Barcelona bevestigt: Josep Maria Bartomeu stapt op

Dinsdag, 27 oktober 2020 om

Het bestuur van Barcelona onder leiding van voorzitter Josep Maria Bartomeu treedt af, zo bevestig de club dinsdagavond. Bartomeu houdt de eer aan zichzelf: de preses wil, mede door de gezondheidsrisico's, niet dat het referendum over zijn toekomst doorgang vindt op 1 en 2 november. In plaats van de uitslag af te wachten, stapt het bestuur uit eigen beweging op.

Eerder op de dinsdag kwamen nog geluiden naar buiten over de weigering van Bartomeu om af te treden. Hij hoopte het referendum uit te stellen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, maar de Generalitat de Catalunya, de regering van de autonome regio waarbinnen Barcelona valt, ging daar niet in mee. Daardoor bestond het risico dat Bartomeu door de achterdeur zou moeten vertrekken als gevolg van het referendum onder de socios.

In maart volgen verkiezingen waarin de nieuwe president van Barcelona wordt gekozen. De verwachting is dat er in de tussentijd een interim-voorzitter wordt aangesteld. Eerder berichtten Spaanse media dat die opvolger waarschijnlijk uit de 'kringen' van Bartomeu zal komen. Hij zou voor continuïteit moeten zorgen tot aan de verkiezingen. Barcelona heeft een rumoerige periode achter de rug.

De afgelopen maanden kwam Bartomeu onder vuur te liggen bij de aanhang van Barcelona, mede omdat hij lijnrecht tegenover Lionel Messi stond tijdens diens pogingen om de club te verlaten. Vorige maand werd hij door de Catalaanse politie beschuldigd van corruptie: hij zou zelf hebben verdiend aan deals die hij namens de club heeft afgesloten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

90 reacties (laatste reactie door stua)

Gefeliciteerd Barca fans, toch nog mooi nieuws in 2020 🍾

27 oktober 2020 om 20:12

Zou het nog mooier maken als Messi nu meteen zijn contract zou verlengen, dat zou echt een dikke middelvinger zijn naar Bartomeu 😂.

27 oktober 2020 om 22:07

Die gozer heeft barca zo hard van achter gepakt dat die middelvinger van messi hem niets meer doet hoor. Wat ben ik blij dat hij weg is. Hoe kan het dat tegelijk met de beste talenten generatie er zo een bestuur komt? Wat een lot zeg. Moet je eens voorstellen als messi pique busquets xavi en iniesta niet zo goed waren. Dan hadden we zeker geen europees voetbal gespeeld met dit beleid.

27 oktober 2020 om 20:15

Hallelujah! Hopelijk kunnen ze nu snel nieuwe verkiezingen organiseren zodat we bij de volgende transferwindow een nieuw bestuur hebben. Maar dat wordt wel erg krap ben ik bang.

27 oktober 2020 om 20:26

Zonder twijfel een prestatie van wereldformaat, Bartomeu heeft het voor elkaar gekregen om met afstand de slechtste voorzitter in de clubhistorie te worden in meer dan honderd jaar van bestuurlijke chaos, misleiding, kasgrepen en politiek spel. Aangezien het hem ontbrak aan enige vorm van zelfreflectie denk ik dat het niet onverstandig is om zijn ambtstermijn samen te vatten. Vanaf het moment dat hij als rechterhand van Sandro Rosell aan de macht heeft hij de statuten van de club dusdanig veranderd zodat het lastiger zou worden om het bestuur af te zetten door middel van een motie van wantrouwen. Daarnaast verlengde hij de ambtstermijn van een voorzitter en maakte hij het nagenoeg onmogelijk voor buitenlandse supporters om clublid te worden (en zich uit te spreken over de toekomst van de club). Doelbewust hield hij de mogelijkheid tegen voor clubleden om elektronisch te stemmen, doelbewust probeerde hij de motie van wantrouwen stil te houden in de media, doelbewust heeft hij enkele clubleden aangegeven bij de lokale politie (wegens identiteitsfraude nadat ze het formulier met dezelfde pen hadden ingevuld) nadat ze zich via de motie van wantrouwen uitspraken tegen zijn beleid. Denk dat het verstandiger is om naar Bartomeu te kijken van mens tot mens. Fouten maken is menselijk, soms kom je als mens in situaties waarin je meer fouten maakt dan anderen. Maar hoe ga je dan om met zo’n situatie? Erken je de eigen tekortkomingen en probeer je mensen om je heen te verzamelen die je kunnen helpen om betere besluiten te nemen? Of kies je ervoor om weg te lopen voor de gevolgen van je eigen fouten en probeer je op alle mogelijke wijzen de gevolgen van je eigen fouten te ontlopen? Bartomeu koos voor het laatste. En daar begint de ellende. Onder de streep laat hij een club over die jarenlang de eigen jeugdopleiding heeft verwaarloosd, die enorme liquiditeitsproblemen heeft door een uitpuilend salarishuis, die door mislukt transferbeleid er niet in is geslaagd om door te selecteren en een club die als organisatie is achtergebleven in de twintigste eeuw. Daarom ben ik enorm opgelucht dat iemand als Victor Font of Joan Laporta (hopelijk) de kans krijgt om de club weer terug te brengen naar waar we horen. De club is haar identiteit verloren onder Bartomeu, dus zijn aftreden voelt bij mij als een soort bevrijding en een kans om weer met trots te kijken naar wedstrijden van mijn club.

27 oktober 2020 om 20:37

Waarom zijn mensen zo fan van Laporta? Was het niet een bijna net zo grote bestuurljkke chaos als nu?

27 oktober 2020 om 22:35

Laporta en Font zijn de enige serieuze kandidaten. Ik ben benieuwd wie de verkiezingen wint. Onder Laporta heeft Barcelona grote successen gevierd, maar daar begon ook het financiele wanbeleid dat zich onder Bartomeu alleen maar verder heeft uitgebreid.

28 oktober 2020 om 00:19

Font beloofd ze grote namen als Mbappe. Dus ook die gaat toveren met geld. Alle voorzitters bij Barcelona doen hetzelfde, toveren met geld om de grootste namen aan te trekken. Het is deze eeuw nog niet anders geweest en zal ook niet anders worden. En ooit zal het een keertje echt mis gaan, het kan bijna niet anders.

27 oktober 2020 om 20:21

Feest zal wel voorbij zijn wanneer het nieuwe bestuur een kijkje neemt in de boeken

Ciaoo bartomeu, een zege een voor de club!

27 oktober 2020 om 21:38

Jammer voor Koeman, dit kan zijn einde betekenen.

27 oktober 2020 om 22:13

Nee hoor, de kans is behoorlijk groot dat Laporte de verkiezing wint en die is een fan van Koeman

27 oktober 2020 om 22:41

Daarnaast is Font teruggekomen op zijn woorden dat Xavi gelijk trainer gaat worden!

Jaaaaaaaaa!!!!! Weg met deze clown!

Beste nieuws in aanloop naar de kraker van morgen

Het zou eens tijd worden! beste nieuws van dit jaar voor de Barça fans/socios!

Dit is wel een klein feestje waard ja.

27 oktober 2020, de grootste overwinning voor FC Barcelona in jaren!

Hehe eindelijk! Waarom nu wel en niet veel eerder? Door dat motie van wantrouwen? Zonde dat deze man met zijn bestuur deze schitterende club in een paar jaar naar de kloten heeft laten gaan. Dit gaat jaren duren voordat ze er weer bovenop zijn qua beleid en doorstroom van de jeugd.

27 oktober 2020 om 20:17

Als het jaren duurt om weer het barca te worden wat het was vind ik het waard. Ookal winnen we nu 3 seizoenen niks als we nu periode gaan van groei dan vind jk alles best. Prijzen komen wel als het beleid goed staat. Man wat ben ik blij zeg, eindelijk zijn we van hem af. Hoop dat nooit meer zo'n type bij de club komt.

27 oktober 2020 om 20:21

Dat is wel zo inderdaad, maar het blijft zonde. Met goed beleid en de beste speler in je gelederen lagen de prijzen voor het oprapen.

27 oktober 2020 om 20:24

Ja het is toch zonde dat het succes van msn eigenlijk ons had genekt. Die verbloemden eigenlijk alles.

28 oktober 2020 om 08:43

Ik heb niet alle verhalen gevolgd over deze ‘clown’ , maar 4 keer kampioen , 4 keer de copa del Rey, wereldbeker voor clubs, supercup en een Champions League beker. Kan niet zeggen dat het een slechte prestatie is. Ik weet dat Barcelona veel periodes heeft gehad , waarin het niet zo succesvol was. Sterker nog, totdatt Cruijff als trainer werd aangesteld, hebben ze nooit zoveel succes gekend als nu onder Bartomeu... zet mij toch aan het denken...

zo nu kunnen ze een andere trainer nemen.

Heerlijk nieuws nu weer op de weg terug naar de top

Hahah mede om gezondheidsrisico's.. Wat een lieve goedzak! Voor Barcelona natuurlijk fantastisch nieuws.

Zou het dan eindelijk gaan gebeuren ik zet het bier alvast koud!!!!!

27 oktober 2020 om 20:15

Geen champagne? Vraag is wat het nieuwe beleid wordt. Als de interim zijn beleid voortzet schiet men er niks mee op, behalve dat de kop van jut nu afgetreden is.

27 oktober 2020 om 20:26

In Catalunya en Spanje is dat Cava 😜 Het is voor de Barcelona supporters natuurlijk belangrijk dat hij geen stem meer heeft over de eventuele aankopen in januari

Mocht dit echt waar zijn, dan word 2020 toch nog een heeeeeeeeeeeeeel mooi jaar! Maar ik geloof het pas als het via de officiele kanalen bekend word gemaakt!!

Worden er dan meteen nieuwe verkiezingen gehouden of wordt er een overgangsbestuur ingesteld tot de normale datum van de verkiezingen omdat het zo relatief kortdag is?

27 oktober 2020 om 20:14

Vanmiddag dacht ik te lezen dat er een soort interim wordt gekozen, door, jawel Bartomeu.

27 oktober 2020 om 20:17

Dat interim bestuur zal voornamelijk leden van het huidige bestuur hebben. Grote beslissingen kunnen ze in elk geval niet meer gaan nemen.

27 oktober 2020 om 20:17

Dan is het dus gewoon voor de bühne en verandert er de facto niks?

27 oktober 2020 om 20:19

@Visca, dus zo een interimbestuur heeft dan maar een beperkt takenpakket? Maar transfers en dergelijke zullen er nog wel onder vallen lijkt me? En nog een kleine extra vraag. Was Bartomeu algemeen directeur van heel Barcelona, dus ook inclusief het basketteam of heeft dat een eigen voorzitter?

27 oktober 2020 om 20:21

Omdat die motie zo laat in het (laatste) mandaat van Bartomeu werd ingediend was dat wel onvermijdelijk. Maar ze kunnen geen echte beslissingen meer nemen. Dat is het kleine voordeel. En hopelijk haalt het wat van de spanningen met het eerste elftal weg.

27 oktober 2020 om 20:22

Bartomeu is voorzitter van alle sporttakken van de omnisportvereneging incl. basketbal. En dus ook inclusief sporten als zaalvoetbal (rente winaars Cl), handbal en rolhockey.

27 oktober 2020 om 20:35

Er wordt een interimbestuur gevormd met de primaire taak om verkiezingen te organiseren, zij mogen in principe geen beslissingen doorvoeren binnen de club. Denk dat je het moet zien als een 'bevriezing' van de club tot er een nieuw bestuur gevormd is. Inmiddels heeft de club aangetoond dat ook in deze exceptionele omstandigheden veilig gestemd kan worden (althans ze hebben goedkeuring gekregen voor de motie van wantrouwen), dus in principe kan dat op korte termijn plaatsvinden als er niets verandert.

27 oktober 2020 om 20:48

Goed nieuws dat de verkiezingen snel gehouden kunnen worden want voor hetzelfde geldt kreeg je een soort van situatie zoals in België na de val van de regering waardat er gekozen werd geen directe nieuwe verkiezingen te houden maar te wachten tot de eigenlijk voorziene datum van de verkiezingen.

27 oktober 2020 om 20:54

Is dat wel echt zo? Werd Arda Turan ook niet gekocht met een speciale clausule omdat er aanstaande verkiezingen waren?

27 oktober 2020 om 21:26

Arda Turan werd inderdaad door Bartomeu gebruikt als politiek speelmiddel tijdens de verkiezingen. Daarom kreeg hij ook een clausule in zijn contract dat Barcelona hem enkele dagen later terug kon sturen naar Atletico Madrid, op de voorwaarde dat Bartomeu herkozen zou worden tot president. Deze situatie is toch echt anders omdat het niet gaat om een herverkiezing. Bartomeu heeft vanaf nu geen enkele macht meer.

28 oktober 2020 om 00:05

En 2 voor twaalf verklaart de beste man nog even dat het bestuur heeft besloten dat we mee gaan doen aan de Europese breakaway competitie. Gelukkig kan de assemblea hier nog een stokje voor steken. De Madrileense kranten zijn in rouw. Zij claimen dat Waterloo/ De Generalitat er alles aan heeft gedaan om Bartomeu pootje te lichten om er voor te zorgen dat een independentista aan de macht komt.

28 oktober 2020 om 00:08

Over 45 dagen - 3 maanden moeten deze worden gehouden volgens de statuten. Ik ben bang dat ze het over jaareinde heen gaan tillen. Laat ze online stemmen toestaan zou ik zeggen gebruik makend van blockchain technologie. Ze hebben daar in Catalonie ervaring dankij een berucht referendum.

Jaa! Felicitaties aan alle barca fans! We hebben 3 jaar moeten wachten maar het is zover🍾🍾🍾

Halla loeja. De beste dag sinds het winnen van de treble voor mij. Ben blij dat we van deze ezel af zijn. Hopelijk heeft die effect op de ploeg morgen! Hopelijk komen er capable mensen die de schade weer kunnen herstellen en de club omhoog kunnen helpen. En alsjeblieft geen aankopen als Wijnaldum en Depay..

Dit lijkt goed nieuws maar geloof me barca fans gaan barto erg missen.

Nogmaals, geloof het pas op het moment dat hij de deur achter zich dicht trekt. We weten namelijk van deze achterbakse bestuurder dat hij op alle mogelijke wijzen probeert te vermijden dat hij aansprakelijk wordt gesteld voor zijn wanbeleid.

27 oktober 2020 om 20:19

Je zou denken dat situatie niet meer te redden valt voor hem.. maar idd eerst zien dan geloven. Ik ben in ieder geval zo opgelucht, deze man heeft alles kapot gemaakt waar de club voor stond. Niet te geloven dat de treble die we hebben gewonnen uiteindelijk onze ondergang is geweest.

27 oktober 2020 om 21:22

En het is officieel hoor!

27 oktober 2020 om 21:26

Het is inmiddels officieel idd

Nou Barca fans, trek maar een fles bubbels open en geniet er van. Gefeliciteerd!

Beste aftreding in de geschiedenis van het voetbal. Allen het aftreden van de Glazers en Woodward bij United kan dit evenaren. Hoop dat er nu een koers komt met een beter transferbeleid.

Iedereen blij, maar hoe kan het dat deze man dan is gekozen? Het lijkt me net als in de politiek met mooie praatjes en beloftes maar uiteindelijk wordt er niks nagekomen. T kan vanaf nu alleen maar beter gaan

27 oktober 2020 om 21:51

Ze zeggen soms macht is geld. Meer moet er niet naar gekeken worden.

Nieuwe nationale Catalaanse feestdag introduceren. Hulde als dit waarheid is!

De enige goede beslissing die hij heeft gemaakt is om zelf op te stappen. Heeft de club met walgelijk beleid naar de rand van de afgrond gemanoeuvreerd en de identiteit te grabbel gegooid. Dit is de eerste stap naar een betere toekomst. Heerlijk!

Donkere dag voor de Madridistas. Los daarvan; Ik heb de indruk dat er velen Barcelona fans verschillende zaken mengen. Dat er op bestuurlijk niveau geknoeid is spreekt voor zich. De toppers zoals Busquets, Pique en Messi zijn echter ouder geworden en het niveau is gedaald wat niet abnormaal is. Het lijkt wel alsof wanneer Laporte terugkomt ze allemaal 10 jaar jonger zullen worden en meteen terug de treble zullen winnen. En dat de jeugd meer kansen moet krijgen zal blijken of die het niveau hebben. Ze hebben net een fantastische generatie achter de rug, en ondertussen zijn het toch al 3 coaches die Puig, het toptalent links laten liggen. Dat kan je Barto dan niet aanrekenen. Daarbij stonden velen te springen toen Coutinho en Dembele gehaald werden en sprak men van een fantastische voorhoede met Messi, Neymar en Griezmann. Voorlopig is Hazard ook een miskoop, en op papier leek dat ook een fantastische aanwinst evenals Kaka.

27 oktober 2020 om 21:28

Ik denk dat jij beetje een eigen verhaal maakt en dat vervolgens doen alsof barca fans dit vinden. Niemand verwachy een treble. Niemand verwacht een nieuwe messi. Dat busquets en Pique oud zijn en geen vervangers hebben is verantwoordelijkheid van Barto. Dat Griezman wordt gehaald die niet in het systeem past is Barto zn schuld en elke barcafan riep al dat Griezman niks te zoeken heeft bij barca. Nee hoor Barto wil laten zien dat hij sterren kan halen. Barto heeft de ene blunder op de andere gemaakt. Spelers als Vidal, Griezman, Boateng en Pjanic hebben niks te zoeken bij de club. Jeugd wordt verwaarloosd. Je had Grimaldo lopen en die schittert nu bij Benfica en je hebt Firpo gehaald.. schandalig. Dus nee barca verwachten geen treble volgende seizoen of wat dan ook. Maar we willen gewoon dat de club weer terug naar haar waarden. Aanvallend voetbal met kansen aan de jeugd te geven. Dat als er spelers worden gehaald dat ze echt in het team passen en dat wr niet dagelijks negatief in nieuws komen. Als er gezond beleid gevoerd wordt komt vanzelf weer goed. Dan kunnen we pas aan trebles denken

Deze man heeft er een grote puin zooi van gemaakt, en pakt nu zijn biezen. Beter laat dan nooit zeggen ze toch.

Yeeeeees!!!!! Het wonder is geschied.de duivel himself is eindelijk weg.wat een dag om nooit te vergeten.deze clown heeft een van de mooiste en beste clubs van de wereld de afgelopen jaren veel schade aangebracht.het wordt tijd om die schade te herstellen en sterker dan ooit terug te komen.gefeliciteerd mede barca fans.

Hier in Barcelona word dit flink gevierd. Nu wachten op nieuwe president en een nieuwe trainer.

Dit is pas fantastisch nieuws. Hopelijk zal Messi zijn contract met 1 jaar verlengen. Hopelijk blijft Koeman en komt Xavi als assistent van Koeman. Wat zou het mooi zijn. Ik ga een shirtje bestellen met 27/10/2020 in plaats van een naam.

27 oktober 2020 om 21:59

Dat zie ik ook liever gebeuren inderdaad, net zoals bij Zidane. Eerst maar lekker paar jaar laten meelopen.

Goed nieuws, gered destijds door de treble en daardoor opnieuw verkozen tot president. Ik en vele andere hier zagen hem liever vandaag dan morgen vertrekken sinds 2016. Hopelijk komt er nu een nieuw tijdperk bij de club. Ik hoop niet op Font, het lijkt maar een beetje een omhooggevallen mannetje die het alleen maar over Xavi heeft. Terwijl wat heeft hij bewezen als trainer? Nou goed het worden waarschijnlijk rumoerige maanden voor Barcelona. We gaan het zien!

Hij zal gemist worden... Als kiespijn, gok ik. Weet niet wat dit voor Koeman betekent. Normaal gesproken worden verkiezingen gebruikt om een nieuwe trainer te positioneren, maar Koeman is natuurlijk wel een man van de club.

Het is toch niet logisch als een vriend van Bartomeu interim-voorzitter wordt. Dan bestaat de kans dat diegene zijn corrupte beleid tot aan de verkiezingen voort gaat zetten

Jaaaa eindelijk! Nu snel doorschakelen en het verval stoppen om vervolgens weer op te bouwen. Verder met een nette, fatsoenlijke en capabele president (hopelijk Font of Laporta anders), samen met een TD die WEL fatsoenlijk kan scouten en respect heeft voor de jeugd, dat is echt hard nodig. De lijst van miskopen onder dit waardeloze bestuur is eindeloos (firpo, Turan, Douglas, Song, Andre Gomes, Alcacer, Aleix Vidal, Halilovic, Marlon Santos, Afellay, Mina, Vermaelen, Digne, Mathieu, Malcom, Murillo, Boateng, Braithwaite, Todibo, Neto (weggegooid geld voor Cillessen helaas want die was echt wel wat waard) Deulofeu, Denis Suarez en natuurlijk Dembele, Coutinho en Griezmann, eigenlijk ook Semedo en helaas Umtiti). Het schandaal van Paulinho aantrekken, die het vervolgens heel erg goed doet en jaar later onterecht wordt teruggestuurd, om vervolgens de speler die qua spel en uitstraling het minst van iedereen bij Barca past, Arturo Vidal, te halen... Arthur ruilen voor Pjanic en die 30er een dik 4 jaar contract bieden... Daarnaast hebben ze ook zo ontzettend veel getalenteerde jeugdspelers laten ontsnappen (bijvoorbeeld Grimaldo, Cucurella, Dani Olmo etc.). Ik baal echt van wat dit bestuur heeft gedaan met de club waar ik van houd. Ze hadden 1 taak: de beste voetballer aller tijden omringen door goede (of op zijn minst capabele) medespelers. In plaats daarvan krijgen wij bijvoorbeeld Dembele, wiens achterlijke misser in de eerste wedstrijd tegen Liverpool ons de CL uiteindelijk indirect kost (zelfs als hij eraf was gebleven, was het beter geweest, want Pique stond achter hem klaar om in te schieten na die heerlijke bal van Messi.). Dan heb ik het niet eens over de schandalen buiten het veld met betrekking tot zelfverrijking (was ook het geval bij de transfers van Paulinho en vermoedelijk Douglas), PR bedrijven inhuren om de selectie zwart te maken, schandalig omgaan met de financiën (veel te dure salarissen uitdelen aan jonge aankopen als Dembele en Frenkie), liegen over de jaarcijfers (als enige club alvast verwachtte transfer inkomsten op de overzichten zetten zodat ze zogenaamd over de 1 miljard omzet komen, totale fantasie), het falen in aan- en verkoop onderhandelingen, eindeloze transfersoaps, snel de contracten van 4 spelers verlengen zodat er nu minder schuld is maar op lange termijn de club met grotere problemen achter blijft..., de overduidelijke manier waarop hij deze motie van wantrouwen probeerde te voorkomen (wel fans in stadion willen als ze ticket betalen voor wedstrijd, maar niet om tegen hem te stemmen op referendum) en natuurlijk de publieke oorlog met Messi, die hij letterlijk bijna had weggejaagd... Man man man. De lijst is eindeloos. Ik walg van deze man die de laatste beste jaren van de beste voetballer ooit heeft verkwanselt en bijna al het mooie aan mijn clubje heeft vernietigd. Oprotten is stap 1, nu kunnen we eindelijk vooruit! Grote schoonmaak is absoluut nodig. Alles mag weg behalve Ter Stegen, Dest, Roberto, Piqué, Busquets (die 3 als bankzitter en clublegenda zoals Iniesta in z'n laatste jaar), Alba, Frenkie, Alena, Puig, Fati, Pedri, Trincao (hoewel ik die 2 nog bijna niks goed heb zien doen maargoed) en natuurlijk de Messias. Forca Barca!

Fijn. Eindelijk eens het echte goede nieuws voor een ieder die de club FC Barcelona een warm hart toedraagt. Het heeft veel te lang geduurd, maar eindelijk. Top dit. Tijd voor een schone lei. En dat begint daar op de stoel van de nu ex-preses maffe Bartomeu. Visca Barca!

Ahh wat jammer. Waren maar al te blij met hem in Madrid. Zonder dollen wat een clown. Hoop dat Barca weer onder Laporte komt. Was toch 1 van de betere voor Barcelona. iig gefeliciteerd Barca fans

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4923 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Sevilla164
6.Cádiz15-3
7.Barcelona1410
8.Granada 14-6
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
PedriAanvaller91
A. GriezmannAanvaller93
TrincãoAanvaller90
L. MessiAanvaller94
NetoKeeper60
Jordi AlbaVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren