Ten Hag geeft cryptische uitleg: Huntelaar is niet gepasseerd tegen Atalanta

Maandag, 26 oktober 2020 om

Klaas-Jan Huntelaar is 'niet wedstrijdfit' en daarom niet opgenomen in de selectie voor het Champions League-duel van Ajax bij Atalanta, zo verklaart trainer Erik ten Hag op de persconferentie maandagavond. De oefenmeester wilde verder niet ingaan op de fysieke gesteldheid van Huntelaar. Feit is dat vorige week ook Antony en Jurriën Timber de beschrijving 'niet wedstrijdfit' kregen in aanloop naar Liverpool (0-1 verlies). Diverse media gingen toen uit van een coronabesmetting.

In plaats van Huntelaar zit de achttienjarige Brian Brobbey dinsdag bij de achttienkoppige wedstrijdselectie van Ajax. Huntelaar was tegen VVV-Venlo (0-13 zege) in een korte invalbeurt nog goed voor twee doelpunten, maar is twee dagen later dus 'niet wedstrijdfit' bevonden. "Verder zijn er geen twijfelgevallen", aldus Ten Hag, die niet wilde weggeven of Daley Blind net als tegen Liverpool op het middenveld staat. "Blind op het middenveld? Dat zou best kunnen."

REWIND I Dit was Ajax tegen Liverpool in de Champions League

Ten Hag krijgt de vraag hoe hij het ervaart om in coronatijd te coachen. "Het is zeker moeilijk", zegt de trainer. "Je wordt geconfronteerd met de maatregelen, met spelers die soms op het laatste moment afhaken. Dan moet je omschakelen. Ik geloof in de bubbel en in maatregelen. Je kunt het virus niet uitsluiten, maar je kunt het tot een minimum beperken. We doen een sterk beroep ook op de spelers, die daar een hele grote verantwoordelijkheid in hebben. Maar je hebt geen garantie dat je het buiten de deur houdt, ook al is iedereen heel gedisciplineerd. Maar we werken er hard aan om het beperkt te houden."

Atalanta kent niet veel verrassingen voor Ten Hag. "Het is een hele attractieve ploeg, complimenten aan de trainer. Er is drie, vier jaar aan gebouwd met dezelfde selectie, ze zijn ook succesvol op de transfermarkt. Waar het morgen om draait? Zoals altijd, initiatief pakken. We kennen de Nederlanders natuurlijk, die zich via Atalanta in het Nederlands elftal hebben gespeeld (Marten de Roon en Hans Hateboer, red.), dat zegt al veel. Beide zijn teamspelers, met een fantastische drive. Dan hebben ze nog een halve Nederlander, Robin Gosens, die we ook goed kennen. Daar geldt hetzelfde voor, waarbij zowel Hateboer als Gosens scorend vermogen heeft. En tot slot hebben ze nog Sam Lammers, dat vind ik ook een hele slimme voetballer. Een goed aanspeelpunt, goed oog voor zijn medespelers, en natuurlijk scorend vermogen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door dennisvan leeuwen)

In het rijtje Timber en Antony en dus een duidelijke positieve uitslag afgelegd voor het afreizen naar Italië. Hopen op een spoedig herstel van onze Hunter.

26 oktober 2020 om 20:03

Hopen dat er morgen niet nog een paar bij komen, of wordt er niet meer getest? Huntelaar kunnen we wel missen, maar voor de rest hebben we iedereen nodig!

26 oktober 2020 om 22:24

Niet te hopen dat hij anderen besmet heeft, voor hij positief getest is.

26 oktober 2020 om 20:15

@inke: wat een waardeloze en ongefundeerde aanname. Waarom zou het bijv. niet een verrekking van een spier kunnen zijn, of een ingegroeide teennagel ? Niet alles in Nederland heeft alleen maar met het virus te maken..

26 oktober 2020 om 20:25

Bij Ajax maken ze zover ik weet altijd het lichaamsdeel bekend waaraan de blessure is. Daarom is het erg onwaarschijnlijk dat het om een blessure gaat.

26 oktober 2020 om 20:27

Dennisvanleeuwen. Lol, pipo. Omdat Ten Hag letterlijk zegt dat het een onverwachte late afmelding is en het moeilijk omgaan is met 'dit soort dingen' (verwijzend naar ook de afmeldingen van Antony en Timber vorige week)

27 oktober 2020 om 10:38

@ Inke: Je kunt ook normaal antwoord geven, i.p.v. "pipo". Een onverwachte late afmelding komt volgens jou dus alleen maar voor bij een speler die positief getest is ? Zou het echt niet wat anders kunnen zijn ? Door die verwijzing naar Anthony en Timber is het 100% zeker een positieve testuitslag ? Nee, is het niet en dus blijft je stelling "dus positieve uitslag" niets meer dan een (wellicht verantwoorde) gok, niet gebaseerd op feitelijke berichtgeving. Ook niet verwonderlijk, omdat vanwege de AVG wetgeving er amper tot niets naar buiten mag worden gebracht.

26 oktober 2020 om 20:30

Wat ik wel vreemd vindt: Anthony voetbalt, 3 dagen later Anthony voetbalt niet, 2 dagen later Anthony voetbalt. Dat op zich is toch moeilijk te rijmen met Corona.

26 oktober 2020 om 20:52

Gnabry had hetzelfde en bleek dus vals positief te zijn. Zou met Antony natuurlijk ook kunnen, Timber was er in elk geval zaterdag wederom niet bij.

26 oktober 2020 om 21:48

"vals positief, waarna her-test" is een optie, maar wellicht ook "getest in afwachting van uitslag". Kan me namelijk voorstellen dat Antony ineens lichte klachten (hoest, niezen) had en zich liet testen, maar in afwachting van de uitslag tijdelijk in quarantaine moest. Dan kun je tegen Liverpool niet spelen en tegen VVV wel weer.

26 oktober 2020 om 22:26

In een eerste test is het positief, dus maf hij niet meedoen. Als latere resultaten laten zien dat dat niet klopt, wordt dat dus weer vrijgegeven. Huntelaar kon waarschijnlijk ook niet op tijd een negatieve test krijgen, waardoor hij moet afhaken.

26 oktober 2020 om 21:54

Was Antony niet wat snel terug voor een positieve test?

26 oktober 2020 om 22:14

Waarschijnlijk was hij vals positief. En dat is een vrij dure misser gezien je Antony wel kon gebruiken tegen Liverpool.

27 oktober 2020 om 05:38

Antony was helemaal niet positief getest aangezien hij maar 4 dagen uit de running is geweest...

Ik snap niet zo goed dat Ajax daar zo moeilijk om doet. Natuurlijk heeft ook Ajax zich te houden aan de AVG en mogen ze niet zomaar medische informatie openbaren, maar waarom is het telkens Ajax dat zo mysterieus doet en het op "niet wedstijdfit" houdt terwijl andere profclubs gewoon eerlijk zijn over een coronabesmetting binnen de club?

26 oktober 2020 om 19:45

Volgens mij doen de meeste clubs er niet heel open over. Bij AZ en PSV is het ook gissen. Alleen kom je er, net zo als in dit geval, snel genoeg achter aan de hand van de selectie. Dus iedereen weet het, alleen niet doordat de clubs het melden.
Wanneer een speler het zelf naar buiten brengt of toestemming geeft dan hoef je het als club ook niet meer voor je te houden dus dat is bij een aantal gevallen ook nog een mogelijkheid.

26 oktober 2020 om 19:45

Moet zeggen dat er rondom Ajax een stuk minder coronagezeik is met deze mededelingen 'niet wedstrijdfit' dan rondom andere clubs. Wat dat betreft vind ik het wel een slimme 'tactiek.

26 oktober 2020 om 19:46

Het is Ajax alles aan gelegen om de wedstrijden te kunnen spelen die op het programma staan. Door hier geheimzinnig over te doen weet de buitenwereld in ieder geval niet zeker dat het corona is. Scheelt weer rumoer, druk, etc. Ik denk echter wel dat dit lastiger is uit te leggen als het er meer dan 5 zijn, zoals bij AZ en PSV momenteel. Dan moet je er wel aan toegeven. Ten Hag zei overigens als antwoord op de vraag van Schreuder of het moeilijk coachen is in deze tijd, dat dit inderdaad het geval is en zeker als spelers op het laatste moment afvallen. Dat lijkt me een duidelijke hint naar de reden van absentie van Huntelaar.

26 oktober 2020 om 22:55

Misschien heeft het te maken met het feit dat ajax een beursgenoteerd bedrijf is.

Dit blijft toch heel raar; elke dag kunnen er plotseling spelers wegvallen. En als Huntelaar besmet is, wie heeft heeft hij dan ondertussen ook besmet? Krijgen we morgen nog nare verrassingen? Of heeft het grootste gedeelte van de selectie het al gehad tijdens de uitbraak voor de zomer? Het is allemaal erg onzeker, en elke club hoopt er maar een beetje tussendoor te fietsen, want voor je het weet mis je een half elftal!

26 oktober 2020 om 19:51

In augustus kwam in nieuws dat 13 van de 90 staff/spelers het al hebben gehad. Gravenberch heeft het in september gehad

26 oktober 2020 om 20:01

@Primetime, Hoe weet je dat? Ik weet alleen dat er 13 waren in augustus met onder andere Onana. Enig idee wie het van Ajax allemaal al hebben gehad?

26 oktober 2020 om 20:14

@messibazoer, nee ik heb ook geen idee wat de verhouding staff/spelers waren qua besmettingen. In augustus kwam naar voren dat bij 13 antistoffen waren gevonden dus die besmettingen hebben eerder dan augustus plaatsgevonden. Bij Gravenberch zag ik het op transfermarkt staan.

26 oktober 2020 om 19:58

Je kan Corona gewoon meerdere keren krijgen. Ook al heb je het al 4 keer gehad

26 oktober 2020 om 20:04

Dat klopt. Maar het aantal mensen dat het snel opnieuw krijgt is niet groot tot nu toe.

26 oktober 2020 om 20:33

Het blijft raar dat iedereen hier maar aanneemt dat elke afwezige speler Corona heeft. Hij heeft zaterdag niet lang gespeeld, maar misschien heeft hij toch ergens last van.

Nou, die zal waarschijnlijk wel Corona hebben, maar zeker weten doe je het natuurlijk niet. Hopelijk blijft het bij Huntelaar en verspreidt het virus zich niet verder binnen Ajax!

26 oktober 2020 om 21:29

Groot deel van de selectie schijnt het in maart al gehad te hebben

26 oktober 2020 om 21:37

Ja dat las ik ook inderdaad. Het schijnt wel dat je het meerdere keren kan krijgen. Ik weet niet op hoe korte termijn dat al mogelijk is? Dan zou je nu al weer een gemuteerde versie van het virus moeten kunnen krijgen.

Zoals ik al meerdere malen heb gezegd we krijgen een krankzinnig jaar niet alleen kwa voetbal, maar ook privé. Wat vandaag nog kan is misschien morgen al weer onmogelijk en omgekeerd, en zo zal het doorgaan. Ik ben zelf al 2x negatief getest, gelukkig, maar wil je zekerheid mag je wel elke dag langs de teststraat en dat maakt het stresserig. De Ajax spelers hadden in elk geval geen verhoging gezien de beelden. Stay safe

Uiteraard kan het zo zijn dat Huntelaar positief getest is, maar het kan ook zo zijn dat hij toch wat last heeft na die botsing bij zijn tweede goal, want dat zag er ook niet helemaal lekker uit. Ook dan is hij "niet wedstrijdfit", zonder dat men in detail treedt. De tijd zal het leren. Overigens had ik niet verwacht dat Huntelaar een rol van betekenis zou spelen tegen Atalanta; als er dan gewisseld moet worden, verwacht ik toch Traoré (voor zover hij er niet van meet af aan in wordt gezet). In de basisopstelling hoop ik voorin op het trio Antony-Tadic-Neres.

Dan snap ik ook waarom de spelers van VVV zaterdag allemaal 1,5 meter afstand hielden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2432
2.Vitesse2212
3.Feyenoord2112
4.PSV2014
5.FC Twente1812
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller93
A. OnanaKeeper90
D. TadićAanvaller97
L. TraoréAanvaller96
AntonyAanvaller84
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

553 fans
Aanvaller, 37 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 5 2 0 0
2019/2020 Ajax 18 9 0 0
2018/2019 Ajax 28 16 4 1
2017/2018 Ajax 28 13 4 0
2016/2017 Schalke 04 16 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Vraagtekens bij beeld van Klaas-Jan Huntelaar tijdens Ajax - Midtjylland

Lassina Traoré kende in de eerste helft van het Champions League-duel tussen Ajax en FC Midtjylland niet zijn gelukkigste optreden in het shirt van de Amsterdammers. De Burkinese spits liet na...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 25 november
Romelu Lukaku wordt door Real Madrid gezien als de toekomstige opvolger van Karim Benzema. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren