Hard oordeel van Johan Derksen: ‘Hij is door PSV aan zijn lot overgelaten’

Dinsdag, 27 oktober 2020 om

Mohamed Ihattaren blijft onderwerp van gesprek in de televisieprogramma’s. Ronald de Boer gaf zondag bij FOX Sports aan dat de middenvelder van PSV nog steeds iets te fors is en dat het vanwege zijn fysieke gesteldheid slim is dat hij als aanvallende middenvelder wordt opgesteld. De aanhoudende vormdip van Ihattaren doet Marco van Basten pijn om te zien. “Door omstandigheden staat hij op die plek, maar het is niet verdiend. Hij maakt het niet waar. Dat vind ik heel opvallend. Hij kon geweldig spelen: hij had overzicht, techniek, alles", somde de oud-aanvaller bij Rondo op.

“Die Ihattaren is gewoon een kilo of zes, zeven zwaarder dan vorig seizoen”, zei René van der Gijp maandagavond vol verbazing tijdens Veronica Inside. “Dan zou je als trainer toch bijna zeggen: ‘Jochie, weet je wat we gaan doen? Laten we dat er nou eens even eerst aftrainen. Dan ben je weer fit en kun je weer je dingetje doen’. Dit is niet goed.”

Johan Derksen haakte in: “Nee, dit is niet goed. Hij heeft door omstandigheden lang niet gespeeld en is behoorlijk aangekomen. Daar heeft hij blijkbaar aanleg voor. Hij heeft een reet, niet te geloven. Ik denk dat die jongen maar op één manier geholpen kan worden. Spelen, spelen en nog eens spelen”, benadrukte de analist in het televisieprogramma. “Als is het maar bij Jong PSV. Het blijft het grootste talent wat PSV heeft."

“Ik vond het prima dat hij tegen Vitesse heel de wedstrijd speelde. Hij moet zijn ritme terugkrijgen. Maar het is toch niet zo dat als corona een competitie maandenlang stillegt, dat de staf van PSV tegen hem dat hij zich in het cafetaria mag volproppen? Dan moet zo’n jongen toch het krachthonk in of door een speciale trainer fit gehouden worden”, vroeg Derksen zich verbaasd af. “Dat is toch kapitaal op het veld? Die jongen is gewoon aan zijn lot overgelaten. Die is denk ik gewoon in een cafetaria in Utrecht gaan zitten. “Gerelateerd

Meer sportnieuws

87 reacties (laatste reactie door falcao1984)

Wat een onzin, hij vreet gewoon teveel anders zie je er niet zo uit.

26 oktober 2020 om 21:54

Jij laat het nu lijken of die jongen super zwaar is die jongen paar kilo’s aangekomen

26 oktober 2020 om 21:55

Maar als hij daadwerkelijk te zwaar is, waar het wel op lijkt. Is het advies van Gijp zo gek toch niet? Geef die jongen een personal trainer en een kok en over een maand is hij topfit. Af en toe laten spelen zodat hij wel wedstrijd ritme houdt. Hij mist explosiviteit op dit moment en speelt zonder vertrouwen. Dat hij niet past in het afjaag systeem van Schmidt is bullshit, want afjagen doen ze niet, en dat heeft gewoon met conditie te maken.

26 oktober 2020 om 21:59

Jij denkt niet dat PSV continu de fitheit en fysiek van haar spelers bijhoudt en controleert? En dat ze, als daar een afwijking in is, daar mee bezig zijn om dat te herstellen?

26 oktober 2020 om 22:02

Dat zeg ik toch niet? Alleen als hij te zwaar is, terwijl het seizoen al 2 maand bezig is, dan lijkt het me dat er iets fout gaat. Ihattaren óf PSV doet in mijn ogen wat fout. Een topsporter die nu nog niet fit is, daar is wat mis mee.

26 oktober 2020 om 22:04

Dat lijkt er anders niet op. Hij lijkt net zo zwaar als aan het begin van het seizoen.

26 oktober 2020 om 22:05

Nouja, je geeft aan dat PSV hem een prive kok en personal trainer moet geven en dan zou hij binnen een maand topfit zijn. Echter is hij al sinds het begin van de voorbereiding niet fit dus het lijkt me niet dat dat het probleem/oplossing is.

26 oktober 2020 om 22:06

@Skede, Ik zeg dat dat wel eens de oplossing kan zijn. Ik heb geen idee wat ze op dit moment doen, maar het werkt blijkbaar niet. En wat is volgens jou dan het probleem of de oplossing? Aangezien PSV er volgens jou al mee bezig is, wat tot dusver niet heeft geholpen. Dat kan je niet ontkennen lijkt me.

26 oktober 2020 om 22:08

@DR.MARIO Dat is niet helemaal waar. Begin van het seizoen was het een stuk erger.

26 oktober 2020 om 22:10

Dan zie jij wat anders dan ik. Dat kan. Maar dat hij na 2/3 maanden nog steeds te zwaar is, is gewoon een schande voor een topsporter. Kan je lullen wat je wil, maar dat is gewoon raar.

26 oktober 2020 om 22:12

Ik vermoed een combinatie van zijn houding/mentaliteit gecombineerd met een enorme mentale dip door zijn bijzondere omstandigheden. Die jongen komt er wel weer denk ik maar heeft gewoon tijd nodig. Ik vermoed zelf dat hij er pas eind van het seizoen helemaal bovenop is. Wat hij heeft meegemaakt in een situatie als topsporter op die leeftijd is niet niks. Voor PSV jammer dat het zo loopt maar hij komt er wel weer. Talent genoeg.

26 oktober 2020 om 22:17

Je vader verliezen is natuurlijk enorm zwaar, daar is geen leeftijd aan gebonden, dat kan zeker effect hebben op zijn houding. Maar daarom blijft het toch wel vreemd dat hij na 3 maand trainen en wedstrijden spelen nog steeds te zwaar is? Ik vind het echt een geweldige speler, maar als we eerlijk zijn, haalt hij nog geen tiende van zijn niveau van afgelopen seizoen. Ik weet niet of hij altijd te zwaar was na de zomerstop, maar het is een apart verhaal imo. Ligt dat aan Schmidt/PSV of aan Ihattaren? 1 vd 2 is schuldig, daar kunnen we niet om heen.

26 oktober 2020 om 22:19

@Skede, jij ziet PSV een stuk vaker dan ik, dus dat neem ik direct van je aan. Ik zie hem niet wekelijks spelen maar het verbaasde mij dat ik amper verschil zag na een aantal weken. Zijn verzachtende en logische redenen, maar dit moeten ze toch kunnen sturen. Zou je denken.

26 oktober 2020 om 22:34

De schuld bij Schmidt leggen voor het niet fit zijn van Ihattaren lijkt me ünerhaupt vergezocht. In de situatie van Ihattaren spelen er meerdere dingen mee natuurlijk. Ten eerste heeft hij van nature aanleg om wat aan te komen, daar kan hij niks aan doen. Vervolgens speelt de hele discussie rondom zijn interlandkeuze, verliest hij zijn vader en krijgt hij een trainer met een compleet nieuw systeem. Dat is hem allemaal niet aan te rekenen. Ik denk dan ook niet dat er echt een schuldige aan te wijzen is. Zowel Schmidt als de medische staf als de directie hebben natuurlijk het beste met hem voor. Maar niet alles is te sturen. Zeker in deze situatie niet. Het lijkt me het beste om Mo met zn allen gewoon even met rust te laten en hem te behandelen als iemand die hij gewoon nog is: een 18 jarige speler met heel veel talent die zich opnieuw moet gaan bewijzen. De ene speler lukt dat wel in zijn situatie, de ander niet. Ik denk dat hij er wel weer bovenop komt maar daar heeft hij echt nog wel een paar maanden voor nodig. En om daar de schuld van bij de trainersstaf, directie of Mo zelf neer te leggen lijkt me erg onzinnig.

26 oktober 2020 om 22:40

Ja maar dat werkt nou eenmaal niet zo, dat we maar ff een paar maanden Ihattaren met rust laten. Ze zullen er ongetwijfeld alles aan doen, maar nogmaals, het werkt blijkbaar niet. Ik heb niks tegen Ihattaren of PSV, en wil niemand de schuld geven, maar het is wel heel opmerkelijk en het klopt van geen kant. Enorm zonde, want met een goed seizoen had hij zich in de basis van Oranje gespeeld en de benodigde creativiteit geleverd die we nodig hebben. Maar ik denk dat hij nu tegen die tijd niet eens bij de selectie zal zitten.

26 oktober 2020 om 23:40

MessiBazoer een personal trainer is echt de oplossing niet. Ze weten allemaal echt wel ongeveer wat ze moeten doen om fit te blijven. Kennis genoeg. Het probleem zit in zijn hoofd. Je moet in je hoofd klaar zijn om die trainingsarbeid te verrichten die op dat schemaatje staat. Als je daar niet klaar voor bent, helpt het niet om een nieuw schema te maken. Die gast moet zijn hoofd op orde brengen. Dat is niet raar, hij is jong en heeft veel meegemaakt. Dus haal hem uit die wedstrijdselectie en geef hem die ruimte (en wat mentale hulp). Voordat hij dat heeft opgelost heeft alleen meer trainen niet zoveel zin.

27 oktober 2020 om 00:36

@Vernon, soms is iets weten niet genoeg en heb je even steun nodig om iets voor elkaar te krijgen. Dat zou goed kunnen in dit geval.

27 oktober 2020 om 05:08

Zwaarder nu dan in het begin denk ik, ik schrok echt de laatste wedstrijd.

27 oktober 2020 om 06:02

Ik ben het met je eens skede behalve dat hij er niks aan kan doen. Die jongen was zo vaak met rapper aschafar gaan vreten niet normaal. Duidelijk geen topsporters gedrag. Was logisch dat hij zal aankomen toen ik die filmpjes voorbij zag komen

27 oktober 2020 om 06:07

Dat was in de coronastop toch en in de vakantie? Mag hij toch lekker doen. Heb mo al tijdje niet zien vreten op zn insta terwijl hij dat wel vaak post

27 oktober 2020 om 06:23

Maar een beetje goede trainer had met deze jongen gaan zitten. Hij is pas 18. Wordt vorig seizoen de hemel ingeprezen, verliest zijn vader en dan ook nog eens Corona. Je moet hem bij de hand nemen en begeleiden het is nog maar een jong volwassen persoon. Zoals de trainer maar ook andere begeleiders van PSV bezig zijn helpt hem zeker niet.

27 oktober 2020 om 07:55

Hij is gwn begeleidt hoor, schmid heeft steeds gesprekken met mo gehad, maar mo dacht dat die het al had gemaakt en was gwn niet fit. Die heeft de boodschap nu wel begrepen en is aan de slag gegaan met een personal coach en is weer langzaam aan het afvallen. Is de afgelopen week/weken al wat kilo's verloren (dacht 5). Het gaat nu iig weer de goede kant op met hem.

27 oktober 2020 om 08:28

@skede, messibazoer
Jullie voeren een goede discussie. Echter, Skede, de fitheid van de wedstrijdselectie is toch gewoon 100% de verantwoordelijkheid van schmidt?! Echt niemand anders. De fitheid van ihattaren is grotendeels zijn verantwoordelijk en natuurlijk die van psv. Maar als hij niet fit is, dan is het schmidt die kan bepalen of hij hem wel of niet aan de groep toevoegd voor de wedstrijd. Maar goed, doet hij het niet dan krijgt hij heel Nederland over hem heen. Doet hij het wel dan wordt hij er ook op afgemaakt, inclusief ihattaren

27 oktober 2020 om 12:32

@skede - Maar goed, is dat niet erg tegenstrijdig? Je stelt: "jij denkt niet dat PSV continu de fitheit en fysiek van haar spelers bijhoudt en controleert? En dat ze, als daar een afwijking in is, daar mee bezig zijn om dat te herstellen?" en vervolgens stel je: "echter is hij al sinds het begin van de voorbereiding niet fit dus het lijkt me niet dat dat het probleem/oplossing is.". Dan kunnen we toch wel stellen dat PSV ook faalt op dat gebied? Die jongen was in augustus te zwaar en had nu minimaal 10 weken later gewoon weer fit moeten zijn. Er gaat dus wel wat mis bij PSV omtrent Ihattaren.

27 oktober 2020 om 13:31

Logisch dat hij niets post, anders gaan mensen zeiken. Destijds poste hij zovaak en die rapper al helemaal. Uiteraard is het zijn zaak wat hij doet, maar het is een logisch gevolg van zijn overgewicht. Check die foto van hem en Koeman met het oranje shirt, wereld van verschil met zn gezicht nu om maar eens te zwijgen over zijn lichaam.

Och wat een niveau weer. "die jongen heeft een reet...", dat is gewoon een uitspraak doen om aandacht te krijgen Johan. Natuurlijk moet Ihattaren verbeteren en PSV speelt daar een zeer belangrijke rol in, maar we moeten niet net doen alsof een jongen van 18 die door een heftige periode in zijn leven gaat, niet in een dipje kan of mag terechtkomen.

26 oktober 2020 om 21:57

Mee eens dat het geen nette uitspraak, maar het is wel het eerste wat ik zondag dacht toen ik hem na lange tijd weer eens zag spelen. In een dipje komen mag best maar dat extra gewicht (en dat dit eind oktober nog steeds zo is) lijkt me redelijk onnodig.

26 oktober 2020 om 22:14

Het eerste wat jij dacht was dat hij een dikke reet had?

Nee zonder gekheid, natuurlijk is dit gewicht niet oké. Daar moet wat aan gebeuren, dat is duidelijkheid. Maar ik vind dat er erg weinig steun is voor die jongen, zowel vanuit de media als vanuit de club. Althans, ik hoor er weinig over.

Ik denk dat positiviteit een beter effect op de prestaties van Ihattaren heeft dan alle negatieve opmerkingen, zeker als het op de 'Johan-manier' gaat.

26 oktober 2020 om 23:01

Nou vind het wel meevallen iedereen wijst naar de begeleiding van die jongen en niet naar hem zelf. Daarnaast ziet iedereen zijn enorme talent en dat wordt door alle analisten ook erkent. Iedereen heeft begrip voor zijn situatie. Dus vind het hele negatieve wel iets meevallen

26 oktober 2020 om 23:42

Het probleem met dipjes is dat die iets met je doen. Bij sommigen is dat: meer eten. Bij anderen is het slecht slapen. Dat heb je helaas niet voor het kiezen.

27 oktober 2020 om 07:49

Ik dacht het ook als eerste toen ik hem zondag zag spelen: wat een dikke kont. En niet omdat hij een te klein broekje aan had. Maar de media hier de schuld van te geven is natuurlijk belachelijk. Media constateert dat hij dik is, dat hij een probleem heeft met zijn trainer en dat hij bijna nooit speelt om die redenen. Ik denk dat Mo sinds zijn stormachtige opkomst, het overlijden van zijn vader, het getrek voor welk nationaal elftal hij moest kiezen, zijn blessure, de gehele coronatijd en de aanschaf en exposure van zijn iets te grote auto gewoon niet kan verwerken in zijn bolletje. Geen schande, hij is pas 18. En PSV zal hem daarbij met een deskundig persoon wel helpen, en wat extra training in de vorm van een personal trainer en Mo komt weer als een prima voetballer op het veld te staan.

27 oktober 2020 om 20:59

Ja dat is inderdaad het eerste wat ik dacht toen hij in beeld kwam - en nee dat kwam niet omdat hij een te strakke broek aan had 😃

27 oktober 2020 om 05:10

@fmanager, dat is het eerste dat ik ook dacht toen ik hem zag spelen dit weekend. Ik denk dat het een combinatie is vanhet overgewicht en zijn fysieke houding als hij de bal heeft (een beetje naar voren hangend zoals bijv ook Afellay deed).

Ik geloof het allemaal wel over Ihattaran. Ik denk dat mentaliteit ook een kwaliteit is die de goede van de allerbesten scheidt. Als hij het niet kan opbrengen om fit te zijn als profvoetballer is hij wellicht toch niet zo goed als we dachten. Tuurlijk heeft die jongen een vreselijke periode achter de rug. Het is ook allemaal begrijpelijk, maar geen excuus om dan maar je lichaam te verslonsen als je er je geld mee moet verdienen. Het ziet er toch niet uit man hoe die er gister bij liep. Het leek wel een hotpants ipv een voetbalbroek.

27 oktober 2020 om 08:53

Mentaliteit is zeker een kwaliteit, maar we hebben het wel over een jongen van net 18 die in een jaar tijd is gebombardeerd tot toekomstig wereldster, zijn vader heeft verloren en ook en passant een lastige keuze gemaakt voor welk land hij uit wil komen met alle positieve en negatieve aandacht die daarbij komt kijken. Je moet ook wel extreem sterk in je schoenen staan wil dat je helemaal niks doen. Ik geloof ook niet dat PSV er echt bovenop heeft gezeten, anders was het toch nooit zo ver gekomen? Ze zullen hem vast niet aan zijn lot hebben overgelaten, maar ze hadden vast ook wel meer kunnen doen. Maargoed, het blijft een beetje gissen en roepen vanaf de zijlijn. Wij weten allemaal niet hoe het zit, we zien alleen de gevolgen.

Aah derksen.. normaal gesproken groot fan hoor maar hij laat hiermee wel zien dat hij écht achter de marokkaanse jongens staat die voor nederland kiezen. ik weet haast wel zeker dat hij het tegenovergestelde had gezegd als hij voor marokko had gekozen. Verder ben ik het eens met onze snor

27 oktober 2020 om 00:02

Zijn mening over de fitheid van Ittaharen is gebaseerd op de keuze van deze speler voor het Nederlands elftal. Beetje vergezocht. Vind je niet?

27 oktober 2020 om 12:36

Ik snap waarom je dat denkt, maar daar gaan we hopelijk niet achter komen. Echter heeft hij wel een punt. Het kan niet zo zijn dat als een speler in augustus te zwaar aankomt, hij 10 weken later nog steeds te zwaar is, althans niet bij een club als Psv. Dan krijg ik ook snel de indruk dat PSV 'm momenteel aan z'n lot overlaat en te gefixeerd is op andere zaken dan de individuele ontwikkeling van z'n talenten.

Hoe komt het dat hij nog steeds dik is,ik schrok echt van hem in hun blauwe shirtjes,dat hij dik aan het seizoen is begonnen oké,maar het lijk erop dat hij geen gram is afgevallen sinds het seizoen is begonnen...

Johan probeert gewoon goed te praten wat krom is. Hij zag nu dat Mo in de basis bij PSV 1 niet kan in deze vorm, waar hij pleitte voor dat die elke wedstrijd moet spelen. Nu gaat die PSV de schuld geven, Mo is gewoon prof hij heeft zelf ook verantwoordelijkheid. Hoe elke werknemer van een bedrijf zelfverantwoordelijk is voor wat hij in zijn prive leven doet.

26 oktober 2020 om 23:32

Precies! Nu blijkt dat ie nog steeds hoog in de kilo’s zit is het steeds PSV’s schuld. Moet Schmidt hem hoogstpersoonlijk broccoli komen voeren dan? Als Ihattaren morgenochtend een onderbroek kiest dus niet lekker zit is het al PSV’s schuld. Derksen wordt wel erg ongeloofwaardig zo. Om nog maar te zwijgen over het geblunder van Nijhuis afgelopen weekend. Wil ie bijna Hendrix van een schwalbe beschuldigen nota bene!

27 oktober 2020 om 00:40

@gomes, laat me vooropstellen dat ik het prima had gevonden als PSV een punt aan de wedstrijd had overgehouden. Maar als ik naar de uitleg van Nijhuis luister, hoor ik niets vreemd. Hij zegt dat hij als hij de overtreding beter had gezien, hij niet gefloten zou hebben. Hoewel ik hem een arrogant iemand vind die graag volgens zijn eigen regels fluit, klonk dit niet raar.

27 oktober 2020 om 10:29

Ik ben het daar allereerst niet mee eens. De uitleg van Nijhuis focust op een evt. duw met de handen. De handen van Dasa raakten Hendrix ten eerste wel degelijk, maar cruciaal is dat Dasa tegen Hendrix' rug aanspringt nog voordat die bal ook maar in de buurt is. Je ziet bij de Vitessenaar ook geen oog voor de bal hebben, maar voor Hendrix. Maar dan nog, zelfs als je het te licht vind voor een strafschop, is PSV hier benadeeld. Schmidt heeft namelijk gelijk. De VAR mag alleen worden ingezet bij een 'clear and obvious mistake.' Als we dit dan een voorbeeld vinden van een geval 'de ene scheids geeft hem, de andere niet' kan de VAR hier dus geen uitsluitsel bieden. Wat Nijhuis gedaan heeft is simpelweg toetsen of ie het nog steeds een strafschop vindt. Dat vond ie niet, maar hij kan nooit de conclusie hebben getrokken dat hij in eerste instantie een 'clear and obvious mistake' had gemaakt.

27 oktober 2020 om 12:38

Kun je PSV niet de schuld geven dan? Die jongen was in augustus al te zwaar en 10 weken later is dat nog steeds het geval. Natuurlijk heeft Ihattaren hier ook een verantwoordelijkheid in, maar je maakt mij niet wijs dat de club vrijuit gaat als de speler 2,5 maand later nog steeds te zwaar is. Vergeet niet dat je bij PSV elke dag op het veld staat. Dan moet die jongen met zijn leeftijd wel heel erg ongezond eten, wil hij niet snel weer afvallen. Dan krijg ik wel het idee dat de club ook steken laat vallen.

Makkelijk roepen zonder enig inzicht in de club. Bij PSV zijn ze volop bezig met Ihatarren, dat hebben zowel John de Jong als Toon Gebrands laatst nog in de media gezegd. Wat Ihatarren in zijn vrije tijd eet kan PSV niet verbieden natuuurlijk. Het is wel zonde dat Mo dit zover laat komen.

26 oktober 2020 om 21:57

Vind ik wel dat ze dat kunnen verbieden. Als hij zich daadwerkelijk vol vreet mag je daar enorme consequenties aan hangen vind ik. Je bent voetballer, je verdient een godsvermogen, dan is onder andere een eis dat je top fit bent. Als ze er alles aan doen op de club, en als hij toch telkens te zwaar is, geef boetes.

26 oktober 2020 om 22:08

Het kan ook zijn dat Ihatarren daar niet gevoelig voor is. Binnen de club letten ze echt wel op de voeding, maar daarbuiten kan je natuurlijk geen privedetective inhuren om iemands voeding in de gaten te houden. Dat laatste is misschien wat extreem, maar hier wil ik mee aangeven hoe weinig invloed een club heeft op iemands priveleven. Ihatarren zou waarschijnlijk al gestraft zijn door meerdere wedstrijden op de bank te beginnen, maar dat werkt dus niet. Boetes zou voor een voetballer ook weinig uitmaken gezien de salarissen.

26 oktober 2020 om 22:26

@andres13 - het probleem van opmerkingen zoals die van Johan Derksen is, dat ze - zoals zo vaak - niet op feitelijke kennis, maar op ongefundeerde stellingen gebaseerd zijn. Feit blijft echter wel dat Ihattaren overduidelijk niet afgetraind en topfit is. PSV kan maar tot op zekere hoogte invloed uitoefenen, waarbij het de vraag is of dit gebeurt in de vorm van stimuleren of afdwingen. Mogelijk willen ze het normaal gesproken afdwingen door een sanctie (te weten: niet spelen), maar is dat onder de huidige omstandigheden met corona-uitval simpelweg niet haalbaar. Ben het met andere reageerders eens dat Ihattaren beter een aantal wedstrijden achter elkaar kan spelen, in Jong PSV welteverstaan, zonder druk en verwachtingen, zodat hij sterker terug kan komen, op alle vlakken.

26 oktober 2020 om 23:46

Als je als club ziet dat een jonge speler een mentaal probleem heeft, moet je geen boetes uitdelen. Dat heeft niks met salaris te maken, maar met fatsoenlijk werkgeverschap. Ihattaren zit niet goed in zijn vel. Streng zijn is dan geen tovermiddeltje.

Ik heb nog nooit iemand zo dom horen zwetsen als die Derksen. Ihatarren is al de hele tijd dat hij bij PSV in de jeugd speelt te dik en nu denkt mijnheertje dat hij er al is. Vertel mij eens hoeveel topwedstrijden hij al heeft gespeeld en hoeveel doelpunten. PSV kan er niets aan doen dat Ihatarren niet de juiste mentaliteit heeft

26 oktober 2020 om 21:58

Als dit echt het geval is, dan heeft Johan dus echt gelijk. Wanneer PSV weet dat ihatarren de aanleg heeft om dik te worden, of gewoonweg de motivatie niet heeft om fit te blijven, dan moet je daar als club toch enorm kort op zitten of ze hadden al lang afscheid van hem moeten nemen.

27 oktober 2020 om 08:07

Kort zitten op een jongen die het zwaar heeft werkt niet joh.

27 oktober 2020 om 12:40

Kun je die stelling staven met feiten en bewijs? Vorig jaar was hij namelijk een relatief smal mannetje.

Het zou interessant worden als Derksen zo'n uitspraak ook eens zpu onderbouwen met argumenten en voorbeelden. 'Ihattaren is aan zijn lot overgelaten". Hoe kom je er op. Overigens lees je het hier op VZ ook regelmatig. Alsof PSV hem op de bank zet en vervolgens nooit meer naar hem omkijkt, niet met hem praat en hem niet wil helpen. Want dat doet een topclub met 1 van de grootste talenten ooit uit de eigen opleiding... hoe krijg je het verzonnen 😅

26 oktober 2020 om 22:29

In één zin "derksen" en "onderbouwen"... Skede, je hebt te hoge verwachtingen, haha! Uiteraard heeft PSV aandacht voor een van haar parels, de vraag is natuurlijk wel welke aanpak daarin het beste werkt.

27 oktober 2020 om 00:31

@TilburgAjax inderdaad LOL ... Derksen praat enkel uit onderbuik precies die plek waar die 'grapjes' van hem vandaan komen. VI lult met alle winden mee: eerst moest en zou Mo ten koste van alles moeten spelen en was Schmidt gek. Weekje 'dit kan echt niet, dikke reet blablabla' plus de schuld bij PSV leggen om maar de eerdere foute inschatting niet toe te hoeven geven. Zoals René zelf vaak zegt: 'het lult maar en het lult maar .. '. VI is een poppenkast geworden en als je het boek Top show gelezen hebt zie je meteen dat men niet oprecht is en een karikatuur van zichzelf is.

27 oktober 2020 om 12:43

Maar er is een verschil tussen willen en kunnen. Als een speler namelijk na 10 weken nog steeds te zwaar is (nota bene een 18 jarige speler die gewoon bij de eerste selectie zit), kun je niet stellen dat de club vrijuit gaat. Ihattaren zelf gaat ook zeker niet vrijuit hoor, maar het lijkt er zo ook wel sterk op dat ook PSV niet vrijuit gaat. Ik heb het idee dat PSV ook niet weet hoe ze er momenteel mee om moeten gaan. Die jongen lijkt namelijk in 10 weken tijd nog geen kilo af te zijn gevallen.

Als we het beste met hem voor hebben, hebben we het gewoon ff niet meer over hem. Even dat vergrootglas weg. Komt wel goed, laat hem gewoon ff.

Weet Derksen precies wat er bij PSV gebeurt? Trouwens ook het eerste wat ik dacht toen ik Ihattaren zag, veels te zwaar. Geen frisdrank, geen chips en koek dan is hij zo weer op gewicht. Moet hij echt doen, jongens is nog hartstikke jong maar moet nog alles bewijzen.

Derksen wil Schmidt blijven afkraken lijkt het. Wekenlang heeft ie geroepen dat Schmidt gek was dat ie Ihattaren op de bank zette. Speelt ie, is duidelijk te zwaar, is ie door PSV (lees technische staf) in de steek gelaten. Zo dik kan ik ze ook wel schillen. Als iedereen fit is hoort Mo op de bank momenteel. Gijp heeft volledig gelijk in z'n betoog. Mootjes tijd komt nog wel. En Derksen heeft het over"daar wordt die jongen niet mee geholpen " om vervolgens de term dikke reet te ventileren. Nee, daar wordt ie mee geholpen. Die ouwe heeft totaal geen sociaal emotionele intelligentie.

Die Derksen neemt niemand toch meer serieus. Nog erger als Valentijn Driessen. Praat alles goed wat Nijhuis fout doet. Zal mij niet verbazen als hij bedrijfjes, al dan niet met een tussenpersoon, heeft samen met Nijhuis om geld te verdienen.

26 oktober 2020 om 23:16

Dat van die bedrijfjes speelde destijds met Munsterman en diens familie in elk geval wel.

27 oktober 2020 om 12:45

Dat was ook enorm schrijnend. Lijk na lijk kwam uit de kast, het bewijs tegen Munsterman was op een gegeven moment onomstotelijk en tot op de dag van vandaag neemt meneer Derksen Munsterman in bescherming.

27 oktober 2020 om 19:45

Ja idd. Dat had met hun gezamenlijke connectie Marcel Boekhoorn en Munsterman’s vrouw en zoon te maken. De laatste ging overigens ook failliet. Munsterman heeft vlak voor zijn vertrek bij Wegener een dubieuze deal gesloten met NEC-fan Boekhoorn, wat voor Wegener een enorme kat in de zak leek. Het lijkt alleszins aannemelijk dat Munsterman daar nadien via een U-bocht persoonlijk door Boekhoorn voor beloond is.

27 oktober 2020 om 05:14

Nijhuis had dan ook een 100% waterdichte verklaring, gebaseerd op feiten. Verder faalt PSV natuurlijk hard als ze zo'n tiener niet eens op gewicht kunnen krijgen.

27 oktober 2020 om 06:36

Opvallend dat de mening van vd Ende niet gepost is, wat vrijwel wekelijks het geval was. Die vond dat Schmidt inzake de penalty volkomen gelijk had. Valt me op dat VZ er een selectief beleid op na houdt. Negatief over PSV en positief over Ajax scoort het beste lijkt het voor de clicks globaal gezegd.Wordt trouwens ook niet niet goed van Valentijn Driessen. Die heeft duidelijk de pik op Ten Hag. Ajax kan zich geen betere trainer wensen imo. Slimmer dan ie overkomt.

Iets te veel takeaway gebeld jammer man, moet snel wat doen aan zijn conditie. Mag wel strenger opgetreden worden door de club.

Je hoorde vorige jaar vaak verhalen over dat hij door zijn broers zo professioneel is en keihard traint. Misschien zijn ze laks geworden en denken ze wel dat ze er al zijn. Het kan ook zijn dat het een koppige familie is en niet luistert naar Psv. Die jongen heeft zijn vader verloren en dat is zeker moeilijk voor een jonge jongen maar dit is topsport en mentaal moet je gwn sterk zijn en altijd 100 geven. Ik dacht dat hij vorige jaar zei dat hij dankzij voetbal zijn verdriet kan vergeten? Nou topper dit is je moment om je te laten zien het is nog niet te laat. Als je aanleg hebt voor die kilo's dan betekent het dat je gwn net iets meer naar de gym moet gaan wat ook niet erg is.

Zullen we dit niet gewoon aan de club overlaten? Die zorgen er echt wel voor dat ie weer fit wordt. Daar hebben ze Derksen of al die andere frikandellen die er iets van vinden, echt niet voor nodig.

Derksen weet helemaal niks. Domme clown die maar wat roept zonder te weten hoe hij bij PSV wordt begeleidt. Hij zit daar alleen maar omdat het een media geil mannetje is, van kijk mij eens durven zeggen allemaal. Het is de grootste domme gast van de tv zonder ooit ergens gelijk over te hebben.

27 oktober 2020 om 12:49

Buiten Derksen: Kun je heel eerlijk stellen dat de club niets fout doet als een 18-jarige speler tussen zijn terugkomst van vakantie in augustus tot eind oktober op het oog geen kilo is afgevallen? Zelfs als je aanleg hebt om aan te komen moet je wel heel erg veel eten. Die jongen is voltallig eerste selectie speler bij een Nederlandse topclub. Die staat automatisch al elke dag op het veld en in de sportschool. Ihattaren gaat natuurlijk niet vrijuit, maar ik krijg toch sterk de indruk dat PSV ook niet vrijuit gaat in deze. Anders was die jongen echt al wel fit geweest.

Als je op je 18e al te zwaar bent gaat dat alleen maar erger worden,
elk jaar 3 kilo erbij.

Ik snap dat een hoop mensen met het sentiment "je bent topsporter, je kan niet te zwaar zijn lopen" maar besef even dat deze jongen zijn vader verloren is toen hij 17 jaar was. Uit ervaring kan ik spreken dat je dan vaak je verdriet "weg eet". Natuurlijk is het evident dat hij snel weer fit raakt voor Psv, maar daar zullen ze echt wel mee bezig zijn en je valt niet binnen een week 10 kilo af zonder extreme methoden. Laat die jongen even terugkomen.

27 oktober 2020 om 12:52

Maar dat verandert niets aan het feit dat een topsporter niet te zwaar kan zijn. Hoe erg het allemaal ook is voor die jongen, maar de topsport blijft niet stilstaan. Mocht die jongen daardoor echt mentaal aangeslagen zijn, dat kun je 'm niet kwalijk nemen. Echter is het wel een feit dat de topsport gewoon doorgaat. Verder moeten we niet vergeten dat hij niet nu ineens te zwaar is. Hij kwam in augustus te zwaar aan in Eindhoven en we zijn nu meer dan 10 weken verder. Die had nu echt wel fit moeten zijn.

Ik ga er toch wel vanuit dat bij een club als PSV alle spelers in de A-selectie begeleid worden met betrekking tot voedsel. Ik kan me het gewoon bijna niet voorstellen dat zo'n club pas in actie komt als een speler te zwaar is. Los van de verzachtende omstandigheden van dit specifieke geval. Er worden toch periodiek metingen gedaan en krijgen spelers voedselschema's mee neem ik aan?

Bovendien is het gewoon jammer. Het fysieke gedeelte is tegenwoordig gewoon een must. Alle andere spelers op het niveau waar hij naar zou moeten streven met zijn talent zijn topfit. Er zijn weinig spelers die het zich kunnen permitteren om te zwaar te zijn voor een profvoetballer.

Tenslotte is hij natuurlijk niet dik. Als iedereen in Nederland er zo uitzag als Ihattaren dan hadden we een veel minder groot probleem met overgewicht. Hij is te zwaar voor een topsporter, dat is heel wat anders.

Valt me op dat Johan het zo opneemt voor Mo - waar komt dit zo vandaan Johan? Normaal ligt aan het aan de speler met de buitenlandse roots, maar nu ligt het aan PSV?

Ihattaren was duidelijk te dik aan het begin van het seizoen, wat nog enigszins te verklaren was door de lange corona onderbreking. Maar hij is nu zelfs nog een paar kilo's zwaarder geworden. Op een gegeven moment houdt het op, als Ihattaren niet prof genoeg is om fit te worden, en steeds blijk geeft mentaal zeer zwak te zijn, dan ga je door met andere spelers. Vaak zat gezien dat een talent leuk begint maar niet met de druk om kan gaan. PSV moet hem in de winter verkopen om er nog wat aan te verdienen want het gaat niet meer goed komen voorspel ik.

Leuk hoor al die verontwaardiging over deze uitspraak van Johan.
Maar wees liever boos op deze dure prof die nu halverwege het seizoen nog veel te zwaar is en geen bal goed raakt. Dat Johan dat zo brengt is niet nieuw, but don 't shoot the messenger..

27 oktober 2020 om 10:11

Waarom niet? Derksen verdedigt een standpunt dat niet klopt. PSV meet alles en iedereen. Elke speler is topfit - blessures en corona uitgesloten - en de kont van Ihattaren hem te groot is kan Derksen zonder kennis van zaken lukraak concluderen dat de staf van PSV niet deugt en Ihattaren aan zijn lot wordt overgelaten. Ongeacht welke leeftijd heb je ook nog zoiets als intrinsieke motivatie (een jongen van 18!!) en professionaliteit. Dat jij je thuis niet vol stopt met onverzadigd vet, op gewicht blijft en bereid bent te knokken voor je basisplaats vind ik wel een basis die de club niet voor je hoeft te leggen.

27 oktober 2020 om 12:03

Waarom niet.?
Ik vermoed dat Johan het om zijn prestaties gaat, wat denk jij?
Als je van grootste talent naar grootste .... gaat is de kans groot dat een voetbal programma daar wat vind..
Daar staat dit programma ook niet alleen in..

27 oktober 2020 om 17:27

Dat ze er iets van vinden is logisch. Maar met name de redenatie van Derksen en Driessen klopt niet. Zij wijdden het volledig aan de club dat Ihattaren te zwaar is en niet rendeert. Dat gaat natuurlijk veel te ver. PSV heeft geen enkele reden om Ihattaren te negeren, kleineren, ruineren... Maar domweg onprofessionaliteit en niet hard genoeg werken door de beugel zien omdat hij zo'n potentieel heeft, dat doet toch geen enkele club? Dus don't shoot the messenger? Wel als ie onzin uitkraamt toch?

Zijn oordeel mag dan wel 'hard' zijn, maar zijn verhaal des te slapper. Dit is toch niet te geloven? Eerst nemen hij en Valentijn Driessen totaal buiten beschouwing dat Ihattaren zich te zwaar op de eerste training meldde, dat hij met de verkeerde werkhouding op de training rondliep voordat hij daar werd weggestuurd en dat nota bene zijn ploeggenoten hem op zijn falie geven dat-ie zijn taken moet uitvoeren. Maar dat laatste is natuurlijk vloeken in de kerk voor Derksen. Want 'het kapitaal van Psv' met zijn gouden linker geef je geen taak, die geef je ongeacht wat een basisplaats, een vrije rol en een elftal werkpaardjes om hem heen om hem op het voetstuk te zetten. Dat het hele kalenderjaar nog geen goal of assist van zijn voet kwam is natuurlijk bijzaak. Nee, serieus: vanaf nu tot zijn dood gaat Derksen volhouden dat Ihattaren niets te verwijten valt en PSV deze jongen heeft genegeerd en laten verpieteren. De man komt nooit op de Herdgang, negeert totaal dat PSV ál-les meet wat je van een speler kan meenemen en een staf aan fysieke begeleiding heeft waar je u tegen zegt. Terwijl de rest van de selectie er wel topfit opstaat, deugt die echter niet omdat één zondagskind waar een opgewonden journalist eens een prijskaartje van 40 miljoen aan heeft gehangen, zich koning te rijk het schompes eet en een jaar na zijn debuut op zijn 18e niet de motivatie kan opbrengen om het maximale te geven!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MaduekeAanvaller104
D. MalenAanvaller106
E. ZahaviAanvaller61
J. PiroeAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper90
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Dinsdag 1 december
Tottenham Hotspur heeft geen interesse om Christian Eriksen terug te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren