‘Deze jongen wil speeltijd en Raiola is zijn agent, Ajax heeft een probleem’

Dinsdag, 27 oktober 2020 om 11:23Rian Rosendaal

Henk Spaan voorziet problemen bij Ajax, daar Brian Brobbey over een aflopend contract beschikt en graag aan spelen wil toekomen op het allerhoogste niveau. De columnist sluit niet uit dat de aanvaller op korte termijn vertrekt uit de Johan Cruijff ArenA, zeker gezien het feit dat Brobbey op zakelijk gebied wordt bijgestaan door Mino Raiola.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Brian Brobbey definitief doorbreken bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

112 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Tja je kan hem moeilijk ongelijk geven.. Er staan momenteel 3 spitsen voor hem in de pikorde waarvan hij er twee voorlopig niet voorbij gaat. Een verhuur zou voor Ajax de beste oplossing zijn, maar dan is het maar de vraag of Brobbey dat zelf ziet zitten.

27 oktober 2020 om 11:33

Brobbey moet geduld hebben en laten zien dat hij dezelfde of vergelijkbare cijfers kan laten zien als Traoré bij jong Ajax. Mensen moeten niet vergeten dat hij pas 18 jaar oud is! Daarnaast heeft Ten Hag gezegd dat hij vanzelf kansen krijgt als hij aantoont dat hij het conditioneel 90 minuten kan volhouden in de KKD.

27 oktober 2020 om 11:35

Welke 3 dan, Huntelaar is 37 en loopt op zijn laatste benen en ondanks de 5 doelpunten zie ik in Traore nog steeds niet een spits die bij Ajax in de punt hoort te spelen.

Dan heb je dus alleen Tadic over en dat is geen echte spits. Ajax heeft juist een probleem in de punt van de aanval. Dan zou het toch doodzonde zijn als deze jongen zonder een kans te hebben gekregen zal vertrekken gratis.

27 oktober 2020 om 11:54

@V-Watcher, Dat jij het niet in Traore ziet betekent niet dat Ajax het niet in Traore ziet. Die jongen is net aan 2 jaar bij Ajax en zijn statistieken (ook zonder Vvv) zijn buitensporig goed. In 19 wedstrijden 700 minuten meegespeeld, daar in 5 doelpunten en 4 assists betrokken. In Brobbey heeft men veel vertrouwen, alleen zie je dat zowel Brobbey als Unuvar bij Jong Ajax gewoon heel veel moeite hebben met de inhoud en conditioneel. Brobbey kan het qua kracht allemaal goed aan, alleen inhoudelijk heeft hij het heel zwaar. Hun voetbal talent is hun fysieke mogeljkheden op het moment voorbij.

27 oktober 2020 om 11:58

Statistieken zijn natuurlijk wel een beetje vertekend door die pot tegen VVV hé.

27 oktober 2020 om 12:05

@lucasandersen, Daarom geef ik de statistieken zonder de wedstrijd tegen Vvv. Dan is hij elke 80 minuten betrokken bij een doelpunt in Ajax 1. En bij Jong Ajax speelde hij 2554 minuten wat gelijk staat aan 28 wedstrijden met 22 doelpunten en 11 assists.

27 oktober 2020 om 13:09

@V-Watrcher, das jouw mening, die er natuurlijk niet toe doet, want David haalt doodeenvoudig een feit aan. Feit is dat Brobbey nu de nr 4 is in de pikorde. Tadic, KJH en Traore staan er gewoon boven en jouw mening veranderd daar niets aan. Sterker nog, het is nog veel duidelijker dan dat, zodra TH bepaalt dat Traore minuten in Jong moet maken, moet Gaag m gewoon opstellen en zit Brobbey op de bank. Veel duidelijker kan je het niet hebben...

27 oktober 2020 om 13:31

Bedankt voor het uitleggen trodat4030, volgens mij was mijn comment prima te volgen. Het is natuurlijk maar de vraag of Brobbey echt zó graag speeltijd wil, dat hij om dat te bereiken zijn contract niet gaat verlengen. Vandaag de dag breek je als 18 jarige nou eenmaal niet meer zo makkelijk door in het eerste, tenzij je echt van de buitencategorie bent zoals de Ligt. Voor Ajax zou een verlening + verhuur momenteel het beste zijn. Als Brobbey daar niet op zit te wachten kan hij beter een andere club zoeken, ik ken nog wel een club uit Rotterdam die krap zit in de goede spitsen...

27 oktober 2020 om 14:30

@daviddein, voor zowel Ajax als Brobbey is een volledig seizoen in Jong Ajax spelen het beste. Het is gebleken dat Jong Ajax een prima stap is richting Ajax 1. De afgelopen jaren hebben Onana, Dest, Mazraoui, Schuurs, Neres, Timber, Gravenberch, Ekkelenkamp en Traore zelf laten zien dat je bij Jong Ajax goed vlieguren kan maken en dan redelijk goed door kan stromen. Brobbey is net 18 jaar oud en heeft zeker inhoudelijk nog niets te zoeken in Ajax 1. En dat hoeft ook nog niet, hij is pas 18 jaar oud. Komend seizoen heeft hij een volledig seizoen gehad in Jong Ajax en is Huntelaar vertrokken. Dan is hij achter Traore gewoon 2e spits van Ajax.

27 oktober 2020 om 12:28

ik begrijp werkelijk waaar niet waarom een jonge jongen die gezien wordt a;ls groot talent bij ajax voor Raiola zou kiezen? De spelers die hij vroeg heeft weggebracht zijn helemaal niet zo goed terecht gekomen. Kijk naar Ouasim Bouy. Malen komt nu via een omweg misschien goed bij Psv, maar als ie gewoon bij Ajax had gezeten was ie al jaren de nr 9 van ajax en was ie nog verder geweest.
Raiola is een hele goede zaakwaarnemer voor de beste deal eruit slepen. Dus als gearriveerde speler begrijp ik dat. Maar als jonge jongen ben je gebaad bij rust en een lange termijn plan. Daar moet je mino niet voor hebben...

27 oktober 2020 om 12:36

Ach.. zeker als jonge speler heb je een zaakwaarnemer nodig, anders bestaat de kans dat je genaaid wordt.. waarom zou je dan niet de beste nemen?

27 oktober 2020 om 14:13

omdat hij niet de beste is voor n jonge speelr. Mino is koing in deals maken en dat is vooral belangrijk bij gearriveerde spelers. van Bommel die weg moest bij Bayern en via Mino naar Milan gaat, dat was slim.
Maar een jonge jongen die gebaat is bij rust en een lange termijn plan, daar is Mino niet de beste in. Dom dus.

27 oktober 2020 om 12:05

Als je Brobbey ene beetje hebt gevolgd de afgelopen jaren, dan weet je heel goed dat dit wel rond zal komen. Deze jongen wil niks liever dan op termijn de 1e spits van Ajax 1 worden. Dit is een jonge met een hele goed kop erop, die gaat binnenkort zeker bijtekenen.

27 oktober 2020 om 12:59

Dat klopt niet, KJH is er nog maar als invaller en oude garde, Tadic speelt beter op de linkerflank en speelt alleen in de Cl soms spits, Traore was niet zo succesvol. Als Brobbey al had getekend dan had hij eerder de kans gekregen, nu slechts omdat KJH uitvalt. Ajax gaat hem zonder contract geen podium bieden dus het is een status quo. Enige waar Ajax nog hoop uit kan putten is dat Brobbeey bij Ajax wil doorbreken en misschien dus Raiola kan laten weten dat hij de Ajax aanbieding accepteert. Nu dat Traore zo veel doeplunten en assist in een wedstrijd heeft gemaakt zal Brobbeys positie minder sterk maken. Het salaris dat Raiola zal eisen schermend met interesse vanuit ,waarschijnlijk Italie, zal nooit geaccepteerd worden door Ajax. En de enige winnaar zal Raiola zijn want die strijkt een pak geld op, Ajax verlies een groot talent voor niets en Brobbey zal een harde weg moeten bewandelen de top te bereiken via een andere club dan Ajax. Jammer

27 oktober 2020 om 13:54

Precies, alleen met een nieuw contract kan hij doorbreken in het eerste van Ajax. We weten allemaal hoe het met Justin en Raiola gegaan is.

27 oktober 2020 om 14:22

en met bouy en met malen....

Volgens de reacties hier op voetbalzone van Ajax fans is dit een enorm talent. Misschien kan PSV hem volgend jaar gratis overnemen als vervanger van Malen, gezien de goede relatie die PSV heeft met Raiola.

27 oktober 2020 om 11:30

Zou een leuke speler zijn voor PSV denk ik op termijn. Ben er zelf niet kapot van maar dat komt omdat ik denk dat het spel van Ajax hem gewoon niet zo ligt. Als er perspectief is bij PSV voor hem zou dat best een prima stap kunnen zijn.

27 oktober 2020 om 12:43

Totaal niet eens met je opmerking dat hij niet zou passen binnen het Ajax spel. Ik weet niet of je wel eens wedstrijden van jong Ajax bekijkt, maar dan zie je dat Brobbey zich stormachtig ontwikkelt tot een perfecte kapstok. Hij heeft een betere techniek, meer rust, snelheid en weet zijn lichaam beter te gebruiken dan Traoré bijvoorbeeld.
Deze jongen moet zo snel mogelijk een contract krijgen, is de toekomstige spits van Ajax 1.

27 oktober 2020 om 11:35

Qua type speler past hij meer bij PSV dan bij Ajax, maar ik vrees voor PSV dat de concurrentie te groot zou zijn. Deze jongen staat Al jaren in de belangstelling van verschillende grote clubs in het buitenland.

27 oktober 2020 om 11:54

Met zijn snelheid zou hij wel bij het reactie voetbal van PSV passen. Zou het wel zonde vinden, want potentie heeft hij zeer zeker. En anders gaat hij toch zoals bijvoorbeeld Bouy naar Juve, vanuit daar in 3 seizoenen naar de 3e klasse in Italië om via PEC in de vergetelheid te belanden.

27 oktober 2020 om 12:12

Ik denk dat hij zeker bij PSV, maar ik verwacht dat hij bij Ajax gewoon op termijn in de spits gaat spelen. Mensen onderschatten door zijn fysiek hoe goed hij eigenlijk aan de bal en in de combinatie is.

27 oktober 2020 om 12:40

Zou me idd niets verbazen. En als Brobbey zondag gekeken heeft naar Psv, dan weet hij dat hij een grote kans maakt in de aanval van Brabant. Nu de vraag of Brobbey Europa League wil spelen of dat hij meer minuten wil maken in de C.l. ?

27 oktober 2020 om 14:44

Zondag was het inderdaad niet veel zonder 5 basisspelers bij PSV. Bij PSV kan brobbey ook heel mooi in de champions League spelen, dat kan echt niet alleen bij Ajax in Nederland

27 oktober 2020 om 15:05

Niet vervelend bedoeld, maar je kunt niet ontkennen dat de kans om bij Ajax in de CL te spelen toch wel een stukje groter is de laatste jaren. Voor de rest lijkt me PSV een prima alternatief voor m.

27 oktober 2020 om 15:56

Ja als Malen en Gakpo niet fit zijn is het gelijk minder. Götze mist die anderen beter laat voetballen. Zahavi eerste wedstrijd na covid-19 gehad te hebben. Overigens hoor ik goede verhalen over Brobbey, hopelijk krijgt ie minuten vandaag. Wil 'm wel 's zien spelen.

27 oktober 2020 om 12:43

Ruilen tegen Ihatarren is wel ok dan toch? 😉

27 oktober 2020 om 14:40

Ihatarren ligt gelukkig nog 1,5 jaar vast dus dan mag Ajax lekker een flinke zak met geld in Eindhoven afleveren.

Wat mij betreft een perfecte kandidaat om te verhuren in de eredivisie. Ik denk persoonlijk dat hij te kort komt voor Ajax 1, maar tijdens zo'n verhuur kan hij het tegendeel bewijzen.

Die stats zijn zo vertekend.. 5 goals en 3 assists tegen VVV, tja dat waren gewoon gratis goals.. hetzelfde als toen mensen zeiden dat Huntelaar toch in Oranje moest omdat hij veel scoorde. Niet heel gek als hij nog gedreven is als een jongen van 20 en de wedstrijd 90% van de keren al gespeeld is.. dan schiet huntelaar er nog wel 2 of 3 in maar dat zegt eigenlijk weinig over kwaliteit.. ontopic: Brobbey kan in mijn ogen gewoon het beste weggaan als hij wil spelen. Ajax heeft de spits positie druk bezet en Traore is bv ook nog jong.. misschien een verhuurperiode.

27 oktober 2020 om 11:49

Die stats zeggen inderdaad niet veel. Hij maakt ze uiteindelijk wel, maar als je de spits van Almere City daar neer had gezet, maakt zo'n jongen ook een hattrick tegen dat Vvv. In de andere wedstrijden dit seizoen was die jongen namelijk echt een dissonant. Verder betwijfel ik of je deze Traore moet verkiezen boven Brobbey. Brobbey oogt getalenteerder. Buiten het fysiek van Traore ben ik namelijk nog niet echt onder de indruk. Anderzijds snap ik wel dat Ajax nog even wacht met Brobbey. Als die jongen dan nu al wil vertrekken vanwege een gebrek aan minuten terwijl hij verdorie net 18 jaar is, kun je zo'n speler beter gewoon van de hand doen. Spelers met die mentaliteit op die leeftijd komen over het algemeen niet heel ver.

27 oktober 2020 om 15:20

Nou ja, we hebben toch 'allemaal' die wedstrijd gezien en VVV zien verdedigen (of juist niet zien verdedigen)? Natuurlijk heeft Traore ze er zelf ingeschoten, maar laten we niet doen alsof je een geweldige spits moet zijn om onder die omstandigheden een aantal doelpunten te maken. Aan de hand daarvan kun je 'm echt niet gaan beoordelen. Dat kan sowieso niet op basis van 1 wedstrijd. Verder stel je: "hij had trouwens twee jaar geen officiële wedstrijden gespeeld voordat hij bij Ajax kwam, echt bijzonder dat hij desondanks zo snel al op dit niveau zit. Gaat zich denk ik nog heel snel verbeteren de komende periode." - Was het maar zo makkelijk. Die jaren krijg je niet terug. Ik zeg ook nergens dat ik Traore afschrijf of iets dergelijks, maar vooralsnog ben ik niet heel erg onder de indruk. Voetbal is dan ook vaak een momentopname. Misschien denk ik er volgend jaar anders over.

27 oktober 2020 om 11:51

Voor deze wedstrijd was hij al bij een doelpunt per 80 minuten betrokken. Dus gaat niet alleen om deze wedstrijd. Mensen kijken nooit verder dan hun neus lang is. On: Laat Brobbey eerst maar bij tekenen dan kan hij wat mij betrefd zijn debuut maken maar gewoon seizoen afmaken bij JA.

27 oktober 2020 om 12:30

Ik bedoel meer te zeggen. Als je in dit soort wedstrijden zo ontzettend veel sterker bent dan de tegenstander dan kunnen die stats zeker een vertekend beeld geven. Ik vind Traore namelijk niet heel bijzonder..

27 oktober 2020 om 14:32

Kan zijn maar zijn stats waren al gruwelijk voor deze wedstrijd. Het is geen geweldenaar qua techniek maar qua doelpunten en assists is het heel goed en daar draait het om als spits.

27 oktober 2020 om 12:14

@tilburg013, en zonder de wedstrijd tegen VVV speelde Traore in 19 wedstrijden mee voor in totaal 714 minuten wat bijna 8 volledige wedstrijden is. Daar in scoorde hij 5x en gaf hij 4 assists. Daardoor was hij voor de wedstrijd tegen VVV al elke 80 minuten betrokken bij een doelpunt in Ajax 1.

Tegelijkertijd in Jong Ajax 33 wedstrijden gevoetbald met 2554 minuten wat gelijk is aan 28 wedstrijden. Daar in scoorde hij 22 keer en gaf hij 11 assists. Hierdoor lag zijn gemiddelde op de 77 minuten betrokken bij een doelpunt.

Voorlopig doet Traore het gewoon bijzonder goed, ter vergelijking,. Het debuut seizoen van Zlatan speelde hij 33 wedstrijden met 1784 minuten wat bijna 20 wedstrijden is. Scoorde 9x en gaf 5 assists.

27 oktober 2020 om 12:47

Jij kijkt puur naar statistieken. Ik vind het niet heel erg bijzonder wat hij heeft laten zien. Verder zijn je statistieken erg leuk maar je vergeet er wel bij te zeggen dat hij meer dan de helft van die cijfers heeft gehaald tegen matige clubs als Ado, RKC en Spakenburg. Van een Vente kon je waarschijnlijk ook wel zo’n verhaaltje maken 2-3 jaar geleden. Deze jongen is natuurlijk wel veel beter dan Vente, maar ik vind het geen bijzonder talent als ik hem vergelijk met spelers als Kudus, Gravenberch en Antony.

27 oktober 2020 om 12:59

@memphisdepay, dan noem je ook drie spelers die totaal anders zijn dan een Traore. De drie spelers die jij noemt zijn lenige en flexibele spelers die het meer van hun dribbel talent moeten hebben. Terwijl Traore bij uitstek een spits is om met zijn rug naar het doel te spelen. Altijd aanspeelbaar, continu ruimtes aan het trekken en enorm doel gericht. Hij is slechts 19 jaar oud en is net aan 2 jaar bij Ajax en voetbalde daarvoor nog zonder voetbalschoenen.

27 oktober 2020 om 15:14

Het gaat om het talent niet om het type speler. Hij kan inderdaad redelijk een bal kaatsen en is vrij sterk. Maar enorm doelgericht vind ik toch nogal overdreven. Maar goed hij is nog jong dus de toekomst zal het uitwijzen maar ik denk niet dat dit een speler zal worden die via Ajax naar de Europese top zal gaan.

27 oktober 2020 om 12:46

Als nu iets niet druk bezet is is het de spits positie. Ten Hag heeft al aangegeven dat hij Tadic daar niet vindt horen in de ED en zou alleen Europees daar kunnen. Huntelaar is pinchhitter en zal niet snel basis komen en hou je dus Traore over. Plan met Labyad is ook wel mislukt. Dus Brobbey kan echt wel kansen krijgen alleen een ten Hag heeft toch ook al aangegeven dat hij een optie gaat zijn als hij 90 minuten bij jong Ajax aankan. Dus lijkt me toch meer dat deze jongen meer aan zijn conditie/uithouding moet gaan werken om het vol te houden en uiteindelijk in aanmerking te komen van Ajax1.

De berichten die ik de laatste tijd zoal lees van mensen die deze jongen een beetje in de gaten houden zijn wisselend en voor mijn gevoel een stuk minder positief dan een paar jaren geleden, toen de nodigen hem toch echt als een parel beschreven. Toen hoorde je nog regelmatig de vergelijking met Lukaku in de zin dat hij behalve fysiek sterk ook snel bleek te zijn, maar technisch ook nog behoorlijk vaardig. Wat ik nu lees is dat hij het eigenlijk puur van zijn fysiek moet hebben, maar hij technisch beperkt is en geen geweldige kopper is. Ik hoop toch dat het wat meer naar die eerdere verhalen gaat. Zou toch mooi zijn als er weer eens een goede Nederlandse spits uit de Ajax opleiding komt.

27 oktober 2020 om 11:33

Wat ik eigenlijk vooral jammer vind dat hij niet naar een Lukaku lengte is gegroeid. Hij is ongeveer 1.80m. Ik had gehoopt dat hij wat langer zou worden. Nu scheelt het zo'n 10 cm met Lukaku

27 oktober 2020 om 12:27

Hier zeker mee eens, als hij CM of 8-10 groter was geweest had je een spits die fysiek geen concurrentie zou hebben. Springt ook nog eens enorm hoog dus kan daarmee nu best wat compenseren maar het is een vrij kleine spits voor hetgeen wat hij beste kan met zijn fysiek. Met wat meer lengte had je een Haaland achtige spits gehad (met lengte en enorme snelheid), nu zit het dichter bij Bony qua fysiek.

27 oktober 2020 om 12:49

Niet helemaal eens met de notie dat het beter was geweest als hij 10 cm langer was geweest. Grote kans dat hij dan minder wendbaar en snel zou zijn. 1.80 ruim voldoende, zeker als je bedenkt dat een Ajax spits niet per sé veel kopduels hoeft te winnen (wat Brobbey ook met deze lengte wel zou doen overigens).

27 oktober 2020 om 13:06

Hij is nu ook niet wendbaar en qua snelheid weet ik niet of hij in zou hebben geboet, hoogstens op zijn startsnelheid. Hij heeft het nu vaak nog lastig tegen echt lange CV's en is in de lucht is hij aanwezig maar niet dominant genoeg. Hij gaat altijd sterker blijven dan gemiddelde tegenstander maar er zijn in recent verleden toch wat spelers geweest die fysiek overeind bleven en die waren vrijwel allemaal stuk groter dan Brobbey. In NL hoeft hij geen CV te vrezen maar als hij naar een competitie als de PL wilt had dat beetje extra lengte wereld van verschil gemaakt.

27 oktober 2020 om 11:56

@23vdv23, Brobbey is nog steeds enorm technisch aangelegd, het knappe is dat hij juist zijn fysiek praktisch gezien niet gebruikt terwijl hij het wel heeft. Brobbey heeft door het vele trainen geleerd juist uit de duels te lopen en alleen zijn fysiek te gebruiken als benodigd. Daardoor is het een toevoeging aan zijn kwaliteiten ipv zijn grootste kwaliteit. Het geen wat Brobbey mist, net als Unuvar, is de fysieke gesteldheid om elke week 90 minuten op een bepaald niveau te spelen. Dit heeft te maken met conditie, inhoud en herstel. Iets waar heel veel jeugd spelers moeite mee hebben.

27 oktober 2020 om 12:04

Dat klinkt gelukkig goed. Dingen als conditie, inhoud etc. komen met regelmatig spelen op een bepaald niveau. Volgens mij hoeft dat ook niet eens zo zeer meteen een subtopper in de Eredivisie te zijn. Een aantal jaren geleden bleek spelen in Jong Ajax voor een aantal spelers ook heel nuttig. Frenkie De Jong heeft dat bijvoorbeeld heel lang gedaan. Mazraoui en Onana ook.

27 oktober 2020 om 12:07

@23vdv23, Ajax houd spelers het liefste in eerste instantie bij Jong Ajax. Vanwege het feit dat ze dan altijd in een bepaalde spel vorm voetballen, de juiste faciliteiten hebben en Ajax zelf controle heeft over de druk die een speler krijgt. Voor Ajax is presteren met Jong Ajax namelijk totaal niet relevant, het is een leuke bijkomstigheid. Terwijl als een speler naar een andere club gaat hij misschien wel in een 4-5-1 systeem komt, of degradatie voetbal gaat spelen of misschien zelfs daar wissel zit.

Als een speler wilt vertrekken omdat hij niet in het plan geloofd, heb ik daar geen enkel probleem mee. Ajax biedt duidelijk kansen aan jeugd als ze bewijzen dat ze horen te spelen. Gravenberch, Schuurs, Dest, Kudus,en Traore maken alllemaal redelijk veel minuten ondanks dat ze jong zijn. Brobbey heeft momenteel het fysiek voor de ED niet. Zijn uithoudingsvermogen ligt te laag. Traore zal langzaamaan opschuiven in de pikorde en is Huntelaar voorbij. Prima voor een 19 jarige spits; 2e spits van Ajax in principe. Al die spelers die weggegaan zijn laatste jaren hebben het ook niet waargemaakt. Kishna, Kluivert, Tete, Riedewald. Die zijn echt niet verder dan wat ze bij Ajax hadden kunnen zijn.

Rustagh. Raiola is ook Gravenberch zijn agent en die kon vorig jaar ook zijn rust bewaren om vervolgens dit jaar te groeien naar basis. Brobbey moet zeker wat wedstrijden mee pakken, maar moet ook zien dat hij langzaam naar basis moet groeien. Ik heb zelf overigens meer vertrouwen in Brobbey dan Traore, vooral door zijn betere techniek.

27 oktober 2020 om 11:30

Middenveld en spitspositie is ook wel een verschil in dit huidige Ajax. Middenveld liep vorig jaar namelijk voor geen meter en dus lagen er kansen voor Gravenberch. Zie jij dit ook zo snel gebeuren op de spitspositie? Momenteel lopen daar Tadic, Traore en Huntelaar nog voor Brobbey..

27 oktober 2020 om 12:40

Verschil was ook dat Gravenberch 3835 minuten (omgerekend bijna 43 volledige wedstrijden) in Jong Ajax had gespeeld al en Brobbey nu op 1254 minuten (bijna 14 volledige wedstrijden) zit. Ook Traoré zit met 2554 minuten (iets meer dan 28 volledige wedstrijden) gewoon op flink wat meer ervaring bij Jong Ajax. Statistieken van Traore waren ook gewoon beter dan die van Brobbey momenteel zijn. Traore liep 1 goal of assist elke 77.4 minuten, Brobbey momenteel elke 89.6 minuten (ook hele fraaie cijfers) ook heeft Traore vrijwel al zijn wedstrijden met 18 heeft gespeeld voor Jong Ajax (op 158 minuten na, die waren dit seizoen met 19) wat vergelijkbaar is met Brobbey nu. Brobbey zijn kans gaat komen maar is niet slecht voor hem om een heel jaar dé spits van Jong Ajax te zijn voor hij plek bij Ajax 1 oveneemt van Huntelaar, Persoonlijk denk ik dat voor Brobbey zelf een club als RB Salzburg echt top zou zijn, zou met zijn diepgang, snelheid en loopacties daar heel goed uit de verf kunnen komen.

27 oktober 2020 om 14:06

Kanttekening is wel dat het Jong Ajax waar Traore in speelde, een stuk sterker was dan het huidige Jong Ajax..

27 oktober 2020 om 17:12

Niet per se mee eens, voor Brobbey is dit Jong Ajax misschien wel beter dan het oude jong Ajax. Hier ligt meer ruimte achter verdediging en komt hij meer in situaties waar hij met zijn fysiek van waarde kan zijn. Traore heeft meer oog voor medespelers rondom de 16, Brobbey is beter in medespelers aan laten sluiten. Het oude Jong Ajax zou winnen (simpelweg oudere ploeg, dit jaar extreem jonge ploeg) maar betwijfel of Brobbey in dat team goed zo passen.

27 oktober 2020 om 11:41

Alleen Gravenberch had voor zijn 18e wel 14 wedstrijden in Ajax 1 gespeeld en dat waren er nog meer geweest als we niet in maart waren gestopt door Corona. Brobbey wordt over een paar maanden 19 en heeft nog steeds geen debuut gemaakt

27 oktober 2020 om 11:52

Gravenberch woont ook al sinds zijn 14de op de wipperdreef wat natuurlijk ook zijn voordeel heeft

27 oktober 2020 om 11:52

Frenkie De Jong was bijna 20 toen hij in Ajax 1 debuteerde en al 21 toen hij definitief een basisplek had. Hoeft dus niet zo veel te zeggen.

27 oktober 2020 om 12:08

Klopt dat Frenkie al vrij oud was maar ook omtrent hem hoorden we destijds geluiden dat hij het wel wat lang vond duren. Die kwam op een gegeven moment ook in de media dat hij vond dat hij nu wel echt moest spelen. De Ligt was zeker beter, maar er is nog een heel verschil tussen op je 17e een EL finale spelen en op je bijna 19e nog niet eens gedebuteerd en zo groot vind ik het verschil tussen beide spelers dan echt weer niet.

27 oktober 2020 om 12:19

Overeenkomst tussen Frenkie en Brobbey is dan wel dat ook Frenkie lang moest wachten omdat in de jaren voordat hij een basisplek kon bemachtigen het dringen was op de posities waar hij voor in aanmerking kwam. In Jong Ajax speelde hij zowel op 6 als op 10 en lang werd er getwijfeld of hij wel geschikt was als 6. Zelfs tegen de tijd dat Ten Hag binnenkwam vonden ze Frenkie binnen Ajax nog een 10. Op die positie liepen in die jaren Klaassen (aanvoerder) en Ziyech, die voor veel geld was gehaald. Op 6, al durfden ze dat lang niet aan, liep Schöne. Bosz zag zelfs een tijdje Riedewald daar als zijn ideale man en anders liep er met Gudelj nog een relatief dure aankoop rond. Hij moest dus een stuk of 3 a 4 spelers voor zich dulden. Achteraf onterecht, maar zo was het toen wel. Datzelfde geldt voor Brobbey nu en we moeten nog maar zien hoe terecht dat is. De Ligt bijvoorbeeld was inderdaad een extreem voorbeeld, maar achterin was het in die jaren wel al vaker stuivertje wisselen geweest. En Gravenberg springt momenteel in de leegte die Frenkie achterliet.

27 oktober 2020 om 12:23

Is het tegenwoordig zo dat je persé voor je 19e je debuut gemaakt moet hebben ofzo? Als die jongen denkt zo goed te zijn gaat hij toch lekker in de O23 van Chelsea spelen om over 5 jaar tegen Ajax te mogen spelen als bankzitter bij ADO? Wat een ongeduld zeg tegenwoordig met die talenten, helemaal de talenten die bij Raoila zitten

27 oktober 2020 om 12:33

De grootste reden om bij een Ajax te blijven is speeltijd op jonge leeftijd. De keus is niet per se Ajax of Chelsea. Hij kan bv ook naar een Leipzig of een Franse club. Denk trouwens dat hij daar wel past.

Ik snap dat hij speeltijd wil, maar misschien kan hij ook een beetje geduld op brengen? Hij is pas 18 jaar. Een verhuur aan bijvoorbeeld FC Utrecht vind ik helemaal niet zo'n slechte optie. Daar kan hij wellicht de speeltijd krijgen op eredivisieniveau en volgend jaar dan aansluiten bij Ajax 1. Lekker concurreren met Traoré, er vanuit gaande dat Tadic naar de linkerflank gaat en Huntelaar na dit seizoen zal stoppen.

Volgens Brobbey zelf komt het wel goed. Dus daar houden we dan maar hoop in. Ik denk dat hij het wel mooi vindt dat hij vanavond mee mag tegen Atalanta voor de rest is het met de rest van de talenten ook allemaal goed gekomen qua verlengen dus ik maak me geen zorgen. Als hij weg wil moet hij dat ook lekker zelf weten.

De statistieken van Brobbey in dr jeugd is natuurlijk vertekend toen kon hij gemakkelijk winnen op zijn Fysiek. Nu begint het fysieke voordeel langzaam aan weg te nemen doordat er in de kkd nu spelers lopen met ook veel kracht. En dan blijkt het technisch ook allemaal iets minder. Overmars zei het laatst goed, als je de beste bent in Jong komt je kans vanzelf. En bij ten hag moet je een kans verdienen en niet krijgen.

27 oktober 2020 om 11:54

Vraag is alleen wel waarom Labyad en Traore dan wel aan de lopende band kansen krijgen, maar het niet laten zien.

Tegen VVV was de eerste keer dat Traore zich echt liet zien en daar was ook nog wel ruimte voor verbetering.

27 oktober 2020 om 12:09

Ach is al elke 80 minuten betrokken bij een goal (voor de wedstrijd tegen VVV) en is nu nog beter. Dat zijn gewoon top statistieken voor een 19 jarige spits. Voetballend kan het zeker beter maar aan zijn cijfers ligt het zeker niet. Bij JA lag dat op 71 minuten per betrokkenheid bij een goal.

27 oktober 2020 om 12:11

@lausho, en waarom laat Traore zich zogezegd niet zien? Dat is zo een onzinnig argument dat nergens op gebaseerd is. Zonder de wedstrijd tegen VVV heeft Traore in 19 wedstrijden bij Ajax 1 mee gedaan. Daarin stond hij 714 minuten in het veld wat nog geeneens 8 volledige wedstrijden is. Daar in scoorde hij 5 keer en gaf hij 4 assists. In Jong Ajax speelde hij 33 wedstrijden met 2554 minuten wat 28 wedstrijden is, daar in scoorde hij 22 keer en gaf hij 11 assists. Voorlopig doet Traore het gewoon bijzonder goed, ter vergelijking,. Het debuut seizoen van Zlatan speelde hij 33 wedstrijden met 1784 minuten wat bijna 20 wedstrijden is. Scoorde 9x en gaf 5 assists.

27 oktober 2020 om 13:38

@D-Bergkamp

Ik vind hem te matig ook tegen VVV is de afwerking gewoon niet perfect en vaak loopt het bij hem spaak in de aanval. Hij doet het redelijk zou ik zeggen, maar ik vind dat Brobbey ook de kans zou moeten krijgen om zich te laten zien, ik denk dat die wat dwingerder aanwezig kan zijn en bepalender kan zijn tov Traore.

27 oktober 2020 om 13:41

@hoogindeconcen

Nee zeker niet gemist, hij had er nog wel minstens 2 meer mogen maken, die mispeer bij het afleggen van Tadic, de kopbal die Ekkelenkamp voor hem moest binnen werken onder andere.

En de goals die hij maakte gingen er bij Van Crooy misschien in, maar een keeper van iets hoger niveau had de helft van de ballen gehad.

Het was wel zijn beste wedstrijd, stond op de goede plek maar dan nog, we gaan een potentiele topper missen als we Brobbey niet een keer de kans geven.

27 oktober 2020 om 12:46

Ik vind dat eerste wat je zegt echt een enorm cliché en het tegendeel is al bewezen. Ook in de KKD is Brobbey a 'man amongst boys' want hij is fysiek sterker dan de meeste jeugd én volwassen spelers.
Technisch gezien is hij niet super verfijnd, maar wel beter dan Traoré. Hij beschikt over een betere aanname en kaats.
Ook is hij bij Jong-Ajax dit hele seizoen al de beste en meest belangrijke speler.

28 oktober 2020 om 12:43

Her verschil is wel dat Traore het al een heel seizoen heeft laten zien bij Jong en Brobbey nog niet. Laat hem lekker een jaar jong Ajax spelen en dan volgend seizoen kijken. Waarom zijn talenten tegenwoordig zo ongeduldig?

Ik hoop dat het goed komt maar ik vrees dat we hem veel te weinig perspectief bieden, Traore vind ik nog altijd (ook na 5 goals) niet goed genoeg. Traore heeft wel potentie maar ik denk dat een verhuurperiode geschikt is voor hem.

De afwerking kon nog stukken beter tegen Vvv, stond wel op de goede plek maar ballen waren niet echt in de hoeken gekopt bv.

In Brobbey zie ik echt een potentiele topspits, heeft alle ingredienten en mag net als Traore ook wel eens kansen gaan krijgen. En dat Labyad de voorkeur krijgt is misschien nog wel pijnlijker.

27 oktober 2020 om 13:57

Je kan een speler die een aflopend contract heeft niet laten doorbreken in het eerst elftal. Dan krijgt ie met de kerst dikke aanbiedingen van alle topclubs over ter wereld aan gratis te verkassen. Hij zal bij moeten tekenen, dan kan Ten hag met hem aan de slag en hem langzaam dit jaar door laten breken.

27 oktober 2020 om 16:48

Ik denk dat het een het ander uitsluit. Je had hem allang vertrouwen moeten geven vorig jaar een keer en zeker in deze voorbereiding. Slecht doorstromingsmanagement wat mij betreft.

28 oktober 2020 om 00:13

Doorstromingsmanagement functioneerd uitstekend. Traore en Gravenberch zijn erbij gekomen en spelen nu CL. Brobbey moet nog een jaartje wachten, hij is pas 18 maar weet dat ie er volgend jaar bij zit, kan wel alvast mee trainen en wennen mits hij bijtekent. Maar ja, Raiola, dan weten we genoeg. Dan wordt het elders veel op de bankzitten om dan later verkocht te worden. Want nergens spelen 18 jarige spelers wekelijks in het eerste. Het Justin traject.

Deze man heeft de kwaliteiten om te gaan slagen. Iedereen heeft het over zijn fysiek daar kan je natuurlijk niet omheen. Maar hij is technisch zeer vaardig, snelheid heeft hij zeker, hij maakt goals. Het enige wat hij moet doen is zich laten zien bij jong ajax wordt er gezegd. En dat doet hij ook! Hij is aanvoerder, nogmaals hij maakt goals dus belangrijk! Niet voor niets zit hij nu in de cl selectie. Hij heeft onlangs gezegd dat ze bezig zijn met een contract verlenging. Dus geduld mr Spaan.

Ik snap de heisa niet zo goed. Brobbey heeft recent nog aangegeven dat ze er wel uit komen en dat hij gaat tekenen. Daarnaast loopt hij nu gewoon voor op Hansen en Unuvar als het om minuten gaat, gaat hij nu mee met de CL selectie dus weet hij ook dat er perspectief is. Laat 'm eerst maar op het niveau komen wat Traore bij Jong Ajax haalde, dan komt hij van zelf vast in zicht voor het 1e.

Als Brobbey nu al niet om kan gaan met concurrentie, kan hij beter vertrekken. Er zijn zoveel voorbeelden van talenten die dezelfde keuzes gemaakt hebben en met zo goed als al die talenten is het verkeerd afgelopen. Concurrentie hoort erbij. Daarbij moet ik het nog maar eens zien. Qua techniek komt hij in de kleine ruimte denk teveel tekort voor Ajax 1.

Het is een lqstig vraagstuk, maar zou zo'n jongen ergens anders wel minuten krijgen. Als hij wilt vertrekken omdat hij wilt spelen , dan zal hij in eerste instantie wel een stapje terug moeten doen denk ik. En dat is wel een probleem als je Raiola als zaakwaarnemer hebt. Die brengt vaak talenten naar clubs voor veel geld , waar ze uiteindelijk weinig tot geen minuten maken in het eerste .

27 oktober 2020 om 13:00

Als hij naar een andere topclub gaat dan is dat een raar besluit. Ook daar zal hij niet spelen. Hij moet het gewoon laten zien bij Jong Ajax en ten Hag zou hem af en toe een invalbeurt moeten gunnen.

Ach zo gemakkelijk roepen Raiola dan wordt je artikel gelezen. Zet de naam Ajax bij een artikel en het krijgt aandacht. Raiola is een verstandig man (geworden) en gaat niet meer voor zo snel mogelijk geld maken dat heeft hij genoeg. Nu gaat hij voor ontwikkeling van spelers. dat levert uiteindelijk meer aanzien, wat hij nu wil, en in de toekomst nog meer.
Jonkies ontwikkelen zich bij Ajax veel beter dat weet iedereen. Kluivert Zierikzee, Tjong enz

27 oktober 2020 om 12:12

Raiola doet gewoon wat zijn cliënten graag willen. En als die spelers snel naar grote clubs en het grote geld willen dan zorgt hij daar wel voor. Zie Mitchell Bakker en Xavi Simons. Willen zij meer speelminuten maken dan zorgt hij daar ook voor, zie Che Nunnely. Recent is daar echt niks in veranderd hoor.

In het verleden wilde hij coûte que coûte geld vangen Te begrijpen. Toen was hij alleen. Nu heeft hij een medewerkers in dienst en wil hij groeien. Als een speler nu perse weg wil zal hij hem wijzen op ontwikkelingskansen. Kluivert is de laatste geweest en hij zal nooit meer de absolute top bereiken, als hij dat al kon .uiteindelijk worden ze er allemaal beter van. van Gravneberch werd ok gezegd dat hij aan het begin van dit seizoen weg zou zijn. Het loopt allemaal niet zo'n vaart.maar wie wil gaan mag natuurlijk gaan.

Ajax heeft een overvol programma. Waarom laat ten Hag dit soort spelers niet gewoon invallen { mits de stand het toelaat) in potjes tegen VVV, Heereveen, aankomend weekend Fortuna? Bij een 3-0 ruststand of een 7-0 stand Alvarez of Huntelaar brengen, dat heeft lekker veel zin. Dan bied je deze jongens niet heel veel perspectief, terwijl Overmars kunst en vliegwerk verricht om ze binnen te houden. Hij mag tenslotte 5 keer wisselen, ik zie het probleem niet zo. Maar ja, ten Hag heeft een gave om dingen te zien die een heleboel mensen niet zien.

27 oktober 2020 om 12:57

Ja precies dit. Laat de jeugd invallen en niet een alvarez of Huntelaar bij een ruime voorsprong. Ten Hag snapt dat blijkbaar nog niet. Als Brobbery dan tegen valt, dan ziet hij zelf ook wel dat hij er voor moet knokken. Alleen nu krijgt hij die kans niet eens.

Ik snap niet waarom dit soort spelers niet meer kansen krijgen bij Ajax.
Ajax heeft een selectie om 4 op de 5 wedstrijden met 2 vingers in de neus te winnen. Het is vaak genoeg voorgekomen, en zal ook nog voldoende voorkomen, dat Ajax rond de rust de wedstrijd al wel beslist heeft. Laat dan zulke jongens 30-45 minuten ballen zodat ze ervaring opdoen.
Zo niet, ga ze verhuren aan een andere eredivisie club (waar ik sowieso groot voorstander van ben, alles beter dan voor spek en bonen mee doen in de keukenkastjescompetitie)

Brobbey kan drie dingen doen. 1. bij Jong Ajax een heel seizoen spelen en daar goed presteren en volgend jaar volledig A selectie lid worden en de plek van Huntelaar overnemen / strijden met Danilo en Traore voor eerste spits. 2. Na dit seizoen verhuurd worden aan een eredivisie club en zich daar verder ontwikkelen. of 3. Niet verlengen en transfervrij weggaan en met geluk een redelijke club in de eredivisie vinden (denk aan Sparta). Keuze 1 heeft mijn voorkeur omdat ik wel hem op termijn zie meedoen met het eerste van Ajax alleen wordt het moeilijk als hij geen geduld heeft, dit seizoen al zeker.

27 oktober 2020 om 13:07

Met geluk een redelijke club vinden? Zelfs een Mitchell Bakker die helemaal niet als een enorm talent bekend stond kwam bij PSG en Brobbey mag blij zijn als hij een contract bij Sparta krijgt?

27 oktober 2020 om 13:11

Mitchel Bakker stond wel degelijk te boek als groot talent en als ik mij niet vergis zit hij ook bij Raiola. Die wisten dat PSG een linksback nodig had omdat Kurzawa net niet goed genoeg is. En trouwens is een talentvolle linksback altijd makkelijker te slijten dan een (redelijk) talentvolle spits. Meestal hebben clubs wel een talentvolle spits in de jeugd lopen. En buiten dit verhaal, hij wilt spelen, dan lijkt Sparta echt niet een vreemde club om bij te tekenen. Ik denk niet dat hij Feyenoord of PSV haalt, althans niet direct, net zoals hij niet direct in het eerste van Ajax komt.

Ajax heeft eigenlijk een spitsen probleem. Huntelaar is alleen als back-up en Traore is gewoon nog niet goed genoeg. Brobbery is jonger en krijgt echt wel kansen als hij zich laat gelden bij Jong Ajax. Naar een andere club op huurbasis zou alleen zinvol zijn als hij te goed is voor jong Ajax maar nog niet voor de eerste 11.

Best gek dit jaar interesse van veel lage clubs in de eredivisie uit me hoofd Fortuna, zwolle en ado den haag. Ik geef ieder gelijk dat het niet top voetbal is maar je speelt wel tegen een PSV en een Ajax en je mag spelen in de eredivisie. Als je zo graag weg wilt, had dan daar ja tegen gezegd

27 oktober 2020 om 13:14

tja door een of andere reden blijft ajax altijd huiverig met dat soort clubs. Nu is de ban een beetje verbroken door Danilo bij Twente maar bijvoorbeeld vonden ze het beter om Zivkovic in jong ajax te laten "rijpen" dan nog een jaar Groningen. Voor beide valt wat te zeggen, maar ik denk nog steeds dat eredivsie ervaring essentieel is voor talenten.

We hebben er weer 1 gevonden nl Henk Spaan die wel weer ff gaat duwen richting de uitgang. Wat is dat toch met die zogenaamde deskundigen? Goedkoop scoren?

27 oktober 2020 om 14:25

relevant willen blijven, als dit soort mannen niet in het nieuws blijven verliezen ze hun tv privileges.

De beste speelt, de mindere kan verhuurd worden als er veel potentie is of vertrekken als ze erop uit zijn.
Feitelijke marktwerking...

Na dit seizoen, vermoed ik Huntelaar pensioen
Traore spits 1
Brobbey spits 2
En een ervaren stormram als spits 3

27 oktober 2020 om 16:49

Haal Danilo maar terug als optie 3, drie talentvolle spitsen en ik zou zeggen Tadic/klaassen nog als alternatieven. Misschien nog wel een ervaren rot maar dat mag ook op de flanken.

27 oktober 2020 om 20:17

Danilo is een leuk spelertje maar gaat niet het Ajax niveau aantikken...
2 spitsen zijn prima als concurrenten en zet daar gewoon een 30+ bij of wellicht nog een jaartje Hunter.

Brobbey heeft wel de potentiële kwaliteiten om een goede prof te worden en om vaste waarde bij Ajax te worden. Maar ik denk dat hij er goed aan zal doen om zich te laten verhuren. Dat is een goede volgende stap. Bijvoorbeeld een Groningen haalt Strand Larsen uit Noorwegen of Denemarken.. Maar had een Brobbey niet een goedkopere optie geweest en was hij minder geweest dan Strand Larsen??.. Dan noem maar even Groningen en Strand Larsen als voorbeeld hoor maar kan natuurlijk bij een andere club.. Maar dat is wel wat er moet gaan gebeuren want die bolle pizzabakker brengt weer naar een Juventus ofzo en dan zit er een knik in de carrière van Brian Brobbey. Ze moeten Brobbey maar ook Ekkelenkamp, Taylor en Gravenberch verhuren in de volgende transferperiode.. Gravenberch en Ekkelenkamp zijn nog lang niet goed genoeg voor Ajax 1!!! Maar dat ze goede talenten zijn kunnen we allemaal wel zien.

als hij naar zijn zaakwaarnemer luisterd zit hij over enkele jaren op de bank van een middenmoter zoals zoveel talenten die deze heer met grote beloftes naar een buitenlandse topclub heeft gebracht

Wil Raiola hem ook weer naar een Italiaanse club brengen zodat hij daar op de tribune kan gaan zitten en zijn carrière in het slop raakt. Het voorbeeld Justin Kluivert is hem al voor gegaan. De enige die hier wijzer van wordt is Raiola. De meeste spelers die vroegtijdig zijn weg gegaan hebben al spijt betoond jongstleden nog Brian Roy.

Ik zie niet zoveel problemen voor Ajax. De talenten die voortijdig naar het buitenland zijn vertrokken voor de centen en zogenaamd speeltijd zonder iets te hebben laten zien bij Ajax is nul komma nul iets van terecht gekomen. Een hoop stemmingmakerij van meneer Spaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
20 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 12 7 0 0
2020/2021 Jong Ajax 11 2 1 0
2019/2020 Jong Ajax 17 13 1 0
2019/2020 Ajax 9 2 1 0
2018/2019 Jong Ajax 14 8 2 0
Laatste voetbalnieuws

Lassina Traoré gespot op Schiphol om transfer af te ronden

Lassina Traoré staat op het punt om Ajax te verlaten. De spits werd volgens De Telegraaf woensdagochtend op Schiphol gespot, waar hij zich klaarmaakte voor een vlucht richting Kiev om de...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 19 juni
OGC Nice wil Jean-Clair Todibo defintief overnemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren