Makkelie fluit Champions League-kraker; Kuipers naar Duitsland

Maandag, 26 oktober 2020 om

Danny Makkelie is door de UEFA aangesteld om de Champions League-wedstrijd tussen Juventus en Barcelona woensdag in goede banen te leiden. Hij is niet de enige Nederlandse scheidsrechter die deze week actief is in de Champions League, want Björn Kuipers reist af naar Duitsland voor het treffen tussen Borussia Dortmund en Zenit Sint-Petersburg.

Makkelie wordt woensdag ondersteund door een geheel Nederlandse arbitraal equipe. Op het veld krijgt hij ondersteuning van assistent-scheidsrechters Mario Diks en Hessel Steegstra, en vierde official Allard Lindhout. Kevin Blom (VAR) en Rob Dieperink (AVAR) vormen de videoarbitrage tijdens het duel dat om 21.00 uur van start gaat in het Allianz Stadium.

In het kielzog van Kuipers zijn Sander van Roekel en Erwin Zeinstra in Dortmund zijn vaste assistent-scheidsrechters, maakt de KNVB bekend. Serder Gözübüyük fungeert als vierde official, terwijl Pol van Boekel de VAR is, met Dennis Higler naast zich als AVAR. Het duel tussen Borussia Dortmund en Zenit Sint-Petersburg begint woensdag ook om 21.00 uur.

Vorige week was Kuipers ook al actief in de Champions League. Hij werd ingezet bij de ontmoeting tussen Internazionale en Borussia Dortmund (2-0). Makkelie kreeg vorige week geen wedstrijd in het miljardenbal; landgenoot Serdar Gözübuyuk werd wel aangesteld voor de wedstrijd tussen Red Bull Salzburg en Lokomotiv Moskou (2-2).Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door mv010)

We lopen in de weekenden altijd zo veel te zeuren over het niveau van de Nederlandse scheidsrechters, maar internationaal gezien krijgen ze wel vaak leuke wedstrijden.

26 oktober 2020 om 10:21

Dat heb je goed geconstateerd. De scheidsrechters in het buitenland - en met name Engeland - zijn van dusdanig bedroevend niveau dat onze scheidsrechters tot de top behoren momenteel. Buiten het feit dat we altijd wel wat te zeiken hebben op onze leidsmannen (afhankelijk of het voor of tegen je clubje is ) in de Eredivisie, is dit ook volkomen terecht. Gemiddeld genomen zijn ze gewoon goed en stabiel. Zeker Europees vind ik Makkelie erg sterk. Maar zoals gezegd, momenteel is het algehele niveau niet bijster hoog. De rode kaart van Zeefuik afgelopen weekend, de scheidsrechters (en diens Var!) in Engeland. De scheidsrechters in Laliga en de Seria A met hun rare dwalingen. Het houdt niet over.

26 oktober 2020 om 10:33

Het meest opmerkelijke moment zag ik bij Man United - Chelsea dit weekend. Blijkbaar mag je gewoon in de nek van je tegenstander hangen. Spanje is inderdaad ook echt bedroevend. Duitsland en Italië hoor ik weinig over, moet ook eerlijk zijn dat ik die competities minder ben gaan volgen. Enig idee hoe het daar gaat (naast dat moment van Zeefuik)? Vind die Brych namelijk een van de betere scheidsrechters van Europa momenteel.

26 oktober 2020 om 12:37

Ik vind in Engeland de arbitrage beter dan in Spanje. Ze zijn in Engeland alleen echt heel slecht qua Var.

26 oktober 2020 om 10:21

Als je veel engels of spaans voetbal kijkt, zie je hoe laag het niveau van arbitrage is in die landen vergeleken met NL

26 oktober 2020 om 10:24

Vooral in Spanje!! Manmanman wat een niveau..

26 oktober 2020 om 11:49

Ik ben geen fan van Makkelie maar schijnbaar staat hij internationaal wel erg goed aangeschreven. Wel goed voor uitstraling van NL voetbal scheidsrechters corps

Mooie wedstrijd voor Makkelie om zich te bewijzen. Zal mij niet heel erg verbazen als hij ooit eens een finale toegewezen krijgt EL of CL. En bij de Uefa zijn ze op een of andere manier toch gechameerd van onze scheidsrechters.

26 oktober 2020 om 12:15

Niet heel raar opzich. Ik weet niet of u buitenlands voetbal volgt en dan met name Spanje/Engeland/Italië maar als je dat arbitrair niveau ziet dan mogen we hier heel blij zijn met onze leidsmannen

26 oktober 2020 om 20:56

Niet zo raar, makkelie is een top VAR, alleen zien supporters die zich benadeeld voelen dit zelden. Kijk naar de arbitrage in Engeland (vooral drama var) en Spanje (allebei) en wees blij met onze arbitrage.

Mooi pot voor Makkelie zeg! Hopelijk doet hij het goed en gaat hij finales fluiten in de toekomst.

Meest overschatte scheidsrechter die er in Nederland rondloopt. Ongelooflijk dat hij topaffiches als deze aan zich krijgt toegewezen.

26 oktober 2020 om 12:56

Gelukkig hebben ze er bij de Uefa meer kijk op. Anders zou hij nooit deze wedstrijd krijgen. Wat zijn wij eigenlijk een triest volk dat we niet trots kunnen zijn dat een Nlse scheidsrechter een topwedstrijd krijgt. Iedere scheidsrechter maakt fouten zoals iedere spits kansen mist.

26 oktober 2020 om 13:40

Waarom zou ik trots moeten zijn op het feit dat een Nederlander een topwedstrijd mag fluiten? Ik wil gewoon dat de beste scheidsrechter fluit en het interesseert mij niet uit welk land deze komt. Wat betreft Makkelie: iedereen maakt fouten, maar deze man drukt wel erg vaak zijn stempel op het verloop van wedstrijden. Ik vind het een hele matige scheidsrechter.

26 oktober 2020 om 14:39

En noem dan eens top scheidrechters. Dit is wel makkelijk.

Hij zal onder druk staan. In Italie zullen ze hem afbranden als hij een beslissing neemt die in het voordeel van Barcelona uitvalt vanwege de Nederlandse connectie.

Daar zijn ze mooi klaar mee bij Juve en Barca, de grootste droef van de Nederlandse velden. Die gast denkt daadwerkelijk dat hij het spel begrijpt. Bij Dortmund hebben ze meer mazzel, Kuipers snapt het spelletje wel. In Nederland worden Makkelie en de vriend van VI zwaar overschat.

Die heeft goede kruiwagens bij de uefa anders zou hij zulke wedstrijden niet krijgen. Zeker niet als ze naar de prestaties in de Nederlandse competitie van hem kijken

Off topic: Kuipers voor de 2e keer naar een wedstrijd van Bvb? vrij apart die aanstelling.

on topic: Makkelie staat er in het buitenland heel goed op en ik moet zeggen dat ik hem dit ook wel gun. laat steeds vaker zien in (internationale) wedstrijden dat het gewoon een goede Scheidsrechter is.

Kuijpers twee weken op rij gekoppeld aan BVB Dortmund? Heel merkwaardig

26 oktober 2020 om 16:17

Waar haal jij dit vandaan dan

26 oktober 2020 om 17:20

Vorige week Inter-Dortmund Deze week Dortmund-Zenith. Zie de tekst

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4924 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Getafe12-1
12.Real Betis12-9
13.Barcelona116
14.Osasuna11-1
15.Alavés10-3
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
PedriAanvaller81
A. GriezmannAanvaller82
TrincãoAanvaller80
L. MessiAanvaller83
NetoKeeper60
Jordi AlbaVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

In de wandelgangen

Donderdag 26 november
Manchester United kijkt naar alternatieven voor Jadon Sancho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren