Kenneth Perez: ‘Wie heeft die voorselectie van Oranje bedacht?’

Zondag, 25 oktober 2020 om

De voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterland tegen Spanje en de UEFA Nations League-duels met Bosnië en Herzegovina en Polen telt 34 spelers. Eén van hen is linksback Daley Sinkgraven, die nog niet eerder in de (voor)selectie van het Nederlands elftal zat. Feyenoord-doelman Justin Bijlow keert na ruim twee jaar terug in de voorselectie van Oranje.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

108 reacties (laatste reactie door fr_ronnie)

Gakpo moet natuurlijk de voorkeur krijgen boven Babel. En Haps vind ik nog opmerkelijker, die had je imo zeker moeten oproepen. Ik denk alleen dat de staf niet teveel wil veranderen zo ‘kort’ voor een EK.

25 oktober 2020 om 23:48

Dit is juist de periode dat je jongens, die je zou willen uitproberen, uitnodigt.
Maar er zitten inderdaad zeer opmerkelijke keuzes in.

26 oktober 2020 om 01:54

Mja, als je dan met Sinkgraven komt ... Dan zou Haps een logischere keuze zijn idd, veranderd niks aan de nieuwigheid.

26 oktober 2020 om 07:38

Haps is net zo vaak als sinkgraven geblesseerd. Maar speelt in een minder elftal in een mindere competitie. Waarom zou dat logischer zijn dan?

26 oktober 2020 om 07:45

Ja maar hij speelt wel beter. Sinkgraven laat zien dat niveau bundesliga eigenlijk iets te hoog is; haps laat zien dat hij niveau eredivisie makkelijk aan kan en misschien wel meer... dan weet je toch genoeg!?

26 oktober 2020 om 08:24

Sinkgraven speelt wel bijna alles bij Leverkusen. Tot nu toe alle wedstrijden basis gestaan, behalve in de Europa League afgelopen week.

26 oktober 2020 om 08:55

Leuk dat ie speelt maar hij speelt niet goed. Volgens mij is dat ook belangrijk. De linksback van VVV speelt ook alles naar die wordt ook niet opgeroepen. Stop nou eens net naar namen van clubs en de competitie waar ze spelen te kijken en start met kijken naar prestaties.

26 oktober 2020 om 09:28

????? Uit je opmerking blijkt dat je maar weinig naar de BL kijkt want dan zou je gemerkt hebben dat Sinkvraven een vaste basiskracht is.

26 oktober 2020 om 10:54

Dus tagliafico kan er ook niks van? En Max van psv ook niet? Dat Haps blessuregevoelig is klopt, maar gaat volgens mij om kwaliteit, vorm en fitheid (algemeen en wedstrijdfitheid) op dit moment. Blessures kan iedereen krijgen.

26 oktober 2020 om 10:54

@janta: Kijk jij dan wel? Want zo best doet die 't anders niet. En Haps laat het, mits fit, al jaren zien best goed te kunnen ballen met fysiek en pit. Sinkgraven heb ik daar nog nooit op kunnen betrappen. Voor hem was zelfs de eredivisie te hoog gegrepen. Waarom die bij Leverkusen speelt is me een raadsel, gewoon armoede in de hoop dat het ooit wat wordt. Is ook niet voor niks van middenveld, linksbuiten nu naar linksback verhuist. En eigenlijk overal te licht bevonden. Ondanks dat het een technisch begaafde voetballer is. Maar dat is Bruins o.a. ook.

26 oktober 2020 om 10:55

Hoezo? Volg je Sinkgraven?

26 oktober 2020 om 12:56

Nee dan weet je niets!

26 oktober 2020 om 08:14

Je zou haast gaan hopen dat hij faalt. Snap niet waar de Boer mee bezig is. Aan hem de taak om een team neer te zetten.

Haps ipv Per schuurs lijkt me beter. Schuurs komt er wel maar is nog best jong en onervaren

25 oktober 2020 om 23:50

Niet heel logisch om een rechter centrale verdediger te vergelijken met een linksback. Haps had er wel bij gemoeten maar dan in plaats van Sinkgraven. Verder had Gakpo in plaats van Dilorsun ook logischer geweest

26 oktober 2020 om 00:16

Ik heb 4x de geselecteerde verdedigers door gelezen opzoek naar Haps ... ff serieus wat moet ie nog meer doen om geselecteerd te worden? Die vent is in vorm en op dit moment gewoon de beste linksback. Al helemaal als je met 5 verdedigers gaat spelen. Is ie een keer een periode niet geblesseerd , wordt ie alsnog niet geselecteerd.
Sinkgraven , uiteraard een oud vriendje van De Boer. De voorkeur van De Boer wordt maar al te duidelijk...mn reactie zal wel verwijderd worden , want dat mag je op vz niet zeggen.

26 oktober 2020 om 00:28

Wat moet hij nog meer doen? Misschien fit blijven. Ik gun het hem echt maar ik vind geen gakpo dan eerder een verrasing. Zeker gezien de concurrentie

26 oktober 2020 om 01:34

Dat is ie al een tijdje. Misschien zelfs de langste periode blessurevrij sinds zijn komst bij Feyenoord.

26 oktober 2020 om 01:42

Dat is niet echt een referentiekader, zeker in coronatijd waar de competities stil hebben gelegen. Ik gun het haps zeker. Sinds eagles echt fan van hem. Jammer van de blessures anders was hij een prima speler geworden voor oranje. Hopelijk blijft hij fit, maar ake en wijndal oa zijn geduchte concurrenten. Als hij zo door blijft gaan verdiend hij zeker een oproep.

26 oktober 2020 om 02:52

Maar we hebben toch niet zoveel creatieve spelers? Sinkgraven is dat iig wel. Kan op meerdere posities terecht. Ik snap zijn voorselectie wel. Ik had alleen wel Strootman eruit gelaten en Haps daarvoor in de plaats genomen. Heeft een aardig schot en kan scoren. Denk dat je in het licht van creativiteit ook de selectie van Dilrosun moet zien. Babel past daarentegen weer als iemand die voorin de bal kan vasthouden en ook scorend vermogen heeft. Volgens mij is De boer op zoek naar creatieve spelers, spelers die de bal vast kunnen houden en spelers die scorend vermogen hebben. Waarom Gapko er niet bij zit.. geen idee.

26 oktober 2020 om 06:46

Toe maar, das opzich al een prestatie. Het feit dat dit überhaupt benoemd moet worden zegt genoeg. En daarnaast, Sinkgraven die in Duitste competitie regelmatig speelt bij Leverkusen wat het aardig doet, of Haps die het bij Feyenoord aardig doet, en bijv 2-2 speelt tegen RKc. En uitgebreid gaat juichen na zn goal ipv proberen nog die 3-2 te maken. Haps zal echt met meer moeten komen vind ik.

26 oktober 2020 om 07:55

Ajaxmind....het gaat in dat opzicht ook over het niveau van de creatieve speler......

25 oktober 2020 om 23:51

Nu staan er al maar 4 centrale verdedigers op de lijst, extra back ipv lijkt me nou niet echt handig..

25 oktober 2020 om 23:52

Haha, waar slaat dit op? Ik ben ook vóór een selectie voor Haps. Maar je gaat Haps toch geen CV zetten? Zeg dan Haps voor Sinkgraven ofzo

26 oktober 2020 om 09:30

Op basis van wat! Dat mooie doelpunt tegen RKC?

Waarom krijgen spelers als: Botman, Hoedt, Haps en Vormer geen kans. Ihatarren, Babel en Strootman erbij begint lachwekkend te worden ... allen hopeloos uit vorm. Ik dacht dat Oranje de beste spelers (in het liefst beste vorm) geselecteerd werden. Kan me heugen dat je nog niet zolang geleden écht de pannen van het dak moest spelen om opgeroepen te worden ... Nu is het op basis van relaties of CV (Ryan en Kevin) of op basis van potentie/leerschool (Mootje). Oranje is geen leerschool, je moet er al staan. Met de Boer aan het roer en deze manier van selecteren gaat het geheid fout. We zagen het al in de wedstrijden: 0 tactisch inzicht, 0 uitstraling, 0 communicatieve vaardigheden geen kapitein aan dek. De Boer is wel de laatste die dit team coachen moest. Wie wel? Bosz, Ten Cate, Gullit-ervaren rot in duo en anders Gullit en Gio vB. Alles behalve de Boer ...

25 oktober 2020 om 23:59

Houd toch op. De laatste wedstrijd had De Boer het uitstekend neergezet. Dat jij baalt dat bepaalde spelers niet worden opgeroepen, dat kan. Maar als jouw antipathie jegens De Boer voor dit soort uitspraken zorgt, is dat heel triest. En waarom Botman? Zo goed is Hoedt niet. En Vormer in Oranje? Serieus? Haps had opgeroepen kunnen worden in plaats van Sinkgraven. Hoop dan wel dat hij voorlopig niet geblesseerd raakt, dat is zijn zwakte.

26 oktober 2020 om 09:46

Uitstekend neergezet, omdat het uiteindelijk 1-1 werd met het grootste geluk van de wereld? Dat 5-3-2 wordt nu weer als de heilige graal gezien na een hele slechte pot, waarbij het enige positieve was dat we niet verloren hadden van de Italianen. Na 10 minuten al een goal om de oren met die geweldige opstelling van genie de Boer. Geen kritiek hebben aub.

26 oktober 2020 om 10:37

@Kuipman zo kun je iedere prestatie bagatelliseren haha. Oranje was beter dan Italie en had die ploeg eigenlijk de eerste nederlaag in twee jaar moeten toedienen. Buiten dat is het Italie, een wereldland waar je in de regel vaker van verliest dan wint als Oranje zijnde. Maar nee het is toch vooral ondanks De Boer als we zon pot zouden winnen en dankzij De Boer als we die wedstrijd gelijkspelen of verliezen. Normaal teken je voor 1-1 tegen een land als Italie. Nu is het nog net niet een wanprestatie. Met de 532 stond Oranje gewoon goed. De flanken van Italie werden op enkele momenten na - wat logisch is want het is Italie - geneutraliseerd en wij kwamen juist prima in het spel doordat Frenkie de Jong ruimte creeerde. Hoe kwam dat? Oja, door de 532! Nee, het is niet de heilige graal, maar Oranje kwam in deze wedstrijd in ieder geval beter voor de dag dan toen het in het heilige 433 speelde een paar weken ervoor.

26 oktober 2020 om 00:15

Wat heb je aan Hoedt en Botman als straks op het EK Van Dijk, De Ligt, Ake en De Vrij je eerste 4 CV’s zijn? Haps mee eens inderdaad. Is zeker in het 532 systeem de beste back van dit moment.

26 oktober 2020 om 00:25

Ah ruud vormer. Die deed het zo goed de laatste keren in Oranje en gaat duidelijk meer toevoegen dan strootman....

26 oktober 2020 om 07:56

Ja Zytto als we iedereen die een mindere wedstrijd heeft gespeeld in oranje niet meer oproepen dan kan je de helft van de selectie thuis laten en mag Strootman thuis niet eens een oranje shirt meer aan

26 oktober 2020 om 07:32

Wat een onzin. Eigenlijk is het dezelfde voorselectie als koeman deed, maar toen was het hosanna. En dan gullit en gio noemen 😂😂. Het doet pijn he dat een coach met een ajax verleden bondcoach is. Kom met feiten en geen onderbuik gevoelens. Klein feitje voor jou; Nederland heeft de afgelopen 50 jaar niet gepresenteerd zonder ajacieden, so deal with it.

26 oktober 2020 om 07:58

Met overwegend PSVers winnen ze het EK en met overwegend Feyenoorders werden ze 3e op het WK.....

26 oktober 2020 om 10:09

@JeroenF22 wat een komediant hij roept 'kom met feiten' om vervolgens het aspect wat jij noemt selectief weg te laten. De jongens die ik noemde doen het prima bij de club en nergens heb je mij horen zeggen neem ze mee naar het EK. In de Nations League zijn ze prima bruikbaar (als vervangers van) zeker nu VVD afwezig is. Zo kortzichtig geredeneerd weer ... Heb liever een Vormer die daadwerkelijk speelt op CL niveau dan een Strootman die waar dan ook bankt. Haps ipv een tekortkomende Blind op die positie (!!). Maar goed zal wel aan mij liggen .

26 oktober 2020 om 08:50

Vormer heeft een kans gehad en is veel te licht bevonden

26 oktober 2020 om 08:53

Ah dus Vormer krijgt 1 kans, maar een Promes, Van de Beek, en eerder Blind en Strootman mogen gewoon aanrommelen?

26 oktober 2020 om 10:29

Dat zie ik niet in mijn reactie terug, help me even?

26 oktober 2020 om 12:44

Vormer heeft "een kans" gehad en is te licht bevonden. Dus kan hij geen tweede kans krijgen?

26 oktober 2020 om 13:41

Waarom geef je iemand een tweede kans als hij bewezen te licht is? Promes en Babel is ook voor mij een raadsel waarom die er nog staan

Ongelooflijk, weer geen Gakpo, maar dan wel Dilrosun. Benieuwd hoe hij dat dan gaat uitleggen.

25 oktober 2020 om 23:59

Met twee woorden: Jong Oranje

26 oktober 2020 om 08:03

Dus? Sinds wanneer heeft jong oranje ook maar enig belang. Wat zij doen doet er echt niet toe.

26 oktober 2020 om 08:30

@ feye88

Nee, de voorselectie, die doet er toe.

Ont.
Perez heeft groot gelijk, die hele voorselectie is een absurd fenomeen.

26 oktober 2020 om 08:02

Deed Koeman dat ook niet, volgens mij zit/zat Dilrosun er al een lange tijd bij tot hij gebleseerd raakte.

26 oktober 2020 om 08:53

Koeman riep Dilrosun inderdaad twee jaar geleden op rondom de vorige nations league wedstrijden tegen Frankrijk en Duitsland, toen is hij volgens mij ook meteen voor langere tijd geblesseerd geraakt. Zou het toch vreemd vinden als de Boer die minimale bijdrage doorslaggevend vindt in zijn keuze voor Dilrosun ipv Gakpo.

Ik snap alles keuzes van de boer wel. Die kijkt alleen met een erg gekleurde Ajax bril. Ja dan kom je op veel van dit soort namen uit. Tip Frank kijk eens wat verder dan je neus lang is, er bestaat meer dan Amsterdam.

26 oktober 2020 om 00:02

En met welke bril keek Koeman dan? Want de meeste spelers riep hij ook op in de voorselectie. Ik word zo moe van al die zielige figuren die maar blijven jammeren als hun favoriete speler niet wordt opgeroepen. Oranje heeft 1 bondscoach maar volgens sommigen hier moet hij eerst met ze overleggen voordat hij spelers kiest. Zucht.

26 oktober 2020 om 00:21

Hmm.. Ajax bril zijn harde woorden maar wel weer frappant dat Sinkgraven, Klaassen en Dilrosun worden opgeroepen. Alledrie geen toegevoegde waarde en in de plaats daarvan geen Gakpo, Haps en Bijlow had natuurlijk al lang vorige keer opgeroepen moeten worden. Koeman durfde Vilhena linksback te zetten (ging nog aardig) om maar even een voorbeeld te noemen. Niet dat dat nu moet maar zulke dingen zie ik de Boer niet zo snel doen. Die kijkt liever in zijn eigen stal rond.

26 oktober 2020 om 00:25

Maar zie je vilhena dan niet als eigen stal van koeman qua feyenoord?

26 oktober 2020 om 01:02

@De.TheKing, en jij denkt dat Klaassen, Sinkgraven en Dilrosun gaan spelen? Bijlow is duidelijk uitgelegd: bij Oranje zit hij op de bank. Bij Jong Oranje niet. Van mij mag hij best mee. Op dit moment is hij beter dan Bizot. Maar jij vindt dat het de schuld van De Boer is dat Haps onder Koeman ook geen basisspeler was?

26 oktober 2020 om 06:16

@AcKaKa vind je dat Koeman van 1 stal is? Het is een Groninger, heeft de hele top 3 gecoached, dus volgens mij zit daar helemaal geen voorkeur tussen.

26 oktober 2020 om 08:04

Klaassen gaat zeker van toegevoegde waarde zijn. Speelt bij Ajax nu al meesterlijk.

26 oktober 2020 om 09:00

Bijlow is ook beter dan Krul en Cillessen. Cillessen zit op de bank dus waarom die geselecteerd wordt is me een raadsel en Krul speelt niet op het hoogste niveau wat me ook een vereiste lijkt. Bijlow hoort gewoon in de basis van Oranje te staan.

26 oktober 2020 om 12:31

Vertel me eens: welke fouten maakt Cillissen bij Oranje? En jij wilt zeggen dat Bijlow wel op het allerhoogste niveau speelt???

26 oktober 2020 om 12:43

Duidelijk een Ajax bril. Het is niet gek dat hij bepaalde voorkeuren heeft. Dat zie je ook terug in de vorige selectie. Hoe kun je Stengs wél selecteren en Gakpo niet? Zeer onhandig, zeker omdat iedereen weet dat het zijn schoonzoon is.

26 oktober 2020 om 12:59

Ook voor jou geldt: welke fouten maakt Cillissen in Oranje, die rechtvaardigen dat hij per direct wordt vervangen?

26 oktober 2020 om 20:38

Sorry kyle, maar een keeper die de bank al een jaar of 5 warm houd en uitstraalt dat hij geem ambitie heeft ( anders zit je tenslotte niet 5 jaar op de bank). Bijlow speelt goed, ambitieus en speelt elke week. Cillesen is een keeper waar geen enkele spits bang voor is als ie in de goal stast, een zak appels heeft meer uitstraling.

26 oktober 2020 om 21:10

@Ronnie, mij maakt het niet uit of een spits bang voor hem is als hij de ballen maar tegenhoudt. En dat doet hij. Als hij in Oranje zou verzaken, zou ik de eerste zijn die hem zou willen vervangen. Het heeft niets met de club te maken. Ook is Cillissen gewend om onder druk te keepen. Bijlow is goed en kan geweldig worden en ik ben ervan overtuigd dat hij onze toekomstige keeper is. Maar we moeten ook even afwachten hoe hij het bij grote belangrijke (Europese) wedstrijden gaat doen. Ik vond het trouwens juist wel van ambitie getuigen toen hij naar Barcelona ging: hij ging met de gedachte om Ter Stegen eruit te keepen, net zoals hij het bij Ajax had gedaan. Nu is Ter Stegen een van de beste keepers ter wereld, maar toen was hij dat nog niet.

27 oktober 2020 om 09:06

De Goeij werd ook vervangen door Van der Sar terwijl die geen fouten maakte. En De Goeij speelde gewoon. Cillessen zit op de bank. Dus dat hij uberhaupt geselecteerd wordt is lachwekkend.

26 oktober 2020 om 08:36

PierreWeijers, ga ff ergens anders janken, Gapko hoord er trouwens wel bij te zitten.

Lekker makkelijk dat janken over de selectie van Sinkgraven. Van Aanholt en Willems hebben al maanden geen wedstrijd gespeeld & de alternatieven zijn een centrale verdediger of een onervaren Wijndal op die positie zetten. We hebben nu momenteel niks bijzonders op linksback maar daar is deze man niet schuldig aan.

26 oktober 2020 om 01:36

Spelen van wedstrijden gaat ook nogal moeilijk als je zoals het geval van Willems een knie hebt die naar de k*te is. Die speelt dit kalenderjaar sowieso geen wedstrijd, mag blij zijn als hij dit seizoen uberhaupt nog wedstrijd fit is.

26 oktober 2020 om 07:59

Haps....

26 oktober 2020 om 10:42

Blind vult die positie al jaren uitstekend. Alleen daarachter is de spoeling idd dun. Wijndal zou het in de toekomst kunnen, maar je zag de zenuwen bij hem nog.

26 oktober 2020 om 12:50

Sorry El Barto. Als je echt vindt dat hij die positie uitstekend invult dan mag je eens naar wedstrijden van Liverpool en Bayern gaan kijken. Daar zie je hoe backs de positie in kunnen vullen. Verdedigend sterk en snelheid om verdedigend ook wat te corrigeren. En aanvallend van grote waarde omdat ze er overheen denderen. Nu is het juist Blind die door zijn gebrek aan snelheid niett op tijd terug is en om dezelfde reden aanvallend te weinig toevoegt. Ja hij heeft een goed positie gevoel en een leuke pass , maar uiteindelijk is hij niet de back voor dit systeem. Haps heeft daarvoor wel de kwaliteiten

Het is toch een beetje lood om oud ijzer in veel gevallen. We praten veel teveel over de nummers 15 tot en met 45 in de Oranje selectie. Feitelijk kun je de selectie van Oranje mits iedereen fit is wel redelijk blind invullen, inclusief de basiself. Alsof Klaassen, Dilrosun,strootman, Vormer, Bijlow of Gapko over een jaar op het EK aan de aftrap staan. Onder normale omstandigheden gaan ze hoogstens mee als wisselspeler of tribuneklant. Door Corona valt niet uit te sluiten dat landen meer spelers mogen oproepen dan de gebruikelijke 23.

26 oktober 2020 om 01:05

Je hebt gelijk. Maar het is toch veel fijner om De Boer de schuld van alles te geven? Er zijn hele discussies hier waarom Klaassen en Dilrosun zijn geselecteerd. Alsof die gaan spelen! Gakpo had opgeroepen kunnen worden. Absoluut. Maar om te discussiëren over sommige namen? Ik denk dat sommige mensen hier te veel vrije tijd hebben.

26 oktober 2020 om 03:59

@kyle66 hoezo? iedereen die een beetje voetbal kijkt ziet toch gewoon welke spelers momenteel het beste presteren? normaal horen die er dan bij te zitten. Promes en Babel die de voorkeur krijgen boven een Gakpo bv vind ik erg vreemd op basis van hun prestaties dit seizoen

26 oktober 2020 om 09:01

Met die redenatie zou je heel deze site wel op kunnen doeken want al die discussies hier doen er niet toe. Ik vind het juist wel leuk om hier wat meningen en onderbouwingen van mensen te lezen wat betreft deze selectie. Daarnaast moet je ook niet gaan doen alsof zo'n selectie er niet toe doet want uiteindelijk staat er in juni wel een EK voor de deur waarbij iedereen hoge verwachtingen heeft en dan zijn zulke korte interlandperiodes wel degelijk belangrijk, zeker aangezien de volgende interlandperiode waarschijnlijk pas weer in maart is.

26 oktober 2020 om 12:58

Teveel vrije tijd? Maar dat is toch de bedoeling van zo'n forum? Dat je lekker kunt zeuren over de selectie?

Ik vind zelf de voorselectie van De Boer niet zo vreemd, maar het zou een saaie boel zijn als ik het hier met iedereen eens was of vice versa.

26 oktober 2020 om 01:18

Ik vind Klaassen wel een kanshebber, hoor. De Roon is slecht in de korte combinatie (heeft wel een goede lange bal, maar aanvallend onvoldoende), Van de Beek is slecht in het nakomen van zijn verdedigende taken. Bij Klaassen zit dat allebei wel snor. Hij mag dan minder scorend vermogen hebben dan Donny, en minder puur verdedigend zijn dan De Roon, maar hij haalt op beide facetten wel een voldoende en speelt daarbij ook onvermoeibaar box-to-box. Naast Frenkie en Wijnaldum zou een type Klaassen perfect passen. Enige echte concurrent is Pröpper. Mits je aanvallender wil denken en toch de balans wil houden, natuurlijk.

26 oktober 2020 om 02:16

MT87 heel sterk betoog, ik ben het er helemaal mee eens.

26 oktober 2020 om 07:37

Ben het volledig met je eens. Behalve het donny-davy verhaal m.b.t. het scorende vermogen. Davy scoort op de 10 positie namelijk veel en veel meer dan donny.

En daar slaan ze de spijker op zn kop!
Gakpo neemt tot nu toe dit seizoen, iedere wedstrijd PSV bij de hand. Is de topscoorder van Psv, en is gewoon erg goed in vorm en altijd dreigend.

Maar die engnek van een Frank kiest liever voor vertrouwde miskleunen zoals Babel en Strootman.
En als we dan naar huidige vorm kijken is het natuurlijk belachelijk om spelers als Ihattaren, Stengs, Dilrosun, Koopmeiners en Wijndal te selecteren. Die bakken er momenteel he-le-maal niks van!

26 oktober 2020 om 12:20

Al die spelers die je noemt zijn lood om oud ijzer, dan gaat het erom hoe Frank het wilt invullen.

Een linksback met meer aanvallende kwaliteiten en sterk aan de bal, dan is Sinkgraven een prima keus. Een pure linksbuiten in plaats van eentje die naar binnen komt, dan kun je voor Dilrosun ipv. Gakpo kiezen.

Aan creatieve middenvelders hebben we een groot gebrek, dus daarom snap ik Ihattaren ook wel, plus dat je hem vertrouwen wilt geven, ook dat kan nog een rol spelen.

26 oktober 2020 om 12:34

@Joeyh, noemde je Koeman ook een engnek toen hij diezelfde spelers (Babel, Strootman) selecteerde of bewaar je die term alleen voor De Boer?

Belachelijke namen staan e weer tussen. Sinkgraven, Babel, strootman, alle drie niks te zoeken in Nederlands elftal. Ajax verleden hebben is bij deze coach blijkbaar belangrijker dan in vorm en beslissend zijn voor je club, lees Gakpo, Haps. Gaan een sombere tijd tegemoet onder deze coach.

26 oktober 2020 om 07:40

Klopt, want strootman is een echte ajacied! Echt wat een onzin. De enige verandering is sinkgraven, maar verder is het exact hetzelfde als onder koeman. Echter toen was het geen probleem. Babel en strootman moet je inderdaad afscheid van nemen, maar dit had koeman ook al moeten doen.

Sinkgraven toevallig gevoetbald onder de bondscoach terwijl die bij Ajax zat? Hele vreemde keuze imo..

Hier zit al veel te veel een Frank de Boer-sausje op. Niet alleen Sinkgraven of Dilruson, maar de beperkte voetballer Veltman heeft ook pas 1 wedstrijd meegedaan dit seizoen. Gakpo had er sowieso bij moeten zitten.

Gakpo heeft corona toch?

Sinkgraven had ik al op gehoopt, de perfecte aanvallende LB in het 5-3-2 systeem. Is een halve buitenspeler en sterk aan de bal. Dilrosun of Gakpo is om het even qua niveau, geen gekke keuze.

Eigenlijk zijn alleen Strootman, Babel, Dilrosun en Sinkgraven niet heel logisch. Maar spelers als Verhaegh en John zijn ook international geweest. Zulke spelers zitten er altijd wel tussen. Ik ben wel van mening dat je dan ook vervangers moet noemen, want misschien is er wel niet beter. Nou, bij deze: Gravenberch, Gakpo, El Ghazi en Haps. En dat over zijn Ajax-bril. Tja... Dat hebben meer bondscoaches gehad, een gekleurde bril. Hij is geschoold door Ajax en heeft ook die spelopvatting, net zoals oud-Ajax spelers dat vaak nog hebben. Lastig om dat in één keer naast je neer te leggen. Met Koeman hadden we de perfecte bondscoach op dit gebied, want hij was trainer van zowel Ajax, AZ, Feyenoord én PSV. Vind er nog maar zo een.

Als ik Frank was had ik 37 spelers in de voorselectie opgenomen. Waar Babel, Strootman, Hateboer, de Roon en Veltman niet bijzitten.. Dan is dit een algemene voorselectie dus ook voor als de geblesseerde spelers weer hersteld zijn.37-koppig voorselectie Nederlands elftalDoel: Justin Bijlow (Feyenoord), Marco Bizot (AZ Alkmaar), Jasper Cillessen (Valencia), Mark Flekken (SC Freiburg)Verdediging: Nathan Aké (Man. City), Mitchell Bakker (PSG), Daley Blind (Ajax), Sven Botman (Lille), Mathijs de Ligt (Juventus), Stefan de Vrij (Inter Milan), Denzell Dumfries (PSV), Timothy Fosu-Mensah (Man. Utd), Perr Schuurs (Ajax), Kenny Tete (Fulham), Virgil van Dijk (Liverpool), Owen Wijndal (AZ Alkmaar), Deyovasio Zeefuik (Hertha BSC), Middenveld: Frenkie de Jong (Barcelona), Javairô Dilrosun (Hertha BSC), Mohamed Ihattaren (PSV), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (AZ Alkmaar), Jerdy Schouten (Bologna), Donny van de Beek (Man. Utd), Joey Veerman (Heerenveen), Georginio Wijnaldum (Liverpool)Aanval: Steven Berghuis (Feyenoord), Steven Bergwijn (Tottenham), Myron Boadu (AZ Alkmaar), Luuk de Jong (Sevilla), Memphis Depay (Oly. Lyon), Cody Gakpo (PSV), Gyano Kerk (FC Utrecht), Donyell Malen (PSV), Calvin Stengs (AZ Alkmaar), Wout Weghorst (Wolfsburg), Joshua Zirkzee (Bayern München)

26 oktober 2020 om 09:46

Ik zou Frimpong meenemen ipv Zeefuik of tete. 19 jaar oud en wekelijks basis bij celtic. Aanvallend super sterk waardoor die perfect in een 532 systeem zou passen.

De Boer is een Psv hater. Het is dat ie dumfries en malen moet selecteren want tja ze zaten er al bij, maar liever hen ook niet. De boer denkt terug aan al die keren dat psv hem dwars zat. Al die talloze keren dat ie achter Romario aan struikelde, totaal gedold werd... Keer op keer, wedstrijd na wedstrijd. En dan als trainer dat gelijkspel tegen de graafschap en psv dat er met het kampioenschap vandoor ging. Nee als het aan de Boer ligt dan roept hij nooit meer een speler van Psv op. 😉 Wellicht overdrijf ik een beetje maar ik denk echt dat de Boer geen warme gevoelens heeft voor Psv(spelers).

26 oktober 2020 om 09:53

Haha dat is wel erg vergezocht natuurlijk. In jouw logica past de selectie van Strootman ook totaal niet.

26 oktober 2020 om 12:17

Hij is ook al een Feyenoord hater en AZ hater volgens die fans dan he.

Frank kan er ook niks aan doen dat Ajax het de laatste jaren nou eenmaal uitstekend doet en een paar parels heeft opgeleid.

De (ex)parels van PSV zijn ook gewoon standaard geselecteerd, Luuk de Jong, Bergwijn, Depay en nu Ihattaren.

Malen en Dumfries behoren nog niet tot de groep spelers die je als eerste opschrijft. Net als een handvol (ex) ajacieden. Malen heeft die potentie, zeker ook omdat er weinig alternatieven voorin zijn.

Feyenoord heeft uberhaupt weinig opgeleid na de Vrij en Wijnaldum, toen ze echt moesten vanwege geldtekort. Die zijn dan ook standaard geselecteerd.

Ik snap dat van die voorselectie ook niet. Wat is het but? Bij België gebeurt het iig niet

En dan die Grabbelaar van een Bizot graag inruilen voor een keeper die punten pakt elke week voor zijn team, mee kan voetballen, links en rechtsbenig is, goede lijnkeeper. Sergio Padt dus.

26 oktober 2020 om 10:00

Padt? Zodat die de hotel manager een dreun kan geven?

Meest opvallende is natuurlijk Babel nog steeds.. slaat helemaal nergens op. Dat was prima ter overbrugging, maar nu is het tijd om door te pakken en Babel te bedanken. Wat betreft de linksback positie; of je daar nu Wijndal, Haps, Sinkgraven of Willems opstelt maakt echt geen ene mallemoer uit. Het is allemaal om het even! Dan gaat het echt om persoonlijke voorkeur dus zal iedereen de voorkeur geven aan een ander.

26 oktober 2020 om 12:09

Eens, behalve dan dat Sinkgraven wel heel goed als aanvallende back in een 5-3-2 systeem past, net als Blind overigens. Imo beter dan de alternatieven, die misschien weer beter zijn als LB in een 4-3-3 systeem. Plus dat je op een Ek/wk Sinkgraven ook nog als middenvelder kan gebruiken, functionaliteit is bij een kleinere selectie ook wel fijn.

26 oktober 2020 om 12:18

@ lausho Sow hoe gekleurd kan je iets beargumenteren. Haps is sneller, feller, verdedigd beter en scoort meer dan sinkgraven. En dan zeggen dat sinkgraven beter past?? En blind is veel te traag om de gehele linkerflank 90 minuten af te gaan. Haps is in dat systeem tig malen beter. Vind de argumenten van veel ajacieden toch echt heel zwak mbt haps/sinkgraven. Gakpo vs babel lijkt me ook voor iedere voetballiefhebber duidelijk, zeker met het zicht op de toekomst.

26 oktober 2020 om 12:28

Of snelheid waar is, dat betwijfel ik. Maar dat Haps feller en verdedigend sterker is, dat ben ik volledig met je eens.

Echter, Sinkgraven is sterker aan de bal, is een halve linksbuiten/creatieve middenvelder en in een 5-3-2 systeem wil je iemand die sterk aan de bal is. Hij kan het positie spel beter laten renderen in balbezit. Dus daarom een prima argument.

De linker centrale verdediger van de 5 achterin moet het gat dat Sinkgraven laat, door zijn aanvallende intenties opvangen.

Juist in een 5-3-2 is snelheid minder van belang maar voetballende kwaliteiten wel, dat kan Blind net als Sinkgraven als geen ander omdat het halve middenvelders zijn. Dat brengt dan ook nog de nodige multi functionaliteit die je bij een kleine EK selectie goed kan gebruiken.

Haps, Babel, Sinkgraven, Gakpo met nog een rits spelers is allemaal om het even, ligt er net aan hoe je wilt spelen.

Ik moet zeggen het is zwz haast nooit goed. We zullen altijd wel paar namen zien waarvan je denkt “ ik had voor hem ... gezet “ , omdat je vind dat hij het meer verdiend. Maaaaaar ik moet wel bekennen dat strootman, Babel en Veltman wel echt lachwekkend is.

26 oktober 2020 om 12:12

Inderdaad, je hebt gewoon een vaste kern van spelers die je altijd op basis van kwaliteit selecteert de rest is lood om oud ijzer.

Veltman schuurt in mijn ogen dicht tegen die vaste kern aan, ook hij past perfect in een 5-3-2 / 3-5-2 systeem als halve rechtsback, halve centrale verdediger. Hij kent beide rollen, multifunctioneel en heeft het de laatste tijd ook goed gedaan in Oranje.

Babel en Strootman zitten bij mijn persoonlijk dicht tegen afvallen aan, maar echt veel betere opties zijn er ook nog niet.

Uitgekotst door Ajax fans vanwege het slechte voetbal. Mislukt bij Inter. Mislukt bij Crystal Palace Grotendeels mislukt in Atlanta. Waarom is deze man bondscoach? Krijgen we straks weer wat we onder Van Basten hadden, iedere Jong Ajax speler die een keer een bal goed geeft over 5 meter wordt geselecteerd. Het is dus weer Kloranje ipv Oranje.

Sinkgraven speelt alles als dat het criterium is waarom worden cillessen, Vd beek Bv opgeroepen. Spelen nooit . Babel hoort er ook absoluut niet bij . Nu kun je andere spelers proberen Bv haps gapko . Maar de boer kiest voor spelers die hij kent

26 oktober 2020 om 12:07

Om dat Cillessen en van de Beek bij een groepje spelers horen van een niveau hoger. Cillessen, de Vrij, de Ligt, van Dijk, Ake, Blind, van de Beek, Frenkie de Jong, Wijnaldum, Depay, Bergwijn zijn spelers van een hoog niveau (zit uiteraard verschil in), de rest is kijken wat het beste daarbij past.

Die moet je oproepen ongeacht hun speeltijd, de rest is lood om oudijzer en vooral tactische keuzes tenzij ze anders bewijzen.

Sinkgraven is de perfecte aanvallende LB in een 5-3-2 systeem er zijn nog legio spelers zoals Haps, Wijndal en Bakker die niet of nauwelijks onder doen, behalve dan in een specifieke aanvallende rol.

Echt dat gedoe om die voorselectie elke keer, dat is zo'n onzin. En het zegt ook helemaal niet dat dit de spelers zijn waar uit gekozen moet worden. Frank de Boer kan gewoon nog andere spelers selecteren die niet in de voorselectie zitten. Dus stop gewoon met het zo officieel bekend maken van de voorselectie. Meld het bij de clubs, dat is voldoende. Hoeven we voor elke interland periode niet overal van deze non-discussies te voeren.

Ik had Klaiber wel bij de voorselectie verwacht...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 15
2220 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren