Immers ging door hel vanwege corona: ‘Mijn vrouw legde bijna het loodje’

Maandag, 26 oktober 2020 om 10:25Rian Rosendaal

Lex Immers kreeg onlangs van heel dichtbij te maken met het coronavirus. De aanvallende middenvelder van NAC Breda raakte onlangs besmet en droeg het virus over op zijn vrouw, die in korte tijd zeer ziek werd. Immers kijkt maandag in gesprek met BN DeStem terug op een zeer heftige periode op privégebied.

"Mijn vrouw kreeg het anderhalve week geleden benauwd en kon niet meer ademhalen", geeft Immers de ernst van de situatie duidelijk weer in het onderhoud met de regionale krant. "Ze heeft 24 uur in het ziekenhuis gelegen. Ze is nu nog herstellende. Na een week is ze voor het eerst buiten geweest. Haar eerste stappen gezet en vijftig meter gelopen. Daarna wilde ze terug naar huis. Ze zei: 'Ik kan niet meer, ik ben buiten adem. Dat is dus na een week."

Immers had beduidend minder klachten. De ex-speler van onder meer Feyenoord en Cardiff City is alleen een beetje afgevallen. "Daar ben ik goed vanaf gekomen. Slechts hoofdpijn af en toe, maar dat heb ik vaker", vervolgt de zomeraanwinst van NAC. "Geen extreme vermoeidheid, niet hoesten en ik heb niet plat op bed gelegen. Wel ben ik continu positief getest." Immers wordt naar eigen zeggen 'af en toe helemaal gek' van de coronatesten, waarbij een wattenstaafje in neus en keel ingebracht wordt. "Ik heb dan het gevoel dat ik gewoon bang ben. Misschien krijg ik een uitslag dat ik weer positief ben."

"Ik heb corona overgedragen op mijn vrouw. Zij heeft daardoor bijna het loodje gelegd", aldus de hevig geschrokken Immers. "Ze moest met spoed naar het ziekenhuis. Dat wordt best onderschat. In het begin dacht ik: Het zal wel. Nu heb ik het in mijn omgeving zelf meegemaakt." Om vervolgens gelijk een voorbeeld te geven: "Aan mijn teamgenoten die net weer begonnen zijn met trainen, zie ik dat ze direct buiten adem zijn. Het virus trekt je lichaam leeg, het is gewoon gevaarlijk. Ik gun het niemand. Uiteindelijk gaan we er allemaal mee te maken krijgen, dat is een ding wat zeker is."Gerelateerd

Meer sportnieuws

178 reacties (laatste reactie door elmatador27)

Heftig zeg. In mijn persoonlijke omgeving zijn ook mensen met Corona die op dit moment erg ziek zijn. Het virus is geen griepje! Laten we ons aan de adviezen en richtlijnen van de overheid houden om zo snel mogelijk het virus eronder te krijgen.

26 oktober 2020 om 10:42

Het vervelende is, is dat het virus er niet onder te krijgen is. Dit zal, ondanks richtlijnen en adviezen niet weggaan. Helaas.

26 oktober 2020 om 10:48

Nee het virus gaat niet weg inderdaad. Maar de reproductiefactor onder de 1 krijgen is wel te beïnvloeden.

26 oktober 2020 om 12:00

Belangrijk is dan dat de regering een vooruitzicht durft te geven. Men neemt nu vrijheden af van mensen zonder duidelijkheid af te geven. En je weet dat als iedereen zich nu aan de maatregelen houdt en het aantal besmettingen wordt minder, dan wordt er weer versoepeld, worden de besmettingen weer meer en gaan we weer strenge maatregelen krijgen. Wat is dan het nut van je aan de regels houden en weken geen leuke dingen doen, terwijl je weet dat jezelf aan de regels houden uiteindelijk hetzelfde effect heeft. Dan beter nu sneller er doorheen. Met 10.000 besmettingen per dag komen we er dan echter niet, dan duurt het alsnog jaren.

26 oktober 2020 om 12:02

Overigens is de snelsten manier om het productiegetal onder de 1 te krijgen afhankelijk van een hoog aantal besmettingen. Dan is het namelijk een stuk makkelijker dat reproductiegetal onder de 1 te krijgen. Bij 15 besmettingen is het een stuk moeilijker daar continue onder te zitten, bij 15.000 een stuk makkelijker.

26 oktober 2020 om 12:18

Het nut van je aan de regels houden, is er gezamenlijk voor te zorgen dat het aantal besmettingen niet te snel hoog oploopt waardoor de ziekenhuizen het niet meer aankunnen en reguliere zorg niet meer te geven is. Dat kan namelijk resulteren in veel hogere aantallen doden door andere aandoeningen dan Corona.

De regering kan overigens geen vooruitzicht geven omdat simpelweg niet te voorspellen is wat het virus gaat doen, hoe het zich gedraagt, hoe snel het muteert en wanneer er een vaccin beschikbaar zal zijn dat werkt. En hoe gaat dat dan als het virus muteert? Werkt het vaccin dan nog steeds? Er zijn teveel onzekerheden om er een onderbouwde uitspraak over te doen.

26 oktober 2020 om 12:23

Het kabinet zou volgens mij kordaat een lijn moeten kiezen. Laat ik zeggen totale lockdown en dan iedere volwassene een bedrag geven ala Amerika. Dan geef je mensen rust om thuis te blijven en dan hoeven mensen niet te werken maar wel binnen blijven. Ondernemers hebben dan geen loonkosten en dan moet er alleen wat gedaan worden voor de vaste lasten van de ondernemers. Anders blijft het dweilen met de kraan open. Mensen moeten ook stoppen met naar elkaar wijzen daar hebben we niks aan. Neem de mensen in de zorg met wij willen die 2e golf niet. Alsof dat te voorkomen is. Zolang de zorg nr 1 besmettingshaard is en het onderwijs nr 2 en de horeca nr 3 was helpt het niet als mensen nog de zorg voor brood op de plank hebben. Daar komt bij dat de media ook geen eerlijk verhaal verteld. Hoe kan je alleen het aantal besmettingen noemen als je niet erbij vertelt hoeveel er getest zijn? Ze zijn met testen al ff aan het opschalen en dat vertekend. Nou geloof ik wel dat Gommers en va Dissel en het kabinet naar de totale cijfers kijken en we hebben echt wel een probleem. Ik vind het een schande van al die Journalisten talkshow hosten enz. Vertel gewoon het eerlijle verhaal. Zelf kijk ik naar de weekoverzichten vamn het RIVM en daar kan je het vinden maar daar moet je dus wel moeite voor doen.

26 oktober 2020 om 13:26

Een lockdown lost niet op. Richten extreme nevenschade aan en zijn bewezen ineffectief. Maurice de Hond heeft hier een interessant artikel over geschreven: "overtuigend bewijs: vergeet de grote druppels en de lockdowns". Ik zou echt even goed nadenken voordat je om een totale lockdown schreeuwt.

Openhartige reactie van Immers en wat vervelend om te horen. Respect voor hem. Hopelijk lezen de clubs dit ook eens en gaan ze zich eens realiseren dat er belangrijkere dingen in de wereld zijn dan voetbal. Hoe er nu mee om word gegaan door de Knvb is ronduit schandalig.

26 oktober 2020 om 10:44

Hoe gaat de knvb er verkeerd mee om?

26 oktober 2020 om 11:01

Er zit totaal geen lijn in. Weken geleden werden er wedstrijden afgelast, omdat zij besmettingen in het team hadden. Nu gaan wedstrijden gewoon door, ondanks dat het halve team besmet is. Die besmette spelers komen elke dag in aanraking met de rest van het elftal, dus gaan ook zij besmet raken. Ook wordt er gespeeld tegen andere teams waar dezelfde kettingreactie dan plaatsvind. Vragen om problemen dus. De Knvb ziet echter alleen maar $$ in de ogen en plaatst zichzelf boven de maatschappij. Natuurlijk is ook het voetbal een belangrijke sector en zijn daar een hoop banen en sponsoren mee gemoeid, maar dit gaat nergens over.

26 oktober 2020 om 11:11

Moet eerlijk bekennen dat ik ook niet helemaal door heb wanneer het nu wel of niet afgelast word. Want als het afgelast word is het vanwege besmettingsgevaar. Waarom dat de ene keer wel is en andere keer niet is mij ook niet duidelijk. Toch moet je als club het toch proberen te accepteren dat we niet echt een eerlijke competitie krijgen maar qua geld het gewoon noodzaak is om de bal te laten rollen. En het beste is natuurlijk als mensen zoveel mogelijk thuis blijven, ik vind voetbal daarin ook wel een belangrijke rol hebben. Dat houd ook veel mensen thuis.

Ik schaam me werkelijk kapot voor dit land als ik die wappies op het Malieveld zie met al die gekke borden en belachelijke theorieã«n over Corona en wat nog. Dit virus is gewoon hartstikke serieus, ken ook een aantal mensen die echt heel heftig ziek zien. Gelukkig gaat het beter met Immers vrouw en hopelijk ook alle andere patienten!

26 oktober 2020 om 10:34

Precies dat, pijnlijk is vooral de recalcitrante instelling van dit land. Beschamend. Werk gewoon even mee dan zijn we er het snelst vanaf maar zelfs dat is teveel gevraagd

26 oktober 2020 om 10:47

Je hebt toch zelf wel door dat dat niet helpt. Gewoon laten rondgaan en het zal sneller afzwakken.

26 oktober 2020 om 10:50

Ik wil jou wel eens horen als je je hele business kapot ziet gaan. ‘Werk gewoon even mee dan zijn we er het snelst vanaf’ dit klopt gewoonweg niet. Het virus is niet weg als we ons aan de maatregelen houden. Mensen die Corona ontkennen zijn niet goed bij hun hoofd. Wel kan ik begrip opbrengen voor mensen die opkomen voor het failliet zien gaan van hun onderneming.

26 oktober 2020 om 10:57

Alleen is de juiste oplossing dan niet om maar mensen dood te laten gaan, hier moet gewoon betere compensatie voor komen vanuit de overheid. Ik begrijp heel goed dat mensen keihard balen dat hun onderneming kapot gaat, hun business verdwijnt etc. Ik zou alleen graag zien dat die woede zich dan meer richt op het te matige vangnet van de overheid hiervoor, en niet op zorgmedewerkers, testers of mensen met corona. Begrijp me niet verkeerd ik zeg absoluut niet dat jij dat doet, ik bedoel meer in het algemeen.

26 oktober 2020 om 11:04

@jokerr dat zou funest zijn voor de zorg. Er is de afgelopen decennia bewust voor gekozen om te bezuinigen op de zorg, waarschijnlijk omdat hier een (onnodig) grote kostenpost lag voor de overheid waar ze op wilden korten. Het nadeel is dat nu de capaciteit van de ziekenhuizen sterk is gedaald (zowel IC bedden als personeel). Door covid staat de zorg nu onder een enorme werkdruk vanwege de grote toestroom van nieuwe patiënten. Dit zorgt er voor dat de reguliere zorg afgeschaald moet worden om de covid patiënten te kunnen helpen. Wanneer je het virus lekker laat lopen, zoals in Zweden, zou dat een dozijn aan messen in de rug van de zorg betekenen.

26 oktober 2020 om 11:08

Ben het met je eens dat geweld nooit de oplossing is. Helemaal niet tegen mensen in de zorg. Alleen denk ik dat we teveel naar het nu kijken en niet zozeer naar de lange termijn. Ook vind ik het schrijnend dat het beleid zo hard faalt. Waarom is/was de testcapaciteit niet op orde, waarom zijn er geen nood ziekenhuizen opgetuigd om de 2e golf op te vangen? Waarom krijg ik geen reclame spotjes op tv te zien met de boodschap dat ongezond eten slecht is? Waarom is een ongezonde maaltijd goedkoper dan een gezonde?

26 oktober 2020 om 11:10

Maar meewerken had de horeca bijvoorbeeld misschien wel open gehouden. Dat is ook zonde en onnodig.

26 oktober 2020 om 11:40

@recoba ik praat de bezuinigingen absoluut niet goed. Zeker als je ziet wat het op de lange termijn doet met de zorg. Ik geef alleen aan dat ik denk dat de overheid tijdens de crisis merkte dat er veel geld naar de zorg ging en dat zij dat wilden korten om de crisis door te kunnen komen.

26 oktober 2020 om 11:43

@joker: Volksgezondheid gaat boven derving inkomsten, zo simpel is het. Voor dat laatste moet simpelweg een oplossing worden gezocht maar als jij je tent ten koste van anderen wil openhouden val je onder dat recalcitrante gedeelte. Hoe egoistisch dat is begin ik nog niet eens over. Meewerken had ervoor gezorg dat de horeca nog open waren, wellicht moet je je landgenoten die niet meewerken hiervoor bedanken

26 oktober 2020 om 11:50

@ikbengoed83 jij geeft aan dat volksgezondheid boven alles gaat. Waarom wordt er dan niet naar de volksgezondheid op de lange termijn gekeken? Welke vele grotere schade oplevert qua mensenlevens. Het is een onethisch vraagstuk, maar waarom is volgens jou het leven van een COVID patiënt meer waard dan 2 of 3 of 10 niet-COVID mensenlevens?

26 oktober 2020 om 11:52

@joker: want die 2 of 3 of 10 niet-covid mensenlevens lopen ook het risico om zwaar ziek te worden of zelfs te overlijden? Ga je schamen in een hoekje zeg, wat een uitspraak

26 oktober 2020 om 11:56

Zortax hoe zie jij dat voor je? Gewoon laten rondgaan? Hebben wij eindeloze aantallen IC-bedden ja? Lijden mensen met andere dodelijke ziektes dan Corona niet onder de intense druk op de zorg? Kunnen zij van jou dan gewoon de tering krijgen, want laten we het gewoon lekker rondgaan joh?

26 oktober 2020 om 12:01

Ik denk dat je mij niet helemaal begrijpt. Die 2,3 of 10 niet COVID personen lijden dus onder Corona. Hiermee bedoel ik de autistische zoon of dochter die niet meer naar de dagbesteding kan en niet meer wil leven (dus een mensenleven) of de ondernemer die zijn onderneming naar de haaien ziet gaan en zelfmoord pleegt of zijn gezin niet meer kan onderhouden. Depressie en angststoornissen.. je begrijpt toch wel dat dit jaren van mensenlevens kost.

26 oktober 2020 om 12:11

1 miljoen doden wereld wijd. 40 miljoen besmet, dus 2,5% gaat dood na besmetting. Waarvan de gemiddelde leeftijd 80jaar is. 0.00014% vd mensheid is dr aan overleden. Die ook dus gemiddeld 80jaar waren. Je kan wel dergelijk stellen dat de kosten heeel hoog zijn om deze oude mensen een langer leven te geven.

26 oktober 2020 om 12:16

Een vriendin van me is 23. Heeft geen koorts, hoest amper, maar is positief. Heeft nog steeds geen smaak en geur meer, maar het allerergste is voor haar dat ze geen conditie meer heeft. Na een paar stappen is ze doodop. 23 Jaar! Geen onderliggende klachten!

26 oktober 2020 om 12:16

Waarmee ik wil zeggen dat je niet alleen naar het aantal doden moet kijken.

26 oktober 2020 om 12:20

Dat is een houding die niet meewerkt aan het bestrijden van het virus. Als je het virus laat rondgaan, zal er binnen no-time geen reguliere zorg meer kunnen worden verleend, waardoor mensen zullen overlijden aan andere aandoeningen dan Corona.

26 oktober 2020 om 12:20

Je blijft altijd uitzonderingen houden. De griep kan er uiteindelijk ook voor zorgen dat je overlijd. En nee, ik wil dus niet zeggen dat Corona en de griep hetzelfde zijn! Maar er zijn altijd uitzonderingen. Als je puur naar de (sterfte)cijfers kijkt is het vergelijkbaar met de griep.

26 oktober 2020 om 23:44

Als er geen inkomsten zijn is er ook geen geld meer voor de volksgezondheid. Onthoud dat goed ikbengoed83. Het geld is een keer op. Noem mij maar eens een arm land met uitstekende gezondheidszorg.

26 oktober 2020 om 10:52

Maak daar maar gerust de wereld van en niet alleen dit land. Waar ik eerst nog enige hoop had dat dit kwam door onze ‘eigen mening’ wordt het aantal wappers met de dag groter iedere dag. Brandbommen bij het Duitse RIVM als laatste voorbeeld.

26 oktober 2020 om 10:54

Ik snap je gevoelens, maar dit is niet zozeer typerend voor dit land alleen. Zo zagen we in Berlijn gigantische manifestaties van mensen met dezelfde 'denk'beelden, zien we overal in Europa feestjes die louter worden georganiseerd als provocatie en is gisteren nog het Duitse RIVM bestookt met brandbommen. Kijk, op zichzelf heb ik nog niet eens zoveel moeite met mensen die compleet buiten de realiteit leven, ware het niet dat het in toenemende mate gepaard gaat met agressie jegens autoriteiten, politici en instituten zoals het RIVM. Erg zorgelijk, en nogmaals: dat beperkt zich niet binnen onze landsgrenzen. Dat maakt het eigenlijk des te zorgelijker.

26 oktober 2020 om 10:55

Het probleem, ook hier in België, is dat er heel wat mensen zijn die zich niet aan de opgelegde regels houden. En daar zijn dan weer veel mensen het slachtoffer van ( zoals de horeca momenteel die weer een maand gesloten werd). Mocht iedereen echt zijn best doen, dan hoeft er niets gesloten te worden en zou alles min of meer gewoon kunnen blijven. Maar nee, liever clandestiene ‘lockdown’ feestjes organiseren of met honderden manifesteer organiseren🙄 Jammer voor al die mensen die hierdoor Corona krijgen en mensen die hier financieel door getroffen worden. Voor mij kunnen de boetes, voor wie de regels niet volgt, dan ook niet hoog genoeg zijn. Wie niet horen wil...

26 oktober 2020 om 11:33

Gelukkig is dat niet alleen in Nederland zo... in ieder land heb je van die gekken die protesteren, dus er is niets om je voor te schamen

26 oktober 2020 om 11:51

Het gaat nog altijd om een zeer zeer kleine groep die er in deze mate last van hebben. Percentage dat komt te overlijden is 0,03 en veelal mannen (79 jaar ) en vrouwen (83 jaar ). En om mensen die hun mentale en professionele leven kapot gemaakt zien worden, omdat er geen sterke lobby in Den Haag is om hun beroepsgroep of werksector te vertegenwoordigen, als Wappies neer te zetten is nogal kort door de bocht. De maatregelen zijn op basis van politieke overwegingen.

26 oktober 2020 om 12:02

Er is wel degelijk een verschil tussen mensen die zich terecht zorgen maken over hun toekomst en die lui die met borden staan dat Corona nep is, de overheid uit pedofielen bestaat en we allemaal voorgelogen worden. Die laatste groep kunnen we toch wel onder 'wappies' scharen.

26 oktober 2020 om 13:05

Wat ik erger vond was dat mensen gewoon op vakantie zijn gegaan deze zomer! Dat zijn de echte wappies! Of de mensen die nog steeds in de supermarkt tegen elkaar aanlopen! Vergis je niet dat in Afrika zomaar 20.000 doden per dag vallen.... dan valt Corona reuze mee! Als je zo voor corona bent waarom dan niet tegen Alcohol??? Alcohol bezorgd erg veel mensen k***! Er sterven nog altijd veel en veel meer mensen aan k***... Corona is niet leuk, maar de vrouw van Immers leeft nog steeds, gelukkig, de meeste k***patienten overleven niet....

Immers is gewoon omgekocht door de big farma zegt de complotdenker.. Weldenkende mensen weten beter. Sterkte familie Immers.

26 oktober 2020 om 10:52

Idd elk geval van Corona wat ernstig is ( zijn vrouw in dit geval) wat in de media aandacht krijgt is omgekocht. Die mensen die dat roepen sporen niet. Maar het zit zo diep in hun gemanipuleerde hoofdjes dat je het er niet uit krijgt

En toch zijn er nog enorm veel mensen die het allemaal wel mee vinden vallen... Dit is inderdaad niet een gewoon griepje en kan voor mensen gewoon enorme gevolgen hebben. Zolang er mensen zijn die het niet serieus nemen, blijven we met enorme aantallen zitten. Feesten is vaak belangrijker en het is allemaal maar fake news.... Ik heb zelf ook COVID gehad en gelukkig viel het bij mij wel mee, maar dat is dus niet bij iedereen het geval. Blij dat het bij Immers z’n vrouw weer beter gaat.

26 oktober 2020 om 10:53

Ja maar dat is het juist, Ook met griep is het bij de een erger en bij de ander merk je niks. Daarom is het raar om überhaupt te praten over lockdowns etc omdat het helaas bij een paar mensen wat extremer is dan bij de ander. Maar heel veel mensen zeggen ook van het stelt niets voor.. heel lastig allemaal

26 oktober 2020 om 11:02

Maar je ziet toch ook bij al die corona gevallen van sporters,ze staan allemaal binnen 10 dagen weer fit op het veld,dan is Immers net die 0,1 % waar het mis gaat dat is klote voor hem maar om daar door een lockdown te doen en bedrijven kapot te maken en depressie te verergeren vind ik te ver gaan

26 oktober 2020 om 11:23

Snap je het nu nog steeds niet?

Het gaat niet om die 0,1%. Het gaat om de druk die het geeft op de ziekenhuizen en het personeel. Als die weer te vol komen te liggen heeft dit niet alleen gevolgen voor mensen met corona die dan misschien niet geholpen kunnen worden.
Maar ook op de reguliere zorg van andere ziektes.

Je zal zelf maar net niet met spoed terecht kunnen omdat iedereen denkt lekker feesten. Omdat er geen kamers of ambulances vrij zijn door de druk!

En die 0,1% zijn niet alleen zwakke het kan ook iemand zijn die nog 10/20/50 jaar te leven had. Ook al had hij onderliggende kwalen kan iemand 100 worden.

Maar heey lekker dood laten gaan tot het een naaste is!

Een regering doet dit niet zomaar, dit is wel overwogen door mensen met kennis en goede informatie. Anders zou niet zo goed als heel de wereld er op dezelfde manier mee om gaan.

26 oktober 2020 om 11:46

Die druk op de zorg is ten eerste al jaren een probleem en die wordt ook nog eens overschat. Het is al jaren zo dat de druk op de zorg in het voorjaar en najaar erg hoog is. Ook zonder maatregelen van 16 en 23 Maart was de piek niet verder gekomen dan 1315 bedden. Het is nu al lang bekend dat de maatregelen en lockdowns nergens hebben bijgedragen aan het redden van levens. Simpelweg omdat alle cijfers al lang dalende waren voordat die maatregelen en lockdowns werden genomen. In Maart en April was alles te begrijpen omdat men niet wist waar de groei zou eindigen en hebben ze gigantisch verkeerde modellen gebruikt en besloten om in lockdown te gaan.

26 oktober 2020 om 11:59

Toch worden afspraken alweer verzet naar de toekomst voor mensen wegens het capaciteit moeten maken van bedden voor mensen met Corona. De druk op de zorg neemt dus wel toe en daar ondervinden dagelijks mensen hinder van. Men moet eens af van het idee dat de overheid alleen maar de burger probeert te naaien, je mag best kritisch zijn maar hou soms gewoon eens op alles tot in den treure tegen te werken.

26 oktober 2020 om 12:00

Wordt overschat? Mijn vader moet een vrij dringende operatie ondergaan en in normale omstandigheden was dat al lang gebeurd, maar door de druk op het ziekenhuis kan het nog wel even duren waardoor hij dus langer dan nodig in het ziekenhuis ligt. En dan is dat nog niet eens een ziekenhuis dat in een heel erg getroffen zone ligt. En je lult echt poep met je bewering dat maatregelen en lockdowns geen effect hebben. Heb je de situatie in Italië bijvoorbeeld niet gevolgd?

26 oktober 2020 om 12:09

Nou diezelfde operatie was in het voorjaar 2018 ook niet door gegaan want toen werd de zorg ook voor 100% afgeschaald. Ik weet niet wat je probeert te zeggen maar blijf wel bij de feiten graag. Ja heb de situatie in Italië perfect gevolgd maar de R was al lang dalende ruim voordat ze in lockdown gingen. Ook in Nederland was de R al dalend sinds 24 Februari en was die al onder de 1 op 16 Maart. Daarna is de R onveranderd gebleven, hoe wil je dat verklaren? Als de maatregelen zouden werken zou je een trendbreuk moeten zien.

26 oktober 2020 om 12:20

Weet je, ik ben van mening dat een ieder die nu nog roept dat het niet gevaarlijker is dan een griepje, nooit maar dan ook nooit naar het ziekenhuis moet gaan als hij of zij wel het virus krijgen. Neem maar een paracetamolletje tegen de griep en blijf een paar dagen in bed. Maar val de zorg niet lastig als je gewoon gefeest hebt.

26 oktober 2020 om 12:23

Heb je bronnen voor je bewering dat er "al lang bekend is dat maatregelen en lockdowns nergens hebben bijgedragen aan het redden van levens?"

Het argument at de druk op de zorg al jaren een probleem is, is toch geen reden om de druk dan nu maar nog hoger te laten worden? Juist nu moeten we alles doen om ervoor te zorgen dat de ziekenhuizen ook reguliere zorg kunnen blijven verlenen. En daarnaast moeten we ervoor zorgen dat er zo min mogelijk mensen besmet worden totdat er een vaccin is. Het verminderen van het sociale contact draagt daar aan bij.

26 oktober 2020 om 12:32

De zorg 100% afgeschaald? Dus je beweert dat je nergens in Nederland meer zorg ontving toen?

26 oktober 2020 om 12:36

@fmanager gast als jij die vaccin neemt ben je helemaal gestoord

26 oktober 2020 om 12:50

@recoba19: Frans, is that you? Kom op zeg, onderbouw je beweringen eens!

26 oktober 2020 om 12:58

@Fmanger heel grappig met je Frans,ga maar eerst kijken wat er in dat vaccin zitten en waarom ze al vanaf dag 1 dat vaccin willen doordrukken

26 oktober 2020 om 13:05

@fmanager

Zoek maar op. "lockdown didn’t work in South Africa: why it shouldn’t happen again" Hetzelfde geldt voor Peru. Argentinië is al 7 maanden in lockdown.
Brazilië en Peru hebben precies dezelfde curve, waar Peru de strengst mogelijke lockdown heeft gehad en Brazilië niet. Peru zelfs iets zwaarder getroffen per 100.000 inwoners. Simpelweg omdat het een seizoensvirus is en de patronen van het seizoen volgt. Waarom denk je dat er in de zomer in heel Europa niets is gebeurd en tegelijk weer stijgt? Omdat elk land zich opeens niet meer aan de maatregelen houdt? In sommige steden in Engeland is er al weken een lockdown maar de besmettingen stijgen.

De zorg raakt ook niet overspoeld, want er is al immuniteit. Binnen nu en 2 weken stijgt de IC bezetting niet meer of heel licht. Waarom? Omdat de IC instroom niet exponentieel toeneemt. De instroom vs uitstroom zal gelijk worden. Waarom denk je anders dat de curve van sterfte over in Europa zo achter blijft maar de besmettingen vestigen record na record? In het begin kan je nog twijfelen, want de curve zou opeens hard kunnen gaan stijgen maar Spanje zit al bijna 2 maanden in de "tweede golf". Het aantal doden van 1 maand geleden is maar 10 per dag lager dan nu. Over heel Europa was er ondersterfte in week 42. Sommige landen zijn wat later zoals Italië en Duitsland.

26 oktober 2020 om 11:12

Dan is het nog de vraag wat de lange termijn gevolgen zijn, wat het met de longen kan doen is duidelijk en kan zich op de korte termijn uiten. Wat het met je andere organen doet is volstrekt onduidelijk.

26 oktober 2020 om 14:01

Niet waar. Nl heeft onderzoek gedaan bij 50.000 besmette mensen. 1622 had nog klachten nadat de ergste klachten voorbij waren. 3% dus. de meeste betrof vermoeid.

26 oktober 2020 om 14:51

Dat onderzoek kan hooguit wat zeggen over een periode van Maart tot nu toe, ik denk aan een nog langere periode. Het is slechts gissen wat de lange termijn effecten zijn buiten de genoemde 3 %. Ik wil het risico liever niet nemen in ieder geval.

Helaas zijn er veel mensen die zoiets hebben van: ik zie het niet dus het bestaat niet. Hopelijk krijgen zulke mensen na deze crisis een beter inlevingsvermogen, al verwacht ik van niet. Laten we ons nou allemaal aan de maatregelen houden , des te eerder hebben we het virus weer enigszins onder controle.

26 oktober 2020 om 11:22

Voor sommige mensen is het makkelijker om hun kop in het zand te steken ipv gewoon de realiteit onder ogen te komen. Zie ook regelmatig opmerkingen voorbij komen van mensen die zeggen dat het de schuld is van de mensen die zich laten testen dat er zoveel besmettingen zijn nu, dat ik bij mezelf denk, hebben die mensen dan ineens geen Corona meer als ze zich niet laten testen...

26 oktober 2020 om 14:09

Er zijn wereld wijd 40.000.000 besmette GEREGISTREERDE mensen. Ga dr maar van uit dat nog veel meer zijn. 1 million doden. Dat is 2,5%. Maar dat zou dus lager moeten zijn, als de ongeregistreerde mensen ook zouden mee tellen. Dan kom je dus op een sterfte cijfer dat vergelijkbaar is met de griep. Er zijn zat ziekenhuisbedden- maar niet genoeg personeel om al die bedden te bemannen. Dus t probleem was al veel ouder dan Corona. Bezuinigd, gierigheid, sociale democratie die niet werkt - noem maar op maar de zorg kan t aan - als er maar meer personeel wordt gewerfd. Dus ja de angst, bij mensen komt wel dat mensen zich zoveel laten testen.- de cijfers die je dan hoort zijn de oorzaak vd angst. Terwijl t sterfte cijfer wereld wijd 0,00014 % is door Corona. Klinkt minder eng hè?

26 oktober 2020 om 14:40

Toppertje ouwe; Het heeft allemaal vrij weinig met angst te maken. Cijfers geven inzicht in het virus, besmettelijkheid en risico's. Hoe meer mensen zich laten testen, hoe meer we te weten komen over het virus. Dat lijkt mij alleen maar een goede zaak. De huidige geregistreerde besmettingen wijzen zoals je zegt op een sterfte percentage rond de 2,5% inderdaad, in het voorjaar dacht men vanwege de beperkte test capaciteit nog dat dit rond de 8% lag (omdat er vooral kwetsbaren werden getest met de beperkte capaciteit), wellicht ligt dit inderdaad nog lager, maar de enige manier dat je dat ooit zeker weet is door zoveel mogelijk te testen. En zeker in de politiek, waar ze keuzes moeten maken die zo'n enorme impact kunnen hebben op de gezondheidszorg, de economie en de maatschappij wil je zoveel mogelijk en accuraat mogelijke data hebben om de risico's te beperken. Ik heb namelijk veel liever dat we later achteraf zeggen dat we te veel hebben gedaan en te strenge maatregelen hebben genomen, dan dat we te weinig hebben gedaan.

26 oktober 2020 om 15:19

Overigens wil ik toch graag nog even inhaken op je laatste zin; Terwijl t sterfte cijfer wereld wijd 0,00014 is door Corona. Heb je dit ook voor gemak nog even nagerekend? Want als 1.160.570 gelijk staat aan 0,00014, betekend dat dat de overige 99,99986 gelijk staat aan 828.978.571.428, zijn er dit jaar al zoveel mensen overleden? Ik denk dat het ons toch wel was opgevallen als dit jaar al 100x de wereldbevolking was overleden.

26 oktober 2020 om 15:43

Ik heb even voor t gemak 1.miljoen doden op 7 miljard mensen gerekend. Dat is dus een percentage van 0,00014% vd wereld bevolking die dood is gegaan.

26 oktober 2020 om 15:52

Maar dat “te veel doen” kost ook heel veel. Weliswaar niet zozeer hier, maar in de VS en Africa- kost dat heel veel leed, dat de wereld handel op z’n gat zit. Levens en levens kwaliteit. Al die boeren die hun handel (in Afrika) niet kwijt kunnen omdat de wereld minder vervoert of omdat er subsidies gegeven worden aan boeren in het westen kunnen de boeren, uit Afrika, niet concurreren met de gesubsidieerde waar (wat overigens vaker gebeurd). Maar nu is t boven op, boven op, boeven op alles wat gebeurt. Politiek wil niet toegeven dat ze te streng zijn geweest.. dan zouden ze rechtszaken krijgen die ze dan verliezen. Dus doen ze roomser dan de paus - om oude zieke mensen “te beschermen”.

26 oktober 2020 om 15:53

Maar dat “te veel doen” kost ook heel veel. Weliswaar niet zozeer hier, maar in de VS en Africa- kost dat heel veel leed, dat de wereld handel op z’n gat zit. Levens en levens kwaliteit. Al die boeren die hun handel (in Afrika) niet kwijt kunnen omdat de wereld minder vervoert of omdat er subsidies gegeven worden aan boeren in het westen kunnen de boeren, uit Afrika, niet concurreren met de gesubsidieerde waar (wat overigens vaker gebeurd). Maar nu is t boven op, boven op, boeven op alles wat gebeurt. Politiek wil niet toegeven dat ze te streng zijn geweest.. dan zouden ze rechtszaken krijgen die ze dan verliezen. Dus doen ze roomser dan de paus - om oude zieke mensen “te beschermen”.

26 oktober 2020 om 15:59

Dan hebben we het over 0,014% van de wereldbevolking, scheelt wel een hoop. Overigens lijkt het mij een vrij irrelevante statistiek, aangezien 40 miljoen mensen (aantoonbaar) besmet zijn geweest, en niet 7 miljard. Zelfs als je de meest extreme schatting van de WHO aanhoudt met +/- 700 miljoen besmettingen (10% vd wereldbevolking), hebben we het over een sterftepercentage van +/- 0,17% (en dan gaan we er even van uit dat er helemaal niks veranderd in de doden cq. elk sterftegeval is correct geregistreerd. Wat mij een vreemde aanname lijkt).

26 oktober 2020 om 16:06

Verder heeft de politiek op geen enkele manier baat bij een verlenging van de maatregelen. Elke dag in lockdown levert de economie enorme schade toe in wegvallende belastinginkomsten, stijgende kosten van het sociale vangnet, stijgende zorgkosten. Overigens ligt de wereldhandel wat betreft logistiek en levensmiddelen verre van op zijn gat. Er zijn veel sectoren die worden geraakt door de crisis maar die vallen er niet onder.

26 oktober 2020 om 17:46

T is vooral de informele sector van de derde wereld die geraakt wordt. Maar ook de kleine boeren die niet kunnen concurreren met de gesubsidieerde agrarische producten. En laaggeschoolde in de VS, worden ook keihard geraakt. En politici zijn ook mensen, die hun baan niet willen verliezen. Dus niet toegeven dat ze t niet bij t rechte end hadden. Mijn Punt is dat als je elke dag cijfers, van besmette, gooit maar mensen, in de duizenden, waarvan overigens, de meeste van jonge mensen komen; je mensen onnodig bang maakt, voor een betrekkelijk ongevaarlijke ziekte voor gezonde mensen en al helemaal voor jonge gezonde mensen. De cijfers vh testen zijn een onbelangrijke statestiek. Wat belangrijker is: de hoeveelheid mensen op de IC - want dat is de bottle neck. Ook wordt er nooit bij de sterfgevallen vermeld hoe oud die gene was / die gene een andere ziekte ook had. Er wordt dus bewust angst de bevolking ingeslingerd. Als er idd 700miljoen besmette mensen zijn is t sterfte percentage gewoon lager dan griep. Ook worden mensen die al lang ziek zijn aan een andere ziekte gewoon bij Corona opgeteld, als Corona wordt aangetroffen, tijdens een autopsie. Wat overigens niet perse de doods oorzaak had hoeven zijn. Maar die gene had gewoon een vd 40miljoen/700miljoen kunnen zijn.

26 oktober 2020 om 20:05

  Dus in alle landen ter wereld worden de maatregelen in stand gehouden omdat alle politici voor hun baan vrezen? Je weet dat diezelfde politici enkel de adviezen volgen van een samengesteld team van specialisten. Die persconferentie van Rutte steeds, is niks meer dan het doorgeven van informatie. Verder zijn de testresultaten de allerbelangrijkste statistiek die er maar is, als we ooit weer terug willen naar normaal. Dan moeten we weten hoeveel procent van de besmettingen in het ziekenhuis beland, op de IC, of komt te overlijden. Zonder die info kan je niks. Daarbij is het toch niet gek dat er geen aanvullende info wordt gepubliceerd over de patiënten, we hebben in Nederland (gelukkig) privacy wetgeving wat betreft je medice dossier. Dat gaat het clubje schreeuwende Facebook virologen niks aan. Daarbij zegt je laatste verhaal bijzonder weinig, tenzij hier cijfers over zijn. Een corona test is geen standaard onderdeel van een autopsie, het zal vast eens voorkomen dat iemand na overlijden positief wordt getetst en op de stapel wordt gegooid, maar tot dat hier statistieken van zijn is het een argumemt van niks. Ik snap overigens niet dat mensen zo tegen het testen zijn, maar vervolgens wel statistieken aanhalen tegen de maatregelen... je weet waar die statistieken vandaag komen toch....

'gewoon een griepje', blijven sommigen dan stug volhouden. Mijn buurman is niet lang geleden overleden (kende hem nauwelijks, dus sterkte wensen hoeft niet). Wat ik daarbij duidelijk wil maken is dat dit iemand was van in de 50, iemand die tot voor kort nog halve marathons liep, veel aan fitness deed en iemand zonder onderliggende aandoeningen cq. problemen.

Zo'n iemand overlijdt niet aan 'normale griep'. Dit is geen aanval, maar laten we die ranzige uitspraken even de wereld uit helpen. Mochten er hier mensen zijn die er zo over denken. En tja, dan zie je die (jong) volwassen(!) afgelopen weekend even lekker ADE vieren in Hilversum...

Er is maar 1 goede oplossing voor dit soort mensen: boetes. Hoge boetes. Geen waarschuwingen. Klaar gewoon. Nota bene volwassenen. Iedereen kent de regels inmiddels. Eigenwijs doen doe je maar lekker thuis, maar het zou ons als landje sieren om eens 1 keer te luisteren. 1 keertje maar.

26 oktober 2020 om 10:38

Toch zou ik willen dat juist de organisatoren en degenen die er aan verdienen aangepakt worden. Discjockeys een jarenlang werkverbod e.d. Zelf ben ik ook wel bang dat de pillenindustrie er achter zit, want de xtc-branche zal wel grote verliezen lijden nu...

26 oktober 2020 om 10:45

Eens hoor, maar als volwassene - ook al ben je jong volwassene - kun je ook zelf wel nadenken. Ook zij gewoon boetes dus, maar verder met je eens.

26 oktober 2020 om 10:54

Ik vraag me af in hoeverre boetes nou daadwerkelijk helpen. Ik hoorde laatst een verhaal van iemand die de boete al 5x had gehad (paar x nog toen die 340 euro was) en nog interesseerde het hem niks. Er lopen er gewoon genoeg tussen die schijt hebben aan de maatregelen. Ik merk dat het vaak dezelfde types zijn als die op festivals en feesten de opstootjes uitlokken. Die boete van 90 euro is een kwestie van aftikken en weer door, daar leren de meeste echt niks van geloof ik. Organisatoren zou je wel echt harder aan moeten pakken.

26 oktober 2020 om 11:05

Lekker makkelijk om de jongeren weer de schuld te geven,Wuhan de plaats waar het virus begon daar feesten ze der op los

26 oktober 2020 om 11:30

@recoba:
Ja omdat het daar virus vrij is!!!
Tegelijk lopen die volledig gecontroleerd met bandjes en de telefoons die alles registreren en daar gaan we hier niet aan beginnen vanwege de privacy.

26 oktober 2020 om 11:37

@ Capis virus vrij nog wel,wel toevallig dat Europa helemaal vol zit met Corona,het zal wel weggaan als wij ook geregistreerd staan en geen privacy meer hebben!

26 oktober 2020 om 11:49

Dan heb je er meer controle over. Dat als iemand het heeft weten ze het daar gelijk en kunnen ze zien of je ook echt thuis bent en blijft!

Dubai het zelfde collega van ons die daar werkt is hier geweest bij terug komt gewoon enkelband en 2 weken thuis.

weinig privacy ja, maar wel meer invloed op het virus en vooral de verspreiding er van.

Hier geen privacy meer hebben pfffff... Zou eens moeten weten hoeveel je het hier hebt. Mensen zijn hier een beetje te verwent geworden.

26 oktober 2020 om 11:56

Waar geef ik de jongeren de schuld? Ik heb het over volwassenen, en geef het als voorbeeld.

26 oktober 2020 om 12:00

Aziaten hebben veel meer discipline. Hier heeft iedere tokkie een eigen debiele mening die vindt dat hij/zij gehoord moet worden want ze hebben een facebook artikel gelezen of een podcast van Lange Frans. Precies waarom je hier het probleem veel groter hebt.

26 oktober 2020 om 12:25

@Jk-Ajax echt een top discipline een virus uitbrengen om de halve wereld dood te maken

26 oktober 2020 om 10:56

Ja maar de een die griep heeft merkt bijna niks en een ander kan er aan overlijden. Want voor de een is het niks en de ander heeft het er veel zwaarder mee. Het woordje griep word als niks gezien maar er gaan letterlijk duizenden mensen dood aan griep per jaar. Heel veel zelfs, Maar daar hoorde je nooit wat over

26 oktober 2020 om 11:07

Omdat de griep de laatste jaren nooit de potentie had onze zorg helemaal naar de klote helpen.

26 oktober 2020 om 11:49

De griep heeft in 2015 en 2018 de zorg ook naar de klote geholpen? Er is niet meer oversterfte nu dan toen. Het enige probleem was dat die oversterfte toen verspreid was over 15 weken en nu slechts 10. Feit blijft dat het sterftecijfer ongeveer 0,23% is in het algemeen en voor mensen onder de 70 zelfs 0.05. De griep is zelfs gevaarlijker voor mensen onder de 70 en daar zijn volgens mij weinig mensen bang voor geweest, Althans zulke drastische en onnodige maatregelen zijn er nog nooit genomen.

26 oktober 2020 om 12:02

Ja is de zorg toen naar de klote geholpen? Heb je berichten van mensen van 70+ die niet opgehaald werden door de ziekenwagen omdat de plaatselijke zorg geïmplodeerd was?

26 oktober 2020 om 12:10

En dat is in andere jaren anders geweest? Of weet je dat simpelweg niet?

26 oktober 2020 om 12:24

Ik zou zeggen: praat met mensen die in de front linie staan in de zorg. Want ik heb daar meerdere vrienden en ze zijn op. Helemaal op. En lopen met allerlei gevoelens rond omdat ze operaties en behandelingen uit moeten stellen. Maar ik neem aan dat jij ook niet naar het ziekenhuis gaat als jij het virus krijgt?

26 oktober 2020 om 12:30

@Elmatador: kan je met uw duidelijke ervaring als infectioloog en viroloog contact opnemen met het WHO en al hun experts, en hen uitleggen dat Corona eigenlijk minder erg is dan de griep en dat alle maatregelen zwaar overbodig zijn. Ze beschikken ginds blijkbaar nog niet over alle info die jij wel hebt inzake Corona. Oef, en ik me maar als een idioot aan de regels houden terwijl dat blijkbaar helemaal niet nodig volgens de gerenommeerde viroloog/ infectioloog EL Matador.

26 oktober 2020 om 12:33

De situatie die er in Italië heerste, is ongezien in een west-Europees land de laatste 20 jaar. Als je wilt beweren dat dat elk jaar voorvalt dan maak je jezelf belachelijk.

26 oktober 2020 om 12:54

@lierse1997

Nee hehe het is de eerste keer dat iedereen te maken heeft met deze variant van Corona. Maar men moet niet doen net alsof er een oversterfte van jewelste is. In 2015 was de oversterfte in heel Europa zelfs nog groter dan nu. Maar dat is vast geen nieuws.

26 oktober 2020 om 14:39

Heb ik het dan over doden? Ik heb het over het crashen van de zorgsector (zoals in Italië gebeurde), en jij zegt doodleuk dat dat wel vaker voorkomt?

26 oktober 2020 om 15:38

Maar was dat niet meer omdat ze hier van schrokken en daardoor iedereen nodig hadden? Omdat dit een redelijk ongekend virus is

26 oktober 2020 om 15:54

Precies dit, Er zijn vaker vergelijkbare situaties geweest. Mexicaanse griep etc, Een heel land op slot gooien terwijl het virus er al is gaat gewoon niet helpen

26 oktober 2020 om 16:12

De Brabantse ziekenhuizen liggen vol, honderden operaties worden afgezegd om plaats te maken voor nieuwe, acute patiënten. Vanuit ziekenhuis Bernhoven worden patiënten naar buiten Brabant verplaatst. Zorgpersoneel draait dubbele diensten. ,,de situatie is ernstig”, zegt een woordvoerder van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Maar ook ziekenhuizen in andere delen van Nederland slaan alarm. ,,zo erg hebben we het nog nooit meegemaakt”, stelt het Gelre ziekenhuis in Apeldoorn.

Stukje uit 2018. Komt niet vaker voor toch? In 2017 was de oversterfte 53.000 door influenza in Italië. Dat is een stuk meer dan nu. Of dacht je dat ze toen wel capaciteit hadden? Maar toen ging het "slechts" om de griep dus hoeven we geen extra maatregelen te nemen. Nu is er iets dan minder dodelijk is dan de griep en opeens nemen we wel maatregelen???

En begrijp mij niet verkeerd die maatregelen in Maart waren volkomen normaal en terecht omdat ze zich baseerden op verkeerde modellen. Modellen die tot wel 10x erger hadden voorspeld dan dat er daadwerkelijk is gebeurd.

Er moet toch echt een belletje gaan rinkelen als overal ter wereld maatregelen worden genomen en de positieve tests blijven maar stijgen. Terwijl de hele zomer zonder beperkingen er niets is gebeurd. Virussen bestaan al eeuwenlang en hebben altijd hetzelfde verloop. Daar is Covid-19 geen uitzondering in.

26 oktober 2020 om 14:39

Je kende m niet goed - maar wist wel dat hij geen onderliggende klachten had? Hij kan ook gewoon de pech hebben gehad dat hij een van de +- 300 mensen was die niet gemiddeld 80 jaar was, geen onderliggende klachten had en niet dik was. Tja .. dat kan. Een van die 300 mensen...

26 oktober 2020 om 15:36

Zo kunnen we voor elke ziekte wel een excuus vinden. En ja, ik kende hem nauwelijks maar als iemand naast je woont verneem je wel eens wat z'n situatie was, zeg maar. Althans, buiten de randstad praten buren met elkaar.

26 oktober 2020 om 17:38

"niet hetzelfde als de griep" blijven sommigen dan stug volhouden. Man de sterftecijfers spreken voor zich.

En zeker is het heel spijtig voor je buurman maar ik ken een een marathonloper die is gestorven aan een hartaanval in de 40 jaar oud. Betekent dan dat het normaal is? "die zal vast een slecht hart hebben gehad" Ja en je buurman een slecht immuunsysteem...

Volgens mij heb je je ook niet in de griep verdiept, want dan had je geweten dat de griep ook voor kinderen dodelijk kan zijn. Dat de griep ook voor kerngezonde mensen dodelijk is geweest. Dat de griep ook voor kerngezonde mensen nog jarenlange na effecten heeft.

27 oktober 2020 om 10:43

Oke een van de 17.000.000 virologen en tevens medisch experts, @elmatador27.

27 oktober 2020 om 14:08

Zoveel inwoners heeft mijn land niet
Wel fijn dat je mij goed kent maar niet inhoudelijk op de feiten wilt ingaan omdat je weet dat ik gelijk heb. Zal even een stukje citeren uit 2016 over de griep.

Ook het feit dat veel jonge mensen tussen de veertig en de zestig jaar getroffen worden is onbekend. 'het zijn vaak jonge mensen die in het ziekenhuis terecht komen,' zegt Baak. 'zij waren heel gezond maar toch vatbaar voor dit virus. Meestal komen ze bij ons binnen met de klacht dat ze kortademig zijn.'

Bron: Hagaziekenhuis, Den Haag.

Geweldig dat hij dit naar buiten brengt. Hij zou een cultfiguur kunnen zijn waardoor jongeren meer gewaarschuwd zijn hoe ernstig het virus echt is. Ik hoop dat het voetbal wat meer naar buiten brengt wat het coronavirus doet in plaats van zich te verschuilen achter privacy. Bij AZ schijnt iemand behoorlijk ziek te zijn, maar wie, wat, waar horen we niet. Natuurlijk zou de speler toestemming moeten geven, maar nu zien we alleen de oudere zieken op de tv. In mijn ziekenhuis lag er enkele dagen lang een pas bevallen vrouw op de IC. Ik denk dat als er meer jongere slachtoffers op de tv komen de ziekte door jongeren serieuzer genomen zal worden.

26 oktober 2020 om 10:49

Dat is de fout geweest. Vanaf dag 1 al. Die focus alleen op ouderen en zwakkeren en het aantal doden. Nu hoor je allemaal mensen roepen het is geen killer virus. Juist wel maar ook op een andere manier dan alleen doden. Dat weigeren vele mensen te zien

26 oktober 2020 om 14:11

Killer virus die 0,00014% vd mensen dood maakt? Die nog oud en ziek waren ook? Nee dat is geen killer virus

Heftig en zie het ook om me heen bij mensen. En dan zijn er nog mensen die zeggen het is maar een griepje.... Die leven echt in een andere wereld. Als we nu is gewoon met zn allen proberen aan de regels te houden. Dan kunnen we zsm overal weer van genieten.

En echt he hoeveel mensen nog steeds roepen het is een hoax. Die mensen mogen van mij allemaal zware Corona krijgen. Er zijn nu zoveel voorbeelden van mensen die niet dood gaan maar echt zwaar getroffen worden. En idd veel gezonde sportieve mensen. Maar nog steeds laten die lange Frans volgers zich beïnvloeden door leugens.

26 oktober 2020 om 10:50

Het is schandalig dat zoveel mensen geloven (en verspreiden) dat het een hoax is inderdaad, maar ik zou toch niemand zware Corona toewensen.

26 oktober 2020 om 10:59

Even tenenkrommend als zij die Corona vergelijken met griep en stellen dat er van griep nog meer mensen sterven dan van Corona. Maar daarbij geen rekening houden met de ronduit draconische maatregelen die er wereldwijd genomen werden om het virus in te perken. En dan nog zijn er al meer dan een miljoen mensen aan Corona overleden.

26 oktober 2020 om 11:21

Ik denk dat het wel belangrijk is om deze cijfers in het juiste perspectief te plaatsen. Tegenover de meer dan 1 miljoen doden staan naar schatting zo'n 750 miljoen geinfecteerden (bron Who). Onder aan de streep houd je dan echt geen indrukwekkend mortaliteitspercentage over. Ik wil het virus zeker niet bagatelliseren, maar ik kan me wel voorstellen dat er een groeiende groep mensen is die het beleid ten aanzien van corona niet meer in verhouding vindt ten opzichte van de ernst van het virus.

26 oktober 2020 om 11:51

Tuurlijk moet je die in perspectief zien en valt de mortaliteitsgraad nog ‘mee’. Mijn punt is vooral dat er ondanks de wereldwijd genomen draconische maatregelen nog steeds 1 miljoen doden gevallen zijn en dat het geen kwaad kan even stil te staan bij hoeveel dat er zouden geweest kunnen zijn zonder al die maatregelen.

26 oktober 2020 om 11:55

Die maatregelen hebben ook niet geholpen. Wie heeft trouwens bedacht dat maatregelen wel zouden helpen. Daar is geen wetenschappelijk bewijs voor en deze maatregelen en lockdowns zijn gewoon een experiment omdat het nog nooit eerder gedaan is. Overal in Europa waren de cijfers en het R getal al ruim dalende voor de maatregelen en lockdowns. Na de lockdowns is de curve onveranderd gebleven. Bij effect van de maatregelen had de curve hoe dan ook anders moeten zijn omdat je een trendbreuk verwacht bij maatregelen. Maar die was er niet. Het is een virusseizoen dat blijkt nu wel na 10 maand. Hoe kan het zijn dat landen als Peru, Argentinië, Zuid-Afrika al in Maart in de zwaarste lockdown gingen maar toch de doden bleven stijgen? Bij het versoepelen daalden de cijfers precies zoals in het virusseizoen.

26 oktober 2020 om 12:03

Dus jij zegt dat men de lockdowns in Italië, Nederland, België, Spanje,... net op het moment deed toen het virus dat begon te minderen? Want je kunt niet beweren dat de curves niet naar beneden gingen.

26 oktober 2020 om 12:35

@Lierse: ken je de gerenommeerde viroloog EL Matador nog niet? Hij verlicht ons met zijn briljante inzichten over Corona en zal eerstdaags zijn bevindingen overmaken aan het WHO. Vervolgens zullen we met de poppenkast dat afstand houden en voorzichtig zijn wel niet is ophouden want ze is helemaal geen probleem. En al helemaal niet in de zorg. Integendeel, de griep zorgt regelmatig voor een grotere druk op ons zorgsysteem dan Corona nu doet. We herinneren ons toch allemaal de overvolle ICU ten gevolge van de griep? Binnenkort is het allemaal voorbij dankzij EL Matador zijn ronduit briljante en vernieuwende inzichten en kunnen we opnieuw vrij leven.

26 oktober 2020 om 13:14

Nee in feite te laat. Een lockdown kan werken als je het heel vroeg doet met heel weinig gevallen maar ook dit is niet zeker, want het is nog nooit eerder geprobeerd. Nieuw-Zeeland had zeer weinig gevallen en zolang ze het land op slot houden gebeurd er in ieder geval niet veel tot hun herfst. Maar ook daar zijn nog steeds besmettingen.

Ja als je naar Nederland specifiek kijkt zie je dat de top IC opnames op 27 Maart is. Dat zou betekenen dat de maatregelen op 6 Maart (3 weken terug) genomen moeten zijn. Welke maatregelen waren er destijds?? Op 23 Maart was de R al 0,72. Daarna is die onveranderd gebleven. Je hebt minstens nog 1 week nodig om verandering te zien.

In Italie, Spanje, het VK en Frankrijk was de R al stijl dalende zo'n 20 dagen voor de lockdowns. De curve heeft ten alle tijde dezelfde baan gevolgd. Met maatregelen wil je een trendbreuk zien omdat je verwacht dat de aantallen verminderen ten opzichte van normaal. Deze trendbreuk is niet gebeurd.

26 oktober 2020 om 13:34

In Belgie was de R-waarde op 23 maart 2,35 ( een week na de start van de lockdown) Op 8 april, goed 2 weken later, was deze 0,89. Hoezo geen daling/trendbreuk? Daarnaast schrijf je dat het vooral seizoensgebonden is. In Belgie zien we echter midden juli een stijging van de R waarde naar 1,40, dewelke tegen eind augustus terug gezakt was naar 0,7. Vandaag is de R- waarde opnieuw 1,53 in Belgie, een verdubbeling tov eind augustus. Merk op dat in de lockdown periode de trend dalend was en buiten de lockdown stabiel tot stijgend was. Hoezo een lockdown heeft geen effect? En het zou me verbazen dat in andere landen andere tendensen waar te nemen zijn. Bron: website sciensano ( die ik België alle data verzamelen)

26 oktober 2020 om 13:53

De R-waarde qua besmettingen heeft niets te maken met seizoensgebonden zijn of niet. Als je van 10 besmettingen naar 20 gaat is de R ook 2. De R is veel gevoeliger bij lage aantallen. De R in Nederland was op 2 oktober 1,22. Deze is nu ook al rond de 1 of er zelfs onder. Waarom? Omdat er anders al op 7 Oktober meer dan 10.000 besmettingen zouden zijn geweest. De R is al lang dalende en dat komt niet door maatregelen van 28 September of 13 Oktober.

Ik zou zeggen lees het boek The transmission of epidemic influenza van Robert Edgar Hope-Simpson.

26 oktober 2020 om 15:02

En je stelling dat de genomen maatregelen geen effect hebben op de verspreiding van het virus want in Belgie zie je een duidelijk co-relatie tussen het nemen van (strengere) maatregelen en de dalende evolutie van de R-waarde ( iets wat ook door elke viroloog, epidemioloog of biostatisticus erkend wordt). Daarnaast spreken we in België ondertussen van gemiddeld meer dan 12.500 besmettingen per dag dus een evolutie van R-waarde is dan wel relevant. ). Ook in juli, volledig buiten een traditioneel griepseizoen, waren er nog enkele honderden besmettingen per dag en blijft een significante stijging ( lees verdubbeling) van de R-waarde toch relevant volgens mij. Tot slot hoef je me niet op een nogal hooghartige manier door te verwijzen naar een boek want ik ben geen wannabe specialist zoals jij, die overigens stellingen poneert die sterk afwijkend zijn van meningen van topvirologen wereldwijd. Ik baseer me op de evolutie van de R- waarde in combinatie met de genomen maatregelen en voor België ( ik spreek niet voor NL) zie je dan een duidelijke co-relatie.

26 oktober 2020 om 16:20

Dan moet je denk ik eens naar andere virologen, epidemiologen luisteren dan naar steeds dezelfde op televisie. Volgens mij hanteert Zweden niet dezelfde strategie? Dus zijn er blijkbaar ook virologen en epidemiologen met andere inzichten. Dat je niet op TV bent wilt niet zeggen dat je er minder verstand van hebt.

Seizoensvirussen volgen altijd hetzelfde patroon. Al eeuwenlang. In de winterperiode komt er een grote Gompertz curve waarbij de zwakste mensen helaas overlijden. In de zomer doet men immuniteit op, want ja besmettingen blijven gewoon doorgaan hoor. En vervolgens in het najaar is er een laag tweede golfje (hoe groot hangt af per land en hoe hoog de eerste golf was) Zie Tsjechië bijvoorbeeld.

Kijk maar eens naar de Mexicaanse griep. Ze bleven testen testen testen en de besmettingen bleven stijgen in de zomer (vanwege toename tests) maar de ziekenhuisopnames en doden bleven uit. Toen kwamen ze erachter dat het een seizoensvirus was en zijn ze gestopt en was het vaccin niet meer nodig.

Misschien kan je het woordje wannabe weglaten, want je kent mij niet eens dus doe dan ook geen aannames.

26 oktober 2020 om 11:11

Dus omdat mensen Corona ontkennen moeten ze het zelf krijgen,er zijn ook mensen die niet geloven dat 9/11 niet door Amerika zelf is gedaan moet ik nu hopen dat er bij hun een vliegtuig in hun huis vliegt?

26 oktober 2020 om 12:26

Van mij wel. Wat is het probleem daarmee? Als het virus in hun ogen niet bestaat, danwel een hoax is danwel een griepje, vind ik dat prima! Maar ga dan niet naar het ziekenhuis toe.

26 oktober 2020 om 12:37

En de k*** patiënten die daar zitten omdat ze teveel gerookt hebben ondanks de waarschuwingen?

26 oktober 2020 om 13:15

Die moeten volgens Kyle ook niet naar het ziekenhuis gaan.

Mensen die Corona ontkennen zijn niet goed bij hun hoofd en dienen niet serieus genomen te worden. Wel kun je je vraagtekens zetten bij het beleid wat nu wordt gevoerd. De cijfers geven aan dat het meevalt. Moet dan alles wijken voor COVID? Is het medicijn niet erger dan de kwaal? Wat denk je van het aantal faillissementen, de psychische schade, de kwaliteit van onderwijs op de lange termijn, de financiële gevolgen... Waarom is pijn op de korte termijn erger dan pijn op de lange termijn? Vreemd dat veel mensen hier niet over na lijken te denken.

26 oktober 2020 om 11:28

Dat ligt er aan naar welk cijfer je kijkt. Het sterfte cijfer is inderdaad niet zo hoog, onder de procent in Nederland geloof ik. Alleen wordt de zorg momenteel overspoeld door nieuwe covid patiënten. Hierdoor moet de reguliere zorg worden afgeschaald, anders kunnen de ziekenhuizen het niet aan. Momenteel worden meer dan de helft van de IC bedden bezet door covid patiënten, bedden waar ook mensen met bijvoorbeeld k*** hadden kunnen liggen. De situatie van de zorg is waar het beleid op wordt bepaald en ik vind niet dat je daar vraagtekens bij hoeft te zetten. Dat probleem dient eerst opgelost te worden voordat je naar de toekomst kan kijken. Het is heel lullig voor de horeca ondernemers dat hun zaak misschien wel nooit meer open gaat maar het is veel lulliger voor die ene patiënt die niet geholpen kan worden omdat de IC vol ligt. Ik vind het vreemd dat mensen lijken te vergeten dat covid het hele zorgstelsel heeft omgestoten. Tuurlijk moet er gekeken worden naar de punten die jij noemt, maar het herstellen van de zorg is nu gewoon de prioriteit.

26 oktober 2020 om 11:56

Dan lijkt het mij des te belangrijker om je vraagtekens te zetten bij de bezuinigingen van de zorg de laatste jaren. 500 mensen op de ic en de zorg kan het al niet meer aan. Waar hebben we het over in een land met 17miljoen inwoners.

26 oktober 2020 om 12:35

klopt en wie je daarvoor moet aankijken is de zorgverzekeraar die de zorg uitknijpt en geen enkele cent wil verhogen voor alle (para-)medische zorg. onder het mom van dat alles goedkoper moet, want dat is de "opdracht" die zij hebben.

Dat ze vervolgens winst kunnen uitkeren als (verplichte) verzekeraar is belachelijk.

26 oktober 2020 om 12:37

Er hebben zo ver ik weet ook altijd enorme vraagtekens gestaan boven de bezuinigingen in de zorg. Ik heb namelijk altijd de verhalen gehoord over hoe het kan dat een voetballer een veelvoud kan verdienen tov. een chirurg die levens red. Ik kan op zich wel begrijpen dat men ooit heeft besloten om het aantal IC bedden in te perken als geconcludeerd werd dat daar veel leegstand was terwijl een andere afdeling een tekort aan bedden was (bijvoorbeeld). Echter is het heel raar dat er afgelopen maanden niet is geïnvesteerd in een (tijdelijke) uitbreiding van de IC capaciteit. Testbeleid faalt overigens ook hopeloos. Lijkt wel alsof het kabinet de omvang van de tweede golf heeft onderschat.

26 oktober 2020 om 12:44

Ik kan het ook voorstellen dat, indien er geen gebruik van gemaakt wordt, de ic capaciteit ingeperkt wordt. Echter is er in 2015 geadviseerd om uit te breiden, omdat de kans op een (echte) pandemie groot was. Dit is echter door de falende regering in de wind geslagen.

Heel herkenbaar wat Immers over zijn vrouw vertelt. Heb zelf het virus begin Maart gehad en inderdaad na een week ging ik naar buiten om een klein rondje om het huis te wandelen, na 4 minuten wist ik niet meer hoe ik terug ging komen het was bizar zwaar om thuis aan te komen maar het is me gelukt. Verder heel veel op bed gelegen.
Gelukkig is mijn herstelvermogen en conditie exceptioneel en kon ik na 2 maanden alweer een 5km hardlopen in 16 minuten, maar ik merk nog steeds met regelmaat (7 maanden later) dat ik niet 100% fit ben en dat ik naar adem hap.
In dat opzicht is dit virus wel anders dan een griep, ik ben van griep ook altijd een week uit de running, maar daarna herstel ik en zijn de klachten weg, bij Corona blijven de klachten licht, of zeer licht aanwezig en merk je gewoon dat er echt iets in je lichaam gebeurd is.
Ik zelf vind het virus of de maatregelen ten aanzien van het virus nog steeds te zwaar, maar ik vind wel dat er meer vrijheid moet komen voor de zwakkeren in de samenleving om zichzelf te beschermen. De mensen die beperkt klachten hebben van het virus (zoals Immers bijvoorbeeld) kunnen dan de economie draaiende houden en de mensen die kwetsbaar zijn (immers zijn vrouw en ik zelf bijvoorbeeld) kunnen dan een tijdje zichzelf in veiligheid houden door bijvoorbeeld thuis te werken of in quarantaine te blijven. Nu wordt iedereen geraakt door het virus en ik vind dat jammer want ik gun mijn medemens juist enorm dat ze van de wereld kunnen blijven genieten en ik hoop dat ze mij ook mijn gezondheid gunnen en mij daardoor mezelf laten beschermen.

Niet leuk voor Immers en zijn vrouw maar geen reden om het land op zijn kop te gooien.
Ja dat zou ik ook zeggen als ik zelf zo ziek werd
We moeten beetje realisisch zijn en niet laten meeslepen door alle verhalen via de media
Zoiezo verdacht dat er via officiele media (journaal, talkshows) maar 1x kant op wordt gepraat:
Corona is verschrikkelijk is het enigste dat je hoort

Ik schrik van sommige reacties zeg. Het virus is geen geintje! De overheid probeert haar plicht te doen door haar burgers op alle mogelijke manieren te beschermen. Laten we er allemaal aan meewerken!

26 oktober 2020 om 12:33

Doe eens niet zo naïef. Als je zwalkend beleid voert, zoals de overheid doet, dan mag je hier best kritisch naar kijken en over discussiëren.

26 oktober 2020 om 12:42

Kritisch zijn mag zeker! Wat vind je precies naïef aan mijn reactie? Dat ik geloof dat de overheid haar burgers probeert te beschermen?

Ik bedoelde vooral dat ik schrik van de reacties die impliceren dat we het virus maar gewoon moeten laten rondgaan en dat het wel meevalt.

26 oktober 2020 om 14:52

Dat mag als je maar gewoon de gestelde regels en adviezen opvolgt ondertussen.

26 oktober 2020 om 12:41

Vooral je vertrouwen in de overheid houden,dat je daar nog intrapt ,Rutte is nu al vergeten wat ie gister heeft gegeten

26 oktober 2020 om 12:43

Nee inderdaad, met z'n allen tegen de adviezen van de zelfgekozen overheid ingaan is een veel beter idee. Wat makkelijk zeg om Rutte de schuld te geven.

26 oktober 2020 om 12:53

Haha dus omdat ie zelfgekozen is moeten we alles braaf opvolgen,we hebben er ook zelf voor gekozen dat er op zorg is bezuinigd of dat ons geld word weggegeven,ik spreek je over een jaar weer wanneer dit allemaal moet worden terug betaald deze schade en mag je raden wie er voor op moet draaien wij als burgers

Goed dat dit ook door dit soort mensen (als in, super gezonde en jonge mensen met invloed) gezegd wordt. Het kwam toevallig laatst ook ter sprake in een interview van John vd Brom waar hij ook vertelde hoe heftig het was bij enkele van zijn spelers, gezonde jonge topsporters, die daarna heel snel kortademig waren en enorm conditieverlies hadden. Ja, als je jong en gezond bent zal je e rniet snel aan overlijden, maar hoeveel verhalen ik al heb gehoord van mensen die nog enorm lang enorm moe zijn en inderdaad geen conditie meer hebben, kortademig zijn, etc. Ook dat zijn serieuze gevolgen (los van de wet van de grote aantallen, een klein deel van heeeeel veel mensen is alsnog veel) *edit* Ik lees nog steeds "ja, maar de griep in jaar x was ook erg... toen was er ook bijna net zoveel oversterfte en toen was de zorg ook overbelast." Je vergelijkt het met iets nu waarbij enorm veel extreme maateregelen zijn genomen om het te beteugelen en alsnog vergelijkbaar met de ergste gevallen van 'de griep' waar die mensen het zo graag mee vergellijken. Waarbij we griepprikken hebben en een natuurlijk weerstand tegen de griep. Waarbij de griep een stuk minder besmettelijk is. Het blijft me verbazen dat mensen het nog steeds blijven zien als 'een griep'.

Hoeveel voorbeelden moet we het nog hebben voor het bij iedereen doordringt dat het serieus is? Ik geneer me kapot als ik hier ook al die wijsneuzen zie die het allemaal beter weten. Teksten als 'het is maar een griepje', 'we doen dit alleen maar voor de bejaarden', 'we doen het voor 0,001% van de mensen', 'de Ic's liggen stof te happen', ik heb ze allemaal hier voorbij zien komen. Naast Corona, te kort aan zorgpersoneel zie ik nog een groot probleem. Leraren te kort. Kennelijk hebben deze mensen in hun school periode te weinig aandacht gekregen dat ze er maar heel weinig van hebben opgepikt. En waar ik ook heel erg boos over wordt is dat ik elk weekend verhalen zie over feesten met honderden mensen waarbij niemand beboet is. Afgelopen weekend 300 mensen op een feest in de buurt van Hilversum, 0 boetes en slechts 2 aanhoudingen. Buiten het feit dat de staatskas 30.000 is misgelopen, is dit een signaal naar deze debielen om het volgend weekend weer ergens anders te gaan proberen. Ze worden toch niet beboet. Het wordt tijd dat er veel harder wordt opgetreden tegen dit soort gasten. Wie niet horen wil, die moet maar voelen is het spreekwoord toch? We hoeven niet direct de ME er op af te sturen, maar bij elke overtreding een boeten van 100 euro, dat wordt ook gevoeld in de portemonnee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. El AllouchiMiddenvelder255
L. ImmersMiddenvelder234
D. MaloneMiddenvelder231
N. VenemaAanvaller235
S. van HooijdonkAanvaller1912
N. OlijKeeper240
M. BilateAanvaller186
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

95 fans
Middenvelder, 34 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 NAC Breda 23 4 1 0
2020/2021 ADO Den Haag 0 0 0 0
2019/2020 ADO Den Haag 23 2 2 0
2018/2019 ADO Den Haag 34 7 4 0
2017/2018 ADO Den Haag 35 4 9 0
Laatste voetbalnieuws

NAC Breda mag plotseling weer dromen van directe promotie

NAC Breda heeft maandagavond een eenvoudige overwinning geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. In het Rat Verlegh Stadion was de ploeg veel te sterk voor TOP Oss, dat met 3-0 verslagen...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 3 maart
Rangers maakt zich zorgen over de situatie van Jürgen Klopp bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren