Ten Hag stelt ‘negatieve’ vragen niet op prijs: ‘Dat is toch zinloos?’

Maandag, 26 oktober 2020 om

Erik ten Hag heeft alle vertrouwen in een goede afloop van de tweede Champions League-wedstrijd van Ajax. De Amsterdammers spelen dinsdagavond in Bergamo tegen Atalanta, zes dagen na de 0-1 nederlaag tegen Liverpool. Het team van Gian Piero Gasperini startte de groepsfase met een overtuigende 0-4 zege op FC Midtjylland. Bij Ajax leeft het gevoel dat er nog van alles mogelijk is, ook als er dinsdag wéér verloren wordt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door nl_modric)

Vervelende eigengereide man is het ook, denk niet dat je het met deze houding lang vol gaat houden. Leuk seizoen gehad twee jaargangen geleden maar vorig jaar was niks bijzonders en ook nu loopt het niet heel lekker, op een 0-13 na.

26 oktober 2020 om 19:47

Vind het vooral een domme vraag die heel erg zoekt naar een specifiek antwoord, namelijk: nee dan wordt het knap lastig. Ipv retorische vragen te stellen of juist constant alleen maar pleasende vragen zie ik liever wat meer diepgang. Snap Ten Hag wel.

26 oktober 2020 om 21:28

@rannio Ten Hag wil wat ik hier begrijp alleen maar positieve vragen van journalisten horen. dat gaat natuurlijk ook helemaal nergens over

27 oktober 2020 om 10:04

Ten Hag weet zelf ook wel hoe laat het is wanneer ze de tweede wedstrijd verliezen. Het is dan ook een onnodige vraag van Inan.

26 oktober 2020 om 19:51

Ehh wat? 4-1 voorstaan bij Chelsea, een wedstrijd die in 4-4 eindigde na een gigantische blunder van de scheidsrechter. Die groepsfase heeft Ajax gewoon heel behoorlijk voetbal op de mat gelegd. En hij houdt het op deze manier al jaren vol, volgens mij is de wens de vader van de gedachte.

26 oktober 2020 om 20:09

Hij en Ajax hadden ontzettend veel pech en waren normaal gesproken doorgegaan dat klopt. Tegelijk stelde hij pas in London Neres en Promes tegelijk op (met vd Beek op 6) en probeerde hij tegen Valencia Alvarez weer op het middenveld die hij uiteindelijk moest wisselen omdat het wederom niet werkte. Dezelfde fout die hij dit jaar herhaalt. Ten Hag heeft genoeg goede ideeã«n over voetbal maar overschat zichzelf en zijn eigen rol enorm door telkens hele onlogische dingen te proberen. Vorig jaar had hij verreweg de beste selectie van de eredivisie en dreigde hij de titel alsnog te verspillen, daar heeft Kakadu gewoon gelijk in. Ook dit jaar moet het eerst slecht gaan en de druk ontzettend hoog worden voordat hij eindelijk logischere keuzes maakt.

26 oktober 2020 om 20:12

Tegen Valencia moest ie iets anders verzinnen omdat Neres geblesseerd was. Het enige argument wat je aandraagt slaat dus eigenlijk kant noch wal

26 oktober 2020 om 20:19

Ja want Alvarez opstellen was natuurlijk zijn enige optie... en Neres speelde dus eerst überhaupt niet bij hem dus raar argument van je.

26 oktober 2020 om 21:29

@johnq niet alleen pech natuurlijk. Veltman gaf een onnodige penalty weg tegen Chelsea en liep te slapen bij buitenspel tegen Valencia met twee keer een tegengoal als gevolg. dat zijn wel even 5 punten die je als Ajax zijnde zelf inlevert dus je kan niet alleen de scheids de schuld geven natuurlijk. je moet ook naar jezelf kijken

26 oktober 2020 om 21:48

Ja, dat wil ik dus ook zeggen. Ze hadden natuurlijk veel pech maar ik vind dat Ten Hag ook betere keuzes had kunnen maken. Ik noemde al twee keuzes maar Veltman opstellen vond ik ook een fout.

26 oktober 2020 om 22:05

daar kan ik me wel in vinden idd. de uitschakeling was een combinatie van pech en cruciale fouten in de eigen achterhoede. het zat niet mee vorig seizoen. die kansen die Ajax tegen Liverpool kreeg moet je nu wel tegen Atalanta maken want anders heb je straks weer hetzelfde als vorig jaar

27 oktober 2020 om 00:13

Japie ben jij je Veltman rant weer kwijt voor vandaag? Hij kreeg de bal tegen zijn hand geschoten, terwijl dat moment nietig was omdat Blind rood had moeten hebben (voordeel kan niet als er een rode kaart volgt) vervolgens krijgt hij zelf ook nog rood. Dat is gewoon in 1 klap met 9 man, niks Veltman dit of dat.

27 oktober 2020 om 10:06

Daarbij zit hij ook volledig verkeerd met de tegen goal bij Valencia, maargoed dat wil hij maar niet inzien.

26 oktober 2020 om 19:53

Heb soms kritiek op hoe ten hag de pers te woord staat, maar hier heeft hij volkomen gelijk. Domme onnodige vragen. Stel gewoon vragen over deze wedstrijd, toch veel interessanter

26 oktober 2020 om 20:29

Ik dacht na het lezen van je eerste zin dat je de journalist kende. Maar ik begrijp dat je de niet de journalist bedoelt, maar Ten Hag. En vorig jaar niks bijzonders? Ajax is 2 keer genaaid tegen Chelsea, en stond bovenaan de competitie. En dit jaar loopt het niet? Ajax heeft 1 van de 6 wedstrijden verloren, uit tegen FC Groningen, en staat bovenaan de competitie. En even over die journalist. In plaats van te vragen wat hij van de tegenstander vind, of met welke opstelling Ajax morgen gaat spelen, gaat deze journalist vragen wat de kansen van Ajax zijn als er morgen verloren wordt. Wat zijn dat voor domme vragen? Of wordt Valentijn Driessen de nieuwe norm voor dit soort stukjes schrijvers. Want dan stel ik voor dat er geen persconferenties meer zijn.

26 oktober 2020 om 20:35

@Kakadu jij begrijpt het niet echt. ETH heeft hier groot gelijk. Journalist stelt alleen maar domme negatieve 'wat als ...' vragen. Dit zijn toch geen werkbare vragen. Sportjournalisten willen altijd leuke quotes ipv inhoudelijke vragen te stellen. Deze Inan maar Bert Maalderink kan er ook wat van. Communicatief is ETH niet sterk maar hier steun ik hem. Iedere keer stomme suggestieve vragen aan moeten horen waar de betreffende journalist zijn eigen visie wilt forceren.

26 oktober 2020 om 21:20

Vorig jaar was niets bijzonders? Als we niet zo genaaid waren geweest die 2 wedstrijden tegen Chelsea dan was Ajax makkelijk door naar de volgende ronde. En verder loopt het nu ook prima hoor op 1 nederlaag na. Die wedstrijd tegen Liverpool kan je gewoon verliezen maar speelden ze gewoon prima.

Ten Hag is niet altijd even goed met de media. Kan soms wat nukkig uit de hoek komen en praat niet altijd even gemakkelijk voor de camera. Maar de vraag of de tweede wedstrijd erop of eronder is, is ook wel erg kort door de bocht zeg. Wat wil je dan horen van een trainer?

Afijn, mooi dat Blind zich weer goed voelt. Zeer belangrijk voor dit Ajax!

26 oktober 2020 om 20:35

Hoezo? Je kan na 2 wedstrijden 6 punten achterstaan op de nummer 1 en 2, dat is schier onoverbrugbaar in de CL hoor. En ook al vind je het een vervelende vraag, je kan toch normaal reageren? Irritante vent is het met belachelijke keuzes. Brrr.

26 oktober 2020 om 20:41

Nou ja, dat is na 2 wedstrijden zo. Eigenlijk kun je pas meer spreken van 'onoverbrugbaar' als je zelf ook de zwakste broeder in de poule hebt gehad en je meest direct concurrent (atalanta) tegen een van de beste ploegen er wereld heeft gespeeld. Dan zie je waar iedereen staat na 1x allemaal tegen elkaar spelen en dan kun je volgens mij pas een meer realistische voorspelling doen over waar iedere ploeg gaat eindigen.

Overigens vind ik de reactie van Ten Hag niet abnormaal. Hij is gewoon zelfbewust en heeft zijn mening en gaat niet de pers naar de mond praten.

Ja hij maakt voor de buitenwereld soms rare keuzes qua formatie en invulling wie waar speelt maar er speelt vaak veel meer mee dan dan sommigen hier denken. Blessures bv pijntjes aangeven bij trainer en daardoor alleen kunnen invallen. Is een situatie die je vooraf niet altijd prijs geeft. Ook prive, mentale gesteldheid, wie hebben we nog komende wedstrijden als tegenstander etc etc alles telt mee en word zeker niet altijd prijsgeven

Ja hij maakt voor de buitenwereld soms rare keuzes qua formatie en invulling wie waar speelt maar er speelt vaak veel meer mee dan dan sommigen hier denken. Blessures bv pijntjes aangeven bij trainer en daardoor alleen kunnen invallen. Is een situatie die je vooraf niet altijd prijs geeft. Ook prive, mentale gesteldheid, wie hebben we nog komende wedstrijden als tegenstander etc etc alles telt mee en word zeker niet altijd prijsgeven

26 oktober 2020 om 21:02

Eens. Ten Hag heeft veel meer informatie ter beschikking dan wij en hij zal zijn keuzes ongetwijfeld afwegen. Maar ja, als trainer van Ajax krijg je de kritische pers er gratis bij en daar zal hij mee om moeten gaan. Soms kan dat nog wat soepeler.

Wat een genante manier om journalistiek op die manier te bedrijven. Geef hem groot gelijk die Erik. Slappe vragen is pure verspilling.

Ten Hag dient deze man uitstekend van repliek met zijn antwoord: "dat is toch zinloos. Je gaat toch uit van winnen." Zo'n antwoord siert een voetbalcoach. Je moet uit gaan van winnen, dat is je doel. Als je die vraag stelt na een (hopelijk niet!) verlies van de tweede poulewedstrijd, dan kan ik me er nog iets bij voorstellen, maar zelfs dan blijkt nog alles mogelijk te zijn. Wie had vorig jaar immers gedacht dat Ajax met 10 punten niet door zou zijn naar de knock-out-fase? Maar doordat die journalist zich al zo negatief uitlaat voordat er überhaupt een bal getrapt is, wekt hij de terechte wrevel van Ten Hag.

Volgende vraag AD: als Tadic een meisje was, had hij dan ook in de basis gestaan? Echt Ten Hag reageert misschien niet altijd perfect, maar deze vragen slaan nergens op. Echter Ten Hag had ook kunnen antwoorden. De wedstrijd is niet gespeeld en wij gaan voor 3 punten. Stelt de journalist weer dezelfde vraag, dan antwoord je weer exact hetzelfde. Iets slimmer mee omgaan en de journalist stelt nooit weer dit soorten vragen.

26 oktober 2020 om 23:32

Hahaha idd wat zijn dit voor belachelijke vragen. Dat Ten Hag niet altijd vloeiend communiceert dat zal maar dit soort vragen moet ie niet eens gaan beantwoorden. Zou over het nu moeten gaan. Je bent tijden bezig om je team hoog in moraal te krijgen en vertrouwen te kweken om dan een vraag te beantwoorden voor mocht je verliezen. Dan zijn er nog mensen die dit TH kwalijk nemen. Bizar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2432
2.Vitesse2212
3.Feyenoord2112
4.PSV2014
5.FC Twente1812
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller93
A. OnanaKeeper90
D. TadićAanvaller97
L. TraoréAanvaller96
AntonyAanvaller84
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

2 fans
Coach, 62 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 25 november
Romelu Lukaku wordt door Real Madrid gezien als de toekomstige opvolger van Karim Benzema. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren