FC Twente strandt reeds in eerste ronde van TOTO KNVB Beker

Dinsdag, 27 oktober 2020 om 20:40Daniel Cabot Kerkdijk

FC Twente is na de eerste ronde al klaar in het toernooi om de TOTO KNVB Beker. Het team van Ron Jans was woensdagavond niet opgewassen tegen De Graafschap: 1-3. Het is voor de Enschedese ploeg de tweede nederlaag op rij, daar zaterdag bij FC Utrecht (2-1) het eerste competitieverlies werd geleden. De bezoekers stonden na 34 minuten spelen al met 0-2 voor in De Grolsch Veste, hielden daarna stand en scoorden ook nog in de extra tijd.

FC Twente en De Graafschap hielden elkaar in het eerste kwartier in evenwicht, maar daarna liep het team van Mike Snoei uit. In de achttiende minuut verraste Mohamed Hamdaoui doelman Jeffrey de Lange met een inzet in de korte hoek: 0-1. Een defensieve fout stond aan de basis van de 0-2. Gijs Smal verspeelde de bal aan Julian Lelieveld, die het leer bij Joey Konings kreeg. De spits maakte zijn eerste treffer voor de Doetinchemmers.

Enkele minuten voor rust kreeg Jans een volgende domper te verwerken: Dario Dumic moest geblesseerd afhaken en liet zich vervangen door debutant Casper Staring. FC Twente maakte in de tweede helft een meer dreigende indruk en dat resulteerde bijvoorbeeld in een harde inzet van Danilo op de lat. Het bleek een voorbode van de aansluitingstreffer. Staring zette de aanval zelf op door in te schuiven en na het afgeven van de bal door te blijven lopen: 1-2.

Tot meer was FC Twente echter niet in staat. Rody de Boer redde goed op een mogelijkheid voor Vaclav Cerny en uiteindelijk scoorde De Graafschap in de extra tijd ook nog via Lelieveld.Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door sirius)

In ieder geval heel duidelijk wie er absoluut niet bij de eerste elf horen. Lamprou en Smal komen geenszins in de buurt van Eredivisie-niveau. Cerny en Danilo moeten elke wedstrijd 90 minuten spelen. Dervisoglu en Staring verrasten me positief vandaag. Zie die laatste ook graag zijn basisplaats behouden mocht de blessure van Dumic langer aanhouden.

Jammer dat we er uit liggen, maar ik lig er niet wakker van. Van het weekend weer knallen.

27 oktober 2020 om 20:43

Die Smal is slecht zeg, was met veel bombarie naar Twente gehaald maar kan echt weinig.

27 oktober 2020 om 20:45

Hij speelt natuurlijk ook met weinig vertrouwen. Vond hem bij Volendam eigenlijk wel bij de beste linksbacks van de eerstedivisie horen.

27 oktober 2020 om 20:47

Bombarie binnengehaald? Nee hoor, hij was de eerste aankoop. Heb geen uitgebreide persco met toeters en bellen met hem gezien. Gefeliciteerd met doorbekeren

27 oktober 2020 om 20:49

Ja echt wel, de linksback die jullie nodig hadden, beste linksback van een eerstedivisionist dit dat.

27 oktober 2020 om 20:50

Nou dat weet ik niet. Als je op het einde 3 x de bal naar voren mag peren en je speelt hem 2 x in de voeten van een Graafschap speler en 1 x gewoon een k*t bal, ligt dat denk niet alleen aan vertrouwen maar ook aan kwaliteit.

27 oktober 2020 om 20:50

Blijkt vanavond ook weer dat Tutu eigenlijk wel de beste linksback is

27 oktober 2020 om 20:54

Tutu is echt de beste back die ik ooit gezien heb, zelfs nelom komt niet in de buurt.

27 oktober 2020 om 20:55

Sander1410 we hadden ook een linksback nodig en hij had veel assists en goals in de kkd. Maar als je zegt dat we hem met bombarie, vuurwerk, slingers binnen hebben gehaald dan overdrijf je schromelijk. Maar als jij dat 'ja, echt wel' vindt dan mag dat natuurlijk

27 oktober 2020 om 21:04

@sander1410 - Het beeld is nu ook wel erg negatief. Je ziet wel dat die jongen (met name aanvallend) wel wat kan toevoegen, maar hij zal wel stappen moeten maken. Het schijnt dat hij in het begin last had van de druk en verdedigend is hij sowieso niet bijster sterk, dus dan sta je wel al 1-0 achter. Het lijkt er ook wel op alsof Smal met (ongezonde) spanning speelt. Die jongen moet gewoon even wennen en zich in verdedigend opzicht gaan ontwikkelen.

27 oktober 2020 om 20:49

Die Staring was 'aanvallend' goed zeg, heerlijke inspeelpass. Iemand die meer weet van hem? Zag er goed uit!

27 oktober 2020 om 21:06

Het is een beetje afwachten. Staring is 1 van de jongens waar FC Twente mee door wil, maar het zal wel blijken hoe goed die jongen nou precies is. Buiten een enkeling die de trainingen van FC Twente ziet is het voor de meeste supporters afwachten waar het niveau van de jongelingen precies ligt. In de afgelopen jaren kregen we alleen maar te horen hoe slecht de opleiding er kwalitatief voorstond, maar nu blijken er toch aardige voetballers tussen te zitten.

28 oktober 2020 om 09:57

Prima eerste indruk. Verdedigend alleen nog maar koppend op hoge ballen gezien, dus weinig uit op te maken. Maar voor een debuut vond ik hem erg gedurft spelen.

28 oktober 2020 om 07:51

@trefkans het was dan ook tegen een club uit de KKD dus dat eredivisie niveau was niet nodig,
ik vond twente best aardig ballen, maar het leek wel of ze er geen zin in hadden of zo. had een gelijkmaker eerlijk gezegd nog wel verwacht, maar die bleef uit, en ja dan krijg je die 1-3 ook nog om je oren.

28 oktober 2020 om 14:59

Ben het helemaal met je eens. Tweede helft zag er prima uit. Angst is meer dat de selectie te smal is, wanneer dit de spelers zijn waar je op terug moet vallen bij één blessure of coronageval.

Zuur voor Twente maar verdiend gewonnen door De Graafschap. Snel vergeten en focussen op de competitie, degradatie voorkomen is normaal gesproken al een klus opzich. Superboeren, gefeliciteerd!

Hartstikke mooi voor me clubje. Op na Oss uit.

Wat jaren niet lukte tegen amateurs en mindere tegenstanders lukt het nu tegen Twente. Goede eerste helft. De Boer keepte echt prima!

Tja een half team wisselen bleek toch teveel van het goede. Door domme fouten sta je al snel op 0-2 en kan Graafschap heerlijk counteren waar ze heel goed in zijn. Jammer.

Hoppa! Verdiend op basis van de eerste helft, en de tweede helft eigenlijk ook geen uitgespeelde kansen weggeeft, dan ben je verdiend door.
Twente speelde niet met hun beste elf, maar bij De Graafschap speelde Van Huizen, Schuurman, Opoku en Seuntjens Ook niet vanaf het begin.

27 oktober 2020 om 21:00

Ach ja, het is jullie ook gegund. Genoeg troep moeten slikken en dan mag een succesje ook wel. De Graafschap is sowieso een leuke club, dus hopelijk tot volgend jaar in de Eredivisie.

Slappe meuk, veredelde B keuze, vind doodzonde, Bekervoetbal altijd leuk, Jans bedankt.
Lamprou en Smal, Bye Bye wat slecht

27 oktober 2020 om 21:17

Ik snap wel dat Jans met een half B team speelt, die gasten komen anders nooit meer aan wedstrijd aangezien de beloften niet meer voetballen. Dat het zo uitpakt is jammer.

Zuur maar mee te leven. Twente tweede helft best aardig, hoog tempo. Lamprou en Smal vielen me tegen, veel balverlies. Moet zeggen dat de beker me sinds ons degradatie jaar een stuk minder boeit. In het jaar dat we degradeerden kwamen we ver in de beker, energie die we wellicht in de competitie goed hadden kunnen gebruiken. Ik ben er niet rouwig om maar verliezen blijft gewoon kloten.

27 oktober 2020 om 20:58

Bij Lamprou blijf ik me verbazen hoe matig die jongen is. De cijfers bij Fortuna leken er niet om te liegen, maar als ik die jongen zie spelen zie ik niet zo snel waar z'n kwaliteiten nou precies liggen. Misschien een gevalletje "piekseizoen".

27 oktober 2020 om 21:09

Eens. Niet snel, niet sterk, geen koopkracht, een redelijk maar geen bijzonder schot maar bovenal lijkt hij gewoon uitgeblust en moe. Ben het met je eens, ik heb zijn echte kernkwaliteiten ook nog niet ontdekt.

27 oktober 2020 om 21:11

Klopt. Erg jammer want dit was toch de nieuwkomer waar misschien wel het meest van verwacht werd. Tot op heden heeft Twente nog geluk gehad met weinig corona gevallen maar op een gegeven moment zou die matige bank ons wel op kunnen gaan breken.

27 oktober 2020 om 21:12

Het kan aan mij liggen, maar hij lijkt me gewoon te zwaar. Hij heeft snelle beentjes, maar alles wat hij doet oogt ook traag, alsof z'n lichaam niet meewerkt.

27 oktober 2020 om 21:19

Te zwaar of teveel in het krachthonk gezeten inderdaad. Hij oogt niet meer zo wendbaar als wat op Youtube te vinden is van zijn Fortuna tijd.

27 oktober 2020 om 21:20

Maar we moeten ook niet vergeten dat 2 nieuwe basisklanten aan een kant (links) misschien ook wel iets teveel van 't goeie was. Als Oosterwolde linksback had gestaan denk ik dat Lamprou ook wel een pak beter was geweest. Maar matig vind ik het ook vooralsnog. Ik ben ook bang dat ome Corona nog langskomt en dan kan het weleens erg vervelend worden achterin vooral. Middenveld en voorin lijkt me breed genoeg. Ik verwacht ook veel van Thijs v Leeuwen, speler die met lef speelt en op middenveld en aanval kan spelen. Denk dat we achterin qua breedte het meest zwak zijn omdat Dumic nu geblesseerd is en Pieri ook blessure gevoelig blijkt te zijn.

27 oktober 2020 om 21:31

Jammer dat we Thijs van Leeuwen vandaag niet een keer wat meer minuten aan het werk hebben gezien. Lijkt inderdaad echt wat op te zitten.Vind het naast Thijs, die zich nog moet bewijzen, aanvallend ook smal hoor. Op de eerste drie volgen eigenlijk alleen Dervisoglu, die ook op CAM nodig is, en Jeremejeff, die me ook nog niet weet te overtuigen. Daarna volgt een grote leegte en dan Lamprou.

Op basis van de eerste helft verloren. Wat een enorm slap was het de eerste helft. Het was slordig en het leek of sommige spelerd nog echt aan het slapen waren. Tweede helft beter, maar niet goed genoeg voor de overwinning. Ontzettend jammer dat we nu al uit de beker liggen, gemiste kans. Enige voordeel is dat het voor Jans nu beter te verkopen is om aanpassingen te doen in het elftal. Menig mag snel naar het bankje en Smal, Selahi en Zerrouki horen er ook nog niet in. Lamprou solliciteerd naar een plek op de tribune. Wat is die man slecht zeg.

En Jans zat van het weekend nog in de media te vertellen hoe belangrijk de beker is en dat het hem op sportief vlak het mooiste moment uit zijn carrière gebracht heeft. (Bekerwinst met Pec). Je kan tegen de graafschap als een middenmoter uit de ED je het niet permitteren om niet met je sterkte ploeg te starten.

27 oktober 2020 om 21:00

Met Twente degraderen uit de Eredivisie zou ongetwijfeld bij de dieptepunten uit zijn carrière horen. Snap daarom wel dat hij spelers spaart, zoals vandaag bleek is de selectie erg smal.

27 oktober 2020 om 23:59

Het was niet om spelers te sparen maar om de "andere" selectiespelers ook wedstrijdminuten te geven. Door de corona perikelen zijn er geen wedstrijden voor de reserves. Twente heeft best een brede selectie, met dubbel bezette posities. Die kunnen prima invallen. Er echter 4 tegelijk in te gooien zonder wedstrijdritme is niet zo'n slimme actie.

27 oktober 2020 om 21:10

Als FC Twente tegen Ajax of iets dergelijks had gespeeld, had hij wellicht ook wel met de sterkste 11 gestart. Echter is PEC 1 van de vele concurrenten waar je je veilig tegen kunt spelen mits je de drie punten pakt. Ik snap dus wel dat hij voor deze strategie kiest. We moeten ook niet de illusie hebben dat FC Twente de beker gaat winnen. Gewoon zo vroeg mogelijk veilig spelen en dat hoort met afstand doelstelling nummer 1 te zijn. Daarachter komt waarde genereren op het veld, maar dat gaat bijna automatisch als je niet door het ijs zakt.

27 oktober 2020 om 21:18

Kom op. Twente gaat met 2 vingers in de neus in de eredivisie blijven, ik begrijp dus de keus niet dat je niet met je sterkste opstelling start tegen de graafschap. Een goed seizoen in de beker werkt altijd positief op en spelersgroep. Nu verlies je 2x in 4 dagen tijd

27 oktober 2020 om 21:24

Myloki vorig jaar stonden we rond deze tijd ook heel goed op de ranglijst met Garcia als trainer. Toen dacht iedereen dat we er ook makkelijk in zouden blijven. Het is dat corona toen kwam maar anders hadden we ondanks dat sterke begin ook makkelijk kunnen degraderen. Ik denk dat ik en veel Twente supporters dat in het achterhoofd houden omdat we weten wat het levensbelang v onze club is om niet te degraderen en een goeie start geen hol zegt.

28 oktober 2020 om 00:28

Vorig seizoen hadden we op dat moment wel wat meer geluk dan nu met een wedstrijd waarin Groningen 2 of 3 rode kaarten kreeg en een PSV dat met iets van 20 doelpogingen niet verder kwam dan een gelijkspel. Ik heb nu niet echt de indruk dat we ergens echt geluk hebben gehad behalve bij Feyenoord uit in die laatste paar minuten.

Tactische blunder van Ron Jans, wat dom om zoveel basisspelers eruit te halen, die het later in de 2e helft moeten zien te redden. Achterlijk gedoe altijd....begin gewoon met de sterkste opstelling. Als het elftal draait en je staat voor, kun je t.z.t. in de wedstrijd spelers rust gunnen. Zonde en oerdom.

Dom voetbal Lamprou is wel heeel slecht, Smal lijkt nergens op. Ron Bedankt voor deze inzinking.

27 oktober 2020 om 20:56

Voor Twente telt maar één ding en dat is zich zo snel mogelijk veilig spelen. Ik was zelfs nog even bang dat het nog een half langer zou duren. Deze wedstrijd kost je iig Dumic. Hopen dat ze zich zaterdag weer weten te herstellen. Dit zonder Lamprou en Smal. Wat waren deze twee ongekend slecht!

Ik moet heel eerlijk zeggen dat die beker me maar weinig kan interesseren. Die competitie is het belangrijkste, maar het is op deze manier wel interessant om anderen aan het werk te zien. De Lange klopt al een tijdje op de deur als toekomstige vervanger van Drommel en die zal deze zomer toch wel een stap maken, verwacht ik. Verder moet ik zeggen dat ik werkelijk niet snap hoe Lamprou het zo goed heeft gedaan bij Fortuna. Die heeft nog geen moment ook maar enige vorm van indruk kunnen maken. Sterker nog, hij laat het tegenovergestelde zien. Menig doet eigenlijk wel wat voor beeld ik bij 'm heb. Speelt eens in de zoveel wedstrijden goed om vervolgens weer wekenlang geen knikker te raken. Staring een leuke verrassing. Verder gewoon de koppen naar vrijdag, thuis tegen Pec. Voor de Superboeren hier: Succes in de volgende ronde. Het is jullie van harte gegund. Veel troep moeten slikken de voorbije jaren en een bijna zekere promotie misgelopen het afgelopen seizoen, dus het mag wel een keer meezitten. Hopelijk tot in de Eredivisie het volgende seizoen!

27 oktober 2020 om 21:15

Ik zie het eerlijk gezegd nog niet zo in De Lange dus hoop dat Drommel nog lang niet weg gaat. Oogde in de wedstrijden in de voorbereiding ook alleen maar heel onzeker en vandaag pakt ie ook eigenlijk geen enkele fatsoenlijke bal. Vraag me ook af of Drommel dat eerste schot in de korte hoek er zo makkelijk in zou hebben laten gaan. Verder eens met je verhaal.

27 oktober 2020 om 21:18

Zie je Ennio van der Gouw wel eens spelen? Ben benieuwd naar hem.

27 oktober 2020 om 21:20

Nee, ik ken de rest van de keepers eigenlijk totaal niet. Jij?

27 oktober 2020 om 21:23

Nee ook niet. Van der Gouw schijnt erg talentvol te zijn. Las op de fora dat hij kwalitatief misschien al verder is dan De Lange. Is wel pas 19 jaar, maar zou wellicht op termijn ook een optie kunnen zijn voor opvolging Drommel.Misschien iemand anders die hier een beter beeld van heeft?

28 oktober 2020 om 00:02

Menig speelt 3 goede wedstrijden per seizoen. Helaas heeft ie die al gehad.

De graafschap heeft gewoon verdiend gewonnen. Al had de graafschap wel een rode kaart mogen krijgen met de overtreding op julio.

Gelukkig uit het toernooi, leg de focus maar op de competitie! Bouwen aan een sterke selectie de komende jaren en de beker heeft mijn inziens daar geen meerwaarde in. Lekker gaan voor lijfsbehoud nu!

Vond Twente vies tegenvallen. Ook met Brama, Cerny en Dervisoglu erbij werd het echt niet stukken beter ofzo. De Boer was gewoon de baas in de 16, uitstekend gekeept. Ook 2 prima goals van de Graafschap, waren in de eerste helft bij vlagen de betere. Lekker meenemen naar de volgende wedstrijden en eindelijk weer eens knallen.

28 oktober 2020 om 00:03

Nou ja, prima goals? Die tweede had Smal er net zo goed zelf in kunnen schieten.

Sinds het hele Twente fiasco en De Graafschap degradatie (schuldige is knvb) een paar jaar geleden is er on de Graafschap supporters weinig sympathie voor Fc Twente. Maar hier lees ik wel sympathieke reacties van Twente supporters, leuk!

27 oktober 2020 om 23:37

Als supporter zijnde kun je toch niets aan zo'n situatie doen? Het was ook niet de schuld van de knvb overigens. Er was geen grondslag om het anders te doen, maar dat geheel terzijde. De Graafschap is een prima club, hebben we weinig vijandelijk gevoel bij.

28 oktober 2020 om 09:04

Daar kunnen de supporters inderdaad weinig aan doen. Vond het mooi om te zien dat het stadion toch nog grotendeels gevuld was toen ze een jaartje eerste divisie moesten spelen. Dan ben je er voor je club! Verder moet je ook niet te lang in het verleden blijven hangen. De mensen die fouten hebben gemaakt zijn weg en Twente heeft er tot de dag van vandaag last van. In mijn ogen ben je dan genoeg gestraft, en gaan we weer door.
De Graafschap supporters die toch het verleden willen oprakelen, moeten niet bij Twente zijn maar bij de KNVB die te vroeg heeft geroepen dat de plek van Twente dan naar De Graafschap moest gaan. Of op de KNVB die vorig jaar... ach laat maar, kijk naar de toekomst!

28 oktober 2020 om 12:33

Mijn sympathie voor Twente heeft inderdaad een flinke deuk opgelopen. Dat heeft een aantal oorzaken. Uiteraard vind ik dat Twente te zwak gestraft is door de Knvb met geen decaradite naar de eerste divisie, het goed praten van veel Twente supporters vond ik storend, maar ook het kampioenschap in de eerste divisie vind ik een schande. Twente had toen met afstand de grootste salarishuishouding (met veelal gehuurde spelers) maar moesten wederom bij de gemeente aankloppen om niet failliet te gaan.
Dat de Graafschap niet promoveerde was wel een teleurstelling, maar daar kon Twente niets aan doen, dat lag aan de Knvb.

28 oktober 2020 om 16:40

Het goedpraten van de supporters is natuurlijk niet zo heel vreemd. Er werd een plaatje geschetst die niet op werkelijkheid bleek te berusten. Dat gebeurde nogmaals onder Ted van Leeuwen die veel meer geld ter beschikking had dan hij zelf wou doen geloven. Het waren allemaal koopjes en voltreffers volgens hem, maar achteraf bleken die spelers gewoon een subtop-salaris te incasseren. Ik moet voor mezelf ook bekennen dat dit de eerste keer is dat ik zelf weer sympathie krijg, maar dan als supporter. Er staat weer een ploeg waarmee je je wilt identificeren en dit keer wel zonder financiele risico's. Alles is nu transparant en het is eindelijk weer eens leuk om naar FC Twente, z'n bestuurder(s) en de selectie te kijken en om ze te horen.

De beker kan Twente zogenaamd ineens weinig interesseren. Is met hun selectie toch de snelste weg naar Europa.

28 oktober 2020 om 12:03

Jij denkt dat ons doel Europees voetbal is dit seizoen? Met een miljoenen schuld en veel huurlingen dit seizoen? Wat dacht je van schulden aflossen en een fundering leggen voor de toekomst? Zou dat misschien ons doel niet zijn?

28 oktober 2020 om 16:34

Alsof je die beker zomaar even wint. Daar doen de Nederlandse topclubs ook gewoon aan mee. Europees voetbal is geweldig, maar niet realistisch. Verder kan de club moeiteloos zonder Europees voetbal, maar is de club ten dode opgeschreven als 't degradeert. Niet vreemd dus dat de Knvb beker geen prioriteit geniet in Enschede.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. VlapMiddenvelder345
R. ZerroukiMiddenvelder322
R. van WolfswinkelAanvaller3216
V. Misidjan Aanvaller273
L. UnnerstallKeeper320
D. RotsAanvaller273
M. UgaldeAanvaller253
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

2 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 12 mei
Internazionale en Tottenham Hotspur azen op de handtekening van Sofyan Amrabat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren