AZ heeft officieel een trauma en geeft wéér een voorsprong weg

Zondag, 25 oktober 2020 om

AZ verraste afgelopen donderdag met de winst op Napoli in de Europa League, maar zondag ging het opnieuw fout in de Eredivisie. Het team van Arne Slot, die ondanks de positieve coronatesten over een groot deel van de vaste elf kon beschikken, verspeelde ook in de slotfase van de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag een voorsprong en dus blijft het wachten op de eerste overwinning van AZ in 2020/21: 2-2. Na vijf duels staat de teller op vijf gelijke spelen.

In de beginfase ging het spel op en neer. Tot een uitgespeelde kans kwam het echter niet tot de 21e minuut. Albert Gudmundsson wist de bal over Luuk Koopmans te wippen, maar de overmacht aan spelers van ADO zorgde ervoor dat een doelpunt kon worden voorkomen. Enkele minuten later ging een inzet van Calvin Stengs over het Haagse doel. AZ bleef de druk opvoeren en het team van Slot kreeg na 38 minuten spelen loon naar werken.

De bal bleef hangen na een corner, waarna Dani de Wit de bal panklaar legde voor Gudmundsson. De IJslander schoot het leer met een haast achteloze voetbeweging in de kruising: 0-1. De bezoekers bleven tot de rust jagen op een tweede doelpunt. Zo werd een inzet van Jesper Karlsson in de korte hoek door Koopmans gekeerd. Veel spelers van AZ probeerden echter al vroeg voor eigen succes te gaan.

Deze dingen kunnen we horen omdat er geen publiek zit. ??

Geplaatst door voetbalzone op Zondag 25 oktober 2020

Na nog geen tien minuten in de tweede helft kwam AZ goed weg. Peet Bijen kon geheel vrijstaand koppen, maar de opspringende Marco Bizot keerde de bal onbedoeld met zijn wang. AZ moest na ruim een uur spelen alsnog de 1-1 toestaan toen Milan van Ewijk bij de tweede paal de bal achter Bizot werkte. Na een corner van John Goossens schoot hij de bal met een volley en via een stuit op de grond binnen. De laatste acht doelpunten die AZ incasseerde in de Eredivisie werden allemaal in de tweede helft gemaakt.

AZ kwam twee minuten later echter op voorsprong. Bijen schoof de bal in de voeten van Karlsson en liet de linksbuiten vervolgens ook ongehinderd op doel schieten. De bal sloeg binnen in de korte hoek: 1-2. Het team van Slot liet na om het duel in het slot te gooien. Gudmundsson kreeg de bal op een presenteerblaadje aangeboden, maar de aanvaller schoot echter op onbegrijpelijke wijze naast.

AZ kreeg de laatste weken genoeg waarschuwingen dat de zege zomaar nog weggegeven kon worden. Een inzet van David Philipp was al een waarschuwing en enkele minuten voor tijd viel de 2-2. Een lage voorzet van Van Ewijk leek aan iedereen voorbij te gaan, maar bij de tweede paal dook Michiel Kramer op. De invaller passeerde met het nodige fortuin Bizot en zette de gelijkmaker op het bord: 2-2.

Het is voor de vierde keer op rij dat AZ een voorsprong uit handen geeft in de Eredivisie. Eerder kwamen achtereenvolgens Fortuna Sittard (3-3), Sparta Rotterdam (4-4) en VVV-Venlo (2-2) terug uit geslagen positie tegen de ploeg van trainer Arne Slot.Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door regulator)

Och wat zuur voor alle AZ supporters, win je van Napoli en geef je het in de Eredivisie weer weg tegen een veel mindere tegenstander. Ondanks dat die Karlsson scoort is het wel een egoïst zeg. Heb lang geen volledige pot van AZ gezien maar hoe doet Stengs het? Heel onzichtbaar vanavond. En ik ben echt fan van Midtsjo, wat zie ik hem graag bij PSV zeg. MOTM: Milan van Ewijk, genot om hem te zien voetballen.

25 oktober 2020 om 21:52

Stengs vond ik heel sterk de eerste helft. Eigenlijk iedereen wel. Maar jongens jongens, we hadden dit seizoen er al minstens 15 meer in mogen leggen.

25 oktober 2020 om 22:00

Gelukkig zaten de oorbellen van Gudmonsson wel goed. Ongelofelijk dat deze slappe vatdoek nog mag spelen bij AZ. Zet desnoods zo'n 17 jarige van Jong AZ in de basis. Liever buitenkantje links dan een bal simpel spelen. Domme loopacties, slechte passes, slechte afwerking, trage reactiesnelheid. Ik reken dit echt Slot aan. Als je niet ziet dat Gudmonsson tekort komt voor AZ dan heb je er minder kijk op dan ik dacht.

25 oktober 2020 om 21:54

Ja Karlsson had wel wat betere keuzes kunnen maken of had zelf nog een keer moeten scoren. Stengs eerste helft echt echt goed maar tweede helft slecht.

25 oktober 2020 om 21:55

Ja eens, eerste helft wel prima. Vooral 2e helft onzichtbaar.

25 oktober 2020 om 22:01

Dit moet me een beetje denken aan de comeback van van Bommel bij PSV (5 wedstrijden oprij een gele kaart). Dit is toch wel heel slecht. Tegen tegenstanders die je allemaal had moeten winnen. Het kampioenschap is nu al definitief weg. Jammer had ze nog wel een kans gegeven aangezien AZ maar 1 belangrijke speler kwijt is geraakt tov Ajax.

26 oktober 2020 om 09:29

Bij Van Bommel was de wedstrijd voor de scheidsrechter niet compleet als er geen geel aan Van Bommel gegeven werd. Van die 5 kaarten waren er op zijn minst 3 discutabel cq belachelijk. On topic: bizarre vertoningen van AZ. Vetrouwen is ver te zoeken.

Ik word helemaal gek hierzo.....

25 oktober 2020 om 23:20

Met 34 punten ben je veilig he!

Bizot verliest meer punten voor AZ dan dat hij pakt, onbegrijpelijk dat hij nog opgeroepen wordt voor Oranje. Alle talenten zijn geen schim meer van vorig seizoen, zo weinig vertrouwen in de ploeg en Slot kan er blijkbaar geen draai aan geven. Als AZ zo ook gaat spelen tegen de betere ploegen dan gaat het nog flink janken worden.

25 oktober 2020 om 22:15

Ongekend he dat bijvoorbeeld Drommel en helemaal Bijlow geen kans krijgt.

25 oktober 2020 om 22:18

Gelet op de laatste weken moet Bizot zijn plek bij Oranje maar aan Bijlow geven. Die verdient het meer.

Het liedje hoort toch te gaan "oh, wat is het toch fijn, om AZ-er te zijn", maar ik heb het idee dat het nu precies andersom is. Ik (en met mij iedereen) zag het al lang aankomen, dus ik ben niet eens meer boos, maar meer gelaten en verwonderd. Maar, we zijn nog ongeslagen!

25 oktober 2020 om 21:58

Denk dat ‘oh, wat doet het toch pijn om AZ-er te zijn’ nu toch iets gebruikelijker is voor de AZ supporters, apart dat het tegen Napoli wel lukt en Sparta, Venlo & ADO niet.. apart

25 oktober 2020 om 22:05

Tegenstander helemaal ondersteboven spelen, prachtig aanvallend voetbal op de mat leggen, kans na kans creëeren, al die open kansen missen en door een lullige goal na een blunder van je keeper en verdediging vlak voor tijd verliezen. It is the AZ-way...

Wanneer is een trauma niet officiëel? Ben ik overigens de enige die niet begrijpt waarom de scheids Bizot die laatste vrije trap nog laat nemen en vervolgens na 2 seconden affluit? Fluit dan direct af.

25 oktober 2020 om 21:57

Moet het spel niet eerst hervat worden voordat afgefloten wordt? Not sure

25 oktober 2020 om 22:03

Weet het ook niet zeker, maar dat klinkt vrij logisch. Zag er enorm knullig uit. Bal laten nemen en direct affluiten.

25 oktober 2020 om 22:05

Nee toch want zo vaak worden corners niet meer genomen

Wat slecht zeg, dan lukt het tegen Napoli wel, en dan verzuim je het weer uitgerekend tegen ADO. Dramatisch seizoen dit, ben benieuwd hoe dit verder afloopt. De hele corona uitbraak doet dit natuurlijk ook niet ten goede.

Ik ben hier echt zo klaar mee! Tegen Sparta oppermachtig, tegen VVV niks aan de hand en dit ADO is met alle respect degradatie niveau maar op dit moment moet je als AZ supporter je mond houden want je geeft alles zo kinderlijk eenvoudig weg. Wat een klote seizoen!

25 oktober 2020 om 22:47

Rkc de favoriet volgende week? 😅

Wat doet bizot? En wat is de reden dat suguwara en hadzidiakos helemaal niets doen bij de 2-2. Nadat je het 4x zo weg geeft mag je toch aannemen dat iedereen tot de 94e minuut scherp blijft.

AZ geeft een voorsprong van 1 doelpunt weg... De stijgende lijn hebben ze te pakken!

25 oktober 2020 om 22:11

Ja, maar dit keer geven ze twee keer een voorsprong weg haha

25 oktober 2020 om 22:21

2 goals, 1 wedstrijd. Als je dat vergelijkt met de vorige wedstrijden waar ze eerst 4 goals weggaven en daarna 2, kan je niets anders concluderen dat als je dat deelt keer 6, je over 3 weken 1 punt gaat halen binnen 90 minuten. Mvg Aadje afkoopsom

Het is om schijtziek van te worden. Wat een laf voetbal na de 1-1. En wanneer de 2-1 is gevallen doet Slot ook nog eens een verdedigende wissel? Dat is de afgelopen keren toch ook niet succesvol gebleken? Dit AZ verdient het niet eens om te winnen van ADO na zo’n tweede helft

Pff, Slot bedankt voor je domme wissel. Ongelofelijk hoe haal je in je hoofd om zo te wisselen, nadat je op 1-2 komt. Bedankt maar deze heb jij onder andere veroorzaakt. Verder moet de selectie eens stoppen, met showtje geven. Als je gewoon normaal doet, en even zakelijk speelt de eerste helft. Sta je al met 6-0 voor...

Eigenlijk, als je kijkt naar de gespeelde wedstrijden en een beetje beter met de kansen om gaat, sta je eerste met 15 uit 5.

25 oktober 2020 om 22:02

Ben ik het niet helemaal mee eens. AZ schiet er 12 binnen in 5 wedstrijden. Is op zich gewoon prima. Ook gemiddeld gezien beter dan vorig seizoen. Ze krijgen er echter ook 12 tegen in die 5 wedstrijden. Dat is het probleem. Vorig seizoen hadden ze in 25 wedstrijden maar 17 tegentreffers. Dat zijn er dus gewoon 5 minder dan dat je nu na 5 wedstrijden al tegen hebt.

25 oktober 2020 om 22:06

Als je de wedstrijden bekijkt geldt voor alle wedstrijden dat ze meerdere enorme kansen laten liggen. Ze scoren er 4 tegen Sparta, maar dat hadden er eigenlijk 8 of 9 moeten zijn. Vandaag 2 tegen Ado, hadden er 5 of 6 moeten zijn. En dan overdrijf ik niet. Dan neem ik niet eens halve kansen mee, maar echte opgelegde kansen, die gemist worden.
Ja, ook het aantal tegendoelpunten had minder gemoeten, maar als je nu bij de rust 3 of 4-0 voor staan, dan is er daarna geen enkel probleem meer. Zelfde vorige week tegen Vvv, moet je 4 of 5 keer scoren, voor rust.

25 oktober 2020 om 22:12

Die 4-0 voor stond je ook tegen Sparta, dat konden ze ook niet over de streep trekken. Kun je wel roepen dat het er 8 of 9 hadden moeten zijn, maar is geen enkel excuus dat je er dan maar 4 tegen moet krijgen. Ook nu weer tegen ADO en eerder VVV hoor je als je er geen 3 of 4 maakt er geen 2 tegen te krijgen. Tegen dat soort ploegen hoor je de 0 te houden ook als je maar 1 of 2x hebt gescoord. Je hoort geen 3 of 4 treffers nodig te hebben om van dit soort ploegen te winnen.

26 oktober 2020 om 00:20

Hoe vaak heeft az nou uberhaupt 5 of 6 keer tegen een club gescoord? Laat staan 8 of 9 keer. Dat zijn niet echt hele realistische verwachtingen van je.

Slot vorig jaar nog de zogenaamde kroonprins van de Nederlandse trainers, nu ben ik benieuwd hoeveel gelijke spellen er nog nodig zijn voordat hij eruit vliegt.

25 oktober 2020 om 21:59

Van mij mag 'ie nog wel even blijven. We spelen dit en vorig seizoen het beste voetbal sinds het kampioenschap

25 oktober 2020 om 22:10

Ontslag zou nergens op slaan. AZ voetbalt nogsteeds goed en komt nogsteeds tot voldoende kansen. Het gaat alleen verdedigend mis. Dat ligt gedeeltelijk aan de trainer maar dat ligt nu zeker ook aan een mentaal probleem bij AZ. Ze kunnen 3-0 voorstaan en nog voelen ze zich niet veilig. Daar kun je als trainer niet zoveel aan doen.

Om gek van te worden. Echt onvoorstelbaar. Hoe kan je nu 4 (!) keer op rij de eerste helft zo goed spelen en zoveel controle hebben en het alsnog weggeven. Ook zoveel kansen missen, dan weet je toch een keer dat je ze af MOET maken? Ik vind ook dat Slot het op zichzelf afroept door weer met 5 verdedigers Leeuwin in te brengen. De organisatie verandert dan weer en je erkent dat je tegenstander de laatste 10 minuten gaat komen. Blijf nou gewoon voetballen met die bal in de ploeg. Het is niet alsof dit ADO onder druk zoveel kan doen. Manman, ik ben hier zo ongelooflijk klaar mee.

Maar hoe dan? Ik zag ze ook niet verdedigen als ze deden tegen Napoli, waarom niet? Is toch ongelooflijk? Grote spelers (niet in lengte)als Mertens,Insigne van scoren afhouden, maar dan Ewijk en Kramer is dan weer wel onmogelijk. Schiet mij maar lek

25 oktober 2020 om 22:17

Van Ewijk is een offensief ingestelde back, eigenlijk geen back van nature maar een aanvaller dus het is heel normaal dat hij aanvallende acties maakt. Mijn vraag is wat er gebeurd is met dat AZ van de 1e helft, heeft Slot maar toch gezegd tegen hun om het rustig aan te doen en ze twee erin te laten schieten? Zo kwam het wel over voor mij, wat een slecht georganiseerd AZ daar in de tweede helft, vooral bij die tweede doelpunt dat was gewoon een belediging toe richting de AZ verdediging, zelfs de 3e keuze van Volendam had die bal gehad.

Ik ben helemaal klaar met Slot. 5x gelijkspelen tegen degradatiekandidaten en elke keer weer mentaal tekort komen. AZ heeft de voetballende kwaliteiten van een topclub, maar de mentaliteit van een 3e klasser zondag. Dit is geen incident, dit is gewoon structureel. AZ komt mentaal te kort, AZ komt conditioneel te kort en speelt met teveel mooi weer voetballers. Daarnaast als je tegen een houthakkersploeg als ADO speelt is het misschien geen goed idee om dan maar massaal achteruit te gaan lopen. Zoals AZ de laatste 10 minuten speelde met de kont in de goal en de bal maar naar voren trappen is AZ onwaardig. Van mij mag Slot zijn conclusies hieruit trekken.

Op deze manier ga je het de traditionele top 3 niet moeilijk maken zeg... Wat is er met AZ aan de hand?

Tsja heb je alle makkelijke tegenstanders ongeveer gehad en dan sta je nog steeds op 0 overwinningen. Alles gaat weer fout wat fout kan gaan. Voorin te weinig scoren gezien de kansen en achterin bij die gelijkmaker weer zo schutteren. Dit inclusief de trainer die weer verdedigend wisselt wat mislukt. Druk op de bal weg, achteruit lopen en daar vliegt hij er weer in.

25 oktober 2020 om 22:00

Heb sterk het gevoel, dat ze telkens denken "wij zijn zoveel beter". we gaan er maar een showtje van maken.

Verdedigend wisselen gaat in de praktijk 9 van de 10 keer mis. Maar zullen ze wel leren in het theorielokaal op de cursus.

Onzekerheid en paniek. Ik heb weinig van de wedstrijd gezien, ik begreep dat AZ eerst goed beginnen maar kijk naar die kans die Gudmundsson mist bij de 1-2. De druk is nu immens groot en dan krijg je dit.

25 oktober 2020 om 22:04

Hij heeft wel een hele mooi geblondeerde coup. Dat schijnt hij belangrijker te vinden dan zijn voetbalcarrière. Ik hoop echt dat hij snel weer naar de amateurs wordt teruggetrapt. Die hoef ik niet meer in een AZ shirt te zien.

25 oktober 2020 om 22:09

AZ moet nu gewoon mentaal even een switch maken. Het moet nu niet "mooi" zijn, maar effectief. Zou AZ dat kunnen? Ik weet het niet want buiten de mentale kwestie blijf de club last hebben van de Corona. En de serie gelijkspelen waren niet eens tegen subtoppers...

25 oktober 2020 om 22:21

Dat qua Corona heeft effect op de wisselmogelijkheden, maar je ziet ook gewoon dat AZ conditioneel niet goed genoeg is. Wat eigenlijk nog belangrijker is is dat AZ op 4 as-posities gewoon 2 klassen minder is. Bizot en Mitsjo zijn geen schim van wat ze waren. Onbetrouwbaar, onrustig en veel balverlies. Daarnaast is het centrale verdedigingsduo niet meer dezelfde ten opzichte van vorig seizoen. Dit alles in combinatie met de mentale zwakheid en de inefficiëntie leidt tot dit gedrocht van een competitiestart. Ik zeg het regelmatig in het Feyenoordtopic, ik ben jaloers op die mentaliteit. Van heel die ploeg van Feyenoord zou ik er maar 3 willen hebben voor in de basis, maar desondanks is die ploeg mentaal zoveel sterker en daarmee zoveel effectiever en volwassener. Waar Feyenoord een volwassen kerel is, oogt AZ als een onzeker pubermeisje.

Wat is die Arne slot toch een verschrikkelijke lapzwans. Heb je nou niks geleerd de afgelopen wedstrijden? Hetgeen wat je niet moet doen is achteruit lopen. Man, ik kook van woede!

Als je op voorhand een inschatting moet maken van welke clubs 12 tot en met 18 gaan eindigen dan zitten daar alle waarschijnlijk alle 5 de tegenstanders tussen die AZ heeft getroffen. Alleen Emmen en RKC ontbreken. En dan sta je na 5 wedstrijden op 5 punten zonder er ook maar 1 te winnen. 10 verliespunten die je jezelf als AZ zijnde mag aanrekenen en die aan het einde van de rit wel eens duur kunnen zijn.

Als je dit 5x overkomt zit het op meerdere plekken goed fout. Bizot die keer op keer faalt, Hatzidiakos en BMI die angstig verdedigen en de lijnen totaal niet uitzetten, Stengs die weer de laatste 30min niet vooruit te branden is, 3 aanvallers die van de 25 kansen het moeten hebben van 2 goals waarbij 2 ado spelers tegen elkaar aan koppen bij een corner en een verdediger die een kadootje weggeeft. En dan hebben we nog Slot, wisselt niet want is bang jeugd voor zijn lievelingetjes erin te zetten en wisselt WEER een verdediger (Leeuwin die meer chaos creert dan helpt) voor een aanvaller. Wat een zaadseizoen en dan hebben we juist de slechtste ploegen pas gehad.

Ik heb altijd gezegd dat Milan van Ewijk 1 van de meest presterende spelers is van ADO. Hij heeft dat vandaag waargemaakt, wat zuur voor AZ jullie begonnen heel sterk in de 1e helft, maar wat voor rommel maakte jullie daarachter helemaal in de slotfase. Terechte overwinning van ADO op een zwakspelend AZ (en toch jammer tweede elftal). Ik zie van Ewijk zeker als kandidaat bij AZ voor Svensson die al heel lang naar het buitenland wil vertrekken.

25 oktober 2020 om 22:56

Hmm ik was er alweer flink klaar mee maar heb denk zoveel gedronken dat ik niet eens meer heb gezien dat ADO klaarblijkelijk heeft gewonnen. Hier in NH was t gelijk. En in NH heeft svensson deze zomer z’n contract verlengd. Zo zie je wat voor ruis er tussen provincies kunnen bestaan

25 oktober 2020 om 23:22

Volgens mij heeft Svensson een contract tot het einde van het seizoen zover ik weet en volgens andere bronnen, dus zover ik het weet lijkt het niet raar wat hij zegt over de vertrek van Svensson. Maar daar kan de lui in NH vast wel anders over nadenken, toch @shota1?

Wat leuk, het trauma is nu eindelijk officieel. Nu kan AZ eindelijk de kosten van de psychiater vergoeden bij de verzekering! Met zo'n officieus trauma heb je ook net niks natuurlijk. Maargoed, het is natuurlijk wel echt een drama. Ambities hebben voor het kampioenschap en 5 keer onnodig gelijkspelen. Hierin zie je het gebrek aan ervaring bij AZ. De spelers die ooit voor de prijzen gespeeld hebben zijn op 1 hand te tellen.

Was er al bang voor en ja hoor, gebeurd het weer. Bizar en erg frustrerend. Zo haak je niet aan en het erge nog is, tegen de kleintjes. Dat kan echt niet. Een drama is het wel geworden ja! Slot moet eens wakker worden.

Prima resultaat van ADO dat mag ook wel gezegd worden. De basis van AZ is nog steeds top 3 waardig, schat ze hoger in dan Feyenoord.

25 oktober 2020 om 22:58

We spelen wekelijks 85 min erg goed moet ik zeggen. Daarna kan je tegen ons scoren want doen we alles maar zoals we nooit doen ..

Goed voetbal van AZ de eerste helft. Die hadden er veel meer moeten scoren. Naarmate de tweede helft vorderde, ging het mis en iedereen zag het aankomen. Ik had een gokje gewaagd met een euro op enkele wedstrijden, zat op het puntje van mij stoel. Als Ado die laatste goal niet had gemaakt, had ik 449 euro bij kunnen schrijven. Volgende week maar inzetten dat AZ punten gaat verspelen in de laatste minuten

Mhua, ik vind het dit keer wat overdreven. Vorige keren werd er een voorsprong van 4-0 en 2-0 weggegeven, dit maar slechts een 2-1 in een wedstrijd waarbij je de helft van de selectie mist. Ik zou me meer zorgen maken om de vorige 2 wedstrijden dan vandaag. Wat is er me Bizot aan de hand? Vorig seizoen had ik de neiging hem bijna de beste keeper van het seizoen te noemen, gunde hem zelfs een kans in Oranje. Maar de laatste weken.. een dipje kan iedereen hebben he.

26 oktober 2020 om 00:55

Het is wel wéér een wedstrijd waarin AZ de tegenstander helemaal zoek tikt en vergeet kansen af te maken. Echt waar, ADO is tot de rust geen 1 keer normaal over de middellijn geweest. Dan komen ze uit de rust en gaat het weer helemaal mis omdat de angst voor ‘het zal toch niet weer’ erin sluipt. Het is echt een patroon.

Idrissi word hard gemist. Was afgelopen seizoen toch echt de man van de acties goals en assists . Echt jammer dat hij weg is .

Vele azzers willen niet andere willen werken krijg dit. Van arne slot weg, en paar spelers ook kijk hoeveel soming spelers aan bal verlies hebben. Ik als azzer erg boos ik kom al 1965 in stadion de hout en nu Afas stadion. Kerst haalt van slot niet, ik ben fan trainers als Johnny Jansen van Heerenveen en gertjan verbeek en die 2021 voor de groep staan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.FC Twente1810
7.AZ178
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. BoaduAanvaller73
A. GuðmundssonAanvaller73
J. KarlssonAanvaller73
M. BizotKeeper80
C. StengsAanvaller72
F. DruijfAanvaller30
B. ReusKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

14 fans
Keeper, 29 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren