aan het uitstralen is. Sterkte met je blessure, Antony. Je weet wel beter!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller104
A. OnanaKeeper100
D. TadićAanvaller107
L. TraoréAanvaller107
AntonyAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

42 fans
Coach, 50 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Wijnaldum: ‘Ajax speelde twee keer goed, maar wij zijn heel volwassen’

Georginio Wijnaldum vindt dat Ajax mag terugkijken op twee goede wedstrijden tegen Liverpool in de Champions League. Het team van Erik ten Hag bleef echter tweemaal met lege handen achter. Het...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren