Frenkie de Jong looft man die pas drie keer in actie kwam: ‘Heel goede speler’

Maandag, 26 oktober 2020 om

Miralem Pjanic maakte afgelopen zomer de overstap van Juventus naar Barcelona. De vanuit Italië overgekomen middenvelder speelde tot dusver pas drie wedstrijden voor de Catalanen, waarvan slechts één als basisspeler. Desondanks laat Frenkie de Jong zich via de officiële kanalen van de UEFA lovend uit over Pjanic, die door Barcelona met Juventus geruild werd voor Arthur Melo.

“Pjanic is een heel goede speler, hij is enorm comfortabel aan de bal. Ik denk dat hij het spel heel goed ziet en zijn schot, pass en lange pass zijn heel goed. Hij is een speler met veel kwaliteit, die veel toevoegt aan ons team. Ik ben er heel blij mee dat hij de overstap naar Barcelona gemaakt heeft”, geeft De Jong te kennen. “Met Lionel Messi heb je natuurlijk een van de beste spelers ter wereld in je team, dus probeert hem op de posities te krijgen waar hij het verschil kan maken. Als hij op zo’n positie de bal krijgt, zal hij altijd het verschil maken.”

De Jong kreeg bij Barcelona afgelopen zomer te maken met Ronald Koeman, die de ontslagen Quique Setién opvolgde. “De communicatie tussen ons is heel goed, hij vertelt me precies wat hij van me verwacht op deze positie. Wanneer hij praat, luister je. Hij heeft een bepaalde autoriteit, kracht, ik weet niet zo goed hoe ik het moet uitleggen. Natuurlijk weet hij heel veel van voetbal, hij begrijpt het spelletje en was een grote speler. Als hij je iets probeert te leren, luister je wel.”

Koeman adviseerde De Jong een jaar geleden voor hij Ajax verruilde voor Barcelona. “Hij was heel positief over Barcelona, zowel over de stad als over de club. Alles wat hij vertelde was positief. Ik kreeg wel te horen dat ik voorzichtig moest zijn en niet teveel naar de restaurants moest gaan, omdat het leven in Barcelona goed is. Het voelt soms alsof je een heel jaar op vakantie bent. ‘Wees voorzichtig en de rest komt vanzelf goed’, zei Koeman. Uiteindelijk draait alles om het voetbal.”

“Het is moeilijk om aan te wijzen wat ik precies geleerd heb. Je ontwikkelt je als persoon en als voetballer, omdat je op een bepaald niveau traint en speelt. Daardoor word je een betere speler”, gaat De Jong verder met een terugblik op zijn eerste jaar bij Barcelona, waarvoor hij voorlopig 48 officiële wedstrijden speelde. Onder Koeman miste de 23-jarige middenvelder voorlopig geen minuut, waardoor hij in deze jaargang momenteel zes duels achter zijn naam heeft staan.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door fikretçelik)

wat hadden ze dan verwacht? dat Frenkie had gezegd dat zijn teamgenoot er geen hout van kan?

26 oktober 2020 om 17:28

Als je niet weet wat je moet vragen ga je ook dingen vragen waarvan je het antwoord weet hahah. Ben het met je eens hoor. Wat was het nut nou van die vraag? Nada

26 oktober 2020 om 17:58

Was toch laatst ook zo, Frenkie: Messi is een van de beste spelers op zijn positie, verrassend.

ik snap eigenlijk nog steeds niet waarom Barcelona Arthur heeft laten gaan voor Pjanic. Iemand die daar meer over weet?

26 oktober 2020 om 17:31

Om hun boekhouding op orde te krijgen voor ik dacht FFP hadden ze tientallen miljoenen nodig. Dat hebben ze gedaan door als het ware Pjanic voor Arthur te ruilen, maar dan met losse transfers en nog 10 miljoen extra van Juventus. Voetbaltechnisch zat daar geen enkele reden achter. Puur financieel.

26 oktober 2020 om 17:33

Jammer zeg. Ik zie niet hoe Pjanic en Frenkie samen gaan spelen in het huidige systeem. En een speler als Pjanic zou gewoon wekelijks moeten schitteren op de velden in mijn optiek.

26 oktober 2020 om 17:48

Pjanic gaat denk ik niet veel in actie komen helaas, gezien het feit dat Koeman Busquets 90 minuten op t veld hield tegen Real afgelopen weekend.

26 oktober 2020 om 19:42

Pjanic kreeg een zware fysieke terugval doordat hij het Coronavirus opliep. Hij komt langzaam weer op kracht nu.

26 oktober 2020 om 18:05

Google eens "goochelen met transfersommen: zo smukken topclubs hun boekhouding op". Uitstekend artikel op sporza waarin deze schimmige constructie belicht wordt.

26 oktober 2020 om 19:06

ik snap heel die hype om Arthur heen niet. wat heeft die gozer nou laten zien bij Barca?

26 oktober 2020 om 19:10

Nou ja, van tijd tot tijd heeft hij best aardige wedstrijden gespeeld. Hij heeft onmiskenbaar veel talent en kan wellicht uitgroeien tot één van de beste middenvelders ter wereld. Maar mijn punt is vooral: een speler met zoveel restwaarde laten gaan en dan Pjanic terughalen? Die heeft vrijwel geen restwaarde en vraagt een enorm salaris. Dan zou ik eerder een ander type middenvelder halen die jonger is en meer fysieke kwaliteiten meebrengt die Barcelona nog niet in huis heeft.

26 oktober 2020 om 19:25

ik vind het zelf niet echt een bijzondere speler maar dat laatste was juist het probleem. Arthur was ook een balletje breed, balletje terug speler die vooral speelt op balbezit en zo een speler hadden ze ook al in Busquets en Frenkie

26 oktober 2020 om 23:41

Its all about the benjamins my friend...een speler als pjanic is het laatste wat ze daar nodig hebben.

27 oktober 2020 om 00:41

Arthur zou in Koemans 4-2-3-1 systeem inderdaad uitstekend naast Frenkie kunnen spelen met Coutinho op 10. Nu zitten ze opgezadeld met een uitgebluste Busquets en een veel te dure Pjanic. De beste transfer die ze momenteel kunnen doen is Bartomeu van de hand doen, die hoogstpersoonlijk verantwoordelijk is voor de slechte ruildeal tussen Arthur en Pjanic.

Tuurlijk Frenkie. Hij voegt zoveel toe dat hij in Laliga 27 hele minuten heeft mogen meedoen. Dat ie tegen Ferencvaros het prima deed geloof ik wel, maar tegen zo’n tegenstander is dat als speler van Barca waar 60 miljoen voor is betaald geen verdienste.

26 oktober 2020 om 17:31

Het feit dat Pjanic zo weinig tot nog toe heeft gespeeld heeft meer te maken met hoe beperkt Koeman is als trainer dan Pjanic' kwaliteiten.

26 oktober 2020 om 17:36

Het feit dat Pjanic zo weinig heeft gespeeld tot nog toe heeft te maken met het feit dat hij op zijn retour is en weinig toevoegt. Net zoals dat hij bij Juventus niks meer toevoegde op het eind. Hij maakt Barca niks beter.

26 oktober 2020 om 17:46

Bij Juventus speelde hij nog steeds prima ook al werd hij veel lager op het middenveld gezet dan zijn oorspronkelijke positie. Dat hij op z'n retour is een aanname tenzij jij toevallig al zijn trainingen volgt en resultaten kan zien van z'n medicals waar je inderdaad op basis van feiten kunt concluderen dat hij op z'n retour is. Dat hij niets toevoegt aan Barcelona kan je niet stellen als hij nog niet eens een eerlijke kans heeft gekregen van de middelmatige trainer Koeman want laten we eerlijk wezen: Die heeft alleen maar de baan gekregen bij een topclub als Barcelona vanwege z'n verleden als speler niet vanwege z'n prestaties als trainer.

Als Pjanic niet binnen een paar wedstrijden een basisplek krijgt van Koeman, mag Koeman vertrekken wat mij betreft. Hij verdient een basisplek boven Busquets.

26 oktober 2020 om 17:36

Zouden Pjanic en Frenkie naast elkaar kunnen spelen denk je? Busquets is toch wel een ander type speler dan Pjanic vind ik.

26 oktober 2020 om 17:48

Weet ik niet. Maar wat ik van Busquets heb gezien dit seizoen was echt schokkend. Als je Busquets niet durft te slachtofferen dan maar Frenkie.

26 oktober 2020 om 17:51

Busquets is een hindernis voor Frenkie, en dit zeg ik als Madrid fan. Busquets is zo ontzettend traag (kijk naar de 1e goal van Real afgelopen weekend) waardoor Frenkie vaak zijn 'verdedigende taken' moet oppikken en als t ware 2 rollen in 1 speelt. Hierdoor raakt het hele middenveld in problemen wanneer de tegenpartij countert, Busquets rent nauwelijks terug en je ziet hem echt vaak gewoon rondlopen. In mijn ogen is het het beste als koeman Busquets gewoon op de bank zet en Pjanic laat beginnen. Busquets is gewoon te oud en kan het niet niveau niet meer aan, als t aan mij lag was hij de eerste die afgelopen zomer zou vertrekken.

26 oktober 2020 om 18:05

Oef, ik denk niet dat Koeman dat zal doen. Volgens mij is Pjanic een onnodige aankoop geweest, vooral om financiële redenen. Misschien dat je wel met de punt naar achteren kunt spelen en dan met Busquets, Pjanic en Frenkie. Maar dat gaat dan ten koste van Coutinho die het ook niet slecht doet geloof ik.

26 oktober 2020 om 18:10

We gaan het meemaken.. Pjanic heeft zowat z'n gehele carriere in de belangstelling gestaan van Real Madrid en Barcelona en nu zit hij eindelijk bij Barcelona. Busquets laat al sinds vorig seizoen niet z'n niveau zien.(als het al niet langer is) Eerlijk gezegd lijkt het in mijn ogen erop dat Busquets puur nog in de basis staat omdat hij een van de pioneers is in het huidige elftal, niet vanwege z'n spel.

Hoezo is dit een opvallende lofzang? Pjanic is altijd al een fantastische middenvelder gebleken. Zijn tijd bij Lyon, Roma en Juventus heeft hij echt laten zien dat hij kan ballen. Was eigenlijk een speler die al veel eerder naar Barcelona moest gaan (werd ook een paar keer in verband gebracht). Als ik technische directeur was, dan had ik hem eerder bij Barcelona gehaald voor naast Iniesta toen Xavi was vertrokken. Maar ja, toen vonden ze lachen om Arda Turan te halen (totaal geen Barcelona speler, maar wel een goeie speler hoor toen hij bij Atleti en Gala speelde) voor hetzelfde prijs toen Juve Pjanic haalden. Zelfde geldt als Eriksen. Als je hem voor 27 miljoen had kunnen overnemen van Tottenham, en op die leeftijd waar hij nog jaren kon meegaan, dan heeft Barcelona echt liggen te slapen.

26 oktober 2020 om 17:37

Klopt. Kwestie van tijd voordat Pjanic in de basis zal staan. Of het nu ten koste van Busquets zal gaan of de Jong of een andere speler. Hij is te goed om op de bank te zitten.

26 oktober 2020 om 17:49

Tja, als Busquets nog steeds simpele balletjes blijft verspelen, dan zou Pjanic echt snel gaan spelen ben ik bang. Ook al blijf ik een enorme fan van Busquets, die voetbal echt simpel maakt, maar nu niet in goeie doen is.

26 oktober 2020 om 18:36

Als Pjanic er in komt dan is het echt meer omdat Busquets gewoon ongelooflijk matig is. Zie eigenlijk liever Puig op die positie maar Pjanic verdient gewoon eerlijke kans.

Frenkie moet oppassen dat hij niet voor hem erin komt. Pjanic is namelijk beter zoals Frenkie speelt ten opzichte van Busquets. Dus als dubbele 6 maar degene die meer naar voren gaat. Heeft meer out of the box oplossingen, beter schot en legt ze makkelijker achter de laatste lijn. Frenkie is sneller, balvaster en betere dribbelaar. Busquets zal wel geslachtofferd worden en dan zal Pjanic de meest verdedigende van de dubbele 6 worden en Frenkie zoals nu. Zou ook zomaar niet kunnen werken en dan probeert ie Pjanic-Busquets uit. Ik hoop zo erg dat Frenkie de volgende stap maakt maar ik twijfel of het sneller diep spelen hem ligt. Hij houd teveel van het uitstellen en om zijn as draaien. In de eredivisie was dit ook goed te doen maar La Liga draait meer om een snelle balcirculatie. Laten we hopen dat hij dit jaar die stap wel maakt en onze leider op het ek word

26 oktober 2020 om 18:58

Frenkie moet helemaal niet oppassen. Hij kan namelijk uitstekend als meest verdedigende 6 uit de voeten, dat heeft hij bij Ajax wel laten zien. Pjanic zie ik meer in een creatieve, naar voren geschoven rol, verdedigen is namelijk niet zijn specialiteit.

Pjanic van mij ook wel echt meer minuten maken. Busquets is een van mijn favoriete Barca spelers maar wat die man afgelopen 1,5 seizoen laat zien is echt dramatisch. Bij ieder ander profclub had hij op de bank gezeten. De manier hoe hij simpele ballen weg geeft, sloom is en vaak zijn mannetje laat lopen. Ik ben benieuwd of het bij Busquets echt minder is of dat hij gewoon denkt dat hij het op zijn gemakje ook wel kan. Ik denk het laatst want kwaliteit heeft hij echt wel en onder druk spelen kan hij ook echt wel. Pjanic mag daarom echt wel de kans krijgen dat is wel zo eerlijk als je ziet hoe Busquets op het veld staat. Misschien zelfs afscheid van hem nemen volgende zomer en gewoon met Puig en Frenkie spelen? Als je dan een top verdediger haalt met snelheid en je hebt Puig op Busquets zijn plek die sneller is en meer meters maakt dan ga je daar verdedigend alleen op vooruit.

26 oktober 2020 om 18:58

Misschien had Barca Allan op moeten pikken voor de positie van Busquets. Allan en Frenkie als dubbele 6 was de ideale balans geweest, een werkpaard en balafpakker naast een dribbelaar die de aanval opzet

Ik hoop vooral dat Busquets binnenkort geslachtofferd wordt voor deze man. Pjanic verdient een eerlijke kans en Busquets speelt o-zo slecht. Met hem op het middenveld gaat er nooit meer een topwedstrijd gewonnen worden. Pjanic komt voetballend allerminst tekort voor Barca, hopelijk heeft Koeman ook het licht gezien.

26 oktober 2020 om 23:21

Iedereen kan zien dag Busquets de zwakke schakel is geworden op het middenveld. Er moeten knopen doorgeknipt worden of het kan zomaar weer een rampseizoen worden. Hij kan het niet meer brengen helaas, en dat vinden wij allemaal jammer. Maar hem de kans blijven geven puur op buikgevoel is voor niemand goed. Had gewoon moeten vertrekken, konden andere jongens eens de kans krijgen.

Frenkie op 6 en Pjanic op 8. Op de positie van Busquets zou ik hem niet zetten aangezien hij niet de snelste is in de omschakeling en vaak (onnodig) geel pakt. Hij is wel een speler die de beslissende pass kan geven en een aardig schot heeft. Ik vind hem persoonlijk beter in de kleine ruimte bijvoorbeeld dan wanneer die teveel ruimte krijgt, dan zoekt die tevaak voor de makkelijkste pass in mijn optiek. Iets meer bravoure in zijn spel zou Barca en hemzelf goed doen denk ik.

Het is duidelijk geworden dat het duo Busquets - Frenkie niet gaat werken. Koeman moet lef tonen en Busquets laten banken. Hij kan het niet meer brengen, zijn snelheid was nooit zijn sterkste wapen maar nu is het echt beschamend. Erger dan Rakitic. Pjanic de kans geven en naast Frenkie zetten. Wat heb je te verliezen?

Ik denk dat Pjanic idd een hele goeie is. Zou ook veel beter zijn op een plek naast Busquets dan die jongen die daar momenteel maar wat loopt te hannesen en die zijn directe tegenstanders (Valverde, Modric) bij zich laat weglopen zodat ze kunnen scoren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4924 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Getafe12-1
12.Real Betis12-9
13.Barcelona116
14.Osasuna11-1
15.Alavés10-3
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
PedriAanvaller81
A. GriezmannAanvaller82
TrincãoAanvaller80
L. MessiAanvaller83
NetoKeeper60
Jordi AlbaVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

220 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 8 0 0 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Koeman sluit deal met Barcelona en gaat selectie informeren’

Ronald Koeman is akkoord gegaan met een voorstel van Barcelona om de club in financieel opzicht tegemoet te komen. De Catalanen verkeren in geldnood en daarom is de hoofdtrainer volgens Mundo...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Juventus wil komende zomer een poging wagen om Donny van de Beek alweer weg te halen bij Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren