Heung-Min Son zet ongekende vorm door en redt zwak Tottenham

Maandag, 26 oktober 2020 om

Tottenham Hotspur heeft maandagavond een uiterst moeizame overwinning geboekt op bezoek bij Burnley. De manschappen van manager José Mourinho wisten nauwelijks iets te creëren tegen de laagvlieger en leken af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar werden gered door Heung-Min Son: 0-1. De Zuid-Koreaan is dit seizoen in topvorm en staat met acht doelpunten bovenaan op de topscorerslijst van de Premier League.

In de eerste helft was er vrijwel niets te beleven op Turf Moor. Tottenham had 63 procent van het balbezit, maar dwong doelman Nick Pope geen enkele keer tot een redding. Burnley zette daar een buitenspeldoelpunt van Ashley Barnes tegenover en probeerde het met een schot van Josh Brownhill, dat knap gekeerd werd door doelman Hugo Lloris.

Tottenham ontbeerde ook na rust de creativiteit om kansen te creëren. De Londenaren hadden twintig minuten voor tijd geluk dat Harry Kane een kopbal van James Tarkowski van de lijn wist te werken. Een hoekschop leverde Tottenham een kwartier voor tijd de winst op. Kane kopte na een hoekschop knap door richting de tweede paal, waar Son alert reageerde en de bal met het hoofd in het doel verlengde: 0-1.Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door gooner4)

Jaja Sonaldo strikes again! Barca en Real hadden beiden voor Son of Mané moeten gaan ipv Hazard en Griezman

26 oktober 2020 om 23:01

Precies! Deze man is zo een goede aanvaller. Snelheid, tweebenig en met name efficient. Een speler die zo makkelijk mee kan met de absolute top.

26 oktober 2020 om 23:14

Makkelijk om achteraf te zeggen, hoe goed Son nu ook is, Hazard was 1.5 keer de speler die hij is. Misschien waren Son en Mane ook wel geflopt in Laliga.

26 oktober 2020 om 23:17

Dat is waar en zullen wij nooit weten, wat ik wel wist en weet is dat Son wereldklasse is.

26 oktober 2020 om 23:20

Nee, voordeel van Son en Mane is dat ze beiden een actie kunnen inzetten maar ook veel diepgang hebben door hun snelheid. Precies wat Neymar en CR7 prime ook hadden. Griezman en Hazard daarentegen komen altijd in de bal. Hazard heeft dan tenminste nog een actie maar Griezman nada. Hij moet t enkel hebben van in de kluts enz. Son en Mane zijn veel completer en dodelijker.

26 oktober 2020 om 23:30

En hazard is weer veel creatiever dan de overige 3. Het is maar net wat je als team nodig hebt.

26 oktober 2020 om 23:36

@warabe
Griezmann moet het hebben van de kluts? Dat hij bij Barca niet uit de verf komt maakt hem nog geen slechte voetballer, is gewoon van zowel speler als club een verkeerde keuze geweest. Heeft bij Atletico en Les Bleus al zo vaak laten zien wereldtop te zijn. Mooi dat Son het goed doet, uitstekende voetballer maar komt qua prestaties nog niet eens in de buurt van een Hazard of Griezmann, is in zijn loopbaan nog nooit in de buurt van 20 competitie doelpunten geweest dus leuk dat het nu wel een keer lijkt te lukken maar nu hebben Barca en Real zogenaamd liggen slapen echt weer de waan van de dag.

26 oktober 2020 om 23:45

Hahah nee, dat was hij nooit. Dat was gewoon puur hype. Hazard spelde toen ook nog eens in een veel mindere competitie. uiteindelijk heeft Hazard het prima gedaan in de PL natuurlijk, maar de metamorfose die son nu ondergaat heeft Hazard nooit vertoont.

We zitten te kijken naar een soort Cruijff van Azie. Hij zal niet lang de beste speler van Azie blijven, daar is het continent te groot voor en voetbal te populair. Desondanks toch heel mooi om te zien hoe iemand de geschiedenisboeken ingaat.

26 oktober 2020 om 23:46

Dat Son klasse is zal ik dan ook niet ontkennen, maar ik vind wel dat het tijd wordt dat hij met zijn kwaliteiten z’n ploeg eens op sleeptouw richting een vorm van glorie gaat nemen. Als het goed gaat is het ook echt heel goed maar als het tegen zit flipt hij hem veel te snel en gaat ie weer smerige schoppen uitdelen of een andere vorm van kortsluiting. Daar waar Hazard met minder dan 1.5 keer de kwaliteiten van Son toch 1.5 keer de speler was omdat hij Chelsea naar zo veel moois heeft gesjouwd. Die stap zou Son ook moeten kunnen zetten, kwaliteit heeft ie.

27 oktober 2020 om 00:28

Bij Hazard gaat het om hype, maar daarna heb je het over de Cruijff van Azië?

27 oktober 2020 om 01:23

Als je het waarmaakt ben je geen hype. En je weet heus wel in welke context ik deze vergelijking maak. Dat ga ik eens niet uitleggen.

27 oktober 2020 om 05:57

Het waarmaakt? Wat maakt Son dan wel waar? Want hij heeft exact. 0 clubprijzen en 0 individuele prijzen in Engeland. Of was hij mvp op de Audi Cup 2 jaar geleden? En Hazard een hype? Als je dat met droge ogen durft zeggen van iemand die al sinds zijn 16de op het hoogste niveau speelt en zowel Frankrijk als Engeland speler van het jaar werd... dan zou ik een andere sport volgen mocht ik van jou zijn.

26 oktober 2020 om 23:17

Ik heb toen Neymar weg ging al gezegd dat Barcelona voor Son had moeten gaan. Dat was toen verruit de beste linksbuiten die niet altijd basis stond.

26 oktober 2020 om 23:48

Als de beste linksbuiten niet altijd basis staat, dan ben je niet de beste lijkt mij? Het is altijd mooi dat mensen graag hun mening willen verkondigen alsof het de waarheid betreft of een advies wat iedereen moet aannemen.. 'ik heb toen Neymar weg ging bla bla'... joh, als je eens wist wat ik allemaal met mijn vrienden in de kroeg bespreek, dan had corona niet meer bestaan, racisme tot het verleden behoort, Ajax de CL gewonnen, Trump geen president, vrede op aarde, geen armoede meer, Voetbalzone meer rekening gehouden met de anti-clickbaitcrews en ga zo maar door. Probleem..... niemand luistert naar mij

27 oktober 2020 om 00:43

Ik zeg dan ook: "de beste linksbuiten die niet altijd basis stond". Dus van allr linksbuitens die niet basis stonden vond ik hem de beste. Bovendien vind ik dat het best moet kunnen om af en toe je gelijk te halen, zeker als niemand het in eerste instantie geloofde. Dat zorgt juist voor leuke verhalen. Je zou vlak voor het seizoen 2015/16 maar hebben gezegd dat Leicester kampioen zou worden. Dat soort dingen zijn toch mooi?

27 oktober 2020 om 01:15

Maxi_Lopez slechte dag gehad?

27 oktober 2020 om 05:59

Son opvolger van Neymar😂? Op basis van wat? Omdat hij elk seizoen 2 maanden heeft waarin hem alles lukt om vervolgens weer weg te deemsteren? Want echt consistent kan je hem niet noemen.

27 oktober 2020 om 08:38

Want Coutinho en Dembele doen het veel beter...

27 oktober 2020 om 01:32

Ik riep een half jaar geleden overal al dat Barca Son moest halen maarja..Dit bestuur is Barca bewust kapot aan 't maken.

27 oktober 2020 om 06:11

Het is niet voor niks dat engelse clubs al hun goede spelers vasthouden. In engeland is heden ten dagen het meeste geld en dat betekend de beste spelers. De jaren van barcelona en madrid zijn geweest. Engeland is nu zowel qua top en breedte de beste competitie ter wereld en la liga moet met serie A wedijveren voor plek 2. Helemaal door de crisis zijn madrid en barca nu afgehaakt bij de engelse toppers.

je ziet dat alle teams die in europa speelden moe zijn. dit wordt een lang seizoen

26 oktober 2020 om 23:51

Ze zijn net begonnen en sommige clubs hebben wekenlang tot maanden niet gevoetbald vanwege corona. Moe? Hou toch op.... ze zijn coronamoe, dat wel :-)

Son is misschien wel de beste aanvaller van de wereld op dit moment. Wat een ongekend hoog niveau haalt deze jongen. Ik heb niet meer zo iets gezien in de PL sinds Suarez en Van Persie.

26 oktober 2020 om 23:06

Deze man heeft militaire training als voorbereid op het seizoen gehad.

26 oktober 2020 om 23:09

Beste aanvaller op dit moment? Ik weet niet of je de bundesliga weleens kijkt en dan specifiek naar de spits van de recordmeister? Lewandowski? Daarvan mag Son niet eens de veters van strikken (met alle respect). Wat hij allemaal aan goals maakt op dit moment in de bundesliga en de CL is ongekend.

26 oktober 2020 om 23:21

Bundesliga en PL kun je niet vergelijken. Kijk Havertz. In de PL kun je van nr 17 verliezen.

26 oktober 2020 om 23:23

Ik vind dat wel makkelijk praten. Lewandowski heeft natuurlijk gewoon veel betere spelers om zich heen en speelt ook nog eens tegen aanzienlijk mindere teams. Son heeft overigens 9 goals en 4 assists in 586 minuten waar Lewandowski het doet met 10 goals en 4 assists in 653 minuten. Dat "mag niet eens de veters strikken" mag je wat mij betreft dus gauw terugnemen.

26 oktober 2020 om 23:32

Ik vind Son een meer complete aanvaller dan Lewa. Vooral zijn techniek in de kleine ruimte is veel beter dan die van de Pool. Daarom is Son de allerbeste. Daarnaast vind ik de PL een veel heftigere competitie dan de Bundesliga op dit moment.

26 oktober 2020 om 23:33

Son met Lewa vergelijk slaat nergens op. Vergelijk Son maar met andere linksbuitens en/of dezelfde type spelers.
Vind het gek dat geen enkele topclub deze jonge heeft opgehaald. Speelt al jaren top en consistent, doelgericht , 2 benig ,snel , overzicht , pass , multifunctioneel , gewoon hartstikke compleet. Zou bij geen enkele topclub mistaan. Veel mensen liepen te slapen en beseffen nu pas hoe goed hij is.

26 oktober 2020 om 23:55

@Warabe, Bayern kan ook met 4-1 verliezen van Hoffenheim. Zo een drogreden om competities te vergelijken... Son zit in een lekkere flow, maar Lewandowski wint de treble met Bayern, waar Son nog steeds yhe Spurs kampioen moet maken.

27 oktober 2020 om 00:46

Son sleepte Tottenham anders een jaar eerder met een veel mindere selectie richting de finale van de champions league.

27 oktober 2020 om 06:43

Ow en ik altijd maar denken dat Moura 3x gescoord had tegen Ajax... dat was dus Son?

27 oktober 2020 om 08:53

Son zorgde ervoor dat Tottenham überhaupt tegen Ajax moest spelen, door City hoogstpersoonlijk uit te schakelen in de kwartfinales. Hij scoorde 3x tegen City over 2 wedstrijden.

27 oktober 2020 om 09:09

En in Duitsland gebeurt dat niet?

26 oktober 2020 om 23:31

Het probleem met Son tot nu toe is wel dat hij regelmatig echt top is, maar ook magere periodes heeft. Als hij dit kan doortrekken gedurende heel het seizoen dan kan hij bij de besten ter wereld gerekend worden.

26 oktober 2020 om 23:58

Valt of staat hij een keer prijzen wint met Tottenham. En hoort hij bij de beste 3, beste 5, beste 10, beste 20 van de wereld?

27 oktober 2020 om 06:46

Wat hebben alle echte topspelers gemeen? Juist ja, het winnen van prijzen. Want echte topspelers spelen bij clubs die prijzen winnen. Son is een zeer goede speler bij momenten maar heeft ook veel periodes dat hij niets laat zien...

26 oktober 2020 om 23:45

Beste aanvaller? Laat me niet lachen. Er is maar 1 aanvaller de aller beste op dit moment en dat is Lewa. Daarna komt pas de rest... en dan is Son ook geen uitgemaakte zaak als 2e ..

27 oktober 2020 om 00:08

Niet de beste aanvaller nee , maar wel een van de beste linksbuitens? Ik ben persoonlijk meer gecharmeerd van Son dan van Mane maar ik snap best dat mensen Mane boven Son verkiezen. 1.mane 2.son 3.sane? Of zie ik andere linksbuitens over het hoofd?

27 oktober 2020 om 00:18

Als buitenspeler had hij gelijk gehad ja

27 oktober 2020 om 00:31

Ik denk dat Son op dit moment bij de top10 aanvallers vd wereld hoort.
1. Messi 2. Ronaldo 3. Lewa 4. Mane 5. Son 6. Gnabry 7. Sane 8.neymar 9. Mbappe 10. Aubameyang? (willekeurige volgorde). Ohja nu ik het lijstje zo zie dan zou Sane ten koste gaan van Neymar in top3 linksbuiten. Mja spitsen met buitenspelers vergelijken moet je sws niet aan beginnen.

27 oktober 2020 om 00:51

God wat denigerend weer dit "laat me niet lachen". 1 doelpunt minder in 67 minuten, terwijl Son toch echt in een veel betere competitie speelt. Dat jij Lewandowski de beste vindt is prima, maar dat lachen alsof het raar is wanneer mensen Son de beste vinden is echt onnodig.

27 oktober 2020 om 06:00

Lukaku mensen??? 40 goals in 54 matchen bij Inter... en Son bii Tottenham?

27 oktober 2020 om 08:19

Lekker dat spitsen en buitenspelers links en rechts op 1 hoop gooien en dan gaan discussieren haha

27 oktober 2020 om 06:17

Son word elke keer uitstekend bediend door Kane die al 7 assists op Son heeft gegeven. Een mbappe sterling neymar en zeker lewa (ander type) hadden die ballen er ook wel ingeschoten!

Zwak Tottenham? Iedereen weet dat uit op Burnley altijd een lastige wedstrijd is, Spurs hebben het heel goed aangepakt en op het perfecte moment toegeslaan om de drie punten binnen te halen. Zwak zou ik het zeker niet noemen, eerder slim en pragmatisch, precies wat je van Mourinho zou verwachten.
Hojbjerg is trouwens aan het uitgroeien tot een topaankoop, wat een baas op het middenveld, knapt zoveel vuil werk op! De ploeg ziet er echt heel erg sterk uit, met kwaliteitsvolle en dubbele bezetting op alle posities, heerlijk om te zien!

26 oktober 2020 om 23:10

Inderdaad! Burnley uit is voor geen enkel team een pretje. Belangrijkste zijn de 3 punten meenemen en hoe dat gebeurd maakt voor de rest niet uit.

26 oktober 2020 om 23:14

Klopt, dit is altijd een lastige wedstrijd, Burnley is gewoon een stugge ploeg die moeilijk te bespelen is, met ook 2 lastige spitsen. Mourinho heeft daar goed op ingespeeld door in deze wedstrijd voor Doherty, Davies en Sissoko te kiezen: lengte en kracht. Gewoon mooi dat we hier met de 3 punten naar huis gaan, dat doet deugd na de verloren punten tegen West Ham. COYS

Tottenham hele grote kampioens kandidaat. Dit wordt weer een kunstje van Mourinho hoor.

26 oktober 2020 om 23:16

Mwah, vind ik niet. Tottenham choked altijd aan het einde van de rit of in finales. De laatste lootjes hebben ze altijd moeite mee. De kampioensmentaliteit ontbreekt daarAltijd.

26 oktober 2020 om 23:32

Hij heeft de nodige spelers gekregen, dat was belangrijk. Bale, Regi, Doherty, Hoijberg, Vinicius en die verdediger. En Spurs is een club dat hem beter ligt dan een echte absolute topclub. Lekker de underdog zijn voor titels en dan kan hij vaak zijn teams laten overpresteren. Ik zie toch verbeteringen. Vorig jaar 14e, toen Mou kwam en ze werden uiteindelijk toch 6e.

27 oktober 2020 om 11:34

Geen enkele club waar Mourinho binnen is gestapt, was een absolute topclub. Ik weet dat je niet graag wilt horen, maar het is nu eenmaal zo. Je kunt jezelf geen absolute topclub noemen als je bijna 10 jaar op rij niks presteert in de cl. Of als je met 2-6 in eigen huis weggevaagd wordt door je "concurrent". Dan is het namelijk helemaal niet je concurrent.. En over United als topclub zal k maar niet beginnen...

27 oktober 2020 om 14:30

Hele grote kampioenskandidaat? Op basis van wat?

Aan de andere kant, als Spurs dit seizoen gewoon een top seizoen speelt kan het zomaar. Kijk hoe City en Liverpool aan het prutsen zijn. Over United, Arsenal en in mindere mate Chelsea hoef je je niet druk te maken haha

Erg moeilijke wedstrijd tegen een lastig team vandaag maar weer Kane => Son die ons de 3punten bezorgen. Erg belangrijke 3 punten gezien je anders echt de aansluiting verliest. De 0 houden was net zo belangrijk trouwens, Dier heel degelijk en Alderweireld erg goed. Doherty nog niet op niveau en Davies is leuk als backup maar die moet gewoon banken want hij brengt te weinig en brengt ons soms echt onnodig in de problemen. Mooi om te zien hoe goed Hojbjerg in ons team past en wat een leider/vechter het is Ndombele kan veel meer zijn ding doen. Nu alleen nog werken naar waar wij als fans op hopen Hojbjerg-Lo Celso-Ndombele en Son-Kane-Bale! Burnley zal denk ik wel in de PL blijven trouwens, die zijn zo lastig om tegen te spelen uit en hebben teveel doorzettingsvermogen en organisatie om zo maar te degraderen denk ik.

27 oktober 2020 om 08:26

Iedereen riep dat Hojbjerg dat niet zou zijn, mooi om te zien dat hij die zelfde leiderschap moeiteloos doorzet bij zijn nieuwe club. Er zijn maar een paar echte leiders binnen de PL en misschien vergeet ik er 1 of 2 maar Henderson, Hojberg, Coady, Lescelles, Noble en Mee. Meer of minder kwaliteit maakt soms niet uit, want je ziet gewoon dat dit soort spelers waardevoller zijn dan bijvoorbeeld een Pogba of Rodri, gasten die je graag zou willen dat ze de boel op sleeptouw nemen, maar dat niet in zich hebben. Eindelijk weer eens wat complimenten voor Mourinho

Harry kane dat is pas echt de man bij spurs ik hoop echt dat hij naar real of barca gaat

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Chelsea1812
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Son Heung-MinAanvaller99
B. AustinKeeper00
P. GazzanigaKeeper00
J. HartKeeper00
H. LlorisKeeper90
A. WhitemanKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

21 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Tottenham Hotspur 9 9 0 0
2019/2020 Tottenham Hotspur 30 11 0 2
2018/2019 Tottenham Hotspur 31 12 2 1
2017/2018 Tottenham Hotspur 37 12 0 0
2016/2017 Tottenham Hotspur 34 14 2 0
Laatste voetbalnieuws

Tottenham Hotspur countert Manchester City weg en grijpt koppositie

Tottenham Hotspur heeft voor het eerst sinds zes jaar de koppositie gepakt in de Premier League. Het elftal van manager José Mourinho liet zich tegen Manchester City inzakken en sloeg op...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren