Antony per brancard van het veld: ‘Dit is grotemensenvoetbal’

Dinsdag, 27 oktober 2020 om

Ajax moet vrezen voor een blessure van Antony. De Braziliaanse buitenspeler werd dinsdag in de uitwedstrijd tegen Atalanta (2-2) in de slotfase hard geraakt door Atalanta-middenvelder Ruslan Malinovsky. De talentvolle aanvaller schreeuwde het uit van de pijn en kon de wedstrijd niet uitspelen; hij verliet het veld per brancard.

Antony probeerde de bal op te pikken in blessuretijd, maar Malinovsky was hetzelfde van plan. De twee spelers kwamen hard in een duel en de Atalanta-speler raakte Antony op zijn been. De Ajacied ging met veel pijn naar de grond bij zijn debuut in de Champions League. Malinovsky werd voor zijn actie door scheidsrechter Damir Skomina bestraft met een gele kaart. Het is de tweede speler die Ajax-trainer Erik ten Hag ziet uitvallen in de Champions League, want vorige week raakte Mohammed Kudus geblesseerd aan zijn knie. De Ghanese middenvelder annex aanvaller staat maanden buitenspel.

Johan Derksen ziet charge op Antony: 'Dat is in Italië normaal'

“Die Italianen gaan er natuurlijk wel stevig in”, reageert Wim Kieft bij de analyse na afloop bij SBS6. Presentatrice Hélène Hendriks geeft aan het een rode kaart te vinden. Johan Derksen heeft daar zijn twijfels over. “Nou, dat weet ik niet. Dit is grotemensenvoetbal.”

Kieft geeft aan dat het een ‘forse’ overtreding is. “Die jongen die op rechts speelde had ook een paar stevige tackles”, aldus Derksen. “In Nederland kijken we daar van op. Maar dat is in Italië normaal. Daar pakken de verdedigers je hartstikke hard aan. Dat is natuurlijk wel een leermoment voor zo’n jonge ploeg.”



Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door gooner4)
27 oktober 2020 om 23:30

Alsof dit onder grotemensenvoetbal valt, gewoon een heel ongelukkig moment. Derksen praat sowieso heel veel onzin. Met zn Atalanta is een makkie.

27 oktober 2020 om 23:33

Ik vond Atalanta toch bij langer na niet het niveau halen van vorig seizoen, na de 0-2 dacht ik inderdaad makkie, maar Ajax is kennelijk gewoon niet zo goed als ze zelf doen geloven. Hadden al 4, misschien 6 punten moeten hebben.

27 oktober 2020 om 23:37

Hoezo als ze zelf doen geloven? Niemand binnen Ajax heeft toch gezegd dat dit een makkie zou worden? Van te voren was de verwachting dat het gelijk op zou gaan, nou dat is ook de uitkomst gebleken.

27 oktober 2020 om 23:52

En toch blijven ze veel te opportunistisch na de 0-2 (omdat ze schijnbaar denken dat ze ook hier met 0-13 kunnen winnen). Je maakt hier gewoon dezelfde fouten als tegen Tottenham. Mag toch verwachten dat Ten Hag hiervan geleerd heeft.

28 oktober 2020 om 00:15

@goalski En je ziet niet hoe je ejzelf in de maling neemt? Als grote CL ploegen van verleden jaar het lastig hebben tegen Ajax, dan zeg je, ze zijn niet zo goed als verleden jaar. Ajax komt te kort. Terwijl het precies andersom is, Ajax maakt het de grote CL ploegen van verleden jaar erg lastig.

28 oktober 2020 om 00:54

Nee zijn ook niet lekker begonnen. 4-1 van Napoli verloren en dit weekend 1-3 van Sampdoria terwijl de competitie net begonnen is. 2-2 is een prima resultaat, Natuurkijk minder leuk als je 0-2 voor stond maar goed

27 oktober 2020 om 23:31

Heeft derksen totaal geen punt. Die verdediger komt net als Antony hard aan rennen, alleen stapt hij over de bal heen en trapt antony lelijk hard op zijn knie. Is gewoon rood, hij gaat daar niet voor de bal en trapt antony letterlijk de wedstrijd uit.

27 oktober 2020 om 23:35

Het is knie tegen knie, weinig trappen aan. Die overtreding van traore of mazraoui die met geel werden bestraft, dat zit op het randje van rood. Dit nooit.

27 oktober 2020 om 23:51

Traore rood? Dat was niet eens geel waard.

27 oktober 2020 om 23:55

Ach, het was bij vlagen sowieso een harde wedstrijd. Er was ook nog een sliding met gestrekt been op een speler van Ajax bv.

27 oktober 2020 om 23:31

Alvarez zijn rode kaart tegen Vitesse bleef staan omdat ze dit uit het voetbal wilden verbannen. Hier wordt een 20 jarige jongen de noppen in het been geschopt, zit geen bal bij, en hier kijkt de var niet eens naar? Dit heeft niks met grotemensenvoetbal te maken, laat staan met uberhaupt voetbal.

27 oktober 2020 om 23:33

Kan de VAR dat in de CL wel? Volgens mij mag de VAR veel minder in de CL.

27 oktober 2020 om 23:37

Dat durf ik niet te zeggen. Maar in mijn ogen horen dit soort overtredingen niet op het voetbalveld thuis. Ajax of een andere wedstrijd, dit is gewoon belachelijk.

27 oktober 2020 om 23:50

Gewoon een hard duel om de bal. Komen beide op hoge snelheid aanlopen en komen wat ongelukkig in botsing. Was gewoon geen rood.

27 oktober 2020 om 23:51

Br-7. Noppen in het been? Wat heb jij gezien dan als ik vragen mag? Want de voet van die Atalanta speler stond op de grond. Het was knie tegen knie. Hard, maar het gebeurd. Geel was terecht imo.

28 oktober 2020 om 02:07

Ongelukkig is een manier hoe je het kunt zien. Maar ongelukkig door lomp inkomen is gewoon een kaart

27 oktober 2020 om 23:38

Geel was imo gewoon genoeg, zat geen bal bij maar het was absoluut geen doodschop. Hoop alleen niet dat hij zwaar geblesseerd is, dan zie ik toch wel wat hoop vervliegen. Normaal is Promes top als back-up, maar die is zo uit vorm niet normaal. Kan geen bal meer aannemen.

28 oktober 2020 om 02:08

Promes is nooit hoed geweest! Alleen toen Ziyech ze bij hem op de stropdas legde leekt het goed, maar hij zal het toch zonder Ziyech moeten doen.

Hoop niet dat het ernstig is... toch wel een pareltje hoor. Je zag de noppen gewoon zitten ben er bang voor. Al deed die gast het niet expres en gleed hij door. Alsnog erg lomp

Weinig op aan te merken, ongelukkige uitkomst na een vrij normale actie.

Agh hou toch op met je grotemannenvoetbal. Dit was een gele kaart met een donker randje. Daarnaast irriteerde ik mij er ontzettend aan dat atalanta (op die penaltymomenten na) alles mee kreeg en dat dit andersom totaal niet het geval was. Maar goed, dat zal wel met mijn gekleurde bril te maken hebben.

27 oktober 2020 om 23:37

Wellicht is dat inderdaad de bril, want Ajax kreeg enorm veel mee. Mazraoui en traore hadden direct rood of op zijn minst een tweede gele kaart moeten krijgen, dan nog de penalty inderdaad. Ajax was in veel situaties echter gewoon te laat, het tempo van Atalanta konden ze bij vlagen niet bijbenen, vandaar de vele overtredingen.

27 oktober 2020 om 23:40

Haha hou op zeg, behoudens het 1ste halfuur heeft Atalanta niet het eigen spel kunnen spelen. Laatste 20 was er maar 1 ploeg die drukte voor de overwinning. En ja Mazraoui had rood kunnen krijgen, die had al in de rust gewisseld moeten worden. Lachwekkend commentaar dit.

27 oktober 2020 om 23:51

Jij hebt echt iets anderds gekeken man, ook die Romero die letterlijk keer op keer erin kleunde en geen een kaart kreeg.

27 oktober 2020 om 23:55

Traoré een rode kaart? Schei nou toch uit man.. Hij wilt die bal blokken en is echt net te laat en komt daardoor met z’n noppen tegen de keeper z’n voet/enkel. Is net zo geel als dat die jongen bij Antony kreeg. Nous had zeker met dat korte vasthouden z’n tweede gele kaart kunnen krijgen, z’n eerste gele kan ik mij op het moment niet voor de geest halen of het een rode kaart moest zijn.

28 oktober 2020 om 00:08

Binny, dat is nou wél grotemensenvoetbal bij Romero. Gewoon harde tackles op de bal. Dat zijn helemaal geen overtredingen man.

28 oktober 2020 om 07:36

Wat Traore deed is lompigheid, als je weet dat je je gespierde lichaam niet zo goed onder controle hebt, moet je niet zo inkomen op een keeper. De overtredingen van Atalanta waren over het algemeen gewoon harde duels. En ik zeg dit als Ajax fan.

28 oktober 2020 om 07:54

Wel apart dan dat Atalanta ondanks dat ze hun eigen spel niet konden spelen er 2 maken na rust. En maak van de laatste 30, maar laatste 10.

28 oktober 2020 om 08:44

@asianexpert66. Je moet je op topics over Ajax niet teveel aantrekken over mensen als Goalski & -NEC-. Zijn beiden gefrustreerde mannetjes die alles aanhalen om negatief te kunnen zijn over Ajax. Ik kots zulke personen uit, maar hun halen vooral hun plezier uit mensen die erop reageren. Gebleken is dat ze geen enkele visie hebben op het spelletje dat voetbal heet, dat het ze ook niets interesseert en dat ze alleen op dit soort topics komen om te provoceren. Mijn reactie zal vast verwijderd gaan worden, dit soort mensen mag namelijk altijd alles maar je mag er vervolgens niets van zeggen. Ze worden beschermd.

ON: Ik hoop echt dat Antony snel weer op de been is, na Kudus zal het zuur zijn als je dit pareltje ook nog gaat missen. Dan hebben we dadelijk beiden aankopen niet beschikbaar.

28 oktober 2020 om 09:06

Ja Jeroentje, omdat je onzin praat zal dit inderdaad wel verwijderd kunnen worden. Ik ben 0 keer negatief geweest over Ajax gisteren. Als ik dat wel was, dan was dat onderbouwd en had je er waarschijnlijk geen speld tussen gekregen. Ik hoop dat Ajax gewoon de drie punten had gepakt, dat ze het zo schlemielig weer uit handen geven en dat ik daar wat van zeg betekend niet dat ik iets tegen Ajax heb.

28 oktober 2020 om 10:16

Ja daar ben ik het niet helemaal mee eens. Er waren 3 a 4 tackles die die Romero inzetten die echt vol waren. Hij had 3x de bal, maar hoe hij inkomt is gewoon debiel. Je tackelt om de bal te krijgen, maar hij tackelt om daarna met wat geluk ook nog iemand vol te raken. Dat je er zo in vliegt heeft echt nul toegevoegde waarde en als je iemand toch wel raakt is die de lul. Nee dit was frustratie en domheid.

27 oktober 2020 om 23:38

Niks gekleurde bril, scheids was schandalig slecht. Trapte in elke duikel partij van Atalanta. En weigerde om CV verdedigers van Atalanta geel te geven na meerdere overtredingen. Zelfs Zapata kwam weg na opzichtig vasthouden van Schuurs. UEFA Scheidsrechters en Ajax, het blijft een ongelukig huwelijk.

27 oktober 2020 om 23:46

Huh haha penalty voor Ajax en handsbal van Ajax was toch zwaar in het voordeel? 2 cruciale momenten..

27 oktober 2020 om 23:56

Handsbal was veels te licht, steekt zn hand niet uit en verandert hem amper van richting. Dat lompe gevaarlijkspel was gewoon een pingel. Schei uit.

27 oktober 2020 om 23:58

Vond de penal van Ajax ook zeker discutabel hoor. Maar heb jij uit de beelden kunnen zien dat die bal op de arm van Nico kwam? Ik heb het uit beide hoeken niet met 100% zekerheid kunnen zien namelijk. Daarbij was het ook van zeer dichtbij en geen uitgestoken arm. Sowieso heb ik het idee dat de handsregels Europees gezien weer anders zijn..

28 oktober 2020 om 00:51

Dta is jouw interpretatie en die doet er weinig toe. De regel is dat het een overtreding is wanneer de hand uitsteekt en er tegenaankomt. Hand was niet langs het lichaam dus een penalty.

27 oktober 2020 om 23:44

Die scheidsrechter leek andere regels te hanteren, afhankelijk voor welk shirt je aan had. De kers op de taart was nog wel dat hij die keeper in het Italiaans uitlegde op zijn lijn te blijven bij het penaltymoment. Dan doe je ook geen enkele moeite om in een Europees duel boven alle partijen te staan.

28 oktober 2020 om 00:29

Inderdaad ja, je krijgt een gratis penalty en mag naar hartelust noppen planten in Italiaanse lichaamsdelen, maar de scheids heeft Ajax enorm benadeelt!!! Objectief... Die onzin over het gebruiken van een taal die voor de andere beter te verstaan is zien als een soort matchfixing, is al helemaal belachelijk.

Met terugwerkende kracht geef ik Barcelona groot gelijk door over die scheidsrechter van ze te klagen. Dat die Sloveense flippo dit niet goed zag wil ik hem nog vergeven (hoewel die vierde man er op anderhalve meter van stond), maar de VAR moet die man gewoon naar een scherm roepen om dit te bekijken.

28 oktober 2020 om 00:02

Ik neem aan dat hij naar het scherm moest komen voor de handsbal van Ajax, of voor de penalty van Ajax die er geen was? Hier was namelijk veel minder aan de hand dan dit weekend bij Vitesse - Psv.
Als je goed kijkt komt hij hard in bij Antony maar op het laatste moment glijdt hij uit waardoor het allemaal heel ongelukkig word. Je moet echt niet klagen over de scheidsrechter vandaag, want dat had heel anders gekunt.

28 oktober 2020 om 00:06

Zoek even in de regels op waar staat dat uitglijden een verzachtende factor is in de beoordeling van risicobepaling, en daarmee strafmaat, van een overtreding. Handsbal van Ajax? De penalty was geen penalty? Ineens iets van een wedstrijd in Arnhem? Joh, je bent wel heel druk om je heen aan het wijzen hè? Dit gaat over één situatie en jij bent aan het wijzen naar drie andere momenten? Compleet irrelevant.

28 oktober 2020 om 00:51

Hand is niet langs het lichaam, dus een penalty. Het is een onzinregel, maar wel een regel. Ajax komt goed weg dus.

28 oktober 2020 om 07:46

@misseva88 volgens mij is er wel zoiets als intentie in de spelregels opgenomen, dus uitglijden is in deze inderdaad een verzachtende factor, en daarom zal er een gele kaart worden getoond, dit gebeurt wel vaker.
ik vond dit trouwens geen rood hoor, was echt een ongelukkige botsing.

28 oktober 2020 om 07:50

Als we dan de regels erbij halen. Gevaarlijk spel is een indirecte vrije trap.. en vasthouden bij een veel belovende aanval is geel, dus rood voor Mazaroui

28 oktober 2020 om 10:19

He? Naar het scherm roepen? Waarvoor?

Hij gaat er hard in, maar het is nooit rood. Totaal geen intentie ook om Antony zo te raken. Verder had je idd hands kunnen geven. Zou nergens op slaan en hij kon er niets aan doen, maar de bal kwam wel even tegen de hand. Daarnaast kun je idd ook twijfelen over de penalty. Gevaarlijk spel is geen penalty en hij raakte hem gewoon niet.

Hoop echt dat het meevalt. Vind het overigens geen rood. Het is meer een harde botsing dan een schop. Hij glijdt uit. Het is vooral zuur voor Antony.

27 oktober 2020 om 23:54

Tja heel benieuwd naar wat hij heeft

28 oktober 2020 om 00:03

Een blauwe plek denk ik. Als ik het goed gezien heb dan werd hij tegen zn scheenbeschermer geraakt? Ik ben er vrij zeker van dat het niks ernstigs is. Ik weet dat ik vroeger een keer tegen mn knie ben getrapt in een toernooi, ik moest gewisseld worden en kon amper lopen en het deed rete pijn....30min later was er niks aan de hand en kon ik mee doen met de volgende wedstrijd. Eindstand: Blauwe plek.

28 oktober 2020 om 00:03

Daar worden waarschijnlijk geen uitspraken over gedaan, op basis van de AVG wil Antony dat niet.

28 oktober 2020 om 07:41

Tja ik denk dat Antony deze wet niet kent. Wat een gezeik eigenlijk, word af en toe heel moe van het gezeur over het P woord in Nederland

Haha, wat heeft Derksen toch weer veel onzin uitgekraamd vanavond. Kan die man niet gewoon vervangen worden door een Kees Kwakman, Kenneth Perez of Ronald de Boer?

27 oktober 2020 om 23:44

pff wat een opluchting, Ten Hag geeft zojuist op de persconferentie aan dat de blessure lijkt mee te vallen ondanks dat de noppen in zijn bovenstaan staan. Had er niet aan moeten denken om Anthony ook maanden kwijt te zijn.

27 oktober 2020 om 23:48

Vraag ik me toch wel af waar die noppen dan vandaan komen, in ieder geval niet het duel waar naar gesuggereerd wordt

27 oktober 2020 om 23:53

Echt hè Goalski! Ik zie hier meerdere Ajax fans, gok ik, praten over noppen in het been.. Hoe dan? Die Atalanta speler had z'n voet letterlijk op de grond tussen de benen van Anthony. Het was knie tegen knie en hard ook. Dat is pijnlijk, maar geen rood waardt. Geel terecht. Maar inderdaad, hoe je van knie tegen knie de noppen in je been hebt kunnen staan is mij een raadsel....

Grotemannenvoetbal? Ik snap wat ze willen zeggen, aangezien de hele wedstrijd alleen maar fysiek werd aangevlogen van Atalanta zijde. Maar deze overtreding was gewoon over de streep. Bekijk de herhaling nog eens tien keer. Dit was een grove en lompe overtreding.

Het kan me eigenlijk aan mijn kant roesten of het nou grotemensenvoetbal, geel of rood was. De belangrijkste vraag is: Hoe is het nu met Antony?

Uiteenlopende meningen hierboven. Waarschijnlijk komt dat door de club voorkeur. Gelukkig kan ik in het buitenland kijken waar ze wel objectief een wedstrijd van Ajax benaderen. Hier waren ze er eenduidig over: rode kaart, geen twijfel mogelijk. Speler Atalanta gaat eerst vol voor de speler van Ajax, dat hij daarna de bal raakt is zijn geluk geweest. Ook diverse andere keren verwachtte ze dat de scheids voor overtredingen zou fluiten (beide kanten), maar werd niet gedaan. Ook de willekeur van het geven van gele kaarten werd aange"kaart".

Grotemensenvoetbal? Derksen roept ook maar wat he. Malinovsky maakte gewoon een smerige overtreding, maar de scheidsrechter die al niet zo best floot gaf enkel geel. Voetbal moet gewoon een nieuwe regel krijgen. Schop je iemand van het veld dan moet je ook van het veld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2432
2.Vitesse2212
3.Feyenoord2112
4.PSV2014
5.FC Twente1812
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller93
A. OnanaKeeper90
D. TadićAanvaller97
L. TraoréAanvaller96
AntonyAanvaller84
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

42 fans
Coach, 50 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Lachende Ryan Gravenberch verklapt: ‘Die afspraak heb ik met Zakaria Labyad’

Ryan Gravenberch kijkt met veel voldoening terug op de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en FC Midtjylland (3-1). De middenvelder maakte woensdagavond kort na de rust op heerlijke wijze de bevrijdende openingstreffer,...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 26 november
Manchester United kijkt naar alternatieven voor Jadon Sancho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren