André Onana geeft verrassend antwoord op vraag over droomtransfer

Dinsdag, 27 oktober 2020 om

Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech, Donny van de Beek en Sergiño Dest maakten de afgelopen anderhalve jaar prachtige transfers van Ajax naar de Europese top. Ook André Onana leek voorbestemd om afgelopen zomer een droomtransfer naar een prachtige club in Europa te maken, maar de Kameroens international staat nog altijd op de loonlijst van de Amsterdamse club. Van teleurstelling is echter geen sprake.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door yoda)

Verrassend inderdaad. Had zelf verwacht dat hij had gezegd dat hij Ajax een rot club zou vinden en dat hij liever vandaag dan morgen nog ergens anders heen zou willen.

Wat een geweldige symphatieke kerel is dit toch. Komt letterlijk uit de rimboe en en heeft zich met keihard werken bewezen. Uitstekende keeper met altijd een lach op zijn gezicht. Parel voor de Eredivisie en by far de beste keeper!

27 oktober 2020 om 08:05

Komt hij "letterlijk" uit de rimboe? Oprechte vraag, want Kameroen is natuurlijk niet 100% rimboe.

27 oktober 2020 om 08:13

Komt uit Nkol Ngok volgens Wikipedia. Dorpje met 324 inwoners. Niet heel veel maar geen rimboe.

27 oktober 2020 om 08:17

Want in de rimboe zijn geen dorpjes? Kijk zijn documentaire en je weet waar hij vandaan komt. Dat is niet bepaald een metropool en denk dat rimboe de lading prima dekt.

27 oktober 2020 om 08:29

Ja, hij komt uit Nkol Ngok, een klein dorpje met 324 inwoners. Dat dorpje kan google maps niet eens vinden. Echter, ligt het een halfuurtje van de hoofdstad van Kameroen. Dat is vergelijkbaar met Almere - Amsterdam. Ik bedoel, je kan zeggen van Almere wat je wil, maar het Rimboe noemen gaat een beetje ver.

27 oktober 2020 om 08:36

De vergelijking Amsterdam - Almere gaat natuurlijk niet op. Want als je pak hem beet Oslo of Stockholm zegt en vanaf daar een half uur reist. Dan ben je zo in de natuur

27 oktober 2020 om 08:37

Ach ja, het woordenboek geeft verschillende definities. Van afgelegen tot oerwoud.

27 oktober 2020 om 08:43

Uit Amsterdam ook, zijn best wat bossen te vinden. Mijn punt is dat "uit de rimboe" klinkt alsof hij echt in the middle of nowhere opgegroeid is, en hoewel hij uit een klein dorpje komt, is het een steenworp van de hoofdstad. Trouwens, Glory, als je de rijst een halfuur hebt opstaan is die wel aan het droogkoken. .

27 oktober 2020 om 10:24

Haha wauw wat een chille discussie. Een dorpje van 324 inwoners is toch wel redelijk rimboe-ish. Hoe we dan opeens zijn beland in Almere, Oslo en bij rijst koken snap ik nog niet helemaal op de vroege ochtend.

27 oktober 2020 om 10:45

Ben de draad ook kwijt😂 de vergelijking met tijd Amsterdam, Almere check, snap ik... dat je vanaf bijv. Oslo met een half uur in de bossen zit check snap ik.... maar dan ineens komen met rijst droogkoken , error

27 oktober 2020 om 10:51

@GloryUnited had eerst “rijst” gebruikt in plaats van “reist”.

27 oktober 2020 om 10:55

@leidsehood & Riciotto die kwam van het feit dat Gloryunited het over een "half uur rijst" had, wat hij helaas zonder wat te zeggen weggeedit heeft.

27 oktober 2020 om 12:21

grote Error., laten we het houden op het feit dat het vroeg was. Inmiddels heb ik het aangepast

27 oktober 2020 om 13:52

Haha hij kwam mij anders prima uit, glory

Weetje wat ik nooit snap eh, waarom moet Nederlandse journalsiten altijd beginnen over transfers en bij welke club een speler eventueel zou willen spelen? Ze wijzen altijd spelers naar de uitgang op deze manier terwijl ik vaak het idee heb dat spelers het wel prima vinden in de Eredivisie en al helemaal nu de salarissen omhoog zijn geschoten de afgelopen jaren.

27 oktober 2020 om 08:07

Ziyech bleef veel langer dan verwacht mede door zij salaris, Onana hoeft ook niet weg per se blijkt nu, spelers als Tadic en Blind verruilen een topcompetitie voor de Eredivisie en zelfs PSV kan een speler als Götze halen. Stoppen met dat wegjagen van spelers met vragen als "wanneer maak je de overstap?" of "Hoelang blijf je nog" !!

27 oktober 2020 om 08:13

Het lijkt er eerder op dat Ziyech en Onana langer blijven door beperkte interesse van grote clubs, Tadic en Blind hebben natuurlijk al een binding met Nederland en Götze mag wel een stunt zijn, maar als die naar Turkije ging dan zouden de geluiden wat minder positief zijn denk ik.

27 oktober 2020 om 08:51

Precies, van Ajax naar AS Roma (om maar wat te zeggen) of iets in die trend is inmiddels geen stap omhoog meer.

27 oktober 2020 om 08:55

@Lierse, Ziyech is al weg. Denk dat je Tagliafico bedoelt?

27 oktober 2020 om 08:55

Zeg dat maar niet tegen Justin Kluivert 😉.

27 oktober 2020 om 10:46

@desteek77: Hoe graag ik dat als Ajacied wil geloven, is een stap van Ajax naar AS Roma echt wel een stap omhoog. De competitie is echt wel een stuk beter en is de club ook gewoon groter dan ons Ajax. De reden dat dit soort clubs steeds minder kopen van Ajax, is dat de prijzen zo enorm zijn gestegen dat vooral de zeer kapitaalkrachtige (grote) clubs bij Ajax kunnen kopen. Dat kunnen ze vragen blijkbaar.

27 oktober 2020 om 12:25

Tadic vertrok van plek 17 uit de Bpl. Blind had een heel seizoen bijna volledig van de tribune van OT gekeken. Gotze is een apart geval door zijn blessures.als die jongen fit was geweest had hij hogerop prima getekend. Dit lijkt me een andere situatie dan Onana, die juist niet in een neerwaartse spiraal zit maar juist een opwaartse. Het is harstikke logisch dat er aan hem gevraagd wordt wanneer hij de stap hogerop maakt. Zo werkt dat nu eenmaal met de plek van de eredivisie in de voetbalpyramide

27 oktober 2020 om 08:13

Anders moet zo’n man een inhoudelijk vraag stellen, over bijvoorbeeld wat Onana zijn grootste uitdaging vind bij Ajax. Of wat hij naast keepen nog meer toevoegt aan de groep of de organisatie. Vul maar in. Maar om zulke vragen te kunnen stellen moet je je er wel even in hebben verdiept. En deze mannen worden denk ik niet afgerekend op inhoud, maar hoeveelheid. Zoveel mogelijk input verzamelen voor kranten, websites etc. Dus dan stel je de gemakkelijkste vragen, waar geen voorbereiding nodig voor was. En die kun je elke keer opnieuw vragen. Ben je niet teleurgesteld dat je nog bij Ajax zit, dat was geen goede wedstrijd waar ligt dat aan, had je niet beter een andere opstelling kunnen kiezen, wat ging er fout bij die corner, ben jij niet gewoon goed genoeg voor Barcelona, vind jij dat je in de basis moet...etc

27 oktober 2020 om 08:47

Alsof mensen zitten te wachten op een diepte-interview met zo'n brokje mediatraining. Het gros van voetballers krijgt er amper twee samenhangende woorden uit. Transfergeruchten verkopen kranten.

Na dit seizoen nog een contract ovoor 1 jaar ?
Dan begrijp ik dat Overmars (snel) wil verlengen.

Wat zou het gaaf zijn als deze man zn hele carrière bij Ajax zou blijven... Maar die kans is niet zo groot geloof ik. Opvolger van Neuer na dit seizoen?

27 oktober 2020 om 08:14

Gaat Neuer weg dan?

27 oktober 2020 om 08:19

Geen idee, maar hij begint op leeftijd te raken natuurlijk. Bij welke andere topclub denk je dat Onana zou passen?

28 oktober 2020 om 08:37

Overal toch wel? Ik vind dat lastig inschatten. Als ik zie wat voor n keeper de tweede keus is bij Liverpool dan denk ik, hoe bestaat het. En ik denk dat wanneer Onana besluit naar een grote club te gaan, zelfs als tweede doelman, dat hij gezien zijn kwaliteit en leeftijd op termijn eerste doelman kan worden. Hij vind zelf dat hij alleen maar kan vertrekken als hij er eerste keeper wordt. Dan is misschien de vijver om uit te kiezen te klein. Doorgaans staan er betrouwbare keepers op doel.

27 oktober 2020 om 08:20

Bayern heeft al een andere doelman in huis gehaald. Bovendien lijken de topclubs niet echt overtuigd van de kwaliteiten en waarde van Onana, anders had een Chelsea bijvoorbeeld hem deze zomer wel aangetrokken. Onana is wel gewoon een topkeeper voor Ajax en hij had ook de pech dat er vanwege de corona-crisis wat zorgvuldiger met het beschikbare geld werd omgegaan.

27 oktober 2020 om 08:39

Hm, dat Bayern een andere doelman al heeft gehaald is me ontgaan. Ik vind Onana zelf wel goed genoeg voor een topclub maar daar werken vast mensen die er meer verstand van hebben.

27 oktober 2020 om 08:55

De meeste topclubs hebben al een goede keeper in huis, eigenlijk was Chelsea de enige mogelijkheid. Misschien Sevilla maar die Bounou deed het goed afgelopen seizoen. Chelsea had volgens geruchten wel aangeklopt bij Ajax voor Onana maar geloof dat ze hem te duur vonden, zo ver de geruchten waar zijn natuurlijk. Die kozen uiteindelijk voor de goedkopere Mendy. Misschien dat Inter een optie wordt aangezien Handanovic ook al 36 is en dus ook niet heel lang meer meegaat (tenzij hij de genen van Buffon heeft).

27 oktober 2020 om 10:14

Bayern heeft Alexander Nübel gehaald. Ik denk ook dat Onana goed genoeg zou zijn voor een club als Chelsea, PSG of Borussia Dortmund, maar ik heb er niet zo heel veel verstand van en blijkbaar wilden die clubs niet zoveel geld uitgeven aan Onana.

27 oktober 2020 om 10:29

Inter zou kunnen inderdaad. Geen idee of Onana daar zou passen, volg het Italiaanse voetbal niet zo.

27 oktober 2020 om 12:23

Ook in het italiaanse voetbal is de voornaamste taak van een keeper het tegenhouden van mogelijke doelpunten. Dat is in Italie niet heel anders dan ergens anders.

Ik vind Onana voetballend een van de beste keepers van Europa. Hij blijft zo rustig, zelfs vaak te rustig, dan spring ik alweer van m'n stoel...vooral in de Champion League. Maar hij maakt best weinig fouten. Toch ben ik benieuwd als hij naar een topclub gaat of hij dan ook zo rustig is. Je ziet toch veel te vaak dat er nieuwe keepers gehaald worden ivm hun voetballend vermogen en dan in de eerste wedstrijden al meerdere keren flink de fout in gaan...

27 oktober 2020 om 10:43

Niet alleen voetballend is hij goed. Hij heeft goede reflexen en met name in de 1-tegen-1 is hij heel sterk. Maakt zich heel breed en blijft vooral erg lang staan, waardoor de aanvaller met de bal in de war wordt gebracht en zelf een beslssing moet maken.

Vind het vooral verrassend dat United neergezet wordt als Europese topclub. Qua uitstraling, historie en mogelijkheden natuurlijk nog wel, maar ik zie het niet meer als de echte Europese top. Dat Onana het bij Ajax uitstekend naar zijn zin heeft is bekend en zien we vak genoeg.

27 oktober 2020 om 10:49

Je beantwoordt zelf je vraag al. United is in alles een Europese topclub behalve dat het al een aantal jaar worstelt met de opvolging van SAF en momenteel geen topteam heeft. Op de Uefa ranking staat United 7e, uit Engeland is alleen city hoger geplaatst (plek 6, met slechts 3000 punten meer (96.000 om 93.000). Als je kijkt naar het gemiddelde punten van United de afgelopen 5 jaar en afgelopen 3 jaar steken alleen City en Liverpool significant boven United, Chelsea en Spurs uit. United valt nog prima te kwalificeren als Europese topclub, niet als de absolute top, maar nog zeker top.

27 oktober 2020 om 11:19

Hoe je een topclub omschrijft is natuurlijk maar net hoe je het zelf wilt zien, maar voor mij is een topclub een club die serieus meedoet om de prijzen. United is dat momenteel gewoon niet. Ik begrijp jouw punt echter ook goed hoor.

27 oktober 2020 om 11:34

Dus voor jou is de poule met topclubs erg klein? Juventus, Bayern, Liverpool, City, Real, Barcelona en Psg? Op PSG na zie ik dit als de absolute top. en daaronder nog een schaal met topclubs waar een United, Chelsea, Inter, Atletico, Dortmund, Leipzig etc in bevinden

Keepers kunnen in principe meegaan tot eind 30. Onana is echt nog heel jong voor een keeper. Maar de bak ervaring die deze keeper op zijn leeftijd al heeft, is ongekend. En als je zijn ontwikkeling langs de leercurve van de gemiddelde keeper legt, wordt Onana dus alleen nog maar beter. Dat topclubs hem nog niet hebben gecontracteerd heeft er meer mee te maken dat de absolute topclub momenteel allemaal prima keepers onder contract hebben Onana is te duur om als 2e keeper te kopen. Daarnaast haalt Ajax internationaal gezien een redelijk niveau, dus is Ajax een prima omgeving voor een jonge keeper. Tenslotte zijn Overmars en consorten wel degelijk bereid om Onana te verkopen voor een redelijke prijs, net zoals zij ook de afspraken met Ziyech zijn nagekomen. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen, dat Ajax Onana voor een appel en ei moet laten gaan.

Wel mooi om te zien. Al 5 jaar bij Ajax en 4 jaar nummer 1 keeper van Ajax, CL halve finale en EL finale gespeeld. Mooi voorbeeld wat een stapje terug kan doen met je. Ipv wachten bij Barcelona om misschien ooit eerste keeper te worden heeft een stap terug gezet met meer toekomstperspectief wat voor Onana goed heeft uitgepakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2432
2.Vitesse2212
3.Feyenoord2112
4.PSV2014
5.FC Twente1812
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller93
A. OnanaKeeper90
D. TadićAanvaller97
L. TraoréAanvaller96
AntonyAanvaller84
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

67 fans
Keeper, 24 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 9 0 1 0
2019/2020 Ajax 24 0 1 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
2016/2017 Ajax 32 0 2 0

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren