Lovende Gasperini zet Ajax op voetstuk: ‘Daarmee zijn ze een voorbeeld’

Maandag, 26 oktober 2020 om

Ajax vervolgt het Champions League-avontuur dinsdag met een uitwedstrijd tegen Atalanta, vorig seizoen nog kwartfinalist in het miljardenbal. Hans Hateboer kijkt reikhalzend uit naar de confrontatie met de Amsterdams club op het Europese toernooi. De rechtsback van Atalanta is met name onder de indruk van één speler aan de zijde van de aankomende tegenstander.

"Daley Blind is een sterke en intelligente speler", zo laat Hateboer maandag optekenen in de Italiaanse media in aanloop naar het thuisduel met Ajax van dinsdag. "Hij heeft zeer veel kwaliteiten. Hij leest de wedstrijd altijd zeer goed, maar hij is niet de enige goede speler bij Ajax." De Oranje-international toonde zich tevreden na de loting voor de groepsfase van de Champions League. "Dit is echt bijzonder voor mij. Met FC Groningen heb ik uiteraard vaak tegen Ajax gespeeld. Maar het is wel bijzonder om nu met een buitenlandse ploeg Ajax te treffen. Zonde dat er geen publiek aanwezig mag zijn. Familie en vrienden van me waren hier graag naar toe gekomen."

Hateboer kreeg ook de vraag hoe er in Nederland wordt aangekeken tegen Atalanta. "Ik heb zeer uiteenlopende dingen gelezen", vervolgt de rechtsbenige vleugelverdediger zijn analyse voorafgaand aan het treffen van dinsdagavond. "Ik heb gelezen dat het voor Ajax een makkelijke avond zal worden, maar ook dat het juist een moeilijke avond zal worden voor ze. In Nederland hebben ze natuurlijk ook gezien wat wij bij Atalanta Bergamo de afgelopen seizoenen hebben gepresteerd in Europees verband."

De eveneens aanwezige hoofdcoach Gian Piero Gasperini noemt Ajax een 'tactisch laboratorium'. "Al zijn er op het gebied van tactiek zeker verschillen tussen beide clubs. Ajax is voor mij altijd een referentiepunt geweest als club. Ik ben erg gecharmeerd van hun ideeën, ook in het elftal van nu. Daarmee zijn ze altijd een voorbeeld voor mij geweest." Gasperini zag Ajax zaterdag met 0-13 winnen van VVV-Venlo. "Dat bewijst dat Ajax over een gezond elftal beschikt, al had ik dat al gezien tegen Liverpool. Zoals ik al eerder heb gezegd, heeft Ajax in de Eredivisie de mogelijkheid om te experimenteren. De Champions League is een ander verhaal. Het zal moeilijk zijn voor beide elftallen, maar ik heb goede hoop dat wij het hen moeilijk kunnen gaan maken."


Poll

Atalanta - Ajax eindigt in een...


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door falcao1984)

Ik ben wel benieuwd waar Hateboer vandaan heeft dat er in Nederland wordt gedacht dat Ajax een makkelijke avond zal hebben bij Atalanta. Iedereen is juist op zijn hoede voor Atalanta. Atalanta is de favoriet.

26 oktober 2020 om 16:35

Johan Derksen afgelopen vrijdag bij Vi...

26 oktober 2020 om 16:38

Derksen zei vorig jaar dat Atalanta een verdedigend rotteam was. Die man kan je echt gewoon niet serieus nemen.

26 oktober 2020 om 16:50

Dat weet hij zelf ook, maar het verkoopt en daar gaat het om Driessen doet het nu ook; gewoon keihard negatief zijn. Met mooie verhalen verkoop je niets of je moet naar de boeketreeks
Hateboer moet toch wat zeggen, dus om safe te spelen zegt hij allebei, Slim

26 oktober 2020 om 18:18

Vanwaar de obsessie van iedereen in johan derksen. Het is toch al heel lang duidelijk dat het programma een entertainment waarde heeft waardoor er naar gekeken wordt, maar dat er verder geen enkele diepgang inzit als het voetbal betreft. Elke maand hebben ze weer een andere mening en ze roepen gewoon het eerste wat in hun opkomt, wat verder nergens op slaat. Die boskamp lijkt er nog wel redelijk verstand van te hebben, maar voor de rest roepen ze maar wat om de tijd op te vullen.

On: Atalanta heeft een ijzersterk op elkaar ingespeeld team. Denk persoonlijk dat het een zwaardere wedstrijd als tegen liverpool gaat worden door de wijze waarop atalanta presteert in de champions league dit en vorig seizoen.

26 oktober 2020 om 16:51

Als Atalanta favoriet is dan vraag ik mij af waar die tussenstand van de poll vandaan komt. 53% denkt dat Ajax gaat winnen. Ik denk zelf dat een gelijkspel het hoogst haalbare is voor Ajax

26 oktober 2020 om 17:22

Kijk even naar de poll ...
Niks Atalanta favoriet ...

26 oktober 2020 om 17:35

Leuk die poll maar de Toto zet Atalanta boven Ajax. Daar hecht ik dan weer meer waarde aan.

26 oktober 2020 om 18:10

Als je bij die poll neerzet dat Ajax tegen prime Barcelona speelt dan wordt er waarschijnlijk nog ingevuld dat Ajax minimaal zou remiseren.

26 oktober 2020 om 19:03

Tipptopp, Toto bepaalt de quotering aan de hand van het aantal bets. Hoe meer mensen op Atalanta gokken, hoe lager de quotering wordt.. niet echt betrouwbaar dus.

27 oktober 2020 om 02:35

Je moet toch een begin quotering hebben, niet helemaal waar dus. Al vanaf het begin af aan was Atalanta favoriet, en er moet in grote getalen ingezet worden om een speling in de quoteringen te krijgen. Sterker nog, ik denk dat de absentie van Kudus een groter impact heeft op de quoteringen.

Jammer dat Hateboer er een onbezonnen uitspraak van Derksen erbij haalt. Voor de rest is heel Nederland er van overtuigd dat het een moeilijke avond gaat worden.

26 oktober 2020 om 16:54

Tja, Derksen heeft best wel een achterban opgebouwd die zijn meningen delen en heeft best een grote "reach" als hij iets zegt. Van Basten zei toen een keer (ja ik weet het, dit is al een tijd geleden) dat Derksen best wel veel macht heeft en toen liep die dat te ontkennen. Ikzelf vind hem de laatste paar jaren ook best een clown bij VI, ook al merk je dat hij de laatste paar uitzendingen wel meer wedstrijden op televisie bekijkt en ik hem bij items buiten VI een vermakelijke man vindt om te kijken (zoals die aflevering met Johnny de Mol).

Op papier zou ik zeggen dat het twee clubs zijn die redelijk aan elkaar gewaagd zijn. Ik durf echt geen uitspraken te doen over de uitkomst. Wel zou dit voor iedere voetballiefhebber een feestje moeten worden. Twee zeer aanvallende teams met verschillende speelstijlen/spelopvattingen. Het wordt een erg interessant duel en ik kan niet wachten!

26 oktober 2020 om 16:49

Het zou me alleen niks verbazen als het een dood saai duel wordt, beide partijen zijn bang om te verliezen denk ik. Vooral Ajax moet minimaal 1 punt hier aan over houden. Benieuwd hoe we gaan spelen, en wie. De gelukkigste van de 2 zal winnen, want qua kwaliteit ontlopen we elkaar amper.

26 oktober 2020 om 16:59

Ik denk niet dat het in deze twee teams zit om met de handrem erop te spelen. En als er één team is dat wel zo wil spelen, zie ik dat team de deksel op zijn neus krijgen. Wat Atalanta doet moeten ze zelf weten, maar ik hoop wel dat Ajax gewoon hun eigen dominante spel gaat spelen. Of althans die insteek heeft.

26 oktober 2020 om 17:00

Nee het wordt geen 0-0. Beide creëren veel kansen en hebben af en toe de achterdeur wijd open staan. Komen ze wel doorheen. Of Ajax moet net zoveel kansen missen als tegen Liverpool. Ik denk wel dat Ajax het moeilijk gaat krijgen met de opkomende backs en de terugzakkende aanvallers die tussen de linies lopen. Atalanta is ook echt lastig te verdedigen.

26 oktober 2020 om 17:17

0-0? beide ploegen verdedigen door volle bak aan te vallen, want echt verdedigen kunnen ze niet. Ik verwacht veel doelpunten, 4-3 ofzo

Ik ben eigenlijk best optimistisch. Na de loting dacht ik Liverpool en Atalanta worden 1 en 2. Atalanta zou het zelfs Liverpool nog moeilijk gaan maken. Ajax zou 2e kunnen worden, maar ik had toch het idee dat ze tekort zouden komen. Nu zijn we 2/3 weken later en is dat toch best veranderd. Liverpool is dit seizoen verre van sterk en ook tegen Ajax verdiende ze maximaal 1 punt. Atalanta heeft laten zien dat ze echt geweldig kunnen zijn (en bijna onverslaanbaar), maar als je naar de recente prestaties kijkt zie je dat ook deze ploeg echt wel te pakken is. Daarnaast heeft Ajax recentelijk juist laten zien dat ze sterker zijn dan ik dacht. Het is enorm lastig om te voorspellen en het zal veel afhangen van de vorm van de dag. Wordt een geweldige pot.

26 oktober 2020 om 17:08

Heeft mede te maken omdat Gasperini best wat heeft gerouleerd en nieuwe spelers ging uitproberen tegen Napoli en Sampdoria (tegen Samp bijvoorbeeld was de complete rechterkant anders: Sutalo voor Toloi, Depaoli voor Hateboer, Ilicic voor Zapata, en daarnaast speelde Lammers en Mojica basis, die normaal geen basis zijn). Toen gingen ze nat omdat ze niet goed op elkaar ingespeeld waren. Ik denk dat de kansen best 50/50 zijn, want Gollini is zo'n belangrijke pion bij Atalanta (ligt eruit met een kruisband blessure) en Sportiello is gewoon een mindere keeper. Maar ik denk dat Atalanta tegen Ajax gewoon weer op volle oorlogssterkte gaat spelen, want er is gewoon enorm veel geld te verdienen als ze doorgaan in de Champions League. Dus hetzelfde hoe ze tegen Midtjylland spelen, alleen kan je misschien Palomino voor Romero zien. Edit: De Roon speelt niet mee inderdaad, die viel afgelopen weekend uit tegen Sampdoria ook. Dus dan speelt waarschijnlijk Pasalic samen met Freuler.

26 oktober 2020 om 17:23

je moet alleen deze keer wel je kansen afronden want dat is ook een kwaliteit. als Ajax effectief daarmee omgaat zie ik ze zomaar tweede in de poule worden

26 oktober 2020 om 17:43

Ik ook, ik denk dat Atalanta wat overschat wordt en ik verwacht eerlijk gezegd dat ze (atalanta ) er niet aan te pas komen.

Ik hoop dat we gaan stunten en de 3 punten pakken in Bergamo! Natuurlijk schuift Gasperini de favorietenrol naar Ajax, maar dat vind ik eigenlijk wel te makkelijk. Atalanta die thuis speelt is in mijn ogen gewoon de favoriet.

Atalanta is 100 procent de favoriet. Wat een ploeg zeg, enorm veel power en bizar veel scorend vermogen. Ik vind ze ook totaal niet Italiaans spelen, het lijken eerder Duitsers die met volle overgave spelen. Mooi om te zien. Verdedigend zijn ze zeker kwetsbaar, maar ze tackelen dat met enorm aanvallend spel en enorme looppaarden. Ik vind die Gasperini ook wel een bijzonder verhaal: bij veel clubs heel snel de laan uitgestuurd. Zelfs 2x bij Palermo in, wat?, 6 maanden? Nu in Bergamo op handen gedragen... Sinds zijn komst is de complete voetbalfilosofie veranderd daar he, alle jeugdteams proberen hetzelfde te spelen als het eerste en volledig op de aanval gefocust. Hij zei al mooi in een eerder interview dat zij niet verdedigend spelen met 3 5 2, maar juist super aanvallend. Veel mensen zien een 3 5 2 als een spel met 5 verdedigers, maar hij draait dit juist om. Prachtig toch. Wel mooi dit soort verhalen.

26 oktober 2020 om 16:57

Als ze op Duitsers lijken zou Ajax favoriet moeten zijn. Ajax wint bijna altijd van Duitsers historisch gezien ;-)

26 oktober 2020 om 17:06

Haha laten we daar maar ons vertrouwen uitputten! Zag net een tabel waarin staat dat Ajax van de 40 gespeelde wedstrijden tegen Italianen er maar 10 heeft gewonnen, 15 gelijk en 15 verlies. Dan kunnen we beter tegen Duitsers spelen inderdaad. Toevallig ook 40 internationale wedstrijden, waarvan er 23 werden gewonnen, 7 gelijk en 10 verloren

26 oktober 2020 om 19:08

Thuis heeft Ajax pas 1 keer tegen een Duitse ploeg verloren. Dat was die 1-4 in de CL tegen het Dortmund van Klopp, Reus, Gã¶tze en Lewandowski in 2012.

27 oktober 2020 om 08:01

Hehe klopt, 9 uitduels verloren en 1 thuis :-)

27 oktober 2020 om 12:42

En maar 2 keer uitgeschakeld in een K.O.-duel ;-)

26 oktober 2020 om 17:02

Atalanta heeft altijd al een goeie scoutingsapparaat en jeugdopleiding gehad (montolivo, Bonaventura, Baselli, Gabbiadini, Zaza, etc. kwamen allemaal voordat Gasperini kwam). Zelfs voor Gasperini. Alleen met Gasperini spelen ze gewoon met om de top 5, terwijl het normaal een middenmoter was in Italie.

26 oktober 2020 om 17:11

Persoonlijk vind ik het scoutingsapparaat niet zo heel denderend. Van de Italiaanse spelers die jij noemt (jeugd of scouting) heeft alleen Montolivo een redelijk mooie carrière gehad. Goosens, Hateboer en De Roon waren in Nederland geen bijzondere spelers. Papu Gomez is altijd een zwervende speler geweest qua clubs, kon het nergens vinden en was bovendien overal te zwaar. Gasperini heeft ze allemaal aan het voetballen gekregen en vooral: ze werken zich uit de naad. Dat is Gasperini z'n geheim. Maar dat is mijn bescheiden mening :-D

26 oktober 2020 om 17:22

Dit is alleen van de jeugdopleiding om maar een paar voorbeelden te noemen die voor Gasperini kwam speelden, en de carriere van Zaza en Bonaventura is ook niet verkeerd toch? Alleen doet Bonaventura een omgekeerde Montolivo, hij presteerde wel bij Ac Milan, terwijl Montolivo niet heel veel van bakte. En nu speelt hij bij Fiorentina, waar Montolivo floreerde. Maar Pipo Inzaghi hadden ze ook voor 90k gekocht van Parma en vervolgens aan AC Milan verkocht (naja de rest is geschiedenis). Donadoni kwam van de jeugdopleiding van Atalanta. Pazzini komt ook van de jeugdopleiding en heeft ook een leuke carriere gehad. Nu zijn ze echt een handelshuis geworden en is het nu in het extreme hoe goed ze nu scouten. Maar het is niet zo dat het vanuit niets was opgekomen.

Ik heb liever deze complimenten achteraf dan vooraf, zal een interessante en lastige pot worden, Ajax moet het nu laten zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2432
2.Vitesse2212
3.Feyenoord2112
4.PSV2014
5.FC Twente1812
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller93
A. OnanaKeeper90
D. TadićAanvaller97
L. TraoréAanvaller96
AntonyAanvaller84
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

10 fans
Verdediger, 26 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Atalanta 6 2 1 0
2019/2020 Atalanta 32 0 10 0
2018/2019 Atalanta 35 5 5 0
2017/2018 Atalanta 33 0 3 0
2016/2017 Atalanta 6 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Onherkenbaar Liverpool bewijst Ajax tegen Atalanta slechte dienst

Atalanta heeft woensdagavond de spanning in Groep D flink opgevoerd. De Italianen wisten een cruciale 0-2 zege te boeken op bezoek bij Liverpool, waardoor het duel met Ajax mogelijk cruciaal wordt...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren