Derksen vernietigend na Atalanta - Ajax: ‘Hij viel hier volledig door de mand’

Woensdag, 28 oktober 2020 om 09:10Chris Meijer • Laatste update: 11:00

Ajax moest dinsdagavond in de tweede groepswedstrijd van de Champions League op bezoek bij Atalanta genoegen nemen met een punt na een 2-2 gelijkspel. De Amsterdammers kwamen voor rust nog op een 0-2 voorsprong, maar zagen deze marge na rust door twee doelpunten van Dúvan Zapata verdwijnen. Johan Derksen laat zich in de studio van SBS6 uiterst kritisch uit over het spel van Perr Schuurs, die volgens de analist ‘door de mand viel’.

“Wim (Kieft, red.) zat zich te ergeren aan al dat balverlies, dan komt dat centrum in één-tegen-één-situaties te staan. Blind kan niet zo goed verdedigen en Schuurs kan het helemaal nog niet aan. Dan gaat er wat mis. Schuurs was vandaag overal te laat mee, die heeft zijn tegenstander alleen maar op zijn rug gezien”, zo begint Derksen zijn analyse. Mede-analist Wim Kieft neemt het in eerste instantie nog op voor Schuurs.

Slechts één Ajacied speelde wél soeverein tegen Atalanta

Voetbalzone deelde rapportcijfers uit aan de basisspelers van Ajax.Bekijk rapport

“Schuurs moest ook op een gegeven moment... Gravenberch kon het niet belopen. Die verliest ‘m voorin op de zestien, wat ik redelijk naïef vind van een controlerende middenvelder. Hij moet dan negentig meter terugsprinten, het hele middenveld ligt open. Dan vraag ik me af wie hem coacht. Is dat Blind of Tadic? Het is heel naïef, je staat voor in een Europese wedstrijd...”, is Kieft in eerste instantie kritisch over de rol van Ryan Gravenberch bij het tweede tegendoelpunt. Na een dieptepass van Mario Pasalic troefde Zapata Daley Blind af in een sprintduel, waarna hij de bal kiezelhard in de linkerkruising vuurde.

“Je ziet dat Blind eigenlijk vooral in de opbouw heel goed is op die positie”, gaat Derksen verder. “Die heeft een sterke voorstopper naast zich nodig, om hem te corrigeren. Schuurs is goed in de Nederlandse competitie, maar die viel hier volledig door de mand. Hij kon die spits helemaal niet aan. Dan zie ik hem twee keer met de bal aan de voet in het strafschopgebied van de tegenstander opduiken, dan denk ik: wat doe je daar? Zorg jij nou dat je je man afstopt.”

Als presentatrice Hélène Hendriks vraagt of Schuurs ‘te licht is bevonden’, antwoordt Derksen dat hij ‘een beetje door het ijs is gezakt’. “De Ligt was net zo oud of net zo jong als Schuurs, die kon je één-tegen-één laten spelen. Hij was in de lucht beresterk en had een goede tackle. Ik miste dat allebei bij Schuurs, je moet concluderen dat de linksback van Ajax de enige is die af en toe een kopduel wint. En dat is nog de kleinste daar achterin!”, wijst Derksen op Nicolás Tagliafico. “We zien Schuurs tegen VVV spelen en dan ziet het er allemaal leuk uit, maar nu zie je pas wat hij allemaal tekort komt. Dan is Blind plotseling ook een kwetsbare speler, want die kan niet zo goed verdedigen."


Poll

Ben jij het hiermee eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

127 reacties (laatste reactie door miccoli)

Volledig mee eens. Laat Schuurs maar wat beelden van Jaap Stam gaan bekijken. Miss speelt die dan wat minder als een wijf..

27 oktober 2020 om 23:40

Jaap stam speelde op de leeftijd van schuurs nog niet eens eredivisie

27 oktober 2020 om 23:42

Misschien was dat voor schuurs ook beter, kan die nog even oefenen.

27 oktober 2020 om 23:44

Dan pak je beelden van Stam die bij United speelt? Schuurs heeft potentie, maar is in beide Europese wedstrijden nu een hele zwakke schakel gebleken. Te lief en te vaak zijn man kwijt. Tegen Liverpool zat hij nog net niet in de draaimolen, werd hij helemaal ziek gedraaid. Nu, tegen een sterke maar houterige spits weer totaal niet scherp verdedigd en moest je je hart vasthouden als hij in actie kwam. Aan de bal is het goed, maar als hij verdedigend op moet treden zit hij er vaker naast dan dat hij als winnaar uit de strijd komt.

27 oktober 2020 om 23:49

Dat hoor ik nu wel vaker dat Schuurs potentie heeft maar als je vervolgens vraagt wat die potentie dan is dan blijft het stil. Hij kan gewoon niet verdedigen en voetballend valt het ook niet erg mee bij hem

27 oktober 2020 om 23:50

noem ik speciaal voor jou, De ligt als voorbeeld. Die won kopduels, was veel sneller niet zo verwijfd als Schuurs. Die loopt er over alsof het kelderklasse is.

28 oktober 2020 om 00:07

De Ligt sneller dan Schuurs? Sorry hoor, maar dan blaat je maar wat.

28 oktober 2020 om 00:15

@MrBoity, het spijt me als ik het mis heb, maar jij ziet hem toch totaal niet dagelijks in actie. Je weet niet of hij snel leert, wat zijn kracht is en op welke gebieden hij verbeterpotentieel heeft. Die jongen wordt volgende maand pas 21. Waar hebben we het over. Men oordeelt veel te makkelijk en rekent spelers veel te snel af.

28 oktober 2020 om 00:37

Ik volg hem anders al 2 jaar lang bij zowel jong en het eerste. Laat ik het zo zeggen: ik heb genoeg vergelijkingsmateriaal bij Ajax gezien (van de ligt, sanchez, vertongen, alderweireld, chivu, stam, heitinga, generatie 95/jaren 70) om te constateren dat dit nooit een topverdediger gaat worden

28 oktober 2020 om 07:23

@Boity, De Ligt verdedigende in het CL seizoen tegen Bayern en Juventus ook enorm zwak. Alderweireld en Vertonghen werden pas rücksichtslos op hun 22-23 jarige leeftijd en grossierden in slap verdedigen.Stam speelde geen eredivisie op deze leeftijd. Sanchez kon zeker wel goed verdedigen alleen totaal niet voetballen, iets wat boven genoemde allemaal wel kunnen/konden. Word Schuurs net zo goed? Dat zeg ik niet, geef alleen aan dat jou vergelijkingen precies aangeven wat zijn toekomst kan zijn

28 oktober 2020 om 08:51

Wat is asn wil geven is dat Schuurs het verdedigen niet beheerst terwijl al die andere jongens, ook die maakten fouten, die beheersten dat wel. Hij heeft er gewoon totaal geen gevoel voor

28 oktober 2020 om 15:32

Daar ben ik het niet mee eens. Oké, Schuurs heeft het moeilijk gehad tegen Atalanta en Liverpool. Dit is opzich niet gek aangezien hij moest spelen tegen toppers zoals Mané en in minder mate Zapata. Persoonlijk vond ik hem tegen Liverpool zelfs goed op een fout na (helaas kwam hier meteen een doelpunt uit). Ik heb Schuurs het laatste jaar ook genoeg sterke wedstrijden zien spelen. Zal hij het niveau halen van een De Ligt? Ik weet het niet, maar ik zou hem dit jaar de kans geven om zich zelf te bewijzen. Pakt hij de kans niet? Dan kun je hem altijd nog verkopen.

27 oktober 2020 om 23:51

Daag. Jaap Stam zou never bij dit Ajax passen. Je moet namelijk ook kunnen voetballen en enigszins inzicht hebben als Ajax cv. Stam was een beest hoor maar zowel op als naast het veld bewijst hij totaal geen voetballend inzicht te hebben.

28 oktober 2020 om 00:02

Nou nou nou. Een echte verdediger als Jaap Stam kan elke club wel gebruiken toch? Ook al wil je wat meer voetbal in je ploeg.

28 oktober 2020 om 00:08

Misschien wel, maar ik vind een type De Ligt veel meer passen bij Ajax en ik denk dat Schuurs daar ook wel in de buurt kan komen. Stam heeft de laatste jaren een beetje bij me afgedaan haha.

28 oktober 2020 om 00:13

Dan zou een combi Blind-STam in theorie geweldig zijn.
De een kan niet voetballen en de ander niet verdedigen en vullen alkaar perfect aan.

28 oktober 2020 om 09:46

@myvision, volgens mij vonden ze juist in Italie en ook Engeland dat hij erg goed kon voetballen voor zo'n sterke verdediger. Niet iedere verdediger moet zo goed kunnen voetballen als Daley Blind of Frank de Boer. Stam kon goed voetballen hoor en was meer dan alleen een voorstopper.

Dat gezegd hebbende snap ik er niets van dat ze Schuurs ook constant in de 1 op 1's lieten komen.

28 oktober 2020 om 11:35

Hahaha, Jaap Stam zou niet bij dit Ajax passen? Man, zo’n verdediger zou momenteel een verademing zijn tov Blind en Schuurs die zichzelf zo makkelijk laten uitspelen en duels verliezen. Zou toch heerlijk zijn als je een speler als Stam had die de bal afpakt en hem gewoon weer inlevert bij iemand met een Ajax shirt...

28 oktober 2020 om 00:15

je dan ziet dat die soms zo makkelijk wordt afgetroefd is dat jammer ja, maar nogmaals; het is wel andere koek; Mane en Zapata verdedigen of dat je spitsen als Stokkers en Strand-Larssen moet verdedigen... daarom is alles wat fantastisch lijkt in de eredivisie zo verraddelijk. Toch anders als iemand die wordt geprezen in een topcompetitie. Want die hebben veel betere tegenstand

28 oktober 2020 om 07:25

@Maurootje, als verdedigen tegen Mané en Zapata de standaard is kan Schuurs per direct spelen bij United, Chelsea, Arsenal, City. De verdedigers van die ploeg worden ook allemaal zoek gespeeld door Mané. Dat ligt niet aan de verdediger maar aan Mane

Ja en dezelfde Derksen vond het een goed idee om schuurs een kans te geven en geen 10 miljoen voor magalan wober of alvarez 4 punt 0 neer te leggen... geef hem even de tijd aub. Tis zijn eerste hele seizoen en hij wisselt vooralsnog goede met slechte momenten af... geef hem de tijd!

27 oktober 2020 om 23:43

Je hebt ook nog Jurrien Timber. Die vind ik persoonlijk in Ajax 1 een veel betere indruk maken. Als hij de lengte van Schuurs had dan had hij er sowieso al ingestaan.

28 oktober 2020 om 00:00

Zytto34.. als m’n zusje een ... had gehad was het mijn broertje geweest... timber-blind is veel te klein, als zapata er dan 3 in kopt zeg je, waarom schuurs niet.

28 oktober 2020 om 00:09

Dat is dus mijn hele punt. Timber is beter, maar Ten Hag durft het waarschijnlijk (nog) niet aan door zijn lengte en dat hij nog minder ervaring heeft dan Schuurs. Als Schuurs zo slap blijft spelen dan zie ik Timber binnen een paar maanden wel een basisplek veroveren. Als hij wat langer was geweest dan had Ten Hag het waarschijnlijk al gedurft.

28 oktober 2020 om 01:16

Waarom eigenlijk te klein? Ik lees dat Timber 1.79 is, een Blind is maar 1 cm groter en die heefy wel meer gebrekken als verdediger dan alleen zn lengte dus Als Timber alleen lengte te kort komt maar verder echt zo goed komt, kan hij m' net zo goed erin gooien

28 oktober 2020 om 09:20

Maurootje dat gaat ook niet heel lang gebeuren denk ik, maar hij is nog maar 18. Als je iemand moet opstellen tegen zo'n fysieke gozer als Zapata dan is Timber misschien niet je eerste keus door zijn ervaring en fysiek.

28 oktober 2020 om 10:24

Omdat het erover gaat dat hij Schuurs zou vervangen. Twee centrale verdedigers van 1.80 is gewoon te klein.

27 oktober 2020 om 23:44

Is toch ook logisch dat hij dat vind? Ik heb liever Schuurs daar dan een aankoop uit het rijtje wat jij op somt. Hij was vandaag gewoon matig, maar potentie is aanwezig. Alleen hebben we die tijd niet.

27 oktober 2020 om 23:44

Ik zie hier het ongelijk niet in, schuurs is niet het niveau dat we van Ajax zijn gewend, maar schuurs is wel beter dan magalan, wober of Alvarez. Je moet hem inderdaad nog niet afschrijven, maar het is toch geen enorm groot talent

28 oktober 2020 om 00:02

Goalski, noem op de ligt na een pure verdediger die je op z’n 20e een talent kon noemen. Schuurs heeft een lichaam, is sterk, goede trap, de basis is er wel en de rest kan hij leren... alleen kan dat niet als je hem op z’n 20 af gaat schrijven. We moeten niet doen alsof we na de ligt bij Ajax allemaal nieuwe Sergio ramossen opleiden.

Stomme vergelijking met de ligt. Oneerlijk ook. Ik heb niet zo veel met schuurs maar we gaan m toch niet echt vergelijken met de ligt? Hij is nog een onervaren verdediger. Prima voor het niveau Ajax, maar eigenlijk zou hij naast een rots in de branding moeten staan. Geef die jongen tijd. Dat zielige afbranden daar heeft niemand wat aan. Snap niet dat die jongen ook al bij oranje heeft gezeten etc. Zover is hij nog helemaal niet.

27 oktober 2020 om 23:43

Hij speelt Europees tegen Atalanta voor Ajax 1. Tuurlijk vergelijk je dan, beetje raar om dat niet te doen.

27 oktober 2020 om 23:48

Waarom? Dat is toch zinloos? De ligt is het grootste talent van zn generatie. Geef schuurs een kans. Wordt een heel degelijke verdediger

27 oktober 2020 om 23:54

Dus omdat hij niet op ‘t niveau van De Ligt zit, moet je hem met fluwelen handschoenen aanpakken? Heeft gewoon geen goede wedstrijd gespeeld en kon Zapata niet aan. Je speelt op het hoogste niveau ter wereld, er wordt wat van je verwacht, dan mag je hem ook als een grote jongen beoordelen. Als je wil betuttelen, ga je lekker bij de F-jes kijken.

28 oktober 2020 om 00:00

Precies dit Schuurs is niet op het niveau van de ligt maar vind hem niet zo slecht presteren dat hij op bepaalde momenten nog ervaring mist klopt wel. Want die Zapata heeft hem 3 keer het zwijgen opgelegd en dat is op dit niveau helaas nog teveel maar hij groeit wel enorm en kan me ook herinneren dat de ligt fouten maakten.

27 oktober 2020 om 23:47

Hij is letterlijk de "natuurlijke opvolger" van De Ligt. Daarnaast ook even oud. Gewoon een logische vergelijking. De Ligt beukt er in en Schuurs die loopt 30 meter twijfelend naar achter. Dat is het hele verschil. De Ligt stond er meteen als een volwassen kerel, Schuurs staat er nog als een jong ventje. Dat mag gewoon gezegd worden als we in de CL voetballen.

27 oktober 2020 om 23:48

Ja lekker zeggen. Heeft niemand wat aan

27 oktober 2020 om 23:53

Misschien niet, maar dat Schuurs enorm kwetsbaar is op dit niveau is duidelijk.

27 oktober 2020 om 23:56

Jij begint over “leeftijd” dus noem ik iemand op die ook jong is. Je ziet toch ook wel dat die er niks van kan. Ik begin Veltman al te missen, dat zegt volgensmij al genoeg

Volledig mee eens voor wat betreft Schuurs. Hartstikke leuk dat die jongen op een gegeven moment voor Klaassen staat te voetballen, maar verdedigend is het gewoon een enorm onzekere factor. Je kan met die jongen niet één moment gerust achterover leunen, daar is hij gewoon niet goed genoeg voor.

27 oktober 2020 om 23:47

Maar dit weet je toch op voorhand dat dit centrum de achilleshiel van Ajax is? Naast Blind moet er gewoon iemand staan die kan verdedigen

27 oktober 2020 om 23:53

Ik ben zelf geen fan van Schuurs dus mij verbaast het alleszins, maar ik heb wel het idee dat het voor mensen binnen Ajax nog niet duidelijk was. Ik zie het veel meer zitten in Timber, die mag van mij gewoon de eerste man worden voor de positie van Schuurs.

27 oktober 2020 om 23:58

Je kan daar gewoon Martinez neerzetten voor het betere sloopwerk. Dan kan Blind het voetballen voor zijn rekening nemen. Nu heb je er eentje die niet kan verdedigen (blind) en eentje die niet kan verdedigen+niet kan voetballen (schuurs)

28 oktober 2020 om 00:09

Timber is veel te klein. Martinez heeft vorig jaar te baak laten zien het ook niet zo te kunnen daar achter in het centrum. Denk dat Sierhuis dat ook nog heel goed weet hoe makkelijk hij in een een tegen een duel tegen Ajax (martinez) scoorde. In de uit wedstrijd tegen psv ging hij ook de fout in bij de 1-1. Nee brobbelwerk om met dit centrum de cl in te gaan. Schuur had je vorig jaar al moeten verhuren om te kijken of hij wel goed genoeg is, waar zo velen aan twijfelde. Word 'em niet

28 oktober 2020 om 00:25

Ik denk dat je je verkijkt op Timbers lengte en sprongkracht. Ik ben een fan van die jongen, die heeft ook foutjes gemaakt maar lijkt er veel meer van te leren dan Schuurs. Die zie je ook geen amateuristische dingen doen als Schuurs vorige week.

Het duel met zapata in de 89ste minuut was wel pijnlijk in verdedigend opzicht, liep daar bij als een bang jongetje. Als daar een goal uit viel was het gelijk afgelopen. Hopelijk past hij zich snel aan dit niveau aan.

28 oktober 2020 om 00:22

En die beweging vorige week van Mané waar die goal uit voorkwam zegt wat mij betreft ook alles. Dat zou een échte verdediger (pak hem beet: Senesi) niet overkomen

28 oktober 2020 om 00:35

Een echte verdediger als Laporte, Ramos, Boateng waar Mane de afgelopen jaren wel eens voorbij gekomen is gebeurd het zelfs, dus dat het bij Schuurs gebeurd is niet raar, het is een van de beste aanvallers ter wereld. Overigens Senesi noemen is misschien wel het meest lachwekkende van je verhaal. Die zou Mane wel even afstoppen

28 oktober 2020 om 00:44

Die zou iig niet in die simpele schijnbeweging trappen want hij beheerst iig het verdedigen an sich. Schuurs totaal niet

28 oktober 2020 om 07:32

Oh ja Senesi trapt niet in een simpele schijnbeweging. Misschien nog een keer die 1-0 van afgelopen weekend tegen RKC terugkijken om te zien in wat voor kinderlijke bewegingen die Senesi allemaal trapt. Laten we voordat we Senesi een echte verdediger noemen eens zien hoe hij het doet tegen ploegen van niveau, want die is hij zelfs in de Eredivisie nog niet tegengekomen. Tegen AZ heeft ie in de afgelopen12 maanden niet hoeven spelen en tegen Ajax heeft hij bij die 4-0 op het veld gestaan en zich 1 op 1 laten piepelen door Neres. Dus ja, hoe goed moeten wij hem nu inschalen?

Op zich heeft die wel gelijk, maar zonder dit soort wedstrijden te spelen leer je het ook niet. Vergeet niet dat de ligt ook veel fouten maakte aan het begin.

27 oktober 2020 om 23:47

Dat waren andere fouten, die ging duels aan, Schuurs is een slappe hap

28 oktober 2020 om 00:19

Sorry maar vind dat je Schuurs hier wel te kort doet die Zapata is een goede ervaren Spits. En dit verhaaltje van Derksen vergeten ?
De Ligt doet z'n voetbalbroekje aan en is een speler van Ajax. Hij maakt fout op fout", aldus Derksen.ik heb ook het idee dat hij gewoon wat mist, want het is structureel. Iedere wedstrijd doet hij wat doms. En dat was na een eredivisie duel en Schuurs speelt dit jaar pas champions league ? En heeft 2 wedstrijden in de Uefa cup gespeeld. En 16 wedstrijden in de Eredivisie

Helemaal mee eens. Hij is niet fel, doet aan soort van schaduw dekken en is ondanks zijn 9 meter echt heel zwak in de lucht. Mensen riepen nog van geef hem een kans. Zou lekker voor Alvarez gaan. Dit is echt slecht. Mazaroui ook heel slecht. Loopt erbij alsof hij Alves is zonder echt mannelijke inzet. Ben alsnog optimistisch gestemd over de kansen van Ajax in de CL.

De hele voorbereiding hoopte ik wat volgens velen niet nodig was hier, dat Ajax een ajax waardige cv zou gaan halen naast Blind. Dit kan europees niet met Schuur

Hij had het moeilijk, maar Zapata is ook een lastige spits om te verdedigen. Vandaag defensief onvoldoende, jammer. Kan gebeuren, op naar de volgende pot.

27 oktober 2020 om 23:46

Inderdaad. Goede spits is dat. Sterk, zeer balvast en doelgericht. Helemaal mee eens

27 oktober 2020 om 23:56

Ach nu is het Zapata, de vorige keer was het Mane, de keer daarvoor Boadu en volgende week waarschijnlijk de spits van Mityiland. Zo kunnen we altijd wel excuses blijven verzinnen. Het is geen schande als een topspits je een of twee keer aftroeft, maar Schuurs heeft in beide wedstrijden verdedigend volledig achter de feiten aangelopen en heeft de aanvallers nog geen strobreed in de weg gelegd. Snap niet waarom mensen hem zoveel talent toedichten. Typisch gevalletje onzekere Hollandse back die leuk kan opbouwen maar verdedigend eigenlijk vrij matig is.

28 oktober 2020 om 15:15

Je kiest er zelf voor om het als excuus te zien, ik beoordeel zijn optreden gewoon onvoldoende dus in hoeverre is dat een excuus? De conclusie lijkt mij dat Schuurs op CL niveau tegen Europese (sub)topclubs nog niet zelf in staat is om de betere spitsen de hele wedstrijd onschadelijk te maken. Vervelend voor ons, maar ik zie geen alternatief dan die jongen laten staan en zich verder te laten ontwikkelen. Hij is wel degelijk vooruit gegaan en daarom heb ik er wel vertrouwen in dat het goed komt.

27 oktober 2020 om 23:58

Dit dus, heeft vandaag kut gespeeld, kan gebeuren. Maar dat mag zeker benoemd worden, zonder Derksen direct aan te vallen. Ene wedstrijd goed, dus lof, andere wedstrijd kut, dus kritiek. Lijkt me heel gezond.

28 oktober 2020 om 10:28

Ja die Zapata trouwens.. Natuurlijk voetballend geen Suarez en technisch geen Messi, maar man wat een spits. Elke bal heeft die vast, echt elke bal. Kaats terug en is weer weg. Heeft zelf ook een actie, al moet hij daar wel de ruimte voor hebben. Zeker een leuke spits om naar te kijken.

Bijzonder dat derksen in de voorbeschouwing aangeeft dat hij het leuk vindt dat er ‘elf voetballers op het veld staan’ en dat bij ajax achterin martinez en alvarez niet worden opgesteld omdat ze volgens hem ‘voetballend tekort komen’. Nu komt hij aanzetten met het argument dat er naast blind geen grote, sterke, balafpakkende slager achterin staat naast blind. In mijn optiek vrij hypocriet.

Helemaal eens, maar dat roep ik al weken !!! Schuurs komt tekort. Is geen verdediger, gaat geen duel aan, echt een softie

Ja met De Ligt vergelijken slaat ergens op? Dat is het grootste verdedigende talent ter wereld en verkocht voor 75 miljoen aan de wereld top, makkelijk zeg. Schuurs heeft het ook moeilijk gehad omdat de backs vaak uit positie stonden en Blind het ook niet op snelheid kan belopen. Toch was het wel te zwak van hem, alleen begrijp ik niet waarom Blind instapt bij Ilicic, dat was volkomen onnodig op dat moment, daardoor heeft hij zoveel ruimte. Ach, die Zapata is ook geen koekenbakker, dat zie je ook bij de afronding. Zonde dit, Gravenberch vond ik vooral momenten af wisselen met heel mooi spel en dan verschrikkelijke passing, dat hij veel talent heeft is overduidelijk. Het is heel jammer dat Fabinho nu ook er uit is want Liverpool is niet op oorlogssterkte als die winnen kan het heel goed dat wij op speeldag 6 thuis tegen Atalanta om de volgende ronde spelen, dat zal mooi zijn.

Schuurs komt gewoon tekort. Dit was de vorige wedstrijd ook al te zien. Te traag en niet wendbaar genoeg. Hij is nog jong, maar dit is op champions League funest. Helaas maar waar!

Pijnlijk genoeg heeft Johan hier helaas gelijk. Perr viel opnieuw door de mand. Zijn dekkingsfouten kosten punten. De erfenis van een supertalent als Matthijs de Ligt is veel zwaarder gebleken. Je kunt je dit soort fouten op Europees topniveau absoluut niet blijven permitteren. Maar ja, ik ben niet de trainer van Ajax.

Zelden met Johan eens, maar hierin volledig gelijk. Met Schuurs achterin maak je geen enkele serieuze kans om Europees echt iets te presteren. In elke serieuze pot laat hij zich aftroeven. Gelukkig voor Schuurs vindt de publieke opinie in Nederland het belangrijker dat je als centrale verdediger goed kan inschuiven dan of je je man kan dekken en bijhouden.

Maar is dit een verrassing? Schuurs ken er gewoon niks van op dit niveau. Uitstraling van het lieve jongetje van de klas, gaat er dan ook nog eens zo in. Bovendien grove fout gemaakt tegen Getafe, tegen Liverpool en nu Atalanta. Hoe vaak moet dit nog gebeuren? Dit ziet TH toch ook? Zet Martinez neer of probeer het met Alvarez als CV.

Ik vond Schuurs bij vlagen erg goed spelen. Een tegendoelpunt is wel aan hem te wijten, echter viel mij vooral zijn sterke punten op. Dribbels waarbij hij zijn tegenstander zo knap van zivh afhield met zijn arm, 1v1-duels waarbij er goed bij zit. Mandekking is echter niet zijn sterkte punt. Dat is wel sneu. Het verlies van vandaag is vooral te wijten aan gebrek aan smaken voorin. Traore speelde goed, net als Anthony. Echter viel he tmij op dat er ook vaak miscommunicstie was bij pasjes en hakjes enzo. Niet vloeiend. Tadic en Neres waren erg matig. Dan wens je toch een creatieve speler in te kunnen brengen, maar dan kom je bij Labyad of Promes uit die ook niet in de beste vorm verkeren. Ajax mist Noa Lang misschien wel, echte ris het ontbreken van Kudus ook een zware klap. Gravenberch mag wat mij betreft vaste basisspeler worden. Ben fan hem geworden.

Schuurs heeft vooral pech dat hij de opvolger is van Matthijs De Ligt, één van de grootste Nederlandse talenten van de afgelopen decennia en één van de beste jonge verdedigers ter wereld. Dat is wat we gewend zijn geraakt bij Ajax en dat wordt dan de maatstaf. Maar een Alderweireld of een Vertonghen hadden het op deze leeftijd niet beter gedaan dan een Schuurs. En een jaar of 4 geleden had iedereen dat nog in z'n achterhoofd en waren we trots dat die jongens ooit bij Ajax hadden gespeeld. De Vrij kreeg er rond dezelfde leeftijd 10 om de oren tegen PSV. Schuurs die komt er wel als er geduld is en dat zou niet meer dan terecht zijn. Dat niet alles goed gaat tegen dit Atalanta en lastige spitsen als Zapata of Mané daar hoef je je echt niet voor te schamen. Mogen of beter gezegd: moeten we kritisch zijn? Ja, daar wordt die jongen alleen maar beter van. Maar mits we alles in perspectief weten te zetten. Er wordt gedaan alsof hij blunder na blunder maakt. Dat is niet zo. Is hij Matthijs De Ligt 2? Nee, die bestaat niet. Maar dat wil niet zeggen dat zo'n jongen zich tot een nog heel aardig niveau kant ontwikkelen.

Het kan verkeren he in het voetbal. Met iets meer geluk of klasse schiet hij die bal er in voor 0-3 en dan is die de held. Nu niet, en laats die verdedigend steken vallen kan die er niets van...
Oke, het zag er verdedigend ook niet al te best uit nee. Maar die Zapata is ook wel een beer zeg.. Lekker voetballertje is dat zeg.

Ga toch weg man. Lekker makkelijk om hem weer eruit te pakken terwijl hij buiten aantal kleine foutjes, bij het eerste doelpunt stond iedereen fout met dekken. Begin ook maar eerst even Blind eruit te pakken die bij de 2-2 voor niets uitstapt. Als hij bij Zapata blijft kan die niet aangespeeld worden, Schuurs en Klaiber proberen de man met bal vast te zetten, maar doordat Blind uitstapt kan hij Zapata aanspelen. Die daardoor alleen op het doel afkan. Begin daar maar eens wat over te zeggen ipv weer een makkelijke prooi aan te pakken.

Ik wil niet veel zeggen, maar als Blind niet instapt bij de 2-2 heeft hij 3 a 4 meter meer. Dus dan zou hij de aanvaller tegen kunnen houden. Daarnaast is het gewoon slecht coaching van de 3, want er komt 1 persoon hun af vanaf het middenveld en ze kijken alledriee naar de bal ipv overzicht bewaren. Eigenlijk had Klaiber het duel op moeten zoeken ipv kinderlijk te verdedigen,Schuurs dekking geven en Blind bij zijn eigen man en er kwam nooit een 100% kans.

Zullen we Timber klaar gaan stomen? Schuurs lijkt niet van zijn fouten te leren. Verdedigt te lief, Zapata kon alle ballen bijna rustig aanemen.

De Ligt had vorig seizoen bij Juve tegen Atalanta misschien wel meer moeite dan Schuurs vandaag, maar dan zie ik hier bepaalde Ajacieden reageren alsof De Ligt het allemaal wel onder controle had. Het is zo makkelijk om een 19 jarige verdediger hard aan te pakken, maar vervolgens Blind niet benoemen die nog vaker verkeerd staat dan Schuurs vamdaag. Het is zo typisch Nederlands om alleen maar te zeiken en te klagen hoe slecht alles is. Mane vorige week hetzelfde, we hebben het over een van de beste aanvallers ter wereld die verdedigingen van Arsenal, City en United kan uitspelen, maar in Nederland spreken we er schande van dat een 19 jarige is uitgespeeld door Mane

28 oktober 2020 om 12:42

Mee eens dat Blind het verdedigend niet echt beter doen, maar Schuurs is bijna 21 en geen 19. Ondanks dat is hij natuurlijk nog wel heel jong.

" “De Ligt was net zo oud of net zo jong als Schuurs, die kon je één-tegen-één laten spelen. Hij was in de lucht beresterk en had een goede tackle. Ik miste dat allebei bij Schuurs" Dit is vergelijkbaar met het afkraken van v/d Vaart omdat Cruijff op zijn leeftijd al verder was. Idioot. Zoals al zijn gezever rondom Ten Hag en een aantal spelers van Ajax.

Die Schuurs daar heb ik nooit wat in gezien. Aan de bal is hij redelijk tot goed Maar zonder bal is hij positioneel en tactisch zwak. In de duels laat hij zich constant aftroeven en is zo wendbaar als een olietanker. Geef die Mexicaan de kans op zijn eigen positie, die kan tenminste verdedigen . Daarvoor sta in eerste instantie op die plek. Opbouwend is hij minder maar daarvoor heb je Blind en Klaasen.

Ajax heeft de slag wederom verloren op het middenveld, hetgeen Schuurs op probeerde te lossen door in te schuiven. Ik vind dat Ter Hag had moeten optreden, hij had achter de boel op slot moeten gooien, En niet de schuld op de jonge gast Schuurs afschuiven. Blind is altijd al traag geweest en stuurde Schuurs geregeld door naar het midden, als je dan ook nog de backs op het middenveld laat staan, moet je je niet verwonderen dat men het niet belopen krijgt. Ter Hag had de boel moeten dicht gooien en niet de sluizen open moeten laten staan, en maar blijven aanvallen . Hij heeft van de finale dumper niets geleerd

Ajax verloor door het slecht verdedigen van Schuurs bij de 1-0. Het totale gebrek aan inzet tijdens de tweede helft. Maar het belangrijkste is Klaiber die 100% geel moest pakken vlak voor de 2-0 en de aanval er uit moest halen. Dat kan je hem niet heel erg kwalijk nemen omdat hij nog nooit op zo'n niveau heeft gespeeld en net zoals Antony in het begin heel erg onwennig was. Maar dat moment was echt de doodsteek voor de overwinning van Ajax.

Schuurs zal nooit een topverdediger worden. Hij zal in de gym een stuk sterker zijn geworden, maar als je geen wilskracht hebt ga je alsnog elk duel verliezen. Maar het meest verschrikkelijke vind ik nog zijn positionering. Hij laat zich steeds naar het middenveld lokken, waardoor er een enorme ruimte in zijn rug komt. Dit kan hij door zijn gebrek aan startsnelheid ook nooit compenseren. En hoe hij zich bij de achterlijn liet piepelen was ook triest.

Eens met Derksen maar waarom is er nauwelijks kritiek op Blind? Hij is een ervaren speler en dan mag je toch verwachten dat hij het elftal neerzet Hij moet zorgen dat Schuurs en Gravenberch goed gepositioneerd staan maar Gravenberch was aan het zwemmen op het middenveld en Schuurs speelde als een jeugdige verdediger die bij 2-0 voorspong meerdere malen in zijn enthousiasme naar voren ging. Vind ik echt onbegrijpelijk.

Wat praat iedereen toch negatief over deze 19-jarige !!!!!! verdediger. Houd prima zijn mannetje in de Eredivisie. Daar is geen een aanvaller die met hem gaat lopen. Dat je op je 19e Europees gezien nog wat stappen moet maken lijkt me niets meer dan logisch. Je krijgt gewoon de ene week Mané voor je neus, die letterlijk in 75 minuten maar 1 kleine mogelijkheid heeft gekregen (niet eens een kans). Terwijl deze man elke verdediging in de BPL kapot speelt met zijn snelheid. Week erna speel je tegen Zapata, iemand met een snelheid waar je niet goed van word, en 3 longen. Dat Matthijs de Ligt er op zijn 19e al stond (die trouwens ook nog wel eens grote fouten maakte) wil niet zeggen dat iedereen daartoe in staat is. Over jaartje of 3/4 is Schuurs verdedigend gewoon een beest.

Volgende keer maar Martinez achterin samen met schuurs en Blind naar het middenveld.misschien Tadic maar banken en met Neres Traore en Antony voorin.kijken hoe het gaat lopen.

Ik snap het zeuren op ajax niet zo. Het is niet zo dat ze een absolute topclub zijn en dan Atalanta een middelmatig ploegje uit Italië is. Atalanta heeft tot nu toe veel meer bewezen dan het Ajax dat gisteren speelde dus dan is het niet zo gek het geen wedstrijd wordt waarin Ajax niks weggeeft. Zeker als je Schuurs steeds in een 1 op 1 duel met Zapata laat komen moet je niet gaan zeiken als hij die soms verliest. Dat gebeurt gewoon in dat soort wedstrijden, ook bewezen top verdedigers gebeurt dat weleens. Het was gewoon een wedstrijd waarin beide ploegen risico's durfde te nemen en dus kregen beide team een hoop kansen, leuk voor de fans maar je stuurt je eigen verdediging op een onmogelijke missie.

Schuur is een groot talent. Hij heeft snelheid voor de CV positie, kan aardig met de bal omgaan, kan 1 op 1 redelijk goed verdedigen. Het enige wat hij mist is gewoon harder optreden, hij is gewoon een softie. De eerste doelpunt van zapata waar hij maar half in het kopduel inging zegt genoeg. Ik had het gevoel dat hij veel meer de duel in kon gaan maar niet durfde

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8577
2.PSV7139
3.AZ6829
4.Vitesse6116
5.Feyenoord5625
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3314
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

6 fans
Verdediger, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 26 1 2 0
2019/2020 Ajax 10 1 0 0
2018/2019 Ajax 1 0 0 0
2018/2019 Jong Ajax 29 4 1 0
2019/2020 Jong Ajax 2 1 0 0

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Chelsea hoopt Benjamin Mendy te verlossen van de bank bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren