Go Ahead spaarde NAC: ‘Ajax deed het niet, wij deden het inderdaad wel’

Dinsdag, 27 oktober 2020 om 08:43Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:49

Go Ahead Eagles toonde maandagavond met een 6-0 overwinning nog clementie met NAC Breda dat door het coronavirus is verworden tot een aangeslagen ploeg. Het elftal van trainer Kees van Wonderen plaatst zich kinderlijk eenvoudig voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. Na negentien minuten spelen stond de Deventer club al met 5-0 voor en daar kwam uiteindelijk alleen twee minuten na rust nog een doelpunt bij.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door j.pernambucano)

En dat is het verschil tussen een topclub en Go Ahead Eagles. Ajax gaat voor het maximale, ook al hebben ze vandaag een zware uitwedstrijd.

27 oktober 2020 om 08:48

Nee het verschil is dat doelsaldo niet belangrijk is in de beker.

27 oktober 2020 om 10:30

Voor een topsporter is de score altijd belangrijk, ongeacht het doelsaldo. Het doelsaldo geeft in de competitie wel een extra incentive, dat dan weer wel.

27 oktober 2020 om 11:02

Genoeg voorbeelden van topclubs die met de rem op spelen als de buit binnen is. Zelfs als de buit nog niet zeker binnen is. Zie Liverpool vorige week die wel even hun 3 topaanvallers eruit haalt.

27 oktober 2020 om 14:10

FManager een topsporter moet zuinig met zijn lichaam omgaan.

27 oktober 2020 om 08:49

Dat is ook lang niet altijd het geval dat Ajax zo doordrukt. Het is denk ik meer de frustratie van de wedstrijd tegen liverpool icm de gedrevenheid van een aantal spelers die graag zichzelf nkg willen bewijzen.

27 oktober 2020 om 10:36

Klopt ik ben ook van mening dat die gedrevenheid van wissels Huntelaar, Traore en Klaassen (die net erbij zit en zich wil bewijzen) de belangrijkste factor was. Hadden daar de standaard 11 gestaan was het waarschijnlijk gestopt bij 6-0.

27 oktober 2020 om 08:54

Dat is niet echt waar natuurlijk, bij hoeveel topclubs zie je niet dat ze in de rust al met 4-0 voorstaan en dat het uiteindelijk 6-0 wordt? Daarom snap ik alle ophef ook niet rond VVV-Ajax. Het is gewoon een incident, en het zal weer 30 jaar duren voordat er überhaupt iemand bij in de buurt gaat komen.

27 oktober 2020 om 08:58

10 jaar 😉

27 oktober 2020 om 09:26

Inderdaad, en zoals hij aangeeft is het niet eens bewust. Ajax had goede redenen om eens lekker door te voetballen. Behalve het resultaat tegen Heereveen, waren Sparta, Groningen en Liverpool nou niet uitslagen waar je als topclub blij van waard. Voor de spelers is het dan heerlijk als het een keer zo goed loopt.
Maar Gae, waar moeten die de motivatie vandaan halen voor de beker? Om een record tegen een amateur ploeg te breken?

27 oktober 2020 om 09:34

VVV hanteerde gewoon conform de corona regels netjes de 1.5 m afstand bewaren.

27 oktober 2020 om 09:47

Erg schappelijk was dat idd

27 oktober 2020 om 11:13

Ze stonden allemaal in het 16meter gebied, dus is de afstand ook echt gehandhaafd?🤭

27 oktober 2020 om 10:43

Met alle respect voor VVV, maar het was ook bijna onmogelijk niet te scoren tegen ze afgelopen zondag. VVV had gewoon een rampdag. Kan gebeuren, maar vervelend is het wel voor ze. Elke bal die Ajax naar voren speelde, belande in de touwen. Ajax had kunnen stoppen met scoren, maar dan hadden ze de bal achterin moeten gaan rondspelen. Ik vraag me af wat vernederender is: een tegenstander die gewoon blijft door voetballen of één die zichtbaar moeite moet doen om niet te scoren.

Voor wat betreft NAC en GA Eagles: normaal gesproken is NAC de betere ploeg. Alleen hadden ze een totale offday. Ik denk niet dat het 13-0 voor Eagles had kunnen worden...

27 oktober 2020 om 10:54

De enige reden is dat NAC een aanvaller eruit haalde en een verdediger erbij om de schade te beperken. Daarna kwamen ze er veel minder doorheen. Dit verhaal gaat nergens over en is totaal niet te vergelijken.

27 oktober 2020 om 11:07

Volgens mij is het wel te vergelijken. Niet qua resultaat op zich, maar wel qua inzet, mentaliteit. Go Ahead geeft aan dat ze NAC wilden sparen, Ajax gaf aan dat ze VVV niet wilden sparen. Dan is dat toch te vergelijken?

27 oktober 2020 om 11:29

Door de wissel kwamen ze er veel minder doorheen als daarvoor, door die wissel gaf NAC de wedstrijd op en beperkte de schade dat deed VVV niet. Dit is imo niets meer dan populair doen. Hadden ze er 10 kunnen maken hadden ze het gedaan.

27 oktober 2020 om 11:30

En verschil is ook dat Ajax tegen een behoorlijk compleet VVV speelde en go Ahead tegen een zwaar gemankeerd nac.

In een beker wedstrijd is doelsaldo ook niet belangrijk.

27 oktober 2020 om 10:12

Exact dit! Afgelopen jaren is wel gebleken hoe belangrijk doelsaldo is en een goed doelsaldo is gewoon een extra punt. Met 5-0 in je bekeroverwinning wel binnen en begin je de volgende wedstrijd weer op 0. Heeft verder niks met 'de mens' te maken, maar gewoon dat het verschillende competities zijn. Ik snap die totale afgunst naar Ajax echt niet. Als ze na 0-4 hadden gestopt met voetballen, dan had je iedereen weer gehoord dat ze verzuimden aan het doelsaldo te werken. Doen ze dat wel, valt weer heel nederland erover. Kortom: In Nederland doe je het nooit goed!

Groot verschil is dat dit een bekerwedstrijd was en dat van Ajax de competitie. Dus dan laat je doelsaldo meewegen. Ik zie de moraalridders al komen met de 'kijk dit is het verschil' reactie.

Ik zou meer aanstoot nemen aan een club dat gas terugneemt dan een club dat vol doorgaat, maar dat ben ik dan. Voetbal is ook entertainment, dus in dat opzicht vind ik het ook dat je het niet kan maken als je zo vroeg 5-0 voorstaat en er dan maar mee kapt.

27 oktober 2020 om 08:56

Welnee. Dat gas terugnemen gebeurt ook niet helemaal bewust; de scherpte gaat er gewoon af als het nergens meer over gaat. Spelers strijden net wat minder hard voor de bal, ze zetten net een stapje minder. Dat is niet beledigend, maar als de wedstrijd al gewonnen is, hoef je toch ook niet meer op het scherpst van de snede te strijden? Wedstrijd uitspelen en door naar de volgende wedstrijd. Ik neem aan dat dat ook voor NAC prettiger is dan wanneer ze met 15-0 verloren hadden als GAE als een waanzinnige zinloos tegen ze tekeer gegaan was. Ze hebben de pot gewoon uitgespeeld. De scheids had ook na een uurtje wel mogen affluiten, maar dat hadden we dan ook weer gek gevonden

27 oktober 2020 om 09:12

The Roscoe. Buiten dat kan het aantal doelpunten in een competitie ook bepalend zijn in de eindstand. In de beker is winst met 1 doelpunt verschil al genoeg toch?

27 oktober 2020 om 13:05

En doelsaldo maakt niet uit in de beker, dan kun je net zo goed je energie een beetje besparen voor de volgende wedstrijd.

27 oktober 2020 om 09:53

Tja. Als je een wedstrijd speelt tegen een lamgeslagen tegenstander die nooit had mogen beginnen door al die coronagevallen is clementie wel heel netjes.

Erg erg zuur voor Nac, maar gelukkig is het de beker. Hoop voor hen dat er mensen terug zullen zijn de komende competitiewedstrijd. Ik snap Steijn ook heel goed, mocht het mijn club in deze mate voorkomen voor een lange periode en je degradeert daardoor dan is het in ons geval waarschijnlijk einde club. Dat probleem heeft Nac gelukkig niet, echter wordt ze zo wel de kans om te promoveren ontnomen door het te hoge voorgeschreven aantal besmettingen om een wedstrijd te annuleren.

Ik hoop dat dit gezegd is met een knipoog, zo niet; is het erg arrogant richting NAC en Ajax. Indirect zegt hij dat NAC er niks van kan (terwijl ze een gros aan spelers missen) en dat zij betere personen zouden zijn dan de Ajacieden. Misschien klopt dat laatste, maar dan kun je ook zeggen dat de Ajacieden professioneler zijn. Ajax is het overigens ook niet gewend om met 10-0 (of meer) te winnen...

27 oktober 2020 om 09:00

Volgens mij probeer je er iets in te lezen wat door Veldmate zeker niet zo bedoeld is. GAE toonde mededogen met een NAC dat al verslagen was, Ajax streed voor het doelsaldo in de competitie. Ik zie er eerlijk gezegd alleen maar een compliment van Veldmate voor Ajax in, omdat Ajax de professionele discipline kon opbrengen om door te gaan omdat het doelsaldo er bij hen toe deed terwijl GAE de teugels liet vieren en het wel prima vond zo. Maar het is maar net wat je in de woorden van Veldmate wilt lezen natuurlijk.

27 oktober 2020 om 10:28

Vandaar ook mijn eerste zin. Lastig te oordelen over iemands intentie zonder beelden erbij. Geef hem dan ook voordeel van de twijfel, probeer er niet iets anders van te maken.

A, ja, de laten-we-medelijnen-met-de-tegenstander-tonen methode. Dat is nog vernederender dan er met 0-13 af gaan. Dan word je niet eens meer serieus genomen door de tegenstander waar je tegen speelt.

27 oktober 2020 om 09:05

Precies mijn eerste gedachte! Naar deze reactie zocht ik al tussen de comments.

27 oktober 2020 om 09:08

Tuurlijk niet. Dat gebeurd vaak helemaal niet bewust. Je weet dat je al gewonnen hebt en dus zet je misschien geen 100% druk meer, je hebt wat minder haast een ingooi te nemen, je gaat wat lakser om met kansen. Dat is niet bewust, maar de concentratie verdwijnt wel een beetje bij 5-0.

27 oktober 2020 om 09:16

Ik weet niet of het medelijden is. Ik denk dat het heel logisch is dat de scherpte er af gaat als je heel vroeg grote afstand neemt. Is ook prima. Verder vind ik de hele discussie over medelijden, vernederen etc. een beetje vreemd. Uiteindelijk is het topsport. Feit is dat Ajax voor deze speelronde precies gelijk stond op doelsaldo met Psv, en nu 14 doelpunten voor. Het geeft je dus wel degelijk een competatief voordeel om zo hard mogelijk door te gaan. En de geschiedenis heeft uigewezen dat dat relevant kan zijn, ik heb Ajax het kampioenschap op doelsaldo zijn verliezen en andersom heeft Ajax door doelsaldo dit jaar een CL plek.

Wat lief van die Veldmate. Daarom zal zijn niveau ook nooit hoger dan de KKD reiken, hij is te lief en te braaf. Alsof bewust niet meer willen scoren niet kleinerend is ?

27 oktober 2020 om 09:13

Is toch niet bewust. Hij gist zelf naar de reden waarom er gas werd terug genomen. De titel van voetbalzone is net alsof hij een sneer aan Ajax geeft maar dat blijkt helemaal niet uit de tekst.

Dat NAC doet het wel lekker in de Knvb beker. nu 6-0 en vorige wedstrijd 7-1...

27 oktober 2020 om 09:23

En toch haalde ze de halve finale als KKD-ploeg, hmmm

Zo kan je elke twee wedstrijden achter elkaar pakken om een ploeg er slecht uit te laten zien haha.
NAC kan er ook niet veel aan doen, dat het op dit moment hard getroffen wordt door Corona virus.

27 oktober 2020 om 09:28

zijn niet zomaar twee wedstrijden he. Het zijn de laatste twee wedstrijden...

Hij geeft zelf duidelijk aan waar het verschil zit, heeft niets met de aard van de competitie te maken.
Hij benoemd de 'mens' factor.
De kijk op mens gaat om morele en ethische keuzes, in het geval van GAE spelen die nog een rol, in het geval van een beursgenoteerde onderneming is dit ondergeschikt aan het resultaat.
Werk zelf bij een beursgenoteerde onderneming en weet er alles van

Het doelsaldo levert niks extra's in een bekerwedstrijd. Wat is dit nu weer voor een vergelijking?

Sowieso is doelsaldo geen factor in de beker, dus de vergelijking is nogal scheef. Daarnaast word ik wel een beetje moe van al die meningen over het niet respectvol zijn van Ajax. Je bent allemaal prof. Als je kunt scoren dan moet je gewoon scoren. Dat VVV nog in de kleedkamer zat, daar kun je Ajax toch niet op afrekenen? Buiten dat doen ze dit 1x. Normaal gesproken ben ik van Ajax gewend dat ze bij zo'n wedstrijd na de rust al energie gaan sparen (vooral met deze CL wedstrijden op komst). Ik zei zelfs nog; ' zal wel weer een tamme tweede helft worden'. Dat de Eagles met dit programma wat rustiger aan gingen doen snap ik ook helemaal. Dat heeft niet zozeer met 'respect' naar de tegenstander te maken, maar gewoon met jezelf. Ze willen zichzelf niet helemaal kapot lopen als dat niet meer nodig is, aangezien ze een druk programma hadden. Net doen alsof je het doet om je tegenstander te sparen... Roomser dan de paus.

Dat sparen altijd. Als je gespaard wil worden moet je niet gaan voetballen. Je moet altijd tot het maximale gaan. In de competitie kan elk doelpunt tellen. Heel simpel. Beker en competitie. Is ook niet te vergelijken hè

Belangrijk verschil is ook dat je in de beker niet te maken hebt met een doelsaldo. Ik vind het daarom begrijpelijk dat Ajax wel maar bleef gaan en dat GAE zich juist een beetje inhield om de krachten te sparen.

27 oktober 2020 om 12:15

Dat is ook het grote punt. Ze sparen niet Nac, maar zichzelf. Logisch ook, met een zwaar programma. Maar het slaat nergens op dat er nu een vergelijking met Ajax wordt gemaakt in dit hele verhaal. Meestal spaart Ajax (en elke andere club) voor een CL wedstrijd ook wat krachten als een wedstrijd is gespeeld, maar dat doen ze niet omdat ze medelijden hebben met de tegenstander. Het is geen liefdadigheidsinstelling, het zijn profs.

Wat een lulkoek man, ze gingen gewoon op zoek naar meer treffers maar dat lukte niet meer. Vanaf min 85 gingen ze idd rustiger aan doen.

Zo hoort het. Een Ajax kan het opeens wel tegen een aangeslagen VVV en hebben alle energie. Daardoor lijkt het me ook niet meer nodig om wedstrijden te schuiven voor Ajax en verwacht ik ook niet meer dat Ajax gaat klagen over een druk schema. Als het ze uitkomt hebben ze nog alle energie over en wat gefrustreerde bankzitters die zich willen bewijzen in een al gewonnen wedstrijd.

Uiteraard heeft NAC te maken met corona...

Maar het is niet dat er allemaal onervaren gastjes spelen...
Meer dan de helft heeft allemaal eredivisie ervaring.

27 oktober 2020 om 11:29

niet?

Kramer - 3de keeper - 0 wedstrijden ere
Adilehou - 5de Centrale Verdediger - 4 minuten Kkd
Noblejas - 3de Linksback - 0 wedstrijden ere veelal geblesseerd
Fiorini - Invaller op middenveld, jonkie van City
El Allouchi - Ervaren man, vooral aanvallend ingesteld moest nu controleur spelen
Dogan - Invaller voor de aanval, alleen KKD ervaring
Venema - Basisspeler
Vanacker - debuut in elftal
Kali - Al 2 jaar gezeik mee, ervaring maar normaal bank
Siereveld - Heeft afgelopen twee wedstrijden moeten spelen, dat was debuut
Buffonge - verrassing wat deze jongen kan, totaal nog geen uur in de KKD gespeeld

Dus wel onervaren..... er stond heel weinig (daarnaast nog 3 man hun debuut gemaakt door in te vallen)

Neem mijn woorden terug!
Gisteren via de app snel gekeken
Zag inderdaad heel wat bekende namen voorbij komen, maar er zaten ook een aantal van dus op de bank...

Malone?
En Olij op de bank en Kramer op doel?

28 oktober 2020 om 17:15

NAC heeft voor de wedstrijd tegen Cambuur 3 weken geen wedstrijd gespeeld en 2 weken niet getraind met groep en dus ongeveer 10 speler door Corona kwijt. Daarna paar keer getraind en elke dag wist er niemand wie er op het veld zou staan. Toen vernederd door Cambuur en door Almere city omdat de selectie geen basis had, niet fit is etc. etc.

Malone en Olij hebben tot nu toe alles gespeeld en er komen nog wedstrijden tegen NEC en de Graafschap aan. Aangezien er al zo veel spelers missen door Corona hebben deze spelers rust gekregen. Daarnaast ook een goede test en om wedstrijdritme op te doen voor je wisselspelers. Niet dat het goed uit gepakt heeft, maar de komende wedstrijden zullen er nog veel spelers missen, dus dan moet je roeien met de riemen die je hebt haha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Go Ahead Eagles

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.AZ237
11.NEC19-4
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. OratmangoenAanvaller150
F. RossAanvaller20
M. SpiridakisAanvaller00
W. HahnKeeper150
S. JansenKeeper00
A. NoppertKeeper00
J. SchuurmanKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Go Ahead Eagles.

1 fan
Coach, 52 jaar
SeizoenClub
2015-2018 Nederland O17
1998-1999 Nederland
1996-2004 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

‘Hardnekkig’ gerucht over overstap van Kees van Wonderen binnen Eredivisie

Er gaat een ‘hardnekkig’ gerucht over een overstap van Kees van Wonderen naar FC Groningen. De huidige nummer dertien van de Eredivisie zou zelfs de onderhandelingen al hebben geopend met de...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 6 december
Chelsea-trainer Thomas Tuchel wil in januari een middenvelder aantrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren